Afgelopen weekend ging ik scrapbooken en kaarten maken bij Jolanda. Of nou ja, eigenlijk waren we iets te druk met gezellig kletsen om echt veel te maken. Mij hoor je niet klagen! Ook besmetten Jolanda en ik elkaar met het hardnekkige Action-virus. Oftewel, we zagen bij elkaar zo veel leuke knutselspullen van Action dat we voor we het wisten samen bij Action waren beland. Ik kwam met een mandje vol leuke knutselspullen weer thuis. In deze Action shoplog met spullen voor je bullet journal (of kaarten maken) laat ik je mijn aankopen zien.

action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal

3D Die-cut Block

De afbeeldingen in dit blok met die-cuts (uitdrukbare figuurtjes) zijn toch te schattig voor woorden? Ik was in ieder geval direct verliefd op onder andere het leuke hertje en de vogels. Dit blok is eigenlijk bedoeld voor 3D kaarten, maar ik heb al eerder in dit DIY-artikel laten zien dat zo’n blok zich ook goed leent voor kaarten zonder 3D-effect. Ook kun je de figuurtjes met tape prima in je bullet journal gebruiken. Ideaal voor het voorjaar dat er straks weer aankomt. Deze blokken kosten €1,79 en er zijn meerdere varianten verkrijgbaar. In een blok zitten 12 vellen met die-cuts.

action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal

Luxe Paper Blocks

Ook van de Luxe Paper Blocks van Action ben ik fan. In deze blokken zitten 8 vellen met die-cuts, 2 vellum vellen, 8 vellen papier en 1 stickervel. Ik maakte met eerdere Luxe Paper Blocks van Action al eens een paar fleurige kaartjes. Maar deze nieuwe papierblokken zijn weer heel anders. Ik zie unicorns, vogeltjes en exotische figuren. Daar maak je mij wel blij mee! Ik denk dat ik binnenkort de blokken in meer detail zal laten zien, samen met een paar voorbeeldkaarten die ik ermee heb gemaakt. Alhoewel de blokken, vooral de stickers en die-cuts, ook perfect zijn voor in je bullet journal. Zie bijvoorbeeld deze spread.

action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal

Blok met vellumpapier

Voor dit blokje met vellumpapier moest ik achterin het schap met knutselspullen graaien, maar dan heb je ook wat. In dit blokje zitten 24 A5-vellen van semi-transparant vellum. Ik werk zelf eerlijk gezegd niet heel vaak met vellum, omdat het lastig plakken is. Maar voor dit blokje met mooie natuurmotieven maak ik graag een uitzondering. Ook op kaarten staat dit papier erg leuk als je met laagjes werkt, omdat het papier dus half doorschijnt. Voor dit blokje betaalde ik €1,48. Er waren ook andere varianten van dit vellum blok beschikbaar, onder andere met quotes.

action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal

Woodlook sheets

Een van mijn favoriete aankopen uit deze Action shoplog met spullen voor je bullet journal zijn deze woodlook sheets. Dit zijn zelfklevende vellen (ook op A5-formaat) met – de naam zegt het al – de uitstraling van hout. Uiteraard ben ik vooral weg van de pastelkleurige variant. Je kunt met deze sheets heel wat kanten op. Zo kun je stukjes uit deze sheets scheuren en aan de randen van een pagina in je bullet journal verwerken. Of je kunt de sheets in zijn geheel gebruiken of er figuurtjes uit knippen of stansen. Opties genoeg! Per pakje met 15 sheets (in 5 verschillende kleuren) betaal je €0,99.

action shoplog spullen voor bullet journal

Stickers met luiaards

Voor deze stickers maakte ik een “uitstapje” naar de kinderafdeling. Daar kun je namelijk, tussen het stoepkrijt en de viltstiften, ook nog weleens leuke spullen voor je bullet journal vinden. Jolanda wees me op deze leuke stickers met luiaards. Er waren ook nog andere varianten, maar die waren iets minder mijn ding. Deze schattige luiaards kon ik niet weerstaan en gooide ik snel in mijn mandje. Ze kosten €0,55 voor 8 vellen.

action shoplog spullen voor bullet journal
action shoplog spullen voor bullet journal

Embossed stickers voor je bullet journal

Ook de Embossed Stickers van Action vind ik erg leuk. Ik gebruik ze vooral voor mijn bullet journal, omdat ze wel wat reliëf hebben maar niet écht dik zijn. De kleuren hebben misschien een wat minder hoog knalkleurgehalte dan je van mij gewend bent. Maar juist omdat ik graag met felle kleuren washi tape werk, kan ik dit soort neutrale stickers wel waarderen. Dat houdt de boel een beetje in balans en zorgt ervoor dat mijn bullet journal niet één grote regenboog wordt. De Embossed Stickers kosten €0,89 per pakje met 2 vellen.

action shoplog spullen voor bullet journal

En natuurlijk…washi tape!

En natuurlijk zou dit geen Action shoplog voor je bullet journal zijn zonder een paar rolletjes washi tape. Ik heb inmiddels een klein groot zwak gekregen voor deze fijne tape en heb een flinke doos vol met tapes in allerlei kleuren. Maar daarin is voor deze 6 rolletjes (helemaal in stijl voor Valentijnsdag) vast nog wel wat ruimte. Die moesten mee naar huis! Leuk voor spreads in mijn bullet journal op Valentijnsdag of gewoon voor lieve valentijnskaarten. De washi tape kost €0,79 per setje met 3 rollen.

Tijd om een nieuwe spread in mijn bullet journal te maken! Zoals je ziet aan deze Action shoplog vol spullen voor mijn bullet journal, heb ik aan knutselspullen daarvoor voorlopig geen gebrek. Oeps!

Welk item uit deze Action shoplog spreekt jou het meeste aan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 januari 2019 op 6:36 am - Beantwoord

  Mooie spullen heb je gevonden bij de Action. Vooral de woodlook sheets spreken mij erg aan.

 2. bychristiana 2 januari 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Ik vind dat vellum papier vooral erg mooi. Zelf knutsel ik echt nooit, maar ik heb vorig jaar in december dan wel weer gekleurde glittertjes bij Action gekocht die ik gebruikt heb voor kerstfoto’s. En ik BLIJF me altijd verbazen over hoe goedkoop al die spulletjes daar zijn.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee om de glitter te gebruiken voor je foto’s! Voor blogfoto’s kun je inderdaad ook goed slagen bij Action, ook op de knutselafdeling.
   Bizar hè, die prijzen?! Ik kocht ooit bijna al mijn knutselspullen in dure speciaalzaken, maar tegenwoordig haal ik bijna alles bij Action, omdat de prijzen daar soms wel vijf keer lager zijn dan in andere winkels.

 3. Marije 2 januari 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  De woodlook sheets en de luiaard stickers zijn erg leuk! Ik wil eigenlijk wat minder hobbyspullen kopen maar als ik dit dan weer zie, denk ik dat ik toch maar weer eens naar de Action moet.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:52 pm - Beantwoord

   Haha, Action blijft toch altijd verleidelijk met zo veel leuke spullen 🙂 Gelukkig is het ook de duurste winkel niet, dus dat scheelt als je besluit om toch wat dingen te kopen.

 4. Smurfige knutselfan 2 januari 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Leuk dit artikel, vooral omdat ik er deze week nog heen wil gaan. Mijn voorkeur is eigenlijk alles ??, maar moet ik kiezen dan ga ik voor de luxe oapierblokken. Maar ook de wadhi en woodlook sheets. Ik heb door al je foto’s al inspiratie over welke kaarten ik wil gaan maken, met deze leuke spullen. Leuk artikel. Maar ik ben wel benieuwd wat jij er allemaal mee gaat maken.
  Lieve knutselgroetjes.

 5. Anouk 2 januari 2019 op 11:43 am - Beantwoord

  Een heel gelukkig nieuwjaar Romy! En wat een toffe spulletjes heb je gekocht, vooral die vellum papiertjes zijn erg mooi. Ik vind het altijd lastig om ze te gebruiken in craft projecten maar ik vind ze zo mooi om te zien!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Als je met doorzichtige tape werkt, is vellum op zich goed te gebruiken 🙂 Ik vind het wel leuk om te gebruiken in mijn bullet journal of op kaartjes.
   Voor jou ook een heel mooi en gelukkig nieuwjaar! 🙂

 6. Pauline 2 januari 2019 op 12:03 pm - Beantwoord

  Ohh wat een mooie knutselspullen! Nu sluit ik een tripje naar de Action deze week ook niet uit ?
  Hoe werkt vellum eigenlijk? Zie vaak heel toffe varianten maar vraag me af hoe je dat kunt gebruiken zonder dat je lijm ziet?
  Veel knutselplezier ?

  • Romy 2 januari 2019 op 11:47 pm - Beantwoord

   Haha, leuk om dat te horen! 🙂 Veel shopplezier alvast!
   Vellum plakken met lijm werkt inderdaad niet echt goed. Vaak trekt vellum ook krom als je lijm gebruikt. Zelf gebruik ik dubbelzijdige tape (ook van Action) of een taperoller van Action, maar dan alleen langs de randen en eventueel een klein streepje in het midden. Zo zie je er alsnog bijna niets van dat er tape is gebruikt 🙂

 7. Johanne 2 januari 2019 op 12:25 pm - Beantwoord

  Ooooh, wat een leuke spulletjes weer! Ik heb wel een beetje het gevoel dat mijn Action achterloopt op andere Actions haha. Of gewoon een kleine selectie heeft. Ik kom namelijk nooit met zo veel terug, terwijl ik bij anderen (oké, vooral bij jou ;p) enorm veel leuke dingen voorbij zie komen!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:44 pm - Beantwoord

   Ja, Action blijft een gevaarlijke winkel 😉 Ik kom er ook haast nooit met lege handen van terug.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, ik moet zeggen dat ik soms wel naar meerdere Action-filialen ga voordat ik echt goed slaag 😉 Ik was vorige week in Antwerpen bij de knutselspullen gaan kijken en zag daar niets, maar bij de Action in het dorp waar mijn vriendin Jolanda woont kwam ik dan weer wel veel leuke dingen tegen. Best wel vreemd dat het zo kan variëren per winkel eigenlijk.

 8. Carolien 2 januari 2019 op 2:33 pm - Beantwoord

  Super leuke items heb je gekocht! Moet me bij action altijd inhouden want ze hebben veel te veel leuke knutselspullen!

 9. Yanine 2 januari 2019 op 2:50 pm - Beantwoord

  Gelukkig nieuwjaar voor jou! En van je shoplog vind ik vooral die papieren met houtpatroon grappig, ik ga eens kijken of je dat misschien als foto ondergrond kan gebruiken.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:43 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee! Voor kleine foto’s kun je het papier met houtpatroon inderdaad ook heel goed gebruiken 🙂
   Ook voor jou een heel mooi en gelukkig 2019!

 10. Hilly 2 januari 2019 op 7:25 pm - Beantwoord

  O die met die uitdrukfiguurtjes zijn leuk!

  Ik maak ook 3 d kaarten, ik pimp ze op met strikjes, knoopjes, en van die strass-steentjes.
  Soms maak ik ze ook samen met iemand dat is gezellig.

  Van genoten dit blogje!

  • Romy 2 januari 2019 op 11:40 pm - Beantwoord

   Superleuk dat jij graag 3D-kaarten maakt! Dan zijn de blokken met uitdrukfiguurtjes en de papierblokken inderdaad ideaal 🙂
   En met andere mensen samen fröbelen is inderdaad nog leuker dan alleen wat maken. Ik geniet daar ook altijd van.

 11. Mariska 2 januari 2019 op 8:25 pm - Beantwoord

  Als ik die zie krijg ik echt zin om weer te beginnen in een bullet journal, maar ik weet van mezelf dat ik het niet volhoud en na een paar weken weer aan de kant gooi. Zo jammer want je kunt er wel lekker creatief mee zijn.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:39 pm - Beantwoord

   Misschien is het een idee om een bullet journal minder structureel bij te houden 🙂 Ik maak zelf ook geen wekelijkse verslagen in mijn bullet journal, omdat ik dat niet volhoud. Maar ik schrijf er meer wanneer ik zin heb dingen in op: elke maand een Blij Lijstje, een overzicht met films die ik heb gezien, etc. Zo houd ik het leuk en haalbaar voor mezelf 🙂

 12. Alex 2 januari 2019 op 9:16 pm - Beantwoord

  Ik vind het af en toe ook super leuk om een keertje naar de Action te gaan! Vooral nu dat ik in Zuid Duitsland woon waar je dat dus gewoon niet hebt en ik niet zo vaak in Nederland ben. Altijd wel iets leuks te vinden! (:

  • Romy 2 januari 2019 op 11:33 pm - Beantwoord

   Jammer dat Action nog niet in Duitsland zit, maar je hebt daarmee wel des te meer reden om regelmatig Nederland en de Action hier op te zoeken 😉 En in Duitsland heb je dan weer wel de DM, ook een superleuke winkel 🙂

 13. Geke 2 januari 2019 op 9:24 pm - Beantwoord

  Die stickers met de luiaards, daar smelt ik helemaal voor <3

  Ik denk dat ik vrijdag nog een keer ga, heb nog nieuwe dossiermappen nodig. Lekker nog een keer snuisteren.
  Maar niet alleen hobbyspullen, zelfs van hun kantoorspulletjes word ik blij.

  • Romy 2 januari 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Ja, wat een leuke stickers, hè?! Ik vond ze ook zo leuk 🙂 En voor kantoorspullen zit je bij Action ook zeker goed. Ik kom er regelmatig met fijne pennen of leuke notitieboekjes vandaan.

 14. Rachel 2 januari 2019 op 11:28 pm - Beantwoord

  Ik kan enorm genieten van bullet journal spulletjes! ik heb eergisteren een youtube kanaal aangemaakt speciaal voor mijn bullet journal video’s! Rachels crea hoekje heet die 🙂 misschien kan je er wat inspiratie van opdoen

  • Romy 2 januari 2019 op 11:57 pm - Beantwoord

   Wat leuk zeg! Ik zal morgen eens een kijkje nemen 🙂

 15. Nikita 3 januari 2019 op 1:07 am - Beantwoord

  Een Romy-mandje zou ik zeggen. Ik kan inmiddels niet meer de Action bezoeken zonder te bedenken bij alles: Romy heeft dit ook of Romy zou dit tof vinden. Zelfs als ik al maar het woord Action zie (in winkelverband) dan denk ik direct aan jou en je blog haha. Mijn favoriete item van je shoplog vind ik de stickers met de luiaardjes. Ik weet niet waarom maar sinds ze ‘populairder’ zijn in de winkels vind ik ze zo schattig! Mijn kerstkaartjes dit jaar waren ook met luiaards. Ze zijn ook gewoon schattig.

  Ik liet me vandaag gaan in Brugge! Ik heb heel wat gekocht en een paar warme truien. Niet zoveel als gehoopt, maar ik wilde geen truien kopen waar ik me niet comfortabel in zou voelen. Ik ben morgen met mijn zusje in eigen stad in de winkelstraten. Dus ik ga daar eens kijken. Wel heb ik mezelf vandaag verwend, met twee nieuwe truien en twee zomerse shirtjes. De shirtjes zijn nog niet voor nu, maar ik weet dat ze er niet meer zullen hangen deze zomer en dat vond ik net een beetje te veel zonde. Ik spring morgen na therapie ook binnen in de Primark trouwens (als ik dan toch in de buurt ben en tijd heb) en ik ga daar ook eens kijken. Ik denk dat ze daar wel toffe truien hebben. Daar vind ik haast altijd mijn stijl. Brugge was weer zo mooi en ik was zo blij er weer te zijn. Tegelijk besefte ik ook hoe dicht ik bij mijn oude school was en normaal verdring ik die gevoelens altijd. Normaal duw ik die gedachten weg. Ik was niet down vandaag of iets zin die zin. Maar ik heb mezelf verteld dat het oke is om terug te blikken op die tijd en om daar vrolijk en blij van te worden. Het geeft me vaak energie. Het is een stukje van mijn leven. Het was zo’n leuke dag! Fijne dag morgen Romy 🙂

  • Romy 3 januari 2019 op 6:09 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat je Action inmiddels met mij bent gaan associëren. Ik geloof dat ik ook wel een vaste klant ben geworden, haha. Superleuk trouwens, kerstkaarten met luiaards! Dat klinkt alleen al geweldig 🙂

   Super om te horen dat je goed geslaagd bent in Brugge en een paar fijne kledingstukken hebt gevonden. En ook heel goed dat je op een fijne manier kon terugblikken op je periode op school. Dat is het ook: hoewel je natuurlijk je schooltijd kunt missen, is het vooral mooi om met plezier te kunnen terugblikken op de tijd die je daar hebt gehad 🙂 Ik hoop dat je vandaag een goede dag hebt gehad en ook nog iets moois hebt kunnen vinden bij Primark.

 16. Wendy (B) 3 januari 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  Die woodlook sheets en die stickers met luiaards heb ik ook.
  Van beide heb ik nog andere varianten.

  • Romy 3 januari 2019 op 6:16 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ook de andere varianten van de stickers en de woodlook sheets zijn inderdaad erg leuk. Ik ben benieuwd wat je ermee gaat maken.

   • Wendy (B) 4 januari 2019 op 7:49 am - Beantwoord

    Dat weet ik nog niet.
    Misschien als ik ooit eens een bullet journal start ofzo?
    🙂

    • Romy 4 januari 2019 op 10:42 am - Beantwoord

     Dat zou leuk zijn! Een bullet journal is echt verrassend leuk om bij te houden 🙂

     • Wendy (B) 5 januari 2019 op 7:16 am

      Ik heb er ene liggen maar heb teveel andere dingen aan mijn hoofd waardoor ik er niet aan begin.

 17. Nicole Orriëns 4 januari 2019 op 11:39 am - Beantwoord

  Oh wat mooi allemaal! Ik heb niet eens een bullet journal maar ik ga watertanden van die mooie plaatjes.

 18. Evelien 6 januari 2019 op 8:34 pm - Beantwoord

  Action is hier echt perfect voor, hé? Die 3D blok met hertjes is echt liefde op het eerste gezicht. En die Embossed Stickers, wat zijn ze leuk.. Action heeft echt té veel leuke dingen, haha! Bullet journalling vind ik altijd erg interessant maar zelf heb ik nooit de stap gemaakt om zelf een Bullet Journal te kopen. Ik weet gewoon nog niet goed wat ik erin moet zetten.
  Maar het idee van schrijven, tekenen en versieren spreekt deze creabea erg aan, dus wellicht moet ik er gewoon eens eentje kopen en gaan beginnen. Ik weet nu in ieder geval wat te scoren! 😉

  • Romy 7 januari 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Als je al die dingen leuk vindt, dan is bullet journaling zo te horen echt wat voor jou! Ik vind het een leuke variatie op kaarten maken en scrapbooken, wat ik al een paar jaar doe. En je kunt het natuurlijk altijd zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt elke dag wat opschrijven (en tekenen/creabea’en), maar ook eens per maand of gewoon wanneer je er zin in hebt 🙂
   En bij Action is zeker weten genoeg te vinden voor een bullet journal. Je vindt er zelfs soms hele bullet journals voor een paar euro.

 19. Anouk 14 januari 2019 op 10:58 pm - Beantwoord

  Die boekjes zijn heel leuk! En voor die stickers moet ik eigenlijk nog even een keer terug… vooral die luiaards zijn zo ontzettend leuk: vaker op kinderafdeling kijken dus!

  • Romy 15 januari 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Ja, soms zijn er zulke leuke knutselspullen te vinden op de kinderafdeling 🙂 Dit soort stickers zijn perfect voor bullet journaling.

Recente blogs