maandoverzicht augustus

Hoe het kan dat de laatste volledige zomermaand alweer ten einde is, is me een raadsel. Misschien had het er iets mee te maken dat de tijd vliegt als je plezier hebt. De maand augustus was namelijk oprecht een mooie maand. Ik gaf een presentatie aan zo’n 25 mede-roodharigen, neuriede mee met een swingende film, at een Moeilijke Grote Tosti en beleefde mooie momenten met een mooi mens. Over dat alles praat ik je maar al te graag bij.

 • Ik ging weer volle bak aan het werk. Weer volledig aan de slag gaan na twee weken vrij is altijd even wennen. Maar na een volle maand nu ik er alweer een maand werken op heb zitten, zit ik er weer helemaal in. Gelukkig beginnen de studenten binnenkort ook weer, waardoor de universiteit (mijn werkplek) niet meer volledig uitgestorven is. Wel zo gezellig!
 • Ik gaf een presentatie voor een roodharig publiek. Ha, er zijn vast niet veel presentatoren die kunnen zeggen dat hun publiek volledig roodharig was. Maar wel als je presenteert op de Roodharigendag – een paar (ook zeer welkome) niet-roodharige bezoekers daargelaten. Wat was ik zenuwachtig voor de lezing, maar achteraf bleek het vooral een prachtige ervaring die me veel heeft gebracht.
 • Mijn huis kreeg mintgroene gordijnen. De mintgroene gordijnen in mijn hobbykamer zijn een feit. Nu nog iemand met een boor vinden die me kan helpen om mijn gaatjesbord aan de muur te hangen, maar dan is mijn hobbykamer echt helemaal af. Yes!
 • Ik at een Moeilijke Grote Tosti en meer. Deze maand belandde ik een paar keer in leuke eettentjes in Utrecht en Amsterdam. Ik at onder meer een Moeilijke Grote Tosti, die inderdaad bijzonder moeilijk bleek (aangezien er een stuk in het verkeerde keelgat schoot waarvan iemand me gelukkig met een glas water wist te verlossen). Ook genoot ik van een poke bowl en kwam ik onder mijn steen vandaan door voor het eerst (vast als een van de weinigen?) bij Vapiano pasta te eten. Zeker voor herhaling vatbaar!
 • Ik verruilde mijn diepvrieszakken vaker voor vers spul. Ook zelf deed ik hernieuwde pogingen tot culinair gedrag. Trots stuurde ik begin deze maand een foto van mijn boodschappen naar broerlief. “Kijk, allemaal vers!” En die gewoonte heb ik de afgelopen maand voortgezet. Niet dat ik niks uit de diepvries eet, maar zelf wat dingen bij elkaar mikken in de hoop dat het lekker wordt, blijk ik zowaar een leuke uitdaging te vinden. Ik maakte onder andere deze drie vega-recepten.
 • Ik kreeg een leuk telefoontje en vergat spontaan uit de bus te stappen. Wanneer je zo enthousiast wordt van een telefoontje dat je per ongeluk je eigen bushalte voorbijrijdt, is dat vast een goed teken. Toch?! Het overkwam mij deze maand en maakte me eigenlijk wel blij. Die vijf minuten teruglopen naar de juiste halte had ik er graag voor over.
maandoverzicht augustus
 • Ik bezocht “mijn” woning – maar dan anders. Hoe leuk en bijzonder als een vriendin een woning koopt in je eigen straat! Ik bewonderde haar woning dit weekend en vond het heel gek (op een positieve manier) om “mijn” woning te zien maar dan toch heel anders. Hoe leuk is het sowieso dat ik gewoon op een halve minuut lopen van een vriendin woon.
 • Ik kreeg van een vriendin vele liters DM-spul cadeau. Een andere vriendin kwam terug uit Duitsland en nam een volle tas met DM-shampoos, douchegels, zeep en andere fijne producten voor me mee in mijn favoriete geuren (lees: veel kokos en vanille). Een onwijs lief cadeau dat van elke douchebeurt nog meer een feestje heeft gemaakt.
 • Ik liet een wereld voor Pippa opengaan. Dankzij een rotan poef kon Pippa al een tijdje op de vensterbank in mijn hobbykamer klimmen. Maar op de uitkijk staan in de keuken zat er nog niet in met de iets te hoge vensterbank. Pippa was dan ook dolenthousiast toen ik besloot daar iets aan te doen. Inmiddels hebben de twee plastic stapeldozen plaatsgemaakt voor een leukere kattentoren (zie de linker foto hierboven) die precies hoog genoeg is als vensterbankopstapje. Het was een flinke zoektocht en het kostte wat. Maar ja, Pip blij, baas blij!
 • Ik neuriede mee met The Lion King. Als je de film Lion King nog niet gezien hebt, gaat dat zien! Natuurlijk kende ik de tekenfilmversies al wel, maar deze “echte” variant wist me een paar keer kippenvel te bezorgen toen ik hem deze maand in de bioscoop zag. En de liedjes blijven natuurlijk mooi!
 • Ik had mijn tv-debuut (en was daar nogal nerveus voor). Afgelopen vrijdag kwam ik op tv bij Man Bijt Hond met een fragment over mijn kledingstijl. Wat was ik zenuwachtig de uren voor de uitzending. Wat nu als ik net iets stoms had gezegd? Of als ze zouden inzoomen op iets nogal onhandigs? Gelukkig was ik achteraf blij met het fragment. Op de prijsstickers na die per ongeluk nog onder mijn rode schoenen zaten, viel het mee met de bloopers. Ik heb er veel lieve en leuke reacties uit mijn omgeving en ook op mijn blog en social media op gekregen. Heel bijzonder!
 • Ik beleefde mooie momenten met een mooi mens. Nog even over de redder in nood die een glas water haalde toen ik hoestend en proestend met een stuk Moeilijke Grote Tosti-korst in mijn keel tegenover hem zat. Hij is ook degene die me leerde hoe ik knoflook handiger kan snijden, die me een rondleiding door de fietsenstalling in Utrecht gaf en die me vooral heel vaak aan het lachen maakte. En hem mag ik sinds deze maand mijn vriend noemen. Bofkont die ik ben! <3

Wat was jouw mooiste moment van deze maand?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lisa 1 september 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Wat heb je mooie maand gehad met veel toffe ervaringen! En geweldig toch, zo’n redder! Dank je wel voor het delen.

  • Darina 1 september 2019 op 9:11 am - Beantwoord

   Wat een leuk nieuws! En een hele mooie maand heb je beleefd!

 2. Ilona Wielinga 1 september 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje. En wat leuk om te horen dat je een vriend hebt!
  Heel grappig, ik kwam beneden en mn moeder had net de tv op pauze gezet, omdat ze dacht dat ik t ook wel een interessant stukje zou vinden. Hij stond net op pauze toen je kledingkast in beeld kwam, en ik verkondigde direct dat jij in Man bijt hond te zien was, en dat ik je ‘ken’ via je blog, haha.

  • Romy 3 september 2019 op 7:19 pm - Beantwoord

   Haha, wat leuk dat je moeder dat fragment toevallig voor je op pauze had staan! Hartstikke leuk dat je het hebt gezien 🙂

 3. Naomi 1 september 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Haha, je hebt groot nieuws voor het laatst bewaard. Wat leuk!
  En je ‘eigen huis’ zien, maar dan anders kan inderdaad heel leuk zijn. Het blijft altijd leuk om te zien wat een ander doet me eigenlijk dezelfde ruimte.

  • Romy 3 september 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Ik wilde het nu nog niet groots aankondigen; dat wilde ik vriendlief niet aandoen 😉 Maar hopelijk kan ik hem binnenkort een keer officieel “voorstellen” op mijn blog.

 4. Janne 1 september 2019 op 9:37 am - Beantwoord

  Romy heeft een vriend! Woehoe!
  Veel geluk samen ?

 5. Jasmijn 1 september 2019 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat geinig! Heb net je stukje voor MBH teruggekeken, omdat ik erg benieuwd was hoe je praat en bent op beeld. Aangezien je blog alleen tekst heeft en geen video, had ik een eigen beeld van jou gevormd. In het echt blijk je totaal anders te praten, je stem is veel lager dan ik had verwacht. Leuk om nu ook een “echt” beeld te hebben! 🙂

  • Yvonne 1 september 2019 op 9:54 am - Beantwoord

   Ik had precies hetzelfde.

  • Romy 1 september 2019 op 10:04 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk dat je het fragment hebt teruggekeken! En ook leuk om te horen wat je op basis van mijn blog van me verwachtte en hoe dat in het echt was. Ik herken wat je zegt: van veel bloggers heb ik ook een beeld op basis van hun blog. Dan is het toch leuk om door bewegende beelden te zien hoe iemand écht is 🙂
   Grappig trouwens dat je zegt dat mijn stem lager was dan je dacht. Ik kreeg laatst juist van iemand te horen dat mijn stem nogal hoog is en dat ik zou moeten leren om lager te praten, haha.

 6. Yvonne 1 september 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een leuk nieuwtje! Gefeliciteerd en geniet ervan!!

  • Romy 3 september 2019 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Genieten doen we zeker 🙂

 7. bychristiana 1 september 2019 op 10:00 am - Beantwoord

  Nou, wat een fantastisch leuk nieuws; een vriend! Ik ben heel erg blij voor jou en voor jullie. Ah, wel herkenbaar, dat wanneer je na je vakantie weer aan het werk gaat, je al zo snel weer helemaal in dat werkritme zit. Ik herken dat ook wel. Gelukkig ben je wel een hoop leuke herinneren, ervaringen en natuurlijk foto’s rijker. Tja, je bent een blogger of je bent het niet. P.s. geniet van elkaar!

  • Romy 3 september 2019 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik ben ook ontzettend blij met hem. Samen zijn maakt het leven oprecht nog net iets mooier 🙂

 8. Shirley 1 september 2019 op 10:14 am - Beantwoord

  Wat een leuk nieuwtje in het laatste punt! Wat is zijn geheime truc om knoflook makkelijker te snijden? Ik vind het een irritant klusje en ben wel benieuwd of dat anders kan. En dan ook nog spreker zijn en op tv komen, veel mijlpalen deze maand. Supergezellig dat er een vriendin bij je in de straat komt wonen!

  • Romy 3 september 2019 op 7:27 pm - Beantwoord

   Haha, zijn truc is om het puntje van het mes op de snijplank te houden en dan aan een stuk door te “hakken”. Je moet alleen wel goed opletten dat je je vinger niet onder het mes houdt, want daar wordt knoflook snijden geen leuker klusje van 😉

 9. Jessica J. 1 september 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Romyyy, het beste voor het laatst bewaren, noemen ze dat! Ik ben zo blij voor je!

  • Romy 3 september 2019 op 7:38 pm - Beantwoord

   Hoe lief, dank je wel! Haha, ik wilde het niet al te prominent in mijn artikel zetten 😉 Maar hopelijk komt er over een tijdje nog een echte “voorstelronde” van Mr. Boyfriend.

 10. Irene 1 september 2019 op 10:51 am - Beantwoord

  OMG ROMY WAT EEN LEUK NIEUWS VAN JE VRIEND! 😀 Ik ben zo blij voor je (en voor hem ook natuurlijk, zo’n topper van een vriendin 😉 )! Het vriendjesnieuws daargelaten vind ik dit ook echt een heel fijn lijstje! Er staan toch wel een paar grote gebeurtenissen op he. Kunnen we je televisiedebuut vanuit België ook ergens bekijken? 🙂

  • Romy 3 september 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Ah thanks, zo lief! <3 Ik ben ook echt heel erg blij met hem.
   Als je wilt, kan ik je wel een filmpje van het fragment op tv toesturen. Het schijnt helaas niet in België te zien te zijn via internet, maar ik heb het wel zelf opgenomen op mijn telefoon. Laat maar weten als je het toegestuurd wilt hebben 🙂

 11. Amy 1 september 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Ik heb gisteren het stukje van Man bijt hond even teruggezocht om het terug te kijken.. wat een super leuk item! ‘Romy is vaker vrolijk’ vond ik wel mooi gevonden. En wat leuk dat je de liefde hebt gevonden, blij voor je!

  • Romy 3 september 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve bericht! Haha, ik vond de ondertitel bij mijn naam inderdaad ook wel goed gevonden.

 12. Anna 1 september 2019 op 12:25 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! En wauw, wat een geweldig nieuws op het einde. Gefeliciteerd samen! 😀

 13. Anouk 1 september 2019 op 1:04 pm - Beantwoord

  Ik heb heerlijk genoten deze maand van de superlange universiteits vakantie, mijn een laatste want over 2 jaar ben ik als het goed is afgestudeerd! Eergisteren was ik jarig en dat was een hele fijne dag!

  • Romy 3 september 2019 op 7:40 pm - Beantwoord

   Heerlijk dat je nog één keer van een echt lange vakantie kon genieten. En nog gefeliciteerd met je verjaardag! Mooi om te horen dat je een heerlijke dag hebt gehad.

 14. Iris 1 september 2019 op 1:46 pm - Beantwoord

  Wauw wat veel mooie momenten! Zo blij voor je <3

 15. Gaby 1 september 2019 op 1:57 pm - Beantwoord

  Wat vertel je het weer leuk en fijnste bewaar je voor laatst

 16. Evelyne 1 september 2019 op 4:14 pm - Beantwoord

  Wat een leuk nieuws! Oh wat ben ik blij voor je! Ik heb het natuurlijk over het liefdesnieuws 😉 Maar ook al de rest is ontzettend fijn! Ik ga eens een poging doen om je televisiedebuut via youtube ofzo terug te vinden.. misschien lukt dat wel 🙂

  • Romy 3 september 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

   Onwijs lief dat je zo blij voor me bent! Ik ben ook wel een beetje in de wolken de afgelopen weken, moet ik zeggen 😉 Heel blij met hem!
   Het fragment schijnt trouwens in België niet zo makkelijk te vinden te zijn. Eventueel kan ik het je wel per mail sturen als je het alsnog graag wilt zien 🙂

 17. Dana 1 september 2019 op 6:57 pm - Beantwoord

  Zo te zien heb je een mooie augustus gehad en wat leuk dat je je redder in nood je vriend mag noemen!

 18. Meaghan 1 september 2019 op 8:55 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer! Stuk voor stuk heb je weer bijzondere dingen beleefd. Super grappig dat jouw vriendin in dezelfde soort woning woont als jij. Dat moet vast wel gek zijn om dat ‘jouw’ huis zo anders ingericht te zien hahaha. En gefeliciteerd met je vriend! Super leuk dat je nu een relatie hebt, wat fijn voor je! <3
  Mijn hoogtepunt van augustus was mijn stedentripje naar Krakau samen met mijn vriend. Wat een mooie stad was dat. Ondanks dat we maar vier dagen zijn geweest, hebben we toch ontzettend veel gezien, heerlijk gegeten en echt genoten.

  • Romy 3 september 2019 op 7:43 pm - Beantwoord

   Ja, het was echt heel vreemd om mijn woning met een iets andere indeling en met heel andere kleuren te zien. Het was nu nog vooral een plek om te klussen en verven, maar ik ben ontzettend benieuwd hoe het er straks ingericht uit zal zien 🙂
   Wat geweldig trouwens dat jullie naar Krakau zijn geweest. Lijkt me een prachtige stad! Ik ga meteen even je artikel lezen. Ben benieuwd!

 19. Laurine 1 september 2019 op 9:58 pm - Beantwoord

  Klinkt allemaal als een heel fijne maand en er is niets beter dan iemand hebben om al die leuke momenten mee te delen. Ik ben heel blij voor je, veel geluk samen! 🙂

  • Romy 3 september 2019 op 7:44 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En dat klopt zeker: mijn leven is nog veel leuker nu ik de leuke momenten met hem kan delen 🙂

 20. Sanne 2 september 2019 op 7:17 am - Beantwoord

  Ik vond het ook een heel leuk item! Die stickers onder je schoenen vielen me ook op, maar dat vond ik juist wel leuk haha. Je verwacht ook niet dat de onderkant van je schoenen zichtbaar zal zijn 😉

  • Romy 3 september 2019 op 7:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel!
   Haha, ik vond die stickers onder mijn schoenen ook wel een typische blooper voor mij. Het is ook al vaker voorgekomen dat ik met stickers onder mijn schoenen de deur uit ben gegaan, dus wat dat betreft ben ik wel in beeld gebracht zoals ik ben 😛

 21. Rianne 2 september 2019 op 10:31 am - Beantwoord

  Hoi Romy,

  De hele week was ik al alert bij het kijken van Man bijt hond, om te zien of ik toevallig je item zou treffen. En jahoor, daar was je dan afgelopen vrijdag. Je mag trots zijn op jezelf, ik zou het je niet nagedaan hebben. En wat een heerlijke fleurige kleding. Jammer dat ze Pippa niet nog even in beeld brachten, die heb ik tenminste gemist. Ook al ken ik je natuurlijk niet in het echt en jij mij al helemaal niet, toch leef ik altijd een beetje met je mee via je blog. En wat leuk is het dan om te lezen dat jij je mooie mens hebt ontmoet en nu een relatie met hem mag hebben. Ik wens je heel veel goeds toe samen en geniet van elkaar. Ik hoop zo dat dit het begin van je mooie droom mag zijn en dat die werkelijkheid mag gaan worden. Ik ben in elk geval blij voor je en het maakt dat je blog ervoor zorgt dat ik eigenlijk altijd wel vrolijk word als ik er even ben langs geweest.

  PS. die stickertjes onder je schoenen was mij ook opgevallen ja haha, daar moest ik toch wel om lachen en stiekem dacht ik gelijk ach ja waarschijnlijk een typische Romy blunder.

  Een fijne dag toegewenst, lieve groetjes, Rianne

  • Romy 3 september 2019 op 8:00 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een lieve woorden, zeg! Dank je wel voor je ontzettend lieve reactie, zowel je reactie op het fragment en op mijn blog als je reactie op het nieuws over mijn vriend. Ik merk dat hij mijn leven echt wel nóg leuker maakt. Heel bijzonder!
   En die stickertjes, haha! Dat is inderdaad wel een typische blunder voor mij. Ik had die schoenen namelijk al een paar keer gedragen en ben dus blijkbaar ook al een paar keer met stickers onder mijn schoenen naar buiten geweest 😉

 22. Johanne 3 september 2019 op 3:02 pm - Beantwoord

  Ahhhh, Romy….saving the best for last!! Toch fijn dat hij je redde tijdens het stikken, haha. Zag laatst een filmpje van een man in een restaurant die oprecht iemand nodig had die de heimlichmanoeuvre kon/wilde doen. En zijn date/vriendin? Die bleef lekker zitten…Ernstig! Heel veel geluk samen. Zo leuk <3

 23. Josephine 3 september 2019 op 6:03 pm - Beantwoord

  Wat leuk een leuk verhaal Romy, ik wordt er helemaal vorlijk van! Bijzonder dat je je vriend op deze manier hebt leren kennen. Ik wens jullie nog veel mooie momenten en makkelijke tosti’s!
  (Ik ga nu mijn opgenomen ‘Man Bijt Hond’ kijken en proberen niet op de stickertjes te letten. :-P)

  • Romy 10 september 2019 op 12:07 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Ik moet wel eerlijk bekennen dat het verslikken in het stukje brood op onze tweede date gebeurde, dus ik heb hem niet via zijn reddingsactie leren kennen 😉 Maar het is alsnog een leuk verhaal en ik moet er zelf achteraf wel om lachen dat zoiets dan juist weer mij op een date moet overkomen.

 24. Els 5 september 2019 op 1:12 pm - Beantwoord

  Wat gezellig zo dicht bij je vriendin wonen. Ze vind je huis dus oprecht mooi ;-). Wat leuk van man bijt hond!

 25. Odetta 8 september 2019 op 8:50 am - Beantwoord

  Ik wens jou samen met jouw mooi mens heel veel geluk en liefde toe!
  Mijn mooiste moment in de maand augustus was toch wel de vakantie in Strasbourg en een bezoekje in Colmar.

  • Romy 14 september 2019 op 10:49 pm - Beantwoord

   Wat een lief berichtje, dank je wel voor je mooie gelukswens! Jullie vakantie klinkt geweldig. Colmar is ook een van de plekken waar ik dolgraag nog eens naartoe zou willen. Mooi om te horen dat jullie zo hebben genoten.

 26. Nikita 11 september 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Ik wens jou en je vriend alle geluk van de wereld toe! Ik zag je update op Facebook ook dus ik weet inmiddels hoe hij eruitziet. Het is toch gek om te bedenken dat je ineens een relatie hebt. Maar natuurlijk wel heel fijn voor je en ik ben zo blij voor jullie. Je verdient het echt Romy! En voor de rest was augustus ook een topmaand natuurlijk merk ik. Zoveel bijzondere momenten in een artikel.

  Augustus was voor mij bijzonder omdat ik na zo lang thuiszitten terug een fulltime baan begon. Tot nu toe lukt het gelukkig wel goed, maar ik moet zeker altijd mijn nodige rust pakken. Zo zal ik voorzichtig mijn leven terug moeten opbouwen en vooral niet te veel in een keer willen. Maar dat komt wel goed, ik kreeg vorige week een berichtje dat mijn ogen weer eens opende. En gelukkig heb ik een heel fijn rooster waardoor ik ook die rust kan blijven pakken wanneer dat nodig is. Ik had ook een blogpauze in augustus en ondertussen zit die er alweer op. Maar het heeft me wel deugd gedaan want nu heb ik weer nieuwe content, maar ook veel inspiratie om er weer tegenaan te gaan!

  • Romy 15 september 2019 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat lief, je reactie op het nieuws dat ik een vriend heb! Dank je wel! Ik vind het zelf ook nog steeds een bijzonder besef dat ik na heel wat jaren een relatie heb, maar dan wel in positieve zin 🙂
   Een mooie ontwikkeling dat je deze maand weer fulltime aan de slag bent gegaan! Wel heel begrijpelijk dat dat van je vraagt om kritisch naar je tijd te kijken en ook rust te nemen als dat nodig is. Wat goed dat je juist daarom ook een blogpauze hebt ingelast. Soms is dat net wat je nodig hebt om daarna weer met extra veel plezier en inspiratie aan het bloggen te slaan.