Lachen als een boer met kiespijn, wijselijk je mond houden of een leugentje om bestwil. Ik ben absoluut een eerlijk en oprecht persoon en vind eerlijkheid ook heel belangrijk bij mensen om me heen. Toch heb ik ook af en toe mijn momenten waarop ik niet 100% eerlijk ben. Vaak om een ander niet te kwetsen of om een wel heel awkward situatie te voorkomen. Oeps, hier komen ze: een paar Pinokkio-momenten van mij. Met een korreltje zout overigens!

bekentenissen niet helemaal eerlijk

 1. Vriendelijk glimlachen. Vooral in rumoerige ruimtes is het nog weleens lastig om mensen te verstaan. Dan heb ik soms geen idee wat iemand zegt, vraag ik diegene om het te herhalen en versta ik het vervolgens nog steeds niet. Op zo’n moment glimlach ik vaak maar vriendelijk alsof ik het goed heb gehoord. In de hoop dat die glimlach niet net de meest ontoepasselijke reactie is… Oeps!
 2. Wel zeggen, niet doen. Ik kan heel goed tegen anderen zeggen “Uiterlijk doet er niet toe, dus maak je niet druk!” en ik meen dat dan ook écht. Toch kan ik mezelf nog steeds nogal druk maken over mijn eigenlijk uiterlijk en volg ik mijn eigen advies in dat opzicht niet altijd op. Misschien toch eens beter naar mijn eigen woorden luisteren dus!
 3. Ken ik jou? Soms kom je mensen tegen bij wie het een beetje tricky is om ‘hoi’ te zeggen. Denk aan oude buurvrouwen bij wie je na een simpel ‘hoi’ meteen aan een gesprek van een uur vastzit. Inclusief 10x de standaard opmerking “Wat ben jij groot geworden!”. Bij gebrek aan een spuitbus met onzichtbaarheidsspray kijk ik op dat soort momenten vaak maar zo onopvallend mogelijk de andere kant op…
 4. Bij gebrek aan opvoedskills. Bij kleine kinderen is het nog weleens niet even handig om de waarheid te vertellen. In kleine situaties dan. “Nee, de tv doet het vandaag niet, dus je kunt even niets kijken.” of “De snoeppot is helemaal leeg.” Soms scheelt het een hele uitleg als je niet helemaal eerlijk bent. Oeps, guilty! Hoe doen moeders dat toch?
 5. Boos. Boos worden is niet bepaald mijn sterkste kant. Of nou ja, in mijn hoofd kan ik furieus zijn, maar die woede zal ik niet zo snel echt uiten. Soms reageer ik dan nogal mild, terwijl ik van binnen kook en er zelfs wel een aantal scheldwoorden door mijn hoofd schieten. Toch ben ik dan achteraf weleens blij dat ik me inhoud in plaats van alles eruit te floepen.
 6. “Oh ja, dat ja.” Af en toe heb ik geen flauw benul waar een gesprek over gaat. Denk aan gesprekken over nieuwe modellen sportauto’s, de nieuwste editie van de Samsung Galaxy of een gesprek over een of andere jaren ’80-artiest. Joh, ik heb geen benul. Als het over dat soort onderwerpen gaat, knik ik vaak maar braaf in plaats van steeds “Wat is dat dan?” tussendoor te gooien. Herkenbaar?
 7. “Oh, niet zoveel bijzonders!”. Als ik geen geweldig spannende dingen heb gedaan, antwoord ik weleens met “Oh, ik heb niet zoveel gedaan dit weekend!”, terwijl ik dan in werkelijkheid 5 blogs heb geschreven, foto’s heb gemaakt als een malle en mijn halve kamer heb opgeruimd. Omdat ik de ander dan liever niet opzadel met mijn minuut-tot-minuutschema, houd ik dan soms maar in het midden wat ik heb gedaan.
 8. Leugentje om bestwil. Ook bij mij floept er weleens een leugentje om bestwil uit. Zo heb ik ooit gezegd ‘Leuke naam!’ toen iemand me vertelde dat haar zoon “Thijz met een z” heette en ik daar het mijne van dacht. Op zo’n moment kwets ik de ander gewoon liever niet. In mijn ogen is het in zulke situaties ook soms beter om dan maar niet helemaal eerlijk te zijn. Ook bij niet zo heel geslaagde verjaardagscadeaus houd ik bijvoorbeeld liever wijselijk mijn mond. Alleen als iemand mijn eerlijke mening vraagt, zal ik die natuurlijk wel geven.
 9. Lachen als een boer met kiespijn. Ken je de situatie waarin je kleine nichtje vraagt wat groen is en van een berg af skiet? Op zo’n moment kun je toch niet anders dan lachen als je nichtje lachend zegt ‘Een skiwi!’? Datzelfde heb ik wel vaker met grappen. Soms lach ik dan maar als een boer met kiespijn mee om een grap die ik eigenlijk niet grappig vind of waarbij stiekem het kwartje even niet valt. Tja, ik blijf een spuit elf soms, hoor!

Gebruik jij weleens een leugentje om bestwil?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Kim 8 september 2017 op 7:23 am - Beantwoord

  Haha, mijn adviezen aan anderen volg ik zelf zo goed op, not.

 2. Sylvia 8 september 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Dat niet verstaan van anderen heb ik ook best vaak, glimlachen is dan inderdaad het enige wat je kan doen..haha. Ik jok soms ook tegen mijn kind haha.. Inderdaad met de snoepjes zijn op, tv is kapot, batterijen zijn leeg (stiekem eruit gehaald omdat je niet tegen de herrie kan). En zo heb ik er nog heel veel meer? enne dat leer je heel snel hoor..

  • Romy 9 september 2017 op 7:30 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die soms een beetje jokt tegen kinderen. Niet helemaal eerlijk misschien, maar soms scheelt het je een heleboel uitleg en gedoe 😉

 3. Neverdullmoments 8 september 2017 op 8:09 am - Beantwoord

  Haha, ik heb soms dat ik tot twee keer toe vraag: “wat zeg je?” En het dan bij de derde keer niet verstaan maar opgeef en knik. Waarna de ander er vervolgens helemaal van uit gaat dat ik het helemaal begrijp, haha. Dat vage in het midden houden doe ik meestal ook, waar ik dan bijvoorbeeld iets van 6 dingen heb gedaan in t weekend, kies ik er vaak 1 om over te vertellen.

 4. Sofie 8 september 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Ik moest lachen om dat van de kinderen. Deed ik ook vroeger met mijn nichtje. En dan komt het moment dat ze ouder wordt en je niet meer gelooft… ?

  • Romy 9 september 2017 op 7:31 am - Beantwoord

   Haha, oeps! Dat is dan inderdaad het jammere. Na een tijdje zijn ze oud genoeg om zelf de snoeppot te checken en val je een beetje door de mand 😉

 5. Claire 8 september 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Hahaha heel herkenbaar! Als ik iets niet versta na drie keer te zeggen “Wat zeg je?” dan glimlach ik ook maar braaf.

 6. Josephine 8 september 2017 op 8:27 am - Beantwoord

  Haha, ik vind het heel natuurlijk hoor. Je probeert gewoon moeilijke momenten te ontwijken (zonder dat dat kwalijk is) en ervoor te zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Als iemand stralend tegen mij zegt hoe blij ze is met haar nieuwe jurk, ga ik toch niet zeggen dat ik hem lelijk vind? Bovendien hou ik wel van de Engelse uitspraak: “If you have nothing nice to say, say nothing at all.”

  Ik heb trouwens ook een mening over verkeerd gespelde, ‘originele’ namen. Dus ik moest erg om dat punt lachen. 😉

  • Romy 9 september 2017 op 7:43 am - Beantwoord

   Die uitspraak sluit precies aan bij hoe ik erover denk inderdaad. Soms houd ik liever tactisch mijn mond om een ander niet te kwetsen of een naar gevoel te geven. Want inderdaad, wat doet het ertoe als ik een jurk niet zo mooi vind waar iemand anders juist zo blij mee is?
   Bij die verkeerd gespelde namen weet ik ook nooit zo goed wat ik moet zeggen. Thijz met een z vond ik in ieder geval wel heel – uhm – apart 😉

 7. Sandra 8 september 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Haha, ik herken bijna alles wat je hebt geschreven! Dat van liegen tegen een kind bijvoorbeeld over dat een snoeppot leeg is doe ik ook bij mijn neefjes en nichtje. Alhoewel dit alleen nog maar de jongste twee kan, want die anderen trappen niet meer in dit soort dingen. Haha! :’)

  • Romy 9 september 2017 op 7:45 am - Beantwoord

   Haha, het wordt inderdaad lastig als de kinderen te groot worden om daar nog in te trappen 😉 Maar voor jonge kinderen werkt een leugentje om bestwil soms verrassend goed. Oeps!

 8. Simone 8 september 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Haha herkenbaar hoor! Ik gebruik ook wel eens een leugentje om bestwil. Iedereen wel, toch? Dat is inderdaad ook met de reden om iemand anders niet te kwetsen. Dat zou ik nog veel vervelender vinden.

 9. Amy 8 september 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Haha ohh dat lachen als je iets niet goed verstaan hebt, is te herkenbaar! Soms zijn mensen echt ook niet goed te verstaan of is het te rumoerig en dan is 5 keer ‘wat zeg je?’ vragen op een gegeven moment ook een beetje gênant.

 10. Loes 8 september 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Grappig lijstje! Ik herken me vooral in die van vriendelijk glimlachen, ik heb zo vaak dat ik mensen niet versta haha! Dat over boos worden vind ik ook interessant om te lezen, ik ga juist vaak huilen door de frustratie, ook niet echt handig.

 11. Maaike 8 september 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Ja, ook ik vind het allemaal behoorlijk herkenbaar! Maar hierboven schrijft iemand een hele mooie engelse zin. Die vind ik wel erg toepasbaar! Zeker als je van die raar gespelde namen hoort. Serieus, dat snap ik echt niet. Ik lieg trouwens ook wel eens over de tijd tegen de kinderen. Het is echt al super laat hoor, gauw naar bed! En dan is het eigenlijk gewoon de normale bedtijd.

  • Romy 9 september 2017 op 7:46 am - Beantwoord

   Ik denk ook dat iedereen weleens over dit soort dingen liegt om een ander niet te kwetsen. En uiteindelijk denk ik dat het soms ook beter is om niet helemaal eerlijk te zijn als je daardoor een ander geen pijn doet.

  • Romy 9 september 2017 op 7:48 am - Beantwoord

   Ik vond die Engelse zin inderdaad ook heel raak. Soms kun je maar beter niets zeggen of een leugentje om bestwil gebruiken om een ander niet te kwetsen. Altijd maar recht voor zijn raap zijn, is ook niet echt iets voor mij.
   Ja, die raar gespelde namen begrijp ik ook nooit zo goed. Het idee is dan misschien heel leuk bedacht, maar waarschijnlijk zal je kind de rest van zijn leven moeten zeggen ‘Het is met een Z, hoor.’ 😉

 12. Susan 8 september 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  Hahaha heel herkenbaar! Vooral dat glimlachen.

 13. Darina 8 september 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Ja dat van de adviezen klinkt wel heel bekend in de oren 🙂 Leuk artikel!

 14. Linda 8 september 2017 op 10:07 am - Beantwoord

  Ik vind het ook altijd zo rot om te vragen wat iemand nou vertelde als je het voor de tweede keer niet kon horen.. maar dat vriendelijk lachen doe ik maar niet meer omdat het niet altijd gepast is haha. Dan nog maar een keer vragen ?

  • Romy 9 september 2017 op 7:49 am - Beantwoord

   Haha, dat glimlachen werkt inderdaad lang niet altijd. Soms lach ik dan vriendelijk om me te realiseren dat die reactie blijkbaar niet echt paste en vraag ik toch nog maar een keer wat de ander eigenlijk zei 😉

 15. Simone 8 september 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Haha heerlijk om dit te lezen! Ik beken dat ik zelf anderen heel vaak verbeter als zij verkeerde uitspraken oid doen maar ik doe het zelf ook heel vaak fout. Vanochtend zij ik ‘Wooow dat is echt een dumper’ ipv een ‘domper’.

 16. Lianne 8 september 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  Haha, herkenbaar! Ook inderdaad de situaties met kleine kinderen. Als ze me wel eens veel te veel vragen, verzin ik gewoon iets simpels om er maar vanaf te zijn… Shame! ‘Oh ja, dat ja’ is ook heel herkenbaar! Als mensen het ergens over hebben en ik niet weet wat of wie het is, zeg ik altijd maar ‘Oh ja, heb ik wel eens van gehoord,’ of ‘Oh ja, dat zegt me wel iets,’ terwijl ik geen idee heb! Dat doe ik overigens niet altijd, hoor. Het ligt eraan wat het is en wie het op dat moment zegt. Ik ben over het algemeen ook heel eerlijk.

 17. Cindy 8 september 2017 op 11:19 am - Beantwoord

  Hoi Romy, leuk om te lezen!

  Volgend jaar moet ik mijn “grote” leugen aan Elise weer “goedmaken” zodra ze weet dat de Sint niet (meer) bestaat. Toen ze haar speen weg moest doen (na 2,5j) heb ik verteld dat ze in Spanje geen spenen hebben…. en toen de Sint weer terug ging naar Spanje heeft ze haar speen aan een Piet moeten geven, zodat zij hem weer aan de kleine Piet kon geven! Dus tja… dat weet ze nog heeeeel goed! Haha… en tja dat van die skiwi heb ik al heeeel vaak gehoord. En dan inderdaad dan komt er weer een “Ohja…hahaha..slap lachje…

  • Romy 9 september 2017 op 7:50 am - Beantwoord

   Haha, dat he bik ook weleens inderdaad. Zelfs de grootste taalneuroten maken nog weleens zelf foutjes en dat is best wel confronterend als je normaal zelf anderen verbetert 😉

  • Romy 9 september 2017 op 7:51 am - Beantwoord

   Het hangt inderdaad vaak een beetje van de persoon af of ik doe alsof ik weet wat iets is of niet. Op mijn werk is het bijvoorbeeld niet echt handig als ik altijd zou doen alsof ik iets snap, maar er eigenlijk niets van begrijp 😛 Maar bij verjaardagen heb ik weleens geen idee waar een groepsgesprek over gaat en dan houd ik me maar een beetje op de vlakte of knik ik vriendelijk ja 😉

  • Romy 9 september 2017 op 7:53 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je reageert! 🙂 Haha, de skiwi blijft leuk, hè? 😉 En die leugen van de Sint lijkt me ook wel een ding om straks te moeten vertellen. Het is toch altijd even afwachten hoe kinderen daarop reageren. Het leugentje van de speen vind ik wel heel slim bedacht trouwens. Soms maakt het de dingen net iets makkelijker als je niet helemaal eerlijk bent en je fantasie gebruikt.

 18. Johanne 8 september 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  (Sorry als dit dubbel is, had al gereageerd maar reactie lijkt kwijt!) Maar ik vind Thijz met een z echt hilarisch! Je kan moeilijk zeggen dat je iemands naam lelijk vindt. Geweldig. Ik heb vooral liegproblemen als het gaat om boos zijn. Thuis kan ik het prima hoor, maar ergens anders. Ho maar. Al kook ik van binnen, niemand zal het ooit weten. En dat beleefd glimlachen ook al heb je diegene niet verstaan vind ik zoooo ongemakkelijk. Ik doe het echt te vaak en cringe soms nog als ik bedenk waar het eventueel over had kunnen gaan… Mijn vriend is zo’n irritante die dan gaat vragen of ik snapte wat hij bedoelde en dan val ik aaaaltijd door de mand. Altijd.

  • Romy 9 september 2017 op 7:56 am - Beantwoord

   Ja, boos zijn vind ik ook echt heel lastig. Soms zou ik iemand in mijn hoof wel allerlei nare dingen kunnen toeroepen, maar zeg ik voor ik er erg in heb “Kan gebeuren!”. Zo stom eigenlijk.
   Haha, ideaal zo’n vriend die even checkt of je het goed hebt begrepen. Ik kan me voorstellen dat dat soms een beetje confronterend is als je net vriendelijk ja hebt geknikt 😉

 19. marije 8 september 2017 op 12:22 pm - Beantwoord

  hahaha .. zo herkenbaar. Ik doe dat regelmatig. Helemaal als ik mensen niet herken

 20. Madelon 8 september 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Hahaha, herkenbaar! Ik volg ook nooit zo goed mijn eigen adviezen op. Die truc met kinderen gebruikte ik met oppassen nog wel eens. Dan vroegen mijn oppaskindjes soms of ze langer op mochten blijven en dan maakte ik ze om zeven uur ’s avonds wijs dat het állang tien uur was geweest, zodat alsnog op tijd in bed lagen. Niet zo netjes, maar het werkte wel haha.

 21. Aneta 8 september 2017 op 1:34 pm - Beantwoord

  Dat ik mensen in gesprekken niet altijd goed kan verstaan. Ik hoor het gewoon soms niet even goed

 22. Veronique 8 september 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

  Hihhi leuk artikel dit!

  Als ik al 2 keer heb gezegd dat ik niet heb verstaan, dan maar lachen… en hopen dat het niet raar over komt 😉

 23. Nikita 8 september 2017 op 4:46 pm - Beantwoord

  Niemand is zijn hele leven elke dag en ieder woord eerlijk. En soms is een leugentje om bestwil nodig. Als ik heel moe ben of een zware dag heb gehad en iemand vraag iets wat superingewikkeld is durf ik wel eens zeggen dat ik het niet weet. Omdat ik eventjes geen zin heb om het uit te leggen. Dat is een leugentje om bestwil, maar wel eentje om mijn eigen zorg een beetje te versterken 🙂

 24. Oui Nathalie 8 september 2017 op 4:58 pm - Beantwoord

  Omg vooral je eerste punt heb ik ook wel eens, dan denk ik laat ik maar lachen?
  Leuk artikel om te lezen!

  Liefs, Nathalie

 25. Anne - Ditisanne.nl 8 september 2017 op 5:33 pm - Beantwoord

  Haha, herkenbaar! Maar ik weet niet of dit wel liegen is of gewoon een gezonde dosis tact! Ik kan me erg irriteren aan mensen die zich er op voorstaan ‘altijd eerlijk te zijn’, maar vervolgens wel iedereen in hun wijde omgeving kwetsen met onnodige eerlijkheid. Dus, liever maar een beetje tactisch dan toch? 😉

  • Romy 9 september 2017 op 7:57 am - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Soms is dat wel wat eigenlijk het beste werkt bij kinderen. Ik heb bij het oppassen op mijn nichtjes ook al heel wat kleine leugentjes gebruikt 😉

 26. Evelyne 8 september 2017 op 7:49 pm - Beantwoord

  De eerste! Dit doe ik ook zo vaak.. Ik heb een gehoorprobleem en draag een hoorapparaat. Ik moet dus extra moeite doen in rumoerige toestanden en ook wel in normale omstandigheden soms. Het is te zien in welke situatie ik mij bevind, maar het lieflijk glimlachen omdat ik niet begrepen heb wat die ene persoon tegen mij heeft gezegd gebeurt vrij regelmatig bij mij 😉

  • Romy 9 september 2017 op 8:02 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het zeker met een gehoorprobleem niet altijd makkelijk is om de ander te verstaan. Dan maar een lieve glimlach inderdaad. Dat werkt in de meeste gevallen gelukkig wel 😉

 27. Nesrin 8 september 2017 op 10:58 pm - Beantwoord

  Hahaha met plezier gelezen. Toen mijn dochter vijf jaar was vroeg ze waar maandverband voor was….Je snapt dat ik het even moeilijk en had en dus maar heb gelogen. Het is een luier voor vrouwen, voor een beetje plas dat je niet kunt ophouden.

  • Romy 9 september 2017 op 8:03 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je in dat soort ongemakkelijke situaties maar een leugentje bedenkt. Kinderen kunnen soms zulke ongemakkelijke vragen stellen dat je misschien maar beter je fantasie kunt gebruiken om een niet helemaal eerlijk antwoord te bedenken 😉

 28. Anna 9 september 2017 op 1:49 pm - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk artikel! Ik moest zo hard lachen om nummer 8 :’). Hoewel ik soms ook wijselijk mijn mond houd (of in ieder geval, probeer te houden), had ik daarbij echt wel gevraagd waarom hij in vredesnaam thijz met een z heet, haha! Ik werk in de nachthoreca en daarbij moet je soms ook keihard liegen en bluffen haha. (Dronken) mensen proberen je namelijk altijd te manipuleren. Zo heb ik ooit eens iemand wijsgemaakt dat ik de manager was, toen wij in een discussie waren beland om iets en hij per se de manager wilde spreken – lol – (mijn manager had sowieso geen tijd om te komen, dat wist ik zeker, en ik wist ook zeker dat ze het met mij eens was) en ook heb ik weleens een jongen wijsgemaakt dat ik mijn telefoonnummer niet mocht geven onder werktijd – ook al heb ik gewoon een vriend, haha, maar dat vind ik soms zo lullig en bot om te zeggen of zo. Er zijn namelijk ook veel meiden die dat standaard zeggen om een jongen af te wijzen. Vooral omdat ze dan de hele avond nog bij je aan de bar komen wil je het niet te ongemakkelijk en persoonlijk maken haha.

  • Romy 10 september 2017 op 10:18 am - Beantwoord

   Haha, ik moest inderdaad ook even mijn lachen inhouden en mijn mening inslikken bij het horen van die naam. Dat arme kind moet zijn hele leven nu zijn naam gaan spellen 😉
   Ik moest wel lachen om je leugentjes om bestwil in de horeca. Ik kan me voorstellen dat je in jouw werk soms gewoon beter iets kunt bedenken om niet in lastige of ongemakkelijke situaties terecht te komen. En zo’n discussie heb je toch mooi opgelost door te zeggen dat jij zelf de manager bent! 🙂

 29. Irene 9 september 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

  Haha geweldig! Ik vind ze stuk voor stuk herkenbaar! Ik heb vaak op mijn werk (ik werk in een bank) dat mijn collega’s praten over rentevoeten en de beurs of ingewikkelde situaties bij woonkredieten. Ik snap er ook gewoon geen hol van :p en van die leugentjes om bestwil floepen er hier ook wel eens uit. Ik zie niet in waarom ik iemand zou zeggen dat ik z’n nieuwe schoenen echt afschuwelijk vind als ie er zelf heel blij mee is. Daar word ik zelf ook niet gelukkig van en die persoon ook niet.

 30. Saskia 9 september 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

  Herkenbaar hoor. En een leugentje om eigen bestwil doet iedereen wel eens 🙂

 31. Jessica J. 11 september 2017 op 1:32 pm - Beantwoord

  Leuk geschreven. Ontzettend herkenbaar, haha. En uhm, ik steek soms de straat over als ik in de verte iemand zie met wie ik écht niet wil praten. Ook heb ik weleens ‘oh, ik had je niet herkend, ik heb m’n bril niet op!’ gezegd toen ik stiekem wel lenzen droeg… :’)

  • Romy 12 september 2017 op 7:32 am - Beantwoord

   Haha, grappig om te lezen wat jij er weleens voor over hebt om niet met iemand te hoeven praten. En héél herkenbaar. In de supermarkt duik ik ook nog weleens een ander paadje in om iemand net niet tegen te komen 😉

 32. Sam - singlereadytomingleblog 11 september 2017 op 11:55 pm - Beantwoord

  Hahaha, heel herkenbaar 😉 Ik zeg heel (te) vaak dat ik al onderweg ben, terwijl ik nog moet vertrekken, oeps!

  • Romy 12 september 2017 op 8:08 am - Beantwoord

   Oeps, daar maak ik me inderdaad ook nog weleens schuldig aan 😉 Ook de opmerking “Ik sta op het punt om weg te gaan. Nog 1 minuut!” klopt bij mij niet altijd helemaal 😉 Maak daar maar 5 minuten van!