Action shoplog | Kalligrafeerset, waterverf & vrolijk papier

17 mei 2018 | Lifestyle | 28 reacties

De knutselafdeling van Action was voor een vriendin en mij dé hotspot tijdens een dagje weg. Aangezien we allebei onze tijd graag doorbrengen met een berg knutselspullen voor onze neus, mocht een bezoek aan Action niet ontbreken. Eerder die week ging ik zelf ook al langs om te neuzen tussen de Action-knutselspullen. Die twee bescheiden shopsessies leverden samen toch wel een tas vol met leuke aankopen op. Ik scoorde onder andere leuke producten voor kaarten maken en handletteren, waaronder een gave kalligrafeerset. In deze Action shoplog laat ik je mijn aankopen zien.

action shoplog kalligrafeerset calligraphy set

Action Calligraphy Set (kalligrafeerset)

Wat nu save the best for last? Ik begin gewoon met mijn favoriete aankoop: een kalligrafeerset. Kalligrafie is in feite de voorloper van handletteren, maar stiekem vind ik het wel een hippe hobby. Met een ouderwetse kroontjespen kun je namelijk nog net iets mooiere letters maken dan met een fineliner. Ook zijn kroontjespennen puur jeugdsentiment voor mij. Ik leerde hiermee ooit voor het eerst – toen nog – in hakenpoten schrijven. Ik herinner me nog de ellende met vullingen en vlekken op mijn vingers, maar leuk was het zeker. Toch is het schrijven met een kroontjespen in lijntjesschriften waar mijn voorliefde voor schrijven ooit mee begon!

action shoplog kalligrafeerset calligraphy set

De Action Calligraphy Set bestaat uit één kroontjespen, drie losse pennen (Big, Medium en Fine) om in de pen te schroeven, drie vullingen en een converter waarmee je de inkt uit een vulling in de pen kunt krijgen. De losse pennen kun je eenvoudig op de bestaande pen schroeven. Wel moet je in de kroontjespen natuurlijk ook een ouderwetse vulling stoppen. Pas op: dit is met gevaar voor inktvlekken op je mooie kleding natuurlijk! Ik moet toegeven dat ik zelf nogal zat te klungelen met de vullingen, zeker bij het omwisselen van de pennen. Het duurde na he wisselen wel even voordat ik daadwerkelijk inkt uit de kroontjespen kreeg. Daar moet ik vast nog wat handigheid in krijgen.

action shoplog kalligrafeerset calligraphy set action shoplog kalligrafeerset calligraphy set

Hierboven zie je hoe de dikke pen schrijft. Wat ik zelf erg mooi vind aan de kroontjespen, is dat je letters op sommige plekken dikkere opleveren hebben dan op andere plekken. Als je daar een beetje handig in bent, kun je hier vast mooie letters mee maken. Ik ben zeker van plan om binnenkort volop te gaan oefenen met zelfgemaakte kaarten van tekst voorzien met deze mooie pen. Dat geeft een handgeschreven boodschap vast nog net iets extra’s. Voor de Action Calligraphy Set betaalde ik hooguit €2,00 (volgens mij €1,89).

action shoplog knutselspullen die-cuts vlinders action shoplog knutselspullen die-cuts vlinders

Decoratievlinders

Ik ben gek op vlinders en gebruik ze op mijn knutselcreaties liever te veel dan te weinig. Daarom kon ik deze decoratievlinders onmogelijk in het knutselschap van Action laten liggen. In een pakje zitten 36 vlinders in verschillende soorten en maten. Ik kon het niet laten om de vlinders meteen maar in drie kleuren mee te nemen. #grootverbruiker Extra leuk is het om de vleugels van de vlinders voorzichtig om te vouwen, zodat het net lijkt of de vlinders wegfladderen. Leuk voor op een kaart of een vrolijke cadeauverpakking! De vlinders kosten trouwens €0,68 per verpakking.

action shoplog notitieboekjes

Action notitieboekjes

Notitieboekjes, daar kun je er niet genoeg van hebben. Sorry, ik val in herhaling. Die opmerking heb ik vast al een keer of honderd gemaakt. Toch is er geen woord van gelogen! Ook deze twee leuke notitieboekjes zullen ongetwijfeld wel vol komen met handige aantekeningen voor mijn blog. De spiraalboekjes kosten per stuk net iets minder dan €1,00.

action shoplog fotolijstje blad

Fotolijstje in bladvorm

Leuke prullaria voor in huis koop ik vrijwel nooit, maar voor dit fotolijstje maakte ik graag een uitzondering. Ik vond de vorm geweldig en zie nu al voor me hoe ik dit lijstje in mijn toekomstige huis een ereplaatsje in de vensterbank geef. Het lijstje kostte overigens ook maar €0,99, dus voor die prijs hoef je het zeker niet te laten. En voor de liefhebbers van flamingo’s en ananassen: ook in die vormen waren er soortgelijke fotolijstjes te koop.

action shoplog knutselspullen luxe paper block

Action Luxe Paper Block

Een shopsessie op de knutselafdeling bij Action is een van de weinige gelegenheden waarvoor ik met liefde vreemde lichaamshoudingen aanneem. Ik moest namelijk best een tijdje gehurkt op de grond het hele schap doorzoeken om dit papierblok van onderop de stapel tevoorschijn te halen. Maar het was het allemaal waard, want een leuk papierblok is het zeker.

action shoplog knutselspullen luxe paper block action shoplog knutselspullen luxe paper block action shoplog knutselspullen luxe paper block

Voor €1,99 koop je dit Action Luxe Paper block met 8 vellen met kartonnen figuurtjes, 2 vellumvellen met quotes en 8 vellen patroonpapier. Daarmee heb je in principe alles in huis om heel wat vrolijke kaarten te maken. Ideaal! Wie weet maak ik binnenkort nog wel een kaart met dit papierblok voor een DIY-artikel op mijn blog.

action shoplog waterverf

Action Water Colour Set (waterverf)

Als laatste belandde ook deze Action Water Colour Set in mijn winkelmandje. Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan, want volgens mij kun je er alle kanten mee op. Denk aan afbeeldingen inkleuren, handletteren of achtergronden maken op kaarten. Het is jammer dat ik niet goed kan illustreren, want anders zou het verfpalet ook daarvoor goed van pas komen. Een kwastje zat er niet bij, maar je hebt met dit leuke waterverfpalet wel meteen 12 vrolijke kleuren waarmee je aan de slag kunt gaan.

action shoplog waterverf

Ik kan me in ieder geval voorlopig weer flink uitleven op mijn creatieve hobby’s. Laat ik dit weekend maar weer eens beginnen met een paar kaarten maken. Daar heb ik nu al zin in!

Welk item uit deze Action shoplog spreekt jou het meeste aan?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

28 Reacties

 1. Smurfigeknutselfan

  De papierblok lijkt me super leuk voor mee te werjen. Maar die vlinders wil ik ook graag hebben. Volgens mij hebben ze ook nog rose/paarse vlinders. ( gezien bij you-tube). Daar ga ik naar op zoek. Veel plezier met je spullen.?✒?

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk dat je ook naar de vlinders en het papierblok gaat kijken! Ze hadden de vlinders inderdaad in het roze. Die heb ik uiteindelijk laten liggen, omdat ik drie pakjes voor nu al vrij enthousiast vond ;) Maar leuk waren ze zeker!

   Antwoord
 2. Marije

  Ah de kalligrafie set ?. Dat had ik vroeger ook en was zo leuk. Toch vanavond even gaan kijken want het papierblok wil ik ook nog steeds

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk dat je vanavond een kijkje bij Action wilt gaan nemen! Ik ben nu al heel benieuwd met wat voor aankopen je thuis komt :)

   Antwoord
 3. Darina

  Kalligrafie heb ik vroeger heel veel gedaan, mooie set! En die decoratievlinders had ik ook niet laten liggen :)

  Antwoord
 4. Manon

  Vanmiddag maar eens langs de Action! Ik vind de vlinders en de kalligrafie set erg tof. Veel plezier met je nieuwe spulletjes!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat gaat vast goed komen :) Ik ben benieuwd of jij ook nog met leuke dingen van Action thuis komt.

   Antwoord
 5. Iris - Thebeautymagazine.nl

  Wat een leuke knutsel spulletjes heeft de Action. Ik haal bij de Action wel eens spullen om te kunnen schilderen.

  Antwoord
 6. Inge

  Die kroontjespen ziet er leuk uit! Die ga ik zeker aanschaffen binnenkort :)

  Antwoord
 7. Irene

  Zo leuk die pennen! Wij moesten vroeger ook altijd met een vulpen schrijven en ik heb het eigenlijk sinds de lagere school bijna niet meer gedaan maar ik vond het wel altijd heel leuk herinner ik mij! Dat fotolijstje is ook super tof trouwens! Dat zou hier in ons huis ook leuk staan. Hm ik denk dat ik zaterdag misschien ook weleens in de Action te vinden zal zijn :p

  Antwoord
  • Romy

   Leuk dat jij ook een kijkje gaat nemen bij Action! Ik ben benieuwd of je ook wat leuke items vindt :) Grappig hè dat kroontjespennen echt jeugdsentiment zijn. Ik moest ook meteen denken aan groep 3 toen ik deze pennen zag.

   Antwoord
 8. Sandra

  Die kalligrafieset is echt een beetje jeugdsentiment, hihi. Ik vind dat vroeger zo leuk! Nu heb ik er echt het geduld niet meer voor om lekker zo bezig te zijn. Dat fotolijstje is ook erg leuk zeg! Lekker zomers en vrolijk. :)

  Antwoord
 9. Loes

  Die aquarelset lijkt precies op een setje wat ik heb van AliExpress! Leuke dingen hebben ze bij Action, wil er graag weer eens heen.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat leuk! Ik moet ook snel weer eens op AliExpress gaan kijken voor knutselspulletjes. Daar hebben ze ook vaak zulke leuke dingen te koop.

   Antwoord
 10. Daenelia

  Wat jij met de Action hebt, heb ik dus met Flying Tiger :) Ik kan er nooit voorbijlopen. Zelfs niet toen we in Italië waren… Ik ben niet in zo heel veel Actions geweest, ik vind ze erg rommelig en ongeorganiseerd. En … de zaken die ik nodig heb, hebben bij de action niet de kwaliteit die ik zoek. Ik zag en papiersnijder die van ellende al uit elkaar viel in de verpakking.
  Maar … ik zal weer eens naar binnen lopen voor een nieuwepoging, voor het papier dan. Je kunt noit genoeg knutselpapier of washitape hebben.

  Antwoord
  • Romy

   Papiersnijders van Action zijn inderdaad niet echt een succes ;) Die koop ik ook zelf liever voor iets meer geld bij een andere winkel. Maar qua papier en decoratie hebben ze op zich best prima producten bij Action. Ik ben er in ieder geval erg tevreden over :)
   En wat betreft het papier en de washitape ben ik het trouwens helemaal met je eens. Daar kun je nóóit genoeg van hebben!

   Antwoord
 11. Anne - YouStyle.nl

  Leuk! Ik wist niet eens dat ze calligrapy pennen hadden bij de Action. Ik heb daar vroeger ooit een cursus in gevolgd haha

  Antwoord
 12. Dieuwke

  De papierblokken heb ik aan het begin van de week gekocht, maar die vlinders waren nergens te bekennen en ze zijn echt prachtig. Dat is dus best wel jammer.

  Antwoord
  • Romy

   Wat jammer dat je de vlinders nog niet hebt gevonden bij Action. Hopelijk heeft jouw filiaal ze binnenkort wel. Ik heb ze zelf nog geen week geleden gekocht, dus ze zouden nog wel beschikbaar moeten zijn bij een aantal filialen :)

   Antwoord
 13. Simone

  Wat een leuke dingen heb je geshopt! Die kalligrafiepennen zien er tof uit! Daar kun je vast hele mooie dingen mee maken :) Dat luxe paperblock ziet er overigens ook super leuk uit. Het is dat ik nog zoveel papier heb, anders zat ik nu in de auto naar de Action haha!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, een herkenbare uitspraak voor mij. Ik koop ook bijna nooit papier bij Action, omdat ik stiekem al zó veel heb liggen ;)

   Antwoord
 14. Anna

  Wauw! Die waterverf en calligraphy set zijn echt iets voor mij en mijn opleiding! Ik ga zeker even op zoek! Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen! Ik hoop dat je ze ook kunt scoren en ben nu al benieuwd wat je ermee gaat maken :)

   Antwoord
 15. Maaike

  Leuke aankopen! Ik kom bijna nooit bij de Action, toch maar eens gaan kijken binnenkort :-)

  Antwoord
 16. Geke

  Wat een heerlijke spulletjes heb je weten te scoren :-) Dat worden vast veel creatieve momentjes ermee.

  De Action is zo verleidelijk hé, maar ik heb momenteel een koopstop van hobbyspulletjes (die wisselend lukt…)

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Hier kan ik weer even mee vooruit :) Wel een goed idee trouwens, zo’n koopstop! Maar ik kan me voorstellen dat dat nog best een uitdaging is met onder andere de Action die regelmatig zijn assortiment aanvult met nieuwe leuke dingen ;)

   Antwoord
 17. zwartraafje

  Eerder deze week kocht ik zelf ook twee vlindersets én twee Action Luxe Paper Blocks. Nu nog eens de tijd vinden om er mee aan de slag te gaan.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je zulke goede aankopen bij Action hebt gedaan! Veel knutselplezier ermee! Hopelijk vind je snel de tijd om er lekker mee aan de slag te gaan :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs