Autosleutel 2

Auto rijden: 15 gedachtes achter het stuur

 • 1 oktober 2016
 • 15 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Twee jaar geleden was het moment, na drie keer gezakt te zijn, dan eindelijk daar. Ik kreeg te horen dat ik voor mijn rij-examen geslaagd was en mocht mijn felbegeerde roze papiertje gaan ophalen. Op dat moment kon ik mijn examinator wel omhelzen en kreeg ik bijna de neiging om een bedankspeech te houden en iedereen te bedanken die al die tijd in me was blijven geloven. Nog steeds ben ik dolblij dat ik destijds niet heb opgegeven en nu elke week weer profijt heb van het feit dat ik zelf kan auto rijden. Laatst viel me op dat ik tijdens het rijden allerlei gedachtes heb en ik besloot daar eens op te letten. Natuurlijk hebben we allemaal zo onze gedachtes over onze medeweggebruikers en zijn die niet altijd even positief. Maar voor vandaag leek het me leuk om me eens te richten op een paar positieve, grappige of zelfs gekke gedachtes achter het stuur. Ik ben benieuwd of je ze bij jezelf herkent.

vaker_vrolijk_auto

 • “Stel je toch eens voor dat ik dit stuk op de fiets zou moeten afleggen? Hoe lang zou ik er dan wel niet over doen?” Wat ben ik dan toch een bofkont dat ik in een metalen voertuig op vier wielen zit.
 • “Kijk mij nou achter het stuur zitten! Wie had dat een paar jaar geleden gedacht?”
 • “Is het te zien dat ik nu keihard meezing met Justin Timberlake?” Ach ja, te horen is het in ieder geval niet!
 • “Oh jee, die drempel had ik niet zien aankomen.” #achtbaangevoel 
 • “Nog even snel achter de bus aan rijden, zodat het stoplicht meteen op groen springt.” Een wijze les die ik van mijn moeder heb geleerd. 
 • “Oeps, dat was oranje!”
 • “Laat het stoplicht nog maar even op rood staan. Dan heb ik precies genoeg tijd om even mijn haar te doen.” Wij vrouwen kunnen immers heel goed multitasken. 
 • “Goh, zit er in die auto voor me een man of een vrouw?”
 • “Lieve TomTom, waar zou ik zonder jou toch zijn?” Je bent mijn beste vriend, mijn redder in nood, mijn rots in de branding…
 • “Is dit nou de A1 of A2?” Tja, als je beste vriend TomTom heet, leer je de namen van alle wegen niet zo snel.
 • “Wat zou er eigenlijk gebeuren als ik de auto midden op de snelweg in z’n achteruit zet? Kan dat überhaupt?” Please don’t try this at home heb ik uiteindelijk ook maar niet gedaan!
 • “Oeps, mijn snelheid ging iets sneller omhoog dan ik in mijn hoofd had…” Maar tot nu toe heb ik nog steeds geen boetes gehad – even afkloppen!
 • “Wat gaat de tijd eigenlijk snel als je rijdt!” Ik vraag me nooit meer af “Zijn we er al bijna?”.
 • “Wauw, kijk mij eens strak fileparkeren!” Heeft iemand dat gezien?
 • Daarna: “Mam, zo stond hij dus in één keer geparkeerd!” Soms heb je gewoon even een schouderklopje nodig.

Je zult begrijpen dat ik me in de auto niet hoef te vervelen met mijn beste vrienden TomTom en Justin Timberlake en met al die gedachtes. Het leuke vind ik dat ik in de afgelopen twee jaar ook echt mijn eigen rijstijl heb ontwikkeld. Mensen zeggen vaak dat je pas leert rijden nadat je je rijbewijs hebt behaald en dat is ook echt zo. Ik ben zoveel zekerder van mijn eigen rijden geworden sinds ik vaker op de weg zit. Maar het gevoel dat ik het kleine meisje achter het grote stuur ben, dat is nog niet verdwenen. Misschien dat ik juist daarom zo graag in mijn eentje in de auto stap. Op naar nog veel meer ritjes met bijpassende leuke gedachtes.

Welke van deze gedachtes in de auto heb jij ook weleens?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Nienke 1 oktober 2016 op 11:13 am - Beantwoord

  Haha, geniaal. Ja, ik denk altijd beter fietsen we niet. Want zo blijf ik droog en kom ik nog eens ergens. Vandaag naar de Ikea. 😉

  • Romy 1 oktober 2016 op 11:30 am - Beantwoord

   Precies! Lang leve de auto 😉 Veel plezier bij de Ikea!

 2. Arnold de Vries 1 oktober 2016 op 11:15 am - Beantwoord

  Alleen die verrekte drempels herken ik #drempelvrees.

  En wat gebeurd er als je de auto in z’n achteruit zet op de snelweg? Mocht je het op de een of andere manier voor elkaar krijgen (en je rijdt maximale toegestane snelheid vooruit) dan klapt je versnellingsbak uit elkaar en vliegen de onderdelen hiervan overal doorheen. So don’t try this at car!

  Enne.. snelheid die harder omhoog vliegt dan ik dacht? Nooit last van..

 3. Romy 1 oktober 2016 op 11:29 am - Beantwoord

  Haha, bedankt voor de uitleg! Ik dacht al dat het niet het proberen waard zou zijn 😉

 4. Miss 1 oktober 2016 op 11:35 am - Beantwoord

  Hehe, zo herkenbaar dit! En dat van die namen kennen klopt zo totaal! 😉

  • Romy 1 oktober 2016 op 2:32 pm - Beantwoord

   Hihi, gelukkig ben ik niet de enige die dat heeft!

 5. Evelyne 1 oktober 2016 op 11:40 am - Beantwoord

  Ik rij ook ‘t liefst alleen. Als mijn moeder of vader bij mij zitten dan wacht ‘k steeds op commentaar (& die hebben ze!).

  • Romy 1 oktober 2016 op 2:33 pm - Beantwoord

   Oh ja, dat is lastig! Bij mijn ouders valt dat gelukkig mee.

 6. Iris 1 oktober 2016 op 11:47 am - Beantwoord

  Hahaha, geweldig! Ik word er helemaal vrolijk van! 😀

 7. Lieke 1 oktober 2016 op 3:30 pm - Beantwoord

  Haha, geweldig! Ik vrees en beef voor het moment dat ik op rijles ga 😉

  • Romy 1 oktober 2016 op 4:52 pm - Beantwoord

   Hihi, dat komt vast goed! Zelfs mij is het gelukt en ik was in het begin echt een ramp 😉

   • Lieke 1 oktober 2016 op 10:42 pm - Beantwoord

    Haha daar hoop ik dan maar op! Gelukkig duurt het nog even, dan kan ik me even voorbereiden 😉

 8. marleen@burgertrutjes 1 oktober 2016 op 3:50 pm - Beantwoord

  Hahaha supergrappig! Inderdaad, TomTOm for life! 😉 en ja.. ook die oranje kom ik helaas vaak tegen :’)

  • Romy 1 oktober 2016 op 4:59 pm - Beantwoord

   Ja, zonder TomTom komen we nergens 😉

Recente blogs

Je mag een buitenbeentje zijn (wees er trots op!)

17 augustus 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Ken je de buitenbeentjes in de supermarkt? De bijzonder gevormde groenten die door hun afwijkende uiterlijk niet in de gewone groentebakken mogen liggen voor de volle mep. Een bijzonder concept eigenlijk! Dat we minder betalen voor een komkommer die niet in het perfecte-komkommer-hokje past, en dat we paprika’s laten liggen die naar onze zin niet bij de groep horen. Maar goed, ik wilde het niet over groenten hebben. Wel over een buitenbeentje zijn. Ook ik heb dat gevoel in mijn leven vaak gehad. En wat zou ik met terugwerkende kracht graag tegen mijn puber-ik zeggen dat er zoveel mooiere woorden bestaan voor buitenbeentje: uniek, opvallend, lefmens of - de mooiste - gewoon jezelf.

Je blogplezier vasthouden? Mijn 7 beste tips!

27 november 2018|Lifestyle|

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik besloot om mijn eerste stappen op het wereldwijde web te wagen. Toen had ik niet kunnen verwachten dat ik bloggen na al die tijd nog met net zo veel plezier zou doen. Toch kruip ik nog steeds iedere keer met dezelfde glimlach achter mijn laptop om mijn hersenspinsels en woordenbrijen op het digitale papier te knallen. Hoe ik mijn blogplezier behoud en hoe jij dat ook voor elkaar krijgt? Met deze 7 handige tips kun jij hopelijk je blogplezier vasthouden. Of je nu net begint of al een tijdje aan het bloggen bent.

Hé superwoman, mag ik je iets zeggen?

23 mei 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Het is soms zo verleidelijk. Je weet dat het niet mogelijk is en toch doe je het. Of nee, je doet een poging daartoe. Alles goed doen. Maar dan ook echt ALLES.. Honderd ballen in de lucht houden, mensen niet willen teleurstellen, rennen van afspraak naar afspraak en pogingen doen om je te lange to-do-list op magische wijze tóch op tijd afgevinkt te hebben. Ik weet van mezelf: ook ik heb daar soms een handje van. Het is hoog tijd om daar zo nu en dan hardhandig een stokje voor te steken. Doe je mee? Dan is dit artikel voor jou.

Ga naar de bovenkant