Laatst liep ik een dag wankel op mijn nieuwe pumps rond. Zo mooi, maar zo niet comfortabel. Dit deed ik nadat ik op tijd was opgestaan om opgemaakt en wel de deur uit te gaan en nadat ik een al net zo oncomfortabel strak jurkje had aangetrokken. Plotseling schoot er een songtekst van Beyoncé door mijn hoofd. If I were a boy… Wat nou als ik één dag als man door het leven kon gaan, zonder al die dingen? Hoe zou dat zijn? In dit artikel verplaats ik me eens in de mannenwereld. Met een korreltje zout overigens. Wees voorbereid op de nodige clichés!

wat als ik een man was

Geen kledingdilemma’s en badkamerfrustraties

Als ik een man was, zou ik vast ’s ochtends vroeg eerder klaar zijn. Ik zou mijn haar lekker kort knippen, zodat ik direct vanuit de douche de deur uit kan. Ik zou dan niet te laat komen door kledingdilemma’s en badkamerfrustraties. Of doordat ik toch echt die ene wimper goed moet krijgen om toonbaar de straat op te kunnen. Ik zou niet twijfelend voor mijn kledingkast staan om te klagen over gebrek aan geschikte kleding, terwijl ik eigenlijk een kast vol heb hangen. Ik zou me vast niet zo druk maken over mijn out-of-bed-kapsel, dat jurkje dat net niet matcht met mijn schoenen of dat ene puistje op mijn kin.

“OK!” en toiletonderonsjes

Als ik een man was, zou ik ook weleens op een lang verhaal willen reageren met “OK”. Eventueel pas een paar dagen nadat ik het bericht heb gelezen. Ik zou me dan niet druk maken als iemand niet terugappt, terwijl er toch echt al precies 6 uur en 28 minuten twee blauwe vinkjes staan. Daarnaast zou ik die dag triomfantelijk voorbij de ellenlange rij voor het vrouwentoilet lopen. Dan zou ik wel willen ervaren hoe het nu is om op het toilet al plassend een onderonsje te hebben met anderen van jouw geslacht. Ik zou dan ook eens alle mannengesprekken afluisteren. Tja, als ik er toch ben, dan wil ik ook wel weten hoe zij onderling over vrouwen praten.

Strakke inrichting en hippe gadgets

Als ik een man was, dan zou ik eens een echt mannenhuis willen hebben. Lekker praktisch, weinig tierelantijntjes en stoer en strak. Ik zou dan de kaarsjes achterwege laten en de plumeau en stofzuiger iets langer in de kast laten liggen. Ik zou gewoon gaan voor lekker praktisch en niet te veel opsmuk. Het geld dat ik op woonaccessoires bespaard heb, zou ik dan vast kunnen besteden aan hippe gadgets en technische apparatuur. Want daar heb ik met mijn mannelijke brein dan waarschijnlijk iets meer verstand van.

Krachtpatsen en actiefilms

Als ik een man was, dan zou ik vast niet praten over “die leuke, blauwe auto”, maar weten dat het een Audi is. In die auto zou ik dan als een echte macho rondrijden. Gewoon omdat dat leuk is. Ook zou ik mijn mannelijke spierballen dan wel willen gebruiken. Als man ben ik immers vast een stuk sterker. Ik zou voor het eerst in mijn leven een krachttraining doen en zoveel mogelijk met een ontbloot bovenlijf rondlopen om mijn sixpack te laten zien. Ook zou ik dan misschien wél dat lampje kunnen vervangen, hele zware dingen kunnen tillen en zou ik mijn hardlooprondje vast een stuk sneller doen. Om daarna op de bank te ploffen met een bak popcorn en een actiefilm. Want ja, ik ben benieuwd of ik dat als man wel wat vindt!

Maar ook…

Maar ja, als man zou ik ook mijn kletsavondjes met vriendinnen missen. Ik zou mijn collectie jurkjes met pijn in mijn hart links laten liggen en ik zou zelfs de vrouwelijke hormonen en de vroege opmaaksessies missen. Laat mij maar lipstick opdoen, genieten van vrouwenhobby’s en de allerslechtste romcoms kijken. Tja, een dag wil ik best een man zijn, maar verder vind ik mijn leven als vrouw toch echt het allerleukste!

Wat zou jij doen als je één dag een man kon zijn?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 19 november 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Hahaha .. dat reageren op whatsapp .. ik wou zo dat ik dat kon. Goed punt

 2. Aneta 19 november 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Hihi leuke blog! Ik weet niet echt of ik een man zou willen zijn. Maar mannen dragen voornamelijk comfortabele kleding en schoenen. Dus ik denk dat ik dit vooral zou dragen

 3. Neverdullmoments 19 november 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Haha, wat een grappig idee om eens te denken wat je zou doen als man. Reageren met “OK”, die herken ik wel hahaha. Ik zou dan wel willen zwemmen: zwembroek aan en gaan. Hoezo benen scheren??

  • Romy 19 november 2017 op 9:28 am - Beantwoord

   Oh goed punt! Dat nooit meer je benen hoeven te scheren, lijkt me inderdaad ook ideaal! Daarvoor in de plaats komt dan alleen wel een snor/baard die je moet bijhouden 😉

 4. Laura 19 november 2017 op 9:04 am - Beantwoord

  Haha super leuk artikel! Ik zou lekker gaan wild plassen! Ik ben met mijn brein al best mannelijk en snap sommige vrouw dingen ook niet. Ik zou make-uppen wel missen! Daar ben ik dan wel erg vrouw mee.

  • Romy 19 november 2017 op 9:29 am - Beantwoord

   Haha, wildplassen is inderdaad ook wel leuk om eens te proberen! Mijn make-uproutine zou ik ook wel missen als man. Het lijkt me heel apart dat je opeens met hooguit een crème op je gezicht al klaar bent 😉

 5. Darina 19 november 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Een hele leuke blog! Je niet zo druk maken…dat lijkt mij wel eens heerlijk. Al ben ik als vrouw al op de goede weg, om me minder druk te maken. Een man kan dat zoveeel makkelijker!

  • Romy 19 november 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, dat zou ik inderdaad ook wel fijn vinden aan een man zijn. Ik heb het idee dat mannen vaak minder bezorgd zijn over beren op de weg en zich ook minder druk maken over hun uiterlijk. Ideaal! 🙂

 6. Sandra 19 november 2017 op 10:23 am - Beantwoord

  Haha, bij alles wat je schrijft zou ik dat ook wel willen meemaken als man-zijnde. Ook zou ik het zó chill vinden om gewoon écht zo’n relaxed mannen brein te hebben waarbij je je niet zo snel zorgen maakt om dingen. :’) Oh! En ik zou zo’n typische mannen avond wel mee willen maken waarbij ze met vrienden bij elkaar zitten. Die gesprekken he… daar ben ik mega benieuwd naar. 😛

  • Romy 19 november 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben ook zo nieuwsgierig naar die gesprekken op een mannenavond. Of nou ja, misschien kun je als vrouw soms maar beter niet weten wat er op zo’n avond gezegd wordt 😉 Een mannenbrein lijkt mij ook heel fijn trouwens. Volgens mij maken mannen zich veel minder snel zorgen en denken ze vaak ook een stuk oplossingsgerichter. Best handig eigenlijk!

 7. Mevrouw Marloes 19 november 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Ik zou denk ik in supercomfi kleding rondlopen, maar dat doe ik nu ook wel eens. Verder heb ik niet veel dingen die ik zou willen doen.

 8. Irene 19 november 2017 op 10:43 am - Beantwoord

  Haha wat leuk! Kan niet meteen iets bedenken nu wat ik als man zou doen. Misschien af en toe met m’n hand in m’n broek in de zetel hangen. Haha :p

 9. Rianne 19 november 2017 op 11:38 am - Beantwoord

  Ik zou ’s ochtends ook lekker laat mijn bed uit rollen en vervolgens alleen een lik gel in mijn haar gooien denk ik, scheelt zeeën van tijd! En toch ook wel een keertje wildplassen 😉

  • Romy 19 november 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Haha, dat klinkt ook als een heerlijk typisch mannending 😉

  • Romy 19 november 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Precies! Als ik soms hoor dat mannen zich in een kwartier kunnen aankleden, kunnen ontbijten en dan de deur uitgaan, dan kan ik daar echt jaloers op zijn. Dat zou me zo veel tijd schelen ’s ochtends, haha.

 10. Elke 19 november 2017 op 11:49 am - Beantwoord

  Hehe, zo leuk! Ik kan me niet direct iets bedenken maar ik vind jouw artikel gewoon echt top!

 11. kaylin 19 november 2017 op 12:04 pm - Beantwoord

  Nog een voordeel! Mannen zijn nooit ongesteld en hebben dus ook geen last van menstruatiepijn. Dat is pas een luxe!

  • Romy 19 november 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Haha, die was ik inderdaad nog vergeten. Maar je hebt zeker een punt. Hoe fijn zou dat zijn als man! 🙂

 12. Svenja 19 november 2017 op 1:01 pm - Beantwoord

  Haha hoe tof zou het zijn als wij vrouwen gewoon voor een dagje man zouden kunnen zijn. Vooral het reageren met OK vind ik altijd zo onwijs irritant. Wat mij vooral heerlijk aan man zijn lijkt is dat je dan niet elke dag make-up hoeft te dragen, alhoewel ik make-uppen ook wel weer heel erg leuk vind!

 13. Nesrin 19 november 2017 op 2:49 pm - Beantwoord

  Heel leuk! Haha ik vroeg mezelf een tijd geleden hetzelfde af en heb toen een If I were boy TAG online gegooid.

  Ik zou echt wel tegen een boom piesen hoor 😉

  • Romy 19 november 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

   Haha, ik vind die korte (of geen) reacties inderdaad ook zo irritant. Als ik een man was, zou ik dat alleen al uit wraak ook eens doen 😉
   Geen make-up hoeven dragen zou inderdaad aan de ene kant wel handig zijn, maar aan de andere kant zou ik het ook wel echt missen.

  • Romy 19 november 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk! Ik ga die tag meteen even opzoeken op je blog 🙂 Ben benieuwd!

 14. EmilyLotus 19 november 2017 op 2:53 pm - Beantwoord

  Haha wel leuk om over na te denken!
  Vooral het plassen lijkt me zoveel beter als man. Gewoon overal kunnen.

 15. Hermien - KouweKleren 19 november 2017 op 3:29 pm - Beantwoord

  Haha, dat niet terug appen zit al helemaal in mijn systeem, net als heel snel plassen, niet make-uppen en algehele niet-elegantie. Maar geen benen- en bikinilijn meer scheren lijkt me echt een droom. Die baard laat ik wel staan.

  • Romy 19 november 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest wel lachen om je heerlijk eerlijke reactie! Nooit meer hoeven scheren lijkt me trouwens ook echt ideaal. Dat punt zou ook nog op mijn lijstje moeten staan. Hoe ideaal is het om de ladyshave nooit meer te hoeven gebruiken!

 16. Iris 19 november 2017 op 4:00 pm - Beantwoord

  Voor een dagje lijkt het mij wel leuk, maar ik vind het net als jou ook veel te leuk om vrouw te zijn.

 17. Sam - singlereadytomingleblog 19 november 2017 op 4:05 pm - Beantwoord

  Hahaha, dit exact ja: “Als ik een man was, zou ik ook weleens op een lang verhaal willen reageren met “OK”. Eventueel pas een paar dagen nadat ik het bericht heb gelezen. Ik zou me dan niet druk maken als iemand niet terugappt, terwijl er toch echt al precies 6 uur en 28 minuten twee blauwe vinkjes staan.” Zo herkenbaar 😉 Ik zou Tinderen (what else) en niet scheef bekeken worden omdat ik schaamteloos flirt, want hé ik ben een man en dan mag dat allemaal!

  • Romy 19 november 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

   Haha, een keer daten als man lijkt me ook een bijzondere ervaring. Volgens mij is dat toch heel anders en kun je als man eigenlijk veel meer maken dan als vrouw.

 18. Kirsten 19 november 2017 op 4:43 pm - Beantwoord

  Ik zou lekker al mijn beenhaar laten staan, wildplassen en ongestoord flirten met vrouwen in de kroeg. Maar eigenlijk blijf ik toch liever een vrouw, want ik loop het liefst op hakken en houd wel van wat drama van tijd tot tijd 😉

  • Romy 19 november 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Haha, precies die drie dingen zou ik ook weleens willen doen. Maar inderdaad, vrouw zijn is eigenlijk wel zo leuk. Alleen al om al die mooie schoenen met hoge hakken te kunnen dragen 🙂

 19. Nikita 19 november 2017 op 6:04 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Het is grappig om dingen een keer zo te bekijken. Het heeft waarschijnlijk ook wel voordelen, maar ondanks onze ongemakken of ingewikkelde dingen ben ik toch echt wel heel trots een vrouw te zijn 😉 Zou het niet anders willen!

  • Romy 19 november 2017 op 7:38 pm - Beantwoord

   Alleen maar mooi om te horen dat je blij bent dat je vrouw bent. Ik zou zelf ook echt geen man willen zijn en alle vrouwendingen moeten missen. Toch was het wel leuk om eens te fantaseren over hoe dat zou zijn als man 😉

 20. Saskia 19 november 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

  Haha leuk artikel! Ik zou het echt heerlijk vinden mijn been & okselhaar dan niet meer te hoeven scheren.

  • Romy 21 november 2017 op 12:32 am - Beantwoord

   Oh ja, goed punt! Dat lijkt ook echt een verademing aan man zijn 🙂

 21. Evelyne 19 november 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

  Ha, leuk geschreven! If I were a boy.. dan zou ik nooit meer mijn benen moet ontharen 😀 Ik vind dat nu eens echt een rotklusje, maar ja.. I am a girl 😀

  • Romy 21 november 2017 op 12:32 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook niet mijn favoriete bezigheid. Het lijkt me heerlijk om dat als man niet te hoeven doen!

 22. Simone 19 november 2017 op 9:37 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuk artikel! Als ik een man zou zijn hoop ik in elk geval dat ik minder zou piekeren, dat is namelijk iets wat vrouwen veel meer doen en met die reden zou ik best wel eens willen ruilen 😛

  • Romy 21 november 2017 op 12:34 am - Beantwoord

   Goed punt! Het lijkt mij ook heerlijk om als man iets onbezorgder door het leven te gaan.

 23. Rosita Elise 20 november 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Hahahaha dat appen!!! Ik wouuuuuuu dat ik dat kon!!! Zo herkenbaar echt een super leuke post!

  • Romy 21 november 2017 op 6:53 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie! Haha, dat appen zou voor mij ook echt wat zijn. Ik ben het tegenovergestelde van de “OK”-berichtjes en stuur juist altijd te lange berichten 😉

 24. Lysanne 20 november 2017 op 2:29 pm - Beantwoord

  Haha! Super geschreven! Ik heb echt gelachen! Vooral dat reageren met ‘ok’. Mijn vriend reageert ook best vaak met ok en dan ben ik maar aan het wachten totdat er meer antwoord komt, haha. Als ik een man zou zijn zou ik zo uit mijn bed stappen zonder mijn haar te doen en me op te maken. Dat lijkt me zo fijn: lekker snel klaar in de ochtend! Hoewel een baard me echt vreselijk lijkt. Het is net schuurpapier!

  • Romy 21 november 2017 op 7:04 am - Beantwoord

   Haha, die korte reacties op appjes kunnen inderdaad zo irritant en aan de andere kant ook wel lachwekkend zijn. Dat snel klaar zijn ’s ochtends lijkt me trouwens ook echt ideaal. Het moet heerlijk zijn om bijna vanuit je bed in de bus te rollen ’s ochtends 😉

 25. Anna 20 november 2017 op 3:12 pm - Beantwoord

  Haha dit is zo’n leuk artikel! Ik heb er eigenlijk nog nooit over nagedacht, het lijkt mij helemaal niet zo leuk om een man te zijn hahaha! Alhoewel het natuurlijk wel erg fijn is om snel de deur uit te gaan en geen lange haren te hoeven wassen (ik haat het haha).

 26. Elisabeth 20 november 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

  Ik zou weinig notie van dingen nemen. Ik ben heel oplettend van mezelf maar merk dat veel mannen aan kleine details voorbij gaan. Soms is het wel eens makkelijk denk ik omdat te kunnen

  • Romy 21 november 2017 op 7:09 am - Beantwoord

   Daar zit zeker wel wat in. Ik denk ook dat het een vrouwending is om heel erg op de kleine details te letten en alles in je op te nemen. Zelf vind ik dat op zich wel prettig, maar ik kan me voorstellen dat het ook wel wat heeft om daar eens, als een man, aan voorbij te gaan.

 27. Lilian 20 november 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

  Ik zou wel graag een orgasme willen hebben, gewoon om te weten of dat nou anders is als bij vrouwen 😉 En op commando boeren laten, lijkt me ook erg grappig.

  • Romy 21 november 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Haha, dat zijn inderdaad ook wel bijzondere punten! Alhoewel ik heel eerlijk moet toegeven dat ik als vrouw ook op commando boeren kan laten, haha. Ik doe het alleen niet echt 😉

 28. Justine 21 november 2017 op 1:33 am - Beantwoord

  Haha, wat grappig hoeveel ”stereotyperende mannelijke dingen” je eigenlijk opnoemt. Als ik een man zou zijn dan zou ik wel eens willen weten hoe het voelt om een orgasme te hebben. En het gemak van overal staand kunnen plassen zonder bang te zijn dat je je eigen broek onderplast. Of proberen een meisje te versieren, lijkt me best grappig. 😉

Recente blogs