Kerstkaarten maken met Action 3D Die-cut Blocks

 • 22 oktober 2018
 • 38 Reacties
Categorieën: DIY

Kerstkaarten maken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, toch?! Omdat ik zelf in december graag een stapeltje zelfgemaakte kerstkaarten verstuur, begin ik vaak ruim op tijd aan mijn “voorraad”. Dit jaar vond ik bij Action iets wel heel leuks om nog sneller zelf kerstkaarten te maken: de Action 3D Die-cut Blocks. Ik kocht 3 van deze blokken voor €1,99 per stuk en laat je graag de blokken zien en 3 kerstkaarten die ik ermee heb gemaakt.

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D Die-cut Blocks

Ik scoorde 3 Action 3D Die-Cut Blocks bij mijn filiaal van Action. Elk Die-cut Block bestaat uit 12 pagina’s met uitgestanste afbeeldingen met een kerstthema. De die-cuts op één pagina zijn op zo’n manier geordend dat je er steeds twee 3D-kaarten mee kunt maken. De afbeeldingen doen namelijk een beetje denken aan de 3D-knipvellen die ik jaren geleden weleens gebruikte. Daarnaast zit er 1 vel met losse die-cuts ter versiering achterin de Action 3D Die-cut Blocks. Een aantal die-cuts zijn van glitter voorzien.

Action 3D die-cut blocks voor kerst

Handig om snel(ler) kerstkaarten te maken!

In principe zou je met de blokken 22 verschillende kaarten kunnen maken. Maar je kunt de die-cuts ook zeker op heel andere manieren gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld eigen papier of versiersels die je nog hebt liggen. Juist doordat de die-cuts in een blok allemaal bij elkaar passen, kun je met de Action 3D Die-cut Blocks redelijk eenvoudig een serie kaarten in dezelfde stijl maken. Extra handig is dat de die-cuts al uitgestanst zijn. Je kunt ze dus gemakkelijk uit het vel krijgen zonder er een schaar bij te hoeven pakken. Wel kun je het uitstansen van de figuurtjes het beste voorzichtig doen, omdat de figuurtjes vrij snel scheuren.

Kerstkaarten maken met de Action 3D Die-cut Blocks

Goed, ben je benieuwd naar wat je zoal met deze blokken kunt maken? Dan zit je hier goed! Ik heb namelijk met elk van de Action 3D Die-cut Blocks één kaart gemaakt en laat je die met plezier zien. Voor alle kaarten heb ik naast de blokken met die-cuts alleen wat restjes papier, plakparels en houten sterretjes gebruikt. Je hebt naast deze blokken dus niet veel nodig om een mooie kaart in elkaar te knutselen.

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D Die-cut Block 1

Het eerste Action 3D Die-cut Block is dit rood- en blauwkleurige blok met afbeeldingen in vintage stijl. In dit blok vind je vooral veel dieren, zoals een ijsbeer, een wolf, een pinguïn, een roodborstje en een hert. De afbeeldingen zijn vrij groot, waardoor je kaart redelijk snel gevuld is. Kleine die-cuts in dit blok zijn bijvoorbeeld cadeautjes, hartjes en kerstbloemen. Voor mijn kaart gebruikte ik een hertje en diverse kleine figuurtjes uit het blok.

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D Die-cut Block 2

Het tweede blok met die-cuts heeft een meer romantische uitstraling. De die-cuts in dit blok zijn zachtroze en zachtblauw. De afbeeldingen hebben eerder een winterthema dan een kerstthema. In dit blok vind je bijvoorbeeld afbeeldingen van lantaarns, hertjes, kerstbomen en roze rozen. Erg leuk en helemaal mijn kleuren!

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Met de kaart die ik met dit blok maakte, was ik vrij snel klaar. Ik gebruikte namelijk een grote die-cut en plakte daar enkel nog een aantal andere, kleinere figuurtjes omheen. Deze kaart was binnen een half uur af, wat voor mij een record is. Overigens heb ik een aantal die-cuts  op de kaart geplakt met foamtape om zo extra diepte te creëren.

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D Die-cut Block 3

Met het laatste Action 3D Die-cut Block heb ik een tijdje in mijn handen gestaan bij Action, omdat ik niet zeker wist of het wat voor mij was. Ik vond dit blok het minst leuke, maar er zaten voor mij genoeg leuke plaatjes in om het blok alsnog in mijn winkelmandje te gooien. De tinten in dit blok doen me denken aan de herfst, terwijl de meeste afbeeldingen toch echt een kerstsfeer uitstralen. Je vindt in dit blok vooral veel afbeeldingen van (winters geklede) dieren.

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Bij dit blok ging ik voor een vierkante kaart, die – ik val in herhaling! – heel eenvoudig was om te maken. Met de panda-afbeelding uit het blok was mijn kaart al bijna helemaal gevuld. Ik voegde er nog een aantal kleinere afbeeldingen uit het achterste stansvel aan toe. Et voilà, mijn kerstkaart was klaar!

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D die-cut block voor kerst

Action 3D Die-cut Blocks – een aanrader?

Al met al kan ik je de Action 3D Die-cut Blocks absoluut aanraden. mits je van plan bent om zelf kerstkaarten te gaan maken of bijvoorbeeld cadeaulabels te versieren natuurlijk. Voor maar €1,99 heb je een boek vol met leuke en geschikte plaatjes om mee aan de slag te gaan. Als je geen 3D-kaarten maakt, zitten er soms een paar afbeeldingen op een vel waar je niet veel mee kunt, vooral kleine details van de grotere plaatjes. Maar de meeste plaatjes zijn heel bruikbaar. In ieder geval kun je echt wel een tijdje vooruit met zo’n blok en ben ik – zeker voor dit geld – erg over de Action 3D Die-cut Blocks te spreken. Ik hoop er nog veel meer kerstkaarten mee te maken.

Verkrijgbaarheid

Ik heb de Action 3D Die-cut Blocks begin oktober 2018 gekocht. Ze lagen in “mijn” filiaal op de kerstafdeling, dus niet in het schap met knutselspullen. Bij mijn filiaal waren er 4 varianten beschikbaar, maar het assortiment zal waarschijnlijk per Action-filiaal verschillen.

Op zoek naar tips voor zelf kaarten maken? Lees dan eens dit artikel terug.

Heb jij al spullen voor kerst in huis gehaald?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 22 oktober 2018 op 6:23 am - Beantwoord

  Een hele mooie manier om kerstkaarten te maken. Zo mooi hoe jij dit doet!

 2. Anouk 22 oktober 2018 op 7:41 am - Beantwoord

  Mooi zeg deze manier van kaarten maken, en je bent niet de enige die al kerstkaarten heeft gemaakt in oktober ik heb ook al een set klaar

  • Romy 22 oktober 2018 op 9:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En leuk om te horen dat jij ook al aan het kerstkaarten maken geslagen bent 🙂

 3. Josephine 22 oktober 2018 op 7:42 am - Beantwoord

  Wat schattig, ik vind het knap dat je dit zo kan verzinnen! Bijvoorbeeld die met foamtape voor de diepte, heel slim. Zelf met de hand kerstkaarten maken doe ik meestal niet, maar soms maak ik wel een speciale foto-creatie (en dan wel wat meer werk dan mezelf met een kerstmuts op…).

  Ook ik begin jaarlijks al vroeg met kerstmis. Zo heb ik al in de keuken gestaan om de eerste victoriaanse kerstbaksels te testen. Erg leuk weer, en ook bijzonder smakelijk in de (na)zomer!

 4. Marije 22 oktober 2018 op 8:12 am - Beantwoord

  Heb al een paar keer met die blokken in mijn handen gestaan omdat ik de afbeeldingen zo leuk vond en dan denk ik weer ik doe niet aan 3D. Maar blijf de afbeeldingen leuk vinden voor mijn art journal dus who knows

  • Romy 22 oktober 2018 op 9:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Een fotokaart kan trouwens ook heel mooi zijn. Zeker als het iets meer is dan jezelf met een kerstmuts op de kaart zetten inderdaad 😛
   Leuk om te horen dat jij ook al voor kerst aan de slag bent gegaan. Ik ben nu al heel benieuwd naar de blogartikelen over victoriaanse kerstbaksels die daar ongetwijfeld uit zullen voortkomen 🙂

  • Romy 22 oktober 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Ook als je geen 3D-kaarten maakt, zijn het zeker leuke blokken om te gebruiken! Ik weet zeker dat de die-cuts ook in een art journal of bullet journal heel goed van pas zullen komen 🙂

 5. bychristiana 22 oktober 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat een snoezige spulletjes! Action is inderdaad wel echt de plek om zulke knutselspulletjes MEGA goedkoop te vinden. Ik ben er wel eens samen met mijn nichtje geweest (die heel graag knutselt) en ik verbaasde me enorm over de keus aan spulletjes maar vooral de prijzen haha;-) Zelf verstuur ik eigenlijk nooit kerstkaarten.

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:00 pm - Beantwoord

   De prijzen voor de knutselspullen bij Action zijn inderdaad bijna bizar te noemen. Toen ik jaren geleden begon met scrapbooken en kaarten maken, was het nog een enorm dure hobby. Inmiddels kun je dankzij winkels als Action gelukkig ook voor veel minder geld leuke spullen vinden. Ik ben dan ook iets te vaak bij die winkel te vinden, haha.

 6. Smurfige knutselfan 22 oktober 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat heb je mooie kaarten gemaakt. De blokken zijn echt mooi, bij mijn action kagen ze er laatst nog niet. Maar ik wilde deze week eigenlijk nog langs gaan, om materialen te halen voor kerstkaarten. Maar ik wil ook materialen zoeken voor sinterklaas kaarten, ik heb al een paar ideen. Kijken wat ik vonden kan, maar dan zal ik wel mijn fantasie de loop moeten laten en improviseren. Veel plezier met get majen van je andere kaarten.??

 7. Liset - Beautydagboek 22 oktober 2018 op 10:00 am - Beantwoord

  Het ziet er allemaal zo gezellig uit! Mooie kaarten heb je gemaakt. Hoe maak je de afbeeldingen vast, gewoon met lijm of met dubbelzijdige plakband?

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik ben benieuwd of jij ook nog leuke spullen kunt vinden bij Action voor het maken van kerstkaarten. Laatst hadden ze al veel mooie producten liggen.
   Veel knutselplezier (en shopplezier!) alvast! 🙂

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Ik heb de afbeeldingen met lijm vastgeplakt. Ik gebruik de Tesa Glue Pen Duo’s. Die zijn ook van Action en kosten volgens mij maar € 1,40 per twee of zoiets. Ze liggen bij onze Action op de afdeling met kantoorspullen 🙂

 8. irene | tussenmarsenjupiter 22 oktober 2018 op 10:01 am - Beantwoord

  Oh wauw, zo’n leuke tekeningetjes! Meestal vind ik dit soort dingen wel mooi maar zijn ze niet helemaal mijn stijl, maar deze vind ik echt super leuk!

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel! Ik was ook helemaal weg van de leuke plaatjes in deze papierblokken 🙂

 9. Anja - Minimalist Dutchie 22 oktober 2018 op 10:22 am - Beantwoord

  Lekker crea bezig zeg! Ik kies ervoor om naar een paar mensen een mooie kaart te sturen, die ik speciaal uitzoek voor die persoon. Verder geen kerstkaarten meer. Vroeger stuurde ik er zo’n 40 of 50!

 10. Simone 22 oktober 2018 op 10:45 am - Beantwoord

  Wat een leuke kaarten heb je weer gemaakt! Ik denk dat ik het dit jaar een keertje over ga slaan. We zijn erg druk met een nieuwe woning, dus dit soort dingen komen onderaan de to-do lijst haha!

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:05 pm - Beantwoord

   Dat is ook een mooie manier om het aan te pakken met kerstkaarten. Een persoonlijk uitgezochte kaart is toch al een stuk specialer dan een groot aantal mensen allemaal dezelfde kaart uit een grote kerstkaartenbox sturen 🙂

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

   Haha, als er op je to-do-list een verhuizing staat, kan ik me voorstellen dat de prioriteit niet bepaald bij de kerstkaarten ligt 😉 Heel veel succes met jullie nieuwe woning!

 11. Johanne 22 oktober 2018 op 12:01 pm - Beantwoord

  Vind het zo knap hoe je dit allemaal doet! Heb nog steeds je kaartje van vorig jaar <3. Zo leuk!

  Ik verstuur zelf al jaren geen kerstkaarten meer. Stom eigenlijk, want ik vind het zo leuk om ze te schrijven. Maar iedere keer als ik bedenk dat ik ermee moet beginnen is het alweer te laten. Gaat per ongeluk dus, haha.

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:10 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je mijn kaartje nog hebt staan! <3
   Als je wel kerstkaarten wilt versturen, maar bang bent om ze te vergeten, zou je ook digitaal kaartjes kunnen versturen. Je kunt altijd zelf iets in elkaar knutselen met Photoshop en per e-mail versturen of bijvoorbeeld bij Greetz kaarten uitzoeken en die per post laten versturen. Misschien maakt dat het al iets haalbaarder om last-minute nog kaartjes te versturen 🙂

 12. Els 22 oktober 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

  Wow, die zijn echt allemaal super leuk :-). En ook nog eens zo goedkoop!

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superleuke reactie! 🙂

 13. Irene 22 oktober 2018 op 6:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kaarten heb je gemaakt ! Ik moet nog beginnen met mijn voorraad aan te leggen, naar het komt goed.

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:37 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dit waren ook mijn eerste drie kaartjes voor dit jaar, dus bij jou komt het met die voorraad vast ook nog wel goed 😉

 14. Nikita 22 oktober 2018 op 7:02 pm - Beantwoord

  Mooi! Ik ga dit jaar niet zoveel kerstkaarten als vorig jaar hebben, omdat het op de hoge school lastiger is om aan elke leerkracht een kaartje te geven (ze zijn met veel te veel daarvoor), maar ik ga wel goeie vrienden en natuurlijk familie een kaartje geven of sturen. En ik heb al een plannetje (via mijn zusje) om een kaartje bij mijn vertrouwenspersoon te krijgen. Hij zei vorig jaar nog zo lief dat hij mijn kaartje ging missen dit jaar. Zo hoeft hij hem niet te missen en maak ik nog eens iemands dag goed. Twee vliegen in klap 😉 Fijne week Romy!

  • Romy 22 oktober 2018 op 10:38 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je via je zusje toch een kaartje bij je vertrouwenspersoon wilt krijgen! Ik weet zeker dat hij daar onwijs blij mee zal zijn 🙂
   Ik wens jou ook een mooie week toe!

 15. chucky1012 23 oktober 2018 op 5:58 am - Beantwoord

  Prachtig en goed idee om zelf kerstkaarten te maken….. ??

  • Romy 23 oktober 2018 op 7:57 am - Beantwoord

   Dankjewel! Zelf kerstkaarten maken vind ik vaak ook heerlijk ontspannend 🙂

 16. Jenn 23 oktober 2018 op 2:36 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Ik maak graag kaarten, en ben ook al op de kerstafdeling van de Action geweest, maar deze heb ik niet gezien. Ik heb al wel kerstlichtjes en een kerstbal gekocht.

  • Romy 24 oktober 2018 op 8:00 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je al wat kerstspullen bij Action hebt gescoord! Hopelijk kom je deze blokken een volgende keer ook tegen 🙂

 17. Mariska 24 oktober 2018 op 9:33 pm - Beantwoord

  Wat heb je dat leuk gemaakt, zelf zou ik dat niet kunnen. Of nou ja misschien wel kunnen maar ik maak er geen tijd voor.

  • Romy 25 oktober 2018 op 7:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En iedereen kan creatief bezig zijn, hoor 🙂 Het is inderdaad vaak vooral een kwestie van daar tijd voor vrijmaken. Maar ik geloof zeker dat iedereen wel creativiteit in zich heeft 🙂

 18. Jessica 25 oktober 2018 op 8:39 pm - Beantwoord

  Ik heb de blokken wel gespot in de action. Ik heb al zoveel crea hobby’s, dus dit er ook nog bij doen wordt een beetje veel.
  Wel heel mooi gemaakt!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, het probleem van een te groot aantal hobby’s herken ik trouwens wel. Ik zou ook heel graag nog willen haken, breien en handletteren. Maar helaas: too many hobbies, too little time 😉

 19. C.F 29 april 2023 op 6:05 pm - Beantwoord

  Mag ik vragen wat voor lijm je gebruikt ik gebruik nu tape maar vind het niet zo mooi. Kan je ook kit gebruiken? Bij voorbaat dank! Lya Schellen

  • Romy 29 april 2023 op 9:16 pm - Beantwoord

   Voor het opplakken van papier gebruik ik tape van Action. Voor alle andere dingen gebruik ik tacky glue van het merk Aleene’s. Dat vind ik zelf echt de beste lijm. Die zit ook na een paar jaar nog goed vast 🙂
   Of je kit kunt gebruiken, durf ik niet te zeggen. Ik zou als het kan voor een goede lijm uit de hobbywinkel gaan. Die van het merk Aleene’s vind ik echt top.

Recente blogs

51 ideeën voor je bucketlist (die je in 1 dag kunt realiseren!)

12 januari 2018|Lifestyle|

Ik doe niets liever dan fantaseren over de leuke of bijzondere dingen die ik ooit nog eens zou willen doen. Op een bucketlist staan alleen vaak vooral dingen waar de nodige tijd en soms ook geld in gaat zitten. Ook hartstikke leuk en daar is een bucketlist ook zeker voor bedoeld! Maar soms kan het ook iets laagdrempeliger dan parachutespringen of een wereldreis maken. Dit zijn 50 ideeën voor je bucketlist die je stuk voor stuk in één dag kunt waarmaken (op wat voorbereiding na soms!). Dus wil je vandaag onvergetelijk maken? Dan zitten er hopelijk een paar leuke ideeën voor jouw bucketlist tussen. Have fun!