Als ik één dag een man was…

Laatst liep ik een dag wankel op mijn nieuwe pumps rond. Zo mooi, maar zo niet comfortabel. Dit deed ik nadat ik op tijd was opgestaan om opgemaakt en wel de deur uit te gaan en nadat ik een al net zo oncomfortabel strak jurkje had aangetrokken. Plotseling schoot er een songtekst van Beyoncé door mijn hoofd. If I were a boy… Wat nou als ik één dag als man door het leven kon gaan, zonder al die dingen? Hoe zou dat zijn? In dit artikel verplaats ik me eens in de mannenwereld. Met een korreltje zout overigens. Wees voorbereid op de nodige clichés!

wat als ik een man was

Geen kledingdilemma’s en badkamerfrustraties

Als ik een man was, zou ik vast ’s ochtends vroeg eerder klaar zijn. Ik zou mijn haar lekker kort knippen, zodat ik direct vanuit de douche de deur uit kan. Ik zou dan niet te laat komen door kledingdilemma’s en badkamerfrustraties. Of doordat ik toch echt die ene wimper goed moet krijgen om toonbaar de straat op te kunnen. Ik zou niet twijfelend voor mijn kledingkast staan om te klagen over gebrek aan geschikte kleding, terwijl ik eigenlijk een kast vol heb hangen. Ik zou me vast niet zo druk maken over mijn out-of-bed-kapsel, dat jurkje dat net niet matcht met mijn schoenen of dat ene puistje op mijn kin.

“OK!” en toiletonderonsjes

Als ik een man was, zou ik ook weleens op een lang verhaal willen reageren met “OK”. Eventueel pas een paar dagen nadat ik het bericht heb gelezen. Ik zou me dan niet druk maken als iemand niet terugappt, terwijl er toch echt al precies 6 uur en 28 minuten twee blauwe vinkjes staan. Daarnaast zou ik die dag triomfantelijk voorbij de ellenlange rij voor het vrouwentoilet lopen. Dan zou ik wel willen ervaren hoe het nu is om op het toilet al plassend een onderonsje te hebben met anderen van jouw geslacht. Ik zou dan ook eens alle mannengesprekken afluisteren. Tja, als ik er toch ben, dan wil ik ook wel weten hoe zij onderling over vrouwen praten.

Strakke inrichting en hippe gadgets

Als ik een man was, dan zou ik eens een echt mannenhuis willen hebben. Lekker praktisch, weinig tierelantijntjes en stoer en strak. Ik zou dan de kaarsjes achterwege laten en de plumeau en stofzuiger iets langer in de kast laten liggen. Ik zou gewoon gaan voor lekker praktisch en niet te veel opsmuk. Het geld dat ik op woonaccessoires bespaard heb, zou ik dan vast kunnen besteden aan hippe gadgets en technische apparatuur. Want daar heb ik met mijn mannelijke brein dan waarschijnlijk iets meer verstand van.

Krachtpatsen en actiefilms

Als ik een man was, dan zou ik vast niet praten over “die leuke, blauwe auto”, maar weten dat het een Audi is. In die auto zou ik dan als een echte macho rondrijden. Gewoon omdat dat leuk is. Ook zou ik mijn mannelijke spierballen dan wel willen gebruiken. Als man ben ik immers vast een stuk sterker. Ik zou voor het eerst in mijn leven een krachttraining doen en zoveel mogelijk met een ontbloot bovenlijf rondlopen om mijn sixpack te laten zien. Ook zou ik dan misschien wél dat lampje kunnen vervangen, hele zware dingen kunnen tillen en zou ik mijn hardlooprondje vast een stuk sneller doen. Om daarna op de bank te ploffen met een bak popcorn en een actiefilm. Want ja, ik ben benieuwd of ik dat als man wel wat vindt!

Maar ook…

Maar ja, als man zou ik ook mijn kletsavondjes met vriendinnen missen. Ik zou mijn collectie jurkjes met pijn in mijn hart links laten liggen en ik zou zelfs de vrouwelijke hormonen en de vroege opmaaksessies missen. Laat mij maar lipstick opdoen, genieten van vrouwenhobby’s en de allerslechtste romcoms kijken. Tja, een dag wil ik best een man zijn, maar verder vind ik mijn leven als vrouw toch echt het allerleukste!

Wat zou jij doen als je één dag een man kon zijn?

Volg:
Deel:

49 Reacties

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 09:28

   Oh goed punt! Dat nooit meer je benen hoeven te scheren, lijkt me inderdaad ook ideaal! Daarvoor in de plaats komt dan alleen wel een snor/baard die je moet bijhouden ;)

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 09:29

   Haha, wildplassen is inderdaad ook wel leuk om eens te proberen! Mijn make-uproutine zou ik ook wel missen als man. Het lijkt me heel apart dat je opeens met hooguit een crème op je gezicht al klaar bent ;)

 1. Darina
  19 november 2017 / 09:57

  Een hele leuke blog! Je niet zo druk maken…dat lijkt mij wel eens heerlijk. Al ben ik als vrouw al op de goede weg, om me minder druk te maken. Een man kan dat zoveeel makkelijker!
  Darina blogde over…De 5 Meest Franse Fashion Items

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:26

   Haha, dat zou ik inderdaad ook wel fijn vinden aan een man zijn. Ik heb het idee dat mannen vaak minder bezorgd zijn over beren op de weg en zich ook minder druk maken over hun uiterlijk. Ideaal! :)

 2. 19 november 2017 / 10:23

  Haha, bij alles wat je schrijft zou ik dat ook wel willen meemaken als man-zijnde. Ook zou ik het zó chill vinden om gewoon écht zo’n relaxed mannen brein te hebben waarbij je je niet zo snel zorgen maakt om dingen. :’) Oh! En ik zou zo’n typische mannen avond wel mee willen maken waarbij ze met vrienden bij elkaar zitten. Die gesprekken he… daar ben ik mega benieuwd naar. :P
  Sandra blogde over…Photo Diary #126 | Paddoburgers, cadeaus & veel lekker eten

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:28

   Haha, ik ben ook zo nieuwsgierig naar die gesprekken op een mannenavond. Of nou ja, misschien kun je als vrouw soms maar beter niet weten wat er op zo’n avond gezegd wordt ;) Een mannenbrein lijkt mij ook heel fijn trouwens. Volgens mij maken mannen zich veel minder snel zorgen en denken ze vaak ook een stuk oplossingsgerichter. Best handig eigenlijk!

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:28

   Haha, dat klinkt ook als een heerlijk typisch mannending ;)

 3. Rianne
  19 november 2017 / 11:38

  Ik zou ‘s ochtends ook lekker laat mijn bed uit rollen en vervolgens alleen een lik gel in mijn haar gooien denk ik, scheelt zeeën van tijd! En toch ook wel een keertje wildplassen ;)

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:29

   Precies! Als ik soms hoor dat mannen zich in een kwartier kunnen aankleden, kunnen ontbijten en dan de deur uitgaan, dan kan ik daar echt jaloers op zijn. Dat zou me zo veel tijd schelen ‘s ochtends, haha.

 4. Svenja
  19 november 2017 / 13:01

  Haha hoe tof zou het zijn als wij vrouwen gewoon voor een dagje man zouden kunnen zijn. Vooral het reageren met OK vind ik altijd zo onwijs irritant. Wat mij vooral heerlijk aan man zijn lijkt is dat je dan niet elke dag make-up hoeft te dragen, alhoewel ik make-uppen ook wel weer heel erg leuk vind!
  Svenja blogde over…12x de lekkerste food hotspots van New York City

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:30

   Haha, ik vind die korte (of geen) reacties inderdaad ook zo irritant. Als ik een man was, zou ik dat alleen al uit wraak ook eens doen ;)
   Geen make-up hoeven dragen zou inderdaad aan de ene kant wel handig zijn, maar aan de andere kant zou ik het ook wel echt missen.

 5. kaylin
  19 november 2017 / 12:04

  Nog een voordeel! Mannen zijn nooit ongesteld en hebben dus ook geen last van menstruatiepijn. Dat is pas een luxe!

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:29

   Haha, die was ik inderdaad nog vergeten. Maar je hebt zeker een punt. Hoe fijn zou dat zijn als man! :)

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:31

   Oh wat leuk! Ik ga die tag meteen even opzoeken op je blog :) Ben benieuwd!

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:32

   Haha, ik moest wel lachen om je heerlijk eerlijke reactie! Nooit meer hoeven scheren lijkt me trouwens ook echt ideaal. Dat punt zou ook nog op mijn lijstje moeten staan. Hoe ideaal is het om de ladyshave nooit meer te hoeven gebruiken!

 6. 19 november 2017 / 16:00

  Voor een dagje lijkt het mij wel leuk, maar ik vind het net als jou ook veel te leuk om vrouw te zijn.

 7. 19 november 2017 / 16:05

  Hahaha, dit exact ja: “Als ik een man was, zou ik ook weleens op een lang verhaal willen reageren met “OK”. Eventueel pas een paar dagen nadat ik het bericht heb gelezen. Ik zou me dan niet druk maken als iemand niet terugappt, terwijl er toch echt al precies 6 uur en 28 minuten twee blauwe vinkjes staan.” Zo herkenbaar ;-) Ik zou Tinderen (what else) en niet scheef bekeken worden omdat ik schaamteloos flirt, want hé ik ben een man en dan mag dat allemaal!
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…“Ik wist niet dat wij aan het daten waren…”

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:32

   Haha, een keer daten als man lijkt me ook een bijzondere ervaring. Volgens mij is dat toch heel anders en kun je als man eigenlijk veel meer maken dan als vrouw.

 8. 19 november 2017 / 16:43

  Ik zou lekker al mijn beenhaar laten staan, wildplassen en ongestoord flirten met vrouwen in de kroeg. Maar eigenlijk blijf ik toch liever een vrouw, want ik loop het liefst op hakken en houd wel van wat drama van tijd tot tijd ;-)

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:38

   Haha, precies die drie dingen zou ik ook weleens willen doen. Maar inderdaad, vrouw zijn is eigenlijk wel zo leuk. Alleen al om al die mooie schoenen met hoge hakken te kunnen dragen :)

 9. Nikita
  19 november 2017 / 18:04

  Leuk artikel! Het is grappig om dingen een keer zo te bekijken. Het heeft waarschijnlijk ook wel voordelen, maar ondanks onze ongemakken of ingewikkelde dingen ben ik toch echt wel heel trots een vrouw te zijn ;) Zou het niet anders willen!
  Nikita blogde over…Project Positief Tag

  • Romy
   Auteur
   19 november 2017 / 19:38

   Alleen maar mooi om te horen dat je blij bent dat je vrouw bent. Ik zou zelf ook echt geen man willen zijn en alle vrouwendingen moeten missen. Toch was het wel leuk om eens te fantaseren over hoe dat zou zijn als man ;)

 10. 19 november 2017 / 20:01

  Haha leuk artikel! Ik zou het echt heerlijk vinden mijn been & okselhaar dan niet meer te hoeven scheren.

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 00:32

   Oh ja, goed punt! Dat lijkt ook echt een verademing aan man zijn :)

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 00:32

   Haha, dat is inderdaad ook niet mijn favoriete bezigheid. Het lijkt me heerlijk om dat als man niet te hoeven doen!

 11. Simone
  19 november 2017 / 21:37

  Haha wat een leuk artikel! Als ik een man zou zijn hoop ik in elk geval dat ik minder zou piekeren, dat is namelijk iets wat vrouwen veel meer doen en met die reden zou ik best wel eens willen ruilen :P
  Simone blogde over…Het perfecte cadeau voor de feestdagen

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 00:34

   Goed punt! Het lijkt mij ook heerlijk om als man iets onbezorgder door het leven te gaan.

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 06:53

   Dankjewel voor je leuke reactie! Haha, dat appen zou voor mij ook echt wat zijn. Ik ben het tegenovergestelde van de “OK”-berichtjes en stuur juist altijd te lange berichten ;)

 12. 20 november 2017 / 14:29

  Haha! Super geschreven! Ik heb echt gelachen! Vooral dat reageren met ‘ok’. Mijn vriend reageert ook best vaak met ok en dan ben ik maar aan het wachten totdat er meer antwoord komt, haha. Als ik een man zou zijn zou ik zo uit mijn bed stappen zonder mijn haar te doen en me op te maken. Dat lijkt me zo fijn: lekker snel klaar in de ochtend! Hoewel een baard me echt vreselijk lijkt. Het is net schuurpapier!
  Lysanne blogde over…Koffie bij Joost & Maartje in Maastricht

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 07:04

   Haha, die korte reacties op appjes kunnen inderdaad zo irritant en aan de andere kant ook wel lachwekkend zijn. Dat snel klaar zijn ‘s ochtends lijkt me trouwens ook echt ideaal. Het moet heerlijk zijn om bijna vanuit je bed in de bus te rollen ‘s ochtends ;)

 13. 20 november 2017 / 15:12

  Haha dit is zo’n leuk artikel! Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht, het lijkt mij helemaal niet zo leuk om een man te zijn hahaha! Alhoewel het natuurlijk wel erg fijn is om snel de deur uit te gaan en geen lange haren te hoeven wassen (ik haat het haha).

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 07:06

   Haha, ik zou ook voor geen goud een man willen zijn, hoor. Ondanks die paar kleine voordelen, zoals het snel klaar zijn als je de deur uit gaat ;)

 14. Elisabeth
  20 november 2017 / 20:43

  Ik zou weinig notie van dingen nemen. Ik ben heel oplettend van mezelf maar merk dat veel mannen aan kleine details voorbij gaan. Soms is het wel eens makkelijk denk ik omdat te kunnen
  Elisabeth blogde over…Ervaring: Lyme en naar de bioscoop

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 07:09

   Daar zit zeker wel wat in. Ik denk ook dat het een vrouwending is om heel erg op de kleine details te letten en alles in je op te nemen. Zelf vind ik dat op zich wel prettig, maar ik kan me voorstellen dat het ook wel wat heeft om daar eens, als een man, aan voorbij te gaan.

  • Romy
   Auteur
   21 november 2017 / 07:11

   Haha, dat zijn inderdaad ook wel bijzondere punten! Alhoewel ik heel eerlijk moet toegeven dat ik als vrouw ook op commando boeren kan laten, haha. Ik doe het alleen niet echt ;)

 15. 21 november 2017 / 01:33

  Haha, wat grappig hoeveel ”stereotyperende mannelijke dingen” je eigenlijk opnoemt. Als ik een man zou zijn dan zou ik wel eens willen weten hoe het voelt om een orgasme te hebben. En het gemak van overal staand kunnen plassen zonder bang te zijn dat je je eigen broek onderplast. Of proberen een meisje te versieren, lijkt me best grappig. ;)
  Justine blogde over…Australia stories #16 – heel veel watervallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge