14 februari. Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het vandaag Valentijnsdag is, oftewel de dag van de liefde. Misschien heb je vandaag wel een spannende date, ga je naar de bios met je vriend of zet je een lieve vriendin in het zonnetje. Maar deze dag is misschien ook wel een hele goede reden om eens lief te zijn voor jezelf. Misschien staat er vandaag geen grote bos rozen voor je klaar of verwacht je ook geen liefdesbrieven met de post. Maar waarom zou jij niet jouw eigen Valentijn zijn? Daarom staan in dit artikel een aantal niet al te zoetsappige ideeën om eens extra lief voor jezelf te zijn. Ook staat er een leuke winactie voor je klaar.

lief voor jezelf Valentijnsdag

Complimenteer jezelf ♥ Veel vrouwen, waaronder ik, kunnen er wat van. We hebben altijd wel iets op- of aan te merken aan onszelf. Probeer vandaag eens het tegenovergestelde te doen. Ik gaf een paar dagen geleden een voorzetje met mijn trots-lijstje. Schrijf ook eens op waar jij trots op bent of kijk in de spiegel naar wat je mooi vindt aan jezelf. Je bent prachtig van binnen en van buiten en het is goed om je daar eens van bewust te zijn.

Doe iets waar je normaal geen tijd voor vrijmaakt ♥ Wil je al tijden een bepaalde film zien, die ene roman uitlezen of uitgebreid badderen in plaats van onder de douche? Of loop je al tijden rond met een geniaal DIY-idee? Neem daar vandaag eens de tijd voor. Op één voorwaarde: geniet met volle teugen.

Onderneem in je eentje iets leuks ♥ Veel dingen zijn we gewend om samen met anderen te doen. Denk bijvoorbeeld aan  een kop thee drinken in de stad of onszelf trakteren op een heerlijk belegd broodje. Maar het kan juist zo fijn zijn om zoiets eens in je eentje te doen. Lees ondertussen een tijdschrift of werk wat ideeën uit in een notitieboekje. In dit artikel geef ik nog 30 tips voor dingen die je in je eentje kunt doen.

♥ Gun het jezelf om helemaal niets te doen ♥  Je hoeft niet elke minuut nuttig te besteden, je te verantwoorden als je even ontspant of een excuus te bedenken als je iets afzegt. Jij bent het waard om te ontspannen en te genieten van een avond of een paar uurtjes lekker voor jezelf. Dus beentjes omhoog, onesie aan en relax! Lief zijn voor jezelf is het toverwoord.

Bezoek een mooie stad in Nederland ♥ Zelf denk ik er al lange tijd aan om een keer met zo’n goedkoop treinkaartje van Hema, Blokker of Kruidvat naar de andere kant van Nederland te treinen en weer terug. Zoiets kan juist in je eentje erg fijn zijn om te doen. Jij bepaalt de bestemming en kunt net zo lang in dat knusse tentje blijven lunchen of in die leuke boetiek rondneuzen als je maar wilt.

Maak een mooie wandeling ♥ Ook in Nederland kan de natuur prachtig zijn. Er is zoveel moois te zien om ons heen, als we daar maar even bij stilstaan. Ga in je eentje (of met de hond) naar het bos, zoek een natuurgebied op of loop gewoon eens door het park. En vergeet niet om jezelf daarna te trakteren op een mok warme chocolademelk met een grote toef slagroom.

Trakteer jezelf op bloemen of op een cadeau ♥ Cadeautjes geven en krijgen is altijd leuk, maar waarom zou je jezelf niet eens iets cadeau doen? Koop bijvoorbeeld een mooie bos bloemen voor op tafel, een symbolisch sieraad of die lipstick die je al zo lang wilde hebben. Ook jij hebt een leuke verwennerij meer dan verdiend als manier om even lief voor jezelf te zijn.

Bezoek de sauna of wellness ♥ Lief voor jezelf zijn kan ook betekenen dat je een dag eropuit gaat met iemand van wie je houdt. Ik kreeg van Thermen Bussloo twee vrijkaarten voor hun heerlijke sauna. Helaas kan ik er zelf door omstandigheden geen gebruik van maken, maar ik doe ze graag aan iemand anders cadeau. Wil jij op en top van een dagje ontspanning genieten? Er is momenteel een leuke sauna actie gaande bij Thermen Bussloo. Of lees snel verder hoe jij zelf gratis entree voor de sauna kunt winnen…

Thermen Bussloo vrijkaarten winactie

Hoe maak je kans? 

Meedoen voor de vrijkaarten is simpel.

 • Laat een reactie achter onder dit artikel. Geef daarin aan dat je meedoet met de winactie.
 • Volg Vaker Vrolijk via Bloglovin.
 • Volg Vaker Vrolijk via Facebook.

De winnaar ontvangt op 21 februari 2017 een e-mail, waarna ik de kaarten naar je toestuur.

Heb jij nog leuke plannen voor Valentijnsdag dit jaar?

De winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Thermen Bussloo.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. yvonne 14 februari 2017 op 6:47 am - Beantwoord

  Leuk dat je dit doet. Ik doe graag mee. Op Facebook volg ik je met de naam Mini On.

  • Yvonne 20 februari 2017 op 2:54 pm - Beantwoord

   Ik doe graag mee,weet weet maak je mij met sauna-kaartjes tevree.Als verrassing samen met mijn man,daar genieten wij er samen van.
   Yvonne

 2. Yessica 14 februari 2017 op 6:51 am - Beantwoord

  Goedemorgen ik doe heel graag mee wat lief dat je dit aan een van je volgers wil verloten
  Ja het is valetijnsdag wat ik ga doen bij mijn dochtertje liggen op de bank ze is nu erg ziekjes ? en ze is over paar dagen jarig word 3 jaar ? zo de dokter bellen

  En ik zou graag met mijn aanstaande man naar de sauna gaan heerlijk ?

  Oja ik volg je op Facebook Twitter en bloglovin

  Maar goed ik wens iedereen heel veel succes

  • Romy 14 februari 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Wat sneu om te horen! Heel veel beterschap! Leuk dat je meedoet met de winactie!

 3. Josephine 14 februari 2017 op 7:16 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën, zo is Valentijnsdag ook leuk voor singles (had ik hier vroeger zelf maar aan gedacht :p). Ik denk echt dat je je zelfvertrouwen een boost kan geven als je het aandurft om bijvoorbeeld lekker alleen in een café te gaan zitten.

  Leuk dat je een winactie hebt! Ik volg je al via beide sociale media, maar ik ben niet zo’n sauna-type. Daarom wens ik iemand anders heel veel plezier!

 4. marije 14 februari 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  Leuke tips!

  Ik ga gewoon werken vandaag.

  De winactie laat ik aan mij voorbij gaan. Succes voor iedereen die mee doet.

 5. Yanine 14 februari 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Goedemorgen,
  Bedankt voor de tips! Aardig zijn voor jezelf is een goed idee en leuke activiteiten heb je daarvoor bedacht:). Wat ga je zelf voor leuks doen uit dit lijstje? (was ik wel benieuwd naar) Ik doe ook graag mee met je winactie:) Fijne dag vandaag!

 6. Susan 14 februari 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik heb zelf ook vrijkaarten mogen ontvangen dus de winactie sla ik over 🙂

 7. Nadine 14 februari 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat lief dat je dit wilt verloten onder je volgers. Het lijkt me heerlijk, maar door omstandigheden kan ik er niet heen. Hopelijk maak je er iemand anders heel gelukkig mee!

  Leuke tips heb je gegeven! Ik ga niets bijzonders doen vandaag. Wel ga ik hopen dat mijn vriendinnen erg blij zijn met de Valentijnskaarten die vandaag binnenkomen en bezorg ik ze een extra glimlach vandaag. Wat ga jij doen vandaag?

 8. Sofie 14 februari 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Zo alleen met de trein ergens heen wil ik ook heel graag eens doen. Ik doe niets voor Valentijn maar we gaan binnenkort wel een tripje naar Nederland maken :-). De sauna is wat ver voor me, succes aan de deelnemers!

  • Romy 14 februari 2017 op 8:11 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad! Het is ook echt iets wat ik nu probeer te leren, vaker iets in je eentje ondernemen wat je normaal al snel met z’n tweeën zou doen. Het kan soms juist goed zijn om jezelf eens gezelschap te houden.

  • Romy 14 februari 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

   Leuk dat je het vraagt! Ik heb zelf een rustmomentje gepland vandaag en heb net iets langer in de spiegel gekeken om eens meer op de positieve punten te letten. Dat is niet iets wat ik vaak doe, maar ik merk dat het helpt om echt iets liever te zijn voor jezelf 🙂

  • Romy 14 februari 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend lief dat je je vriendinnen een kaartje hebt gestuurd! Daar zijn ze vast en zeker heel blij mee. Ik heb overdag gewerkt en een blogje geschreven, maar heb voor vanavond wat rust ingebouwd om even helemaal niets te doen met een grote kop thee erbij. Verder heb ik ook een paar vriendinnen een kaartje gestuurd. Zo leuk om hun verraste reacties te ontvangen 🙂 Ik hoop dat jij ook een heerlijke dag hebt gehad!

  • Romy 14 februari 2017 op 8:16 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je binnenkort naar Nederland gaat! Welk deel van Nederland of welke stad willen jullie bezoeken?

  • Sofie 14 februari 2017 op 8:53 pm - Beantwoord

   We gaan een overnachting doen in Leiden… geen idee of dat een leuke stad is, ik hoop het haha!

   • Romy 14 februari 2017 op 10:18 pm - Beantwoord

    Ah wat leuk! Ik ben een paar keer in Leiden geweest en vond het een erg leuke stad. Je kunt er fijn winkelen en er zijn veel gezellige straatjes met grachten. Veel plezier alvast!

 9. ilsiee prins 14 februari 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  gewoon lekker aan het werk met mijn gezellige clienten! 😉
  We zijn momenteel druk aan het verbouwen en hebben geen keuken, 1 grote puinhoop in huis dus er even lekker tussenuit zal heeerlijk zijn! Leuke en lieve actie!
  Groetje Ilsiee

 10. Sandra 14 februari 2017 op 1:33 pm - Beantwoord

  Jezelf trakteren op een leuk cadeau of bloemen is altijd leuk! En jazelf gunnen om even helemaal niks te doeb ook trouwens. Daar ben ik niet zo goed in. :’) Leuk dat je de kaartjes weggeeft! Ik mocht zelf ook kaarten ontvangen, maar ik vind het te ver weg. Je kan er vast wel iemand mee blij maken! 🙂

  • Romy 14 februari 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

   Haha, wat niet is, kan nog komen toch! Ik heb ook echt moeite met stil zitten en rustig aan doen, maar merk dat het me steeds iets beter afgaat 🙂

 11. Wellnewss 14 februari 2017 op 1:40 pm - Beantwoord

  Ik vind het ook leuk om lekker de trein te pakken en eens een stad te bezoeken in Nederland. We hebben zulke leuke steden in ons landje.
  Bloemen koop ik ook wel eens voor mezelf, je mag jezelf ook zeker verwennen en speciaal laten voelen.
  Graag doe ik mee met de actie, ik volg je al een tijdje op bloglovin. Helaas kan ik je niet volgen op Facebook, omdat ik geen Facebook heb. Ik volg je wel op Twitter en Instagram al even. Iedereen die mee doet, succes!
  Xx Laura

 12. Aneta 14 februari 2017 op 2:47 pm - Beantwoord

  Ja tijd voor jezelf vrijmaken, de pootjes omhoog met pizza en een glas wijn. Dat is mijn planning met mijn vriend. Wat een leuke actie meis. Volgen doe ik jou al: zowel op Facebook als Bloglovin. Ik hoop dat je iemand er heel gelukkig mee maakt.

  • Romy 14 februari 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

   Geen probleem van Facebook! Ik laat je gewoon meeloten 🙂 Wat leuk om te horen dat je jezelf ook weleens lekker in het zonnetje zet met een bos bloemen of iets anders speciaals.

  • Romy 14 februari 2017 op 8:19 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heerlijk! Fijne avond! En leuk dat je meedoet met de winactie 🙂

 13. Sara | MevrouwMiauw 14 februari 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

  Wat heb je er weer een leuk artikel van gemaakt. Voor jezelf bloemen kopen is echt een goed idee. Dat is dus echt iets wat ik normaal nooit doe, maar waar ik oprecht wel heel erg vrolijk van kan worden. Ik doe niet mee met de winactie, maar ik vind het erg lief dat je de kaartjes weggeeft aan iemand anders.

  • Romy 14 februari 2017 op 8:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En een bosje bloemen kopen is zeker iets wat je echt kan opvrolijken. Ik kan ook zo blij worden van een leuke aankoop voor mezelf, of dat nu bloemen zijn of iets anders leuks. Fijne Valentijnsavond!

 14. Tanja 14 februari 2017 op 6:43 pm - Beantwoord

  Leuke tips weer! Ik doe graag mee en volgde je al op facebook!

 15. Jonna@burgertrutjesNL 14 februari 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

  Mooi artikel, we moeten onszelf vaker in de watten leggen. Ik sla de winactie even over, gun het iemand anders om een dagje ultiem te relaxen en genieten

 16. Mariëlle 14 februari 2017 op 10:41 pm - Beantwoord

  Hele mooie tips hihi, ik doe ook aan self love vandaag! Ik houd zelf niet zo van de sauna enzo en ben er al ooit geweest. Dus dat sla ik over 🙂

 17. Nesrin 14 februari 2017 op 11:09 pm - Beantwoord

  Tip 2 vind ik een hele mooie! Hier ben ik wel aan toe. Jezelf in de watten leggen is zeker belangrijk, we mogen ook vaker trots en lief voor onszelf zijn.

 18. Lieke van Veen 15 februari 2017 op 1:23 am - Beantwoord

  Mijn vriend en ik hebben niks gedaan voor valentijnsdag omdat we vrijdag 4 jaar samen zijn. Een dag je wellness zou dan ook super zijn om te winnen.

  Ik volg je al een tijdje via facebook (lieke van veen) en http://www.bloglovin.com/liekevanveen8

  • Romy 15 februari 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Alvast gefeliciteerd met jullie jubileum 🙂

 19. irene 15 februari 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Wat een helpende blog! Ik vind lief zijn voor mezelf nog steeds lastig, ondanks therapie en cursussen. Als het dreigt mis te gaan, dan plan ik ook echt momentjes voor mezelf in.

  • Romy 15 februari 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar wat je zegt! Ik vind het ook echt een lastig punt. Goed om te horen dat jein ieder geval wel momentjes voor jezelf inplant. Dan kan je echt goed doen als mens!

 20. Galina 15 februari 2017 op 11:43 am - Beantwoord

  In het kader van ‘doe iets waar je normaal geen tijd voor vrijmaakt’ ben ik gister in bad gaan liggen, glaasje wijn erbij, stukje chocola en een film. Ik voelde me zó zen hahaha 😉

  Leuke winactie heb je! Ik doe niet mee, want Bussloo is wat ver voor me, máár ik volg je wel op beide kanalen (al een tijdje trouwens) 🙂

  • Romy 15 februari 2017 op 7:33 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je me volgt! Dankjewel 🙂 En wat heerlijk dat je een zen avondje had precies zoals een avond eigenlijk hoort te zijn!

 21. Irene 15 februari 2017 op 8:55 pm - Beantwoord

  Wat een lieve tips! Sowieso goed voor als je een beetje extra liefde kan gebruiken ^^ Iets doen waar je anders nooit tijd voor maakt vind ik een hele mooie. Ik heb dat wel vaak, dat ik denk: ik wil zo graag dat boek eens lezen. Of eens een DIY doen. Maar ik doe dat dan nooit.

  • Romy 15 februari 2017 op 9:53 pm - Beantwoord

   Hihi, heel herkenbaar! Ik vind dat ook nog knap lastig altijd! Maar gelukkig gaat het me met oefenen steeds een beetje beter af 🙂

 22. Anita H. 15 februari 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

  Dagje wellness is echt mijn favoriete manier om te ontspannen. Met deze sauna heb ik nog niet kennis gemaakt. Schijnt erg fijn te zijn. Ik maak graag kans.

 23. Jan 17 februari 2017 op 2:55 pm - Beantwoord

  Super leuke actie, voor lekker wat ontspanning.
  Ik waag graag een kansje .

 24. Albertine vaan. Veldhuizen 17 februari 2017 op 3:09 pm - Beantwoord

  Oh heerlijk…samen met mijn man….de sauna is namelijk het enige uitje waar hij ook zijn TELEFOON uit zet en rustig kan genieten….

 25. Daphne 17 februari 2017 op 3:25 pm - Beantwoord

  Heerlijk een dagje Wellness samen met mijn moeder heerlijk en een Hotstone massage en een heerlijke lunch!
  Of een pakking is ook heerlijk

 26. Fenny 17 februari 2017 op 5:10 pm - Beantwoord

  Oooh, wat een heerlijke winactie! ik ben ook echt DOL op de sauna…

  al eventjes niet geweest, dus ik ben er wel weer aan toe, aan een dagje lekker ontspannen 😉

  Groetjes Fenny

  Ps; Ik volg je op Bloglovin’ en Facebook 😉

 27. Britt 17 februari 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Ik volg je via beide kanalen en doe graag mee!

 28. Ditty Dirks 17 februari 2017 op 6:03 pm - Beantwoord

  Heerlijk een sauna dag met mijn dochter

 29. Michael noo 17 februari 2017 op 10:50 pm - Beantwoord

  Doe heel graag mee

 30. Anita te Gussinklo 17 februari 2017 op 11:56 pm - Beantwoord

  Heerlijk, zo’n sauna dagje.
  Ik loot graag mee en volg je via Bloglovin & Facebook.
  Op Valentijnsdag kreeg ik een prachtige bos rozen en we hebben uitgebreid gegeten.
  “s avonds een leuke film samen gekeken.

 31. Anneliese de Waal 18 februari 2017 op 6:20 pm - Beantwoord

  Ik doe graag mee, zou heerlijk zijn om te ontspannen.
  Ik waag graag een kans.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 32. Marja 19 februari 2017 op 2:00 pm - Beantwoord

  Ik ben eind oktober bevallen via keizersnede, ging niet allemaal goed. Mijn buik is pas sinds een week weer goed dicht en mag nu weer naar sauna en zwembad en dergelijke. Ben er ook wel aan toe om samen met mijn man een dagje lekker te ontspannen

 33. Theo Brouwers 19 februari 2017 op 2:57 pm - Beantwoord

  Ik zag op Facebook deze actie en zou graag met mijn supervrouw Wilma naar dit geweldige wellness-complex gaan. Wilma zijn 8 oktober 25 jaar getrouwd en op 19 december hebben we 30 jaar “verkering”!!! 😉 😉 We zijn met ons gezin (dochters: Samantha (1993), Kimberly (1997) en Ocean (2000) ) jaren door een hel gegaan en proberen nu zo veel mogelijk te genieten.

  Met “Kei”-vriendelijke “Geniet met de mensen die je ENERGIE geven!!!”-groet,

  Theo

 34. Kimberley 19 februari 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

  Heerlijk! Ik mocht een tijd lang niet naar de sauna vanwege de wondjes na een operatie.
  Nu mag ik eindelijk weer dus het lijkt me heerlijk om zelf weer eens lekker te ontspannen en te genieten.
  En daarnaast mijn lieve vriendinnetje verrassen dat zij ook lekker mag ontspannen, zij heeft een hoop aan haar hoofd gehad.

  Ik doe dus graag mee

 35. lisanne bons 19 februari 2017 op 10:45 pm - Beantwoord

  Dat vind ik altijd heerlijk om te doen met mijn lieverd. Het komt er alleen niet zoveel van met 4 kinderen, een leuke baan, een studie, vrijwilligerswerk, paarden & hond, grote familie en veel vrienden.

  Maar als we naar de sauna gaan dan is het echt even tijd voor ons. Het begint al met de autorit met z’n 2tjes er naar toe. Gewoon fijn praten daarna lekker ontspannen in de sauna maar ook fijn praten in het zwembad of in het bubbelbad. Kortom, echt tijd voor ons❤

 36. Anne 19 februari 2017 op 10:46 pm - Beantwoord

  Wat geweldig om mijn dochter en haar partner cadeau te doen na een jaar met zoveel zorgen en verdriet om hun tweejarige zoon! Even met elkaar een dagje rust en misschien even genieten?Een droom!

 37. Dieuwke 19 februari 2017 op 11:10 pm - Beantwoord

  Dat zou leuk zijn voor mijn zusje en haat beste vriendin. Beide druk met hun opleiding dus verdienen het zeker om lekker te ontspannen.

 38. Nancy van Heck 19 februari 2017 op 11:13 pm - Beantwoord

  Ik doe graag mee zodat mijn spieren weer eens tot rust kunnen komen die erg pijnlijk overbelast zijn. Ik volg je op bloglovin en op facebook.

 39. Sabrina 20 februari 2017 op 12:48 am - Beantwoord

  Ik doe graag mee! Met valentijn hen Ik niet veel gedaan. Puntje uit je mooie lijst, niet altijd perse iets moeten doen!

 40. jacqueline 20 februari 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Wauw dat zou echt geweldig zijn heerlijk naar Thermen Bussloo een dagje genieten.
  Blijer kunnen jullie ons niet maken hoor!

 41. Els Black-Stoker 20 februari 2017 op 10:24 am - Beantwoord

  Heerlijk! Ik doe graag mee!