7x zo haal je alles uit je weekend!

8 apr 2017 | Lifestyle, Positiviteit | 30 reacties

Als ik dit schrijf, is het vrijdagavond. Er ligt nog een heel weekend voor me. Twee hele dagen en 48 hele uren zonder saaie colleges, overvolle agenda’s of vervelende afspraken buiten de deur. Twee blanco dagen in je agenda. Tenminste, dat is het plan. Op vrijdagavond lijkt de maandag nog zo ver weg, maar toch vliegt zo’n weekend soms voorbij. Hoe haal je nu het meeste uit je weekend? Hoe maak je juist van de twee fijnste dagen van de week een feestje? Ik geef 7 tips.

alles uit het weekend halen

 1. Maak een plan. Een plan kan je helpen om daadwerkelijk tijd vrij te maken voor leuke dingen in het weekend. Het helpt je om de boel soms even de boel te laten. Of om niet toe te geven aan de drang iets nuttigs te moeten doen. Heb je de neiging om te veel te plannen? Stel dan een lijstje op met wat je wilt doen en stel prioriteiten. Sommige dingen kun je misschien vooruitschuiven naar het weekend erna.
 2. Houd ook momenten vrij. Een planning is misschien handig, maar plan je weekend ook niet te vol. Het is zonde als je op maandag moet bijkomen van een iets te druk weekend. Is je zaterdag volgepland met afspraken? Houd het dan op zondag iets rustiger. Of maak tussendoor tijd vrij voor bijvoorbeeld een uurtje lezen in de tuin.
 3. Zet je wekker. Oké, dit klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar toch kan je weekend iets langer duren door simpelweg op tijd op te staan. Daarmee bedoel ik overigens niet dat je je wekker om 7 uur zet, maar kies voor een schappelijk tijdstip dat iets later ligt dan wanneer je normaal opstaat. Zo kun je net iets meer uitrusten, maar ook optimaal genieten van je weekend.
 4. Maak het speciaal. We kennen allemaal wel het zondagochtendontbijtje met croissants en een écht goed kopje koffie. Maar wat nu als je elke maaltijd of elk moment net iets bijzonderder maakt dan doordeweeks. Neem een uitgebreidere douche, zet een bakje nootjes klaar voor bij de film en trek dat ene leuke jurkje aan dat net te casual is voor een doordeweekse dag. Het weekend is een feestje en dat mag je best vieren.
 5. Minder tijd op social media. Yep, guilty! Ook in het weekend breng ik iets te veel tijd door op Facebook, Twitter en Instagram. Het is eigenlijk zo zonde, want buiten is er zoveel meer te beleven. In plaats van mee te kijken naar het heerlijke weekend van anderen, kun je er beter zelf iets heel moois van maken. Echte plekken en echte mensen zijn veel leuker dan al die foto’s en tweets op je telefoon.
 6. Onderneem iets. Hoe leuk Netflix ook is en hoe fijn je pyjama ook aanvoelt, zeker bij goed weer is het ook fijn om er even op uit te gaan. Spreek af met een vriendin, maak een mooie wandeling of ga even naar het tuincentrum. Het helpt je om alles uit je weekend te halen als je er even op uit bent.
 7. Maak van zondagavond een feestje. Ken je dat typische zondagavondgevoel? “Oh nee, het is alweer bijna maandag!”. Wat nu als je juist van je zondagavond iets moois maakt om het weekend fijn af te sluiten?! Eet een hapje buiten de deur, kijk een mooie film of zet een fles wijn en een bakje olijven klaar. Zo vier je het weekend tot de laatste minuut.

En dan nu: tijd voor weekend! Maak er iets moois van!

Heb jij nog leuke plannen voor dit weekend?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

30 Reacties

 1. marije

  Door zo’n bril heb ik nog nooit naar het weekend gekeken. Wat een goede tips zeg! Ga ze zeker proberen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Dankjewel voor je compliment :) Ik hoop dat je een heerlijk weekend hebt!

   Antwoord
 2. jonna@burgertrutjes

  Zondag houden wij meestal vrij als chilldag. Verder houd ik er van niet te veel uitjes te plannen in het weekend. Relax!

  Antwoord
  • Romy

   Goed statement: een weekend is uiteindelijk ook vooral bedoeld om heerlijk te relaxen :)

   Antwoord
 3. Susan

  Zondag is bij ons altijd een feestje gelukkig!

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt heerlijk! Geniet ervan vandaag en morgen :)

   Antwoord
 4. Josephine

  “Maar toch vliegt zo’n weekend soms voorbij.” Neeeheee! Ik doe lekker alsof maandag niet bestaat! Grapje, maar het weekend kan inderdaad zo snel gaan. Daarom ben ik vandaag wat eerder opgestaan, maar heb ook een leuke sociale middag gepland. En we koken vanavond uitgebreid voor twee dagen, dan staan we niet de hele zondag in de keuken. Meer tijd voor hobby’s dus. Een goede tip ook om de zondag mooi af te sluiten: dat ga ik morgen zeker doen! Fijn weekend!

  Antwoord
  • Romy

   Wat een goed idee, dat koken voor twee dagen! Zo te horen heb je een heerlijk weekend gehad en nog een beetje voor de boeg. Geniet er lekker van :)

   Antwoord
 5. Saskia

  Mooie ideeën om meer uit je weekend te halen! Ik sta altijd vroeg op (iets met ritme) Heerlijk! Het is nu 10 uur, huis is al aan kan, blogjes ben ik nu aan het bijlezen, wasjes draaien.. Genieten<3

  Antwoord
  • Romy

   Oh dat klinkt heerlijk! Inderdaad niets fijner dan een beetje op tijd op staan en dan nog een heel weekend voor de boeg hebben. Geniet er lekker van :)

   Antwoord
 6. Aneta

  Ik plan mijn weekenden niet al te vol en houd 1 dag voor mezelf en mijn vriend. Mijn tip is ook miet teveel met je telefoon bezig te zijn. Dat kan maandag ook wel weer.

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je altijd een dag vrijhoudt om met je vriend door te brengen. Dat lijkt me een mooi uitgangspunt :) En inderdaad, die meldingen op je telefoon kun je ook maandag wel weer beantwoorden.

   Antwoord
 7. Maaike

  Een plan maken werkt bij mij heel goed als de kinderen uit logeren zijn en we even lekker wat tijd voor ons zelf hebben. Ik vind het altijd vreselijk als de jongens weer thuis komen en ik niks gedaan heb. Met een plan en vinkjes zetten heb ik altijd een heerlijk tevreden gevoel over die dagen. En natuurlijk zet ik ook leuke en relaxte dingen in dat plan!

  Antwoord
  • Romy

   Wat fijn om te horen dat je zoveel baat hebt bij zo’n plan voor het weekend. Zeker voor een middag met z’n tweeën lijkt me dat heel fijn als je kinderen hebt :) Nog een fijne zaterdagavond en zondag!

   Antwoord
 8. Evelien

  Hele goede ideeën Romy, alleen jammer dat ik je blogpost nu pas lees.. xD Ik heb behoorlijke last van opstartproblemen op dit moment. :( Ik heb geen zin om 2 uur in die &$#@!!trein te zitten, maar ik heb ook geen zin om op mijn studentenstek te blijven..
  Ik moet voor het weekend hierna maar eens een plan maken dus.. :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen ;) Ik hoop dat je toch nog een beetje van het weekend kunt genieten!

   Antwoord
 9. Benthe

  Briljante tips weer ??. Dat gevoel heb ik zo vaak, dat je op maandag denkt: huh? Nu alweer? Maar met deze tips zal dat gevoel een stuk minder worden.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je iets met mijn tips kunt! Ja, het is soms zo jammer dat die twee dagen in het weekend zoveel sneller voorbij lijken te gaan dan twee doordeweekse dagen ;)

   Antwoord
 10. Irene

  Leuke tips! Ik zet altijd m’n wekker! Nu niet dat ik anders zo lang slaap. Maar je weet het nooit en ik wil niet m’n halve dag verslapen. Ik las ook een keer dat je best vrijdagavond ook iets kan plannen. Vb afspreken met vriendinnen, een drankje doen, cinema,… Omdat je dan het gevoel hebt dat je weekend al echt bezig is. Wat extra weekendtijd.

  Antwoord
  • Romy

   Goed punt van de vrijdagavond! Die hoort inderdaad eigenlijk ook nog bij het weekend. zo heb je nog meer dan 48 uur om weekend te vieren :)

   Antwoord
 11. Lisette

  Een weekend vliegt voor mijn gevoel ook altijd voorbij. Soms prop ik teveel afspraken in een weekend. En vooral met dIt mooie weer wil ik alles te gelijk doen in een weekend. Een plan van wat ik ongeveer ga doen maak ik wel. Bedankt weer voor de tips!

  Antwoord
  • Romy

   Heel herkenbaar, mijn weekenden zijn ook regelmatig net iets te gevuld ;) Dan vliegt de tijd voorbij en moet ik op maandag nog bijkomen ook, haha.

   Antwoord
 12. Nesrin

  Extra genieten van de zondagavond doe ik nu al een paar weken en het werkt echt! Fijne tips geef je.

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk om te horen dat je daar zo van kunt genieten! Maak er een mooie zondag van vandaag :)

   Antwoord
 13. Nicole @ Everyday-Life.nl

  Vandaag heb ik heerlijk de hele dag relaxed met de kindjes. Morgen gaan we wat leuks doen, naar de kinderboerderij ofzo. En ‘s avonds komt mijn nichtje eten :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk! Dat klinkt als een heerlijk weekend. Geniet ervan vandaag :)

   Antwoord
 14. Beautyjuf

  De weekenden zaten tot kort geleden bij mij bomvol met allerlei zaken die afgerond, geregeld en gepland moesten worden waardoor ik er niet meer voldoende van genoot. Dit had zo’n invloed op mij dat ik in de weekenden geregeld last had van stress. Inmiddels heb ik met mezelf afgesproken om op zondag echt te genieten! Hetgeen geregeld / gedaan moet worden, doe ik op zaterdag of doordeweeks. Ik vind het lastig, maar langzaamaan komt er verandering in.

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed om te horen dat je wat verandering hebt aangebracht in je weekendplanning en daardoor nu minder gestrest bent. Inderdaad echt genieten en even ontspannen! Juist met een drukke baan heb je dat hard nodig :) Hartstikke goed dus dat je, ondanks dat het lastig is, toch doorzet om op zondag wat rust in te lassen!

   Antwoord
 15. Klaske

  Beetje jammer dat ik dit pas lees nu het weekend voorbij is! ;) Ik heb het nogal druk gehad afgelopen dagen, dus ik had geen tijd om je artikel te lezen. Hoe ironisch dat je dan als tip geeft om je weekend niet te vol te plannen, dat is een goede (ik ben namelijk een ster in het volplannen van weekenden, net als afgelopen weekend). :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat is een goede tip voor volgend weekend dan ;)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs