2 8 1

April 2020 | 13 planten, 5 kaarsjes & heel veel liefde

 • 1 mei 2020
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht april 2020

Er is gewoon alweer een maand voorbij. Een maand die ik – net als een groot deel van de wereld – vooral binnenshuis doorbracht. Ik maakte meer bloesemfoto’s dan ooit tevoren, genoot van het vakantiegevoel in mijn eigen dorp en maakte ondanks alles toch nog wat noemenswaardige dingen mee. Geen spannende uitjes, kringloopaanwinsten en leuke verjaardagen, maar wel andere fijne dingen. 13 nieuwe planten bijvoorbeeld, een jarige job hier in huis en heel veel liefde! Reden genoeg om je ook deze maand bij te praten in dit maandoverzicht.

 • Een hele maand in intelligente lockdown. Wat gek eigenlijk dat de wereld er twee maanden geleden nog zo anders uitzag. Foto’s waarop ik naast mensen poseer lijken haast járen geleden te zijn gemaakt. Alsof Rutte een beetje gelijk heeft: dit is tijdelijk “het nieuwe normaal”. Ik merk dat ik steeds meer mijn draai heb gevonden. Het thuiswerken bevalt me prima (misschien zelfs iets te goed?), net als de dagelijkse wandelrondjes. Zelfs het boodschappen doen om 8 uur ’s ochtends en het ontwijken van mede-supermarktbezoekers begint soort van te wennen. Natuurlijk zijn er ook bij mij momenten van verdriet, zorgen of stress, maar de positieve momenten overheersen gelukkig nog altijd.
 • Creatieve oplossingen. Je kunt veel zeggen over deze lastige situatie, maar één ding is zeker: creatiever worden we er wel van. Zo maak ik tegenwoordig 1,5-meter-wandelingen met mijn ouders, praten we bij op het grasveld in plaats van op de bank, en heb ik inmiddels ontdekt hoe handig de zelfontspanner is voor outfitfoto’s binnenshuis. Het leuke is: sommige van die creatieve oplossingen smaken naar meer en hoop ik ook na corona vrolijk voort te zetten.
 • Smaakt naar meer! De coronacrisis leek mij (mede op aanraden van mijn vriend) een uitgelezen kans om wat vaker lekkere dingen te maken. Zo zijn we inmiddels groot fan van de gezonde bananenpannenkoekjes, maakte ik laatst voor het eerst gado gado en kreeg mijn vriend me aan het (gezonde) pizza’s bakken. Dat smaakt allemaal naar meer – letterlijk en figuurlijk. Niet gek dus dat mijn Pinterest-bord zich in rap tempo vult met het ene na het andere nieuwe bakidee!
 • Onverwachte feestdagen. Ik heb er gelukkig nog geen last van dat ik niet meer weet wat voor dag het is. Waar ik wel last van heb? Dat ik de feestdagen vergeet. Zo ontdekte ik pas drie dagen van tevoren dat het maandag Koningsdag (normaal mijn favoriete feestdag van het jaar!) was, had ik de paasdagen haast gemist en ontdekte ik ook pas vanochtend dat maandag en dinsdag blijkbaar vrij geroosterd zijn voor mijn vaste baan. Oeps!
 • Met mijn vriend aan de romcom. Een van de hoogtepunten deze maand: de romcom die vriendlief en ik samen keken. Pathé Thuis heeft een leuke corona-actie: elke dag maken ze op Instagram een film bekend die je die dag gratis kunt kijken op Pathé Thuis. Laatst was dat dus een súpergoede Nederlandse romcom, die ik ab-so-luut moest zien: F*ck the liefde. Nou dan weet je het al: ijzersterk acteerwerk, goed verhaal, geen clichés. Oké, niets van dat alles dus. Maar toch, ik heb ervan genoten. En het leukste van alles: mijn vriend wilde best vrijwillig meekijken naar deze ultieme zwijmelfilm.
 • Work, work, work. Verder was deze maand aardig druk. Ik ben de laatste werkzaamheden aan het afronden voor mijn vaste baan (over 2 weken is mijn laatste werkdag) en ben ondertussen al volle bak met mijn onderneming aan de slag. Er kwamen een paar toffe nieuwe projecten op mijn pad, ik ging actiever met LinkedIn aan de slag en schreef mijn eerste zakelijke blog. En – het belangrijkste – ik genoot volop van dat alles.
 • Boer Zoekt Vrouw. Ik weet dat ik niet heel veel spannends meemaak als Boer Zoekt Vrouw voor mij hét verheugmoment van de week is. Of zijn er meer mensen met mij? Normaal gesproken vind ik dat programma ook “wel leuk”, maar nu is het echt mijn ding van de week geworden. Dat ik tegenwoordig notificaties van mijn nieuwsapp krijg over Boer Zoekt Vrouw en niet over belangrijk stikstofnieuws zegt misschien wel wat…
maandoverzicht april 2020
 • Naar de businesscoach! Zoals ik in mijn artikel gisteren onthulde, heb ik mezelf een kort traject bij een businesscoach cadeau gedaan. Mijn eerste sessie zit er inmiddels op en ik blijf het bizar vinden dat je zelfs na een gesprek van 1 uur al tien stappen verder kunt komen. Mocht je ook ondernemer zijn, dan kan ik je zo’n coach echt aanraden.
 • Ik schreef een nogal persoonlijk artikel over veranderen en afscheid nemen van wie je was. Heel spannend om te plaatsen, maar wat heb ik er mooie reacties op ontvangen (ook privé). Dank jullie wel! <3
 • Pippa’s eerste samenwerking. Voor mijn blog had ik deze maand een paar leuke samenwerking. De leukste was toch wel de samenwerking die niet ik maar Pippa aanging. Mevrouw ontving een stijlvol verantwoord kattenhuisje, waarmee ik als kattenbaas nu misschien wel officieel in een #crazycatlady ben veranderd.
 • Over Pippa gesproken: zij mocht deze maand 5 kaarsjes uitblazen. Gelukkig voor Pip kon haar verjaardagsfeest ook tijdens corona doorgaan. Haar graag geziene gasten (lees: 5 extra kattensnoepjes) waren gewoon van de partij.
 • Mijn eerste Vinted-aankoop. Verder leefde ik me uit met windowshoppen. Ik mis mijn wekelijkse kringloopbezoekje nogal, dus dit leek me hét moment om aan het online tweedehands shoppen te slaan. Úren heb ik allerlei sites afgestruind op zoek naar iets moois van het merk Fabienne Chapot (nogal prijzig, maar o zo mooi!). Uiteindelijk tikte ik op Vinted een mooie blouse met hartjes (deze!) op de kop voor een fijn prijsje. Mijn hart maakte een sprongetje en mijn geduld wordt tijdens het afwachten flink op de proef gesteld.
 • Plantjes. Heel veel plantjes. Ook voor een paar andere dingen kwam de pakketjesbezorger deze maand langs. Het hoogtepunt waren deze box vol groene kneusjes en de leuke woonaccessoires die ik in dit artikel liet zien.
 • Quality time met mijn vriend. Ons lange weekend naar Londen eind juni gaat helaas niet door, maar met Bart is ook een lang weekend thuisblijven helemaal niet erg. Wat ben ik dankbaar dat we allebei in goede gezondheid zijn en elkaar nog kunnen zien. Ik kan me altijd in mijn uppie ook prima vermaken, maar met hem erbij worden zelfs de normale dingen een beetje leuker.
 • Mijn laatste maand als 26-jarige. Ten slotte beleefde ik mijn laatste maand als 26-jarige. Een groots feest zit er niet aan te komen (ook zonder corona niet trouwens!), maar het is toch wel even een mijlpal om binnenkort alweer 27 kaarsjes uit te blazen. Ik kan me zo voorstellen dat menig 27+er me nu uitlacht, maar ik vind 27 dus écht heel volwassen klinken. Maar goed, datzelfde denken mijn broertjes vast ook nu ze vandaag 25 zijn geworden.

Wat was jouw favoriete moment van deze maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 1 mei 2020 op 8:04 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met de jarige broertjes! En wat een heerlijk, positief blogje vol mooie momenten. Mijn favoriete moment deze maand? Voor het eerst tante worden en natuurlijk kon ik alleen op raambezoek en is het leuker om te mogen knuffelen, maar ik ben heel blij met filmpjes/foto’s enz.

  • Romy 2 mei 2020 op 11:08 pm - Beantwoord

   Oh wat bijzonder dat je voor het eerst tante bent geworden! Gefeliciteerd! <3 Hopelijk kun je je nieuwe nichtje of neefje heel snel in het echt bewonderen en kun je tot die tijd alvast genieten via de foto's en video's.

 2. Geke 1 mei 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Wat een mooie rekensom was jouw aprilmaand 🙂 Gek ook wel hé, hoe alles toch doorgaat, ondanks de toch wel andere situatie.

  Mijn momenten in de tuin, dat was hetgeen me meeste gebracht heeft deze maand. Ontspannen, even alles vergeten… en genieten van alles, nu de lente helemaal losgebarsten is.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:51 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zo van jullie tuin kon genieten! Juist in deze coronaperiode met mooi weer is een tuin inderdaad heel fijn om te hebben 🙂 Hopelijk heeft ook mei weer veel zonnige dagen voor ons in petto.

 3. Darina 1 mei 2020 op 8:24 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je broertjes. Een mooie maand heb je beleefd. Ik heb vooral ook genoten van de wandelingen en het mooie weer.

 4. Mirjam 1 mei 2020 op 8:28 am - Beantwoord

  Wat een fijne blog om te lezen, heerlijk om zo positief te blijven! Ik doe ook m’n best, maar de ene dag lukt het gewoon beter dan de andere dag 😉 En 27 is ook een hele stap, vind ik tenminste. Mijn verjaardag is nu 2 maanden geleden en ik merk dat ik nog steeds moet wennen aan het feit dat ik 27 ben, normaal kost het veel minder tijd om aan een nieuwe leeftijd te wennen (en ik was er nu voor m’n verjaardag al mee begonnen). Alvast een fijne verjaardag in ieder geval, het komt allemaal goed 😉 En gefeliciteerd met je broertjes!

  • Romy 2 mei 2020 op 10:50 pm - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar wat je zegt dat je soms even aan een nieuwe leeftijd moet wennen. Dat heb ik dus ook altijd. Ik weet nu al haast zeker dat het bij mij ook nog twee maanden zal duren voordat ik tegen iedereen goed zeg dat ik 27 ben 😉

 5. Shirley 1 mei 2020 op 8:30 am - Beantwoord

  Ik verbaas me ook wel eens over de flexibiliteit en creativiteit. Al zal dat niet voor iedereen zo zijn. Ik vind het zelfs soms gek om in series veel mensen dichtbij elkaar te zien (vooral in de eerste weken dacht ik steeds ‘nee, dat mag niet!’). Fijn dat je je vriend nog gewoon kan zien, dat maakt het wel iets gezelliger. Veel succes met je laatste werkdagen! Zal best een gek afscheid worden?

  • Romy 2 mei 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

   Haha, dat met de series heb ik dus ook! Ik moet me bij Boer Zoekt Vrouw al inhouden om niet steeds te roepen “Hallo, anderhalve meter afstand!” 😉
   Het afscheid van mijn werk zal inderdaad wel vreemd zijn, zo via Skype. We hadden eerst een afscheidsetentje gepland, maar dat is voorlopig uitgesteld tot september. Ik houd dan in ieder geval nog iets tegoed 😉

 6. Audrey 1 mei 2020 op 8:32 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben ook wel zielsgelukkig met mijn Groene Kneusjes, eigenlijk. Gisteren kwamen de laatste potten binnen, dus ze staan nu allemaal op een mooi plekje in mijn huis.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:43 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Plantjes in huis halen is sowieso heel fijn, maar al helemaal leuk als ze ook nog in een mooi potje kunnen staan.

 7. Giovanna Jansen 1 mei 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je jarige broertjes, een kwart eeuw! Een heerlijke, gevarieerde maand heb je gehad zo te lezen, ondanks de caronacrisis. Of soms misschien wel dankzij, omdat je daardoor dingen anders dan anders bent gaan doen. Wat leuk en wat goed dat je met een ondernemerscoach aan de slag bent gegaan. Ik ga gauw je blog daarover lezen!

 8. Silke 1 mei 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Leuk om al deze fijne dingen te lezen!

 9. Simone 1 mei 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen! Er is nog zoveel moois en leuks in deze periode. Ik moet ook zeggen dat het went en dat het positieve gevoel overheerst. Die film wil ik ook nog heel graag zien, ook al verwacht ik er niet teveel van haha, hopelijk komt ie gauw op Videoland!

  • Romy 2 mei 2020 op 10:41 pm - Beantwoord

   Haha, F*ck the liefde is zeker geen hoogstandje, maar wel echt een aanrader als je gewoon een lekker luchtig verhaal zoekt 🙂 Ik lach nogal dubbel om een paar grappige momenten in de film.

 10. Meaghan 1 mei 2020 op 9:19 am - Beantwoord

  Gek hè dat de nieuwe situatie begint te wennen? Ook ik heb er inmiddels mijn draai in gevonden en zei gisteren nog tegen een vriendin dat het jammer is dat we elkaar niet fysiek kunnen zien, maar dat het wel prima vol te houden is en dat ik al gewend ben geraakt. Verandering is altijd spannend, maar gelukkig hebben we een groot aanpassingsvermogen! Wat super jammer dat jouw reisje naar Londen helaas niet doorgaat. Mijn tripje naar de Ardennen met mijn vriend eind juni gaat helaas ook niet door… Heel logisch gezien de omstandigheden! Maar toch is het wel jammer, want ik zag mezelf al helemaal relaxen in de Ardennen na het inleveren van mijn masterscriptie!

  Aah en wat super goed dat je een businesscoach hebt ingeschakeld. Echt een mooie investering in je onderneming en in jezelf! Mooi dat het je zo veel oplevert.
  Hihi je laatste maand als 26-jarige alweer! De tijd gaat alweer zo snel voorbij! 27 klinkt inderdaad heel volwassen!

  • Romy 2 mei 2020 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook een soort gewenning werkt in deze hele situatie. Bijzonder hoe zelfs de meest heftige dingen uiteindelijk lijken te wennen? Heeft Rutte toch een beetje gelijk met zijn uitspraak over “het nieuwe normaal” 🙂
   Wel echt balen van jullie tripje naar de Ardennen trouwens! Hopelijk kun je alsnog later dit jaar genieten van een fijn tripje, ook al is het maar in eigen land. Daar hebben mijn vriend en ik in ieder geval onze hoop op gevestigd.

 11. Ilona Wielinga 1 mei 2020 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat weer een fijn lijstje. Ik genoot van de vele wandelingen met mijn hond, en de fijne videogesprekken met vriendinnen. Ik heb echt het gevoel dat deze coronacrisis ons toch dichter bij elkaar brengt. Onze vriendengroep viel een beetje uit elkaar omdat iedereen zich heeft verspreid (ook naar het buitenland), maar nu houden we spontaan digitale spelletjesavonden.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat corona jullie op die manier juist wat dichter bij elkaar brengt! Ik merk zelf ook dat ik sommige mensen juist vaker (digitaal) zie en spreek dan ooit. Zo bijzonder!

 12. bychristiana 1 mei 2020 op 12:03 pm - Beantwoord

  Ik herken heel erg wat je schrijft; dat je zo gewend raakt aan de situatie. En weet je hoe ik ontdekte dat het afgelopen maandag Koningsdag was? Doordat ik de vrijdag ervoor een reclame over oranje tompoucen voorbij zag komen;-) Ik met een opgetrokken wenkbrauw ge-googled ‘Koningsdag 2020’ en toen ontdekte ik het dus pas;-)

  • Romy 2 mei 2020 op 10:33 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik ben toch blij dat ik niet de enige ben die wat laat ontdekte dat het Koningsdag was 😉 En dan te bedenken dat ik normaal gesproken al vanaf februari uitkijk naar de vrijmarkten op Koningsdag. Maar dat komt vast volgend jaar weer!

 13. Anouk 1 mei 2020 op 1:53 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand heb je gehad! Dat van dat bakken en koken herken ik wel, wij proberen ook ineens nieuwe recepten uit (met wisselend succes). Ik wil dit weekend vegan brownies gaan maken, ben zo benieuwd!

 14. Janne 1 mei 2020 op 3:46 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met Pippa en je broertjes! Als 23-jarige vind ik zowel 25 als 27 verschrikkelijk oud. 😛

  Blij om te horen dat er een hoop lichtpuntjes waren voor jou in deze rare maand. Mijn vriend en ik zijn ook nogal aan het bakken geslagen, want hij heeft een paar weken geleden na lang dubben en zoeken een wafelijzer gekocht. We hebben inmiddels 2 recepten voor Brusselse wafels en een recept voor Luikse wafels geprobeerd. Luikse wafels zijn die ongeveer ronde wafels met stukken suiker erin, en die zijn mijn favoriet nu. Vers uit het wafelijzer zijn ze heel lekker knapperig en zijn de suikerstukken heel lekker gekaramelliseerd. 🙂

  • Romy 2 mei 2020 op 10:32 pm - Beantwoord

   Oeh wat leuk, een wafelijzer! Volgens mij kun je daar heel veel lekkere dingen mee maken. De Luikse wafels klinken in ieder geval héérlijk. Geniet er lekker van – zowel van het bakken als van de wafels natuurlijk 🙂

 15. Zo simpel is dan geluk 1 mei 2020 op 9:45 pm - Beantwoord

  Mooi om te lezen dat je ondanks alles toch nog heel wat positieve punten hebt weten te vinden. Voor mij was het helaas een hele zware maand die ik liever snel vergeet. Hoewel ik uiteraard ook wel wat lichtpuntjes heb kunnen vinden.

  • Romy 2 mei 2020 op 10:29 pm - Beantwoord

   Ah wat rot en heftig om te horen dat je zo’n nare maand hebt gehad! Hopelijk wordt mei een veel betere maand voor jou. Veel sterkte!

 16. Anna 4 mei 2020 op 10:06 am - Beantwoord

  Nog gefeliciteerd met je broertjes! En nog gefeliciteerd met de lieve Pippa trouwens <3! Pathé Thuis wil ik ook nog graag uitproberen. Heb je daar een account voor nodig?

  • Romy 23 mei 2020 op 11:27 am - Beantwoord

   Helaas is Pathé Thuis inmiddels gestopt met de gratis films in quarantainetijden. Maar hopelijk beginnen ze nog een keer met die actie! Ik volg ze zelf op Instagram. Daar lieten ze elke dag in de Stories zien welke film je die dag gratis kon kijken, inclusief een code. Superhandig! Ik heb toen wel een gratis account aangemaakt, maar daarmee zit je verder nergens aan vast.

Recente blogs

Spring is in the air! | Mijn plannen voor de lente

4 april 2018|Lifestyle, Persoonlijk|

De lente is begonnen! De tijd waarin de krokussen volop in bloei staan, het perfect weer is om over het strand te lopen en ik weer frisse zin heb om leuke dingen te doen en nieuwe dingen op te pakken. Ook is deze lente voor mij het seizoen waarin ik een kwart eeuw (!) oud word en waarin ik een spannende cursus wil gaan doen. Al mijn plannen voor de lente zette ik op een rij in dit lijstje. Inclusief een aantal nog niet afgevinkte punten van mijn '25 before 25'-lijst!

Inkiekje #85 | Vogelcadeautjes, verjaardagsvoorbereidingen & vintage vondsten

22 mei 2023|Lifestyle|

Door mijn telefoonfoto's scrollen blijft een fijne bezigheid. Ben ik blij dat ik dat elke twee weken traditiegetrouw doe voor dit Inkiekje! Zo kun je nog eens wat fijne (en soms ook minder fijne) momenten herbeleven. Met dit keer onder andere een niet heel welkom en zeer slecht getimed cadeau van de vogels, een fijne verrassing van Albert Heijn, culinaire voorbereidingen op mijn verjaardag, verdergaan met onze huizenjacht (compleet met hoge spanningsniveaus) en een mini-thuiswerkgadget die ik mezelf cadeau deed en die nu al een ware verademing blijkt.

Mijn beugel en ik | Update na 4 maanden met een slotjesbeugel

26 januari 2020|Persoonlijk|

Er was een tijd waarin ik beugels standaard associeerde met brugklassers. Oh wat was ik blij dat dat ijzerwerk in mijn mond mij bespaard bleef. Ha, karma is een bitch: op mijn 26e ben ik alsnog een beugelbekkie geworden. Inmiddels draag ik alweer zo'n vier maanden een beugel. Hoe bevalt dat nu, als volwassene een slotjesbeugel (alleen onder) hebben? Merk ik verandering? En heb ik een ijzeren discipline of ben ik het ijzerwerk al helemaal zat? Ik vertel het je allemaal in deze update.