maandoverzicht april 2019

Wat?! De maand april is alweer achter de rug. Een hectische en tegelijkertijd mooie maand waarin ik mijn appartement omtoverde tot een waar huis, worstelde met een gigantisch theeprobleem (ahum!) en bevestigd kreeg dat ik er na tien jaar nog hetzelfde uitzie. Ook overwoog ik een beugel en bracht ik heel wat uren door met wasjes draaien, bezoekjes brengen aan Ikea en mijn huis inrichten. Wat ik nog meer uitspookte in april? Ik praat je bij in dit maandoverzicht.

 • Van kale ruimtes naar een huis vol. Ik begon de maand april met een volledig kaal huis. Mijn vrolijke verfkleuren en fleurige behangetje zaten dan wel op de muren, maar verder stond er nog niets. Toch een hele verandering dat ik de maand eindig met een huis vol. Inmiddels ben ik heel wat meubels en spullen rijker en voelt het echt als een huis in plaats van een bouwput. Sinds gisteren hangen zelfs de gordijnen al. Ik ben dan ook van plan héél binnenkort over te gaan.
 • Twinning is winning. April was ook de maand waarin ik met een vriendin ging winkelen en met twee geweldige aanwinsten de Steps uit liep. We vielen beiden voor de mooie blauwe trenchcoat. Maar ook mijn mintgroene blazer heeft al een eervolle plek in mijn kledingkast veroverd.
 • “Does it spark joy?”. Ondertussen is het flink uitmesten geblazen in mijn oude slaapkamer. Mijn kledingkast moest aan een kritische opruimbeurt geloven, net als mijn boekencollectie en de dozen die ik al jarenlang niet meer had bekeken. Ik heb al heel wat loodzware dozen naar de kringloopwinkel gebracht. Of heeft iemand interesse in examenbundels uit 2011? Ahum!
 • Een blije ondernemer! Eergisteren precies een jaar geleden schreef ik me in bij de KvK (dat ontdekte ik dus pas bij het schrijven van dit artikel – oeps!). Wat was ik deze maand blij en trots op waar ik nu sta. Ik had afgelopen maand een recordaantal opdrachten als tekstschrijver. Stuk voor stuk opdrachten waar ik blij van werd en die me soms ook een mooi compliment achteraf van de opdrachtgevers opleverden. Een waar feestje!
 • De bollenvelden bewonderen. Net als volgens mij half Instagrammend Nederland kon ook ik het niet laten om een ritje naar de tulpenvelden te maken. Tijdens de lente blijf ik me verbazen over hoe mooi de natuur is. Ik blijf regelmatig onderweg even ergens hangen om een en ander op de foto te zetten. Ook de blauweregen die nu bloeit, mag niet aan mijn camera ontsnappen.
 • Huh, zon?! Deze maand werden we blij verrast met een paar nogal zonnige dagen. Niets fijner dan dat! Zelfs vanachter het autoraam of computerbeeldscherm word ik er blij van als ik die fijne lentezonnestralen kan meepikken. Zon, laat je je in mei weer zien?
 • Niets veranderd! Een smeuïge anekdote tussendoor van deze maand: op een verjaardag werd ik door de vriend van de jarige aangezien voor “de caissière van Albert Heijn”, waar ik op mijn zestiende ooit mijn eerste bijbaantje had. Ik ben blijkbaar niet veel veranderd in tien jaar tijd.
 • Kleine wasjes, grote wasjes. Nooit geweten dat er zulke lekkere wasmiddelen bestaan. Lekker burgerlijk misschien dat ik het over wasmiddelen heb, maar de zalige Robijn met Zwitsalgeur is als ontdekking van de maand wel een plek in dit overzicht waard.
maandoverzicht april 2019
 • Uren twijfelen in Ikea. Hoe vaak kun je Ikea bezoeken in een maand tijd? Nou, vaak! De vestiging in Amsterdam voelt inmiddels bijna als een tweede thuis. Uren kan ik twijfelen of ik een bepaald meubel wel écht wil of toch voor iets anders ga. Dit weekend hakte ik weer wat knopen door. Mijn bureau is nu officieel besteld en ook de Pax-kast heb ik inmiddels ontworpen (een uitdaging!) en is onderweg. Yes!
 • Geen schroeven over! Ondertussen slaagde ik thuis voor mijn eerste Ikea-meubels-in-elkaar-zetten-challenge. Ik wist mijn nachtkastjes in elkaar te zetten zonder ook maar één schroef over te houden. Dat het een bouwpakket met maar drie schroeven was, doet er niet toe.
 • Sympathieke stukadoor. Deze maand had ik wat kleine tegenvallers in mijn huis. Juist daarom was een onverwacht gelukje van harte welkom. Dat kwam in de vorm van een lieve stukadoor, die spontaan aanbod dat ik niet hoefde te betalen voor het maken van de muur. Hoe lief!
 • Ontmoetingen in het trappenhuis. Mijn nieuwe buren ontmoeten hoort natuurlijk ook bij verhuizen. Meestal gebeurde dat als ik met een grote doos in mijn handen de trap opliep en – met mijn haren verwaaid en ietwat bezweet – toevallig zag dat een mede-bewoner door dezelfde deur kwam als ik. Oeps! Maar leuk is het zeker om iedereen te ontmoeten. Volgende week heb ik zelfs mijn eerste jaarlijkse VVE-vergadering.
 • Theedate in een huis zonder lampen. Twee vriendinnen kwamen alvast op theedate bij me langs. Dat ik niet veel meer had dan één lamp en de groengele spotjes in de keuken (die discokleur moet nog vervangen worden!) mocht de pret niet drukken. Het is zó leuk om af en toe al mensen in mijn huis te mogen verwelkomen.
 • Vrijmarktscores! Ik bezocht deze Koningsdag zelfs twee vrijmarkten. Een hele buit rijker kwam ik weer thuis. Inclusief een jas waarmee ik wél bestand ben tegen de april-doet-wat-hij-wil-regenbuien en een kussenhoes die werd aangezien voor badmat.
 • De struggles van een theeleut. Het zou zo de titel kunnen zijn van een tienerboek. Maar ik kwam dus voor een mini-uitdaging te staan: mijn favoriete thee ging uit het assortiment. Het goede nieuws is dat ik daarom de schone taak op me mocht nemen om nieuwe theesmaakjes te proeven. Inmiddels ben ik een paar favorieten rijker en bleken mijn struggles dan ook onverwacht snel verholpen.
 • Gepubliceerd! Deze maand verscheen een artikel van mij in Tekstblad over het onderzoek dat ik doe voor het Nationaal Platform voor de Talen naar het werkveld van taalstudenten. Heel mooi om dat te mogen doen!
 • Beugel?! Iets spannends was dat ik deze maand met de tandarts in gesprek ging over een onzichtbare beugel (de Invisalign). Mijn tanden staan allemaal op het oog recht, maar vooral functioneel zijn er wat dingen die een beugel volgens de tandarts goed kan oplossen. Ik moet er nog goed over nadenken of ik het nu wel of niet wil doen, en ben niet per se fan. Iemand ervaring met een onzichtbare beugel? Ik ben wel benieuwd of het een aanrader is.
 • Laatste maand als 25-jarige. En ten slotte beleefde ik deze maand mijn laatste maand als vijfentwintigjarige. Een bijzondere leeftijd die ik volgende maand na 365 dagen vaarwel ga zeggen. Eind mei word ik alweer 26. Joh, dat klinkt echt oud, hoor! Of klink ik nu als een broekie dat ik dat zeg?!

Ik wens je een mooie nieuwe maand toe! Maak iets moois van mei (goh, dat klinkt grappig als je het opleest!).

Wat was jouw hoogtepunt van april?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Meaghan 2 mei 2019 op 7:30 am - Beantwoord

  Mooi dingen heb je deze maand meegemaakt! April is echt voorbij gevlogen he. Ik had op LinkedIn je publicatie al voorbij zien komen, super goed hoor! Leuk ook dat je nu je nieuwe buren aan het ontmoeten bent en binnenkort je eerste VVE-vergadering hebt. Dat klinkt altijd allemaal zo officieel en volwassen, maar het hoort er ook allemaal bij. En ja, het zonnetje deze maand was echt heerlijk!
  Mijn hoogtepunt van april was dat ik een 9,3 haalde voor mijn tentamen en ik daarmee ook nog eens het hoogste cijfer had van alle 274 deelnemers aan het tentamen. Toen was ik wel echt even trots op mezelf!

  • Romy 4 mei 2019 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke reactie op mijn maandoverzicht! 🙂 Die VVE-vergadering voelt inderdaad wel heel officieel. Ben heel benieuwd hoe dat zal zijn!
   Wauw, een 9,3 en dan ook nog eens het hoogste cijfer van alle deelnemers – knap hoor! Daar mag je absoluut heel trots op zijn. <3

 2. Audrey 2 mei 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  O, Tekstblad, dat kregen we altijs gratis toen ik nog studeerde. Vond het altijd superinteressant!

  Leuke maand heb je gehad! Tof dat je nu echt bijna helemaal overgaat. En ook handig dat de VvE-vergadering al volgend weekend is.

  • Romy 4 mei 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Ha, wat grappig dat je Tekstblad altijd gratis kreeg tijdens je studie. Ik heb ooit stage gelopen bij Tekstblad en vind het nog steeds een interessant tijdschrift om te lezen.
   Die VVE-vergadering is inderdaad wel handig. Meteen een goede manier om wat mensen te leren kennen en te horen hoe het ervoor staat in deze flats 😉

 3. Naomi 2 mei 2019 op 8:16 am - Beantwoord

  Je hebt in ieder geval het één en ander beleefd in april. Fijn lijstje weer. En over huisvrouwengeluk gesproken….wat denk je van buiten wapperende wasjes? Daar kan ik gewoon uren naar kijken. Vind ik zo fijn. En ja, dan voel ik me inderdaad burgerlijk, maar zolang ik me fijn voel, is er niets mis met burgerlijk;).

  • Romy 4 mei 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Hihi, burgerlijk is inderdaad helemaal geen probleem! En wapperende wasjes vind ik stiekem ook wel fijn. Ik had gisteren al mijn roze handdoeken over het wasrek hangen en werd gewoon blij van het zien daarvan 😉

 4. Darina 2 mei 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand was april voor jou! Leuk om te lezen.

 5. Eveline Fleur 2 mei 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een fijne maand zeg. En wat spannend dat je binnenkort al gaat verhuizen. Dat heb je snel gedaan!

  • Romy 4 mei 2019 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Gelukkig hoefde er niet heel veel gedaan te worden in mijn woning, dus dat scheelt. Toch komt er altijd meer bij een verhuizing kijken dan je denkt, maar als ik zo terugkijk ben ik helemaal blij met alles wat we hebben gedaan 🙂

 6. Laura 2 mei 2019 op 9:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke maand! Ik ben wel heel benieuwd naar het artikel in Tekstblad, is dat online te lezen?
  Mei klinkt ook alvast leuk voor je, verhuizen en je verjaardag!

  • Romy 4 mei 2019 op 7:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je benieuwd bent naar het artikel! Ik kan je het artikel wel toesturen per mail als je dat fijn vindt. Je mag me een mailtje sturen op romy@vakervrolijk.nl als je dat wat lijkt 🙂 Dan stuur ik het je graag toe.

 7. Lizzy 2 mei 2019 op 10:11 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een super leuke en drukke maand! Wat spannend dat je binnenkort gaat verhuizen.

  April was echt een super drukke maand voor mij qua werk en familiebezoeken, maar ik ga vanmiddag voor 10 dagen naar Italië, dus ik kijk ernaar uit om eens goed uit te rusten.

  • Romy 4 mei 2019 op 7:18 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je tien dagen in Italië gaat doorbrengen. Heel veel plezier op vakantie en geniet van je welverdiende rust daar!

 8. Saskia 2 mei 2019 op 11:45 am - Beantwoord

  Leuk artikel om te lezen en lekker bezig geweest met je nieuwe huis zo te lezen, tof!
  26 en oud…. 😉 Kom ik met m’n 31 aan haha.

  Ik heb zeker heel wat fijne hoogtepunten gehad deze maand, uiteraard in mijn maandoverzichtje te lezen. Uiteraard staat daarin het afmaken van de babykamer en een bijzondere echo met mijn familie<3

  • Romy 4 mei 2019 op 7:18 pm - Beantwoord

   Jij hebt ook een fijne maand met leuke hoogtepunten achter de rug. Zo bijzonder dat jullie een echo samen met familieleden hebben gehad! En heerlijk dat de babykamer nu echt helemaal af is 🙂

 9. Nikita 2 mei 2019 op 12:21 pm - Beantwoord

  Altijd als ik jouw vrolijke lijstjes lees krijg ik spontaan zin om zelf vrolijk te zijn met mijn eigen leven. Nogal een uitdaging gezien ik nu over mijn laptop kijk en daar alleen maar een grijze lucht zie en regendruppels op de ramen. Maar die zonnige dagen komen wel terug. Maar het zijn stuk voor stuk wel mooie dingen die je opsomt en hebt bereikt! Sommige van je geluksmomentjes heb je echt wel aan jezelf te danken door hard te werken. Je huis bijvoorbeeld en de inrichting, maar ook die opdracht voor Tekstblad. Die komt niet zomaar in je schoot geworpen, dus gefeliciteerd!

  April was een vrij onwennige maand omdat er van alles op me af kwam (dokters, ziekteverlof, veranderingen) wat ook wel wat stress meebrengt. Maar het hoogtepunt kan ik zonder twijfel aanduiden. Dat was natuurlijk afgelopen zaterdag, 27 april. Open dag bij mijn middelbare school! Het was zo fijn en ik moet er nog steeds heel vaak aan terugdenken. Al die lieve woorden van al die fantastische leerkrachten! Daarnet zag ik op Facebook een video van de schoolband die toen ook gespeeld heeft (en dat hebben ze fantastisch gedaan!) en ik was meteen terug in de sfeer. Ik mis mijn school nog steeds heel erg, maar die opendag heeft mijn gemis toch een beetje goedgemaakt. Vooral omdat ik er ook weer een inzicht heb uitgetrokken. Dat vind ik al helemaal mooi, geen leerling meer zijn daar en toch nog op de dag dat ik daar ben weer een les leren.

  • Romy 4 mei 2019 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve en mooie reactie op mijn maandoverzicht! Daar werd ik dan weer heel blij mee 🙂
   Wat prachtig dat de open dag voor jou zo’n groot hoogtepunt was in een best wel heftige en hectische maand. Een moment waar je hopelijk nog heel lang met plezier op kunt terugkijken, juist nu <3 Ik duim met je mee dat mei een wat rustigere maand voor je zal zijn.

 10. Jessica J. 2 mei 2019 op 1:10 pm - Beantwoord

  Je komt je buren altijd (of zelfs énkel?) tegen als je er op je meest charmante uitziet. Dat is bij ons ook zo. Een ongeschreven wet van het universum, misschien? ? Mooi overzicht, Romy! Altijd fijn deze lijstjes te lezen.

  • Romy 4 mei 2019 op 7:28 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me inderdaad voorstellen dat het bijna een gegeven is dat je je buren standaard op het verkeerde moment tegenkomt. Net wanneer je er niet op en top uitziet of wanneer je net enorme haast hebt, haha. Zal je altijd zien!

 11. Eva 2 mei 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Wat een leuke post weer. Ik heb vorig jaar mijn tanden laten rechtzetten met Invisalign. Het was wat doorbijten in het begin (zoals bij elke beugel), maar nu ben ik enorm tevreden met de resultaat.

  • Romy 5 mei 2019 op 9:28 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! En goed om te horen dat jij goede ervaringen hebt met de Invisalign 🙂 Ik ben het toch ook maar serieus aan het overwegen. Ben heel benieuwd naar het consult bij de orthodontist!

 12. Ilona Wielinga 2 mei 2019 op 4:06 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen, ben ook echt benieuwd naar je huisje zeg, haha.

  • Romy 5 mei 2019 op 9:33 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Hopelijk kan ik heel binnenkort al wat meer interieurposts delen 🙂

 13. Evelyne 2 mei 2019 op 4:37 pm - Beantwoord

  Proficiat met je 1-jarig ondernemer zijn 😉 *happy vreugdedansje met een taartje in de hand* De maanden vliegen zo snel voorbij. Voor je het weet gaan we weer Kerstmis vieren, haha! Maar eerst een vrolijke maand tegemoet. Op 11 mei hebben we ons jaarlijks muziekevenement voor mensen met een beperking. Dit jaar de 5de!! *proud* We zijn al een hele poos bezig met de voorbereidingen, maar de komende dagen worden pas echt druk 😉

  • Romy 5 mei 2019 op 9:35 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, de tijd vliegt inderdaad! Voor mijn gevoel ben ik pas net 25 geworden, terwijl ik over een paar weken toch echt alweer 26 ben 😉
   Wat ontzettend mooi trouwens, dat jaarlijkse muziekevenement! Ik weet zeker dat dat zowel voor jullie als voor de mensen met een beperking geweldig zal zijn.

 14. Iris 2 mei 2019 op 7:06 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen zeg! En wat heerlijk dat je binnenkort over gaat naar je eigen huis 😀 Wat goed ook dat je oude spullen hebt uitgezocht. Dan merk je pas hoeveel spullen je eigenlijk hebt he? Wel een heerlijk gevoel daarna denk ik? Op een fijne mei-maand!

  • Romy 5 mei 2019 op 9:36 am - Beantwoord

   Klopt! Je hebt toch altijd weer meer spullen dan je denkt. Wel heel fijn om nu alles uitgezocht te hebben, zodat ik straks met alleen maar spullen die ik nodig heb in mijn eigen huisje kan intrekken 🙂

 15. Yvonne 2 mei 2019 op 9:49 pm - Beantwoord

  Wow, wat een waslijst! Bijzonder trouwens zeg, zo’n onzichtbare beugel. Nooit van gehoord. Klinkt wel goed, als je er ook echt nog eens baat bij hebt dan zou ik er zeker voor gaan!

  • Romy 5 mei 2019 op 9:40 am - Beantwoord

   Best wel apart hè, zo’n onzichtbare beugel?! Ik wist tot voor kort ook niet dat dat bestond. Ik heb in ieder geval een consult gepland om eens te zien wat zo’n beugel precies voor me kan doen. Het is wel een flinke investering qua tijd (2,5 jaar intensieve mondverzorging) en geld, en misschien komt er ook een kaakoperatie bij kijken. Maar als ik er echt baat bij heb, zou dat wel héél fijn zijn.

   • Yvonne 5 mei 2019 op 1:05 pm - Beantwoord

    Oef, dat is inderdaad een hele investering. Daar begin je niet zomaar even aan. Echt even een afweging dus hoeveel je er daadwerkelijk mee opschiet. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook wel wat kiezen die weer scheef zijn gaan staan nádat ik vroeger een beugel heb gehad, maar al gaat mijn tandarts op haar kop staan, daar ga ik dus vooralsnog echt niks aan laten doen. Zolang ik prima kan kauwen en mijn kiezen er niet door afbrokkelen, geloof ik het wel 😉 Maargoed, er kunnen natuurlijk best verbeteringen zijn waar je wél echt iets aan hebt. Net als verstandskiezen laten verwijderen enzo… geen pretje, maar toch blij dat ik het gedaan heb. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen!

    • Romy 6 mei 2019 op 7:53 am - Beantwoord

     Klinkt als een goede keuze om niets aan die kiezen te doen. Zolang jij er geen problemen mee hebt, is het nergens voor nodig om daar iets drastisch aan te gaan doen, toch?! Ik heb ook wel het idee dat het in de ogen van tandartsen altijd beter kan 😛
     Ik ben benieuwd wat er binnenkort uit mijn ortho-afspraak zal komen en of het echt de moeite waard zal zijn of niet.

 16. Lianne 2 mei 2019 op 10:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuke en mooie dingen heb je deze maand meegemaakt! Ik ben echt benieuwd naar je huisje 🙂 Gaaf dat er een artikel van jou in Tekstblad is geplaatst! Lijkt mij ook nog wel eens gaaf om met een artikel in een tijdschrift te staan!

  • Romy 5 mei 2019 op 9:49 am - Beantwoord

   Dankjewel! Het was zeker een drukke maar leuke maand. Ik heb ooit een artikel over mijn scriptie geschreven voor Tekstblad, maar vond het wel heel gaaf dat ik nu voor mijn werk weer iets mocht publiceren 🙂 Ik weet zeker dat jij de mooie mijlpaal van een publicatie in een tijdschrift ook nog wel een keer zult meemaken 🙂

 17. Anna 3 mei 2019 op 11:27 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat goed dat je zo aan het opruimen bent, dat moet ik ook echt doen 😀 Succes met de laatste loodjes, ik ben erg benieuwd hoe je het gaat hebben in je eigen huisje!!!

 18. Anouk 5 mei 2019 op 7:07 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar dat je flink gaat opruimen als je het huis uit gaat! Dat heb ik vorig jaar ook moeten doen, maar geloof me zodra je in je eigen huis woont vullen die spullen zich op magische wijze weer aan. Zelfs al ik niets koop komen er nieuwe spullen mijn huis in bijvoorbeeld omdat mijn moeder iets niet meer nodig heeft en denkt, Anouk kan dat vast wel gebruiken. Maar ach zo kan ik nog eens een keer lekker ontspullen, want dat vind ik echt heerlijk ontspannend 🙂

  • Romy 6 mei 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Haha, ik heb ook zo’n vermoeden dat mijn verzameling spullen vanzelf weer zal groeien 😉 Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan. Gelukkig ben ik zelf ook wel een ontspuller en opruimer, dus hopelijk scheelt dat 😉

 19. Anne 6 mei 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

  Ik heb ervaring met de Invisalign! Ik ben er echt net een paar weken mee klaar en als je er vragen over hebt mag je me altijd een berichtje sturen.

  • Romy 8 mei 2019 op 7:51 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat aanbiedt! Dankjewel! Ik laat het je zeker weten als ik nog vragen heb over de Invisalign 🙂 Het is voor mij best wel iets nieuws, dus alleen maar fijn om te weten hoe iemand met ervaring met de Invisalign erop terugkrijgt.

Recente blogs