Traditiegetrouw ga ik elk jaar op Koningsdag al vroeg mijn bed uit om mijn geluk te beproeven op de vrijmarkt. Dit jaar bezocht ik zelfs twee vrijmarkten. Voor het eerst ging ik op Koningsnacht naar Utrecht, waar ’s avonds laat de straten in het centrum bezaaid waren met oranje geklede verkopers. Op Koningsdag zelf was ik met mijn vader al vroeg op de vrijmarkt in Amstelveen te vinden. Beide vrijmarkten verliet ik niet met lege handen, maar met een (vind ik!) goede buit. Ik laat je graag al mijn vrijmarktaankopen zien.

aankopen op de vrijmarkt op koningsdag

Rood suikerpotje met witte stippen – €0,50

Deze week is mijn keukenachterwand geplaatst, wat betekent dat ik de keuken nu echt kan afmaken door mijn eigen spulletjes toe te voegen. Een suikerpotje had ik nog niet en iets in het rood met witte stippen stond toevallig hoog op mijn lijstje. Je begrijpt dus vast dat dit potje voor €0,50 mee naar huis ging.

aankopen op de vrijmarkt op koningsdag

Kussenhoes met bolletjes – €1,00

Een andere aankoop die mee naar huis ging, is dit vrolijke kussen met bolletjes. Het kussen past perfect bij de kleur blauw die veel in mijn woning terugkomt. En zo’n vrolijk patroontje met bolletjes is ook echt iets voor mij. Mijn vader was overigens iets minder laaiend enthousiast toen ik hem blij het kussen aanwees.

Vader: “Huh, is dat een badmat ofzo?”
Ik: “Hoe kom je daar nu bij? Dit is toch gewoon een kussenhoes.”
Vader: “Moet je daar op zitten dan of hoe werkt dat?”
Ik: “Nee, dit is toch gewoon voor in je rug.”
Vader: “Nou, ik vind het meer een badmat, hoor. Hij is zo plat.”

Wat volgde, is het stukje algemene kennis dat ik mijn vader bijbracht over dat er in een kussenhoes vaak nog een kussen moet. Toch fijn dat ik mijn vader ook nog eens een “les voor het leven” kon bijbrengen.

Anyway, ik rekende de badmat/kussen/kleedje (*doorhalen wat niet van toepassing is) snel af voor €1,00. Als mijn vader de volgende keer op bezoek komt, weet ik wel wat ik hem als rugsteuntje ga geven.

roze vest met zwarte biezen en strikjes

Roze vest met zwarte biesjes – €3,00

Kleding met strikjes is bijna automatisch al echt mijn ding. Als een item dan ook nog eens roze is, dan ben ik al helemaal direct fan. Dit schattige vestje trok direct mijn aandacht vanaf een kleedje met kleding, zeker door de schattige details. Ik vind het zelf vooral leuk om dit soort vestjes open te dragen over een getailleerde jurk, omdat ik mezelf anders al snel wat te tuttig voel. In ieder geval kon ik dit vestje onmogelijk niet kopen. Ik betaalde er €3,00 voor.

primark blouse met vlinders

Roze blouse met vlinders – €2,50

“Deze blouse was mijn Valentijnsblouse. Je moet hem wel aantrekken op Valentijnsdag, hoor”, fluisterde de verkoopster me toe toen ik deze blouse bij haar afrekende. Nou, ik zal mijn best doen! Maar Valentijnsdag of niet, ik vond het vooral een geweldig leuke en lieve blouse. Hij schijnt nogal door, maar met een hemdje eronder vind ik dat juist wel wat hebben. Voor deze blouse rekende ik €2,50 af.

rainy days regenjas
rainy days regenjas

Regenjas/trenchcoat met vlinders

Mijn oog viel toevallig op deze unieke trenchcoat toen mijn vader naar de fietsspullen in diezelfde kraam aan het kijken was. Ik heb een tijdje geleden al een mooie zomerjas gekocht, maar vond deze óók geweldig. Het fijne is dat deze jas ook een regenjas is. Ik wil hem dan ook vooral gebruiken op dagen waarop het Hollandse druilerige weer komt opzetten. De jas is helemaal waterdicht en heeft een capuchon. Superhandig, want ik heb eigenlijk alleen maar jassen zonder capuchon. Uiteraard maakte het fleurige bloemen- en vlinderpatroon mij ook direct enthousiast. Toen ik de jas eenmaal paste, was ik om en nam ik hem voor €35,00 mee naar huis. De jas is helemaal nieuw en het originele prijskaartje van €140,00 hangt er nog aan. Best een prima deal, toch?!

Jurk met bloemen – €2,00

Even serieus: hoe geweldig is deze jurk? Oké, je moet ervan houden natuurlijk. Maar ik vind hem helemaal het einde. De jurk is eigenlijk een maatje te groot en zit daardoor in de taille wat ruim. Maar eerlijk gezegd vond ik hem te mooi om niet thuis te proberen of ik de jurk toch zou passen. Hij zit wat ruimer dan anders, maar ik vond het zelf niet storend. En mooi, dat is de jurk in mijn ogen zeker. Sterker nog, ik ben er helemaal weg van. Misschien vraag ik eens aan een kleermaker om het jurkje wat in te nemen in de taille, zodat hij nog net iets mooier aansluit.

aankopen op de koningsdag vrijmarkt

Zootropolis-dvd – €1,00

Voor mij is een rondje over de Koningsdag-vrijmarkt haast niet compleet als ik niet minstens één dvd voor mijn Disney-verzameling scoor. Omdat ik inmiddels al heel wat Disney-klassiekers heb liggen, kwam ik er niet heel veel tegen. Maar deze dvd van de film Zootropolis mocht mee naar huis als aanvulling op de rest van mijn verzameling. Ik ben zelf ook wel heel benieuwd geworden naar deze film.

aankopen op de vrijmarkt op koningsdag

Wake-up light – €2,00

Mijn laatste aankoop op de vrijmarkt is dit wake-up light. De een vindt het misschien onzin, de ander is er laaiend enthousiast over. En in welk kamp ik nu precies val, daar ben ik nog niet over uit. Mijn nieuwsgierigheid werd in ieder geval geprikkeld om zo’n lichtwekker zelf eens te proberen, zeker omdat dit wake-up light maar €2,00 kostte. Ik hoop dat zo’n licht misschien helpt om uitgeruster wakker te worden, ook in de winter als het ’s ochtends nog donker is. Het zal mij benieuwen!

En met dit lampje erbij zat mijn tas definitief propvol met Koningsdag-aanwinsten. Wat heb ik weer genoten van de vrijmarkt, van de gezelligheid en van het zoeken naar pareltjes op de kleedjes langs de weg.

Heb jij nog leuke aankopen gedaan op de vrijmarkt?

Koningsdag aankopen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 28 april 2019 op 7:12 am - Beantwoord

  Wauw, je hebt echt leuke dingen gescoord. Wij hebben geen Koningsdag gevierd. Onze dochter werd gisteren 1.
  Liefs

  • Romy 29 april 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

   Nog van harte gefeliciteerd met jullie dochter! Wat een mooie mijlpaal! 🙂 En best wel bijzonder dat ze op Koningsdag jarig is!

 2. Sandta 28 april 2019 op 8:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen zeg. Vooral die jas?. Nee, ik heb niets gescoord dit jaar.

  • Romy 29 april 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met die jas ben ik ook zó blij 🙂 Ik was echt verbaasd zoiets tegen te komen.

 3. Shirley 28 april 2019 op 8:54 am - Beantwoord

  Goede buit heb je. Zo’n regenjas lijkt me heel fijn en nu heb je hem ook nog eens voor een goede prijs. Ik vond een wake-up light heel chill. Ik had ooit een simpel model van Philips met vogelgeluiden of radio. De vogels bleken alleen hetzelfde te klinken als die in mijn buurt, waardoor ik in de zomer om 4 uur dacht dat mijn wekker ging, maar dat waren de echte vogels :’) wakker worden met radio vind ik niet fijn. Uiteindelijk heb ik hem toen maar verkocht, haha.

  • Romy 29 april 2019 op 9:59 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat het vogelgeluid van een wekker niet altijd even goed werkt 😉 Ik ben heel benieuwd wat ik van mijn wake-up light zal vinden. Het idee klinkt perfect dus ik ben wel benieuwd of ik in de praktijk net zo enthousiast ben.

 4. Lianne 28 april 2019 op 9:10 am - Beantwoord

  Oh wauw die jas en dat roze vestje <3 die had ik waarschijnlijk ook wel gekocht! Ik heb niet zoveel gedaan met Koningsdag. Ik ben wel even mee geweest naar wat vrienden van Stefan maar toen zij de stad ingingen ben ik naar huis gegaan. Rustige koningsdag voor mij!

  • Romy 29 april 2019 op 10:00 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je de jas en het vestje ook mooi vindt! En een rustige dag is ook weleens fijn, zeker op een regenachtige dag als zaterdag 🙂

 5. Simone 28 april 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Hahaha wat moet ik lachen om de kussenhoes les voor je vader! Wat heb je weer goede aankopen gedaan, jij bent echt een schatzoeker / vinder op dit gebied!

  • Romy 29 april 2019 op 10:01 pm - Beantwoord

   Haha, geweldig hè?! Ik moest er ook hard om lachen dat mijn vader op zijn 52e nog moest ontdekken dat er in kussens vulling zit 😛

 6. Marloes 28 april 2019 op 9:17 am - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je gescoord! Het roze vest met zwarte biesjes vind ik echt bij jou passen! Toen ik de foto zag, dacht ik ‘ja, Romy!’ Haha! Oh, en het kussen (de badmat ;-)) vind ik ook erg leuk! Kortom, je bent goed geslaagd!

  • Romy 29 april 2019 op 10:03 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je het vestje helemaal ‘mij’ vindt! Ik moet zeggen dat het ook wel echt direct mijn aandacht trok.
   De kussenhoes is ook wel echt mijn ding. Zelfs de badmatopmerking van mijn vader kon daar geen verandering in brengen, haha.

 7. Naomi 28 april 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Oh wauw, het suikerpotje… Die zou mijn naam ook geroepen hebben. En de jas vind ik ook geweldig. Ik ben niet van de vrijmarkten vanwege alle prikkels. Dus ik ben gisteren veilig binnen gebleven. Ook prima;).

  • Romy 29 april 2019 op 10:04 pm - Beantwoord

   Ook heerlijk toch, zo’n dagje lekker thuis rustig aan doen 🙂 Ik heb na de twee vrijmarkten ook verder heerlijk tijd binnendoor gebracht. Daar was ik toen ook wel heerlijk aan toe.

 8. Anouk 28 april 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Wauw! Wat heb je gave dingen gescoord!!

  • Romy 29 april 2019 op 10:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was zelf ook blij verrast door alles wat ik heb gevonden op de vrijmarkt.

 9. Zo simpel is dan geluk 28 april 2019 op 9:59 am - Beantwoord

  Je bent goed geslaagd! Het roze vestje vind ik heel erg mooi. Die zwarte biezen geven echt een leuk effect!

 10. Paula | MustMag.nl 28 april 2019 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen allemaal, ik vind alle spullen/kleren die je hebt gekocht helemaal bij jou passen. Lekker vrolijk 🙂 Mijn aankopen heb je volgens mij al een beetje op Twitter gezien. Ik kocht oude Flows, een tijdschriftenrekje, een zelfgemaakte lila scrunchie en een schattig vogelknuffeltje. En qua kleding heb ik ook best wat gescoord! Een hele toffe mintkleurige kabeltrui (qua kleur past die vast goed bij jou ook, haha!), een okergele blouse, streepjestrui en een geruit jack. Zo blij met alles.

  • Romy 29 april 2019 op 10:06 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je mijn aankopen echt iets voor mij vindt. Jij bent ook héél goed geslaagd. Ik zag inderdaad al wat mooie spullen op Twitter voorbijkomen. Mintgroen zou inderdaad ook echt mijn ding zijn. Maar ook je andere aankopen klinken geweldig! Altijd leuk als je tweedehands zo veel leuke vondsten weet te scoren.

 11. Daenelia 28 april 2019 op 10:22 am - Beantwoord

  Ik was niet in Nederland afgelopen weekend. Eerlijk gezegd ga ik al jaren niet meer naar de vrijmarkt of andere feestelijkheden. Ik ben het een beetje zat.
  Ik heb wel in de uitverkoop hier allerlei dingen gescoord. En nu ik erover nadenk, vrij veel roze etc. Terwijl ik niet echt gek ben op roze.
  Wow, dat iemand meer dan 100 euro wil inleveren op een jas die nog nooit gedragen is. Alleen in Amstelveen, denk ik dan ?
  (Misschien moet ik volgend jaar bij die verkopers eens een kaartje van de Amstelveense voedselbank achterlaten… Die kan 100 euro ook goed gebruiken)

  • Romy 29 april 2019 op 10:10 pm - Beantwoord

   De vrijmarkt is ook wel echt iets waar je van moet houden of niet. Grappig dat je juist voor roze dingen bent geslaagd, ondanks dat het normaal niet zo je ding is. Een beetje extra roze kan ik stiekem alleen maar aanmoedigen 😉

   De jas kocht ik overigens bij een kraam met allerlei nieuwe fiets- en regenspullen, dus ik vermoed dat het een handelaar was die alsnog wel op een of andere manier wat aan de jas zal hebben verdiend. Maar een kaartje aanbieden van de Voedselbank kan natuurlijk altijd. Te zien aan een aantal miljoenenvilla’s langs de route van de vrijmarkt wonen er zeker mensen die wel wat geld kunnen missen 😉

 12. Amy 28 april 2019 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat heb je leuke dingen gescoord, toch leuk als je net die pareltjes eruit weet te vissen. Ik ben in Eindhoven gaan kijken, maar om eerlijk te zijn vind ik het erg lastig om door de hopen ‘puin’ die speciale items eruit te vissen. Ik geniet er dan meer van om even rond te wandelen, een drankje te doen en naar een van de bandjes te luisteren die optreden. Ook kan ik vaak de alarmbel “wat moet ik met nog meer spullen in mijn huis?” niet echt uitzetten..

  • Romy 29 april 2019 op 10:11 pm - Beantwoord

   Ik vind het ook altijd een leuke bezigheid om net de pareltjes tussen de kleedjes vol spullen te vinden. Maar gewoon rondwandelen en ergens een drankje doen is natuurlijk ook een prima besteding van de Koningsdag. Ik vind het sowieso een heel gezellig feest.

 13. Edith-Sofia 28 april 2019 op 10:46 am - Beantwoord

  Wauw, super veel aankoopjes! Echt leuke spullen gevonden. Ik was ook naar de vrijmarkt, maar helaas niks kunnen vinden.

  • Romy 29 april 2019 op 10:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn “buit”. Jammer dat jij niet echt iets kon vinden op de vrijmarkt. Het blijft toch altijd een beetje een kwestie van net mazzel hebben of je iets vindt of niet.

 14. Anna 28 april 2019 op 10:57 am - Beantwoord

  Mooie spullen Romy! Bij mij in het dorp was alles nat geworden door de regen, dus geen juweeltjes kunnen spotten helaas haha! Liefs

  • Romy 29 april 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

   Ah wat balen! Het was een paar keer overdag inderdaad flink aan het regenen. Alleen al spullen als boeken kun je dan vaak maar beter niet kopen 😉

 15. Darina 28 april 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Die trenchcoat is mooi!!! Je hebt weer mooie dingen op de kop weten te tikken.

  • Romy 29 april 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Vooral met die trenchcoat ben ik ook héél blij.

 16. Audrey 28 april 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Leuk zeg! Je weet wel altijd echt de toffe dingen te vinden. Of misschien is het aanbod ook wel gewoon beter bij jou in de buurt dan in Limburg.

  Mijn vriend heeft trouwens een wake-up-light en die vind ik wel fijn! Ik ben alleen inmiddels redelijk immuun voor de vogelgeluiden. Vaak heb ik mijn eigen wekker die 20 minuten later staat nodig om echt wakker te worden.

  • Romy 29 april 2019 op 10:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het verschilt vaak heel erg per vrijmarkt en kringloopwinkel, maar ik weet zeker dat er met wat zoekwerk in Limburg ook toffe vrijmarkten te vinden zullen zijn 🙂
   Goed om te horen dat jij een wake-up light fijn vindt! Mijn grootste “angst” daarbij is ook wel dat ik door het geluid heen slaap. Ik ga het toch maar eens proberen en zet dan gewoon voor de zekerheid mijn telefoon ook aan als wekker.

 17. Irene 28 april 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Oh dat jurkje is inderdaad prachtig! En wat grappig van die kussenhoes 😀

 18. Josine 28 april 2019 op 2:40 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Die trenchcoat is geweldig!!! Love it
  Ik heb niks gekocht, ben maar heel eventjes geweest en toen was iedereen al weggeregend ergens in de middag hihi

  • Romy 29 april 2019 op 10:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met de trenchcoat ben ik ook helemaal blij! En ook ideaal dat hij nog waterbestendig is ook. Dat had misschien zaterdag ook nog wel goed van pas gekomen, want regenachtig was het zeker zaterdag 😉

 19. Jorinde 28 april 2019 op 5:56 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke aanloopjes! Dat jurkje is heeeel leuk! Ik ben in Breda ook nog even over de vrijmarkt gelopen, maar heb helaas weinig gevonden.

  • Romy 29 april 2019 op 10:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met het jurkje was het voor mij ook liefde op het eerste gezicht 🙂 Jammer dat jij niet echt kon slagen op de vrijmarkt. Hopelijk heb je volgend jaar (of binnenkort een keer bij de kringloopwinkel) meer geluk.

 20. Meaghan 28 april 2019 op 10:42 pm - Beantwoord

  Leuke items heb je weer gescoord! Ik ben weer erg benieuwd naar je outfitposts met de nieuwe items die je hebt gekocht! Vooral dat vestje en die jas lijken mij prachtig. Ik heb geen aankopen gedaan op Koningsdag. Ik had helemaal geen zin om naar buiten te gaan en ik heb toen een pyjamadagje gehouden. Ook wel eens een keer fijn!

  • Romy 29 april 2019 op 10:46 pm - Beantwoord

   Een pyjamadagje is ook héérlijk natuurlijk. Zeker niet verkeerd met het regenachtige weer van zaterdag!
   Ik kan ook niet wachten om mijn nieuwe aankopen te gaan dragen. Hopelijk kan ik er binnenkort een keer outfitposts mee delen 🙂

 21. Maaike 28 april 2019 op 11:22 pm - Beantwoord

  Oh wat een super leuke aankopen!! Vooral dat roze vest <3

  • Romy 29 april 2019 op 10:46 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat vestje is ook echt helemaal mijn ding 🙂

 22. Josephine 29 april 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Oh, wat ben je weer goed geslaagd! Vooral dat vestje met zwarte biesjes en de jas! Geweldig! Ik moest trouwens heel erg lachen om je vaders kennis van kussenhoezen en badmatten. 😛

  • Romy 29 april 2019 op 10:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Met beide aankopen ben ik zelf ook heel blij.
   Haha, ik stond zelf ook even verbaasd te kijken toen ik mijn vaders gedachten over kussenhoezen en badmatten aanhoorde. Toch leuk dat ik hem op zijn 52e nog een waardevolle les voor het leven heb kunnen bijbrengen 😉

 23. Lisa 29 april 2019 op 8:43 am - Beantwoord

  Toffe aankopen heb je, vooral dat jurkje, het suikerpotje en het kussen. Ik heb een mooie weckpot gekocht, precies de maat die ik nodig had.

  • Romy 29 april 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn vondsten. Een weckpot is trouwens ook echt een goede score. En ideaal dat hij ook nog eens precies de maat heeft die je zocht 🙂

 24. Nienke 29 april 2019 op 4:33 pm - Beantwoord

  Woaah, scoree! De regenjas kon je meteen al wel aantrekken.. Even zonder grappen, hele goede koopjes heb je weten te bemachtigen. 🙂

  • Romy 29 april 2019 op 11:18 pm - Beantwoord

   Haha, het was inderdaad meteen perfect regenjassenweer zaterdag 😉 Dankjewel voor je leuke reactie!

 25. Nikita 29 april 2019 op 8:08 pm - Beantwoord

  Mooie aankoopjes! Bij ons was ’t ook rommelmarkt in de gemeente waar ik woon. Dat komt jaarlijks meer dan eens terug, meestal ga ik ook. Maar ik had afgelopen zaterdag natuurlijk een hele andere planning. Eentje die maar een keer per jaar voorkomt. Ik hou echt van dat bloesje met vlindertjes. Ik zag ‘m al op Instagram en toen al was ik verkocht. Sommige dingen zou ik maar al te graag komen stelen uit je kast, geloof me haha. Ik moest enorm lachen met het verhaal rond de kussensloop trouwens. Vooral je commentaar achteraf erbij. Dat je je vader nog een les voor het leven kon leren. Grappig!

  • Romy 30 april 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! En jouw dag op 27 april was natuurlijk ook geweldig door de open dag 🙂 Zo fijn dat je er ultiem van hebt kunnen genieten! Hopelijk kun jij binnenkort bij de kringloopwinkel ook weer wat leuke spullen scoren.

 26. Anouk 30 april 2019 op 7:20 am - Beantwoord

  Ik ga eigenlijk nooit naar de vrijmarkt, te druk en te veel kinderspeelgoed in mijn woonplaats ?

  • Romy 30 april 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

   Haha, in mijn woonplaats vind je op de vrijmarkt ook vooral speelgoed ? Daarom ga ik meestal graag naar grotere steden, waar de markt wat groter en “hipper” is ?

 27. Hilly Nicolay 30 april 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  Wat een prachtig vestje en die blouses ook heel leuk!

 28. chucky1012 1 mei 2019 op 7:34 am - Beantwoord

  Prachtige items had je gescoord op de vrijmarkt 😉