action19 3

Geshopt bij Action! | Kerstpapier, kattenstempel & klein grut

 • 9 november 2019
 • 29 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Stel: je komt ergens drie kwartier te vroeg aan en er zit een filiaal van Action op de hoek. Driemaal raden waar je dan in mijn geval twee minuten later beland. Juist ja, in mijn favoriete winkel met mijn neus tussen de knutselspullen. Speciaal voor dit artikel zette ik mijn aankopen bij thuiskomst direct op de foto voor wat leuke shoptips. Ik laat je onder andere de onwijs leuke sets voor kerstknutselen zien, maar ook dé stempel voor kattenliefhebbers en iets moois voor in huis.

action paper crafts set voor kerst

Action Paper Craft Sets voor kerst

Mijn favoriete aankopen zijn toch wel de leuke Action Paper Crafts Set in kerstthema. Aangezien het niet lang meer duurt voordat de kerstkaarten de deur uit moeten, is het hoog tijd dat ik daar een begin mee maak. Dit soort pakketten met knutselspullen voor kerst vind ik dan ideaal. Zo hoef je niet van alles bij elkaar te zoeken en heb je in een mum van tijd een paar kaarten af. In deze Paper Craft Sets zitten 8 vellen papier, heel wat vellen met uitstansbare figuurtjes, leuke stickers en een paar gezellige belletjes. Ook leuk voor de creatieve inpakkers onder ons trouwens!

Prijs per set: € 1,79

De belletjes maken dit pakket overigens ook een schot in de roos voor katteneigenaren. Twee minuten na het fotograferen ging Pippa namelijk enthousiast met dat zakje aan de haal. Slimmerik!

action paper crafts set voor kerst
Hoe leuk zijn deze figuurtjes? In elke Action Paper Craft Set zitten meerdere van deze vellen.
action paper crafts set voor kerst
Het papier in de sets is allemaal A5-formaat. Handig voor kaarten maken!
action paper crafts set voor kerst
En deze labels zullen het vast ook prima doen aan je kerstcadeaus.

Er zijn vier varianten van deze leuke pakketten. Van kleurrijk tot nostalgisch of juist zwart-wit en chic. Ik vond dat ik nog aardig beschaafd had ingeslagen door dit keer braaf maar twee van de vier pakketten mee naar huis te nemen. Er moet natuurlijk wel plek overblijven in mijn nieuwe hobbykamer om volgend jaar weer wat moois voor kerst te scoren.

action paper crafts set voor kerst
Even serieus: die hond met het brilletje is toch te leuk. Die ga ik vast en zeker gebruiken op een kaart voor een hondenliefhebber.
action paper crafts set voor kerst
action paper crafts set voor kerst

Deze sets liggen trouwens op de kerstafdeling, dus niet tussen de knutselspullen. Als je daar toch een kijkje neemt, vergeet dan vooral niet ook de mooie lichtjes en kerstdecoratie te bewonderen. Ik besloot alle nogal kitsch ballen met glitters die al in de winkel loslieten maar te laten voor wat ze zijn. Maar verder is er genoeg leuks tussen de kerstspullen te bekennen!

embossed stickers action
embossed stickers action
embossed stickers action

Stickers voor bullet journaling

Mijn stickercollectie begon de afgelopen maanden tot mijn grote schrik nogal uit te dunnen. Oké, dat is misschien iets te dramatisch gezegd voor iemand die nog steeds een lade vol vrolijke kleefbare plaatjes heeft. Toch kon ik in mijn ogen wel wat nieuws gebruiken, aangezien ik in de herfst en winter weer volop aan het knutselen wil slaan. Gelukkig was daar het stickerschap van Action met een hele lading nieuwe stickers. Er zat genoeg vrolijks bij om niet met lege handen thuis te komen, zoals je hierboven ziet. Vooral de vossen en het blauwe huisje vind ik geweldig. Ik moest me inhouden om daar niet twee vellen van mee naar huis te nemen.

Prijs per 2 vellen stickers: € 0,89

action letterstickers

Letterstickers

Nog meer stickers? Ja maar, deze had ik écht nodig. Letterstickers zijn altijd handig om kaarten persoonlijker mee te maken. Deze twee vellen vond ik een koopje vergeleken met wat ik eerder in scrapbookwinkels voor dit soort stickers moest betalen. Ze zijn ook nog eens van mooie kwaliteit en zijn wat “verhoogd”. Vind ik zelf altijd wel leuk op kaarten! Er mochten twee van deze stickervellen met mij mee naar huis: een oranje en een neutrale zwarte variant.

Prijs per stickervel: € 0,59.

houten stempel kat action

Kattenstempel

Zet een kat op je product en je kunt er bijna van op aan dat ik er nogal enthousiast van word. Zo gebeurde ook met deze stempel. Niet alleen is de stempel op zich al een plaatje om te zien, maar ik ben ook dolenthousiast over het idee dat ik voortaan waar ik maar wil een kat bij kan stempelen. Dat fleurt zelfs saaie takenlijstjes nog op. Er waren trouwens ook andere varianten van de stempel, bijvoorbeeld één met een hond en één met de tekst ‘Perfect’ voor wie graag zijn boodschappenlijstjes van een zelf uitgekozen keurmerk voorziet 😉

Prijs: € 0,49.

action washi tape

Washi tape (ja, het is weer zover!)

Zet mij neer in Action en ik neem geheid minimaal één pakje washi tape mee. Maar met een legitieme reden, want er gaan bij mij met kaarten maken heel wat rolletjes doorheen. Dit keer ging ik voor twee fleurige setjes, waarvan de variant met kersenbloesem en roze vlinders mijn favoriet is.

Prijs per 3 rollen: € 0,79

action wereldbol

Vintage globe

Als laatste nam ik dit keer ook iets mee van de afdeling met woondecoratie. Meestal lukt het me om die afdeling met gesloten portemonnee te verlaten, omdat ik aan kussens en vaasjes niet bepaald een gebrek heb. Maar voor deze globe maakte ik dit keer met alle liefde een uitzondering. Hij is mini en daarmee automatisch nogal schattig. Niet heel praktisch als je wilt weten waar Malta en Zanzibar ook alweer liggen, maar wel gewoon leuk om neer te zetten. Precies het ding dat ik nog zocht voor in mijn open kast én niet duurder dan € 2,49. Goeie deal, toch?!

Heb jij nog leuke shoptips voor kerstknutselspullen voor mij?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 9 november 2019 op 7:18 am - Beantwoord

  Wow, ik doe niet aan kerstdecoratie (want ik houd niet van drukte in huis), maar dit ziet er wel heel gaaf uit! En een stempel op je boodschappenlijstje, wie wil dat nou niet;).

  • Romy 12 november 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Haha, echt hè?! Misschien moet ik mijn boodschappenlijstjes voortaan maar daadwerkelijk opleuken met dit katje.

 2. Darina 9 november 2019 op 7:27 am - Beantwoord

  Die kattenstempel vind ik echt geweldig!

 3. Tineke 9 november 2019 op 7:40 am - Beantwoord

  Die wereldbol is wel heel leuk! Ik kom niet zo vaak meer bin Action om mijzelf geld te besparen.

 4. Audrey 9 november 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Heel leuk! Ik snap wel dat je het niet kon laten om even de Action in te duiken.

 5. Amy 9 november 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Wauw, hebben ze dit allemaal bij Action joh? Leuke aankopen zeg! Ik kom er eigenlijk echt nooit, behalve een paar weken geleden een keer.. dan koop ik toch vooral praktische dingen en kijk ik tussen het snoepgoed of ik nog iets bijzonders zie. 😉 De Washi tape met kersenbloesem erop is inderdaad heel leuk!

  • Romy 12 november 2019 op 8:54 pm - Beantwoord

   Action is ook de ideale winkel voor praktische dingen natuurlijk. Meestal is dat de voornaamste reden dat ik er kom, maar eindig ik toch weer op de knutselafdeling 😉

 6. Jantine 9 november 2019 op 9:23 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingetjes heb je gevonden. Een vriendin had het ook al over die kerstpakketjes, maar IK GA NU NIET NAAR ACTION (hoofdletters om mezelf te overtuigen ?) eerst moet er wat meer materiaal dat al in de kast ligt op…. Maar oh, wat is de verleiding aanwezig….
  Die mini globe is ook leuk, zeg. Ik heb een echte, waarop je wel Zanzibar en Malta kunt vinden ?
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 12 november 2019 op 8:56 pm - Beantwoord

   Haha, hebben de hoofdletters geholpen om NIET naar Action te gaan? 😉 Wat een verleidelijke winkel is het ook!
   Leuk dat je een echte globe is waarop de landen ook nog eens iets leesbaarder zijn! Wie weet koop ik ook nog eens een mooie echte globe. Ik hoop er nog altijd een bij de kringloopwinkel te scoren.

 7. Shirley 9 november 2019 op 11:59 am - Beantwoord

  Die wereldbol lijkt zo schattig. Kan op de foto niet helemaal inschatten hoe klein hij precies is, maar hij lijkt niet heel groot. Ik ga alleen bij de Action naar binnen als ik praktische spullen nodig heb. Tot nu toe is de Action hier Antwerpen als ik er ben steeds zo hysterische en druk dat ik niet aan andere afdelingen toe kom, omdat ik zsm naar buiten wil. Het bespaart me in ieder geval wel geld.

  • Romy 12 november 2019 op 9:01 pm - Beantwoord

   De globe is ook echt heel klein. Volgens mij een centimeter of tien hoog. Leuk trouwens dat jullie in België ook een Action hebben, maar minder geslaagd dat het er zo druk is. Wel goed voor de portemonnee! Dat zou mij maandelijks heel wat knutselspullen schelen 😉

 8. Johanne 9 november 2019 op 2:26 pm - Beantwoord

  Het is bij ons in de action de laatste tijd zo druk, dat ik snel pak wat ik nodig heb en weer verdwijn ?. Vind die kattenstempel super leuk (goh) en het wereldbolletje ook. Schattig!

  • Romy 12 november 2019 op 9:02 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest ook meteen aan jou denken bij het zien van de stempel. Als je hem met zwarte inkt gebruikt, is het net Buttons 🙂

 9. Annemarie Tisseur 9 november 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

  Ik kijk uit naar bezoekjes naar de grote Action, daar is de knutselafdeling nog groter. Ook de kerstafdeling struin ik af naar leuke spulletjes. Ik hoop, als je weer gaat knutselen, dat je dat ook laat zien. Ik geniet van je dagelijkse blog.

  • Romy 12 november 2019 op 9:03 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog! Ik hoop zeker binnenkort weer eens wat creaties te laten zien. Alleen al als stok achter de deur om op korte termijn weer lekker te knutselen 🙂

 10. Anna 9 november 2019 op 3:00 pm - Beantwoord

  Wat een fantastische aankopen! Ik krijg nu ook helemaal zin om aan de slag te gaan met kerstkaarten, haha :D.

 11. Ilona Wielinga 9 november 2019 op 4:36 pm - Beantwoord

  Je hebt weer toffe spulletjes gescoord. Krijg altijd spontaan zin om naar de Action te fietsen. Maar nee; ik heb even genoeg creatieve spulletjes, haha.

  • Romy 12 november 2019 op 9:03 pm - Beantwoord

   Haha, dat noem ik nog eens zelfbeheersing! Creatieve spullen, zeker bij Action, blijven voor mij heel verleidelijk.

 12. Anouk 9 november 2019 op 9:18 pm - Beantwoord

  Heerlijk dat de action altijd weer zoveel leuke knutselspulletjes heeft! Ik heb laatst een kerst papierblok bij de action gescoord en ik kijk er erg naaruit om daar iets mee te gaan doen.

  • Romy 12 november 2019 op 9:45 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Ik stond zelf ook met een papierblok in mijn handen en stond op het punt dat mee te nemen. Uiteindelijk heb ik het toch maar laten liggen, maar mooie papierblokken heeft Action zeker.

 13. Els 10 november 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Over die paper craft set heb ik zo lang getwijfeld en toch niet gekocht. Ik had al eerder die paper setjs gekocht met alleen papier. Ik ben benieuwd wat je er mee gaat maken :-). En die katten stempel, wat schattig!

  • Romy 12 november 2019 op 10:27 pm - Beantwoord

   Leuk dat je al eerder mooie papiersets bij Action hebt gekocht! Ook leuk! Ze hebben daar toch altijd weer leuke spullen te koop, ook zeker voor kerst 🙂

 14. Mariska 10 november 2019 op 1:01 pm - Beantwoord

  Haha je kunt weer even vooruit zo te zien. Leuke washi tapes 🙂

 15. Janne 10 november 2019 op 9:34 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je “glitters die al in de winkel loslaten” bedoelt in plaats van “in de winter”. Ik heb het een paar keer herlezen, maar ik kon er anders geen chocola van maken!

  Je hebt weer leuke spulletjes gekocht. Vooral de kerstpapiertjes in roodtinten vind ik erg mooi. Het is dat ik nog een hoop kerstknutselspullen heb liggen en niet erg veel kerstkaarten verstuur, anders was ik ervoor naar de Action vertrokken 😀

  • Romy 12 november 2019 op 10:53 pm - Beantwoord

   Oeps, van die zin valt inderdaad geen chocola te maken. Dank je! Ik heb er meteen maar een wél logische zin met ‘winter’ van gemaakt 😉
   Ik vind het zo leuk dat jij ook graag kerstkaarten maakt. Of je nu veel kaarten verstuurt of weinig, het blijft een leuke en ontspannende bezigheid om zelf mooie kaarten in elkaar te fröbelen, vind ik 🙂

 16. Suzanne 11 november 2019 op 11:57 am - Beantwoord

  Super leuk om je geshopte items te zien! Ik kom ook iedere keer de Action uit met mijn handen vol..

 17. Maaike 11 november 2019 op 11:35 pm - Beantwoord

  Wat een toffe aankopen. Vooral die stempel <3

 18. zwartraafje 14 november 2019 op 5:27 pm - Beantwoord

  Ik zou soms willen dat je bij Action losse washi-tape rolletjes kon kopen. Dan kon ik echt enkel die ene kopen die me meteen aansprak (in dit geval die met de kersenbloesem). Eerder vandaag heb ik zelf ook weer wat extra rolletjes gekocht. Dit keer bij Zeeman vermits ze daar net kerst-washitape hadden binnengekregen. Voor de stickervellen van Action stelt trouwens hetzelfde. Mij zouden ze heel blij kunnen maken met een vel waar alleen maar stickers van boeken, enveloppen, thee en planten op staan.

  • Romy 20 november 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

   Daar ben ik het wel mee eens. Soms zie ik ook pakjes washi tape liggen waarvan ik eigenlijk maar één rolletje echt leuk vindt. Het zou leuk zijn als Action zich nog eens aan losse washi-rolletjes waagt. Ik denk dat wij allebei alvast vaste koper van de rolletjes zouden worden 😉
   Leuk om te horen dat Zeeman ook mooie washi tape heeft liggen. Misschien moet ik daar ook eens een kijkje gaan nemen.

Recente blogs

Een stukje echtheid uit mijn leven (in een 13-dingen-lijstje)

20 mei 2022|Persoonlijk|

Meer echtheid graag. Daarover schreef Teske laatst een mooie post op Instagram. Ze deed zelf een paar pure onthullingen over onzekerheid, babyharen en uitpuilende wasmanden. Dat zette mij aan het denken: wat zijn stukjes echtheid uit mijn leven die misschien niet zo glamoureus en fantastisch zijn, maar vast wel deels herkenbaar voor anderen? Ik merk dat ik zelf ook regelmatig bij dingen denk “Er is zeker echt niemand anders die dat heeft!”, terwijl dan later blijkt dat ik totaal niet de enige ben. Zo werd die ene vraag deze lijstjesblog met 13 stukjes echtheid uit mijn leven. 

Inkiekje #43 | Pantypoespas, afhaalanekdotes & allemaal appels

18 oktober 2021|Persoonlijk|

Terwijl de blaadjes van de bomen dwarrelden, plukte ik een weekvoorraad verse appels in de ongerepte natuur. Maar er gebeurden ook minder sprookjesachtige dingen. Zo zag ik met lede ogen toe hoe mijn drie minuten oude panty werd toegetakeld (het leed dat katten hebben heet!) en was een afhaalmaaltijdanekdote goed voor een wijze les van Oprah. Ik laat je meegenieten van mijn fijne hoogtepunten en hersenflodders van de laatste weken.

De kracht van iets doen voor een ander

14 november 2017|Lifestyle|

"Mooi mens!" Dat is wat er in me opkwam toen ik mijn moeder gisteren een welverdiende prijs in ontvangst zag nemen voor haar vrijwilligerswerk. Al bijna 20 jaar zet zij zich als vrijwilliger in voor ouders van couveusekinderen. Niet een paar uur per week, maar meteen all the way en met al haar enthousiasme en passie. De impact die ze daarmee heeft gehad, inspireerde me om dit artikel te schrijven. Want hoe waardevol is het om - zonder iets terug te vragen - iets voor een ander te betekenen? Hoe krachtig is het als je je inzet om wat voor een ander te doen? En hoe kun jij ook je steentje bijdragen?