50mm11 4

Positiviteit | 8 mooie situaties die zo "hadden moeten zijn"

 • 20 september 2018
 • 35 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Het leven neemt soms een verrassende wending. En er zijn momenten waarop dat nog veel mooier uitpakt dan je zelf ooit had durven dromen. Sta jij weleens stil bij de positieve verrassingen die het leven voor jou in petto heeft? Ben je weleens dankbaar voor hoe sommige dingen precies op het goede moment op jouw pad komen? Alsof het zo had moeten zijn! Een vacature die je toevallig tegenkomt of een onverwachte ontmoeting die tot een jarenlange vriendschap leidt? Dit zijn 8 mooie situaties waarvan ik nog altijd dankbaar ben dat ze zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.

de verrassingen in mijn leven

Foto gemaakt door Lianne.

 1. Onverwachte vriendschappen. Een aantal van mijn dierbare vriendschappen berusten eigenlijk op een toevallige ontmoeting. Zo heb ik Diana ooit leren kennen doordat ik toevallig een paper schreef over een soortgelijk onderwerp als haar scriptie. En Jolanda heb ik alweer 9 jaar geleden via een scrapbookforum ontmoet, waar wij de enige 16-jarige leden waren. Soms komen de leukste mensen blijkbaar door toeval op je pad.
 2. Mijn studiekeuze. Alweer 7 jaar geleden had ik gekozen voor de studie psychologie, maar besloot ik last minute dat ik toch iets anders wilde. Dat ik uiteindelijk bij de studie Nederlands terechtkwam, kwam doordat ik halsoverkop iets moest kiezen en daarom maar een blik wierp op de waslijst aan studies op de VU. Uiteindelijk heeft die “gok” me een geweldige studietijd én de beste studiekeuze opgeleverd.
 3. Terug naar de universiteit (als medewerker)! In mei van dit jaar ontdekte ik per toeval op precies het goede moment de vacature voor mijn huidige baan. Ik had zelfs een maand daarvoor nooit kunnen bedenken dat ik in 2018 terug zou zijn op de universiteit, maar dan om daar te werken. Ik herinner me nu nog hoe destijds alle puzzelstukjes op zijn plek vielen bij het zien van de vacature destijds. En kijk mij nu eens zitten hier…
 4. Voor mezelf beginnen. Uit mezelf zou ik niet snel van 40 uur naar 32 uur werken in loondienst zijn gegaan. Toch ben ik achteraf blij dat ik daar met het aangaan van mijn nieuwe baan automatisch voor koos. Juist doordat deze functie voor 32 uur bedoeld is, heb ik nu namelijk de kans om structureel met freelance werkzaamheden en met mijn blog aan de slag te gaan. Alsof het zo had moeten zijn!
 5. Gebeurtenissen waar ik van heb geleerd. Misschien niet voor de hand liggend, maar achteraf ben ik ook blij dat sommige dingen in mijn leven minder positief uitpakten. Zo heb ik veel geleerd van onhandige stappen, van niet zo slimme keuzes of van mislukte dates en liefdesverdriet. Het was niet altijd leuk op dat moment, maar al die dingen hebben me wel gebracht waar ik nu sta.
 6. Lily. Ik kan me nu al bijna niet meer voorstellen dat ons poezenmeisje Lily met haar knikkerverslaving en ondeugende gedrag hier niet zou zijn. Toch kwam ze hier pas een maand geleden. Hoe mooi is het dat we net in het asiel rondkeken toen zij gebracht was en dat de medewerker ons direct wees op Lily als ons perfecte nieuwe huisgenootje. Wat een mazzel dat het zo is gegaan en dat ik dit artikel nu schrijf met Lily naast me.
 7. De geboorte van Vaker Vrolijk. Ik mag dan al lange tijd plannen hebben gehad voor een blog, maar het ontstaan van Vaker Vrolijk was min of meer een samenloop van omstandigheden. Na mijn afstuderen wilde ik meer schrijven, ik zocht meer vrolijkheid, kwam plotseling op de titel ‘Vaker Vrolijk’ uit en besloot de stap te zetten. Zo komt het dat jij nu dit artikel leest op de site die ik nog altijd met evenveel plezier bijhoud als toen.
 8. Op reis naar Italië. Ten slotte berust ook mijn afgelopen vakantie naar Italië eigenlijk op toeval. Al een paar jaar hoopte ik naar Italië te kunnen afreizen, maar tot een boeking kwam het nooit. Dat was totdat mijn nieuwe baan ervoor zorgde dat ik “plotseling” 2 weken vrij had deze zomer. Zo kwam het dat mijn moeder en ik al een maand na het boeken door de mooiste Italiaanse steden konden rondwandelen. Een geweldig stukje toeval en vooral een fantastische reis!

En zo zijn er nog veel meer manieren waarop het leven je positief kan verrassen. Je grote liefde die je toevallig ergens tegen het lijf loopt, een prachtig koophuis dat je door een omweg te lopen opeens tegenkomt of iets kleins als de mooiste kringloopkoopjes of de prachtigste bloemen die je net ziet als jij met je camera op straat loopt – soms heeft het leven mooie verrassingen voor je in petto. Koester ze en geniet ervan!

Wat is een mooie toevalligheid geweest in jouw leven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 20 september 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Heerlijk zulke bewustwordingsmomenten en goed om erbij stil te staan.

 2. Neverdullmoments 20 september 2018 op 7:57 am - Beantwoord

  Knikkerverslaving, hahaha! Mooi om zo de situaties op een rij te zetten, wat een rijkdom dan hè?

  • Romy 20 september 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Zeker weten! 🙂 Soms moet je even extra stilstaan bij dit soort momenten om er dankbaar voor te kunnen zijn.
   En die knikkerverslaving…haha, die begint ernstige vormen aan te nemen! 😉 We hebben voor Lily bij het asiel een duur mandje gekocht en hebben ook allerlei speelgoed liggen, maar niets is zo geweldig als een paar doodgewone knikkers.

 3. Sandra 20 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Ik geloof er ook wel in dat sommige dingen zo hadden moeten zijn. Als er bijvoorbeeld iets niet door kan gaan en er daarvoor in de plaats iets heel bijzonders gebeurt wat je eigenlijk niet had willen missen. Ik moet gelijk ergens aan denken! Vorig jaar was ik met mijn ouders aan het roadtrippen in Italië. We hadden een appartement geboekt in een dorpje naast Rome, maar daar aangekomen was het echt vreselijk. We gingen weg, kregen ons geld terug en ter plaatse in de Mcdonalds (goede Wi-Fi haha) hebben we een last minuten geboekt naar een hotel verderop. Dit was super goedkoop, normaal echt honderden euros per nacht en nu onder de 100, en was echt een paleis! Dit had zo moeten zijn zeiden we toen tegen elkaar. 🙂

  • Romy 20 september 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Het is precies wat jij zegt inderdaad! Soms baal je eerst omdat iets bijvoorbeeld niet doorgaat, maar komt er uiteindelijk iets veel mooiers voor in de plaats. Zo ben ik achteraf ook blij dat ik na mijn studie voor bepaalde functies niet ben aangekomen. Nu zou ik er niet aan moeten denken dat ik daar terecht was gekomen 😉
   Wat mooi eigenlijk hoe dat bij jullie zo is gelopen dat jullie in plaats van het vreselijke appartement onverwacht in een paleisje belandden. Dat had inderdaad echt gewoon zo moeten zijn 🙂

 4. Darina 20 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Hele mooie situaties waar je nog vaak met een fijn gevoel naar terug zal denken.

 5. Shirley 20 september 2018 op 9:01 am - Beantwoord

  Dat zijn mooie voorbeelden van de samenloop van omstandigheden. Uiteindelijk brengt het je waar je nu bent en daar kun je trots op zijn. Ik heb een paar jaar geleden bij de bushalte een vrouw uit mijn flat leren kennen. Ze nam vanaf dat moment vaak dezelfde bus als ik. In eerste instantie baalde ik een beetje, omdat ik geen zin had om iedere dag met iemand te praten. Maar uiteindelijk bleek het een superleuke vrouw te zijn en miste ik haar zelfs als ze niet bij de bus stond. Inmiddels durf ik haar wel een vriendin te noemen en het grappige is dat ze net zo oud is als mijn moeder.

  • Romy 20 september 2018 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat bijzonder van die vrouw die je via de bushalte hebt leren kennen en dat je haar nu regelmatig spreekt als je de bus pakt. Soms kan een toevallige ontmoeting uiteindelijk tot de mooiste dingen leiden 🙂
   Jouw situatie deed me denken aan een klasgenootje van de basisschool dat ik jarenlang niet had gezien en dat in de vierde klas opeens als enige in de klas een leeg tafeltje naast haar had. Ik twijfelde nog of ik wel naast haar zou gaan zitten, maar besloot het toch te doen. Sindsdien zijn we alweer 10 jaar vriendinnen. Hoe bijzonder dat het zo is gelopen!

 6. Simone 20 september 2018 op 9:34 am - Beantwoord

  Wat een mooie momenten die zo toevallig op je pad kwamen. Ik heb via mijn vorige bedrijf een vriendin en nu ook zakenpartner leren kennen. Vanaf het eerste telefoongesprek was er een gigantische klik. Super leuk! Nu spreek ik haar heel regelmatig en spreken we ook wel eens af. We kunnen niet alleen sparren over ons werk (heerlijk een onderneemster die mij snapt!) maar ook gewoon gezellig over koetjes en kalfjes en andere belangrijke en persoonlijke dingen. Dat vind ik heel bijzonder.

  • Romy 21 september 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi hoe zij eigenlijk toevallig op je pad is gekomen en hoe jullie inmiddels echt een bijzondere band hebben opgebouwd. Soms kan uit één simpele ontmoeting zo veel moois voortvloeien.

 7. Lizzy 20 september 2018 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie manier om naar de wereld te kijken! Ikzelf verbaas me soms ook over hoeveel van mijn leven op toevalligheden berust. Zo woon ik bijvoorbeeld in Engeland, omdat ik hier tijdens mijn studie mijn vriend heb leren kennen. Als je me vjif jaar geleden had gezegd dat ik een studie in Engeland zou doen en er daarna hier zou blijven wonen, had ik dat nooit geloofd!

  • Romy 21 september 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Het is echt bizar hoeveel elementen in je leven eigenlijk door toeval zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. En vaak pakt dat achteraf gezien eigenlijk heel ooi uit! Hoe bijzonder ook dat je je vriend tijdens je studie hebt leren kennen en daardoor in Engeland terecht bent gekomen. Soms brengt toeval dingen teweeg die je zelf nooit voor mogelijk zou hebben gehouden 🙂

 8. Anouk 20 september 2018 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een mooie dingen allemaal Romy!

 9. Anna 20 september 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Zo bijzonder al die toevalligheden, en inderdaad, ze zijn er niet voor niets geweest! Zo heb ik mijn woonruimte in Groningen te danken aan een collega van mijn oude werk en heb ik daar ook mijn vriend leren kennen. Ik kan mij niet voorstellen hoe mijn leven zou zijn geweest als dat allemaal niet was gebeurd…

  • Romy 21 september 2018 op 12:04 am - Beantwoord

   Best wel bijzonder inderdaad om je te bedenken hoe anders de dingen hadden kunnen lopen als je bijvoorbeeld niet naar Groningen zou zijn verhuisd. Het had eigenlijk gewoon zo moeten zijn dat het zo mooi heeft uitgepakt 🙂

 10. Mariska 20 september 2018 op 11:49 am - Beantwoord

  Ja dat soort situaties heb ik ook nog steeds weleens dat ik eraan terug denk en blij ben dat het zo gelopen is 🙂

 11. Lianne 20 september 2018 op 1:44 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Zo mooi om hier eens bij stil te staan 🙂 Stefan ontmoeten is ook een van de mooiste samenloop van omstandigheden geweest. Ik moest kiezen tussen een weekendje Londen voor mijn personeelsuitje, maar dat had ik uiteindelijk niet gedaan omdat ik graag op de cd-opname wilde staan van het koor waar ik toen bij zat, en die ook toevallig dat weekend werd opgenomen. Die zaterdagavond ontmoette ik Stefan op een chatsite. Dus nooit spijt gehad van die keuze niet mee te gaan naar Londen! Ook ons huis kwamen we precies op het goede moment tegen. Sommige dingen zijn echt zo mooi voor je bestemd, alsof het zo heeft moeten zijn.

  • Romy 21 september 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat bijzonder dat je Stefan eigenlijk door een toevallige samenloop van omstandigheden hebt leren kennen. Het afzeggen van dat uitje naar Londen heeft je uiteindelijk zo veel moois opgeleverd! Soms lijken dingen inderdaad wel voorbestemd te zijn en gebeuren de mooiste dingen op de momenten waarop je dat het minst verwacht 🙂

 12. Laurine 20 september 2018 op 2:22 pm - Beantwoord

  Je hebt helemaal gelijk! Bijna 10 jaar geleden was ik op vakantie in Australië. We reisden en sliepen in een mobilhome. Op een bepaald moment viel die in panne in the middle of nowhere. Een familie met twee dochters stopte met hun auto om ons te helpen. Nu tien jaar later houden we nog steeds contact per brief. Een echte geluk bij een ongeluk! 😀

 13. Jenn 20 september 2018 op 2:24 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen. Ik heb zelf eigenlijk mijn vriend leren kennen door een toevalligheid.

  • Romy 21 september 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Wauw, dat is nog eens een mooie ontmoeting door toeval die verrassend goed uitpakte! Zo kan zelfs iets als autopech blijkbaar nog mooie dingen opleveren 🙂

  • Romy 21 september 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat mooi! Ze zeggen niet voor niets dat de liefde soms op je pad komt als je er juist niet naar op zoek bent 🙂

 14. Judith 20 september 2018 op 4:53 pm - Beantwoord

  Goed en leuk om bij stil te staan 🙂

 15. irene | tussenmarsenjupiter 20 september 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

  Zo mooi om even bij zo’n momenten stil te staan. Ik denk soms dat het echt super toevallig is dat mijn vriend mij ook leuk begon te vinden en dan denk ik soms: wat als dit of dat niet zo gegaan was. Soms vind ik het onzin om in zo’n dingen te geloven maar sommige dingen zijn ook echt gewoon té toevallig dat je bijna niet anders kan dan denken dat er iets meer achter zit.

  • Romy 21 september 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Precies zo denk ik er ook over. Ik geloof niet zo in spiritualiteit en zweverige dingen, maar het is wel heel bijzonder hoe sommige dingen door toeval ontzettend mooi uitpakken. Net zoals een ontmoeting met de liefde van je leven bijvoorbeeld. Alsof het gewoon zo had moeten zijn 🙂

 16. Josephine 20 september 2018 op 9:49 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen Romy, het is goed om bij zulke dingen stil te staan. Ik denk gelijk aan de ontmoeting met mijn man; als de moeder van een vriendin mij een bepaalde vacature niet had aangeraden, was ik nooit gaan werken bij het bedrijf waar hij later mijn collega werd! Dat toeval had ik natuurlijk niet willen missen. 😉

 17. Femke 20 september 2018 op 10:40 pm - Beantwoord

  Ik geloof heel erg in ‘soms moet het zo lopen’. Bij mij was dit bijv. dat ik in mijn droomomgeving een bezichtiging had van een woning maar ik i.v.m. miscommunicatie geen bod op de woning uitbracht. Vervolgens was ik hier best teleurgesteld over, maar een paar maanden later kwam het beste huis (op een betere plek, groter, grotere tuin, mooier afgewerkt en beter betaalbaar) op onze pad en daar wonen we nu alweer ruim een jaar :-).

  • Romy 21 september 2018 op 12:17 am - Beantwoord

   Wat een mooi voorbeeld van hoe zelfs een teleurstelling uiteindelijk tot iets fijns kan leiden! Ik herinner me nog dat mijn vader regelmatig tegen me zei “Wacht maar! Straks ben je blij dat je voor die sollicitatie bent afgewezen” toen ik volop aan het solliciteren was. Ik wilde dat nooit zo geloven, maar uiteindelijk had hij zeker gelijk. Nu ik deze baan heb, ben ik maar wat blij dat ik het bij sommige andere sollicitaties voor veel minder leuke banen niet ben geworden 😉

 18. Zo simpel is dan geluk 21 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

  Mooi geschreven! In mijn geval zijn een aantal vriendschappen ook per toeval ontstaan. Het heeft zo moeten zijn!

  • Romy 21 september 2018 op 9:32 am - Beantwoord

   Wat mooi! Bijzonder eigenlijk dat vriendschappen vaak in eerste instantie op toeval (een toevallige ontmoeting of toevallig op een bepaalde school of werkplek terechtkomen) berusten ?

 19. Nikita 21 september 2018 op 12:27 pm - Beantwoord

  Ik geloof hier keihard in. Ik was in mijn opleiding verzorging altijd gefrustreerd omdat wat ik ook deed, het maar niet leek te lukken. Maar ik slaagde niet omdat ik thuishoorde in een andere opleiding. Eentje waar ik duizend keer gelukkiger ben. En ook andere dingen. Ik had in mijn eerste jaar van mijn nieuwe opleiding les van mijn vertrouwenspersoon en ik ben toen ook geregeld bij hem geweest als ik een probleem had. Maar hij zei aan het einde van dat schooljaar dat als er iets was, ik nog steeds mocht komen. Ook als hij geen les meer gaf aan ons. Dat bleek ook zo te zijn in mijn tweede jaar in die school. En ik baalde daar enorm van, ik weet nog hoe geschokt ik was toen ik toen mijn lessenrooster kreeg en bleek dat hij er niet op stond. Maar doordat ik altijd bij hem terecht kon, heb ik wel geleerd hulp te vragen. Want nu was een gesprek met hem niet meer zo gemakkelijk eventjes na de les. Nu moest ik hem echt opzoeken. En hoewel dat soms gefaald voelde, heb ik zo wel geleerd om hulp te zoeken, te vragen en die aan te nemen. Dus ook daar heb ik wijze lessen uit getrokken. Want niemand kan het alleen.

  • Romy 21 september 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

   Wat onwijs mooi dat een in eerste instantie niet zo fijne situatie je uiteindelijk juist een heel mooie les heeft opgeleverd. Hulp vragen is inderdaad heel belangrijk en het is prachtig dat je vertrouwenspersoon je die les heeft kunnen leren. Ook de situatie van je opleiding is een prachtig voorbeeld van “het had zo moeten zijn”. Soms moet je eerst ervaren wat niet bij je past om daarna wél echt op je plek terecht te kunnen komen 🙂

 20. Romy 21 september 2018 op 8:54 pm - Beantwoord

  Wat onwijs mooi dat een in eerste instantie niet zo fijne situatie je uiteindelijk juist een heel mooie les heeft opgeleverd. Hulp vragen is inderdaad heel belangrijk en het is prachtig dat je vertrouwenspersoon je die les heeft kunnen leren. Ook de situatie van je opleiding is een prachtig voorbeeld van “het had zo moeten zijn”. Soms moet je eerst ervaren wat niet bij je past om daarna wél echt op je plek terecht te kunnen komen 🙂

 21. Saskia 22 september 2018 op 6:39 pm - Beantwoord

  Mooie manier en zeker ook de manier waarop ik naar het leven kijk. Alles heeft een doel, alles heeft een reden. Het zijn naar mijn idee allemaal puzzelstukjes om je op de juiste plek te brengen.

Recente blogs

Jezelf veroordelen? Stop! (en wel om deze 5 redenen)

16 december 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een vervelend stemmetje in je hoofd? Misschien omdat je een foutje hebt gemaakt of omdat je je ellenlang to do list niet af hebt gekregen. In het verleden heb ik ook regelmatig mezelf veroordeeld. Of ik nu een blooper beging, een niet zo handige opmerking maakte of mezelf betrapte op een flinke spelfout, ik vond dat ik het niet goed deed of baalde van mezelf. Nog steeds kan ik wel over zoiets inzitten, maar gelukkig ben ik over het algemeen iets milder voor mezelf. En dat gun ik jou ook! Tijd voor stap 1: overtuiging! Dit zijn 5 redenen waarom jezelf veroordelen écht nergens voor nodig is.

Vaarwel beugel, tot nooit meer ziens!

21 januari 2021|Persoonlijk|

Bijna anderhalf jaar geleden liet ik mezelf een flink ijzerwerk aanmeten. Geheel vrijwillig lag ik in de stoel van de orthodontist om slotjes op mijn ondertanden te laten plakken. Met een A4'tje vol adviezen en een wat pijnlijke mond vol metaal vertrok ik richting mijn werk. Bepakt met een lunch van brood zonder korstjes. Yup, mijn nieuwe bestaan als beugelbekkie was begonnen. En gisteren, meer dan één jaar later, was dan eindelijk het moment daar: de beugel en ik namen afscheid van elkaar. Voorgoed.