8 redenen om op stedentrip te gaan

Al zo’n acht jaar gaan wij elk jaar een of twee keer op stedentrip. Daardoor heb ik inmiddels al een aantal prachtige Europese steden en New York kunnen bewonderen. Heerlijk vind ik het om door een stad te lopen en nieuwe dingen te ontdekken. Sterker nog, ik vind stedentrips leuker dan een week op vakantie naar een rustige omgeving. Waarom? Vandaag deel ik 8 redenen waarom ik graag op stedentrip ga.

stedentrips londen

 • Veel bezienswaardigheden. Het meest ideale van een stad vind ik toch wel dat je op een relatief klein oppervlak vaak heel veel te zien hebt. In Londen zie je bijvoorbeeld aan de ene kant de Tower Bridge en na een paar stappen valt je oog alweer op de Tower of London. Ook als je langs de Seine loopt in Parijs, zie je de ene keer een slotjesbrug en dan weer het Louvre of een ander mooi gebouw. Zo kun je in korte tijd heel veel bekijken.
 • Elke stad heeft iets unieks. Elke stad die ik heb bezocht, was op zijn manier weer heel anders dan de andere steden. In Valencia heb je bijvoorbeeld sinaasappelbomen, terwijl New York de stad is van de hoge gebouwen en Amsterdam bekendstaat om zijn grachten. Heerlijk vind ik het om me een paar dagen in zo’n totaal andere wereld te bevinden. Van elke stad kan ik echt genieten in al zijn schoonheid.
 • Kort maar krachtig. Eerder schreef ik al dat ik best wel een huismus ben en zeker dan zijn stedentrips ideaal. Je gaat er een paar dagen op uit en bent even in het buitenland, maar hoeft thuis niet al te lang te missen.
 • Ook ‘s avonds veel te beleven.  In een stad hoef je je letterlijk nooit te vervelen. In de meeste steden kun je namelijk ook ‘s avonds genieten van een etentje, van een nachtje uit of gewoon van een heerlijke wandeling door een mooi verlichte stad. Misschien vind ik de avonden wel de leukste momenten van een stedentrip, zeker tijdens zwoele avonden in een warm land.
 • Winkelen. Dit punt ligt misschien een beetje voor de hand, maar in steden kan ik als shopaholic vaak mijn hart ophalen. Natuurlijk zijn er in steden de grote winkelstraten, zoals de Champs Elysées in Parijs of 5th Avenue in New York. Het zijn echter vaak juist de kleine winkelstraatjes met plaatselijke producten of unieke items waar ik blij van word. Ook al koop ik als echte Hollander niet altijd iets, ik kan alleen al blij worden van het rondkijken.

stedentrips parijs eiffeltoren

 • Veel afwisseling. Hoewel je bij steden vaak denkt aan de bekende toeristische trekpleisters, kun je er vaak ook de mooiste parken of meest kleurrijke buitenwijken vinden. Juist die afwisseling in steden vind ik ontzettend leuk aan stedentrips. Met een ritje in de metro zit je al in een totaal ander gedeelte van de stad. Zo kun je met korte ritjes toch heel veel verschillende soorten dingen zien.
 • Goed bereikbaar. Nog een voordeel van stedentrips vind ik dat je in steden vaak een goed netwerk qua vervoer hebt. Je kunt er met het vliegtuig of met de trein meestal zonder al te veel gedoe komen. En wil je in de stad zelf reizen? Meestal zijn er goede metronetwerken en busverbindingen, waardoor je niet alle afstanden te voet hoeft af te leggen.
 • Aanbiedingen. Als laatste punt moet ik toegeven dat ik het ook een groot pluspunt vind dat je bij goede aanbiedingen soms wel heel voordelig een stedentrip kunt maken. Zo regelden mijn vader en ik laatst voor €50,- per persoon retourtickets naar Parijs. Het is soms even wat uitzoekwerk om goedkoop tickets te boeken of een hotelaanbieding te vinden, maar juist daarom is het misschien ook wel weer een leuke sport.

Maak jij graag stedentrips?

Volg:
Deel:

20 Reacties

 1. Lisa
  7 december 2016 / 08:41

  Stedentrips vind ik heel tof om te maken: je leert in korte tijd zoveel nieuwe dingen van een stad kennen. Heel leuk! Helaas heb ik momenteel alleen weinig tijd en geld (arme student haha) om weer een nieuwe stedentrip te maken. Mocht ik toch weer genoeg geld en tijd hebben, dan denk ik dat een reisje naar Berlijn, Parijs en Milaan wil maken :) Liefs
  Lisa blogde over…Inspiratie: 23 leuke kerstcadeautjes voor mannen!

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:25

   Ja precies! Dat is juist wat ik zo leuk vind aan stedentrips. Geld is inderdaad wel een dingetje met dit soort reisjes, maar met goed zoeken kom je soms bij de leukste aanbiedingen uit. Vooral Parijs hoeft echt niet duur te zijn als je het een beetje uitkient met de Thalys of als je zelf met de auto gaat :)

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:27

   Oh wat heerlijk! Praag vind ik zelf ook een geweldige stad. Daar zijn wij vorig jaar naartoe geweest.

 2. Svenja
  7 december 2016 / 10:32

  Stedentrips zijn altijd zo fijn! Ik vind het vooral altijd leuk om al de mooie bezienswaardigheden te bezoeken en lekker de toerist uit te hangen. Ook het ontdekken van toffe restaurantjes en cafétjes vind ik altijd erg leuk tijdens een tripje.

 3. 7 december 2016 / 10:46

  Ah ik wil zo graag vaker op Stedentrip! Dat is zo leuk! En je ziet zo veel meer van de wereld :D

 4. 7 december 2016 / 10:55

  Leuk! Wij gaan ook wel regelmatig voor een stedentrip. Afgelopen zomer kwamen we langs Berlijn en hadden we een paar uur over. De stad bleek zó leuk te zijn, dat deze nu bovenaan staat voor onze eerstvolgende stedentrip!
  Verder gaan we volgend jaar november met onze vriendinnengroep naar Wenen, ben heel benieuwd hoe dat is!
  Anne – Ditisanne.nl blogde over…Kerstmarkt Oberhausen: Groots spektakel rond winkelcentrum CentrO!

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:28

   Beide steden zijn echte aanraders wat mij betreft! Berlijn is historisch en tegelijk modern en er is zoveel te zien en beleven. Ook Wenen is heel erg mooi, vooral Schloss Schönbrunn van Sissi :)

 5. 7 december 2016 / 11:09

  Ik maak ze niet zo vaak, bijvoorbeeld niet elk jaar standaard, maar ik probeer het wel :)

 6. Tineke
  7 december 2016 / 10:43

  Ik vind een stedentrip heel erg leuk. Maar met een baby is het wat minder handig. Meestal gaan wij nu een weekendje naar een familiepark waar een zwembad is. Veel zwemmen, uitslapen, lekker in bad en lekker eten… Dat zijn misschien nóg leukere weekendjes weg..
  Liefs

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:27

   Ik kan me voorstellen dat je met een baby niet snel op stedentrip zult gaan. Maar zo’n vakantie met z’n drieën lijkt me ook echt heerlijk :)

 7. Lieke - Life As Lieke
  7 december 2016 / 11:14

  Leuk! Ik ga eigenlijk nooit op stedentrip vanwege tijd en geldgebrek maar in de toekomst wil ik het zeker gaan doen!

 8. 7 december 2016 / 13:14

  Als ik op vakantie ga is dat meestal een stedentrip, vooral vanwege de bereikbaarheid en de mogelijkheden tot openbaar vervoer, zoals je al schreef. Maar als het even kan en er gaat iemand met een auto mee, dan gaat mijn eerste keus toch uit naar een huisje bij het strand of in de natuur. :-) Mijn favoriete stad: Edinburgh!
  Josephine blogde over…De Willemse tijd

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:30

   Wat grappig, ik had nog nooit van iemand gehoord dat Edinburgh een aanrader is. Je maakt me nieuwsgierig :) Maar een huisje aan het strand kan inderdaad ook heerlijk zijn!

 9. Denise
  7 december 2016 / 12:49

  Als ik op vakantie ga dan ga ik juist graag naar een rustige omgeving om de drukte van de dagelijkse leven te vermijden. Maar ik ben ook inderdaad op kleine vakanties gegaan naar steden.Dan vind ik het leuk om de mooie plekken van die steden te fotograferen. Bijvoorbeeld kerken of oude gebouwen. Heerlijk vind ik dat dan.
  Denise blogde over…Mooie herinneringen aan mijn opa

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:29

   Een rustige omgeving heeft inderdaad ook wel weer wat. Ik heb ook goede herinneringen aan onze reizen naar de Oostenrijkse bergen bijvoorbeeld. Juist de combinatie van stedentrips en vakanties naar rustigere plekken is waarschijnlijk heel fijn :)

 10. 7 december 2016 / 14:18

  Stedentrips vind ik vooral een fijne manier van even er tussenuit gaan! Als vakantie ga ik liever lang weg en het liefst ook waar lekker veel natuur is. Maar wat je zegt, het is leuk om veel te kunnen zien tijdens een stedentrip, maar winkelen kan ook zeker niet ontbreken. Er is altijd wel iets te beleven in een stad! :)
  Sandra blogde over…Blijmakers | Leuke pantoffels & huissokken

  • Romy
   Auteur
   7 december 2016 / 19:31

   Een lange vakantie naar een plek met mooie natuur heeft inderdaad ook wel weer wat! Ik moet zeggen dat ik na het lezen van jouw blogs bijvoorbeeld heel graag een keer naar Slovenië wil gaan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge