Al van jongs af aan fantaseer ik over het moment dat ik “echt volwassen” ben. Later als ik groot ben… Dan zou ik vast een superwoman zijn die alles begrijpt en kan. Of nou ja, die illusie had ik ooit! Nu ik qua lengte ben uitgegroeid en dus technisch gezien groot ben, besef ik dat er nooit een moment komt van écht volwassen zijn. Daarom stelde ik een lijstje samen met een knipoog naar volwassenheid! Want als ik ooit groot ben, dan zal ik vast de volgende 30 dingen allemaal pico bello in orde hebben (ha, in mijn dromen dus!).

later als ik groot ben

Als ik later groot ben, dan…

 1. …heb ik mooie pioenrozen in mijn tuin staan die ook nog eens geweldig bloeien, omdat ik wel degelijk groene vingers blijk te hebben.
 2. …kan ik als de beste presentaties geven aan grote groepen, op hoge hakken, in een kokerrok én met een zelfverzekerde houding waar ik nu alleen maar met bewondering naar kan kijken bij anderen.
 3. …kook ik gerechten gewoon uit de losse pols in plaats van met een beetje (boel) hulp van Allerhande.
 4. …ga ik mijn geld beleggen en heb ik daar nog verstand van ook.
 5. …ruim ik mijn kleding altijd direct netjes op zodra het uit de was komt.
 6. …kan ik telefonische verkopers snel afwimpelen in plaats van ze eerst hun hele verhaal te laten doen.
 7. …weet ik precies hoe je allerlei soorten vlekken uit je kleding kunt krijgen.
 8. …komt mijn behabandje nooit meer onder mijn jurkje vandaan (ahum, let niet op bovenstaande foto!).
 9. …lees ik de krant van A tot Z in plaats van alleen de katernen die me aanspreken.
 10. …doe ik aan grote weekboodschappen, waarbij ik voorbereid en wel altijd aanbiedingen weet te scoren.
 11. …heb ik altijd pleisters, paracetamol en andere onmisbare dingen in mijn handtas. Goed voorbereid dus!
 12. …ga ik nooit meer te laat naar bed, maar maak ik de verstandige keuze om dan maar niet een serie af te kijken.
 13. …maak ik paklijstjes voordat ik op reis ga in plaats van last-minute lukraak van alles in mijn tas te gooien.
 14. …vergeet ik dus ook nooit meer mijn tandenborstel op vakantie.
 15. …begrijp ik waar de hype voor bepaalde merken kinderwagens, meeneembakjes en messensets vandaan komt.
 16. …kan ik eindelijk eyeliner aanbrengen zonder in een pandabeer te veranderen.
 17. …kom ik nooit meer op het nippertje op tijd voor de bus maar sta ik daar natuurlijk 10 minuten van tevoren al opgemaakt en wel te wachten.
 18. …heb ik verjaardagscadeaus al weken van tevoren klaarliggen, omdat ik alle verjaardagen natuurlijk op een verjaardagskalender heb staan die op de toiletdeur hangt (kaarsrecht, ook dat nog!).
 19. …kan ik uitleggen wat er met de auto mis is in plaats van alleen maar te zeggen “Ja, hij rijdt niet meer!”.
 20. …kan ik zelf mijn band plakken.
 21. …kan ik op verjaardagen meepraten over stofzuigers, de allerbeste schoonmaakmiddelen en de vaatwastabletten die wél waar voor hun geld geven.
 22. …doe ik de zonneschermen op precies het juiste moment omlaag en weer omhoog.
 23. …weet ik exact wanneer ik de vlag moet uithangen (inclusief of die halfstok moet of niet – om awkward momenten te voorkomen!) en doe ik dat ook om precies de juiste tijden.
 24. …kan ik nee zeggen als dat nodig is en loop ik mezelf nooit meer voorbij.
 25. …heb ik de woorden ‘zeg maar’ eindelijk voor altijd en eeuwig uit mijn vocabulaire verbannen.
 26. …vergeet ik nooit meer om me in te smeren met zonnebrandcrème op de eerste zonnige dag.
 27. …ken ik de namen van de Nederlandse snelwegen eindelijk uit mijn hoofd.
 28. …heb ik eindelijk door hoe je rust nemen aanpakt.
 29. …lach ik tegelijkertijd vast nog steeds iets te hard om woordgrappen die te flauw voor woorden (sorry, kon het niet laten!) zijn en om YouTube-video’s waar leeftijdsgenoten niets aan vinden.
 30. ben ik nog altijd vooral mezelf, inclusief gekke trekjes, grappige voorliefdes, suffe bloopers én onvolwassenheden die niet zomaar weggaan. En dat is helemaal oké!

Wat zou jij “later” willen kunnen/leren/snappen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Neverdullmoments 29 mei 2018 op 6:43 am - Beantwoord

  Haha, weer een grappig lijstje! Wel goed dat nummer 30 erbij staat ook 😉 Zelf voel ik me ‘ontzettend groot’ wanneeer ik de kliko (als eerste, dat is nog wel eens een uitdaging, haha) aan de weg zet 😉

  • Romy 29 mei 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad ook wel een toppunt van volwassenheid! Sowieso is het hele huishouden best een volwassen klus eigenlijk 😉

 2. Darina 29 mei 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Precies, nummer 30! Niets aan toe te voegen haha

 3. Marije 29 mei 2018 op 7:02 am - Beantwoord

  Volgens mij had ik die ambities ook in een ver verleden .. hahaha

 4. Els 29 mei 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Haha, echt een leuk artikelen, ik heb het met een glimlach gelezen :-).

  • Romy 29 mei 2018 op 6:12 pm - Beantwoord

   Hihi, wat leuk om te horen! Ik moet zeggen dat ik het ook geweldig vond om dit lijstje op te stellen. Ik had er met gemak een lijst met wel 100 punten van kunnen maken, denk ik 😉

 5. Josephine 29 mei 2018 op 8:06 am - Beantwoord

  Haha, wat herkenbaar! Ik besef me inmiddels dat ik wél kan meepraten over stofzuigers en dat ik telefonische verkopers altijd heel vriendelijk binnen 20 seconden afwimpel. Goh, dat heb ik blijkbaar in de afgelopen jaren zomaar geleerd! Maar ik hou nog steeds van dingen die anderen kinderachtig zouden vinden, dus punt 30 op je lijst is denk ik de meest waardevolle eigenschap!
  (Ik dacht er gisteren over om bellenblaas te kopen voor op het balkon. Lekker voor mezelf. Is dat raar? 😛 )

  • Romy 29 mei 2018 op 6:14 pm - Beantwoord

   Dat zijn toch al twee heel volwassen dingen die je hebt bereikt! Telefonische verkopers afwimpelen zou ik heel graag nog eens leren. Die vaardigheid komt me vast nog vaak goed van pas 😉 Maar voor daarnaast is het inderdaad wel zo fijn om altijd wat kinderlijks te houden. In alles volledig volwassen zijn, is ook niet alles.
   Groot gelijk heb je overigens om ook na je 30e nog jezelf op bellenblaas te trakteren. Voor sommige leuke dingen ben je nooit te oud 🙂

 6. Jenn 29 mei 2018 op 8:41 am - Beantwoord

  Haha, leuk lijstje, best herkenbaar. Ik werd dit weekend helemaal gelukkig toen mijn nieuwe dweil bezorgd werd. Dan ben je wel volwassen toch?

 7. Daenelia 29 mei 2018 op 8:42 am - Beantwoord

  😀 Weet wel dat verwachtingen nooit exact uitkomen…
  Ik zei vroeger altijd dat ik wel een handleiding wilde van het leven als volwassene, maar eerlijk gezegd: zonde rhandleiding heb je veel meer lol! Er zijn geen regels, er zijn geen mag-niet-moet-wel dingetjes en dat is heerlijk 🙂
  (Binnen het redelijke, want je gaat niet voor de lol iemand de grond in boren, bijvoorbeeld.)

  • Romy 29 mei 2018 op 6:19 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad wel een mooi voorbeeld van volwassen zijn. Die vreugde over een dweil moet bij mij nog komen 😉

  • Romy 29 mei 2018 op 6:20 pm - Beantwoord

   Een handleiding voor het leven lijkt me inderdaad wel heel erg saai. Het is juist zo leuk dat je nog van alles moet zien uit te vinden en dat sommige dingen niet meteen geweldig goed gaan. Dat houdt het leven wel zo leuk (en grappig soms)!

 8. evelien 29 mei 2018 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een leuk herkenbaar artikel! Ik zeg ook altijd als ik volwassen ben kan ik mijn band plakken (heb er nog steeds geen moeite voor gedaan om te leren haha!).
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 29 mei 2018 op 6:24 pm - Beantwoord

   Haha, precies dat! Ook ik heb nog nooit getraind om wél te kunnen bandenplakken. Wie weet komt dat nog. Dat zou toch een mooie stap op weg naar volwassenheid zijn 😉

 9. Anna 29 mei 2018 op 9:38 am - Beantwoord

  Haha wat een super leuk lijstje! Mijn band plakken laat ik lekker aan de fietsenmaker over, haha, ik ben zo’n kluns :p. Ik voel me denk ik pas echt volwassen als ik dure boodschappen kan doen en altijd een volle koelkast heb, hahaha! Lijkt me heerlijk om gewoon dure kaas te kunnen kopen en iedere dag wat anders te eten ;-).

  • Romy 29 mei 2018 op 6:25 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben ook blij dat mijn vader handig is met banden plakken. Volwassen of niet, dat laat ik stiekem nog altijd door hem doen 😉 Een volle koelkast vol met gezonde boodschappen die altijd klaarliggen, is inderdaad ook wel een puntje van volwassenheid. Dat komt vast nog wel. Ooit in de toekomst 😉

 10. Anna 29 mei 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Haha wat een leuke lijst! Ik zou later in totaal 10 talen willen spreken, ben ik momenteel nog mee bezig haha! Liefs

  • Romy 29 mei 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Wauw, 10 talen?! Jij hoeft je in ieder geval de komende jaren niet te vervelen, haha.

 11. Jeanine 29 mei 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! In ieder geval ook een presentatie geven in een kokerrok! 😉
  Met beleggen ben ik onlangs begonnen, ik snap er nog niet veel van, maar het levert in ieder geval meer op dan op een spaarrekening. (tot nu toe dan)

 12. Larissa 29 mei 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Als ik later groot ben kan ik zelf lampen ophangen… Ben gewoon niet zo handig en dan zo hoog op een trap met elektriciteit werken… Lijkt me gewoon niet verstandig haha.

  • Romy 29 mei 2018 op 6:51 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je bent begonnen met beleggen! Misschien moet ik het ook maar eens proberen met niet al te veel geld. Wie weet levert het nog wat op 😉 En ja, die presentatie in een kokkerrok is wel een gaaf dingetje als dat ooit lukt 😉

  • Romy 29 mei 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Haha, lampen ophangen zou bij mij ook geen succes zijn, hoor. Wie weet ooit, als we écht volwassen zijn 🙂

 13. Loes 29 mei 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Ik hoop inderdaad dat ik als ik later groot ben zelf een band kan plakken en ook zelf alle kleine technische dingen van een auto weet te fixen, haha.

  • Romy 29 mei 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wat zou het toch ideaal zijn om in de loop der jaren wat technische skills te ontwikkelen. Ik hoop ook vurig dat dat bij mij nog ooit komt, haha.

 14. Hermien - KouweKleren 29 mei 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje om naar te streven, maar ook om af en toe flink te relativeren. Perfect is ook maar zo saai en het mooie van niet alles zelf kunnen is dat we elkaar ook nog eens met iets kunnen helpen. Dat gezegd hebbende: ik wil je best een cursus banden plakken geven hoor!

 15. Gewoon Nicole 29 mei 2018 op 2:31 pm - Beantwoord

  Haha, geweldig lijstje! En weet je wat mijn moeder altijd zegt: Wijsheid komt met de jaren. Ik probeer het tegenwoordig een beetje los te laten, het komt allemaal vanzelf!

  • Romy 29 mei 2018 op 6:53 pm - Beantwoord

   Gelukkig bestaat er niet zoiets als perfect volwassen zijn en is het inderdaad juist zo leuk aan het leven dat je niet alles perfect kunt. Enne, wie weet maak ik nog eens dankbaar gebruik van jouw cursus banden plakken 🙂

  • Romy 29 mei 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

   Je moeder heeft helemaal gelijk. Je hoeft niet alles te kunnen en in korte tijd te leren om in leven te blijven 😉 Het is juist zo leuk om gaandeweg dingen te leren en soms is het juist goed om jezelf te realiseren dat je ergens misschien niet voor in de wieg gelegd bent. Er zijn gelukkig altijd wel anderen die dat vast wél beheersen 🙂

 16. Meaghan 29 mei 2018 op 3:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Sommige dingen zijn voor mij ook wel herkenbaar, zoals punt 8, 16, 24 en 30!

 17. Maaike 29 mei 2018 op 3:44 pm - Beantwoord

  Ja die verkopers via de telefoon of voordeur zijn echt vreselijk. Ik heb nu een zinnetje uit mijn hoofd geleerd: sorry geen tijd! En dan probeer ik heel warrig te doen en sluit af. Werkt nog niet perfect. Verder hoop ik ooit te kunnen snappen hoe het mogelijk is dat een vliegtuig met ruim 300 mensen in de lucht kan blijven.

  • Romy 29 mei 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Geen tijd is altijd wel een goed excuus als je door telefonische verkopers wordt belaagd. Misschien moet ik dat excuus ook maar eens proberen.
   Net als jij heb ik ook wel van dat soort ‘waarom?’-vragen waar ik al mijn leven lang benieuwd naar ben. En die vraag van het vliegtuig is er ook wel een waarbij ik mezelf ervan moet weerhouden om nu een Google-zoekjacht naar het antwoord te beginnen 😉

 18. Charel 29 mei 2018 op 4:44 pm - Beantwoord

  Wat leuk om dit voor jezelf op geschreven te hebben! Dat beleggen vind ik echt super verstandig, zou ik ook wel willen!

 19. Daniëlle Springer 29 mei 2018 op 6:30 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuk lijstje! Zou het heel knap vinden als het je allemaal lukt. Ik hoop ook dat ik precies weet wat er met mijn auto aan de hand is als ik hem wegbreng.

  • Romy 29 mei 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Haha, het gaat me vast niet allemaal lukken 😉 Maar ik vond het wel een leuke vraag om eens over na te denken. Ik ben al blij als ik een paar heel volwassen puntjes van dit lijstje ooit kan afvinken 🙂 En het punt van de auto is er wel een van. Soms is het al zo handig als je in ieder geval weet wat er aan de hand is met je auto.

 20. Simone 29 mei 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje haha! Ik zou wat meer willen begrijpen van financiën. Al is dat met mijn dyscalculie erg lastig. Zeg nooit nooit!

  • Romy 30 mei 2018 op 11:18 pm - Beantwoord

   Wie weet komt dat nog, toch?! En gelukkig heeft iedereen zo zijn talenten: je bent misschien minder goed met cijfers, maar bent wel weer goed in talen en schrijven 🙂

 21. Nikita 30 mei 2018 op 7:17 am - Beantwoord

  Toen ik 10 was dacht ik dat ik sterk zou zijn en geen huilebak meer. Ik haatte mijn gevoeligheid op die leeftijd. Alleen ben ik dat altijd gebleven omdat dat bij mij hoort. Nu zou ik het niet anders willen. Ik heb het ook wel lastiger soms daardoor. Maar ik sta met mijn volle gevoel, hart en ziel in het leven. Als ik mensen bedank of om ze geef of iets doe, dan doe ik dat met mijn volle hart. En er is niks mooiers dan dat denk ik. Bij veel mensen komt de wereld maar op een bepaald niveau binnen. Bij mij volledig. Dat is vermoeiend, maar ook heel mooi. De gedachte om mijn gevoeligheid los te laten breekt mijn hart gewoon. Gelukkig hoeft dat ook niet!

  • Romy 30 mei 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

   Gevoeligheid kan inderdaad ook juist iets moois zijn en soms hoort het nu eenmaal bij je! Dat is het ene moment een lastige, maar het andere moment misschien juist een fijne eigenschap om te hebben. Het is een stukje van jezelf dat je soms best mag koesteren. Ik ben het wel met je eens dat het juist in de wereld van nu (die soms best hard is) soms heel waardevol is dat je gevoelig in het leven staat.

 22. Geke 30 mei 2018 op 5:47 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst 🙂

  Zelf ben ik intussen 15 jaar voorbij ‘jouw punt’ maar goh, voel ik me zoveel anders?
  Ik ben nog steeds geïmponeerd door dames die in perfecte kleding en op torenhoge hakken presentaties geven, uiteraard ook met de fijnste manicure.
  Maar oké, ik heb wel pioenrozen in de tuin. Gelijk de reden waarom ik alleen van die manicure kan dromen: in de tuin werken en perfecte nagels, helaas geen mogelijke combinatie ;-).

  Puntje 6 heb ik wel een oplossing: de bel-me-niet-meer-lijst!

  Puntje 24 is het waard om veel op te oefenen, doe ik ook nog steeds, met wisselend succes 🙂

  Maar punt 30 is het allerbelangrijkste, je bent goed zoals je bent, sommige dingen zullen evolueren, anderen misschien niet, en dat is goed zoals het is. Als je intussen ook maar lekker geniet van alle mooie momenten want de tijd gaat zo ontzettend snel… 🙂

  • Romy 30 mei 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, je kunt inderdaad niet alles tegelijk hebben: het is óf een mooie tuin óf mooie nagels helaas 😉
   Die bel-me-niet-meer-lijst is inderdaad wel een goed punt! Gelukkig valt het aantal telefonische verkopers al mee sinds ik niet meer met een huistelefoon bel, maar gewoon mobiel. Maar mocht het ooit toch erger worden, dan ga ik die lijst zeker onthouden.
   Bedankt voor je mooie reactie! Je zegt het precies zoals het is: juist de tijd richting groot worden is zo leuk en gelukkig gaat die tijd gewoon altijd door. Het is in dat opzicht wel zo fijn dat je nooit echt alles weet en kunt 🙂

 23. Lianne 30 mei 2018 op 9:59 pm - Beantwoord

  Oh wauw, in zo’n beetje alles herken ik me wel! Zelfs nu ik bijna 26 ben is er nog niet echt een moment gekomen waarop ik alles kan of weet. Maar niemand weet pats boem alles op zijn 25e, je hele leven groei je door en je blijft jezelf maar ontwikkelen. Dus waarschijnlijk komt er ooit wel een moment (over één of misschien wel zestig jaar) waarop we wat meer dingen op dit lijstje onder de knie hebben 😉

  • Romy 30 mei 2018 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je zo veel dingen van dit lijstje herkent! Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige 😉 Maar inderdaad, ooit in ons leven kunnen we vast heel wat punten van dit lijstje afvinken, haha. Wijsheid komt met de jaren, zeggen ze altijd 😉

 24. Odetta 6 juni 2018 op 6:38 am - Beantwoord

  Ik ben gezegend met een handige man. Ik kan best wel “klustechnisch” nadenken, hahaha, want ik let wel op wanneer hij iets doet. Maar zelf ben ik niet zo handig uitvoeren. Later als ik “groot” ben, dan wil zelf iets kunnen ophangen. En sommige dingen lossen spontaan vanzelf op. Je leert gewoon vanzelf NEE zeggen en je zegt gewoon eerlijk dat je geen zin hebt of je ziet iets totaal niet zitten. Het afwimpelen van telefonische verkoop is heel makkelijk, want jij bent aan de macht. Je zegt gewoon dat je geen interesse hebt, wens ze een fijne dag toe en je hangt gewoon op. Zelf was ik ooit in een niet zo’n goede bui. Ik zei dat ik geen interesse had. Volgt natuurlijk de vraag waarom ik geen interesse heb. Waarop mijn antwoord was dat ik geen interesse heb. Dat hield ik 2 minuten vol. De telefonische verkoopster helemaal chagrijnig, maar mijn bui was helemaal opgeklaard.

  • Romy 6 juni 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Haha, ideaal dat je best wel handig bent qua klustechnisch denken. Daar zou ik nog een puntje aan kunnen zuigen ? En raad eens: ik kreeg vandaag op mijn mobiele telefoon op werk een vervelende verkoper aan de telefoon en heb hem in een halve minuut afgewimpeld. Ik voelde me helemaal volwassen nadat ik dat had gedaan, haha.

Recente blogs