Mijn 9 favoriete artikelen uit 2016

 • 30 december 2016
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Oké, ik geef toe dat ik de prijs voor originaliteit niet verdien met deze blogpost. Toch kan ook ik het niet laten om vandaag een overzichtje met mijn favoriete artikelen van 2016 te laten zien. Of nou ja, van de laatste vier maanden van het jaar, want zo lang blog ik nu. Ik heb gekozen voor een mix van goed scorende artikelen en artikelen waar ik zelf trots op ben. Benieuwd? Lees dan snel verder en klik op de artikeltitels om ze te lezen.

Favoriete artikelen blogposts 2016

Populaire artikelen vs. mijn eigen favorieten

Als er iets is wat ik heb geleerd van bloggen, dan is het toch wel dat bezoekersaantallen erg onvoorspelbaar zijn. Laat ik ermee beginnen te zeggen dat ik het sowieso een enorme eer vind dat er mensen zijn die mijn blog bezoeken. Ik schrijf mijn artikelen met veel passie en plezier en vind het ontzettend leuk dat er daadwerkelijk mensen een kijkje nemen. Toch probeer ik ervoor te waken dat ik hele dagen mijn statistieken aan het uitpluizen ben. Mijn favoriete blogs zijn dan ook niet altijd de blogs die het meest gelezen zijn. Zo doen mijn shoplog artikelen het over het algemeen goed, maar zijn het vaak de meer persoonlijke of psychologische artikelen waar ik het meest trots op ben. Voor dit overzichtje heb ik daarom een overzichtje samengesteld van 9 artikelen die het of goed deden of die ik zelf met trots teruglees.

1. Overpeinzingen: wat is echt geluk?

geluk

Dit artikel over geluk schreef ik in slechts drie kwartier tijd, maar kwam recht uit mijn hart. De avond dat ik het schreef, zat ik zelf even niet zo goed in mijn vel. Ik besloot daarom eens voor mezelf op een rijtje te zetten wat geluk in het leven nu echt inhoudt. Het werd een artikel waarvan ik kan zeggen dat ik hem met veel liefde heb geschreven en dat ik er zelf ook wat van heb opgestoken.

2. DIY: kaarten maken van tweedehands boeken

kaarten

Op mijn blog heb ik de afgelopen maanden een aantal keer een DIY geplaatst. Ik ben zelf dol op creativiteit en vind het ook erg leuk om een stap-voor-stap uitleg op mijn blog te zetten. Mijn favoriet is het artikel waarin ik uitleg hoe je met tweedehands boeken een kaart kunt maken. Niet omdat dit per se een creatief hoogstandje is, maar omdat het een idee was dat wel heel spontaan in me opkwam in de kringloopwinkel.

3. Vrolijke cadeautip: HEMA Happiness Planner

Hema Happiness planner

Het artikel dat met stip op nummer 1 staat als meest gelezen artikel, is toch wel het artikel over de HEMA Happiness Planner. Ik kreeg deze planner van een lieve vriendin en maak er dagelijks met veel plezier gebruik van. Uit de reacties bleek dat veel mensen ook erg enthousiast waren over deze planner. Zo leuk om te lezen!

4. Een tweeling zijn: hoe is dat?

tweeling

Voor dit artikel legde ik mijn broertjes (een tweeling) een aantal interviewvragen voor over tweeling zijn. Het artikel zelf heb ik met veel plezier geschreven, omdat alle input van mijn enthousiaste broertjes kwam. Ook de reacties op het artikel waren erg leuk, zowel van mensen uit mijn omgeving als van mede-bloggers en andere volgers. Zo kreeg ik zelfs van oude buren een reactie op het artikel op Facebook.

5. 30 dingen om te doen als je alleen bent

eenzaam

Qua statistieken staat dit artikel op nummer 2. Ik moet zeggen dat ik zelf ook nog steeds erg blij ben met mijn lijstje met dingen om te doen als je alleen bent. Het leuke aan bloggen vind ik dat je steeds op je eigen leven kunt inhaken. Dat is precies wat ik deed met dit artikel, want de komende tijd ben ook ik regelmatig alleen. Alleen al het opstellen van een lijstje voor dit artikel heeft me doen realiseren dat je je ook in je eentje prima kunt vermaken.

6. Theeleuten: 4 soorten thee testen

vaker_vrolijk_thee_test

Een totaal ander artikel is het artikel over een testje dat mijn moeder en ik deden van vier soorten thee. Dit artikel staat vooral in deze top 9 omdat ik gewoon erg veel lol heb gehad met mijn moeder tijdens het testen. Ook met de kleurrijke foto’s bij dit artikel ben ik nog steeds erg blij.

7. Huisdieren: waarom ik niet zonder ze zou kunnen

vaker_vrolijk_dierendag_cavia's

Een leven zonder dieren zou ik me echt niet kunnen voorstellen. In dit artikel ter ere van dierendag geef ik 5 redenen waarom ik niet zonder huisdieren zou kunnen. Het artikel bleek ook onder lezers populair en ik word nog steeds blij als ik het teruglees. Al is het alleen al vanwege de heerlijke foto’s van onze caviameisjes en poezenbeesten.

8. Teleurstelling: hoe ik probeer daarmee om te gaan

teleurstelling

Teleurstelling is iets waar ik niet altijd even makkelijk mee heb kunnen omgaan. De laatste tijd probeer ik er iets luchtiger tegenaan te kijken en dat bevalt goed. In dit artikel deel ik een paar tips over omgaan met teleurstellingen. Ik moet zeggen dat ik de tips er zelf ook nog weleens bij pak als ik met iets vervelends te maken krijg. Ik kreeg veel fijne reacties op het artikel en vond het heel bijzonder om te lezen dat sommigen echt iets aan mijn tips hadden.

9. Een cadeau voor jezelf? 5 redenen waarom je het verdient

jezelf verwennen etos mystic night eau de toilette

Dit artikel is mijn meest recente artikel uit het rijtje. Ik schreef het vorige week, nadat ik mezelf een parfumflesje cadeau had gedaan. Mezelf op iets trakteren is niet mijn sterkste punt, dus besloot ik een aantal redenen op te sommen waarom iedereen het verdient om zichzelf af en toe te verwennen met een cadeau. Ik ben nog steeds blij met de foto’s bij het artikel en denk dat ik de 5 redenen zelf ook nog maar eens ga doorlezen als ik weer over een aankoop twijfel.

Wat voor soort artikelen lees jij het liefst op mijn blog?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 30 december 2016 op 8:46 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen!

 2. Sofie 30 december 2016 op 10:43 am - Beantwoord

  Zelf lees ik bij andere bloggers altijd her liefst de persoonlijke verhalen. Maar die happiness planner vond ik ook erg leuk 🙂

 3. Aneta 30 december 2016 op 11:03 am - Beantwoord

  Ik heb jou en je mooie blog pas net ontdekt, en ik vind het fijn om je blogposts te lezen. Je doet het goed meis. Jouw persoonlijke verhalen vind ik heel leuk om te lezen. Je blogpost met ‘hoe om te gaan met teleurstellingen’ vond ik mooi. Fijne jaarwisseling!

  • Romy 30 december 2016 op 12:20 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel voor je complimenten 🙂 Ik vind jouw blog ook altijd erg leuk om te lezen! Jij ook alvast een hele fijne jaarwisseling!

 4. Lieke - Life as Lieke 30 december 2016 op 11:58 am - Beantwoord

  Leuk! Ik heb ze allemaal gelezen 😉

  • Romy 30 december 2016 op 12:20 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Dankjewel voor alle lieve reacties die je het afgelopen jaar hebt achtergelaten 🙂

 5. Josephine 30 december 2016 op 12:50 pm - Beantwoord

  Leuk om sommige dingen nog eens te herlezen! Eigenlijk heb ik niet echt een favoriet blogonderwerp, ik vind de variatie op je blog juist zo leuk!

  Grappig, volgens mij is jouw blog net één dag ouder dan dat van mij! Great minds think alike, haha. 😉

 6. Vlijtig Liesje 30 december 2016 op 1:19 pm - Beantwoord

  Het maakt mij niet zoveel uit. Wel geef ik het minst om product reviews van beautyproducten.

 7. yvonne 30 december 2016 op 2:35 pm - Beantwoord

  persoonlijke verhalen en de reviews vind ik leuk.

 8. Mariëlle 30 december 2016 op 2:57 pm - Beantwoord

  Hihi heel leuk om te zien 🙂 Ik vond de ‘happy’ planner super leuk om te zien en lees graag meer over je dierproefvrije toppers en lifestyle artikelen!

 9. Inge 30 december 2016 op 4:09 pm - Beantwoord

  Wat een leuk overzicht! Zo lang volg ik je nog niet, dus ik ken nog niet al je artikelen. 🙂 Mijn zusjes zijn ook een tweeling. Ik kon overigens gelijk zien dat jouw broertjes twee-eiig zijn, mijn zusjes zijn een-eiig. 🙂
  Ik denk dat tweeling zijn niet heel veel anders is dan het hebben van tweelingbroers of zussen. Ik weet wel dat ze tweeling zijn, maar ik ervaar hen toch als twee zusjes. Zo ervaren ze het zelf volgens mij ook: ze zijn toevallig tegelijkertijd geboren. 🙂

  • Romy 30 december 2016 op 4:23 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te lezen dat jouw zusjes een (eeneiige) tweeling zijn. Mijn broertjes zijn inderdaad duidelijk twee-eiig en zijn zowel qua uiterlijk als qua karakter totaal verschillend. Zelf zie ik mijn broertjes ook echt als twee individuen, maar ik merk wel dat ze een bepaalde klik met elkaar hebben doordat ze precies dezelfde leeftijd hebben. Heel grappig om te zien 🙂

 10. Charlotte 30 december 2016 op 4:10 pm - Beantwoord

  Erg mooie artikelen! De DIY kaarten is tof, die ga ik even opslaan!

 11. Sarah 30 december 2016 op 4:12 pm - Beantwoord

  Dat artikel dat je ter ere van dierendag postte vond ik ook super leuk om te lezen. En ook te schattig gewoon! Zelf zou ik ook niet meer zonder huisdieren kunnen dus dat was heel herkenbaar. Leve de diertjes 🙂

 12. Claire 30 december 2016 op 7:59 pm - Beantwoord

  Wat leuk, ik ken ze bijna allemaal! Ik wist niet dat je zo kort pas een blog had, je doet het zo goed. Mijn favoriete artikelen van jou zijn de persoonlijke. Ik vind het zo knap hoe je bepaalde gevoelens kan verwoorden. Je schrijft emotioneel en puur, zonder dramatisch of overemotioneel over te komen. Maar wel herkenbaar! (:

  • Romy 31 december 2016 op 1:02 am - Beantwoord

   Wat een onwijs lief compliment! Dankjewel 🙂

 13. Rebecca 30 december 2016 op 10:04 pm - Beantwoord

  Yep! Ik ken zr allemaal hihi. Leuk lijstje!

 14. Priscilla 2 januari 2017 op 10:20 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien! Ik ben vandaag voor ’t eerst op je blog en ga alle artikelen even bekijken 🙂

Recente blogs

9 goede gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd

18 oktober 2018|Persoonlijk, Zelfliefde|

We hebben allemaal bepaalde gewoontes. Sommige zijn vooral grappig of gek, andere zijn misschien niet al te handig en weer andere zijn juist wel heel goed. Die goede gewoontes zijn waar ik het in dit artikel over wil hebben. We hebben immers allemaal wel dingen die we eigenlijk zouden moeten afleren, maar sommige dingen pakken we juist structureel al hartstikke goed aan. Tijd om daar eens bij stil te staan! Daarom in dit artikel 9 goede gewoontes die ik mezelf in de loop der jaren heb aangeleerd en waar ik nog altijd baat bij heb.

Geen rust in je kont? 7 tips om tóch uit te rusten!

24 september 2018|Persoonlijke groei|

Geen rust in je kont? Ik ben vast niet de enige die ook op vrije dagen het liefst productief is. Zo heb ik het na twee afleveringen van een serie vaak wel weer gezien en betekent "Lekker rustig weekend gehad!" bij mij vaak zoveel als "Ik had geen afspraken buiten de deur, maar heb wel A, B, C, D en E gedaan." Ik voel me daar helemaal prima bij, maar balans blijft natuurlijk een belangrijk ding. Dus vroeg ik me af: geen rust in je kont hebben, hoe erg is dat eigenlijk? En hoe pak je tóch rust als je daar van nature ronduit slecht in bent? Dit zijn 7 tips die voor mij goed werken.

Zoete aubergine met harissa, rozijnen & amandelen

22 mei 2024|Recepten|

Aubergine wordt ook wel een eigenzinnige groente (of nee, eigenzinnige nachtschade) genoemd. Want ja, het is geen groentesoort die gegarandeerd lekker wordt als je 'm in een pan gooit. Aubergine heeft iets meer liefde en speciale aandacht nodig. Maar als je eenmaal de handleiding van aubergine kent, dan kun je er verrassend lekkere dingen mee maken. Deze zoete aubergine bijvoorbeeld! Met dit recept krijg je aubergine heerlijk zacht en smaakvol zonder oven. Gewoon even roerbakken in sojasaus, miso en ahornsiroop, en het resultaat is een fantastische aubergineschotel. Met verrassend veel vitamines en vooral heul veul smaak.