1 37

Als ik alles kon veranderen aan mijn huis, dan zou ik…

 • 14 juni 2021
 • 11 Reacties
Categorieën: Interieur

Waar je ook woont en hoe mooi en perfect je huis ook is, er zullen altijd dingen zijn waarvan je denkt “Dát zou ik anders willen!”. Ook ik heb zo mijn wensenlijstje voor mijn huis, waarbij een groot deel van de wensen waarschijnlijk onvervuld op de lijst blijft staan. Ik verwacht niet dat ik twintig jaar in mijn appartement blijf wonen, dus sommige grote dingen laat ik lekker voor wat ze zijn. Maar wensen, fantaseren en Pinterest-moodboards maken mag altijd, toch?! Goed, deze 9 dingen zou ik – als alles kon – zéker aanpassen in huis.

Als ik alles aan mijn huis mocht veranderen (en opeens een enorm bedrag zou winnen), dan zou ik iets doen aan…

 1. …de betonnen trap in het trappenhuis. In mijn appartement is geen trap te bekennen, maar in het trappenhuis natuurlijk wel. Het is zo’n totaal sfeerloze stenen trap met aan de muren overal bakstenen. Nu heb ik zo’n vermoeden dat de VvE het me niet in dank afneemt als ik die trap een vrolijk kleurtje geef (en heb ik daar zelf ook niet mijn vrije weekenden voor over). Maar voor een volgend huis is een trap renoveren absoluut een van mijn dromen. Ik ben gek op woonprogramma’s en daarin zie je bijna altijd de mooiste trappen met hout of beton terug. De ledverlichting die ze daar vaak onder de trappen monteren, vind ik nogal overbodig. Maar ik droom wel héél graag weg bij alle mogelijkheden voor een traprenovatie, zoals die bij Carpetright. Ooit gaat die luxe trap met hout-look én gallery wall ernaast er vast komen. Tot dat moment doet de gezamenlijke stenen trap hier ook prima dienst.
 2. …het handdoekrekje dat al 1,5 jaar niet doet wat het moet doen. Handdoeken laten hangen dus. Laten we beginnen met iets wel heel pietluttigs, dat toch elke dag tot frustratie leidt. Het handdoekrekje dat al 1,5 jaar aan slechts één schroef balanceert (en dus niet meer kan hangen), is elke keer na het douchen een bron van ergernis. Opnieuw schroeven werkt niet, en handdoeken eraan ophangen is geen optie. Maar er is zicht op verbetering: om te voorkomen dat dit zoiets is wat over een jaar nog niet functioneert, hebben we onze zinnen gezet op een nieuw handdoekrekje. Toch fijn dat sommige woonwensen realiseren niet veel meer kost dan een paar tientjes, een uitstapje naar de Gamma en een kwartiertje boren en schroeven.
 3. …de altijd propvolle keukenkastjes (bij gebrek aan ruimte). Toen ik mijn huis voor het eerst bezichtigde, viel ik als een blok voor mijn keuken. Nog altijd ben ik er gek op. Hij is onwijs groot, ik heb een super-de-luxe fornuis met zes pitten en de keuken ziet er ook nog eens heel strak uit. Het enige lastige is dat we maar twee lades en één pannenkastje hebben om spullen in op te bergen. De andere kastjes zijn al in beslag genomen door de onderkant van de gootsteen, de vaatwasser en de wasmachine. Je begrijpt: die twee lades zitten altijd tot de nok toe vol (wel volgens een goed geordend systeem – wordt mijn hoogsensitieve brein blij van!). Mocht ik ooit ergens anders wonen, dan lijkt meer opbergruimte in de keuken me een verademing. Tot die tijd proppen we gewoon de voorraadkast lekker vol. En in het kader van ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’: het gebrek aan keukenkastjes is wél een goede reden om niet overdreven enthousiast in te slaan bij aanbiedingen.
 4. …de afzuigkap waar mijn wederhelft niet onderdoor kan kijken. Ik heb er om eerlijk te zijn nooit bij stilgestaan dat mijn afzuigkap vrij laag hangt. Pas toen ik Bart leerde kennen en hij zich al na dag 1 afvroeg of het ding niet omhoog kon, ontdekte ik dat mijn afzuigkap niet praktisch is. Met mijn 1.69 meter pas ik precies onder de afzuigkap en kan ik mijn pruttelende pannen perfect overzien. Bart daarentegen is een paar (lees: 15) centimeter langer dan ik en moet dus bukken om te zien wat we koken. Ik denk dat dit veranderpunt daarom bovenaan zíjn lijstje staat.
 5. …de mega-geiser in mijn toilet. Elk kamertje in mijn huis heeft wel wat, maar één kamertje is me een doorn in het oog. Gelukkig gaat het ook meteen om het allerkleinste kamertje, a.k.a. de plek waar je je billen op de wc plant. Langs de muur lopen allerlei buizen waarvan ik geen flauw idee heb wat ze daar doen en aan het plafond hangt een enorme boiler. ‘Enorm’ als in: neemt de halve muur in beslag. Mijn vroegere droom van een hip behangetje in de wc heb ik dan ook maar laten varen. Met roze flamingo’s op de muren valt die boiler alleen maar nog meer op. Ach, dan parkeer ik die toiletdroom nog wel even tot een volgend huis (eerst nog maar Bart zien te overtuigen dat behang op de wc vet leuk is en dat iets anders dan roze flamingo’s ook oké is). Een botanisch toilet als dit lijkt mij fantastisch.

 1. …de ik-laat-hem-maar-liggen-vloer. Toen ik hier kwam wonen, heb ik de vloer van de vorige bewoners laten liggen. Die is helemaal prima en ziet er nog mooi uit. Het is een pvc-vloer en ik ben er inmiddels wel achter dat ik groot pvc-liefhebber ben. Tegen iedereen die het over vloeren heeft, roep ik als een soort wandelend billboard dat pvc “helemaal het einde” is (want: makkelijk schoon te maken, ziet er mooi uit en je ziet nergens krassen). Maar goed, dat verdere reclamepraatje zal ik je hier besparen. Waar ik zelf wél andere keuzes over zou hebben gemaakt, is de kleur van de vloer. Mijn vloer is heel donkergrijs, terwijl ik zelf juist gek ben op de mooie lichtbruine, hout-look vloeren die half Nederland in huis heeft liggen. Voor nu is dit prima, maar zelf zou ik zeker wat anders hebben uitgezocht.
 2. …de kleurloze voordeur. Ik heb ooit op een druilerige avond een heel Pinterest-bord gevuld met leuke voordeuren. Een vrolijk kleurtje en een krans mogen daarbij voor mij niet ontbreken. Helaas mag ik mijn huidige voordeur aan de buitenkant niet schilderen. Tja, eigendom van de VvE! Daarom is mijn deur misschien wel heel stevig, maar zeker niet moeders mooiste. En de vrolijkste al helemaal niet! Roodbruin is hij van kleur. Als het aan mij had gelegen, had mijn deur zeker een vrolijke knalgele of roze kleur gekregen – matchend met de rest in huis. Maar ja, ik begrijp dat niet iedereen in het complex daar even blij van wordt als ik.
 3. …de onhandige fotohoeken. Klaagmiep-alert! Dit is vast zoiets waar je alleen op let als je interieurblogs schrijft. Maar ik heb een aantal kamers en plekken in huis waar ik onmogelijk foto’s van kan maken zonder een enorme groothoeklens nodig te hebben. Daarom vouw ik mezelf soms dubbel, sta ik weleens op stoelen in onmogelijke houdingen of haal ik gevaarlijke capriolen uit door vreemd balancerend op mijn eigen tafel te gaan staan. Alles voor dé foto. Nu weet ik zelf ook wel dat er geen enkel huis bestaat waar je alles perfect kunt overzien en dat de Funda-fotografen vooral geweldig dure lenzen hebben om dat te fixen, dus dit puntje kan ik prima parkeren.
 4. …geen eigen werkkamer. Whoop whoop, dit punt wordt op héél korte afgevinkt. Ik heb eigenlijk altijd gewerkt aan de eettafel en vond het heerlijk om zo een werkblad van 2,25 meter tot mijn beschikking te hebben én meestal goed gezelschap van een kat op de stoel naast me te hebben. Maar nu we samenwonen (Bart en ik dus; Pip en ik woonden al samen) en allebei fulltime thuiswerken, begint het idee van een eigen werkkamer steeds aanlokkelijker te klinken. Ik werk zelf het liefst in stilte, maar kan natuurlijk moeilijk de woonkamer en keuken een hele dag kapen. Waarschijnlijk ga ik vanaf volgende week dus verkassen naar de hobbykamer, waar al jaren een ongebruikt bureau klaarstaat in de meest stille kamer ooit. Aangezien we sinds kort ook een wifiversterker hebben, staat niets me meer in de weg. Eens zien hoe dat bevalt! Het is te hopen dat mijn gezellige fluffy collega bereid is met me mee te verhuizen als ik haar op een nieuw mandje trakteer. Fingers crossed!

Wat zou jij het liefst veranderen in huis?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Carpetright.
De wensen op dit lijstje, daarentegen, zal ik helaas toch echt uit eigen zak moeten betalen 😉

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 juni 2021 op 7:08 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Een aantal veranderingen in huis heb ik vorig jaar kunnen doorvoeren. Op mijn wensenlijst stond een nieuwe keuken en die staat al een jaar te shinen. Zo blij mee!

 2. Shirley 14 juni 2021 op 8:09 am - Beantwoord

  Gelukkig zijn sommige dingen wel te veranderen, maar er blijft altijd dat rijtje voor on het volgende huis. Ik heb ook zo’n lijst. Ons volgende huis wordt nu gebouwd en daar gaan we écht lampen ophangen, verduisterende luiken ophangen… We zullen zien!

  • Romy 26 juni 2021 op 9:59 am - Beantwoord

   Oh wat gaaf dat op dit moment jullie volgende huis wordt gebouwd! Hebben jullie een nieuwbouwwoning gekocht/gehuurd? 🙂

 3. Daenelia 14 juni 2021 op 9:13 am - Beantwoord

  Wij hebben natuurlijk een enorm grote keuken achtergelaten in ons oude huis en die mis ik het meest. Maar we gaan voor een oplossing. Ik heb een groot gedeelte van de pannen op andere plekken in huis staan en dat werkt, want open keuken.
  En ik mis ook mijn werkkamer. Het gaat allemaal wel, maar die derde kamer moet er weer komen.

 4. bychristiana 14 juni 2021 op 10:14 am - Beantwoord

  Leuk lijstje, ik kan me echt goed voorstellen dat je enorm blij bent met je eigen (!) huis, maar dat dit dingen zijn waar je je aan stoort! Wij hebben een groot deel van ons huis verbouwd dus ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig meer te wensen heb. Er staat nog 1 wat groter plan op mijn lijstje en dat is het weghalen van een heel lelijk raam in de woonkamer. Die zit op een plek die ik echt nooit laat zien op blogfoto’s, omdat er altijd een gordijn voor hangt om het te verdoezelen;-) En verder zou ik ooit wel een visgraat vloer willen.

  • Romy 26 juni 2021 op 9:57 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om jullie huis bijna 100% naar jullie smaak te hebben! Dat ene raam komt er vast ook nog weleens van 🙂 Enne, een visgraatvloer lijkt mij ook geweldig om nog eens te hebben!

 5. Anouk 14 juni 2021 op 2:13 pm - Beantwoord

  Dat handdoekenrekje dat lijkt me inderdaad makkelijk op te lossen! En zou je voor dat toilet niet eens een klusjesman kunnen vragen of die er iets om heen kan bouwen zodat je niet tegen de leidingen aan hoeft te kijken?
  Iets wat bij ons een doorn in het oog is een van onze deuren, die hing ooit ergens anders en is verplaatst maar op de nieuwe plek was de deur te lang. Toen is hij dus korter gezaagd, maar nu is de onderkant scheef. Daar stoor ik me al 3 jaar aan en zou ik echt eens iets aan moeten doen.

  • Romy 26 juni 2021 op 9:56 am - Beantwoord

   Hmm, een klusjesman een keer om tips vragen voor het toilet is eigenlijk wel een goed idee inderdaad. Misschien is er nog vrij eenvoudig iets op te bedenken zonder dat we helemaal niet meer bij de geiser kunnen. Ik ga er nog eens over nadenken 🙂
   Kan me voorstellen dat je die deur ook wel zat bent inderdaad. Hopelijk is daar nog eens iets aan te doen.

 6. Rianne 14 juni 2021 op 11:11 pm - Beantwoord

  Hier zijn we toevallig net druk bezig met van die klusjes af te vinken, zoals na 2,5 jaar na de verhuizing eindelijk de trap stofferen 🙂 de pakketdiensten hier zullen wel gedacht hebben de afgelopen 2,5 jaar wat armoedig zon kale trap met lijmresten 🙂 en dat toilet, dat heb ik wel 2,5 jaar geleden dus zelf behangen met een jungleprint, bij ons is het aapies en vogels kijken op het toilet en nog een verdwaalde leguaan 🙂 ik dacht zelfs eerst even dat ze het zelfde behang had in je linkje, maar het is toch net iets anders. Ik vond dat wel leuk zon verrassend toilet, want de rest van het huis is tamelijk rustig met olijfgroen, bruin en zandbeige kleuren en roze om de boel wat op te halen. In de keuken 2 mooi roze vuilnisbakken van de kwantum of nou ja het was mauve, maar ik vind ze roze 🙂 Heerlijk toch hè dat klussen in huis en het je eigen maken.

  • Romy 26 juni 2021 op 9:55 am - Beantwoord

   Jullie toilet klinkt geweldig! Ik vind zo’n behangetje op de wc er altijd zo mooi uitzien. Hoe fleuriger en opvallender, hoe beter! En het toilet is nu precies de ruimte waar dat kan, denk ik zo 🙂

 7. Saskia 19 juni 2021 op 1:46 pm - Beantwoord

  Gelukkig hier een handige man waardoor we alles gaan aanpakken wat we minder vinden. Aankomende Augustus eerst maar eens de kozijnen en de badkamer dan zien we wel weer verder 😉

Recente blogs

Een week Zwarte Woud | Mijn (soms letterlijke) vakantie-hoogtepunten

11 juli 2022|Persoonlijk, Op reis|

Wauw, het zit er alweer op! Vandaag zetten we voet op Nederlandse bodem na een week tussen de Duitse heuvels. We reden vele kilometers door de natuur, bewonderden stadjes die ik tot nu toe alleen van Pinterest kende, zetten onze tanden in de lekkerste Kartoffeln (aardappels), deden onze beste pogingen om ons middelbare-school-Duits weer eens af te stoffen en maakten samen herinneringen voor het leven. Omdat herinneringen vasthouden nog beter gaat als ik schrijf, hierbij een kleine terugblik in lijstjesvorm op onze week weg. Dit waren de letterlijke en figuurlijke highlights. 

Meer gedaan krijgen in minder tijd? 11 tips!

22 mei 2019|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Meer gedaan krijgen in minder tijd? Dat is een leuke uitdaging die ik graag aanga. Of het nu is op het werk, op een freelance dag, in het huishouden of gewoon op een vrije dag waarop ik heel wat gedaan wil krijgen, het maakt mij altijd blij om lekker efficiënt bezig te zijn. Kun jij ook wel wat meer tijd in een dag gebruiken, maar is je pakketje met jouw 10 extra bestelde uren voor de volgende dag nog niet bezorgd? Dan helpen deze 11 tips je misschien om meer gedaan te krijgen in minder tijd.

7 dingen die ik leuk vind aan ondernemen

19 februari 2019|Lifestyle|

Sinds mei 2018 mag ik mezelf officieel ondernemer noemen. Ondernemer? Het klinkt alleen al heel spannend. En dat is het soms ook! Maar ik kan wel zeggen dat naast mijn baan in loondienst gaan ondernemen als freelance tekstschrijver, redacteur en blogger een van mijn beste keuzes is geweest. Ben jij ook enthousiast, maar twijfel je nog een beetje of ondernemen iets voor jou is? Dan wil ik graag proberen je over de streep te trekken. Door 7 dingen te noemen die ik leuk vind aan ondernemen.