1 12 1

Blooper! | 10 awkward momenten van mij à la Bridget Jones

 • 15 september 2018
 • 22 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Van alle romcoms die ik heb gezien, is Bridget Jones’ Diary absoluut mijn favoriet. Niet alleen omdat ik de Britse accenten geweldig vind en smakelijk om de film moet lachen, maar ook omdat ik me stiekem een beetje in Bridget Jones herken. Nee, ik heb geen chocoladeverslaving en geen corrigerend ondergoed. Maar net als Bridget ben ik wel een tikkeltje onhandig en is “awkward” nog net niet mijn tweede naam. Benieuwd in welke situaties ik Bridgets onhandigheid herken? Lach mee om deze 10 klunzige situaties.

bridget jones momenten bloopers

 1. Sociaal onhandig op netwerkborrels. Netwerkborrels en bedrijfsfeestjes vind ik, net als Bridget Jones, soms maar een ongemakkelijke bedoening. Dat was bijvoorbeeld zo toen ik deze week een presentatie bijwoonde van de rector magnificus op mijn werk. Net toen hij vroeg of er nog prangende vragen waren, probeerde ik charmant een pluk haar uit mijn gezicht te vegen. Blijkbaar leek dat op een opgestoken vinger, met als gevolg de opmerking “Ha, jij had een vraag!” en veertig blikken op mij gericht…
 2. Daten als een pro – ahum! Heel handig met jongens en daten ben ik niet. Zo had ik ooit een date in een luidruchtig café met een jongen die wel héél zachtjes praatte, waardoor ik de hele date niets verstond van wat hij zei en uit beleefdheid maar af en toe glimlachte en knikte. Helaas bleek dat onbedoeld over te komen als flirten, wat tot een nogal awkward afscheid leidde.
 3. Wat was het woord? Vooral als ik met een onbekende praat, vergeet ik vaak de helft van de woorden die ik ken. Dan haal ik uitdrukkingen door elkaar (en dat als taalfanaat!) of gebruik ik net de verkeerde woorden. Ik stelde mezelf op mijn oude werk bijvoorbeeld ooit voor als “Ik ben Romy, ik ben communicatiemedewerker en ik doe hier allerlei klusjes.” Tja, ze dachten vast dat ik de koffie daar rond bracht.
 4. Wrong place, wrong time. Soms ben ik stomtoevallig op de verkeerde plaats op het verkeerde moment. Dan weet ik me bijvoorbeeld geen houding te geven als ik in een propvolle bus pal naast een stelletje sta dat wel heel klef doet. Ook ongemakkelijk (en pijnlijk!) was het toen ik laatst door een winkelstraat liep waar jongens aan het voetballen waren. Je raadt vast al waar hun voetbal terechtkwam… op mijn neus! Was overigens op dat moment niet heel grappig.
 5. Een ezel stoot zich… Zoals ik al eerder schreef, zijn er veel bloopers die ik wel honderden keren bega. Ik stoot zeker wekelijks een keer mijn hoofd in de bus, heb altijd minstens één blauwe plek (stoeprandje, gevallen fiets, een ongezien afstapje…) en duw standaard aan deuren waar een bordje met ’trekken’ op staat.
 6. Kledingbloopers. Zo bont als Bridget Jones in haar konijnenpakje maak ik het misschien niet, maar ik heb het wel al vaker gepresteerd om bijvoorbeeld met mijn rokje nog in mijn panty het toilet uit te lopen, jurkjes verkeerd om aan te trekken of na 1 uur al een vlek op een kledingstuk te hebben.
 7. Pyjama-ochtenden op het verkeerde moment. Net als Bridget Jones, zit ik ook weleens in pyjama als dat misschien niet de best gekozen outfit is. Zo vergeet ik soms dat iemand van Marktplaats iets wil ophalen, waardoor ik in mijn knalroze pyjamabroek en met ontploft haar de deur opendoe. Ook de pakketjesbezorger heeft al vaker mijn out-of-bed-look aanschouwd…
 8. Alleen, maar toch niet. Altijd handig als je denkt dat je alleen bent, maar dat niet bent. Dan lopen er net mensen langs als ik natuurlijk loepzuiver (not!) een liedje meezing. En laatst stond ik op een hoge kruk bij de tafel in een ongemakkelijke houding flatlays te maken toen en er net twee jongens langsliepen. Er was helaas geen gat in de grond om doorheen te zakken.
 9. Mijn dagelijkse make-up. Mijn dagelijkse make-up-routine pakt niet altijd even goed uit. Zo ga ik regelmatig per ongeluk de deur uit met mascara op mijn oogleden, lippenstift op mijn tanden en tandpasta die dan juist weer op mijn lippen zit. En wat te denken van mascara op je neus, hoe krijg ik het voor elkaar?!
 10. Citroengeur! Iets wat heel ongemakkelijk was, is toen ik laatst wel heel enthousiast met mijn citroenspray was gaan spuiten nadat ik een mug had gespot in mijn kamer. Ik werd inderdaad niet gestoken die nacht, maar rook wel nog twee dagen naar citroengeur. Zelfs een half flesje parfum kon de geur niet maskeren… Héél gênant!

Gelukkig voel ik me dankzij Bridget tenminste niet de enige ben die soms héél onhandig uit de hoek kan komen…

Op wat voor moment voel jij je net Bridget Jones?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 15 september 2018 op 6:13 am - Beantwoord

  Herkenbaar dit… maar nr 4 vind ik echt niet grappig. Ik heb weleens iemand gefeliciteerd met haar zwangerschap terwijl ze helemaal niet zwanger was. Was ook zo gênant. ( maar ze had echt een hele bolle buik en door de kleding die ze droeg leek alles erop te wijzen. Ik durf dus niet meer zo snel die felicitatie te doen. ( schrijf je dat zo?)

  • Romy 15 september 2018 op 9:07 am - Beantwoord

   Op het moment zelf was die voetbal op mijn neus inderdaad niet heel grappig 😉 Een typisch gevalletje ‘wrong place, wrong time’ dat niet heel fijn uitpakte.
   Ai, die felicitatie met een zwangerschap lijkt me ook heel ongemakkelijk inderdaad. Soms is het ook echt heel lastig in te schatten of iemand nu zwanger is of dat diegene iets is aangekomen of wat oncharmante kleding heeft aangetrokken 😉

   • Yvonne 15 september 2018 op 10:37 am - Beantwoord

    Nou het was niet oncharmant wat ze aanhad. Het was juist een hele leuke set. Met een vest dat alleen bovenaan een knoop had en openstond met daaruit dus een vooruitstekende buik…

    • Romy 15 september 2018 op 1:57 pm - Beantwoord

     Ah oké! Dan kan ik me de verwarring van wel/geen zwangerschap op zich wel voorstellen.

 2. Marije 15 september 2018 op 9:04 am - Beantwoord

  Hahahaha .. heerlijk lijstje.

  Ik vergeet soms dat mijn autoraam open staat als ik iets te hard praat.

  • Romy 15 september 2018 op 9:07 am - Beantwoord

   Haha, oeps! Dat kan ook ongemakkelijke situaties opleveren 😉

 3. Els 15 september 2018 op 9:40 am - Beantwoord

  Daten is ook zo ongemakkelijk! Een date stuurde een keer, wil je mijn bubbelbad zien… Die schatte me echt totaal verkeerd in. Pfff, gelukkig hoeft dat daten hier niet meer, Al bijna 6 jaar heel gelukkig met mijn vriend.

  • Romy 15 september 2018 op 1:44 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! Daten levert soms de meest vreemde situaties op, soms op een grappige manier, soms iets minder grappig ? Gelukkig maar dat je nu gelukkig bent met je vriend en het daten kan laten voor wat het is ?

 4. irene | tussenmarsenjupiter 15 september 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Ik werk dus bij een telefonische dienst (ik zal het maar zo noemen) en mijn allereerste klant was een man terwijl ik dacht dat het een vrouw was: ‘Goeiemorgen mevrouw, waar kan ik u mee helpen?’. Haha. Dat was echt schaamtelijk!

  • Romy 15 september 2018 op 1:45 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik kan me voorstellen dat dat nogal awkward was. Ik heb zelf weleens iemand die Chris heette in een mailaanhef aangesproken met ‘Beste meneer’, bleek het een vrouw te zijn… ?

 5. Iris 15 september 2018 op 10:51 am - Beantwoord

  Haha wat grappig! Omdat van je hand opsteken vond ik zo hilarisch!

 6. Jorinde 15 september 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

  Haha, dat van je hand opsteken had mij ook echt kunnen overkomen. Ik ben echt een eersteklas kluns. Soms vraag ik mezelf ook af hoe ik bepaalde dingen voor elkaar krijg. Namen niet onthouden of door elkaar halen, vallen of struikelen, een shirtje verkeerd om aan trekken.. Op dat moment totaal niet grappig, maar achteraf erg hilarisch! We kunnen er maar het beste om blijven lachen. 🙂

  • Romy 15 september 2018 op 4:27 pm - Beantwoord

   Precies! Zolang je er zelf maar om kunt lachen, dan is het achteraf soms nog best grappig ook ? De bloopers die jij noemt, komen mij ook bekend voor. Vooral het struikelen overkomt me iets vaker dan ik zou willen ? Gewoon blijven lachen inderdaad ?

 7. Nikita 15 september 2018 op 3:13 pm - Beantwoord

  Ik was een uurtje geleden in de bank en had net met mama gebeld, maar zonder oortjes in. Ik had ze eventjes uitgetrokken en toen ik mijn muziek weer wilde insteken drukte ik eerst op Play voor ik mijn oortjes terug instak. Lucky for me stond de volume uuit. Maar je kan je voorstellen dat ik dit ook eens in een bomvolle schoolbus heb gehad. Om 7u00 ’s morgens… Achja, onhandig he! Maar toch vind ik het grappig.

  Toen je schreef over die kledingstruggles, ik heb zo vorig jaar een hele goeie fail gehad. Niemand had ’t door gelukkig. Het was woensdagochtend, ik had die nacht in een pyjamashortje geslapen. Maar ik was doodmoe, het was ook pas 6u00 ’s morgens. En wat ontdekte ik ’s avonds? Dat ik mijn jeans gewoon over mijn pyjamashort had aangetrokken. Thank god had ik geen gym op woensdagochtend. Tot zover mijn akwardheden. Je bent echt niet de enige Romy, mijn leven zit er vol van. Maar liever iemand waar je eens mee kan lachen om haar akwardheden en onnozelheden, dan een perfecte tuttebel die nooit plezier maakt. Dan maar eens per dag een uitschuivertje 😉

  • Romy 15 september 2018 op 4:25 pm - Beantwoord

   Haha, onhandigheid heeft inderdaad ook wel weer wat leuks. Je kunt er in ieder geval zelf of met anderen weer om lachen ? Ik moest ook wel lachen om jouw bloopers. Zeker ‘s ochtends vroeg ben ik vaak ook niet bepaald de handigste ? Maar gelukkig zijn we niet de enigen ?

 8. Anna 15 september 2018 op 11:09 pm - Beantwoord

  Hahaha, wat een heerlijk artikel! Nummer 1 is echt heel erg herkenbaar, haha. Nu ik weer rokjes met panty draag in de herfst moet ik mezelf er ook echt even aan herinneren om standaard een extra panty mee te nemen in mijn tas… :’) Ik doe ook heel vaak de deur open in mijn badjas, heel vervelend, maar die postbezorgers zijn ook zo snel weg tegenwoordig! Anders zou ik wel even snel wat anders aantrekken :p.

  • Romy 16 september 2018 op 1:54 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige! Er moeten ook echt eens panty’s worden uitgevonden die tegen een stootje kunnen! ? En inderdaad: de postbezorgers zijn bij ons ook al razendsnel weer weg, dus omkleden is toch geen optie ?

 9. Meaghan 16 september 2018 op 11:11 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Zo grappig om te lezen en leuk dat je dit zo open durft te delen!

 10. Mariska 17 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Oh dat je per ongeluk je vinger opsteekt en mensen je allemaal aankijken haha, dat lijkt me best wel verschrikkelijk.

  • Romy 17 september 2018 op 6:44 pm - Beantwoord

   Haha, dat was inderdaad nogal een awkward moment, vooral omdat het om de rector (de hoogste persoon binnen de universiteit) ging. Haha, heb ik weer! ?

 11. Lizzy 17 september 2018 op 10:46 am - Beantwoord

  Hahaha, dit is zo leuk! Ik denk dat we allemaal weleens van die typische ‘Bridget Jones’ momentjes hebben. Ik kan me helemaal vinden in de make-up bloopers en zeg zelf ook regelmatig raar geformuleerde zinnetjes tijdens vergaderingen. Die stilte die valt als mensen niet begrijpen wat je bedoelt is echt gênant.

  • Romy 17 september 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die zich aan dat soort bloopers “schuldig” maakt 😉 Vooral die raar geformuleerde zinnen zijn soms zo knullig. Dan vraag ik me echt af waarom ik opeens geen gewoon Nederlands meer kan, haha.

Recente blogs

11 reminders dat je niet hoeft te blijven wie je volgens anderen bent

1 juli 2021|Persoonlijke groei|

Dat verlegen meisje dat haar mond niet opentrekt. Die snelle en flexibele collega die elk brandje voor je blust. Of de fanatiekeling die drie keer per dag haar gezicht op Instagram laat zien. Je bent vast gewend dingen op een bepaalde manier te doen. Andere mensen zijn dat ook van je gewend. Maar dat betekent niet dat je het niet vanaf nu of vanaf morgen over een andere boeg mag gooien. Je hoeft niet aan verwachtingen van anderen te voldoen en altijd dezelfde persoon te blijven. Liever niet juist. Daarom 11 reminders dat jij mag zijn wie JIJ wilt zijn.

Liever voor mezelf zijn | 9 dingen die ik nu anders doe

20 augustus 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Liever voor mezelf zijn is een proces dat volgens mij nooit stopt. Ik ben nu al een heel stuk liever dan een paar jaar of zelfs een paar maanden geleden. Verbeterpuntjes zijn er altijd, maar in het kader van "lief zijn voor mezelf" focus ik me vandaag maar eens op de dingen die al verrassend goed (of beter) gaan. Dit zijn 9 dingen waarin ik de laatste tijd een stuk liever voor mezelf ben geworden.

Hé lieve, krachtige vrouw, mag ik je iets zeggen?

11 maart 2022|Positiviteit, Zelfliefde|

Ik weet het: Vrouwendag is al geweest. En de titel hierboven klinkt een tikkeltje fout. Als een vieze man die in een steegje in je oor sist, op zo’n toon dat je weet dat je het op een rennen moet zetten. Maar dit artikel is bedoeld als tegendeel van die vieze oude man. Ik wil je graag een paar reminders sturen. Aan jou, aan mezelf, aan elke vrouw. Gewoon omdat je die woorden - los van Vrouwendag, Moederdag of welke dag het ook is - elke dag mag horen.