Collage april 2021

April 2021 | Minder racen, meer rust & gewoon wat meer Romy

 • 30 april 2021
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
Collage april 2021 2

April was een goede maand. Eentje waarin ik stuiterde van enthousiasme om een doos groenten, mezelf de tijd gunde om meer mijn eigen ding te doen en tegelijkertijd genoot van de nieuwe situatie die samenwonen heet. Ik verkocht een aantal keer met knikkende knietjes ‘nee’ aan opdrachtgevers en zei tegelijkertijd heel hard ‘ja’ op dingen waar ik wél een stoot aan enthousiasme van krijg. Ik was in de hieperdepiepstemming om een bloesemfoto, lanceerde een nieuw project voor werk en was een feestdag net niet helemaal vergeten. Laten we terugblikken op april!

 • Gewoon weer wat meer mezelf. April was fijn. Punt. Nadat ik in maart niet altijd even lekker in mijn vel zat, vond ik deze maand weer meer mijn draai. Ik creëerde meer tijd voor mezelf, deed qua werk dingen die ik écht leuk vind, stak meer tijd in mijn blog en andere fijne hobby’s, heb het lezen weer opgepakt, maakte fijne fietstochtjes, genoot van de lekker lange lichte dagen en voelde me gewoon wat meer ‘mij’. Meer rust creëren als introvert bleek een bijzonder goed idee.
 • Verjaardag na verjaardag. Werkelijk iedereen om me heen is in april jarig. Kringverjaardagsfeestjes zaten er niet in dit jaar, maar ik sprak met twee vriendinnen één op één af. Misschien nog wel gezelliger dan een feestje met tien man – vind ik dan.
 • Drie nieuwe jurken. Ik leek zelf ook wel jarig. Ik werd namelijk deze maand getrakteerd op drie nieuwe jurken in de brievenbus. Ik kreeg twee prachtexemplaren van Tantilly en eentje van Fabienne Chapot. Alle drie jurken waar ik maar geen genoeg van krijg.
 • De ontdekking van de Groente- & Fruitbox. De hele maand maart had ik zitten azen op die box uit de Too Good To Go-app. Hoe blij je al niet kunt zijn met een box met groenten. Ik stuiterde haast door de kamer toen het me gelukt was er een te bemachtigen en was een nog grotere stuiterbal toen de twee boxen in huis waren. Inmiddels probeer ik er elke week één te scoren. Mocht je net als ik benieuwd zijn wat er zoal in zo’n box zit (en niet gek worden van mijn enthousiasme over een doos met boodschappen), binnenkort geef ik je een inkijkje in mijn Groente- en Fruitboxen.
 • Wegwaaien en foto’s maken op het strand. Ik geloof dat ik er nog nooit zo verkleumd heb uitgezien als aan het eind van de fotoshoot die ik met Bart had op het strand. Gelukkig was het pas de laatste paar minuten dat ik wat wit wegtrok Maar leuk was het zeker om een keer romantisch voor de zonsondergang te poseren in de duinen. Een leuk uitstapje waarvan we heel binnenkort de foto’s toegestuurd krijgen. Benieuwd!
 • Mijn schrijfbedrijf overhoop halen (en weer opbouwen). In de maand maart liep ik een beetje vast qua werk. Ik was wat te enthousiast geweest met opdrachten aannemen en keek te weinig kritisch naar wat er binnenkwam. Schrijven vond en vind ik geweldig, maar ik was meer bezig met deadlines halen dan met specifiek checken hoe blij ik ergens van werd. Gelukkig vond ik daarin in april weer helemaal mijn draai. Door de cursus die ik volg, ben ik veel kritischer gaan kijken en heb ik de zin en smaak weer helemaal te pakken. Ik heb de grip op mijn agenda weer te pakken en zegde een langdurige samenwerking op, waardoor ik meer tijd kreeg voor opdrachten waarvan mijn hart het allersnelst gaat kloppen. Alsof het zo had moeten zijn, kwamen er ook spontaan een paar van die opdrachten op mijn pad.
 • Project: Geldzaken voor thuis. Ik deel niet vaak over projecten waar ik aan heb gewerkt op mijn blog, maar op deze ben ik wel heel trots. Hypotheek.nl, een van mijn opdrachtgevers, heeft onlangs een nieuwssite gelanceerd met financieel nieuws voor consumenten over bijvoorbeeld besparen en beleggen. Heel trots dat het resultaat nu live staat! De komende maanden komen er nog veel meer artikelen bij. Mocht je nieuwsgierig zijn, je kunt de site hier bekijken.
 • De fijne situatie die samenwonen heet. Deze maand woonden Bart en ik 5-6 dagen per week samen en dat bleek gelukkig een fijn succes. Toen we voor het allereerst vormgaven aan onze samenwoonplannen, was het natuurlijk van beide kanten even wennen. Maar ik geniet nu enorm van mijn gezelschap en vind het haast vreemd als ik een keer ’s avonds alleen naar bed toe ga. Natuurlijk ga je ervan uit als je relatie goed zit dat het ook wel moet lukken als je samen onder één dak leeft, maar het is toch een fijne bevestiging dat dat ook écht zo is. En dat onze relatie tegen rondslingerende sokken bestand is.
Collage april 2021 2
 • Creabea’en. Deze maand maakte ik meer tijd voor fijne hobby’s. Ik beleefde veel plezier aan schilderen met broccoli en kreeg een vriendin over de vloer om samen te knutselen. Zij aan de ene kant van de tafel, ik aan de andere kant (wat dat betreft is mijn lange tafel 100% coronaproof). Zoals vanouds lag mijn 2,2 meter lange tafel weer bezaaid met zo veel spullen dat we haast geen werkplek meer hadden. Dát zijn de beste knutseldagen!
 • Opa en oma. Een van mijn allerfijnste hoogtepunten van de maand: mijn opa en oma na meer dan een jaar weer in het echt kunnen zien. Daar kon niets anders deze maand tegenop!
 • Pippa’s nieuwe paleis. Dat Pippa enthousiast werd van haar vorige krabpaal, bleek wel uit de gehavende toestand waarin dat ding verkeerde. De touwen hingen er aan alle kanten af. Als interieurliefhebber kon ik dat niet aanzien en als kattenliefhebber gunde ik Pippa ook een nieuw paradijs. De nieuwe krabpaal bleek in werkelijkheid “iets” groter dan op het plaatje, maar Pippa is blij met haar nieuwe troon van meer dan 1,70 meter hoog.
 • Balkonmake-over. Een van mijn eigen lievelingsmomenten van de maand was het aankleden van ons balkon. Na twee jaar was het hoog tijd om van onze bescheiden buitenruimte iets fleurigers te maken dan de betonnen boel die het was. Dat is goed gelukt nu er een mooie bak met margrieten, een hortensia en zonnebloemen in wording staan.
 • Bloesemwandeling op Koningsdag. Terwijl half Nederland met rood-wit-blauwe vlaggetjes op de wangen leek rond te lopen, was ik om eerlijk te zijn een beetje vergeten dat het Koningsdag zou zijn. Normaal ben ik een groot Koningsdagfanaat en ga ik alle vrijmarkten af; dit keer genoot ik van een bloesemwandeling. Met als een van de resultaten de foto hierboven, waar ik zelf erg mee in mijn nopjes was.
 • Nog leuker dan die bloesemwandeling vond ik dat ik deze maand Bart het Bloesempark in Amstelveen kon laten zien. De wekker al vroeg zetten bleek dé manier om toch coronaproof die kant op te kunnen. Een uitje dat op een bepaalde manier ook symbolisch voelde. Het was een van de eerste dingen die me vorig jaar door de neus werd geboord door de pandemie en het voelde geweldig dat het er nu wel van kwam.
 • Onwennige avondwandelingen. Best bijzonder dat een wandeling na 9 uur ’s avonds nu nog steeds voelt als een stiekeme bezigheid. Gek hoe zelfs zoiets als een avondklok een soort van went. Toch vind ik het heerlijk om nu weer ’s avonds de straat op te kunnen. Niet als feestbeest, maar vooral om gewoon te wandelen zonder de klok nauwlettend in de gaten te houden. Nog iets wat deze maand fijner maakte!

Wat was jouw hoogtepunt van de maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 30 april 2021 op 6:50 am - Beantwoord

  Fijn om te lezen dat het zo’n goede maand is geweest. Hele mooie foto’s. Leuk dat je een fotoshoot hebt gedaan op het strand! Mijn hoogtepunt was wel dat mijn boek ‘af’ is. Het verhaal staat, nu nog herlezen en schrappen 🙂

  • Romy 2 mei 2021 op 11:54 pm - Beantwoord

   Oh wauw, wat goed! Echt een mega-mijlpaal!

 2. Wendy 30 april 2021 op 7:36 am - Beantwoord

  Wat fijn dat het qua werk en levensvreugde deze maand wel weer lekker ging! Ik zat de afgelopen weken juist helemaal vast, kreeg bijna niks gedaan. :/ Maar afgelopen weekend had ik toevallig een stilteweekend gepland staan in Egmond en dat kwam precies op het juiste moment. Het heeft me echt deugd gedaan. Nu voel ik me een stuk hoopvoller, productiever, en minder geneigd om alles in één keer perfect te moeten doen. Hopelijk kunnen we deze flow de komende maand(en) vasthouden!

  • Romy 2 mei 2021 op 11:53 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi, zo’n stilteweekend! En vooral heel mooi dat je er ook echt veel aan hebt gehad. Hopelijk werkt het weekend nog heel lang na qua fijne flow 🙂

 3. Audrey 30 april 2021 op 8:39 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje zo! Ik werd heel blij van mijn bezoekje aan een van mijn beste vriendinnen, met wie ik een heel veganistisch Indiaas hapjesdiner bereidde. Daar had ik een lange autorit – die gelukkig ook nog veel leuker werd door podcasts luisteren en bermen bezaaid met gele bloemen zien – graag voor over. En ik vind het superleuk om te zien hoe snel Mango alles oppikt bij de pre-agilitycursus waaraan we deze maand zijn begonnen.

  • Romy 2 mei 2021 op 11:52 pm - Beantwoord

   Dat klinkt in alle opzichten als een geslaagde dag! Lange autoritten ben ik door podcasts ook opeens enorm gaan waarderen 😉 En wat heerlijk zeg, Indiase hapjes!

 4. Shirley 30 april 2021 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je deze maand goed in je vel zat. Toffe opdrachtgever, hypotheek.nl. Ik zag een van je eerste interviews al voorbij komen, leuk. En door vaker nee te zeggen, heb je nog meer mooie opdrachten die echt bij je passen.

  • Romy 2 mei 2021 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je het interview had gespot! En echt een leuke opdrachtgever inderdaad 🙂

 5. Tineke 30 april 2021 op 8:59 am - Beantwoord

  Haha jij bent ook al zo lekker introvert, zo herkenbaar! Ik vind een op een afspreken ook veel gezelliger. Na veel drukte moet ik ook altijd even opladen. Ik zal je nieuwe jurken meteen even bekijken. Jouw kennende zijn ze vast prachtig.
  Liefs

 6. Anouk 30 april 2021 op 9:12 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo je draai had in april! Mijn favoriete moment is toch wel dat ik een van mijn beste vriendinnen na meer dan een half jaar eindelijk weer eens in het echt heb gezien!

  • Romy 2 mei 2021 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wat moet dat fijn zijn geweest zeg! Hoe heerlijk om haar na zo’n lange tijd weer te kunnen zien.

 7. Lianne 30 april 2021 op 9:19 am - Beantwoord

  Fijn dat je zo’n goede maand hebt gehad en jezelf helemaal hebt teruggevonden! Ik heb ook een goede maand gehad op dat gebied. Veel losgelaten en vooral gedaan waar ik blij van werd. Veel geschreven en gewerkt aan mijn boek. En ik ben begonnen met iets superleuks wat ik wil gaan lanceren! Dit is iets waar ik echt honderd procent achter sta en wat me heel veel energie gaat geven! 🙂

  • Romy 2 mei 2021 op 11:43 pm - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt geweldig! Ik kan niet wachten om er meer over te horen 🙂 Zo mooi om te lezen dat je een goede maand hebt gehad qua werk, loslaten en doen waar je blij van wordt.

 8. Naomi 30 april 2021 op 9:25 am - Beantwoord

  Heerlijke hoogtepunten en volgens mij ook best grote stappen gezet op allerlei terreinen. Dat van die avondwandeling herken ik, maar ik ben wel heel blij dat ik nu niet meer op de klok hoef te letten. Mijn hoogtepuntje was denk ik een heerlijke middag met wat familie. Was lang geleden.

  • Romy 2 mei 2021 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zeg dat je weer een fijne middag met je familie kon hebben. Juist in deze tijd is dat iets om nog meer van te genieten dan anders 🙂

 9. Daenelia 30 april 2021 op 10:05 am - Beantwoord

  Op de foto’s lijkt het ook wel alsof jouw maand een stuk zonniger en warmer is geweest dan dat ik me deze maand herinner 😛 Maar dat is het leuke van deze overzichten, het is ook een beetje dromen, natuurlijk, met foto’s. Hoewel ik een prachtige foto van mezelf heb waarin ik erg beteuterd in de regen sta in Spanje (wij waren daar op de enige twee dagen dat het erg regende in de zonnigste regio).

  • Romy 2 mei 2021 op 11:41 pm - Beantwoord

   Haha, ik denk dat ik op zonnige dagen gewoon meer foto’s maak dan op de grijze en grauwe dagen 😉 Alhoewel, soms heeft zo’n grijze lucht in combinatie met bloesembomen ook wel weer wat.

 10. Els 30 april 2021 op 11:00 am - Beantwoord

  Ja, die grote verjaardagen die nu niet mogen, mis ik ook echt niet. één op één vind ik ook echt gezellig. Fijn dat april verder een fijnere maand voor je was. Op naar Mei met ook were lekker lange dagen!

 11. Giovanna Jansen 30 april 2021 op 2:27 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke maand had je! Wat leuk dat jullie nu bijna zo goed als helemaal samenwonen. Zo gaaf lijkt dat bloesempark mij, daar moet ik toch echt nog eens naartoe!

 12. Zo simpel is dan geluk 30 april 2021 op 7:44 pm - Beantwoord

  Alleen al de foto’s maken me blij. Zo kleurrijk! Fijn dat je je opa en oma weer hebt kunnen zien na een jaar. Vervelend dat je ze zo lang niet gezien had. En ook erg fijn dat je weer beter in je vel zit en weer vol plezier aan het werk bent.
  Mijn maand was heel erg zwaar. Maar ook nu heb ik geprobeerd de lichtpuntjes te zien.

  • Romy 2 mei 2021 op 11:40 pm - Beantwoord

   Een dikke knuffel voor jou voor na deze lastige maand! Hopelijk kan deze nieuwe maand alleen maar beter voor je zijn dan april en komen er volgende maand meer lichtpuntjes <3

 13. bychristiana 1 mei 2021 op 8:26 am - Beantwoord

  Leuk zo’n shoot op het strand! Wat kun je het dan koud hebben hè. Ik krijg soms blauwe lippen als het koud is, dat ziet er ook heel charmant uit. Leuk dat je een krabpaal voor Pippa gevonden hebt, ik kan me inderdaad nog herinneren dat je er eentje zocht. Wat zal ze blij zijn;-)

  • Romy 2 mei 2021 op 11:39 pm - Beantwoord

   Haha, hier ook blauwe lippen en alles toen het zo koud was 😉 Gelukkig kan er vast in de nabewerking nog wat aan gedaan worden, haha, en had ik lippenstift op.

 14. Johanna 1 mei 2021 op 11:21 am - Beantwoord

  Leuke en afwisselende maand. Nu is het wachten op een foto van Pippa op haar troon! Mijn maand april stond vooral in het teken van half afgeronde projecten afmaken of stoppen. Met het idee in mei met een schone lei te kunnen beginnen. Nu dat is maar ten dele gelukt, dus dit weekend is gereserveerd voor het reflecteren. Een hele fijne en gezellige mei zoegewensd!

  • Romy 2 mei 2021 op 11:38 pm - Beantwoord

   De foto van Pippa’s troon (mét Pippa erop) volgt morgen op mijn blog 🙂
   Wat goed dat je bent begonnen met projecten afronden of stopzetten trouwens. En reflectie is ook nooit verkeerd natuurlijk.

 15. Sarah 1 mei 2021 op 3:07 pm - Beantwoord

  Leuke foto’s op het strand zeg!

 16. Saskia 2 mei 2021 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat een leuk maandoverzichtje weer. En lekker aan het crea-bea-en geweest, leuk! 🙂
  Een wandeling lijkt me heerlijk, maar moet hier in lockdown nog even wachten helaas.

  Mijn mooiste momentje van de maand? Toen ik het moeilijk had en Noa me uit zichzelf ineens 4 zoenen kwam geven en kwam knuffelen. Verder had ik voor onze lockdown 2 leuke wandel dates die me goed deden. Lijkt alweer zolang geleden nu we thuis zitten.

  • Romy 2 mei 2021 op 11:37 pm - Beantwoord

   Aww, hoe onwijs lief van Noa! Zo bijzonder hoe kinderen (en soms ook huisdieren) je soms zo goed kunnen aanvoelen. Hopelijk mogen jullie snel weer naar buiten. Dikke knuffel! <3

 17. Anna 3 mei 2021 op 11:41 am - Beantwoord

  Zo te lezen was april een fijne maand! Ik ben heel erg benieuwd naar de groente- en fruitboxen, dus kom maar door :D. April vond ik ook een hele leuke maand, zoals altijd. In april ben ik jarig, komen de bloesems tevoorschijn en schijnt het zonnetje eindelijk wat vaker. Genieten!

Recente blogs

Outfit | Mijn nieuwe Fabienne Chapot Mila jurk

23 juli 2020|Outfits|

En zo had ik opeens ongemerkt een half jaar geen nieuwe kleding gekocht. Je weet wel: corona enzo. Dat vond ik dus een uitstekende reden om mezelf na al die tijd iets extra moois cadeau te doen. Want toen bleek dat hét gele jurk in de sale was, kon ik me niet meer inhouden. Dat móest mijn nieuwe zomerjurk voor dit jaar worden. En wat voor één! Ik ben nogal in mijn nopjes met mijn nieuwe Fabienne Chapot Mila jurk. Geen goedkoopje, maar wel een goed koopje. Tijd om hem aan je te laten zien!

26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word

6 juni 2018|Persoonlijk|

Bucket lists. Ik ben er gek op. Het liefst stel ik lijstjes op met haalbare doelen voor de korte termijn, zodat ik er snel mee aan de slag kan gaan. Dat deed ik met mijn 25 doelen voor mijn 25e verjaardag, omdat ik dat een grote mijlpaal vond. Maar 26 worden volgend jaar mei is natuurlijk minstens zo'n goede reden om een nieuw lijstje met doelen op te stellen. Dit jaar dus 26 doelen! En die variëren van rodelen in Duitsland tot het Anne Frank Huis bezoeken, maar ook het lezen van een stapel boeken mocht niet ontbreken. Dit zijn 26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word.

11 mooie lessen die ik meeneem uit 2023 (over loslaten, zelfacceptatie en verandering)

12 januari 2024|Persoonlijke groei, Persoonlijk, Zelfliefde|

De kalender is al lang en hoog en breed omgeslagen naar 2024. Het kerstdiner lijkt alweer een hele tijd geleden, en de oliebollenkraampjes staan terug op stal. Toch werp ik graag nog een blik over mijn schouder naar het oude jaar. Want naast vooruitblikken op wat 2024 allemaal gaat brengen (zoals ons nieuwe huis, hoera!), kijk ik ook graag terug op wat 2023 me in mijn rugzak liet stoppen. Dit zijn 11 mooie lessen die vorig jaar mij leerde. Over mezelf, over het leven, over acceptatie en over heel veel loslaten.