1 2 5

Ooit, óóit! | 9 dromen buiten mijn comfortzone

 • 3 augustus 2018
 • 38 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zeg nooit nooit. Van een yogaretraite tot aan een promotieonderzoek of een reis Down Under. Sommige dromen vind ik enerzijds heel leuk, maar anderzijds ook ontzettend spannend. Ze liggen totaal buiten mijn comfortzone of zijn gewoon niet wat mensen direct van mij verwachten. Maar omdat het soms zo leuk is om jezelf te verbazen, zet ik graag 9 buiten-mijn-comfortzone-dromen op een rij die ik mezelf ooit nog wel zie waarmaken. En dat kan over 3 maanden zijn, maar ook op het moment dat ik als 80-jarige al achter de geraniums zit. Je weet maar nooit!

dromen buiten mijn comfortzone

 1. Een reis naar Australië. Hoe spannend ik het ook vind om het vliegtuig naar de andere kant van de wereld te pakken, ooit hoop ik naar Australië af te reizen. Dan ga ik met eigen ogen kangoeroes, koala’s, uitgestrekte stranden, blauwe zeeën en het Opera House in Sydney zien. Meteen een goede gelegenheid om mijn bucketlist-item waar te maken: paardrijden over de Australische stranden!
 2. Een yogaretraite of -cursus. Yoga, dat is toch niets voor mij?! Ooit presteerde ik het tijdens een cursus mindfulness om ondertussen héél “mindful” in gedachten mijn boodschappenlijstje af te werken. Ahum! Toch weet ik zeker dat ik iets zou hebben aan een yogaretraite voor mijn onrustige gevoel en hoge ademhaling, ook al ben ik zo niet-spiritueel is als maar kan zijn. Maar wie weet geef ik me nog eens op voor zo’n driedaags retraite vol ongemakkelijke houdingen om helemaal zen van thuis te komen.
 3. Wéér de collegebanken in. Voordat ik besloot om Nederlands te studeren, heb ik allerlei studies overwogen, variërend van psychologie tot aan Duits. Ooit zie ik mezelf wel opnieuw in de collegebanken zitten, of dat nu is voorlosse colleges (“gewoon omdat ik dat leuk vind”) of om weer een papiertje te behalen.
 4. Een taalcursus volgen. Over de schoolbanken gesproken, ook voor een taalcursus zie ik mezelf nog wel opnieuw in de theorieboeken duiken. Ik zou nog wel een cursus Engels voor gevorderden willen doen om mijn presentatieskills verder te verbeteren. Ook zie ik het wel zitten om mijn Frans op te vijzelen. Dat is vast nog niet helemaal weggezakt sinds de middelbare school!
 5. Promoveren. Als student had ik de droom om ooit te promoveren. Hoewel ik niet precies weet hoe en wat, lijkt het me nog steeds geweldig om ooit (over 2 jaar of misschien wel pas over 30 jaar!) een promotieonderzoek te doen. Ik weet dat promoveren héél hard werken is, maar hoe geweldig zal het zijn om daarna een proefschrift met mijn naam erop te hebben. Zeker als er daadwerkelijk iets mee wordt gedaan!
 6. Lezingen geven. Ik vind niets leuker dan dingen doen die ik spannend vind. Ja echt! Zo’n mafkees ben ik dus. Het lijkt me daarom te gek om nog eens een lezing te geven. Wie weet komt dat nog eens als ik ooit oud en wijs genoeg ben om een praatje te geven dat er echt toedoet. Bijvoorbeeld over een onderzoek dat ik zelf heb opgezet of juist over een heel persoonlijk onderwerp als je hart volgen of dingen die ik heb meegemaakt.
 7. Alleen of met vreemden op reis. Een vriendin van mij gaat elk jaar met een groep onbekenden op reis. Stiekem vind ik dat zó stoer! Ook zelf wil ik ooit, ondanks de nodige kriebels van spanning, in mijn eentje een korte reis maken of een reis boeken met een paar onbekende mensen. Ontzettend spannend, maar ongetwijfeld ook een onvergetelijke ervaring!
 8. Een te dure once-in-a-lifetime-ervaring. In mijn hoofd ben ik nog altijd “de arme student” die zich niet zomaar zoiets als een ballonvaart, paragliding of een dure reis kan veroorloven. Maar ooit, als ik later groot ben, hoop ik nog eens mijn zuurverdiende geld uit te geven aan zo’n mooie ervaring. Zo zou ik met liefde nog eens mijn spaarvarken omkieperen voor een keer paragliden.
 9. Een confettifotoshoot met opa en oma. En ten slotte iets wat niet al te veel voeten in de aarde heeft: een studiofotoshoot met mijn opa en oma. Meestal vind ik studiofotografie vreselijk. Doe mij maar iets natuurlijkers dan met je armen over elkaar op de grond liggen poseren. Maar die kritische houding zet ik graag aan de kant voor een fotoshoot met mijn opa en oma van 85 en 86. En dan het liefst met confetti! Ik zou namelijk niets liever aan mijn muur willen hangen dan een vrolijke portretfoto van mijn lieve grootouders.

Heb jij ook een mooie droom die duidelijk buiten je comfortzone valt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 3 augustus 2018 op 6:20 am - Beantwoord

  Ohhh die 1e is ook mijn droom. Hij valt alleen niet buiten mijn comfortzone, maar wel buiten budget op dit moment. Daarnaast zullen wij deze droom pas over heel wat jaren gaan maken aangezien er een baby op komst is. Zolang ons kindje klein is zullen wij deze reis waarschijnlijk niet gaan maken. We’ll see!

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:49 am - Beantwoord

   Oh wat gaaf! Ja, Australië past helaas ook niet echt in mijn budget op dit moment 😉 Hopelijk komt het er bij jullie nog eens van om die mooie reis ooit te maken met jullie kindje erbij 🙂

 2. Kim 3 augustus 2018 op 6:30 am - Beantwoord

  Naar Australië gaan is voor mij ook een droom! Het liefst dan voor langere tijd, maar of ik dit echt alleen zou aandurven weet ik niet. En als kortere trip zou ik willen Eilandhoppen op Hawaï!

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:50 am - Beantwoord

   Wauw, wat een gave reisdromen! Australië lijkt mij ook het leukst om met bijvoorbeeld een vriend te bezoeken. Wie weet ooit!

 3. Iris - Thebeautymagazine.nl 3 augustus 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Die laatste vind ik heel leuk bedacht. Dat moet je echt gaan doen!!! Mijn opa en oma leven niet meer en ik heb echt veel te weinig foto’s.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:53 am - Beantwoord

   Ja, die shoot wil ik zeker binnenkort gaan boeken! Nu zijn ze er nog en zo’n foto is natuurlijk een geweldig aandenken voor altijd.

 4. Marije 3 augustus 2018 op 7:50 am - Beantwoord

  Promoveren vind ik een geweldig doel en je bent nooit te jong om nog te studeren.

  Mooie doelen en goed dat je ze opschrijft! Zo maak je ze toch zichtbaar voor je onder bewustzijn.

 5. Josephine 3 augustus 2018 op 8:28 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Er staat denk ik een heleboel op wat je waar kunt maken. De foto met je grootouders vind ik het allermooiste idee! Misschien iets om als eerste te doen? 😉

 6. evelien 3 augustus 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen allemaal! Ik zou ook heel graag een taalcursus willen volgen & een reis naar Australië maken. Lijkt mij zo gaaf <3
  Liefs,
  Evelien

 7. Daenelia 3 augustus 2018 op 9:42 am - Beantwoord

  Weet je, yoga is niet zo heel spiritueel, hoor. Het is wat je er zelf van maakt. Het is voornamelijk lichamelijk. Je buigt je vooral erg in allerlei bochten, die er simpeler uitzien dan ze zijn. Wel lekker rekken en strekken, da’s goed voor je.
  Ik weet niet of ik nog wel een comfortzone heb XD MIsschien is mijn comfortzone zo groot dat ik de grenzen niet meer kan zien.
  … Er zijn nog wel dingen die ik wil doen, maar die wíl ik ook echt doen. En er zijn dingen die ik niet wil doen, en die doe ik dus ook niet omdat ik niet inzie wat ik er aan heb.
  Ik denk dat je die fotoshoot gewoon moet doen. Doe het als verrassing voor je grootouders, ik denk dat ze het fantastisch vinden.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:02 pm - Beantwoord

   Hmm, dat is eigenlijk ook wel een goede manier om tegen yoga aan te kijken inderdaad. Ik weet van die cursus nog dat ik het zelfs echt lichamelijk nog een uitdaging vond met al die vreemde houdingen ?
   Wat mooi eigenlijk dat er niet veel dingen zijn die ver buiten je comfortzone liggen. En inderdaad, gelukkig zijn er ook altijd wel dingen waarvan je gewoon weet dat je je daar nooit aan zult wagen. Bungeejumpen zie ik mezelf bijvoorbeeld echt nooit doen, tenzij ik een vlaag van verstandsverbijstering heb ?
   De fotoshoot met mijn opa en oma wil ik na mijn vakantie gaan plannen. Mijn opa en oma worden vaak nogal gespannen van verrassingen, haha. Maar als ik ze van tevoren even inlicht, weet ik zeker dat ik ze hier wel enthousiast voor kan krijgen ?

 8. Johanne 3 augustus 2018 op 9:53 am - Beantwoord

  Aaah, je laatste droom! Wat een leuke! <3 Ik heb geen opa's en oma's meer en mijn lieve oude opa, de enig van mijn grootouders die ik echt kende, is nog maar een paar jaar geleden overleden. Soms denk ik nog aan hem en vind ik het zo jammer dat we geen mooie foto van ons samen hebben. Zeker doen Romy, zo'n foto is goud waard!!

  Ik zou heel graag Spaans willen leren, maar kom gewoon niet vooruit haha. Eén van mijn dromen is een grote reis door Amerika maken. Lijkt me zo mooi. En gewoon alles durven loslaten, verhuizen en in een onbekend land opnieuw beginnen.

 9. Eline 3 augustus 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Mooie lijst! En wat hierboven al gezegd wordt, ga die fotoshoot met je opa en oma snel doen! Het zal zo’n mooie herinnering zijn.
  Nummer 4, 5 en 7 heb ik gedaan. Nummer 4 en 7 min of meer in één (paar maanden Spaans in Barcelona) maar ben ook alleen naar New York en andere plekken in de VS geweest. Absolute aanrader.
  Wat betreft promoveren, bedenk héél goed waarom je het wil. Alleen als je voor jezelf een goede motivatie hebt zal het meerwaarde hebben. Voor je carrière heeft het dat namelijk niet direct (hoewel je veel soft skills leert, maar die moet je dan wel zien te verkopen aan een werkgever) en tja, niemand leest dat boekje. Echt niet. Alleen de manuscriptcommissie. Dus er zal zeer waarschijnlijk niks mee gedaan worden. En nee, ik ben niet verbitterd en ik heb ook absoluut geen spijt dat ik het gedaan heb. 🙂 Maar deze kritische noot helpt je misschien ooit met de dingen wat scherper krijgen voor jezelf.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:06 pm - Beantwoord

   Wat verdrietig om te horen dat je grootouders allemaal zijn overleden! Juist dat zet me wel aan het denken om snel mijn fotoshootidee uit te voeren. Het lijkt me geweldig als ik dankzij de foto’s altijd mijn opa en oma een beetje bij me heb, ook als ze er niet meer zijn.
   Wat een prachtige dromen heb jij ook trouwens! Ik vind het zo stoer als mensen alles durven achter te laten om ergens anders te beginnen. Dat lijkt mij dan weer heel eng. Hopelijk komt ook die mooie reis naar Amerika er nog eens van ?

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:15 pm - Beantwoord

   Die fotoshoot met mijn opa en oma wil ik zeker snel gaan plannen. Lijkt me zo mooi!
   Wat een mooie dromen heb jij al kunnen waarmaken! Stoer zeg dat je in je eentje naar Amerika bent geweest. Ik kan me voorstellen dat dat een onvergetelijke ervaring is.
   Wat goed trouwens dat je de keerzijde van promoveren benoemt. Daar heb je zeker een punt en dat is voor mij ook wel een nuttige afweging. Ik heb tijdens mijn studie een aanzet voor een promotieonderzoek gemaakt met een onderzoekspremie die ik voor die aanzet had verworven, maar heb toen uiteindelijk besloten om na die aanzet niet het onderzoek zelf uit te voeren. Nog altijd ben ik blij dat ik toen het bedrijfsleven in ben gegaan, omdat ik juist van die ervaringen in een jaar tijd veel volwassener ben geworden en ook heb kunnen proeven aan een heel ander wereldje dan de wetenschap. Mijn nieuwe baan is een mooie combinatie van onderzoek, beleid en communicatie, dus ook wel een goede manier om zelf te ontdekken of een promotieonderzoek ooit wat voor mij zou zijn. In ieder geval op dit moment nog niet, maar wie weet toch wel in de toekomst ? In ieder geval super bedankt voor je fijne reactie ?

 10. Meaghan 3 augustus 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een mooie dromen! Ik weet zeker dat je ze ooit een keer gaat waarmaken! Een yogaretraite lijkt mij ook gaaf in te doen, maar dat komt omdat een van mijn grote hobby’s yoga is, daarom lijkt het mij ook erg leuk om hier drie dagen non-stop mee bezig te zijn! Afgelopen dinsdag is er van mij een droom uitgekomen, namelijk dineren in een (2) Michelinsterren restaurant! Dat wilde ik heel graag eens doen, dus had mijn vriend mij verrast met een diner in The Jane in Antwerpen! Hij had dit cadeau gedaan ter gelegenheid van het halen van mijn hbo-bachelor diploma, super lief! We hebben echt een hele mooie en geweldige avond gehad. Ik voelde me echt een prinses, want het personeel verliest je geen seconde uit het oog en bedient je waar ze maar kunnen. We hebben ook heerlijk gegeten!
  Verder heb ik ook nog als dromen een reis naar Thailand (wat ik best spannend vind, aangezien ik alleen maar stedentripjes doe), trouwen met mijn vriend en net als jij een lezing geven lijkt mij ook gaaf!

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:18 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een geweldige belevenis, dat diner in een sterrenrestaurant. Hoe tof! En ook helemaal verdiend na alle harde werken voor je studie ?
   Prachtige dromen heb je ook trouwens! Verre reizen vind ik ook onwijs spannend, maar waar een wil is,is uiteindelijk ook een weg. Er komt vast een moment dat het wel echt goed voelt om de stap naar die mooie reis te zetten ?

 11. Haydée 3 augustus 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Oh, die confettishoot! Die moet je zeker doen, dat lijkt me zo leuk! 😮 😀 Ik hoop nummer 5 binnen aan paar maanden afgerond te hebben…

 12. Dana 3 augustus 2018 op 11:10 am - Beantwoord

  Mooie dromen! Australie is zo prachtig, zou daar wel een paar jaar willen doorbrengen. Ik moet zeggen, alleen reizen kan echt heerlijk zijn maar je moet er wel tegen kunnen. Eigenlijk valt niet veel buiten mijn comfortzone, ik doe gewoon whatever I want 🙂

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:18 pm - Beantwoord

   Supergoed dat jij nu bijna klaar bent met je promotie! Knap hoor, want vooral die laatste loodjes zijn volgens mij best pittig.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:20 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je veel dingen wel aandurft als je ze echt wilt ? Ik zou bij alleen reizen ook wel beginnen met bijvoorbeeld een korte stedentrip. Wekenlang alleen op reis zou me ook niet echt iets voor mij lijken ?

 13. De style spot 3 augustus 2018 op 3:48 pm - Beantwoord

  Oooh nummer 1 ik zou ook zo graag naar Australië willen zo gaaf!

 14. Darina 3 augustus 2018 op 4:14 pm - Beantwoord

  Een hele mooie lijst. Australie lijkt mij ook een prachtig land en een hele ervaring!

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:22 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat het een heel fijn land is met geweldige natuur en ook heel aardige mensen.

 15. Geke 3 augustus 2018 op 4:22 pm - Beantwoord

  Mooie lijst! Wat zou het leven toch zijn zonder dromen, zonder dingen om naar toe te verlangen en naartoe te groeien?
  Hopelijk kan je binnenkort al stappen zetten om er eentje waarheid te laten worden.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:25 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Dromen maken het leven mooi ? Ik hoop binnenkort als eerste de droom van de fotoshoot met mijn opa en oma waar te maken ?

 16. Mariska 3 augustus 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

  Dat is een mooie lijst! Australië lijkt me ook heel erg mooi om eens heen te gaan inderdaad. Een goede vriend van ons heeft daar (volgens mij) 2 jaar gewoond en gewerkt.

  • Romy 3 augustus 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

   Wat gaaf! Volgens mij is het inderdaad echt een prachtig land.

 17. Lianne 3 augustus 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

  Naar Australie zou ik ook ooit nog eens willen gaan, maar dat ligt niet zo buiten mijn comfortzone, want Stefan is er al geweest en hij weet alles goed te liggen. Ik ben ook al alleen op een tripje geweest dus dat kan ik ook al van mijn bucketlist afstrepen! Iets wat nog steeds buiten mijn comfortzone ligt: ik zou nog eens graag op schrijfretraite willen in Italië ofzo, voor een hele week. Lijkt me toch wel eng omdat je niemand kent, maar wel heel gaaf!

  • Romy 5 augustus 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Superleuk dat je nog eens naar Australië wilt gaan! Volgens mij is dat een geweldig land om te bezoeken, zeker als je iemand hebt die alle mooie plekjes daar kent natuurlijk! 🙂
   En heel gaaf idee, zo’n schrijfretraite! Ik kan me voorstellen dat zoiets heel leuk is om eens te doen en het lijkt me ook de perfecte manier om in één keer heel ver te komen met een manuscript en heel wat nieuwe inspiratie op te doen 🙂

 18. Maaike 3 augustus 2018 op 9:15 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Die fotoshoot heb je misschien inmiddels al wel geregeld ?. Een extra taal leren zou ik ook ooit nog wel eens willen. Al zou ik inderdaad ook misschien nog wel eerder een cursus engels voor gevorderden willen doen. Australië is echt prachtig. Ik wist trouwens niet dat Oprah in Sydney ook een huis heeft. Je hebt in Sydney wel het Opera House; aanrader om te bezoeken! ?

  • Romy 5 augustus 2018 op 12:06 am - Beantwoord

   Oh oeps, goed dat je het zegt van het Oprah/Opera House. Er zit zeker wat in, dat Oprah Winfrey nog geen eigen huis aan de andere kant van de wereld heeft, haha. Ik heb het meteen even aangepast 🙂

 19. Nikita 4 augustus 2018 op 7:23 am - Beantwoord

  Mijn droom die buiten mijn comfort zone ligt is dat ik heel graag een project tegen pesten zou willen opzetten. Hoe en wat weet ik nog niet. Maar ik kijk ieder jaar met bewondering naar de clip die Ketnet heeft gemaakt tegen pesten (denk aan de move tegen pesten…). Ik wil gewoon heel graag mensen die gepest worden helpen, want ik draag er nog elke dag gevolgen van. En ik wil niet dat er nog mensen onder lijden zoals ik. Want echt, dat wens ik niemand toe. Ook zou ik graag hoogsensitiviteit meer in de kijker zetten. Want ik merk dat er nog zo weinig om bekend is, waardoor vele HSP’ers heel veel onbegrip krijgen. En dat moet stoppen. We zijn allemaal mooi met onze sterke en zwakke kanten, en dat geldt ook voor mensen die HSP zijn. En ik zou heel graag de wereld zien 🙂 het zijn grote en verre dromen, maar dromen mag toch? En ik zou trouwens heel graag illustrator worden en zelf ook een boek schrijven. Dus, grote dromen!

 20. Zo simpel is dan geluk 4 augustus 2018 op 5:24 pm - Beantwoord

  Dat laatste moet je zeker doen hoor, wat een mooi idee!
  Een yoga retraite staat onder andere ook nog op mijn lijstje. 🙂

  • Romy 5 augustus 2018 op 12:34 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook nog een keer op yogaretraite wilt gaan! De fotoshoot met mijn opa en oma staat zeker op de planning om binnenkort te gaan doen 🙂

 21. Ivon 5 augustus 2018 op 6:31 pm - Beantwoord

  Die confetti fotoshoot is zo cute, dat dat 1 van je dromen is. Van die zou ik zeggen DOEN! Later krijg je er anders misschien spijt van. Verder lijkt een yoga-retraite mij ook echt heel fijn om een keer te doen, maar ik ben dan wel ook een yoga-persoon haha. Mooie dromen heb je er tussenstaan hoor. Maar het goede nieuws, geen een ervan klinkt onmogelijk toch!?

  • Romy 7 augustus 2018 op 7:00 am - Beantwoord

   Zeker weten, die droom van de shoot wil ik zeker snel gaan waarmaken! ? En ook wat de andere dromen betreft heb je helemaal gelijk dat ze gelukkig stuk voor stuk niet onmogelijk zijn ?

Recente blogs

Zomaar wat producten die mij blij maken

12 juli 2017|Lifestyle|

Het afgelopen weekend stond voor mij in het teken van opruimen en heel wat spullen weggooien en weggeven. Ja ja, als een wervelwind ging ik met een vuilniszak door mijn kamer heen. Maar ik heb nog genoeg favoriete producten overgehouden die de vuilniszak absoluut niet haalden. Vandaag laat ik je een paar van die producten zien waar ik de afgelopen tijd blij van werd. Een mix van beauty, leeswerk, fashion en handgemaakt moois dit keer! Lees snel verder.