Action shoplog | Handlettering drawing set, stationery & Opa schrijft

Tegenwoordig moet ik tijdens de route van mijn werk naar huis overstappen bij Amstelveen busstation. En laat daar nu sinds een tijdje een Action zitten. Je begrijpt vast dat een tussenstop dan snel gemaakt is en dat ik het niet kan laten om af en toe bij de knutselafdeling van Action te gaan kijken. Zo ook afgelopen week. Ik zag weer veel leuke stationery liggen en verliet de winkel dan ook niet met lege handen. Er gingen onder andere twee notitieboekjes, een handlettering kit en ook twee wel heel bijzondere invulboeken voor mijn opa en oma mee naar huis. In deze Action shoplog laat ik je mijn aankopen zien.

Action notitieboekjes met glitter

Wie mijn blog al een tijdje volgt, kent inmiddels vast wel het fuchsiaroze notitieboekje met glitters dat vaak op mijn foto’s te vinden is (ook hierboven). Het is absoluut mijn favoriete foto-object voor flatlays. Ik was dan ook heel blij toen ik bij Action nieuwe soortgelijke boekjes tegenkwam, maar dan een slag groter. Ik nam een goudkleurig en een oudroze exemplaar mee voor € 1,99 per stuk. De boekjes zijn A5-formaat en hebben een harde kaft en een elastiekband.

action shoplog stationery etuis

Etuis en pennen

Naast de notitieboekjes lagen ook nieuwe, plastic etuis. Ook dit soort etuis gebruik ik graag voor mijn blogfoto’s als achtergrond. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon leuk om je pennen en ander schrijfmateriaal in op te bergen. Ik koos voor een blauw en roze (hoe kan het ook anders!) exemplaar en betaalde per etui € 1,29. Ook de groene en grijze balpennen kocht ik bij Action. Voor dit pakje met vier pennen was ik € 0,79 kwijt. De oranje en blauwe pennen op de foto kocht ik overigens al eerder bij Action.

action shoplog stationery washi tapeaction shoplog stationery washi tape

Washi tape

Bestaat er zoiets als een verslaving aan washi tape? Zo ja, dan ben ik bang dat ik die verslaving flink te pakken heb. Maar ik maak dan ook écht veel gebruik van washi tape en aan de € 0,79 die je per pakje betaalt bij Action ga ik gelukkig niet failliet. Ook dit keer belandden er meerdere pakjes washi tape in mijn winkelmandje. Ik ben vooral blij met de glittertape, maar het rolletje met pinguïns vind ik ook wel heel erg leuk. Binnenkort hoop ik weer een DIY met washi tape te plaatsen op mijn blog, zoals deze. Het is namelijk echt een feestje om creatief bezig te zijn voor dat soort artikelen.

action handlettering drawing kit action shoplogaction handlettering drawing kit action shoplogaction handlettering drawing kit action shoplogaction handlettering drawing kit action shoplog

Action handlettering drawing set

Verder kon ik ook deze Action handlettering drawing set niet laten liggen. Het vrolijke en handige doosje trok direct mijn aandacht en ook de inhoud bleek wel héél leuk te zijn. In het doosje zitten 6 brush pens in vrolijke kleuren, één zwarte twin marker en één HB-potlood. Zelf vond ik het wel jammer dat er niet ook nog een zwarte fineliner bij zat. Dan heb je echt alle schrijfgerei voor handletteren bij de hand. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Hieronder zie je de verschillende brush pens en de twin marker in actie.

action handlettering drawing kit action shoplog

De brush pens vind ik zelf erg leuk. Ik vind dat er leuke kleuren bij zitten en ze geven ook voldoende kleur af. Leuk om bijvoorbeeld letters mee in te kleuren of je handletteringkunstwerk van een paar vrolijke details te voorzien! De twin marker vond ik overigens wat minder geslaagd. Deze is zwart van kleur, maar op papier lijkt de kleur eigenlijk helemaal niet op zwart. Zonde! Maar goed, voor de prijs van € 1,69 die je voor de Action handlettering kit betaalt, heb je in ieder geval een paar fijne brush pens én een leuk doosje om ze in te bewaren. Best prima, toch?!

action shoplog stationery

Spiraalnotitieboekje

Ook het spiraalboekje waarin ik voor de foto hierboven de brush pens uitprobeerde, komt van Action. Voor het enorme bedrag van € 0,69 ging dit boekje mee naar huis. Ideaal om bijvoorbeeld boodschappenlijstjes of to do lists in te maken! Of om gewoon als fotogeniek object op mooie flatlays of andere foto’s te gebruiken!

action shoplog oma schrijf opa schrijftaction shoplog oma schrijf opa schrijft

Oma schrijft & Opa schrijft

Mijn mooiste aankopen uit deze Action shoplog waren toch wel de boeken ‘Opa schrijft’ en ‘Oma schrijft’. Deze kocht ik voor € 1,96 per boek. Overigens kun je bij Action ook nog de boeken ‘Mama schrijft’ en ‘Papa schrijft’ vinden. Zelf kocht ik alleen de eerste twee. Vorige week heeft mijn opa namelijk te horen gekregen dat hij beginnende Alzheimer heeft. Juist daarom vond ik het een mooi idee om samen met hem (en met mijn oma) juist nu zulke boeken in te vullen. Het zijn geen heel diepzinnige vragen, wat wel zo fijn is voor mijn opa. Ook de antwoorden op dit soort luchtige vragen zijn me over lange tijd waarschijnlijk heel dierbaar. Ik hoop dat beide boekjes een mooi naslagwerk worden dat ik voor altijd kan houden. ♥

Wat kocht jij tijdens je laatste bezoek aan Action?

Volg:
Deel:

47 Reacties

 1. 21 februari 2018 / 07:04

  Echt leuke spullen. Ik ben dat in de Action in België precies nog niet tegengekomen. Vooral voor die Hand Lettering set wil ik eens een kijkje gaan nemen in de winkel, lijkt mij super handig.
  Evelyn blogde over…Mijn eerste dag op het werk

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:07

   Die handletteringset is zeker leuk! Hopelijk kun je dat setje ook snel vinden bij de Action bij jou in de buurt :)

 2. 21 februari 2018 / 07:37

  Die laatste twee boekjes zijn echt bijzonder! Leuk dat action die nu ook verkoopt. En die washitape verslaving herken ik wel. Ik sta regelmatig in de winkel met twee pakjes in mijn handen en sta dan te twijfel hoeveel ik zal mee nemen. Twee of drie? En dan liggen er vervolgens vijf in mijn mandje. Want ja, alle designs zijn mooi. En voor de zekerheid wat extra mee nemen is juist slim toch!
  Maaike blogde over…Over muziek waar ik wél wat mee heb #3

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:09

   Ik was ook blij verrast toen ik de twee boekjes tegenkwam bij Action. Ik kende wel al de serie ‘Opa/oma/mama/papa vertelt’, maar die boeken zijn een stuk prijziger en groter. Deze boeken bevatten niet te veel vragen en zijn een stuk betaalbaarder. Ideaal!
   Haha, herkenbaar van die washi tape! Ik kom ook regelmatig met heel wat pakjes de winkel uit. Het scheelt dat je washi tape voor veel dingen kunt gebruiken en dat het niet de meest dure aankoop is, zeker niet bij Action ;)

 3. 21 februari 2018 / 08:33

  Mooie aankopen hoor, ik word er ook een beetje hebberig van. Vooral de notitieboekjes spreken me aan. En de handlettering-set, maar het is goed om te weten dat de zwarte pen niet zo sterk is.

  Mooie boekjes, voor je grootouders. Dat is even schrikken, zo’n diagnose. Ik hoop dat je opa en oma de boekjes met veel plezier zullen invullen, en wie weet komen daar nog een aantal mooie gesprekken samen uit voort!
  Josephine blogde over…Recept: Marguerite Pudding – en hoe werk je met met een puddingvorm?

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:11

   De diagnose van mijn opa was inderdaad wel even schrikken, ook al hadden we het wel een beetje verwacht. Ik hoop, mede met de hulp van deze boeken, nog veel mooie gesprekken met mijn opa en oma te voeren. Juist nu realiseer ik me namelijk hoe waardevol die gesprekken eigenlijk zijn.

 4. 21 februari 2018 / 08:48

  Prachtige aankopoen had je daar gedaan!
  Bedankt voor de fijne shoptip ?

 5. 21 februari 2018 / 09:08

  Zo veel leuke dingen bij de Action!
  Toevallig kocht ik bij mijn laatste bezoek ook de boekjes opa schrijft en oma schrijft, voor alle vier de toekomstige opa’s en oma’s van onze kleine. Deze krijgen ze als ie geboren is en voor onszelf heb ik de boekjes papa schrijft en mama schrijft gekocht. Het lijkt me leuk voor onze kleine later maar ik denk dat er veel is wat ik van mijn ouders ook nog niet weet!
  Verder kocht ik nog een bulletjournal bij de Action, omdat ik die al zo lang eentje wilde hebben

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:13

   Wat ontzettend leuk dat je de boekjes alvast hebt gekocht voor de toekomstige opa’s en oma’s van jullie dochtertje. Ook voor jullie dochter zelf is het inderdaad een heel mooie manier om haar opa’s en oma’s en haar ouders natuurlijk beter te leren kennen.
   Veel plezier ook met de bullet journal! Die kocht ik een tijdje terug en vind ik ook nog steeds erg leuk.

 6. 21 februari 2018 / 09:38

  Mooie aankopen hoor! Er zitten inderdaad veel fotogenieke objecten bij, en die boekjes zijn ook erg leuk. De laatste keer dat ik in de Action was, zocht ik samen met mijn broer spullen uit voor zijn nieuwe woonst. Dat was ook een leuk bezoekje!
  Haydée blogde over…Welk huwelijkscontract kiezen? Advies voor mijn lezers

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:14

   Wat leuk dat je samen met je broer spullen voor zijn woning hebt geshopt bij Action. Daar hebben ze inderdaad ook heel wat leuke spullen voor te koop bij Action :)

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:16

   Wat heftig en verdrietig om te horen dat jouw oma dement is! Bij mijn opa zit het nu echt nog in de beginfase, maar het is wel verdrietig dat hij zichzelf er zo van bewust is dat hij vaak dingen vergeet. Ik hoop dat het nog even duurt voordat het erger wordt.

 7. 21 februari 2018 / 09:56

  Wat heeft de Action toch altijd leuke spulletjes he! Ik wil ook zo’n boekje met ‘Mama schrijft’ (had gezien dat die er ook waren). Dat lijkt me wel erg leuk om terug te krijgen van mijn moeder. Denk dat ik dat met moederdag ga geven.
  Simone blogde over…TROUWEN | En de huwelijksreis gaat naar…

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:17

   Dat boekje voor je moeder is inderdaad ook echt een leuk cadeau voor bijvoorbeeld moederdag. Ik twijfelde zelf ook nog om de boekjes voor mijn ouders te kopen. Het zijn gewoon stuk voor stuk heel mooie aandenkens en een leuke manier om je ouders of opa en oma nog beter te leren kennen :)

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:19

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Ik weet ook zeker dat de ingevulde boeken me straks heel veel waard zullen zijn. Alzheimer is inderdaad heel verdrietig, voor de mensen om mijn opa heen maar zeker ook voor hemzelf. Gelukkig is het nu nog echt een beginfase, maar ik hoop ook heel hard dat het niet snel zal gaan bij hem :(

 8. Smurfigeknutselfan
  21 februari 2018 / 11:06

  Erg leuk een boekje voor je opa en oma, ik denk dat ze het heel leuk vinden om deze te gaan invullen.
  Wat heb je weer leuke spulken gekocht, ook voor je fotis op je blog. Deze zijn altijd zo mooi je krijgt er meteen een lach van, zo vrolijk zijn je foto’s altijd. Dus ben benieywd naar je volgende mooie foto’s.?

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:19

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn foto’s! Wat onwijs leuk om dat te horen :)

 9. 21 februari 2018 / 11:33

  Ahh Romy, wat erg dat je opa beginnende Alzheimer heeft! Dat is echt heel rot om te horen :( Vreselijk is dat, ik zie het ook zo vaak op mijn werk. Je verliest je dierbaren toch altijd heel langzaam maar zeker. Hopelijk krijg je door deze leuke boekjes toch nog een leuke herinnering aan je opa en oma! Ik kan die helaas niet meer door mijn opa en oma laten invullen, maar ik heb gelukkig nog wel de poeziealbums en vriendenboekjes waar ze iets in hebben geschreven, en mijn oma heeft ooit een kerstkaart en een armband van veiligheidsspelden voor me gemaakt die ik nooit heb weggedaan. Hopelijk kun jij door middel van die boeken ze altijd in gedachten houden <3

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:22

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie! ♥ Ik vond het ook heel verdrietig om dit te horen. Verdrietig voor mijn opa, maar ook voor bijvoorbeeld mijn oma, die zich er heel rot over voelt.
   Ik was dan ook heel blij dat ik deze boekjes vond en hoop nog veel mooie gesprekken met mijn opa en oma te voeren om de boeken samen met hen in te vullen. Juist nu besef ik hoe bijzonder zo’n ingevuld boek straks zal zijn.
   Ik vind het heel verdrietig om te horen dat jij je opa en oma niet meer hebt. Het is wel heel fijn dat je die poeziealbums en vriendenboekjes nog hebt en zo’n persoonlijk cadeau van je oma. Dat zijn dingen om voor altijd te koesteren, hoe verdrietig het ook is om je te realiseren dat ze er nu niet meer zijn ♥

 10. 21 februari 2018 / 12:20

  Ik kom normaal gesproken echt nooit bij de Action, maar laat ik nou net laatst langs de action zijn geweest ;). staat zelfs een shoplog (in video vorm, dat wel) van online op mijn blog vandaag ;).

  Ik kocht er van alles, stationairy, maskertjes, en.. Een bullet journal! Super blij mee :)
  Bente blogde over…Video time: Action shoplog!

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:22

   Oh wat leuk! Ik ga je video straks meteen even bekijken :) De bullet journal scoorde ik trouwens ook laatst. Daar ben ik ook echt blij mee.

 11. 21 februari 2018 / 12:38

  Wat een geweldige aankopen, zo te zien moet ik gauw weer eens naar de Action! Ze hebben er altijd zoveel leuke knutselspulletjes. De handlettering set ziet er echt goed uit! En geweldig die boekjes Opa en Oma vertelt, wat een tof idee is dat. Ik heb helaas geen opa en oma meer, dus ik ga zeker Papa en Mama vertelt kopen voor mijn ouders, haha!
  Anna blogde over…Een week op vakantie met alleen handbagage? Zo doe je dat!

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 19:23

   Die boekjes zijn zeker een aanrader! Ook een heel leuk idee om die boekjes door je ouders te laten invullen. Het is echt een mooi aandenken en het kan ook zo gezellig zijn volgens mij om die boekjes samen met hen in te vullen :)

 12. 21 februari 2018 / 13:22

  Wat bijzonder die invulboeken! Lijkt me mooi om terug te lezen

 13. kaylin
  21 februari 2018 / 13:34

  Oooh die washi tape met pinguins is tof! :D
  Een heel mooi en waardevol idee om het boekje in te vullen met je opa. Sowieso is quality time heel leuk en om te koesteren.

 14. 21 februari 2018 / 14:04

  Oh, wat vervelend van je opa :(. Mijn oma kreeg op relatief jonge leeftijd Alzheimer en gelukkig is het jaren erna nog heel lang goed gegaan. Pas de laatste paar jaar zag je écht achteruitgang. Hoop dat jouw opa er ook nog een tijdlang niet al te veel van merkt. Schreef er toevallig laatst een artikel over voor m’n werk en dementie/Alzheimer is gelukkig niet één en al leed.

  Iig, nu over naar het luchtige: leuuuke spulletjes heb je gekocht! Begin ook een serieuze Washi tape-verslaving te ontwikkelen haha. Stond laatst ook alweer met die van de Action in m’n handen.
  Johanne blogde over…6 mooie en betaalbare WordPress thema’s (+5 gratis thema’s!)

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 20:45

   Wat heftig om te horen dat je oma al vrij vroeg Alzheimer heeft gekregen! Ik heb inderdaad wel gehoord dat het heel erg per persoon kan verschillen hoe lang het duurt voordat iemand echt achteruit gaat. Ik hoop ook echt dat het bij mijn opa lang duurt en dat het lang bij alleen wat vergeetachtigheid blijft.

   On a positive note, wat leuk dat je ook zo goed bent op washi tape! Daar kun je absoluut nooit genoeg van hebben :)

 15. 21 februari 2018 / 14:23

  Spijtig nieuws van je opa helaas. Denk dat het dan inderdaad wel fijn is om zo’n boekjes in te laten vullen en er later in terug te kijken :) en die etuis heb ik laten liggen vorige keer omdat ik er al genoeg heb, maar ze zijn wel echt super mooi!
  Irene blogde over…Mission accomplished!

 16. 21 februari 2018 / 14:25

  Wat een ontzettend naae nieuws van je opa. :( Wel heel mooi dat je nu dat boekje met hem wilt gaan invullen. Ik ga er ook eens naar kijken als ik weer eens in de Action ben. Mooie herinnering kan je zo creëren lijkt mij! Die washitapes trekken ook mijn aandacht, want WAT een leukerds zijn dat zeg!
  Sandra blogde over…Review | Vivera Kaasschnitzel

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 20:48

   Ja, zeker weten! Zulke boeken zijn echt een mooi aandenken voor later. Ik ben ook heel blij dat ik, juist nu, nog zo’n boek kan invullen voor mijn opa. Van de washi tapes ben ik ook echt fan, vooral die pinguïns ♥

 17. 21 februari 2018 / 17:31

  Op die schattige washi tape ben ik ook verliefd, vooral met die pinguins. Ik heb daar een persoonlijke binding mee. Die handletter set is zo leuk! Ik word er blij van! Maar ik ben nu veel aan het tekenen en mijn liefde zal daar altijd blijven denk ik. Ik haal er echt zoveel plezier uit!

  Mijn dag was top. Had gisteren aan vrienden op internet verteld over mijn angst en vanmorgen de reacties gelezen en die waren zo lief. Echt top gewoon. Die glimlach was groot en ook door jouw reactie op mijn blog werd ik warm! En ook in de les was het gezellig. En ik en mijn twee leerkrachten hebben mijn eindwerk overlopen en ik zit volledig op schema en ik ben goed bezig. Die bevestigingen zijn in tijden als deze goud. En de topper van de dag was dat ik na de lunchpauze mijn vertrouwenspersoon heb gezien! Wat waarschijnlijk betekent dat hij terug is. We hebben elkaar kort gesproken en ik ben zo opgelucht dat hij terug is! Wat betekent dat het goed gaat en ik mijn steunpilaar terug heb voor dit jaar. Ik ben echt zo blij gewoon door alle leuke dingen die gebeurd zijn vandaag!
  Nikita blogde over…Een like op sociale media

  • Romy
   Auteur
   21 februari 2018 / 21:30

   Wat fijn om te horen dat de reacties op je blogartikel je zo veel goed hebben gedaan en dat onder andere mijn reactie je dag iets leuker maakte :) Dat doet me goed om te horen. Zo te lezen ben je ook supergoed bezig met je eindwerk. En wat fijn dat je je vertrouwenspersoon vandaag kon zien! Ik hoop dat je snel weer met hem kunt praten en dat het een stuk beter met hem gaat. Geniet nog even na van je heerlijke dag :)

 18. 22 februari 2018 / 10:37

  Dat Oma schrijft boekje is echt heel tof, misschien ga ik die ook wel kopen voor mijn oma. Ze vertelt niet zo vaak over vroeger, maar wie weet vind ze het wel leuk om die dingen op te schrijven!

  Liefs, Eline

  • Romy
   Auteur
   22 februari 2018 / 18:10

   Wat leuk dat je dat boekje misschien ook voor je oma wilt kopen. Het lijkt me zo mooi om voor altijd zo’n ingevuld boekje te hebben als aandenken voor als je opa of oma er misschien niet meer is.

 19. 22 februari 2018 / 19:36

  Wat een mooi gebaar die boekjes met ‘opa schrijft’ en ‘oma schrijft’! Lijkt me heel leuk en mooi om later terug te lezen! Misschien ga ik voor de boekjes ‘mama schrijft’ en ‘papa schrijft’. Vooral mn vader zou het denk ik wel leuk vinden om te doen, hij is afgekeurd om te werken en naast zijn vrijwilligersbaantje heeft hij verder dus niet veel te doen. Zo’n boekje houd je dan toch bezig :)
  Dinja blogde over…Food: Jumbo vs Jamin paaseitjes

  • Romy
   Auteur
   23 februari 2018 / 07:28

   Wat een lief idee om je ouders zo’n boekje cadeau te doen! Het is inderdaad meteen een leuke bezigheidstherapie voor je vader om zo’n boekje in te vullen. Met 95 pagina’s duurt het wel even voor je door alle vragen heen bent ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge