unnamed file 18 5

Complimentjesregen | 9x een compliment aan jezelf

 • 29 april 2017
 • 36 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

“Wat kun jij goed schrijven!” en “Wat ben jij toch altijd attent!”. We zijn soms bijzonder goed in andere mensen complimenteren met van alles en nog wat. Maar soms vergeten we onszelf daarbij een beetje. Is het niet juist goed om jezelf af en toe te spreken met een paar lovende woorden? Gewoon omdat je leuker, mooier, dapperder en fijner bent dan je misschien wel denkt. Daarom verdien je best een compliment aan jezelf op zijn tijd! Dit zijn 9 ideeën voor complimentjes die jij misschien ook wel aan jezelf zou kunnen geven.

compliment aan jezelf

 1. Speciaal talent. De meest voor de hand liggende reden voor een compliment aan jezelf is waarschijnlijk een special talent. Kun jij geweldig goed dansen, de sterren van de hemel koken of handletteren als de beste? Hoe klein of groot jouw talent ook is, je mag er zeker trots op zijn.
 2. Anderen helpen. Misschien doe je vrijwilligerswerk of help je weleens een ander met een lastige klus of met het luisterend oor dat je biedt. Wat je ook doet, je investeert op jouw manier tijd in anderen. Dat maakt van jou een mooier mens en dat mag best gezegd worden.
 3. Positiviteit. Ook al ben je misschien niet altijd positief, het is toch heel wat waard dat je daar regelmatig je best voor doet. Misschien probeer je zelfs op een rotdag een lichtpuntje in te zien of weet je anderen regelmatig een glimlach te bezorgen. Je hoeft echt niet altijd het zonnetje in huis te zijn, maar een beetje positiviteit verdient zo nu en dan een duim omhoog.
 4. Eerlijkheid. Aan de andere kant is eerlijkheid iets waar je jezelf best voor mag complimenteren. Het is niet altijd makkelijk om je eerlijke mening te geven, om nee te zeggen en om te vertellen hoe het echt met je gaat. Dat vereist moed, lef en pit. Als het je toch lukt om te zeggen hoe het echt zit, dan is dat best een complimentje waard.
 5. Doorzettingsvermogen. Ook als je iets verrekte moeilijk vindt, zet je door en ga je helemaal voor je doel. Misschien zijn er hobbels in de weg of zelfs enorme bergen, maar doe je desondanks je best om er volledig voor te gaan. Dat verdient een heel groot compliment.
 6. Creativiteit. Ben jij degene die altijd met leuke blogonderwerpen komt? Of schud jij zo een mooie brief of e-mail uit je mouw? Of kom je op je werk of studie steevast aanzetten met de meest innovatieve ideeën? Voor die creativiteit mag je jezelf best een schouderklopje geven.
 7. Talent voor genieten. Ook de kunst om te genieten van kleine en waardevolle dingen is een talent. Het is iets heel waardevols als jij 100% kunt genieten van een vrije middag of van een fijn maskertje. Ook al lijkt het soms misschien voor de hand liggend om daar blij mee te zijn, je mag jezelf hier best een compliment voor geven.
 8. Humor. Vergis je niet: je bent waarschijnlijk grappiger dan je jezelf soms realiseert. Misschien kun je mensen net op het juiste moment aan het lachen maken. Of wie weet maak je wel de beste flauwe of onverwachte grappen. Ook al kan niet altijd iedereen erom lachen, humor is belangrijk. Dat is dan ook een eigenschap waar je best eens met gepaste trots bij mag stilstaan.
 9. Gewoon jezelf zijn. Je hoeft echt niet iets bijzonders te doen om een complimentje te verdienen. Je mag jezelf ook juist complimenteren met het feit dat jij gewoon jezelf durft te zijn. Je bent uniek met je eigen talenten en eigenaardigheden en dat alleen al is een compliment aan jezelf meer dan waard.

Dus, zeg eens… welk compliment zou jij jezelf wel willen geven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 29 april 2017 op 6:39 am - Beantwoord

  Een compliment aan jezelf geven, vind ik toch lastiger dan er zelf eentje geven of te ontvangen. Maar mooi lijstje om over na te denken.

 2. Klaske 29 april 2017 op 8:03 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blogje weer! Ik geef mezelf inderdaad niet zo vaak complimenten, zou ik toch eens vaker moeten doen. 🙂

 3. Josephine 29 april 2017 op 9:00 am - Beantwoord

  Mooi geschreven, en weer met een prachtige foto! Wat leuk, ik mag mezelf eens een complimentje geven 😉 Dan ga ik voor mijn doorzettingsvermogen; ik denk dat ik daar het meest aan heb gehad (ookal voelt dat natuurlijk niet altijd zo).

  • Romy 29 april 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel blij werd van deze kleurrijke foto 🙂 En wat mooi dat je jezelf een compliment kunt geven voor je doorzettingsvermogen! Dat is ook echt iets om trots op te zijn.

 4. Lisette 29 april 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Creativiteit en doorzettingsvermogen zou ik mezelf als compliment geven. Goed inderdaad om daar eens even stil bij te staan.

  • Romy 29 april 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Wat een mooie eigenschappen! Daar mag je jezelf zeker wel een compliment voor geven 🙂

 5. Danique 29 april 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Erg goed om eens bij stil te staan inderdaad. Vaak vergeet je zelf hoe goed je ergens in bent en wat je allemaal kunt.

 6. Claire 29 april 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Wat een leuk complimentjes. Ik geef mezelf ook niet zovaak complimenten. Als ik dit lijstje zie denk ik doorzettingsvermogen en humor 😉 Of nouja, ik vind mezelf vooral heel grappig

  • Romy 29 april 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

   Haha, ik vind jou ook heel grappig hoor! Maar ik herken wat je zegt: soms kan ik ook echt om mezelf lachen en vraag ik me af of iemand anders de grap zou sanappen, haha. Mooi dat je jezelf daar een compliment voor kunt geven 🙂

 7. Liset - Beautydagboek 29 april 2017 op 10:55 am - Beantwoord

  Gek hè, ik heb geen moeite om complimenten naar anderen te geven, maar naar jezelf toe is toch anders. Maar zal ik het dan toch eens doen? ;). Het is natuurlijk ook gebaseerd om wat anderen tegen mij zeggen, maar ik denk dat ik een talent voor schrijven heb en goed communiceren :).

  • Romy 29 april 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

   Wat een mooie complimenten! En goed schrijven kun je zeker! 🙂

 8. EmilyLotus 29 april 2017 op 11:45 am - Beantwoord

  Leuk! Het is inderdaad moeilijk om jezelf een compliment te geven. Makkelijk om iemand anders te overspoelen met complimentjes…
  Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik grappig ben.

 9. Darina 29 april 2017 op 2:03 pm - Beantwoord

  Ik geef mezelf eigenlijk ook nooit een compliment. Als ik dat wel zou doen, zou ik kiezen voor creativiteit en talent voor genieten 🙂

 10. Mariska 29 april 2017 op 2:05 pm - Beantwoord

  Goed om over na te denken! We zijn altijd allemaal erg bescheiden 🙂

 11. Johanne 29 april 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Je hebt gelijk, dat is heel lastig! Ik denk dat ik mijn sarcasme, zelfspot en relativeringsvermogen zou complimenteren (hé, dat zijn al drie dingen!)

  • Romy 29 april 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Humor is ook wel een van de eigenschappen die ik altijd kan waarderen 🙂

  • Romy 29 april 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Het is ook eigenlijk best lastig om jezelf ergens mee te complimenteren. Wat goed dat je er toch twee uit het lijstje hebt uitgekozen. Dat zijn twee punten waar je zeker trots op mag zijn 🙂

  • Romy 29 april 2017 op 8:11 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je toch drie dingen weet op te noemen. Sarcasme vind ik ook altijd een geweldige eigenschap bij mensen 🙂 Dat is zeker een compliment waard!

 12. marleen@burgertrutjes 29 april 2017 op 3:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Mensen zijn veel te verlegen om zichzelf eens in het zonnetje te zetten he? Ik doe het eigenlijk ook nooit. Nou vooruit, bij deze dan, ik ben een rascreatieveling 🙂
  En dan eentje voor jou terug, volgens mij ben jij dat ook Romy! 🙂

  • Romy 29 april 2017 op 8:12 pm - Beantwoord

   Ja inderdaad, bescheidenheid is de norm (ook bij mij) en dat is soms best een beetje jammer. Wat gaaf dat je zo creatief bent! Zeker een complimentje waard! En wat lief dat je dat compliment ook aan mij doorgeeft 🙂 Dankjewel!

 13. wendy 29 april 2017 op 3:16 pm - Beantwoord

  Je beloont je zelf nooit, maar het is misschien leuk omjelf te trakteren op n mooie kaar en deze ophangen. Omjezelf te bedanken . Ik ben een creatieveling en behulpzaam om iedereen overal mee te helpen.

 14. Nicole 29 april 2017 op 4:53 pm - Beantwoord

  Leuk dit! Ik geef mezelf nooit complimentjes geloof ik… Maar hier komt ie: ik ben vrijgevig en zorgzaam.

  • Romy 29 april 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

   Wat een mooi idee! Dankjewel voor de tip! Daar ga ik eens over brainstormen. Misschien kan ik een keer iets scrapbooken voor mezelf om op te hangen. En wat een mooie complimenten zijn dat om aan jezelf te geven. Zo mooi dat je altijd klaarstaat om anderen te helpen! 🙂

  • Romy 29 april 2017 op 8:14 pm - Beantwoord

   Wat een mooie eigenschappen zijn dat! Dat zijn zeker twee dingen om trots op te zijn en jezelf eens een compliment voor te geven 🙂

 15. Evelyne 29 april 2017 op 5:15 pm - Beantwoord

  Soms zeg ik wel eens tegen mijzelf : ‘ik ben trots op mezelf’ wanneer ik iets gepresteerd heb met een goeie en fijne afloop. Maar, ik zeg ’t toch nog iets te weinig. Anderen complimenteren kan ik daarentegen als de beste 😉

  • Romy 29 april 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

   Heel bijzonder is het toch eigenlijk dat we soms zo goed zijn in anderen complimenteren, maar het hartstikke lastig vinden om onszelf een klein complimentje te geven. Je mag zeker vaker zeggen hoe trots op jezelf bent 🙂

 16. Sara | MevrouwMiauw 29 april 2017 op 5:37 pm - Beantwoord

  Leuk artikel is dit. Ik deel zelf regelmatig complimentjes uit. Af en toe ook aan mezelf. Toch merk ik dat complimentjes ontvangen toch ook vaak als lastig wordt ervaren. Zeker ook door mezelf. Af en toe geef ik mezelf een compliment als ik vind dat ik een mooie foto heb gemaakt of wanneer ik lekker heb gekookt. Dat zijn twee vrij “tastbare” voorbeelden. Complimentjes aan mezelf geven over goede eigenschappen doe ik eigenlijk niet zo vaak. Ik ben ook benieuwd waar jij jezelf mee complimenteert. 🙂

  • Romy 29 april 2017 op 8:17 pm - Beantwoord

   Ik herken helemaal wat je zegt. Ik kan best trots zijn op een mooie foto of een artikel waar ik tevreden over ben. Maar een compliment voor een eigenschap vind ik vaak iets lastiger om mezelf te geven, terwijl het juist zo fijn is om af en toe stil te staan bij wat je goed kunt. Daarom besloot ik dit artikel te schrijven 🙂 Leuk dat je benieuwd bent naar mijn compliment aan mezelf! Ik zou mezelf wel een compliment geven voor mijn doorzettingsvermogen en mijn creativiteit.

 17. Michelle 29 april 2017 op 7:33 pm - Beantwoord

  Wat grappig om daar eens over na te denken! Ik zou mijzelf dan een compliment geven voor mijn doorzettingsvermogen en dat ik positief ingesteld ben (meestal ;)) En nu ben ik ook heel benieuwd naar jou!

  • Romy 29 april 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

   Wat een mooie eigenschappen! Zeker een compliment waard 🙂 Ik zou mezelf wel willen complimenteren voor mijn doorzettingsvermogen en mijn creativiteit 🙂

 18. Nesrin 29 april 2017 op 8:15 pm - Beantwoord

  Ik ben royaal complimenten met geven, want iemand oprecht een compliment geven vind ik zo mooi. Complimenten ontvangen vind ik wel moeilijk hoor en mezelf een complimenten geven ook 😉

  • Romy 29 april 2017 op 8:19 pm - Beantwoord

   Herkenbaar wat je zegt! Het is ook niet makkelijk om jezelf een complimentje te geven, maar oefening baart kunst 😉 Ik vind het altijd wel lastig om stil te staan bij iets wat ik goed heb gedaan, maar merk dat ik er wel een soort oppepper van krijg als ik daar toch zelf even een positieve gedachte aan koppel.

 19. Mike 29 april 2017 op 11:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje, het heeft me weer doen nadenken. Complimentjes aan mezelf geven doe ook ik veel te weinig. Als ik mezelf toch een complimentje zou mogen geven, dan is het voor beleefdheid. Zeker in de tijd waar we nu leven, lijkt goed fatsoen vaak ver te zoeken. En eigenlijk, hoeveel moeite is het om de deur voor iemand open te houden of op een smalle weg te stoppen om de tegenligger door te laten rijden?

  • Romy 30 april 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat een mooie eigenschap, beleefdheid! Ik vind dat ook altijd iets heel waardevols. Iets simpels als de deur voor iemand openhouden kan inderdaad al echt een mooi gebaar zijn.

 20. Vivi 31 januari 2023 op 10:52 am - Beantwoord

  Wat een mooie en inspirerend blog Romy! De laatste dagen ben ik gewoon aan het googelen en aan het zoeken voor inspiratie in mijn leven. En ik heb paar keer je blog tegen gekomen. Wat leuk dat je al deze informatie en inzicht met ons deelt. Bedankt!

  • Romy 2 februari 2023 op 9:04 pm - Beantwoord

   Wat een mooie en lieve reactie! Dank je wel! Superleuk om te horen 🙂

Recente blogs

Mijn 5 favoriete beautyproducten

19 september 2016|Lifestyle|

Laat ik maar met de deur in huis vallen met een bekentenis: ik ben niet bepaald een beauty queen. Daarmee bedoel ik dat ik eigenlijk bar weinig verstand heb van beautyproducten. 's Ochtends doe ik in een mum van tijd wat foundation en mascara op, kam ik mijn haren door en ben ik twee minuten later ready to go. Een keer in de zoveel tijd lak ik mijn nagels en voor een feestje doe ik - houd je vast! - ook nog wat oogpotlood op. Ik ben volgens mij gewoon niet zo in de watten gelegd voor dat hele beautyritueel. Toch geef ik, als echt meisje-meisje, wel degelijk om make-up, lekkere geurtjes en andere beautyproducten. Daarom vandaag mijn 5 favoriete beautyproducten op een rijtje.

Auto rijden: 15 gedachtes achter het stuur

1 oktober 2016|Lifestyle|

Twee jaar geleden was het moment, na drie keer gezakt te zijn, dan eindelijk daar. Ik kreeg te horen dat ik voor mijn rij-examen geslaagd was en mocht mijn felbegeerde roze papiertje gaan ophalen. Op dat moment kon ik de examinator wel omhelzen en kreeg ik bijna de neiging om een bedankspeech te houden en iedereen te bedanken die al die tijd in me was blijven geloven. Nog steeds ben ik dolblij dat ik destijds niet heb opgegeven en nu elke week weer profijt heb van het feit dat ik zelf kan auto rijden. Ik merk dat mijn gedachten achter het stuur vaak van hot naar her schieten. Natuurlijk hebben we allemaal zo onze gedachtes over onze medeweggebruikers en zijn die niet altijd even positief. Maar voor vandaag leek het me leuk om me eens te richten op een paar positieve, grappige of zelfs gênante gedachtes achter het stuur. Ik ben benieuwd of je ze bij jezelf herkent.

Oefenen met assertiviteit | 12 simpele tips

16 september 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Assertief zijn is niet altijd een makkie. Er zullen altijd mensen zijn die iets van je vragen waar je niet op zit te wachten. Van opdringerige verkopers tot lastige vrienden of een verre kennis die van je wil profiteren. Dat soort situaties vragen er soms om voor jezelf op te komen. De meest assertieve persoon ter wereld ben ik zelf niet bepaald, maar ik doe wel graag aan oefenen met assertiviteit. Omdat ook tien kleine stapjes je uiteindelijk assertiever maken. Dit zijn 11 simpele tips waarmee ook jij kunt oefenen met assertiviteit.