Action chipboard 5 1

Als ik een wens mag doen…

 • 24 september 2017
 • 44 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In mijn leven heb ik al een aantal van mijn wensen zien uitkomen. Ik heb mooie reisjes mogen maken, ik heb geweldige mensen leren kennen, ik heb mijn studie afgerond, ik ben de trotse eigenaar van deze blog én van een paar lieve beesten en ik heb een baan waar ik met plezier naartoe ga. Mensen zeggen weleens dat je je nog niet vervulde wensen niet mag vertellen als je wilt dat ze uitkomen. En toch doe ik het vandaag: ik geef je een inkijkje in mijn 10 grootste wensen, zowel wensen voor de wereld als wensen voor mezelf. En dus knijp ik mijn ogen dicht, blaas ik de pluisjes van een paardenbloem weg en deel ik vandaag mijn wensen met jou.

mijn wensen vaker vrolijk

Voor mezelf wens ik dat…

…ik stapje voor stapje stukjes van mijn onzekerheid kan laten afbrokkelen. Ik wens dat ik kan voortzetten waar ik de afgelopen jaren hard aan heb gewerkt en mezelf leer accepteren, zowel qua innerlijk als uiterlijk. Inclusief mijn imperfecties, mijn twijfels en mijn eigenaardigheden. Ik wens dat ik mezelf de bevestiging kan leren geven dat ik eigenlijk goed ben zoals ik ben.

…het mij ooit gegund is om moeder te worden. Al van jongs af aan is dit iets waar ik van droom. Niet voor morgen, volgende maand of volgend jaar, maar wel voor ooit. Mijn aller-allergrootste wens daarbij is trouwens dat ik mijn opa’s en oma’s (die nog alle vier leven) ooit overgrootopa of -oma kan maken.

…ik iets voor een ander kan betekenen. Ik zou het geweldig vinden als ik ooit voor andere mensen iets zou kunnen betekenen op basis van dingen waar ik zelf mee heb geworsteld of die ik heb geleerd. Ook al kan ik maar één iemand één keer één kleine glimlach op zijn gezicht bezorgen, dan zou dat me al ontzettend blij maken.

…ik leer loslaten. Ik wens dat ik dingen kan vergeten en mensen kan vergeven. Dat ik mooie herinneringen bij me kan houden en minder leuke dingen juist een plekje kan geven. Ook wens ik dat ik leer loslaten dat ik de beste en de meest perfecte moet zijn in wat ik doe of dat ik mezelf altijd moet bewijzen.

…ik mijn passies nooit verlies. Ik wens dat ik altijd iets heb om volop van te genieten – of dat nu schrijven, knutselen of fotograferen is of iets heel anders. Wat ik ook doe of leuk vind, ik wens dat ik mijn passies nooit uit het oog verlies en altijd de dingen die ik het allerliefste doe met een grote glimlach kan blijven doen.

Voor de wereld wens ik dat…

…mensen minder oordelen over anderen. Of in ieder geval wens ik dat mensen het voor zich houden als ze met hun oordeel andere mensen onnodig zouden kwetsen. Of het nu gaat om iemands uiterlijk, werk, achtergrond, opvoeding of keuzes, ik denk dat de wereld een stukje mooier zou zijn als we anderen in hun waarde laten.

…mensen lief zijn voor elkaar. Ik zie zeker geen hippieplaatjes voor me van de wereldbevolking die hand in hand staat. Maar wat zou het geweldig zijn als er niet zoiets bestond als pesten, haatreacties of roddelen. En als mensen kunnen opgroeien met het idee dat zij er mogen zijn zoals ze zijn, omdat anderen dat aan hen laten blijken.

…de wetenschap ons vooruithelpt. Of het nu gaat om manieren om onze planeet te beschermen of om medicijnen en therapieën voor ziektes die nu nog niet te genezen of te verzachten zijn, ik wens dat wetenschappers met nieuwe ideeën blijven komen en onze wereld in alle opzichten een stukje verder kunnen brengen.

…mensen betrokken zijn. Ik wens dat mensen zich betrokken voelen bij anderen en niet aarzelen om iets voor een ander te betekenen. Dat kan vrijwilligerswerk zijn of gewoon eens een praatje maken met een eenzame onbekende of die ene stille collega of kennis ergens bij betrekken. Ik wens dat mensen beseffen dat ook hun minimale bijdrage de wereld een klein stukje mooier kan maken.

…iedereen een lichtpuntje heeft. Ten slotte wens ik dat, als jij je ongelukkig voelt of het even niet ziet zitten, je toch altijd een reden hebt om hoop te houden. Ik wens dat er altijd iemand is die of iets is wat jouw lichtpuntje kan zijn en wat jou zelfs door lastige periodes heen sleept. Ik wens dat er altijd – hoe klein ook – iets is wat jou blij kan maken. Misschien bestaat dat lichtpuntje wel uit de prachtige toekomstwensen die jij nog hebt ♥

Wat is jouw allergrootste wens (voor jezelf of voor de wereld)?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 24 september 2017 op 7:46 am - Beantwoord

  Hele mooie wensen!

  Mijn grootste wens is dat mijn gezondheid verbetert en ik mij weer lekker in mijn eigen lichaam voel.

  • Romy 24 september 2017 op 9:34 am - Beantwoord

   Wat een mooie wens! Ik hoop heel hard met je mee dat die waarheid wordt! ♥

 2. Odetta 24 september 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  Mijn wens is dat de mensen die mij lief zijn, heel lang nog in mijn leven mogen blijven. Dat ik inderdaad nog een baan zal hebben tot mijn 67e plus 3 maanden en dat mijn gezondheid het toelaat om dit te kunnen. Dat wanneer ik dan met pensioen ben, niet heel erg eenzaam wordt, omdat wij geen kinderen hebben. Dat ik geestelijk nog goed bij blijf en mijn mooie herinneringen bewaard blijven in mijn hoofd.
  Verder wens ik de wereld verdraagzaamheid toe. Een wereld zonder machtspelletjes en misbruik van macht. Een wereld met respect voor elkaar en voor de natuur.

  • Romy 24 september 2017 op 9:52 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend mooie wensen! Ik ben er een beetje stil van. Ik hoop dat al die wensen uiteindelijk werkelijkheid worden en dat je gelukkig, gezond en samen met jouw dierbaren heel oud mag worden!

 3. Maaike 24 september 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Ik word er een beetje stil van. Je hebt het allemaal mooi en duidelijk omschreven.
  Voor mezelf zou ik wensen dat ik en mijn naasten nog heel lang van elkaar mogen genieten in goede gezondheid. En voor de wereld wens ik vrede. Vrede hebben met elkaar en elkaar accepteren.

 4. Lies 24 september 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat mooi gezegd.
  Voor mezelf wens ik een mooi gezin, dat is echt mijn grootste verlangen.

 5. Els 24 september 2017 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat een erg mooie wensen :-). Ik hoop dat al je persoonlijke wensen snel mogen uitkomen, X
  Wat ik zelf zou wensen? Dat ik ook wat minder onzeker ben, maar verder dat mijn leven zo blijft :-).

  • Romy 24 september 2017 op 10:08 am - Beantwoord

   Wat mooi dat je wenst dat je leven grotendeels hetzelfde blijft! Ik hoop dat je die wens ook kunt realiseren en daarnaast je onzekerheid langzaam aan de kant kunt zetten <3

 6. Darina 24 september 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Heel mooi geschreven en wat een mooie wensen! Ik hoop dat ze uitkomen. Mijn wens is dat ik me beter in mijn lijf ga voelen en daardoor zekerder ga worden. En dat mijn boek uitgegeven gaat worden…en dat mijn familie gezond blijft.

  • Romy 24 september 2017 op 10:09 am - Beantwoord

   Wat een mooie wensen! Ik hoop dat die alle drie werkelijkheid zullen worden.

 7. Sylvia - alovelyadventure 24 september 2017 op 9:45 am - Beantwoord

  Wat een prachtige wensen! Ik hoop van harte dat ze allemaal voor je mogen uitkomen?

 8. Loes 24 september 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een mooie wensen! De wensen van het loslaten en de onzekerheid herken ik heel erg, dat zou ik ook wensen. En wat een mooi idee om voor iedereen een ‘lichtpuntje’ te wensen, dat zou inderdaad prachtig zijn. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik zou wensen.. Misschien dat mijn familie altijd een zorgeloos leven kan hebben en geen gezondheidskwalen krijgen.

  • Romy 24 september 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

   Jouw wens is ook heel mooi! Ik hoop dat jij ook je onzekerheid stapje voor stapje kunt loslaten en dat je dierbaren nog lang en in goede gezondheid bij je zullen blijven <3

 9. Susan 24 september 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Mooie wensen <3 Hopelijk komen ze allemaal uit.

 10. Claire 24 september 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooie wensen Romy. En mij help je zeker met je prachtige artikelen op je blog, dus ik hoop dat die wens toch voor een stukje vervult is <3

  • Romy 24 september 2017 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een superlief compliment! Dankjewel! <3

 11. Johanne 24 september 2017 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wat een mooie post Romy! Heel erg mooi! Ben het helemaal eens met Claire, trouwens. En ik wens voor mezelf wel een paar van dezelfde dingen als jij. Onzekerheden loslaten en moeder worden zijn zeker twee wensen. Ook wens ik dat Buttons nog lang bij me blijft en dat iedereen om mij heen nog lang in goede gezondheid blijft. En voor de wereld…vrede, toch wel. Vind jouw wensen voor de wereld heel inspirerend!

 12. Amy 24 september 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wat een mooie wensen Romy! Ik hoop ook dat je onzekerheid langzaam afbrokkelt, want hoewel iedereen wel ergens onzeker over is, is het nergens voor nodig! Je bent hartstikke goed bezig 🙂

 13. Nikita 24 september 2017 op 1:14 pm - Beantwoord

  Mooie blogpost Romy! Deze is echt bijzonder 🙂 Net als jij wens ik dat ik op een dag mezelf zonder onzekerheden kan accepteren, en ook wat beter voor mezelf kan zorgen. Want ik heb ondertussen wel geleerd om voor mezelf te zorgen, maar een ander heeft echt te vaak voorrang op mijn eigen zorgen. En geloof me, daar maak je het jezelf niet altijd makkelijk mee. Maar de onzekerheid is soms gewoon hardnekkig. Ik merkte het maar weer eens daarnet, ik was mijn huiswerk aan het maken (en nog steeds, maar ik zit in mijn pauze en vond je blog de ideale pauze om te lezen) en ik was alweer aan het twijfelen. Of mijn taak wel goed zou zijn, de leerkracht tevreden zou zijn. Terwijl dat onzin is, want ik haal meestal cijfers tussen de 7.5 en 9.5 op 10. Dus waarom zou ik eigenlijk moeten twijfelen? Maar ik twijfel ook wel nog eens aan mijn goedheid en karakter, hoewel ik dat steeds een beetje beter kan loslaten. Ik hoop op een dag dat niet meer te hebben en te kunnen genieten van wie ik ben en dat oprecht kunnen zeggen.

  Voor de wereld wens ik dat mensen op een dag niet meer pesten, want ik weet tot welke dingen dat kan lijden. Ik heb het zelf meegemaakt, mijn volledige kleuter en lagere schooltijd. Zelfs een paar keer in het middelbaar, nu niet meer gelukkig. Dat mensen gelukkig zijn zonder onzekerheden en dat iedereen mag beseffen dat hij of zij er mag zijn. Zonder piekeren of twijfelen. Want iedereen is het waard om te leven, om te bestaan. En ik hoop dat op een dag iedereen dat beseft.

 14. Saskia 24 september 2017 op 1:37 pm - Beantwoord

  Oh wauw, AMEN. Precies dit. Vooral dat stukje voor de wereld ben ik het helemaal mee eens. Dat we maar het goede mogen zien in de mensheid en meer voor elkaar over gaan hebben. Zo maken we allen de wereld steeds een beetje mooier (en toleranter)

  • Romy 24 september 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie!
   Wat een mooie wensen heb jij ook trouwens! Ik hoop dat je al die wensen in je leven kunt vervullen <3

  • Romy 24 september 2017 op 7:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat lief dat je dat zegt! 🙂

  • Romy 24 september 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Heel mooi om te lezen wat jouw wensen zijn 🙂
   Ik hoop ook dat het jou lukt om je onzekerheid stapje voor stapje een beetje los te laten en om goed voor jezelf te zorgen. Je bent dat echt meer dan waard om jezelf soms ook op de eerste plek te zetten. Onzekerheid is een lastig iets en kan je soms flink in de weg zitten, maar aan de andere kant heb ik gemerkt dat je het ook langzaamaan stapje voor stapje kunt laten afbrokkelen. Je bent al zo goed bezig, dus ik weet zeker dat het je uiteindelijk lukt om jezelf volledig te accepteren zoals je bent en in te zien dat jij er ook mag zijn.
   Je wens voor de wereld heb je ook ontzettend mooi verwoord trouwens. Ik zou ook willen dat er niet meer zoiets bestaat als pesten en dat mensen elkaar in hun waarde laten. Want wie je ook bent of wat je ook doet, uiteindelijk is ieder mens het waard om waardering te krijgen.

  • Romy 24 september 2017 op 11:50 pm - Beantwoord

   Mooi gezegd! Met een beetje meer liefde en tolerantie voor de ander zou de wereld zoveel mooier worden.

 15. Madelon 24 september 2017 op 3:44 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel, ben er een beetje stil van! Ik hoop van harte dat deze wensen uitkomen 🙂

 16. Charel 24 september 2017 op 3:59 pm - Beantwoord

  Wauw wat een mooie blog! Ik denk dat het persoonlijk ook heerlijk zou zijn om minder onzeker te zijn!

 17. Nesrin 24 september 2017 op 4:31 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel. Ik denk dat er minder ellende op de wereld is als we de ander in zijn waarde laten, en dit is meteen mijn wens voor mezelf en voor een ander.

  • Romy 24 september 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wat een mooie wens! Ik denk ook dat de wereld daar al zoveel mooier van zou worden.

 18. Evelyne 24 september 2017 op 4:44 pm - Beantwoord

  Mooi! Allemaal wensen waar ik mij in kan vinden. Zoals simpelweg lief zijn voor elkander en gewoon nooit luidop iemand beoordelen op zijn uiterlijk, keuzes, .. Dat zou de wereld inderdaad al heel veel beter maken.

 19. Patricia 24 september 2017 op 5:52 pm - Beantwoord

  Wat een mooie wensen! Ik wens dat mijn droom mag uitkomen en ik volgend jaar kan starten met mijn eigen bedrijfje. En dat mijn gezin gezond en gelukkig is.

  • Romy 24 september 2017 op 11:52 pm - Beantwoord

   Wat een mooie wensen! Ik hoop met je mee dat je die mooie wensen kunt realiseren 🙂

 20. Simone 24 september 2017 op 6:12 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel zeg! Ik wens dat we allemaal eens wat liever voor elkaar zullen zijn. En voor mezelf wens ik dat mijn sieradenwebshop nog meer gaat lopen 🙂

  • Romy 24 september 2017 op 11:54 pm - Beantwoord

   Mooie wensen noem je! En wat zou het inderdaad leuk zijn als je sieradenwebwinkel nog iets groter wordt. Ik hoop hard met je mee dat die wens werkelijkheid wordt 🙂

 21. Oui Nathalie 25 september 2017 op 5:50 am - Beantwoord

  Wat een mooie wensen. Ik hoop ook dat ik ooit zwanger mag worden en dat mijn opa’s en oma’s dit mogen meemaken, dit lijkt mij zo’n mooi moment! Het lijkt mij ook helemaal gaaf als je zo’n vier generatie foto zou kunnen maken!
  Daarnaast zou ik ook mijn onzekerheid wat minder op de voorgrond laten zijn!
  Liefs, Nathalie

  • Romy 26 september 2017 op 1:08 am - Beantwoord

   Ja, zo’n foto lijkt mij ook echt heel bijzonder! Het lijkt me geweldig als dat ooit nog werkelijkheid mag worden 🙂

 22. Hilde 25 september 2017 op 3:15 pm - Beantwoord

  Zulke mooie wensen, Romy. Ik hoop voor jou dat ze mogen uitkomen. En intussen gewoon verder doen zoals je bezig bent want dat doe je echt goed. Je vrolijkt deze wereld echt op met je geweldige blog, waar je terecht fier op mag zijn.

  • Romy 26 september 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Dankjewel voor al je mooie woorden 🙂 Ik ben er stil van!

 23. Pauline 26 september 2017 op 10:11 pm - Beantwoord

  Iets betekenen voor een ander… dat doe jij al middels je blog! Goede tips en flinke dosis positiviteit bezorg jij je lezers haast dagelijks 🙂

  • Romy 27 september 2017 op 7:31 am - Beantwoord

   Wat onwijs lief dat je dat zegt! Dankjewel 🙂

 24. yvonne 26 september 2017 op 10:37 pm - Beantwoord

  Wat een mooie wensen!

Recente blogs

Niet altijd "zelluf doen" | Waarom praten belangrijk is!

20 januari 2018|Persoonlijke groei|

"Zelluf doen!" Het is een uitspraak die je vooral uit de mond van twee- en driejarigen zult horen, maar die ook voor mij als volwassene nog weleens geldt. Toch is het, ook als volwassene, heel waardevol om zo nu en dan anderen in te schakelen wanneer je het moeilijk hebt of tegen dingen aanloopt. Of je nu met een probleem zit, een lastige knoop moet doorhakken of ergens bang voor bent, praten met anderen is soms zo belangrijk. Makkelijk is het alleen niet altijd. Misschien wil je iemand anders niet belasten of wil je het per se zelf oplossen. Toch kan praten met anderen je echt goed doen. Waarom? Dit zijn 5 redenen waarom praten in mijn ogen zo belangrijk is.