albert heijn vleesvervangers 8

Albert Heijn vleesvervangers getest | eerlijke XXL review

 • 28 juli 2021
 • 19 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Eigenlijk kom ik bijna nooit bij Albert Heijn. Juist daarom was ik reuze-benieuwd naar het grote assortiment aan Albert Heijn vleesvervangers van het huismerk. Een tripje naar Albert Heijn kon dus niet uitblijven, waarbij ik uiteraard groots insloeg. Ik testte maar liefst Albert Heijn vleesvervangers een voor een bij mijn avondeetmaaltijd en deel graag mijn scores met je. Alvast een woord vooraf: de satéschnitzel moet je so-wie-so proeven. Die en nog een paar vleesvervangers wisten mij blij te verrassen.

albert heijn pittige tofu

Albert Heijn vegan pittige tofu – € 2,29

Tofu is meestal allesbehalve mijn favoriete vleesvervanger. Van zichzelf heeft het weinig smaak en ik ben ook niet zo’n ambitieuze kokkin dat ik allerlei marinades voor tofu bedenk. Daarom koop ik liever tofu die al door de fabrikant van kruiden of een sausje is voorzien. Deze bijvoorbeeld! Bart en ik probeerden samen deze pittige tofu. Of nou, zo pittig bleek de tofu niet te zijn. Er zit wel een lekker gekruid smaakje aan, maar er is weinig chili- of pepersmaak aan de tofu te bekennen. Wel lekker op zich voor door nasi of bij een rijstgerecht, maar dan zou ik er zelf nog een smaakvol sausje bij maken of zelf een beetje peper over je maaltijd strooien. Op zich een prima en ook voedzame vleesvervanger, maar ik vond ‘m niet heel bijzonder.

Cijfer: 6

Albert Heijn vegan cordon bleu

Albert Heijn vegan cordon bleu – € 2,99

Toen ik de vegetarische (of nee, zelfs vegan) cordon bleu in het schap lag liggen, veerde ik niet meteen op van enthousiasme. Namaakvlees is bij mij niet favoriet en nep-ham leek me ook niet echt iets voor mij. Maar ook deze burger verdiende een eerlijke kans, vond ik, dus zette ik er mijn tanden in. En die eerste hap? Die bleek verrassend lekker. Ik was echt verbaasd.

In de burger zit vegan kaas, die niet echt smaakt naar kaas, maar wel een heerlijk smeuïg smaakje heeft. De textuur van de burger is ook heel lekker: knapperig van buiten, filetachtig van binnen en dus met een laagje smelt-“kaas” en nep-ham erin. Er zit superveel smaak aan en die smeuïgheid is het allerlekkerst. Ik kan je deze burger van harte aanraden en neem mijn onterechte vooroordelen terug. Deze vegan cordon bleu komt hier vaker in huis!

Cijfer: 9

albert heijn groentesticks

Albert Heijn vegan groentesticks – € 2,29

Naar de groentesticks was ik heel nieuwsgierig. Meestal vind ik burgers en sticks met samengeperste groenten errug lekker. Ik ben dan ook dol op groenten in (bijna) alle soorten en maten. Maar zo enthousiast als ik was toen ik mijn tanden in de stick zette, zo erg viel hij tegen. Helaas. De stick is zeker wel te eten, maar hij smaakt vrij niksig. De knapperige korst is nog wel lekker, maar de binnenkant (een zachte groentevulling) is vooral erg droog. Ik miste kruiden en misschien een verrassende smaak als doperwtjes. Nee, dan houd ik het liever bij de groenteburger van Lidl. Die vind ik wél heel lekker.

Cijfer: 5,5

Albert Heijn vleesvervangers

Albert Heijn champignonburger – € 2,75

Sinds ik de bagel met paddoburger bij Bagels & Beans heb geproefd, ben ik gek op champignonburgers. Meestal eet ik die van Lidl, omdat ze voordeliger zijn én ik geen Albert Heijn heel dicht bij heb. Maar die van Albert Heijn zijn zonder gluten en mag Bart dus ook eten. En stiekem zijn die van AH ook extra lekker. Ik vind de mix van ingrediënten echt verrukkelijk, vooral de combinatie van een hartige structuur, champignon en pijnboompitten is verrukkelijk. Ook zit er wat kaasachtigs in de burger, maar niet zoveel dat het overheerst. Ja, dit is na alle vleesvervangers die ik heb getest nog steeds een van mijn grote favorieten. Een dikke 9 waard!

Cijfer: 9

Albert Heijn falafel met tomaat en basilicum

Albert Heijn vegetarische falafel met tomaat en basilicum – € 2,39

Drie woorden: ga dit proeven! Ik had geen heel hoge verwachtingen van deze falafel, maar de stukjes waren zó lekker. Ik verheugde me er zelfs op toen de tweede helft van de verpakking een paar dagen later op het menu stond. De falafelstukjes smaken heerlijk zoet naar zongedroogde tomaat en hebben een heel bijzondere – maar lekkere – smaak. Ze zijn niet zo knapperig als gewone falafel, maar brokkelen ook weer niet uit elkaar.

Ik had verwacht dat het vooral wat samengeperste groenten zouden zijn, maar dat is zeker niet het geval. De falafel is lekker stevig, heeft heel veel smaak en doet het goed bij een lekkere wok. Ze zijn trouwens ook een stuk voedzamer dan veel samengeperste-groenten-vleesvervangers; 40% van de falafel bestaat uit kikkererwten. Nog een voordeel: ze zijn glutenvrij (let op: ze kunnen wel sporen van glutenbevattende granen bevatten).

Cijfer: 8,5

albert heijn vegan crispy sticks

Albert Heijn vegan crispy sticks – € 2,49

Zonder echt goed de verpakking te lezen, was ik ervan uitgegaan dat deze crispy sticks een soort vega-kipnuggets zouden zijn. De smaak was wat anders dan ik had verwacht. Ze hebben inderdaad wel een kipnugget-structuur, maar ik vond ze gek genoeg wat visachtig smaken. Nu moet ik zeggen dat ik al 15 jaar geen vis heb gegeten, dus mijn gevoel voor vissmaak is vast niet geweldig. Maar ik vond ze er iets van weg hebben. De sticks zijn “wel lekker”. Een lekker knapperig korstje en een stevige binnenkant waar je even op moet kauwen. Zo zie ik het graag! Heel veel smaak hebben de sticks alleen niet. Dan houd ik het zelf toch liever bij een vega-kipburger met krokant korstje.

cijfer: 5,5

albert heijn vleesvervangers 7

Albert Heijn vegan kipburger – € 2,69

De kip-krokantschnitzel van Lidl is een van mijn all-time favoriete vleesvervangers, dus ik was heel benieuwd of die van Albert Heijn daaraan zou kunnen tippen. Maar helaas, ik vond die van Lidl (en Jumbo) toch een stuk lekkerder. Lekker is deze zeker ook, maar niet de lekkerste krokante kipachtige burger die ik ken. Het paneerlaagje brokkelt een beetje af en is daardoor niet heel krokant en ik miste in de binnenkant wat bite die de burger van Lidl wel heeft.

Maar nogmaals, dat kritische oordeel komt meer doordat ik een nóg lekkerdere variant ken. Anders was ik ook over deze variant absoluut positief geweest. De vega-kipburger van Lidl is trouwens wel wat goedkoper met zijn € 1,99.

Cijfer: 6

albert heijn vegetarische satéschnitzel

Albert Heijn vegetarische satéschnitzel – € 2,69

Ik wist dat ik van satésaus hield, maar deze satéschnitzel slaat echt alles. Verrukkelijk is-ie! Veel satéschnitzels zijn wat karig gevuld: pas na een hap of drie proef je überhaupt wat satésaus. Bij deze satéschnitzel zijn de makers guller geweest: al vanaf hap 1 proef je de satésaus. En of die lekker is! Het is de lekkerste satésaus die ik ooit in een schnitzel heb geproefd en daarbij is de schnitzel dus ook nog eens heel rijkelijk gevuld. De buitenkant is ook nog eens precies knapperig genoeg en de binnenkant is heerlijk zacht. Dit zou ik elke week wel willen eten! Mijn broertje was ook laaiend enthousiast trouwens.

Cijfer: 9

Albert Heijn vleesvervangers

Albert Heijn vegan groentenuggets – € 2,29

Stiekem had ik deze een tijdje geleden al gereviewd. Maar voor deze test van Albert Heijn vleesvervangers wilde ik ze graag opnieuw een plekje met mijn ongezouten oordeel op mijn blog geven. Helaas was mijn enthousiasme bij deze tweede poging niet groter dan bij de eerste. De vegan groentenuggets hebben dan misschien wel een lekker buitenlaagje; de binnenkant vond ik nogal saai. Een saai groentemengsel met niet bijster veel smaak! Ik zou dan toch eerder voor nep-kipburgers gaan als je iets zoekt wat op nuggets lijkt. Daar proef je meer van en er zitten ook nog eens meer voedingswaarden in.

Cijfer: 5

Albert Heijn vleesvervangers

Albert Heijn vegetarische groenteburger – € 1,49

De laatste van deze Albert Heijn vleesvervangers heeft qua naam misschien wat weg van de niet zo geslaagde groentenuggets hierboven, maar de smaak is gelukkig heel anders. In positieve zin! De vulling bestaat uit wat grotere stukken groenten en peulvruchten (onder andere doperwten, wortel en maïs), waardoor je iets meer te kauwen hebt. Ook vind ik de groenteburger zoeter en beter gekruid dan de andere. Heel smakelijk vind ik deze! Hij doet me trouwens erg denken aan de groenteburger van Lidl. Qua smaak herkende ik nauwelijks verschil tussen de twee. Kan ze je allebei van harte aanraden!

Cijfer: 7,5

Albert Heijn vleesvervangers – de eindstand

Dus, wat is de conclusie van deze review van Albert Heijn vleesvervangers? Over het algemeen ben ik heel enthousiast over bijna alle vleesvervangers die ik heb meegenomen. Alleen de groentenuggets, crispy sticks en groentesticks zou ik laten liggen. Alle andere vleesvervangers vond ik het proeven (of zelfs regelmatig op het menu zetten) zeker waard. De satéschnitzel, champignonburger en vegan cordon bleu zou ik je sowieso enorm aanraden. Ook als je in eerste instantie sceptisch bent. Was ik ook bij sommige van die drie, maar ik vind ze héérlijk!

Nu ik deze Albert Heijn vleesvervangers allemaal heb geprobeerd, weet ik zeker dat ik vaker bij die supermarkt te vinden ben. Dan maar een blokje om fietsen; eens in de zoveel tijd wil ik er zeker wat lekkere vleesvervangers halen. Ze hebben er zó veel keuze. Daar kunnen “mijn” supermarkten (Jumbo en Lidl) niet aan tippen. Ook vind ik elk van de vleesvervangers van Albert Heijn eigen merk nog best betaalbaar.

P.S. Wil je meer vegetarisch of flexitarisch eten? Bekijk mijn tips voor beginnen met vegetarisch eten.
Ben je nieuwsgierig wat ik van andere vleesvervangers vind? Check hier mijn eerdere vega-reviews.

Wat is jouw favoriet van alle Albert Heijn vleesvervangers (van eigen merk of een ander merk)?

albert heijn vleesvervangers getest

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Carmen 28 juli 2021 op 9:05 am - Beantwoord

  Grappig, ik vind de vegan groente nuggets juist erg lekker omdat ze meer naar groente dan iets anders (kip, vlees, vis) smaken. De vega champignon burger is hier ook favoriet! De cordon bleu ga ik ook maar eens proberen. Hier staat de Auf Wieder Schnitzel wekelijks op tafel trouwens ook!

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:31 pm - Beantwoord

   Oeh ja, die schnitzel lijkt me ook erg lekker. Ik vind sowieso vegan schnitzels bijna altijd een succes, dus deze ga ik ook zeker eens proberen.

 2. Meaghan 28 juli 2021 op 9:19 am - Beantwoord

  Super leuk om je review weer te lezen! De meeste vleesvervangers van de Albert Heijn ken ik wel of heb ik zelf ook geprobeerd, omdat ik daar vaak boodschappen doe. Ik vond die pittige tofu ook tegenvallen. Pittig was hij zeker niet haha. Ik koop nu altijd de mild gekruide variant, omdat ik die lekkerder vind dan degene die zogenaamd pittig zou moeten zijn en dan gooi ik er zelf nog wat chilipoeder of sambal bij om het wat pittiger te maken. En net als jij vind ik de falafel en de groetenburger ook heel erg lekker! Twee die er niet tussen staan, maar wel van Albert Heijn zijn, zijn de linzenburger en de vegan shoarma, ook dat vind ik beide echt aanraders!

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:30 pm - Beantwoord

   Oeh lekker, die twee klinken ook heel goed! De linzenburger heb ik volgens mij weleens gegeten toen ik bij mijn ouders woonde. Die ga ik ook zeker weer eens kopen.
   Wat grappig trouwens dat de mild gekruide variant lekkerder gekruid is dan de pittige tofu. En groot gelijk dat je er dan zelf nog wat sambal bij doet. Blijft toch bijzonder dat het enige product dat pittig heet véél pittiger is dan een ander “pittig” product.

 3. Audrey 28 juli 2021 op 9:41 am - Beantwoord

  Die vegan crispy sticks klinken nog wel als iets dat ik heel lekker zou kunnen vinden! Ik ben sowieso heel benieuwd of ik het vis-effect herken als iemand die wel regelmatig vis eet. Ik heb net als jij geen AH in de buurt, dus ik heb nog niks van dit lijstje geproefd. Wel vind ik hun gemarineerde vega-kipfilets erg lekker. Lijken echt heel erg op echte kip, vind ik!

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:28 pm - Beantwoord

   Ik ben benieuwd wat jij van de crispy sticks zult vinden! Ik heb zelf al járen geen vis op, dus ik ben ook heel nieuwsgierig of mijn vissmaak-herkenning nog goed is 😉

 4. Janne 28 juli 2021 op 9:42 am - Beantwoord

  Leuk overzicht van vleesvervangers!

  Ik heb een hekel aan gepaneerde vleesvervangers, dus veel van de dingen die je hierboven noemt vallen dan af. Eigenlijk zijn de enige dingen die ik koop vegaballetjes (niet groenteballetjes), falafel en nepkip. Wat vegaballetjes betreft ben ik niet merkvast, maar de nepkip koop ik liefst alleen van Vivera en de falafel van Maza vind ik het lekkerst (hun spicy variant is écht spicy!). En het grootste deel van de tijd houd ik het bij peulvruchten, tempeh en tofu. Misschien dat ik de falafel met zongedroogde tomaat nog eens uitprobeer, dat lijkt me een leuke variatie.

  Ik had trouwens laatst de Ereburger van de Vegetarische Slager. Heb je die wel eens op? Ze hebben een poging gedaan om een gewone hamburger na te maken en qua structuur, uiterlijk en bereiding is dat best goed gelukt. Ik vond alleen de smaak niet zo heel lekker, er was weinig aan.

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:27 pm - Beantwoord

   Oeh, die Ereburger wil ik ook eens proberen. Je maakt me heel nieuwsgierig naar de smaak.
   De spicy falafel van Maza heb ik ook eens gegeten, maar die vond ik inderdaad wel héél spicy, haha. Jumbo heeft trouwens ook een spicy falafel van eigen merk. Die vond ik zelf ook best wel pittig, dus wie weet vind je die ook lekker.

 5. Darina 28 juli 2021 op 10:03 am - Beantwoord

  Ik eet eigenlijk nooit vleesvervangers, want ik hou niet van het gepaneerde en soms vind ik ze veels te zout smaken. Wel jammer, maar gelukkig is er nog genoeg om uit te kiezen.

 6. Irene 28 juli 2021 op 10:11 am - Beantwoord

  Ik ben net meestal geen fan van groentenburgers enzo omdat ik ze niet goed gekruid vind. Ik ben heel nieuwsgierig naar die cordon bleu. Dat vind ik normaal niet super lekker maar hoe jij hem beschrijft, jammie. Als ik nog eens in de AH ben ga ik eens kijken of ik ‘m kan vinden. En die falafel ook, dat eet ik namelijk heel graag.

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:24 pm - Beantwoord

   Leuk dat je toch nieuwsgierig bent naar de vegetarische cordon bleu! Ik ben dus ook echt geen cordon-bleu-fan, maar vond deze wel heel smakelijk. Dus wie weet is deze ook bij jou een succes.

 7. Johanna 28 juli 2021 op 10:12 am - Beantwoord

  Ben geen fan van zulke produkten. Overigens het ‘naar vis smaken’ zou bij iemand die nooit vis heeft gegeten, niet kunnen. Geldt niet voor jou. Misschien kun je zelf eens een vegi-burger maken. Dat zou mij interesseren. Overigens lees ik de laatste tijd alleen xxl lijstjes van jou. Waar haal je de tijd en inspiratie vandaan? Succes!

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:23 pm - Beantwoord

   Zelf een keer een vega-burger maken staat hier ook zeker op de planning. Ik heb het al eens geprobeerd, maar die poging was helaas totaal geen succes. Deze zomer ga ik nog maar eens wat proberen 🙂
   Grappig dat je het zegt van de lange lijstjes! Ik weet niet waarom, maar de laatste weken barst ik opeens van de inspiratie. Dan lijken dit soort artikelen er haast vanzelf uit te rollen 🙂

 8. Lianne 28 juli 2021 op 9:50 pm - Beantwoord

  Leuke review! Wij halen eigenlijk altijd vleesvervangers bij de Jumbo, maar die van Albert Heijn zijn ook de moeite waard, dus! Vooral die champignonburger wil ik graag uitproberen 🙂 Die satéschnitzel van de Albert Heijn wil ik ook wel eens uitproberen. Die van de Jumbo vind ik niet heel geweldig, maar Stefan vindt ze wel heel lekker. Ben benieuwd of die van Albert Heijn dan beter zullen smaken 🙂

  • Romy 3 augustus 2021 op 3:18 pm - Beantwoord

   Leuk als je die satéschnitzel en champignonburger ook probeert 🙂 De satéschnitzel van Jumbo vind ik zelf ook lekker, maar die van Albert Heijn is echt nog een heel stuk lekkerder (en beter gevuld!). Dus wie weet vind je deze wel een succes inderdaad 🙂

 9. Lisa 29 juli 2021 op 7:58 am - Beantwoord

  Met zo’n lijstje maak je me blij. Uitproberen is altijd leuk. Ik eet graag de AH groenteschnitzel, vegetarische burger en kipstukjes. Verder ken ik nog niets dus de saté schnitzel en de champignonburger ga ik zeker proberen!

 10. Zo simpel is dan geluk 31 juli 2021 op 9:20 am - Beantwoord

  Zelf kom ik eigenlijk nooit bij de AH, dus heb hiervan nog niks geprobeerd. Meestal eet ik de vleesvervangers van Vivera, daarvan vind ik tot nu toe eigenlijk alles wel lekker!

 11. Anouk 2 augustus 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  die vegan cordon blue moet ik proberen! Cordon bleus zijn een van de vleesdingen die ik echt mis sinds ik vega eet, en ik was nog nooit een tegengekomen waar ook ham in zit (er zit altijd alleen kaas in de vega’s), dus daar ben ik heel nieuwsgierig naar!

  • Romy 3 augustus 2021 op 2:57 pm - Beantwoord

   Leuk, dan moet je deze zeker eens proeven 🙂 Ik vond de vegan ham in de cordon bleu ook erg lekker, terwijl ik van tevoren zo mijn twijfels had over een vegan alternatief voor ham.

Recente blogs

Blij Lijstje #44 | Bloopers, bakken & buiten mijn comfortzone

12 januari 2022|Persoonlijk|

Met het sparen van mooie momenten en grappige anekdotes ga ik ook in het nieuwe jaar vrolijk door. Ik heb meteen een hele waslijst klaarstaan voor dit Blije Lijstje. Ik begin onder andere de grootste blooper ooit toen ik een klant van mij wilde verrassen. Ook had ik een heel mooi dierbaar gesprek met mijn 89-jarige oma en zei ik ‘ja’ tegen iets dat compleet buiten mijn comfortzone ligt, maar waar ik wel heel veel zin in heb. Komt-ie: mijn lijst vol blijmakers.

Drempelvrees om jezelf op video te laten zien? Mijn 5 inzichten!

2 april 2021|Persoonlijke groei, Carrière en ondernemen|

Vanachter mijn laptop typend deel ik op mijn blog van alles over mijn leven. Maar datzelfde al pratend doen met een camera op mijn neus gericht? Dat leek me heel lang doodeng. Toch kriebelde het om soms video's op Instagram Stories te zetten. En dat betekende: het gewoon doen en sommige niet-helpende gedachten loslaten. Ik ging de uitdaging al een paar keer aan en vind het verrassend leuk. Omdat ik vast niet de enige ben met drempelvrees voor video's, deel ik 5 inzichten die mij helpen om wél de videocamera op mijn telefoon te durven aanzetten.

Outfit | Een handgemaakte jurk in een koninklijke omgeving

23 augustus 2018|Outfits|

Het allerliefst zou ik elke dag rondlopen in vrolijke jurkjes met wijde rokken en retro printjes. Je begrijpt vast dat ik mezelf op vrije dagen maar al te graag in mijn meest feestelijke jurkjes hijs. Feest of niet! Nóg leuker is het als zo'n mooie, feestelijke jurk ook nog eens handgemaakt is! Debbie van de webshop Miss Abeille Rouge maakte voor mij een zwart-wit gestippelde jurk met rozen op maat. Een prachtige jurk die ik je graag laat zien in een omgeving met koninklijke allure. Prinses Beatrix kijkt namelijk gezellig over mijn schouder mee op de foto's.