action10

Kaarten maken met de Action Luxe Paper Blocks

 • 26 juli 2018
 • 36 Reacties
Categorieën: DIY

Wist je dat je bij Action mooie papierblokken kunt kopen met alles wat je nodig hebt om zelf kaarten te maken? Voor maar €1,99 per stuk tikte ik 3 Action Luxe Paper Blocks op de kop. Uiteraard kon ik vervolgens niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik fröbelde dan ook met plezier twee kaarten in elkaar. Vrolijk, kleurrijk en gezellig – precies zoals ik dat leuk vind. Tijd om deze papierblokken in het zonnetje te zetten! En ik laat je ook meteen de kaarten zien die ik ermee heb gemaakt.

action luxe paper block voorbeelden kaarten maken

Als je het bovenstaande kaartje ziet, begrijp je vast wel waarom ik zo enthousiast werd van de Action Luxe Paper Blocks. Elk papierblok bevat maar liefst 8 stansvellen met allerlei figuurtjes. Het schattige hertje, de vos en het vogeltje op de kaart hierboven waren uiteraard mijn grote favoriet. Maar dat is nog niet alles! In de papierblokken zit voor €1,99 verrassend veel papier en ander knutselspul, waardoor je er heel wat kaarten mee kunt maken. Ik laat je dan ook graag de inhoud van de blokken zien.

De Action Luxe Paper Blocks

action luxe paper block voorbeelden

Laat ik beginnen met mijn persoonlijke favoriet van de verschillende papierblokken. Dit luxe papierblok straalt een lief en romantisch sfeertje uit. Vooral het hertje en de mooie bloemen hebben mijn hart gestolen. Ook wasberen mogen in dit blok niet ontbreken. En hoe schattig is het babyolifantje met de cadeaus?!

Wat zit er in de Action Luxe Paper Blocks?

In elk papierblok zit in feite alles wat je nodig hebt om kaarten te maken. Nou ja, op karton, lijm of tape en tools na dan natuurlijk! Juist omdat je alles bij elkaar hebt, zijn de Action Luxe Paper Blocks bijvoorbeeld ideaal voor als je graag knutselt op vakantie, maar geen plek hebt om je hele knutselkast leeg te kieperen in je reiskoffer. Extra papier of andere stickers zijn in principe niet nodig, maar je kunt de blokken natuurlijk altijd aanvullen met je eigen materiaal als je dat leuk vindt.

In één blok zit het volgende:

 • 8 vellen die-cuts
 • 8 vellen papier
 • 2 vellen vellum met quotes
 • 1 vel stickers

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

Met dit papierblok maakte ik dus onderstaande kaart. Daarvoor heb ik maar een paar kleine elementen toegevoegd, namelijk de houten blaadjes, de tekststicker en de pareltjes. Verder komen het papier en alle die-cuts uit het Action Luxe Paper Block. Ik heb de randjes van het papier wat aangezet met inkt en heb sommige figuurtjes met foamtape opgeplakt om meer diepte te creëren. Al met al kostte dit kaartje me hooguit 30 minuten om te maken. Een nieuw persoonlijk record!

action luxe paper block voorbeelden kaarten maken

Maar natuurlijk zou ik ik niet zijn als ik niet meerdere varianten van dit papierblok móet meenemen. En of er nog meer leuke blokken tussen zaten! Zo belandde ook het onderstaande kleurrijke blok in mijn winkelmandje. Hier heb ik nog niets mee in elkaar gefröbeld, maar ik hoop er snel een paar kaarten mee te maken. Je kon dit blok ook al eerder bewonderen in deze Action shoplog.

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

Ook het mooie blauw-paarse papierblok hieronder rekende ik af bij de kassa. Zeg nu zelf: deze had ik toch ook onmogelijk daar kunnen achterlaten? Eigenlijk zocht ik een leuk cadeau voor mijn tante, maar dit blok kocht ik maar meteen in tweevoud. Dan had ik zelf ook een exemplaar om lekker mee aan de slag te gaan. Overigens bevatten alle Action Luxe Paper Blocks hetzelfde aantal vellen. Alleen de kleuren, dessins en figuurtjes zijn natuurlijk steeds anders.

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

action luxe paper block voorbeelden

Met dit papierblok maakte ik een vrolijk kaartje met felle kleuren, een schattige wasbeer en een panda. Ook voor dit kaartje geldt dat ik alleen een tekststicker, houten blaadjes en bruine plakparels heb toegevoegd. Oh ja, en een paar strookjes washi tape, die ook van Action komen.

action luxe paper block voorbeelden

Action Luxe Paper Blocks, wat vind ik ervan? 

Dat ik enthousiast ben over de Action Luxe Paper Blocks is inmiddels vast wel duidelijk. Wanneer je, zoals ik, op verjaardagen de jarige graag verrast met een zelfgemaakte kaart, dan is het altijd fijn om een klein “voorraadje” te hebben. Wat dat betreft zijn deze papierblokken ideaal. Je hebt (bijna) alles bij de hand om in weinig tijd een paar leuke kaarten te maken. Zelf zou ik de inhoud wel aanvullen met wat eigen producten, omdat je dan ook andere texturen dan alleen papier kunt gebruiken. Alleen over het vellum ben ik niet zo te spreken. Bij mij krulden die vellen nogal om toen ik lijm gebruikte. Maar met tissuetape werkt dat vast al een stuk beter!

Ik ben na het maken van deze twee kaarten in ieder geval enthousiast genoeg om mijn Action Luxe Paper Blocks er vaker bij te pakken. Ik kan nu al niet wachten!

De Action Luxe Paper Blocks zijn verkrijgbaar voor €1,99 in veel verschillende varianten.

Wat is jouw favoriete aankoop van Action?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 juli 2018 op 6:24 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kaarten! Heel mooi gedaan.

  • Romy 26 juli 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Het was ook echt een feestje om de kaarten te maken.

 2. Smurfigeknutselfan 26 juli 2018 op 6:26 am - Beantwoord

  Ik heb ook zo’n blok gekocht, maar ben er nog niet mee aan het werken, dat komt zeker snel. Ik heb een tip voor jouw; het vellum niet helemaal instrijken met lijm. Bv alleen bij de dikke letters wat lijm, op de hoeken en daar dan n plaatje/ parel o.i.d. plakken. Of lijm doen op die plaatsen waar iets anders, bv papier of washi erover gaat.( ik hoop dat je me begrijpt wat ik bedoel?) . Veel succes ermee.
  Met de blokken kun je ook mooie snail- mails maken.
  Ze zijn echt mooi en veelzijdig.??

  • Romy 26 juli 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook zo’n papierblok hebt gekocht bij Action! Ik ben heel benieuwd wat je ermee gaat maken 🙂 Ze zijn inderdaad echt heel leuk en fijn om mee te werken.
   Goede tip trouwens voor het vellum! Zo ga ik het de volgende keer ook eens proberen. Misschien helpt andere lijm ook al mee. Tacky glue is volgens mij al handiger dan de transparante lijm van Tesa, die ik dit keer gebruikte. Dankjewel voor de tip 🙂

 3. Ik ben zelf niet zo van het maken van kaarten. Ik vind dat er in de winkel altijd al genoeg leuke kaartjes te vinden zijn. Maar ik moet wel zeggen dat de Action goed haar best heeft gedaan! Het ziet er erg vrolijk uit!

 4. Els 26 juli 2018 op 7:51 am - Beantwoord

  Wow, echt super leuk gemaakt :-). Super leuk om te ontvangen. Ik heb deze blokken ook en gebruik ze voornamelijk in mijn bullet jorunal :-).

 5. Meaghan 26 juli 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kaarten heb je gemaakt! Echt een leuk idee om zo’n paper block te kopen. Een vriendin van mij maakt ook altijd van die prachtige kaarten en als ik deze van haar ontvang, vind ik het altijd zo lief en persoonlijk. Veel leuker dan een kaart die je in de winkel koopt.

  • Romy 26 juli 2018 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! 🙂 Het was echt een feestje om met deze blokken te werken. Wat leuk dat jij ze zelf graag gebruikt voor bullet journaling. Daar zijn ze inderdaad ook ideaal voor.

  • Romy 26 juli 2018 op 7:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk dat jouw vriendin ook graag kaarten maakt. Ik vind het zelf ook altijd heel leuk om zelfgemaakte kaartjes te krijgen of te geven 🙂

 6. Geke 26 juli 2018 op 9:33 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kaarten zijn het geworden! De blokken zijn erg mooi maar zelf ontbreekt het me precies altijd aan inspiratie om er iets echt leuks mee te doen. Jou is dat in ieder geval wel gelukt!

  Als ik in de Action kleuren van Twinmarkers tegenkom die ik nog niet heb, belanden die gegarandeerd in mijn mandje :-). Nu alleen nog meer tijd maken om er vaker mee aan de slag te gaan.

  • Romy 26 juli 2018 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 En ik weet zeker dat ook jij er wel iets leuks mee weet te maken. Het handige met zo’n blok is dat je in ieder geval niet hoeft na te denken over welke materialen je gebruikt. Alles past al perfect bij elkaar 🙂
   De twin markers van Action zijn ook heel fijn! Die moet ik dan weer eigenlijk een stuk vaker gebruiken, haha.

   • Geke 27 juli 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

    Dankzij jouw kaartjes is het bij mij ook weer aan het kriebelen gegaan en dus deze voormiddag nog snel een kaartje voor mijn moeders verjaardag gemaakt.
    Dank je wel voor het weer aanwakkeren van de kaartenmaakkriebels 🙂

    • Romy 27 juli 2018 op 2:36 pm - Beantwoord

     Oh wat onwijs leuk! Ik voel me helemaal gevleid dat ik de kriebels in je heb aangewakkerd om toch weer een kaartje te maken 🙂

 7. evelien 26 juli 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Wat een super schattige kaarten! Ik maakte ze vroeger ook altijd zelf, ik krijg weer helemaal de kriebels om aan de slag te gaan. <3
  Liefs,
  Evelien

 8. marije 26 juli 2018 op 10:55 am - Beantwoord

  Wat een super leuke kaarten heb je er van gemaakt!

  Ik vind die papier blokken echt briljant. Nu vind ik de Action sowieso briljant met hun hobby spullen. Ik blijf kopen 😀

  • Romy 26 juli 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Je kunt altijd eens bij een winkel als Action kijken voor een paar budgetproof knutselspullen. Dan kun je voor minder dan een tientje al genoeg leuke dingen scoren om je weer eens aan een zelfgemaakte kaart te wagen 🙂

  • Romy 26 juli 2018 op 7:05 pm - Beantwoord

   Haha, een herkenbaar probleem voor mij! Action heeft altijd wel genoeg leuks liggen.
   Dankjewel voor je lieve compliment 🙂

 9. Anja - Minimalist Dutchie 26 juli 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Echt iets voor jou 🙂

 10. Nikita 26 juli 2018 op 12:48 pm - Beantwoord

  Ik heb persoonlijk ervaren hoe mooi je kaarten zijn. Je kerstkaartje schittert nog steeds op mijn boekenplank. Maar creatief zijn is gewoon leuk, en na drie jaar een tekenopleiding doen weet ik dat maar al te goed. Hoewel mijn gebied vooral illustraties is natuurlijk. Ik ga vanmiddag van mijn eerste loon nieuwe stiften kopen, ze zijn iets duurder dan normale stiften. Maar de kwaliteit en plezier die ik ermee krijg, zijn dat zeker waard! Mijne zijn leeg en ik merk altijd als ik teken dat ik daarvan baal en ik ze mis. Hoewel ik ook met ander materiaal graag werk hoor. Maar ik ben het laatste halfjaar heel erg aan het experimenteren ermee en dat vind ik veel te leuk!

 11. Josephine 26 juli 2018 op 1:38 pm - Beantwoord

  Heel erg mooi, Romy, mijn complimenten! Jij hebt er dan ook duidelijk gevoel voor; ik zou zoiets niet in een dag in elkaar zetten, laat staan in 30 minuten!

  • Romy 26 juli 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! 🙂 Toen ik net begon met kaarten maken, kostte een kaart me ook wel meer tijd. Maar zeker met zo’n kant-en-klaarpakket gaat het nu best wel snel. Het is alleen al heel handig dat je met zo’n papierblok meteen alles bij de hand hebt en niet zelf papier hoeft uit te zoeken om te combineren 🙂

 12. Mariska 26 juli 2018 op 10:24 pm - Beantwoord

  Wat heb je dat super leuk gedaan! Ik vind de kaarten echt heel leuk en leuk dat Action dit soort dingen ook verkoopt. Ze hebben tegenwoordig erg veel keuze.

  • Romy 27 juli 2018 op 7:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! Je kunt inderdaad bij Action voor steeds meer terecht. Vooral op de knutselafdeling slaag ik vaak wel voor leuke dingen 🙂

 13. Simone 27 juli 2018 op 3:38 pm - Beantwoord

  Oh wat hebben ze weer leuke! Maar ik mag daar nu echt even niks van kopen van mezelf, ik heb nog zoveel liggen 😛 Ik vind je kaartjes ook weer erg geslaagd!

  • Romy 27 juli 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Haha, een Action-stop is inderdaad soms wel een handig idee. Ik herken het probleem dat je soms meer spul hebt dan waar je mee aan de slag kan 😉

 14. zwartraafje 28 juli 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

  Ik heb hier ook drie van die blokken klaarliggen om mee aan de slag te gaan maar ik heb er ook een beetje een dubbel gevoel bij. Ergens vind ik het namelijk wel jammer dat Action meer en meer op pakketten lijkt te focussen waar alles al in zit. Ik vond het immers wel fijn om zelf een blok met bedrukt papier te kopen en daar zelf een printje uit te kiezen en dat vervolgens te combineren met iets helemaal anders. Met die pakketten heb ik het gevoel dat ik minder creatief aan het knutselen ben als vroeger.

  • Romy 28 juli 2018 op 11:25 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad wel een goed punt! Maar op zich kun je ook met pakketten nog alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen spullen aan toevoegen of verschillende pakketten mixen. Dan geef je er toch je eigen draai aan. Maar van die kant-en-klare blokken waar zelfs al voorbeeldkaarten op de verpakking staan, vind ik ook niet altijd even leuk. Ik vind het ook wel zo fijn om echt zelf iets te maken 🙂

 15. Romy 28 juli 2018 op 11:25 pm - Beantwoord

  Dat is inderdaad wel een goed punt! Maar op zich kun je ook met pakketten nog alle kanten op. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen spullen aan toevoegen of verschillende pakketten mixen. Dan geef je er toch je eigen draai aan. Maar van die kant-en-klare blokken waar zelfs al voorbeeldkaarten op de verpakking staan, vind ik ook niet altijd even leuk. Ik vind het ook wel zo fijn om echt zelf iets te maken 🙂

 16. HIlde 29 juli 2018 op 5:39 pm - Beantwoord

  Heel mooi gedaan Romy. Bij Action valt er wel altijd wat te rapen om creatief bezig te zijn 😉

  • Romy 29 juli 2018 op 9:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En Action heeft inderdaad altijd wel wat leuks liggen om creatief mee aan de slag te gaan 🙂

 17. Hilly Nicolay 30 juli 2018 op 9:20 am - Beantwoord

  Leuk he om kaarten te maken, ik vind het ook een leuke bezigheid.

  • Romy 31 juli 2018 op 12:39 am - Beantwoord

   Absoluut! Ik word er nog altijd blij van om zelf een kaartje in elkaar te knutselen 🙂

 18. Elisabeth 4 augustus 2018 op 2:18 pm - Beantwoord

  Deze blocks heb ik nog niet gespot bij de Action. Leuke kaarten heb je er van gemaakt!

  • Romy 5 augustus 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Dankje! Ik kan je deze papierblokken zeker aanraden. Heel betaalbaar en er zit genoeg materiaal in om wel een tijdje mee vooruit te kunnen 🙂

Recente blogs

Outfit of the day: kleurrijke winteroutfit met sneakers

11 december 2016|Outfits|

Mijn outfits zijn eigenlijk vaak min of meer hetzelfde. Jurkjes zijn bij mij favoriet en daaronder draag ik graag een paar laarzen. Juist daarom leek het me leuk om eens buiten mijn comfortzone te gaan en iets anders uit de kast te trekken. Ik ging dit keer voor een casual outfit met veel kleur. Mijn outfit combineerde ik met de onwijs leuke sneakers die ik deze week binnenkreeg. In de dichte mist maakte mijn vader foto's van mijn kleurrijke outfit. Kijk je mee?

Onzekerheid | 3 inzichten die mij goed hebben geholpen

27 maart 2019|Persoonlijke groei|

Onzekerheid kan je het leven - helaas - soms flink zuur maken. Het is als een irritant stemmetje dat continu vervelende dingen uitkraamt. Dat je niet goed genoeg bent of dat je iets niet kunt bijvoorbeeld. Vaak zonder ook maar enige goede reden. Toch tettert het stemmetje vrolijk door en is het nog niet zo eenvoudig om die stem de mond te snoeren. Ook ik heb in mijn leven veel onzekerheid gekend. Nog steeds heb ik wel de nodige onzekerheden. Maar me laten leiden door onzekerheid, dat doe ik niet meer! Hoe dat zo is gelukt? Dit zijn 3 inzichten die mij daarbij hebben geholpen.

10 dingen die ik niet meer koop

24 juni 2020|Lifestyle|

Less is more. Tenminste, soms wel. De afgelopen jaren is mijn uitgavenpatroon nogal drastisch veranderd. Ik heb nooit echt geld over de balk gesmeten, maar ben wel nóg bewuster gaan shoppen. Aan sommige spullen geef ik bewust een stuk meer geld uit. Andere spullen koop ik juist (bijna) nooit meer. Precies dat is waar ik het in dit artikel over wil hebben. Door Mirjam werd ik een tijdje geleden getagd om 10 spullen op een rij te zetten die niet meer in mijn mandje belanden. Hier komen ze, de dingen die ik niet meer koop.