a37e4bdb c586 4872 a0b2 b4b2a888515e 2 2

Als je bij mij naar binnen kon kijken, zou je zien dat…

 • 26 maart 2021
 • 15 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Laatst kwam ik bij Ik Vrouw Van Jou een geniale Instagram-post tegen over wat je zou zien als je ongegeneerd bij hen naar binnen zou kijken. Vond ik zo’n leuk idee dat mijn hoofd meteen op volle toeren ging draaien over wat mijn antwoorden op die vraag zouden zijn. Het resultaat is – vast niet geheel verrassend – dit blogartikel. Met 28 dingen die je bij mij zou zien. Over foute songteksten, samenwoonperikelen en ongehoorzame katten. Ben ik even blij dat ik veilig op twee hoog woon en geen inkijk heb…

Als je bij mij naar binnenkijkt, zou je zien dat…

 1. …ik wel drie of vier keer per dag mijn tanden poets omdat ik gewoon graag een frisse adem heb.
 2. …er hier één hele pindakaaspot van 500 gram per week doorheen gaat. En dat terwijl Bart niet eens heel veel pindakaas eet. Oepsie!
 3. …dat ik Pip voor van alles met snoepjes beloon, en dat Bart en ik daarin duidelijk verschillen van mening over de “kattenopvoeding”.
 4. …dat mijn wasrek hier soms drie dagen achter elkaar midden in de keuken staat met was eraan, terwijl de was dan heus al lang en hoog en breed droog is.
 5. …dat ik vurig verlang naar die ene dag in de week dat ik geen Zoom-meetings heb en daardoor make-uploos de dag door kan komen.
 6. …dat ik een heel systeem heb bedacht voor mijn kastlades en enigszins onrustig word zodra dat ene potje niet op de plank staat waar die altijd staat.
 7. …dat ik het af en toe heerlijk vind om met een YouTube-filmpje aan te avondeten als ik alleen ben. Niet mindful, wel mind-fijn.
 8. ik bijna altijd nét voordat de visite komt aan het stofzuigen ben. Omdat ik dan opeens die halve brokjes van Pippa door de kamer toch wel heel storend vind.
 9. …ik na twee jaar nog steeds geen rekje heb voor mijn shampooflessen en ze nog altijd op de rand van de douche zet (waarschijnlijk totdat ik er ooit over uitglijd).
 10. …mijn bureaustoel 24/7 en 365 dagen per jaar aan de eettafel staat, terwijl ik me nog zo had voorgenomen om hem braaf elke avond weg te rijden naar mijn werkkamer (waar ik nooit werk).
 11. …ik bijna nooit vóór 12 uur in bed lig (en daar ’s ochtends weleens spijt van heb).
 12. …dat ik graag full focus aan het werk ben en het heerlijk vind om niet meer, zoals op kantoor, steeds de roddels van collega A over collega B aan te horen.
 13. Bart en ik tijdens het eten vaak onze telefoons naast ons hebben liggen, soms de ander erop aanspreken als diegene naar de telefoon kijkt en vervolgens zelf een minuut later dezelfde fout begaan.
 14. …ik soms nogal bizarre dromen of nachtmerries heb en dan met een bonkend hart en zweet op mijn voorhoofd wakker word.
 15. …ik bijna nooit sokken draag, omdat ik eigenlijk altijd zwarte panty’s aan heb.
 16. mijn vriezer een soort Tetris-spel is. Het is altijd weer een kunst om er nieuwe boodschappen ingepropt te krijgen.
 17. …Bart het altijd aan mijn gezicht kan aflezen als ik ergens mee zit (zelfs als ik niets zeg) en dat het ook direct aan mijn gezicht af te zien is als ik vervolgens wél heb verteld waar ik mee zit.
 18. ...dat Pippa meestal is waar ik ook ben. Yep, ook op de wc. #stroopaanmijnkont
 19. …dat Bart meer schoenen heeft dan ik.
 20. …dat mijn huis ooit vooral een vrouwenhuis was, maar dat er langzaamaan wat mannelijke elementen (en schoenen) bij komen.
 21. …dat ik samenwonen in het begin best wel spannend vond, juist omdat ik gewend was veel alleen te zijn, maar dat ik het in de praktijk vooral superleuk vind om hier samen te wonen.
 22. …dat ik weleens zo in mijn werk of blog opga dat ik vergeet de lampen aan te doen.
 23. …dat ik al een half jaar een strijkbout heb, maar dit weekend pas voor het eerst ga strijken omdat we morgen een fotoshoot hebben en mijn verkreukelde roze blouse niet bepaald fotogeniek is.
 24. …dat ik na 14 jaar vegetariër zijn het niet fijn vind om vlees klaar te maken voor anderen en dat Bart daarom zelf laat doen. (Sorry schat!)
 25. …dat ik mijn tilvermogens vaak overschat en daarom vaker dan nodig dingen laat vallen in huis.
 26. dat Bart probeert Pippa te trainen (om bijvoorbeeld naar hem toe te lopen als hij haar roept), maar dat Pippa alle vormen van gehoorzaamheid weigert. (En dat dat haar juist schattig maakt.)
 27. …dat ik mezelf al heel vaak heb voorgenomen om elke avond pilates te doen, maar dat het met dat voornemen gaat zoals met meer voornemens… Eén keer per week lukt wel trouwens, dus helemaal mislukt is het niet.
 28. ..dat ik – heel irritant – alle songteksten verkeerd meezing. Mijn laatste ontdekking: dat Blof niet zingt “wat je vertelt op een nuchtere maag” maar “wat je vertelt houdt me nuchter en warm” in het liedje Zoutelande.

Wat zou iemand zien als hij ongegeneerd 24/7 bij jou naar binnen zou kijken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Wendy 26 maart 2021 op 9:01 am - Beantwoord

  Mensen die ’s morgens in “zombiemodus” verkeren vind ik ook onwijs grappig. XD Een ex van mij was/is duidelijk geen ochtendmens. Zijn klok loopt een paar uur achter op die van mij. En hoe hij ’s morgens rondliep vergeet ik nooit meer, hahaha. Echt zo’n zombieloopje. Ik moest dan heel veel moeite doen om niet hardop te lachen, en ik zal daar dus ook weleens in gefaald hebben.

  Verder vind ik dit een hele mooie, open blogpost. Mag ik het idee overnemen voor mijn blog?

 2. Rosita 26 maart 2021 op 9:20 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel!! Heel leuk om te lezen. Ik ga hem van je overnemen.

  Ik word hier helemaal vrolijk van!

 3. Shirley 26 maart 2021 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een leuk kijkje in je leven. De mensen die tegenover mijn appartement werken, kunnen een heel deel van de dag ongegeneerd bij mij naar binnen kijken. Hopelijk zijn ze druk genoeg met hun werk, haha. De enige keer dat het ongemakkelijk was, was toen ik een break nam om 10 minuten te hoepelen. Daarna liep ik terug naar mijn laptop en keek ik recht in de ogen van iemand die in de overkant uit het raam stond te kijken en te bellen.

 4. Darina 26 maart 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Een heel leuk artikel! Wij hebben geen inkijk omdat de woonkamer aan de achterkant van het huis ligt en we daar ook bijna geen inkijk hebben, zo fijn. Maar als men zou kunnen kijken dan zien ze mij languit op de bank met een loungepak met een boek als ik niet aan het werk ben en op mijn vrije dag zien ze me achter de laptop om aan mijn boek te werken. En af en toe loop ik dan naar de koelkast om een plakje (soms twee :)) kaas te pakken en ongegeneerd op te eten 🙂

 5. Naomi 26 maart 2021 op 10:15 am - Beantwoord

  Zo’n leuk lijstje dit! Ik weet zeker dat ik vanaf nu als ik boodschappen heb gedaan en alles in de vriezer probeer te krijgen aan Tetris moet denken;).
  Als je bij mij naar binnen zou kijken… ik vind ‘m zo leuk dat ik daar binnenkort maar eens over ga bloggen.

 6. Johanna 26 maart 2021 op 10:25 am - Beantwoord

  Van achteren, iets hoger, kunnen ze bij ons naar binnen kijken. Je zou hun moeten vragen. Maar zeker veel stapels boeken en verder ons. Maar de ramen zijn daar klein, dus heel veel zien ze niet.

 7. Meaghan 26 maart 2021 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Haha om sommige dingen moest ik ook echt wel even grinniken, zoals Bart die Pippa probeert te trainen en dat je de songteksten verkeerd meezingt. Dat van die make-uploze dagen hebben hebben en geen geroddel in de kantoortuin zijn ook voor mij ontzettend prettig! Oh en mijn kasten hebben ook een bepaald systeem waar niemand aan mag zitten 🙂

 8. Audrey 26 maart 2021 op 11:24 am - Beantwoord

  Superleuk artikel, misschien ga ik er ook wel zo eentje maken 🙂 Wel grappig dat Pippa trainen een mission impossible lijkt. Misschien werkt een clicker wel? Gebruiken ze ook in dierentuinen (en op hondencursussen dus, haha).

 9. Laurine 26 maart 2021 op 11:35 am - Beantwoord

  Heel leuk dit! En veel dingen zijn ook heel herkenbaar! Ik deel een appartement met vier andere studenten en met z’n vijven delen we één koelkastje en een mini-diepvriezer dat is ook altijd een hele tetris-puzzel!

 10. Giovanna Jansen 26 maart 2021 op 11:40 am - Beantwoord

  Heel leuk artikel! Misschien neem ik ‘m ook wel een keertje van je over. Haha zo grappig, die Tetris vergelijking met je vriezer, maar ook heel herkenbaar! Hier trouwens gelukkig geen inkijk 😉 maar als mensen dat toch zouden kunnen doen, zouden ze merken dat ik regelmatig hardop in mijzelf praat. 🙂

 11. Anna 26 maart 2021 op 11:43 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel, zo’n tof idee ook! De Tetris in de vriezer is heel herkenbaar haha :p. En ik vind het ook niet fijn om vlees te bereiden, alleen al vanwege de geur haha.

 12. bychristiana 26 maart 2021 op 4:24 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen, in een paar dingen kan ik me helemaal vinden, zoals punt 6, daarin ben ik ook heel neurotisch. Oh ja, in punt 8 ook. Wat de snoepjes betreft, daar is Andre dan weer makkelijker in. Ik ben heel streng (oké, soms). Sketch heeft nu een belletje (echt een speciaal hondenbelletje) en we hebben haar leren bellen. Echt hilarisch! Ze had het ook al snel onder de knie, uiteraard geleerd met snoepjes. Nu zeggen we soms tegen haar ‘bel’ en dan zwaait ze met haar poot in de buurt van de bel en dan raakt ze misschien wel per ongeluk de bel aan, maar hij belt dan niet. En dan krijgt ze dus van mij geen snoepje, van Andre wel haha;-) En over de wasrekken. Ik heb nu een dekbedovertrek die niet in de droger mag. Ik heb er echt een gruwelijke hekel aan als die rekken midden in de woonkamer staan, maar het moet natuurlijk toch. Zodra het overtrek droog is, gaan de rekken dan ook meteen weg.

 13. Rachel 27 maart 2021 op 9:49 pm - Beantwoord

  Wat mega leuk om dit te lezen, mijn wasmachine staat boven dus mijn rekje ook haha en soms hangt daar na drie dagen nog steeds was aan.. heb er echt een hekel aan.. 😛 laat mij maar lekker stofzuigen en stoffen, dat vind ik leuker dan de was. Pindakaas eet ik eigenlijk vrij weinig, soms met wat pure hagelslag erop.

 14. Irene 29 maart 2021 op 7:33 pm - Beantwoord

  Super leuke post!
  Onze woonkamer ligt aan de straatkant en we doen eigenlijk bijna nooit onze gordijnen toe. Ik vind het fijner zo, met al dat licht, maar mensen kijken dus wel eens binnen (wat ik hen niet kwalijk neem, ik doe dat zelf ook altijd :D). Hier is ons huis het ene moment super opgeruimd en tien minuten later alweer rommelig. Mensen zouden me ook weleens een dansje kunnen zien doen of me zien terwijl ik onnozel doe om de baby te entertainen terwijl de kans groot is dat ze dezelfde baby dan niet zien staan :p
  Ons wasrek staat hier soms een hele week in de keuken :p

 15. Saskia 31 maart 2021 op 10:29 am - Beantwoord

  Wat een leuke post is dit! Ik ben helemaal aan het brainstormen wat mensen bij mij zouden zien 😉

Recente blogs

Hoogvliet Too Good To Go-box | Wat zit erin? (mijn ervaring na 7 boxen)

24 juni 2022|Lifestyle, Groen doen|

Een box vol boodschappen voor een prikkie. Dat klinkt als helemaal iets voor mij. Als je daar dan ook nog boodschappen mee red van een reisje naar de container, dan word ik er al helemaal blij van. Niet heel verrassend dus dat de Too Good To Go-app regelmatig openstaat op mijn telefoon om nieuwe boxen te scoren. De laatste tijd heb ik onder andere meerdere boxen van Hoogvliet geprobeerd. Nadat de eerste box een groot succes bleek, was ik heel benieuwd naar meer. Is de box elke keer het geld waard? Ik denk dat ik na 7 boxen een aardig oordeel kan vellen. Dit is mijn mening over de Hoogvliet Too Good To Go-box. Natuurlijk laat ik je ook de inhoud van mijn boxen zien.

Vlinderpaviljoen Artis | Mijn perfecte zondagmiddag

4 februari 2019|Op reis|

Me-time is voor mij niet alleen met een goed boek in bed liggen. Ook eropuit gaan in mijn eentje is iets wat ik graag doe. Zeker op een zonnige zondag zoals we die gisteren hadden! Geef mij een camera in mijn hand en ik vermaak me wel. Deze week kreeg ik het spontane plan om naar Artis te gaan. Mijn missie? Foto's maken bij Vlinderpaviljoen Artis! En zo geschiedde. Ik kwam niet met lege handen (of beter gezegd: met een lege SD-kaart!) thuis van dit fijne zondagmiddaguitje. In dit fotoverslag neem ik je dan ook graag mee naar Vlinderpaviljoen Artis.

Niet kunnen slapen door piekeren ‘s nachts? 9 anti-piekertips

5 januari 2022|Lifestyle, Positiviteit|

Niets is zo vervelend als niet kunnen slapen door piekeren ‘s nachts. Je wilt wel slapen, maar je hoofd heeft duidelijk andere plannen. Piekeren ‘s nachts bijvoorbeeld. Hoe harder je je best doet om de piekergedachten weg te maken, hoe venijniger ze worden. Je piekert over een dringende deadline, over mogelijke beren op de weg, of over een vervelende opmerking van die dag. Green pretje, zo weet ik zelf inmiddels. Daarom deel ik mijn 9 beste tips tegen nachtelijke piekersessies.