8 redenen om op stedentrip te gaan

 • 7 december 2016
 • 20 Reacties
Categorieën: Op reis

Al zo’n acht jaar gaan wij elk jaar een of twee keer op stedentrip. Daardoor heb ik inmiddels al een aantal prachtige Europese steden en New York kunnen bewonderen. Heerlijk vind ik het om door een stad te lopen en nieuwe dingen te ontdekken. Sterker nog, ik vind stedentrips leuker dan een week op vakantie naar een rustige omgeving. Waarom? Vandaag deel ik 8 redenen waarom ik graag op stedentrip ga.

stedentrips londen

 • Veel bezienswaardigheden. Het meest ideale van een stad vind ik toch wel dat je op een relatief klein oppervlak vaak heel veel te zien hebt. In Londen zie je bijvoorbeeld aan de ene kant de Tower Bridge en na een paar stappen valt je oog alweer op de Tower of London. Ook als je langs de Seine loopt in Parijs, zie je de ene keer een slotjesbrug en dan weer het Louvre of een ander mooi gebouw. Zo kun je in korte tijd heel veel bekijken.
 • Elke stad heeft iets unieks. Elke stad die ik heb bezocht, was op zijn manier weer heel anders dan de andere steden. In Valencia heb je bijvoorbeeld sinaasappelbomen, terwijl New York de stad is van de hoge gebouwen en Amsterdam bekendstaat om zijn grachten. Heerlijk vind ik het om me een paar dagen in zo’n totaal andere wereld te bevinden. Van elke stad kan ik echt genieten in al zijn schoonheid.
 • Kort maar krachtig. Eerder schreef ik al dat ik best wel een huismus ben en zeker dan zijn stedentrips ideaal. Je gaat er een paar dagen op uit en bent even in het buitenland, maar hoeft thuis niet al te lang te missen.
 • Ook ’s avonds veel te beleven.  In een stad hoef je je letterlijk nooit te vervelen. In de meeste steden kun je namelijk ook ’s avonds genieten van een etentje, van een nachtje uit of gewoon van een heerlijke wandeling door een mooi verlichte stad. Misschien vind ik de avonden wel de leukste momenten van een stedentrip, zeker tijdens zwoele avonden in een warm land.
 • Winkelen. Dit punt ligt misschien een beetje voor de hand, maar in steden kan ik als shopaholic vaak mijn hart ophalen. Natuurlijk zijn er in steden de grote winkelstraten, zoals de Champs Elysées in Parijs of 5th Avenue in New York. Het zijn echter vaak juist de kleine winkelstraatjes met plaatselijke producten of unieke items waar ik blij van word. Ook al koop ik als echte Hollander niet altijd iets, ik kan alleen al blij worden van het rondkijken.

stedentrips parijs eiffeltoren

 • Veel afwisseling. Hoewel je bij steden vaak denkt aan de bekende toeristische trekpleisters, kun je er vaak ook de mooiste parken of meest kleurrijke buitenwijken vinden. Juist die afwisseling in steden vind ik ontzettend leuk aan stedentrips. Met een ritje in de metro zit je al in een totaal ander gedeelte van de stad. Zo kun je met korte ritjes toch heel veel verschillende soorten dingen zien.
 • Goed bereikbaar. Nog een voordeel van stedentrips vind ik dat je in steden vaak een goed netwerk qua vervoer hebt. Je kunt er met het vliegtuig of met de trein meestal zonder al te veel gedoe komen. En wil je in de stad zelf reizen? Meestal zijn er goede metronetwerken en busverbindingen, waardoor je niet alle afstanden te voet hoeft af te leggen.
 • Aanbiedingen. Als laatste punt moet ik toegeven dat ik het ook een groot pluspunt vind dat je bij goede aanbiedingen soms wel heel voordelig een stedentrip kunt maken. Zo regelden mijn vader en ik laatst voor €50,- per persoon retourtickets naar Parijs. Het is soms even wat uitzoekwerk om goedkoop tickets te boeken of een hotelaanbieding te vinden, maar juist daarom is het misschien ook wel weer een leuke sport.

Maak jij graag stedentrips?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 7 december 2016 op 8:41 am - Beantwoord

  Stedentrips vind ik heel tof om te maken: je leert in korte tijd zoveel nieuwe dingen van een stad kennen. Heel leuk! Helaas heb ik momenteel alleen weinig tijd en geld (arme student haha) om weer een nieuwe stedentrip te maken. Mocht ik toch weer genoeg geld en tijd hebben, dan denk ik dat een reisje naar Berlijn, Parijs en Milaan wil maken 🙂 Liefs

  • Romy 7 december 2016 op 7:25 pm - Beantwoord

   Ja precies! Dat is juist wat ik zo leuk vind aan stedentrips. Geld is inderdaad wel een dingetje met dit soort reisjes, maar met goed zoeken kom je soms bij de leukste aanbiedingen uit. Vooral Parijs hoeft echt niet duur te zijn als je het een beetje uitkient met de Thalys of als je zelf met de auto gaat 🙂

 2. Ilse van Kreanimo 7 december 2016 op 10:17 am - Beantwoord

  Ja, ik doe ze graag.
  Sinds er kinderen zijn passen we ze bij onze vakantie in.
  Zo hebben we dit jaar Praag en Trier gedaan.

  En vorig jaar Londen en Pisa.

  • Romy 7 december 2016 op 7:27 pm - Beantwoord

   Oh wat heerlijk! Praag vind ik zelf ook een geweldige stad. Daar zijn wij vorig jaar naartoe geweest.

 3. Svenja 7 december 2016 op 10:32 am - Beantwoord

  Stedentrips zijn altijd zo fijn! Ik vind het vooral altijd leuk om al de mooie bezienswaardigheden te bezoeken en lekker de toerist uit te hangen. Ook het ontdekken van toffe restaurantjes en cafétjes vind ik altijd erg leuk tijdens een tripje.

 4. Tineke 7 december 2016 op 10:43 am - Beantwoord

  Ik vind een stedentrip heel erg leuk. Maar met een baby is het wat minder handig. Meestal gaan wij nu een weekendje naar een familiepark waar een zwembad is. Veel zwemmen, uitslapen, lekker in bad en lekker eten… Dat zijn misschien nóg leukere weekendjes weg..
  Liefs

  • Romy 7 december 2016 op 7:27 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je met een baby niet snel op stedentrip zult gaan. Maar zo’n vakantie met z’n drieën lijkt me ook echt heerlijk 🙂

 5. Iris 7 december 2016 op 10:46 am - Beantwoord

  Ah ik wil zo graag vaker op Stedentrip! Dat is zo leuk! En je ziet zo veel meer van de wereld 😀

 6. Anne - Ditisanne.nl 7 december 2016 op 10:55 am - Beantwoord

  Leuk! Wij gaan ook wel regelmatig voor een stedentrip. Afgelopen zomer kwamen we langs Berlijn en hadden we een paar uur over. De stad bleek zó leuk te zijn, dat deze nu bovenaan staat voor onze eerstvolgende stedentrip!
  Verder gaan we volgend jaar november met onze vriendinnengroep naar Wenen, ben heel benieuwd hoe dat is!

  • Romy 7 december 2016 op 7:28 pm - Beantwoord

   Beide steden zijn echte aanraders wat mij betreft! Berlijn is historisch en tegelijk modern en er is zoveel te zien en beleven. Ook Wenen is heel erg mooi, vooral Schloss Schönbrunn van Sissi 🙂

 7. Mariëlle 7 december 2016 op 11:09 am - Beantwoord

  Ik maak ze niet zo vaak, bijvoorbeeld niet elk jaar standaard, maar ik probeer het wel 🙂

 8. Lieke - Life As Lieke 7 december 2016 op 11:14 am - Beantwoord

  Leuk! Ik ga eigenlijk nooit op stedentrip vanwege tijd en geldgebrek maar in de toekomst wil ik het zeker gaan doen!

 9. Denise 7 december 2016 op 12:49 pm - Beantwoord

  Als ik op vakantie ga dan ga ik juist graag naar een rustige omgeving om de drukte van de dagelijkse leven te vermijden. Maar ik ben ook inderdaad op kleine vakanties gegaan naar steden.Dan vind ik het leuk om de mooie plekken van die steden te fotograferen. Bijvoorbeeld kerken of oude gebouwen. Heerlijk vind ik dat dan.

  • Romy 7 december 2016 op 7:29 pm - Beantwoord

   Een rustige omgeving heeft inderdaad ook wel weer wat. Ik heb ook goede herinneringen aan onze reizen naar de Oostenrijkse bergen bijvoorbeeld. Juist de combinatie van stedentrips en vakanties naar rustigere plekken is waarschijnlijk heel fijn 🙂

 10. Vlijtig Liesje 7 december 2016 op 12:53 pm - Beantwoord

  Ik ben niet zo’n fan omdat ik steden vaak erg druk vind.

 11. Josephine 7 december 2016 op 1:14 pm - Beantwoord

  Als ik op vakantie ga is dat meestal een stedentrip, vooral vanwege de bereikbaarheid en de mogelijkheden tot openbaar vervoer, zoals je al schreef. Maar als het even kan en er gaat iemand met een auto mee, dan gaat mijn eerste keus toch uit naar een huisje bij het strand of in de natuur. 🙂 Mijn favoriete stad: Edinburgh!

  • Romy 7 december 2016 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wat grappig, ik had nog nooit van iemand gehoord dat Edinburgh een aanrader is. Je maakt me nieuwsgierig 🙂 Maar een huisje aan het strand kan inderdaad ook heerlijk zijn!

 12. Sandra 7 december 2016 op 2:18 pm - Beantwoord

  Stedentrips vind ik vooral een fijne manier van even er tussenuit gaan! Als vakantie ga ik liever lang weg en het liefst ook waar lekker veel natuur is. Maar wat je zegt, het is leuk om veel te kunnen zien tijdens een stedentrip, maar winkelen kan ook zeker niet ontbreken. Er is altijd wel iets te beleven in een stad! 🙂

  • Romy 7 december 2016 op 7:31 pm - Beantwoord

   Een lange vakantie naar een plek met mooie natuur heeft inderdaad ook wel weer wat! Ik moet zeggen dat ik na het lezen van jouw blogs bijvoorbeeld heel graag een keer naar Slovenië wil gaan 🙂

 13. Elke 7 december 2016 op 3:07 pm - Beantwoord

  Aaah stedentrips zijn zo leuk he! Snel even er tussenuit en toch een geweldige stad kunnen ontdekken!

Recente blogs

Blij Lijstje #63 | Aardbei-blijdschap, alleskunners & aan mezelf denken

3 april 2023|Positiviteit, Persoonlijk|

Ik zal je niet vermoeien met mijn zoveelste blije praatje over het feit dat het lente is. Dat ik dáár vrolijk van word, roep ik elk jaar in maart/april. Maar er was nog meer waar ik de afgelopen weken van ging glunderen. Zo speelden we met de hele familie een levensecht 'De Alleskunner'-spel, koos ik de laatste tijd vaker voor mezelf, lag ik nog net niet op de vloer van het lachen in Carré, had ik wat bijna-30-inzichten en werd ik gelukkig van een paar trotse volwassen-leven-momenten. Dit is mijn Blije Lijstje!

“Ik voel me lelijk” | Zo help je die gedachte om zeep!

20 april 2022|Zelfliefde|

Ik weet het nog heel goed. Het is een jaar of zeven geleden. In het pashokje van mijn favoriete winkel hees ik me in de allermooiste jurk die ik ooit had gezien. Maar toen ik mijn spiegelbeeld aankeek, zag ik die perfecte jurk niet eens meer. Ik zag alleen maar minpunten aan mijn eigen lichaam. “Ik voel me lelijk” is een gedachte die toen en op allerlei andere momenten door mijn hoofd schoot. Stap voor stap is het me gelukt om dat gevoel veel minder te ervaren. Het is niet zo dat ik me nu elke dag superknap en sexy voel. Maar ik voel me gelukkig vaak gewoon oké. Dit zijn 7 inzichten waardoor ik niet meer om de haverklap denk “Ik voel me lelijk”. 

5 goedbedoelde adviezen waar ik het niet mee eens ben

10 september 2020|Persoonlijke groei|

"Goh, weet je wat jij zou moeten doen...?" Het is een opmerking waarbij ik - als dat niet onbeleefd zou zijn - het liefst mijn vingers in mijn oren zou duwen. Eigenwijs als ik ben. Zo zijn er wel meer cliché adviezen waar ik bijzonder weinig mee heb. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar gewoon niet mijn kopje thee. Dit zijn 5 standaard adviezen die ik zelf vooral niet zou opvolgen om gelukkig te zijn.