aaa 2 1

9 bloggerclichés waar ik me schuldig aan maak

 • 17 september 2017
 • 42 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Zelfs al na iets meer dan 1 jaar bloggen, zijn er bij mij de nodige bloggerclichés ingeslopen. Oké, ik heb niet talloze apps op mijn telefoon, ik ken het recept voor de perfecte spring rolls niet en ik ben een slechte selfiemaker. Daarentegen ben ik, zoals het een echte blogger betaamt, continu op zoek naar fotogenieke plekjes, ga ik de deur niet uit zonder notitieboekje en ben ik regelmatig te vinden bij Kruidvat, Action en Hema voor blogaankopen. Ja ja, ik kom er niet meer onderuit: ik maak me onbewust toch wel wat typische bloggerclichés eigen. In dit artikel zet ik 9 bloggerclichés op een rijtje waar ik me schuldig aan maak.

bloggersclichés schuldig aan maak blogger clichés
 1. Notitieboekjesverslaving. Voordat ik begon met bloggen, had ik hooguit een paar boekjes liggen. In een jaar tijd is die bescheiden verzameling notitieboekjes toch wel in een rap tempo flink gegroeid. Net als menig andere blogger, ga ik zelfs niet zonder notitieboekje de deur uit. Bloginspiratie komt immers op de meest vreemde momenten aanwaaien.
 2. Even een foto! Als blogger is mijn camera mijn beste vriend. Zelfs tijdens een blokje om kan ik niet zonder het gezelschap van mijn Canon-camera. Stel je toch eens voor dat je onderweg een fotogenieke bloem ziet, langs een ‘hotspot’ loopt of een roze muur tegenkomt die gewoon vraagt om een outfitfoto. Tja, als blogger zie ik opeens overal ‘perfecte plaatjes’ in.
 3. Blogtaal. Bestaat er zoiets als blogtaal? Ik heb geen idee. Wel zijn er een aantal woorden die ik nog niet kende voordat ik met Vaker Vrolijk begon, maar die ik nu regelmatig gebruik. Zo leerde ik dat #dtv geen voetbalclub is, maar ‘durf te vragen’ betekent, dat menig vrouwelijk ondernemer haarzelf ‘girlboss’ noemt en dat ‘Instagramwaardig’ het nieuwe ‘fotogeniek’ is. En wat te denken van woorden als ‘flatlay’, ‘capsule wardrobe’ en ‘on fleek’? Joh, een jaar geleden had ik van al die termen nog nooit gehoord.
 4. “Leuk voor de blog!” Dit is toch wel mijn meest onhandige bloggercliché. Als ik iets leuks tegenkom in de winkels, is mijn blog soms hét excuus om mezelf erop te trakteren. Onder het mom “Leuk voor de blog!” wil ik nog weleens het zoveelste notitieboekje of kaarsje kopen. Ook zoiets als een boek is plotseling niet meer overbodig, maar een ‘investering’ voor mijn blog. Oeps!
 5. Denken in lijstjes. Niet alleen op mijn blog publiceer ik vaak lijstjes, maar ook in mijn dagelijks leven denk ik steeds vaker in lijstjes. Van happy lists tot to do lists of lijstjes met te beantwoorden e-mails, gasten voor een feestje of voor- en nadelen van iets. Ja, denken in lijstjes is toch echt een bloggercliché dat erin is geslopen.
 6. Blogproducten. Harige kleedjes, een lightbox, hippe telefoonhoesjes en alles met marmerprint. Er zijn heel wat producten die je op mijn blogfoto’s voorbij ziet komen en waar ik ondertussen ook bijna niet meer zonder kan. Dit harige kleedje is misschien wel mijn best bestede €9 ooit. Vooral winkels als Action maak ik maar wat graag onveilig in mijn zoektocht naar leuke foto-objecten.
 7. Hunkeren naar de nieuwste iPhone 8 Plus. Op zich ben ik niet per se van de nieuwste gadgets, maar de nieuwste iPhone 8 Plus staat toch wel hoog op mijn wish list sinds ik ben begonnen met bloggen. Want wat een geweldige foto’s maakt dat ding (die portretfoto’s!) en zo’n telefoon is natuurlijk een stuk kleiner dan een spiegelreflexcamera. Stiekem leg ik dus alvast wat geld opzij om er misschien nog eens een te kopen. De nieuwste iPhone 8 Plus is trouwens in september gelanceerd, dus echt net nieuw!
 8. Wanderlust. Een reisfanaat ben ik nooit geweest, maar dankzij het bloggen krijg ik oprecht steeds meer zin om mooie plekken te ontdekken. Volgens mij ben ik de ideale klant voor social influencers. Eén blog over een mooi Grieks eiland en ik sta al te popelen om mijn vliegticket te boeken. Eén Instagramfoto van Luxemburg en ik weet zeker dat ik daar nog eens naartoe wil. Ja, ook mijn toegenomen dosis wanderlust is volgens mij wel een bloggercliché.
 9. De blogideeën-modus. Ook zonder camera en notitieboekje in de aanslag, sta ik constant in de ideeënmodus voor mijn blog. Soms betrap ik mezelf erop dat iemand in de pauze iets tegen me zegt en ik alleen maar kan denken “Daar moet ik wat over schrijven!”. Ook gekke gesprekken, mooie liedjes of vrolijke nieuwtjes vallen me opeens veel meer op. Ik denk op zo’n moment maar één ding: BLOGTIJD!

Wat vind jij een typisch bloggercliché?

Dit artikel betreft een samenwerking met T-Mobile.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 september 2017 op 6:08 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Vooral overal foto’s van maken en de liefde voor notitieboekjes zijn herkenbaar 🙂

 2. Oui Nathalie 17 september 2017 op 6:23 am - Beantwoord

  Hihi, zo leuk! Ik betrap mijzelf ook regelmatig op at ik denk.. oh dat is wel leuk om te kopen want dat is leuk voor mijn blog!

  Liefs, Nathalie

 3. Neverdullmoments 17 september 2017 op 8:40 am - Beantwoord

  Notitieboekjeees! Leuk en herkenbaar lijstje weer! Ik heb zelf heel vaak dat ik midden in een gesprek met iemand even stil val en dan luister naar grappig blogmateriaal haha. Dan staan mijn ‘blogoren’ open, in de hoop dat ik een anemdote langs hoor komen.

 4. Maaike 17 september 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Ja, herkenbaar hoor! Ik heb ook gewoon heel veel foto’s op mijn telefoon en mijn camera staan met het idee, daar ga ik nog wat mee doen voor mijn blog 🙂 En Luxemburg, had ik gezegd dat het daar zo mooi is? 🙂

  • Romy 17 september 2017 op 4:56 pm - Beantwoord

   Ja, klopt, ik raakte mede door jouw blog enthousiast! 🙂 Ik las volgens mij in één week tijd jouw blog over Luxemburg, een blog van Vivians Vocabulaire en een blog van Twintig en nog wat over Luxemburg. Nu ben ik vastbesloten er ook nog een keer naartoe te gaan 🙂

 5. Marije 17 september 2017 op 9:26 am - Beantwoord

  Hahaha zo herkenbaar. Vooral overal en altijd een foto nemen ??

 6. Josephine 17 september 2017 op 10:03 am - Beantwoord

  Hahaha, ik ben ook schuldig! Ik tel bij mezelf 5 clichés, oeps! Vooral dat ‘eventjes een foto maken’ en spullen kopen voor mijn blog – ahem, zoals notitieboekjes. Maar wat betreft een nieuwe mobiele telefoon of hippe bloggerstaal blijf ik nog een beetje achter. Mag ook wel hè, met mijn blogthema. 😉

 7. Sandra 17 september 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Oeee ja ik herken zo veel! Haha, ik gok dat vewl bloggees zichzelf herkennen in deze punten. Al was ik voordat ik blogde al reisverslaafd en heb ik liever de nieuwste Samsung dan de nieuwste iPhone. Maar de rest: ik zeg jaaaaaa! :’)

 8. Mariska 17 september 2017 op 10:18 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen! Ik ben juist gestopt met bloggen maar herken wel een aantal punten die ik toen had tijdens het bloggen. Wel blog ik af en toe op mijn portfolio blog en post ik zo nu en dan een fotografie artikel omdat ik dat het leukste onderwerp vind om over te schrijven. Sindsdien is mijn koopdrang flink gedaald en shop ik alleen nog maar nodige dingen. Heel bizar dat ik vroeger die gedachte had “Leuk voor de blog!” terwijl ik er daarna niks mee deed, haha! Inmiddels is ook mijn hele MAC stash verkocht op een aantal favorieten na 🙂 Ja, ik ben blij dat ik van die gedachte af ben, hihi.
  liefs

  P.S.: ik lees echt graag je blog, hij is zo mooi en je artikelen zijn geweldig om te lezen!

 9. Madelon 17 september 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Hahaha leuk geschreven weer! Ik sta zelf ook altijd in blogideeën modus. Dan hoor of zie ik iets en ben ik in mijn hoofd al een blog erbij aan het schrijven. En lange leve de notitieboekjes! Die gebruik ik volop voor mijn blog.

 10. Linda 17 september 2017 op 11:47 am - Beantwoord

  En ja.. die toenemende wanderlust is nog slechter voor de portemonnee dan de constante koop van foto objecten en notitie boekjes haha! Heerlijk lijstje en zoooo herkenbaar (:

  • Romy 17 september 2017 op 4:58 pm - Beantwoord

   Haha, ‘on fleek’ en ‘girlboss’ zijn inderdaad niet heel Victoriaans. Alhoewel, die dingen bestonden vast toen ook al, maar er waren waarschijnlijk net iets andere termen voor 😉

  • Romy 17 september 2017 op 5:02 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een superlief compliment op het einde! Dankjewel! <3
   Grappig eigenlijk hoe een blog je koopdrang best wel kan bevorderen. Ik moet bekennen dat ik ook weleens dingen heb gekocht die ik er heel tof uit vond zien voor foto's of graag een keer wilde testen om ze vervolgens niet meer te gebruiken. Denk aan regenbooghighlighters of een toffe agenda. Oeps! Gelukkig maar dat ik niet een al te dure smaak heb 😉

  • Romy 17 september 2017 op 5:03 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat inderdaad! Ik kan ook soms midden op de dag bijvoorbeeld in mijn hoofd al een hele blog schrijven. Dan kan ik niet wachten tot het moment dat ik achter mijn laptop kan gaan zitten om alles uit te schrijven.

  • Romy 17 september 2017 op 5:03 pm - Beantwoord

   Haha, inderdaad! Een notitieboekje valt dan qua prijs nog mee, maar de grote behoefte aan reizen voel je wel in je portemonnee 😉

 11. Nina Simplynspecial 17 september 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Heel herkenbaar 😉 Ik denk overal “dit is leuk voor de blog” of “hier kan ik mooie foto’s maken” haha. Geweldig hoe bloggers toch veel overeenkomsten hebben!

 12. Nikita 17 september 2017 op 12:10 pm - Beantwoord

  Vooral die laatste is zo herkenbaar. Als mensen mooie uitspraken doen of dingen vertellen ben ik tegelijk aan het luisteren en tegelijk alweer aan het bedenken dat het blogcontent kan zijn. Maar ik vind het zalig om die gedachtenspinsels uiteindelijk in een blogpost te gooien. Mijn blog opstarten was toch echt wel de juiste keuze!

  • Romy 17 september 2017 op 5:04 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk om te horen dat je zo blij bent met de keuze om weer te gaan bloggen 🙂 Er gaat inderdaad niets boven de hele dag op zoek zijn naar leuke blogideeën of inspiratie en die dan achter de computer daadwerkelijk kunnen uitwerken.

 13. Katrien 17 september 2017 op 12:36 pm - Beantwoord

  Ik heb zelf geen blog maar volg er wel een aantal, waardoor voor mij de typische blogtaal ook een complete openbaring is ;-). En ik ben ook dol op notitieboekjes, hoef je geen blogger voor te zijn hoor, haha. Leuk lijstje! Fijne zondag!

  • Romy 17 september 2017 op 5:05 pm - Beantwoord

   Haha, die blogtaal is zeker in het begin wel even wennen 😉 En je hebt helemaal gelijk wat betreft de notitieboekjes: er is voor iedereen – blogger of niet – altijd wel een reden om weer een leuk boekje te kopen 😉 Fijne zondag!

 14. Susan 17 september 2017 op 12:46 pm - Beantwoord

  Heel erg herkenbaar haha!

 15. Veronique 17 september 2017 op 1:21 pm - Beantwoord

  Hahaha! Dit ?

  Ik word heeel vrolijk van ideetjes en ik kan op het raarste moment een idee krijgen ?

 16. Johanne 17 september 2017 op 2:02 pm - Beantwoord

  Notitieboekjes, pennen, Hema, action..allemaal check! Sinds ik blog zijn dit soort dingen echt een verslaving geworden. De laatste tijd heb ik me gelukkig wat kunnen inhouden, maar ’t begint weer wat te borrelen. En ik wil heeel graag de nieuwste iPhone. Mag over twee en een halve maand een nieuwe, eens zien wat dan mogelijk is ?

 17. Charel 17 september 2017 op 4:12 pm - Beantwoord

  Leuk voor de blog ja… alles wat ik tegenkom moet ik hebben!

 18. Kreanimo 17 september 2017 op 4:15 pm - Beantwoord

  Hahahaha –
  Ja – herkenbaar!
  Notitieboekjes, leuk voor de blog en jezelf trakteren!
  Het ideale excuus! 😉

 19. Elke 17 september 2017 op 4:56 pm - Beantwoord

  Hehe, alles is gewoon super herkenbaar! Leuk artikel heb je er van gemaakt!

 20. Mariska 17 september 2017 op 6:58 pm - Beantwoord

  Ja, notitieboekjes! Ik heb er ook nog wel een paar liggen en zie zoveel leuke, maar ik doe er te weinig mee. Dan doe ik weer aan to do lijstjes, hou dat nog geen week vol en vergeet het dan weer.

 21. Simone 17 september 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

  Die hoeveelheid notitieboekjes ken ik. En het ergste is nog dat ik ze nooit gebruik. Ik gebruik daar altijd de app Wunderlist voor. Ideaal vind ik het!

  • Romy 19 september 2017 op 6:49 am - Beantwoord

   Haha, dat is wel een beetje herkenbaar. Ik gebruik ook niet al mijn notitieboekjes trouw 😉 Ik heb ook al veel goede verhalen gehoord over de app Wunderlist, maar zelf vind ik toch pen en papier nog het handigst 😉

 22. Anna 17 september 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk herkenbaar artikel, haha! Ik ben ook dop op notitieboekjes. En ook ik koop dingen speciaal voor mijn blog!

 23. Nesrin 17 september 2017 op 10:54 pm - Beantwoord

  Oh ja heel herkenbaar! Ik maak doordeweeks veel foto’s voor mijn weekoverzicht en dit vinden de mensen om mij heen niet altijd leuk.
  De nieuwe iPhone is geweldig en ik teken voor de X hoor!

 24. Evelyne 18 september 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

  Mijn blogideeën komen wanneer ik in mijn bed lig. Daar ligt voorlopig nog geen notitieboekje op mijn nachttafeltje, maar moet daar dringend werk van maken. Ik denk altijd. Oh, morgenochtend schrijf ik het op, maar dan ben ik het vergeten.. En ja, dan mag ik blij zijn dat ik het opeens weer weet en iets heb om te schrijven 😀

  • Romy 19 september 2017 op 7:05 am - Beantwoord

   Ja, een notitieboekje naast je bed kan zo handig zijn! Er gaat niets boven de beste blogideeën meteen kunnen opschrijven 🙂

 25. Inge 19 september 2017 op 9:07 pm - Beantwoord

  Haha, ja ik maak mij ook schuldig aan een hoop van deze cliché’s. “Eerst foto’s maken!” vind ik soms wel lastig hoor. Soms blijft iets dagen liggen voor ik dé foto heb.

 26. yvonne 20 september 2017 op 8:56 pm - Beantwoord

  Grappig haha. Ik ben geen blogger dus herken het niet;-)

 27. Mike 21 september 2017 op 10:31 pm - Beantwoord

  Haha, punt 2, even een foto. Hoe vaak ik mijn camera wel niet vergeet. Zo zonde want onderweg kom je inderdaad de mooiste dingen tegen.

 28. Odetta 24 september 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Ik heb zelf geen blog meer, maar ik maak mij mijzelf schuldig aan de gevolgen van het lezen van jouw blog.
  Bijvoorbeeld na het lezen van jouw recensies over producten. Dan denk ik: dat wil ik ook hebben. Behalve cocos butter cream en cocos doucheproduct. Ik eet liever cocos en ik drink liever een pina colada.cocktail.hahaha.
  Verder steek ik veel op van de blogtaal, dan google ik zelf. Het woord Girlboss vind ik heel raar in mijn oren klinken. Is dat een jong meisje die al heel jong ondernemer is geworden? Zelfstandige ondernemer klinkt toch net iets meer professioneler. Stel: je komt bij een accountant of bij een bank en je zegt dan dat je een girlboss bent. Ik weet niet of dit serieus genoeg overkomt. Soms hoor ik op de televisie dat heel veel Engelse woorden bij Nederlands sprekende mensen voorbij komen, omdat ze niet meer de Nederlandse benaming hiervoor weten. Laatst hoorde ik het woord georganized. Je kunt ook het woord geordend gebruiken. Dat vind ik best wel erg.
  Behalve Engelse quotes, die vind ik juist wel heel erg mooi.

  • Romy 24 september 2017 op 10:07 am - Beantwoord

   Haha, ik moest hard lachen om je reactie! Ik voel me bijna een zogenaamde ‘influencer’ als ik hoor dat mijn blog ook gevolgen heeft voor jou als lezer 😉
   Een girlboss is inderdaad een vrouwelijke zelfstandig ondernemer. De betekenis is alleen eigenlijk iets complexer, want ook sommige bloggers zonder een eigen bedrijf noemen zich bijvoorbeeld weleens een girlboss. Ik weet het zelf ook niet precies, maar kwam op internet deze definitie tegen: “A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it. A #GIRLBOSS takes her life seriously without taking herself too seriously. She takes chances and takes responsibility on her own terms. She knows when to button up and when to let her freak flag fly.”
   Het woord ‘organized’ is trouwens inderdaad wel heel bizar. Bij dat soort woorden vraag ik me ook echt af waarom mensen niet gewoon het Nederlandse alternatief gebruiken 😉

Recente blogs

Stress voorkomen als je het druk hebt | 10 tips

25 september 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

We hebben allemaal weleens periodes die vooral bestaan uit ellenlange takenlijsten en een hoofd vol gedachten en actiepuntjes. Je hoeft maar één blik te werpen op de mensen die over het station rennen, telefoontjes plegen en in alle haast een latte macchiato achteroverslaan om te beseffen dat heel wat mensen het nogal druk hebben. Denk jij nou ook "Ik heb het zo druk!"? Laat je zeker niet gek maken, zo heb ik in drukke periodes wel geleerd. Dit zijn 9 tips om stress te voorkomen.