8x waarom bloggen mij vrolijk maakt

30 jan 2017 | Lifestyle, Persoonlijk | 55 reacties

Ongeveer 4 maanden geleden plaatste ik mijn eerste artikel online. Dat deed ik met de nodige zenuwen, maar ook vol enthousiasme over het nieuwe avontuur waar ik aan zou beginnen. Hoewel ik nog geen doorgewinterde blogger ben, kan ik wel zeggen dat de keuze om te gaan bloggen een van mijn beste keuzes is geweest. Het heeft me niet alleen mijn eigen plekje op internet opgeleverd, maar bloggen is ook iets waar ik elke dag vrolijk van word. Dit zijn voor mij 8 redenen waarom bloggen mij vrolijk maakt.

bloggen vrolijk Vaker Vrolijk

Schrijven, schrijven, schrijven!

Altijd al heb ik een grote passie gehad voor schrijven, maar eigenlijk heb ik daar jaren niets mee gedaan. Ik heb nooit dagboeken bijgehouden of de mooiste romans geschreven. Ik schreef voornamelijk essays en scripties, maar wilde graag een manier vinden om ook over de dingen te schrijven die mij bezighouden en waar ik echt plezier aan beleef. Sinds ik mijn blog heb, schrijf ik elke dag weer. Ik weet weer hoe leuk ik het vind om met taal te spelen en om mijn gedachten zo goed mogelijk onder woorden te brengen.

Dagboek met mijn eigen herinneringen

Ik mag dan nooit een dagboek op papier hebben bijgehouden, maar toch voelt mijn blog soms ook als een online dagboek. Ik denk dat elk artikel een deel van mijn leven op dat moment weerspiegelt. Door mijn photo diaries kan ik bijvoorbeeld nog eens terugblikken op wat ik zoal tijdens een vakantie heb gedaan. Maar ook de mindstyle en persoonlijke artikelen geven een kijkje in hoe ik nu in het leven sta. Juist nu ik begin twintig ben, verandert er heel veel in mijn leven en lijkt het me leuk om over een tijdje weer eens terug te kijken naar wat er allemaal in korte tijd is gebeurd.

Focus op het positieve

Mijn blog begon ik met een goede reden. Ik wilde niet alleen meer gaan schrijven, maar wilde me ook meer richten op de vrolijke en positieve dingen in het leven. Dankzij mijn blog heb ik bijvoorbeeld geleerd om tegenover iets negatiefs vaker iets positiefs te zetten. Misschien is niet elke dag geweldig leuk, maar elke dag, week of maand heeft ook wel iets moois om even bij stil te staan. Doordat ik ervoor heb gekozen om vooral positieve dingen op mijn blog te delen, lukt het me beter om die mooie momenten in te zien en sta ik ook daadwerkelijk iets vrolijker in het leven.

bloggen vrolijk Vaker Vrolijk

Leren over SEO en social media

Naast dat bloggen een leuke hobby is, merk ik dat ik er ook op professioneel gebied veel van heb geleerd. Ik wil graag ook voor mijn werk ‘iets met taal’ doen en in bijna elke vacature vragen ze wel om kennis van schrijven voor het web. Dankzij mijn blog heb ik eigenlijk de nodige kennis over SEO, social media en Google Analytics erbij cadeau gekregen. Ik vind het ook oprecht leuk om me in dit soort onderwerpen te verdiepen en merk dat ik er met vallen en opstaan steeds iets over bijleer.

Goed excuus om dingen te kopen

Ik moet toegeven dat ik, sinds ik mijn blog heb, soms iets minder selectief ben met hebbedingetjes kopen. Onder het mom van “Dit is leuk voor een artikel!” of “Wat een fotogeniek ding!” belandt er regelmatig van alles en nog wat in mijn winkelmandje. Zo ben ik heel anders tegen notitieboekjes gaan aankijken. Niet alleen zijn ze handig om dingen in op te schrijven, maar ik gebruik ze ook steeds vaker op mijn blogfoto’s. Met dat als excuus heb ik inmiddels al een flink stapeltje met soms nog helemaal lege notitieboekjes liggen.

Stok achter de deur bij uitdagingen

Mijn blog is niet alleen een uitlaatklep en een online dagboekje, maar het is voor mij soms ook een stok achter de deur om uitdagingen aan te gaan. Zo probeer ik meer kleding buiten mijn comfortzone te dragen, ben ik overgestapt op dierproefvrije cosmetica en stel ik regelmatig een aantal doelen voor mezelf op. Door die doelen vast te leggen en met jullie te delen, merk ik dat ik ook meer gemotiveerd ben om ze daadwerkelijk waar te maken. Even een simpel voorbeeld: ik ben een hele trage lezer en leg boeken daarom weleens ongelezen weg. Als ik op mijn blog een review beloof, ben ik meer geneigd om hoe dan ook door te zetten tot de laatste pagina.

bloggen vrolijk Vaker Vrolijk notitieboekjes

Andere mensen leren ‘kennen’

Door het bloggen ben ik voor mijn gevoel ook iets socialer geworden. Nu ben ik in het dagelijks leven gelukkig geen kluizenaar, maar ik ben wel iemand die vaak de kat uit de boom kijkt. Door mijn blog heb ik toch iets meer contact gekregen met andere mensen, ook al is het tot nu toe alleen online. Toch voelt het soms alsof ik andere mensen door hun blog en social media ook een beetje heb leren ‘kennen’. Je weet van elkaar wat je bezighoudt, leeft met elkaar mee en helpt elkaar soms een handje. Ik vind de hele ‘bloggerswereld’ toch wel echt heel fijn.

Leuke reacties van anderen

Voordat ik begon met bloggen, was ik weleens bang voor de reacties van anderen op mijn blog. Ik dacht dat familieleden het misschien onzin zouden vinden of dat vrienden me voor gek zouden verklaren. In werkelijkheid is dat gelukkig anders en heb ik tot nu toe (even afkloppen!) alleen maar enthousiaste reacties gekregen op mijn blog. Mijn ouders zijn volgens mij mijn trouwste fans, maar ik heb ook een paar lieve vriendinnen die regelmatig een kijkje nemen en soms zijn er zelfs lezers uit onverwachte hoek. Zo leuk en bijzonder! Ook vind ik het nog steeds ongelooflijk dat mensen mijn blog lezen die ik daarvoor nog niet kende en dat mensen daadwerkelijk een reactie achterlaten. Dat went gewoon nooit.

Wat vind jij het leukste aan bloggen of wat lijkt je er leuk aan?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

55 Reacties

 1. Susan

  Ik ben het echt met elk puntje eens! Het bloggen is zo ontzettend leuk, leerzaam en gezellig. Al die lieve mensen die comments achter laten went inderdaad nooit. Dat van dat kopen herken ik ook wel hoor.. Ik geef veel meer uit aan spullen dan ik zonder blog deed haha. Oeps.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je alle punten herkent! Haha, gelukkig ben ik niet de enige die bloggen als shopexcuus gebruikt :)

   Antwoord
 2. Aneta

  Dit is zo waar wat je schrijft! Ben jij trouwens pas 4 maanden geleden met bloggen begonnen? Wauw, wat een groot bereik heb je dan nu al gecreëerd. Ik kan alleen maar zeggen dat je super trots op jezelf mag zijn meis. Mensen leren kennen en Kennis maken met SEO en Google Analitics zijn ook een van de dingen die mij hebben geïnspireerd. Daarnaast maakt schrijven mij erg blij. Ik merk ook dat ik er steeds handiger in word en dat smaakt naar meer

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat een lieve reactie! Dankjewel! :) Wat leuk om te horen dat je ook merkt dat het je steeds beter afgaat en dat dit ook dingen zijn die je inspireren!

   Antwoord
 3. Liset - Beautydagboek

  Het is heel herkenbaar wat je schrijft. Schrijven is mijn passie en uitlaatklep. Ik kan er niet zonder! Ik heb altijd iets met taal gehad en door mijn blog ben ik ook volop met fotografie bezig. Heerlijk! En ja, dingen kopen voor je blog heb ik ook, niet handig :p

  Antwoord
  • Romy

   Fotografie is inderdaad ook nog een goed punt! Dat is ook een van de dingen waar ik door mijn blog een steeds grotere passie voor begin te krijgen :)

   Antwoord
 4. Sylvia

  Super herkenbaar allemaal. Echt heel knap wat je in 4 maanden al hebt weten te bereiken. Echt iets om trots op te zijn. Ik vind het ook heerlijk om te schrijven maar helaas op dit moment echt te weinig tijd. 3 artikeltjes per week lukt nog net. Hopelijk mogen we nog heel lang van je schrijfsters genieten?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! En geen probleem toch als je niet elke dag iets plaatst?! Het is uiteindelijk jouw blog en het moet voor jou goed voelen en haalbaar zijn :)

   Antwoord
 5. Josephine

  Je hebt helemaal gelijk! Toen ik ging bloggen wilde ik in eerste instantie gewoon graag toegankelijk over geschiedenis en de Victoriaanse tijd schrijven (mijn hobby), maar ik wist niet dat er bij bloggen zo veel meer leuks komt kijken. Ik volg nu een handvol andere blogs, waardoor je toch het idee krijgt dat je elkaar een beetje kent, ik heb net als jij veel geleerd over sociale media en ik kijk constant om me heen voor nieuwe inspiratie. Zo leuk! Dus net als jij ben ik ook heel blij dat ik de stap heb durven nemen om te gaan bloggen. :)

  PS. Aan notitieboekjes heb je nooit te veel….Toch?! ;)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij ook zoveel plezier beleeft aan het bloggen! Dat straalt ook altijd van je artikelen af en dat is zo leuk om te zien. Heel bijzonder hoe je aan bloggen niet alleen een hobby overhoudt, maar er ook nog eens veel van leert en anderen leert kennen :)

   Antwoord
 6. Svenja

  Hele mooie punten! Ik vind het vooral zo tof dat ik door het bloggen de afgelopen drie jaar ontzettend veel heb geleerd en als persoon ook echt ben gegroeid. Daarnaast is het inderdaad ook echt een soort dagboekje voor jezelf. Ik keek laatst een aantal oude artikelen van mezelf terug en vond het zo leuk om op die manier herinneringen op te halen!

  Antwoord
  • Romy

   Het lijkt me inderdaad ook heel mooi om over een aantal jaar terug te kijken en te merken hoeveel je bent gegroeid. Heel bijzonder hoe je blog daar een soort verslag van geeft! :)

   Antwoord
 7. Ayla

  En wij vinden het óók leuk dat jij bent gaan bloggen Romy! Leuke nieuwe foto heb je rechts. Fijn ook om te lezen dat ik niet de enige newbie ben in deze blogwereld :) Ik vind de reacties denk ik ook het leukste van alles, vooral omdat ik helemaal niet had verwacht dat dat zo’n groot en leuk onderdeel van het bloggen zou zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Haha, je wilt niet weten hoe vaak ik de foto rechts heb veranderd gisteren. Ik zat zó te twijfelen en ben er nog steeds niet helemaal uit ;) Ja, zo leuk al die reacties! Echt heel bijzonder dat er gewoon mensen zijn die de tijd nemen om op je artikelen te reageren!

   Antwoord
 8. Anne - Simple Thoughts

  Wat een herkenbare punten. Ik ben gek op (leuke) reacties en ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met m’n blog. Lekker schrijven, foto’s maken, bakken of echt creatief aan de knutsel. Heerlijk!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, zo leuk om dat soort dingen te doen en daar dan over de bloggen. Soms vind ik alles om het schrijven heen zelfs nog leuker dan het bloggen zelf, hihi :)

   Antwoord
 9. KouweKleren

  Herkenbaar hoor, mijn blog is zelfs echt begonnen als een stok achter de deur op het gebied van fair fashion. En ik ben echt verwonderd dat je pas 4 maanden bezig bent, Het ziet er enorm professioneel uit, zo tof!

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel :)

   Antwoord
 10. Claire

  Ik ben het eens met elk punt op je lijst haha. Bloggen heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. Ik had er al wel lang over nagedacht maar durfde nooit. Nu ik het heb gedaan ben ik zo blij. Ik volg ook een media/journalistieke studie dus wat ik nu leer is ook heel handig voor de toekomst. Zo wist ik wel een beetje hoe SEO en Google Analytics in elkaar staken maar als je er vaak mee klungelt pak je het toch sneller op. Enne het lijkt me super leuk om een keertje met jou koffie (of thee) te drinken <3

  Antwoord
  • Romy

   Ah superleuk voorstel! Dat lijkt me hartstikke leuk om een keer samen te doen <3

   Antwoord
 11. Rebecca

  Ohh yeaah, nieuwe dingen kopen ‘speciaal voor de blog’ hihi. Oh zo herkenbaar. Ik ben ook heel blij met de sociale contacten, ik heb één van mijn beste vriendinnen leren kennen door het bloggen en ben dol op meetings.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat bijzonder! Zo’n blogvriendschap lijkt me echt heel speciaal! En gelukkig ben ik niet de enige die haar blog als excuus gebruikt voor leuke aankopen ;)

   Antwoord
 12. Sandra

  Jaaa ik herken alles, behalve dat het bloggen een goede reden is om iets te kopen haha. Maar dat ligt meer aan mijzelf… Ik vind het ook tof om anderen te leren ‘kennen’, zo voelt het in ieder geval wel een beetje. De interactie is iets wat ik van te voren niet had gedacht, maar nu ik al 2 jaar aan het bloggen ben ben ik er wel achter gekomen dat dit één van de leukste dingen van het bloggen is. :)

  Antwoord
  • Romy

   Ja, het is echt zo leuk om contact te hebben met anderen via het bloggen, ook al is het vaak alleen via de computer. En ik herken wat je zegt. Soms heb ik het idee dat ik sommige bloggers ook heel goed ken, terwijl ik ze nog nooit echt heb ontmoet :)

   Antwoord
 13. Jessica J.

  Ik kan me in al je punten vinden! Ik vind het heerlijk om mijn passies voor schrijven en fotograferen te combineren in m’n blog. Lekker kletsen over soms zelfs triviale dingen en daar dan feedback op krijgen en zo nieuwe mensen leren kennen; zo fijn! Ook leuk dat je soms – al dan niet in functie van een specifieke post – dingen moet researchen, waardoor je dus nieuwe kennis opdoet. Niets dan voordelen, behalve dat het soms slecht is voor je portefeuille. :-P

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Op de portemonnee na, heeft bloggen echt alleen maar voordelen. Je leert er zoveel van en het is nog onwijs leuk om te doen ook!

   Antwoord
 14. Irene

  Voor mij is bloggen echt mijn beste beslissing geweest van 2016 denk ik. Ben er zo blij mee dat ik er uiteindelijk aan ben begonnen. Had ik veel eerder moeten doen. Ik word er elke dag vrolijk van. Ik vind het fijn dat ik gewoon m’n eigen plekje heb waar ik kan delen wat ik wil. En het is natuurlijk dubbel fijn als er ook mensen zijn die dat lezen én het goed vinden.
  EN ik vind het supertof dat ik nu contact heb met allemaal lieve mensen! :)

  Antwoord
  • Romy

   Het is net wat je zegt: bloggen is echt een van de beste beslissingen ooit. Het heeft zoveel voordelen en is echt onwijs leuk om te doen. Heerlijk om een eigen plekje te hebben waar je lekker van je af kunt schrijven!

   Antwoord
 15. Kaylin

  Het klopt inderdaad dat je met anderen meeleeft. Ik zou me momenteel echt geen leven kunnen voorstellen zonder blogjes lezen. Het is ook zo ontspannend en inspirerend. Nog veel plezier en succes ermee!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel :) En ja, ik zou me zelfs na vier maanden al geen leven meer zonder mijn eigen blog en die van anderen kunnen voorstellen.

   Antwoord
 16. Veerlez

  Echt precies al die punten die jij noemt, maken dat ik al jaaaaaaren blog (alweer 8.5!) Het is met vlagen gegaan, maar het motiveert me om dingen te doen die ik anders niet zou doen, het laat me nadenken over dingen, ik ontmoet fijne mensen, ik documenteer mijn leven op een manier die me inspireert en motiveert. Ik leer heel veel door het bloggen en het maakt me veel socialer! Dus ja, ik ben het helemaal met je eens! :)

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat blog je al lang! Zo gaaf! En wat leuk om te horen dat je zoveel punten herkent :)

   Antwoord
 17. alexa

  wat een mooie punten en wat fijn dat bloggen je vrolijk maakt, dat zou ook moeten!

  Antwoord
 18. Nina Simplynspecial

  Ik kan me heel erg vinden in de punten die jij noemt :) Bloggen is een hele leuke hobby. Al moet ik zeggen dat ik soms een beetje de balans kwijt ben. Mede door mijn drukke leventje, haha. Dan is het weleens lastig, maar gelukkig is het na 2 jaar nog steeds mijn grootste hobby.

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat het wel lastig is om bloggen te combineren met een drukke baan en sociale verplichtingen. Ik heb nu nog de mazzel dat ik vanuit huis werk, maar dat zal straks wel even een kwestie van goed plannen worden ;) Gelukkig beleef je er toch wel heel veel plezier aan!

   Antwoord
 19. Mylene

  Aaah ja, zo fijn dat bloggerswereldje hè. Je krijgt inderdaad echt dat gevoel dat je mensen leert kennen, ook al heb je ze misschien nog nooit ontmoet.

  En ik vind het ook echt knap dat je in zo’n korte tijd al zo ontzettend gegroeid bent. Dat doe je echt heel goed :D

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, dankjewel! Wat een mooi compliment :)

   Antwoord
 20. Marsha

  Mooi geschreven! En ik kan me wel in al je puntjes herkennen. Bloggen is echt de leukste hobby die ik ooit gehad heb!

  Antwoord
 21. Mariska

  Ook weer een leuk artikel! :) je leert er inderdaad ook wel heel erg veel van inderdaad. Zelf heb ik ook SEO, Google Analytics en ook fotobewerking geleerd.

  Antwoord
 22. Klaske

  Ik herken al je punten! Bloggen is gewoon zó leuk. En inderdaad een mooi excuus om iets te kopen af en toe, van notitieboekjes heb je nooit genoeg toch? ;)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, precies! Als blogger móet je gewoon een notitieboekjesverzameling hebben ;)

   Antwoord
 23. Nesrin

  Heel leuk om te lezen dat je zo veel plezier hebt met bloggen. Keep up the good work, je doet het leuk en ik kom hier graag.

  Antwoord
  • Romy

   Wat onwijs leuk om te horen! Ik vind jouw blog namelijk ook superleuk! Dankjewel voor je lieve reactie :)

   Antwoord
 24. Saskia

  Leuk geschreven en ben het er helemaal mee eens. Bloggen is zo’n fijne hobby<3 Soms, als ik wat minder online ben mis ik het ook best wel.

  Antwoord
 25. Vlijtig Liesje

  Bloggen is een enorme uitlaatklep vind ik. Als iets rottig is, dan is altijd nog goed materiaal voor een blogpost.

  Als ik bijvoorbeeld iets koop dat zwaar tegenvalt, dan kan ik er altijd nog een product review van schrijven.

  Antwoord
  • Romy

   Dat is inderdaad ook nog een leuk voordeel van bloggen. Je kunt overal alles schrijven en kunt zelfs met een negatieve review anderen nog een beetje helpen.

   Antwoord
 26. Galina

  Ik wist helemaal niet dat je nog niet zo lang een blog hebt, want je komt heel ervaren over en je site is ook heel mooi. Kortom, volgens mij is bloggen iets dat van nature helemaal bij je past :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat lief dat je dat zegt! Bloos, bloos! Dankjewel!

   Antwoord
 27. Nadine

  Leuke blogpost Romy! Je zou echt niet zeggen dat je pas vier maanden bezig bent met bloggen. Je site, artikelen en foto’s komen heel professioneel over, erg leuk! Ik ben zelf nog geen twee weken geleden met bloggen maar ik wilde het al zo lang. Steeds liet ik me tegenhouden door negatieve en onzekere gedachten, maar nu ben ik heel blij dat ik toch de stap heb genomen om een blog te beginnen.

  En notitieboekjes; daar kun je er niet genoeg van hebben haha!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superlieve compliment! En zo leuk om te horen dat je ook de stap hebt gezet om een eigen blog te beginnen. Ik weet zeker dat je er heel veel plezier aan zult beleven :)

   Antwoord
 28. Josine

  Grappig dat je hierover schrijft, ik sta er zelf veel te weinig bij stil. Je hebt gelijk, stiekem koop ik daarom soms ook meer. Maar andere dingen koop ik niet omdat ik het weer krijg (zo praten we dat weer goed he) haha! Liefs, Josine

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat scheelt inderdaad! Het leven van een blogger is al met al zo slecht nog niet ;)

   Antwoord
 29. Mira

  Jaaaa, allemaal zo herkenbaar. Ik word ook zo blij van bloggen:)

  Antwoord
 30. Wanda

  Grappig joh dat je nog maar zo kort blogt! Ik blog inmiddels al heel wat jaartjes (sinds 2002) maar vind het nog steeds heel erg leuk. Het is voor een uitlaatklep geworden waar ik kan schrijven en mijn foto’s kan delen. En ja, ook ik doe weleens bewust iets met mijn blog in het achterhoofd. Het is eigenlijk een dagelijkse onderdeel geworden.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs