Collage augustus 2020

Augustus 2020 | Verfdilemma, vakantie & veel te vieren

 • 1 september 2020
 • 16 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
maandoverzicht augustus 2020

De laatste volledige zomermaand is alweer ten einde. En dat hebben we geweten: zomer was het zéker in die twee weken dat ik niet bij de ventilator was weg te slaan. Gelukkig waren er daarnaast genoeg dagen waarop het ook bij de ventilator vandaan prima vertoeven was. Zo genoot ik van een fijne vakantie op de Veluwe, had ik deze maand heel wat te vieren, kreeg mijn sociale leven weer een beetje vorm en deed een onhandige blooper me weer eens realiseren dat elk nadeel zijn voordeel heeft. Wat ik nog meer deed deze maand, lees je in dit kersverse maandoverzicht.

 • Work hard, play hard. Voordat ik naar de Veluwe ging, had ik een weekje topdrukte. Deadlines koppen als een malle, maar gelukkig vind ik dat – als het om een weekje gaat – zo erg nog niet. Zeker niet met het vooruitzicht dat ik daarna heerlijk relaxed vakantie kon vieren.
 • Vakantie vieren op de Veluwe. Vakantie dus! Een mini-vakantie wel, maar ik heb er juist daarom maximaal van genoten. Het was heerlijk om deze tijd met mijn vriend door te brengen in een heerlijk rustig stukje Nederland dat ook nog eens volledig paars kleurde (check hier mijn vakantieverslag!).
 • Nog een feestje: 1 jaar samen! De vakantie was niet het enige wat we vierden. Mijn vriend en ik mochten ook één kaarsje uitblazen omdat we precies 365 dagen samen waren op de 25e. We vierden het met een spontane autopicknick (verrassing van mijn vriend!) en natuurlijk met het laatste restje vakantie samen doorbrengen.
 • Verjaardag van vriendlief. Er was nog meer feest: mijn vriend mocht eerder deze maand kaarsjes uitblazen (iets meer dan één) op zijn verjaardag. Ik verraste hem met o.a. een pasjeshouder, die gelukkig goed in de smaak viel.
 • Elk nadeel heb z’n voordeel.” Verder had ik een mega-blogblooper deze maand, waar jullie als lezers niets van hebben meegekregen. Voor mijn Blije Kip-samenwerking op Instagram had ik eerst per ongeluk de verkeerde eieren gekocht. Had ik speciaal gado gado gemaakt, alles voor de foto klaargezet én vriendlief zover gekregen om vrijwillig foto’s te maken, bleek ik het verkeerde doosje te hebben gehaald. Oepsie! Dat werd dus twee keer gado gado eten die week. Gelukkig heb elk nadeel z’n voordeel: laat gado gado nu net mijn lievelingsgerecht zijn, dat ik met liefde twee keer achter elkaar eet. Benieuwd naar het recept (dat los stond van de samenwerking!)? Ik deelde het op mijn blog.
 • Pippa’s tweede blogsamenwerking. Er was nóg een leuke samenwerking, namelijk een waar vooral Pippa erg blij mee is. De details kan ik nog niet verklappen, maar laten we het erop houden dat Pippa een enorm verwenpakket vol eetbare inhoud toegestuurd kreeg. Daar waren zowel Pippa als ik erg mee in onze nopjes. Overigens was foto’s maken voor een samenwerking nog nooit zo lastig als nu. Je begrijpt natuurlijk dat Pip er letterlijk met haar neus bovenop zat.
 • Eindelijk Bridget Jones’ Baby kijken. Het mag een wonder heten. Na een paar jaar heb ik dan eindelijk dé film gezien waar ik razend benieuwd naar was. Ik besloot mezelf gewoon eens twee uurtjes Netflix te gunnen (ik ben de laatste tijd meer van NLZIET) om het langverwachte vervolg van de Bridget-films te kunnen kijken. Heerlijke feelgood, klunzige acties en leuke humor – beter kan een film niet zijn. Wist je trouwens dat ik ooit een artikel schreef over mijn eigen Bridget Jones-acties?
 • Cursus #worthit. In het kader van “Nooit te oud om uitgeleerd te zijn” (zeker niet op je 27e!), volgde ik de cursus #worthit van Celine Charlotte. Een dikke aanrader! Ik heb er heel wat van opgestoken en ben door deze cursus ook weer anders naar mijn tarieven als ondernemer gaan aankijken. Oftewel, deze cursus was absoluut worth it! Blij dat ik mezelf dat soort dingen meer kan gunnen als ondernemer!
 • Trots op een werkmijlpaal. Ik deed deze maand nog iets werkachtigs wat ik niet eerder durfde te doen. Ik besteedde de helft van een opdracht aan iemand anders uit. Tijd had ik er wel voor, maar ik merkte dat ik er niet laaiend enthousiast van werd. Voor iemand die nogal last heeft van het ikke-zelluf-doen-virus was die actie best een overwinning op mezelf.
 • Van hittegolf naar druilerigheid. Ik ben vast niet de enige die deze maand twee weken bijna volledig achter de ventilator heeft doorgebracht. Nog nooit ben ik zo dankbaar geweest voor een ventilator als toen mijn appartement deze maand opwarmde tot tropische temperaturen. Ik ben blij dat ik inmiddels weer lekker onder de dekens kan wegkruipen, terwijl de regen tegen de ramen tikt.
 • Kattenliefde. Het liefste ooit dat deze maand gebeurde? Toen ik een tijdje geleden een keer wat uit mijn hum naar bed ging, zette Pippa het plotseling minutenlang op een mauwen. Dat doet ze normaal nooit ’s nachts. Alsof ze erbij wilde zijn! Toen ben ik midden in de nacht even op de bank gaan liggen met Pip aan mijn zijde. Absoluut een lief hoogtepuntje van deze maand.
 • Muurverfdilemma’s. Verder brak ik mijn hoofd voor de zoveelste keer over een bijzonder leuk interieurdilemma: de kleur voor mijn woonkamermuur. Ik ben dus zo’n twijfelkont die al een half jaar een ander kleurtje op de muur wil gooien, maar nog steeds niet weet of het grijsblauw of crèmeroze (of toch een van de vele kleuren daartussenin) moet worden. Nu ik de Flexa Kleuren App-tester heb geïnstalleerd, ga ik al helemaal flink los. Best grappig om mijn kamer met een knalpaarse muur te zien! Ain’t gonna happen. Alhoewel ik inmiddels twijfel of met mijn twijfelarij welk kleurtje dan ook wel is gonna happen.
 • DM-bestelling uit Duitsland. Nog een hoogtepuntje van mijn maand: mijn vader die terugkwam uit Duitsland met een hele lading DM-producten. Of ik hem daarvoor een lijstje met screenshots van producten had doorgegeven? Misschien. Dank je wel, pap, voor de leuke en lieve buit!
 • Sociaal leven. Het fijnste van deze maand was misschien wel dat mijn sociale leven na een maanden durende inkakker weer een kleine opleving kreeg. Gelukkig lukt het me inmiddels beter om creatieve opties te bedenken waarmee ik op veilige afstand alsnog mensen kan zien. Het was vooral fijn om mijn opa en oma weer even te zien. Een luchtkus vanaf 2 meter verderop is al zo veel beter dan alleen via de telefoon een stem horen. Eigenlijk ook wel weer mooi hoe ik door deze periode dit soort bezoekjes meer ben gaan waarderen dan ooit tevoren.

Wat is het leukste dat jij deze maand hebt meegemaakt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 1 september 2020 op 8:14 am - Beantwoord

  Klinkt als een fijne maand. Tof dat je gewoon een opdracht hebt uitbesteed en de controle hebt losgelaten. Ik ben benieuwd welke kleur er uiteindelijk op je muur komt. Of misschien blijkt de kleur die erop zit toch de kleur die he het mooist vindt?

 2. Dora 1 september 2020 op 8:21 am - Beantwoord

  Nog bedankt voor het delen van de illustratie van Teejays. Ik vond hem zo gaaf dat ik gisteren een bestelling bij haar heb gedaan:)

 3. Audrey 1 september 2020 op 9:47 am - Beantwoord

  Echt tof allemaal! Mijn leukste momenten van augustus waren toch wel de twee bezoekjes die ik kon brengen aan het nest puppy’s waar ik er over een paar weken eentje van krijg.

 4. Darina 1 september 2020 op 10:03 am - Beantwoord

  Een hele fijne maand heb je beleefd. Ik ben ook wel heel benieuwd welke kleur je gaat kiezen voor op de muur 🙂

 5. Meaghan 1 september 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Aah wat een stap om werk te delegeren. Ik snap dat je dat wel spannend hebt gevonden, maar gelukkig is het achteraf een goede beslissing geweest! Soms heb je gewoon even wat hulp nodig als het niet in je eentje lukt, en daar is helemaal niets mis mee! Ik vind de weersveranderingen ook zeer welkom na al die hitte. Eindelijk weer onder mijn deken slapen en normale kleding dragen (op die warme dagen droeg ik zo min mogelijk). Mijn leukste moment van afgelopen maand was een dagje weg naar het Bieschbos samen met mijn vriend.

 6. bychristiana 1 september 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Haha, oh jee, foto’s maken van iets lekkers voor Pipa waar je niet alleen haar achterhoofd op de foto hebt staan…ik kan me voorstellen dat dat best een uitdaging was! Ik heb toevallig laatst Bridget Jones Baby ook weer zitten kijken, ik had hem al gezien toen hij uitkwam maar nu staat hij dan inderdaad op Netflix, en hij is erg leuk;-)

 7. Anja - Minimalist Dutchie 1 september 2020 op 11:18 am - Beantwoord

  Leuke blogpost, mooi om te schrijven waar je dankbaar voor bent en wat er eigenlijk allemaal gebeurde in zo’n maand. Daarna vroeg ik me af wat een autopicknick is 😉

  Tof trouwens, dat je ook aangeeft hoe het met werk gaat: waar je als ondernemer tegenaan loopt. Ik herken dit echt nog van de eerste jaren (en soms nog steeds!). Inmiddels 10 jaar verder, maar nog steeds een leercurve.

 8. Sabrina 1 september 2020 op 11:20 am - Beantwoord

  Goede maand gehad! Mijn topper vd maand was vakantie in Oostenrijk!
  Je kan bij de DM ook bestellen en dan ophalen in een filiaal naar keuze. Kan je heerlijk snuffelen en hoeft je vader dat niet te doen. Tenzij hij dat natuurlijk leuk vindt

 9. johanna 1 september 2020 op 11:20 am - Beantwoord

  Leuk overzicht. Je schrijft dat je werk aan een ander uitbesteedt, dat vind ik altijd moeilijk. Niet alleen omdat ik alles graag zelf doe, maar ook omdat je voor 100% achter het eindprodukt moet kunnen staan. Dus mijn vraag: controleer je het dan nog helemaal? En hoeveel tijd heb je effectief dan bespaard? Ik ben benieuwd. En dan mijn 2e vraag mbt die geldcursus: wat leer je er? Veel plezier met september. Zoals augustus verlopen is, kan je september met een gerust hart tegemoet zien. Succes

 10. Naomi 1 september 2020 op 11:27 am - Beantwoord

  Heel dapper, om een deel van je werk uit te besteden. Toch een enorme stap die je gezet hebt. En verder klinkt het als een heerlijke maand.

 11. Lianne 1 september 2020 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een mooie maand heb je gehad! Mijn overzicht komt vandaag ook nog online. Wat goed dat je werk hebt laten uitbesteden waarvan je wist dat het je energie ging kosten. Ik heb ook nogal een handje van het zelluf-doen-virus dus ik kan me voorstellen dat dat een hele verademing was!

 12. Daenelia 1 september 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Pippa beheerst zich goed. Onze rode kater kan niet eens de pakjes met ingepakte snoepjes onder de kerstboom laten liggen.
  Deze afgelopen maand was bijzonder, maar vooral vol met hard werken. Hoogtepuntjes waren denk ik toch wel het Dungeons & Dragons spelen en dat mijn gozer weer naar de sportschool kon, met zijn bijna-genezen gebroken been.

 13. Jessyca 1 september 2020 op 4:26 pm - Beantwoord

  Hee Romy,
  Nog van harte gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik denk dat jullie 366 dagen samen waren op de 25ste, want schrikkeljaar!
  Leuk om te lezen dat jullie naar de Veluwe zijn geweest, wij gaan daar ook over een kleine twee weken heen. Lekker wandelen!
  Mijn beste moment van augustus was toch wel een zondagavond op het strand van Zandvoort tijdens de hittegolf. Natuurlijk wel met inachtneming van de maatregelen, maar wat was het fijn om weer op het strand te zijn!
  Groetjes,
  Jessyca

 14. Anouk 1 september 2020 op 5:42 pm - Beantwoord

  Ik ben deze week twee weekjes op vakantie geweest in Friesland en dat was heerlijk. Eergisteren was ik ook jarig en dat was ook een heerlijk dag, wel een hele lange want door corona hebben we het gesplitst in kleinere groepjes over de dag.

 15. Geke 1 september 2020 op 7:08 pm - Beantwoord

  Dat was een fijne maand vol afwisseling zo te lezen.
  De Veluwe is zo mooi hé… staat hier ook op het lijstje om nog eens terug heen te gaan.

  Zelf vond ik het een rare maand… maar ik heb wel een belangrijke beslissing genomen. Het moet nog even sudderen en rijpen maar het voornemen is er alvast.

 16. Saskia 3 september 2020 op 12:01 pm - Beantwoord

  Wat een fijne maand vol leuke dingen. Nog gefeliciteerd met je vriend en tof he, van die leuke samenwerkingen waar je blij van kan worden! Die liggen bij mij ook nog in het verschiet. <3

  Mijn blijmakers van Augustus? Dat Noa weer beter is en we daardoor een betere nachtrust hebben, we waren 8 jaar getrouwd en onze vakantie begon eind deze maand!

Recente blogs

Tips voor productief thuiswerken? Dit helpt mij!

28 januari 2017|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Nu ik net ben afgestudeerd en nog als freelancer aan de slag ben, werk ik eigenlijk altijd vanuit huis. Dat is soms een verademing, maar het is zonder 9-tot-5-baan ook weleens lastig om echt lange tijd geconcentreerd en productief bezig te zijn. Er is geen baas die 's ochtends op je wacht en niemand wijst je erop als je net iets te vaak op je mobiel kijkt. Nu ik deze week met een stage ben begonnen, vond ik dat dat toch echt eens afgelopen moest zijn. Let's focus! Ik zocht dan ook het internet af naar tips en vond twee handige methodes voor time management. Op basis daarvan geef ik je ook 6 simpele tips voor productief thuiswerken.

Hoe voorkom ik een dip na de feestdagen?

3 januari 2017|Persoonlijk, Positiviteit|

In december word ik eerst ontzettend verwend met Sinterklaas, geniet ik van het samenzijn met kerst en luid ik even later in feeststemming het nieuwe jaar in. Maar wat nu als we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de voorraad oliebollen er weer doorheen is? Dat terwijl het zomerzonnetje helaas nog lang niet om de hoek komt kijken. Zelf vind ik begin januari nooit zo'n fijne tijd en bij mij leidt dat weleens tot een dip na de feestdagen. Gelukkig ben ik me daarvan bewust en dus stelde ik voor januari een aantal plannen op om de maand goed door te komen.

Q&A | Jullie vragen beantwoord (over trouwjurken, blijmakers & mijlpalen)!

24 februari 2019|Persoonlijk|

Dat ik een nieuwsgierig aagje ben, wisten jullie al. Maar blijkbaar ben ik niet de enige! Op mijn vraag of jullie nog vragen aan mij hadden, ontving ik heel wat mooie, grappige en leuke kwesties om over na te denken. Nu ben ik jullie natuurlijk een paar antwoorden verschuldigd. Welke kleur zou mijn trouwjurk bijvoorbeeld hebben? En wat was mijn beste beslissing tot nu toe? Ik beantwoord de leukste vragen in dit artikel.