Shoptip | Action inpakpapier boek (ook voor je bullet journal)

Eerlijk is eerlijk, inpakken is niet een van mijn creatieve talenten. Maar wat niet is, kan nog komen! Dat was in ieder geval mijn gedachte toen ik een aantal boekjes met Action inpakpapier, stickers, enveloppen en kaarten tegenkwam. Ook ideaal voor je bullet journal overigens! Ik nam drie boekjes mee en geef je graag een kijkje in de boekjes. Zijn ze echt een aanrader? Ik deel mijn mening en laat je ook de kaart en cadeau-envelop zien die ik met het Action inpakpapier heb gemaakt.

action inpakpapier boek action wrapping paper

Boekjes met Action inpakpapier

In het schap met knutselspullen kwam ik bij Action vier verschillende boekjes met inpakpapier en andere papierwaren tegen. De boekjes zijn niet per se bedoeld voor inpakken. Je kunt ze ook prima gebruiken voor je bullet journal, scrapbooking of kaarten maken. De boekjes bevatten in ieder geval genoeg materiaal om lekker creatief mee bezig te zijn.

Inhoud van het boek met Action inpakpapier

In elk boekje met Action inpakpapier zitten heel wat benodigdheden:

 • 9 A4-stickervellen (3 verschillende soorten)
 • 8 dubbele wenskaarten (4 soorten)
 • 4 cadeau-envelopjes (2 soorten)
 • 2 vellen inpakpapier (dubbelzijdig, ongeveer 50 x 75 centimeter)

Er zijn verschillende boekjes beschikbaar. Ik nam er drie mee naar huis.

Een kijkje in het boek met Action inpakpapier

Ik zal je de inhoud van de boekjes die ik kocht laten zien. Hieronder volgt boekje 1. Mijn persoonlijke favoriet, aangezien ik een zwak heb voor vlinders en ook gek ben op de vrolijke kleuren in dit boek.

action inpakpapier boek action wrapping paper

Vooral de stickers in dit boek met Action inpakpapier vind ik geweldig. Er zitten dus maar liefst negen vellen met stickers in het boek en daar zitten heel leuke afbeeldingen tussen.

action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper

Vooral de vlinders en de veren vind ik mooi. De oplettende kijker zal het vast opvallen dat er nauwelijks teksten bij de stickers zitten. Dat vond ik het enige minpunt. Maar op zich mag ik met zó veel leuke en bruikbare afbeeldingen niet klagen. Ook zijn de stickers heel geschikt voor je bullet journal. Ze zijn “plat” en plakken (in ieder geval bij mij) prima op een papieren achtergrond.

action knutselboek cadeaus inpakken

Verderop in het boek vind je acht wenskaarten, waarvan je er hierboven twee ziet. De kaarten moet je nog uit het boek “scheuren”. Je kunt ze direct dubbelvouwen dankzij de vouwlijn in het midden. Wel jammer is dat er een kartelrandje zichtbaar blijft als je de kaarten uit het boek haalt. Dat zal je zelf nog moeten afknippen.

Ik moet zeggen dat ik de kaarten zelf niet snel zou versturen. Ze zijn niet van heel stevige kwaliteit en ik heb weleens mooiere kaarten gezien. Wel vind ik de kaarten geschikt om bijvoorbeeld op een kartonnetje te plakken en dan te versieren. Dat heb ik zelf ook gedaan, zo zal je (even scrollen!) zien aan mijn zelfgemaakte kaart.

action knutselboek

Verder vind je in de boeken met Action inpakpapier vier cadeau-envelopjes. Deze zijn heel eenvoudig in elkaar te vouwen en met een dotje lijm blijven ze goed. Eventueel kun je ze zelf verder versieren. De envelopjes zijn niet heel stevig door het dunne papier, maar een cadeaubon of geld voor de jarige kun je er prima in schuiven.

action inpakpapier boek

Ten slotte vind je achteraan in het boekje het Action inpakpapier waar het allemaal om ging. Het gaat om twee vellen van ongeveer 50 x 75 centimeter, die beide dubbelzijdig bedrukt zijn. Ook is het papier voorzien van een reliëf of van een metallic opdruk. Erg leuk! Het inpakpapier is wel wat dunner dan standaard rollen inpakpapier, dus iets zwaars zou ik er niet in verpakken. Wel is het papier, juist door de dunne kwaliteit, heel geschikt voor kaarten maken en bullet journaling.

action wrapping paper action inpakpapier

Mijn zelfgemaakte kaart

Aangezien ik vooral gek ben op kaarten maken, besloot ik met het Action inpakpapier een kaart in elkaar te fröbelen. Het is een vrij simpele kaart, waarvoor ik een stuk inpakpapier op een kartonnen kaart heb geplakt. Daarop heb ik washi tape en een kant-en-klare kaart uit het boek bevestigd. Verder heb ik de kaart versierd met diverse stickers. De grootste vlindersticker heb ik op karton geplakt en uitgeknipt, zodat ik de vleugels wat kon ombuigen.

action wrapping paper action inpakpapier

Action inpakpapier boek #2

Het tweede boek met Action inpakpapier is misschien wel de vrolijkste variant van allemaal. Niet gek dus dat ook dit boekje in mijn winkelmandje terechtkwam (en dat terwijl ik – alweer – voor verfspullen kwam!). In dit boek tref je onder andere alpaca’s, bloemen en veel mooie pasteltinten aan. Uiteindelijk waren het vooral de koala’s die het ‘m deden voor mij.

action wrapping paper action inpakpapier
action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper

Ik maakte er vliegensvlug een cadeau-envelopje mee. Dankzij de stickers in dit boekje kon ik het envelopje nog van een extra vrolijk detail voorzien.

action inpakpapier boek

Action inpakpapier boek #3

Het derde boek met Action inpakpapier bestaat ook vooral uit pastelkleuren. Zachtgroen en subtiel oranje voeren hierin de boventoon. Leuk voor een zomerse creatie of voor een verjaardagscadeautje!

action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper
action inpakpapier boek action wrapping paper

Wat kost het?

De blokken met Action inpakpapier zijn te koop voor €1,45 per stuk. Een fijn prijsje als je je bedenkt dat je alleen al met de 9 stickervellen in één boek lange tijd vooruit kunt.

Boeken met Action inpakpapier, een aanrader?

Al met al ben ik erg te spreken over deze blokken met Action inpakpapier. Vooral de stickers vind ik geweldig. Als je echt inpakpapier nodig hebt voor cadeautjes, zou ik je toch liever een gewone rol inpakpapier aanraden. Maar als je een leuk knutselboek zoekt om iets creatiefs te maken of als op zoek bent naar fleurige stickers, dan vind ik deze boeken zeker een aanrader. Al helemaal gezien de bijna lachwekkende prijs die je ervoor betaalt!

Ben jij goed in inpakken?

action inpakpapier boek action wrapping paper

Volg:
Deel:

30 Reacties

 1. 19 maart 2019 / 06:07

  Phoe, inpakken laat ik graag aan een ander over, want dat is niet m’n sterkste punt.
  Mooie kaart heb je gemaakt!
  Ik heb deze boeken bij ‘mijn’ Action nog niet zien liggen, maar ik weet zeker dat ze in m’n mandje gaan als ik ze zie. Ziet er namelijk uit alsof ik het hard nodig heb voor m’n journal.
  Naomi blogde over…Mijn hele leven op het wereldwijde web?

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 08:51

   Dankjewel! Creatief inpakken is ook een kunst apart. Doe mij ook maar gewoon kaarten maken, scrapbooken en bullet journaling. Dat is net wat meer mijn creatieve ding ;)

 2. 19 maart 2019 / 06:09

  Helemaal Romy weer :-). Zelf heb ik echt een hekel aan dun inpakpapier haha, maar voor een bullet journal zal dit ongetwijfeld handig zijn. Bij Action heb ik een tijd terug wel een hele voorraad cadeautasjes en cadeauenveloppen meegenomen, Lekker goedkoop, maar toch mooi.
  Femke blogde over…Starten van mijn eigen bedrijf: Supermusthave

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 08:52

   Haha, voor cadeaus inpakken is dit papier inderdaad niet echt ideaal. Maar leuk voor andere creatieve dingen is het wel. Cadeautasjes en -enveloppen zijn ook altijd handig trouwens. Daar kies ik ook graag voor, zeker als ik niet de tijd heb om iets in te pakken en het toch op een leuke manier cadeau wil geven ;)

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 08:53

   Dankjewel! Inpakken is ook nog best een lastig ding. Ik kan cadeautjes wel op een simpele manier inpakken, maar echt creatief ben ik er ook niet mee.

 3. 19 maart 2019 / 06:51

  Wat een toffe boeken! Ik had ze ook al eerder voorbij zien komen, jammer genoeg zit er niet een bij die echt in mijn smaak is
  Anouk blogde over…5 x Gratis duurzamer leven

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 08:54

   Jammer! Er zijn wel nog twee varianten bij Action (een is een beetje romantisch en vintage, de ander is meer goud met zwart). Misschien zijn die wel jouw smaak :)

 4. Lesley
  19 maart 2019 / 08:56

  Wat leuk dit! Ja inpakken vind ik heerlijk. Heb ook jaren in een boekhandel gewerkt dus dat kon ik daar goed gebruiken. Tip: op de creabeurzen hebben ze vaak ook inpakcursussen!

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:13

   Ideaal, zo’n inpakcursus! Ik ga binnenkort met een vriendin naar Creative Life, dus misschien kan ik daar eens zo’n cursus overwegen. Altijd handig om een beetje kunstig te kunnen inpakken :)

 5. 19 maart 2019 / 09:28

  Leuk, daar ga ik zeker eens naar kijken als ik weer bij de Action ben. En misschien ligt het aan mijn pc hoor, maar ik kan niet alle afbeeldingen zien.
  Jenn blogde over…DIY | Pocketletter maken

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 12:58

   Dank je voor de tip! Er was inderdaad iets mis gegaan met die foto’s. Ik heb het meteen even aangepast :)

  • Romy
   Auteur
   19 maart 2019 / 12:57

   Dank je voor de tip! Ik heb de afbeeldingen even opnieuw geüpload :) Nu werken ze wel.
   De stickers zitten overigens in elk van de boeken. In elk boek zitten inpakpapier, stickers en envelopjes :)

 6. 19 maart 2019 / 11:09

  Wat leuk zeg!
  Ik ben helemaal niet z’n ster in inpakken en probeer het altijd zo perfect mogelijk te doen, maar dan gaat er vaak toch nog vaak wat mis :P Te klein papier geknipt, het scheurt, plakband die overal gaat zitten behalve op de goede plek, noem maar op haha!
  Laura Louise blogde over…Recept | Heerlijke M&M Cookies!

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:14

   Haha, story of my life! Dat soort acties heb ik ook altijd als ik een poging tot mooi inpakken doe. Ach, wie weet baart oefening kunst ;)

 7. 19 maart 2019 / 11:25

  Je kaart is prachtig geworden! Het zijn mooie boeken maar ik heb eigenlijk nog genoeg andere spulletjes.
  Bij inpakken krijg ik vaak een dubbel gevoel: een mooi ingepakt cadeau ziet er altijd wel leuk uit, maar uiteindelijk is het toch om te openen. Dus van dat echt dure papier enzo zou ik dan ook niet snel kopen.
  Wel gebruik ik de laatste tijd bij niet te grote cadeautjes een (of twee vellen wanneer nodig) scrappapier die ik allicht niet ga gebruiken voor het kaartenmaken. Dus dat ziet er meestal gelijk leuk uit, minder cliché dan de klassieke inpakpapiertjes.
  Geke blogde over…Day Zero Project #3 – 47. Naar Floralux gaan en bon opgebruiken

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:16

   Zeker wel een goed punt! Het is zonde als je een enorm kunstwerk van een ingepakt cadeautje maakt terwijl het toch zo wordt opengemaakt. Maar een klein beetje meer werk maken van een cadeautje vind ik wel altijd leuk om te doen :)
   Wat een slim idee om scrappapier voor het inpakken te gebruiken! Bij kleine cadeautjes is dat inderdaad wel een creatieve oplossing.

 8. 19 maart 2019 / 13:53

  Die stickers zijn echt leuk! Ik gebruik stickers heel vaak om mijn laptop wat te personaliseren. Natuurlijk enkel op plaatsen waar het veilig is, zoals op de bovenkant. Verder gebruikte ik stickers vroeger om mapjes en hoesjes te personaliseren. Toch een fijne manier om dingen te personaliseren. Ik koop niet zo heel vaak stickers, omdat ik het liefst van al zelf teken en decoreer. Dan zet ik mijn talent in. Maar ik moet toegeven dat de Action je makkelijk verleidt tot kopen, want de stickers zijn vaak superschattig! Leuke blogpost en mooie dingen heb je gemaakt. Daar heb ik dan bewondering voor, want ik kan tekenen en ontwerpen. Maar zulke mooie kaarten maken zoals jij kan ik niet.

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:19

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! En heel tof dat jij graag dingen personaliseert met stickers. Daar zijn stickers inderdaad ideaal voor. En Action is dan best wel the place to be met zo veel leuke en betaalbare stickers :)

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:20

   Haha, er is altijd wel een goede reden om naar Action te gaan :) Hopelijk kun je ook een paar van deze boeken scoren. Ik ben nu al benieuwd naar je creaties :)

 9. 19 maart 2019 / 17:14

  Je blog heet vaker vrolijk en ik word altijd vrolijk van je blogje, van de kleuren en van je enthousiasme!
  Heerlijk :-)

  • Romy
   Auteur
   20 maart 2019 / 00:20

   Wat onwijs leuk om dat te horen! Dankjewel voor je mooie reactie! :)

 10. Odetta
  20 maart 2019 / 08:02

  Wanneer je iets kleins geweldig inpakt lijkt het meteen al helemaal geweldig. Een met zorg verpakt cadeau maakt het extra bijzonder. Ook vind ik het heel erg leuk om witte cadeauzakjes te voorzien van een mooie stempelafdruk.
  Verder vind ik het heel erg leuk om een themapakket samen te stellen.
  Wat ik overigens altijd heel erg grappig vind, is wanneer kleine kinderen de cadeauverpakking veel leuker vinden dan de inhoud.

  • Romy
   Auteur
   21 maart 2019 / 07:38

   Jouw cadeautjes zien er altijd zo mooi en met zorg ingepakt uit! Altijd een feestje om te ontvangen en om (heel voorzichtig) open te maken! :)

 11. 20 maart 2019 / 21:53

  Wat is dit leuk, en zó leuk om te doen ook. En ik weet dat het voor de ontvanger ook superleuk is :-) Ik moet echt eens snel langs de Action, het kriebelt al weer helemaal om dit soort dingen te kopen en lekker te gaan creabea’en <3

  • Romy
   Auteur
   21 maart 2019 / 07:50

   Ik word er dan weer helemaal blij van dat het creabeavirus in jou een beetje is aangewakkerd :) Creatief bezig zijn (en daar spullen voor kopen) is inderdaad altijd fijn om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge