babykaarten maken met Action 3D die-cut block

DIY | Babykaarten maken met Action 3D Die-Cut Block

 • 14 maart 2020
 • 11 Reacties
Categorieën: DIY

Afgelopen weekend bracht ik een dag knutselend door met een vriendin. Dat leek me het uitgelezen moment om de schaar in mijn nieuwe Action 3D Die-Cut Block te zetten. Natuurlijk niet zomaar, maar om een paar babykaarten te maken. De baby’s dienen zich in mijn omgeving nog niet in massa’s aan, maar je kunt de kaartjes natuurlijk maar beter vast op voorraad hebben. En – eerlijk is eerlijk – ik vond dit papierblok ook gewoon te leuk om nog langer in de kast te laten liggen. Ik laat je mijn kaarten zien en vertel je hoe ik deze kaarten met het Action 3D Die-cut block heb gemaakt.

Babykaarten maken met Action 3D Die-cut block

Als je mijn blog al een tijdje volgt, zal je vast niet zijn ontgaan dat ik inmiddels een aardige stapel papierblokken van Action heb liggen. En nee, die liggen geen stof te verzamelen. Ik pak ze er nogal regelmatig bij. De laatste tijd maak ik zelfs bijna al mijn kaarten met deze lekker budgetproof papierblokken. En daar geef ik dan graag mijn eigen creatieve draai aan. Zo ook met deze babykaarten.

Over de Action 3D Die-cut blocks

Bij elk Action-bezoekje (en dat zijn er iets meer dan goed is voor mijn portemonnee!) kom ik wel met iets knutselachtigs thuis. Dit Action 3D Die-cut block nam ik een paar weken geleden mee naar huis. En als je de te schattige figuurtjes hierboven ziet, dan zal je vast wel begrijpen waarom. Een knipogende zebra, egel met bril en onwijs lief olifantje staarden mij hoopvol aan. Voordat ik het wist, lag er dus al een exemplaar in mijn mandje. En daar had ik geen spijt van. Ik heb na drie babykaarten nog steeds genoeg figuurtjes over voor minstens 10 andere kaarten.

Het leuke aan deze blokken is dat je er heel wat kanten mee op kunt. Je kunt er 3D-kaarten mee maken, maar je kunt de figuurtjes ook uitstansen of uitknippen en gebruiken voor andere dingen. Voor je bullet journal of voor kaarten maken bijvoorbeeld.

Kaart 1: olifantje met hoogtevrees

De eerste knip in zo’n mooi papierblok zetten vind ik nog altijd een uitdaging. Maar het was het meer dan waard! Zo’n anderhalf uur na die eerste knip rolde het eerste kaartje al uit mijn handen. Het werd deze kaart met een te lief olifantje dat zichtbaar wat last heeft van hoogtevrees. Gelukkig voor hem krijgt hij op mijn kaart de nodige aanmoediging van moedereend en haar kinderen vanaf de grond.

Werkwijze

Voor dit kaartje volgde ik de volgende stappen:

 • Neem als basis een stuk wit karton van ongeveer 20 x 15 centimeter. Vouw dit in de lengte doormidden.
 • Snijd vervolgens uit vrolijk patroonpapier twee rechthoeken van zo’n 14,5 x 9,5 en 14 x 9 centimeter. Zet de randjes van het papier aan met inkt en plak de rechthoeken op de basiskaart.
 • Scheur een pagina uit een oud boek en snijd daar een kleine rechthoek uit. De boven- en onderkant kun je op een speelse manier scheuren. Zet ook van deze pagina de randjes aan met inkt.
 • Plak daarna de olifant met foamtape op de kaart.
 • Versier de kaart verder met een paar kleine figuurtjes, die je ook uit het Action 3D Die-cut block hebt gehaald. Bijvoorbeeld de eentjes, de vogels en de vlinders.
 • Voeg als laatste een paar plakparels en een labeltje toe.

Kaart 2: een propvolle luchtballon

Ook op de tweede kaart verwerkte ik een luchtballon. Ik vond toevallig een oude pagina uit een boek waarop de tekst ‘met veel dank en liefs’ in een halve cirkel geschreven stond. Daar kon ik mooi een luchtballon omheen bouwen. Op deze kaart zitten in de luchtballonmand naast de olifant ook een giraf en zebra vrolijk naar beneden te kijken.

Voor deze kaart gebruikte ik min of meer dezelfde werkwijze als voor de kaart hierboven. Dit keer plakte ik er voor de feestelijkheid ook een paar vlaggetjes bij. Ook die heb ik uit het papierblok van Action gehaald.

De achterkant van het papierblok. Mét de verschillende figuurtjes.

Kaart 3: allemaal beestjes

De derde kaart is mijn persoonlijke favoriet. Toen ik het papierblok omdraaide, ontdekte ik dat op de achterkant een aantal kleine figuurtjes gedrukt zijn. Heel schattig! Daar wilde ik iets mee. Ik besloot een paar kleine figuurtjes uit te knippen en in witte frames in te lijsten. De kaart is er wel aardig zwaar door geworden, maar leuk om te maken was hij zeker.

Werkwijze

Mijn werkwijze voor deze kaart:

 • Voor de ondergrond volg je dezelfde stappen als bij de eerste kaart. Dus plak op de basiskaart twee rechthoeken die net iets kleiner zijn dan de kaart zelf en bevestig daarop een pagina uit een oud boek.
 • Knip daarna drie figuurtjes uit de achterkant van het papierblok. Knip ruim om de figuurtjes heen, zodat je zeker weet dat er geen lege ruimte overblijft binnen het frame.
 • Pak vervolgens drie kleine resin frames (deze zijn ook van Action!) en plak die om de figuurtjes heen. Knip zo nodig de restanten van de figuurtjes weg. Bevestig de figuurtjes met sterke lijm (bijvoorbeeld Aleene’s Tacky Glue) op de kaart.
 • Tijd voor nog meer knipwerk! Zoek een aantal leuke beestjes uit het papierblok uit en plak ook die op de kaart op en rondom de frames. Eventueel kun je een aantal figuurtjes met foamtape opplakken om wat diepte te creëren.
 • Houd je van bling? Plak dan als laatste een paar pareltjes op de kaart.

Et voilà, zo had ik binnen een paar uur tijd drie babykaarten liggen. Allemaal gemaakt met dat ene Action Die-cut paper block. Wat een feestje om daarmee te werken! Ik ben klaar voor een flinke baby-invasie, geloof ik. Al is het maar om deze kaartjes daadwerkelijk te kunnen versturen.

Op zoek naar meer inspiratie voor kaarten maken? Bekijk dan mijn andere DIY-artikelen. Of neem een kijkje in dit artikel met tips om zelf kaarten te maken.

Worden er in jouw omgeving veel baby’s geboren?

diy babykaarten maken met action die-cut paper block
diy babykaarten maken met action die-cut paper block
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. bychristiana 14 maart 2020 op 7:44 am - Beantwoord

  Die laatste met de lijstjes is leuk! Ik heb laatst een behangpaneel op de muur laten bevestigen, ook in een lijst. Eigenlijk is alles in een lijst mooier;-) En hmmm, nee; ik geloof niet dat wij in onze omgeving binnenkort baby’s kunnen verwachten!

  • Romy 6 april 2020 op 11:25 pm - Beantwoord

   Dank je wel! En ik ben het helemaal met je eens: lijstjes maken veel dingen nóg mooier.

 2. Naomi 14 maart 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Supermooi! Krijg trouwens ook gelijk weer zin om wat kaartjes te maken;).

 3. Mariska 14 maart 2020 op 10:27 am - Beantwoord

  Zo lekker creatief en mooi gemaakt ook! 🙂

 4. Anouk 14 maart 2020 op 11:21 am - Beantwoord

  Wat heb je toch een mooie knutsel stijl Romy! Ik snap het wel hoor bij de Action, ik moet ook altijd even kijken!

  • Romy 6 april 2020 op 11:25 pm - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel voor je compliment!

 5. Giovanna Jansen 14 maart 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat schattig! Heerlijk om zo creatief bezig te zijn!

 6. Saskia 14 maart 2020 op 3:28 pm - Beantwoord

  Leuk hoor om het zo zelf te maken. Lekker creatief bezig zijn en iemand er blij mee maken. Ik hou ervan!

 7. Els 15 maart 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Deze kaartjes zijn echt super mooi! Erg mooi die 3d lijstjes! De kaarten zien er echt super schattig uit!

 8. Nikita 15 maart 2020 op 9:37 pm - Beantwoord

  Ik blijf het maar altijd zeggen, maar jouw kaartjes zijn echt altijd een feestje om naar te kijken. En als er binnenkort in jouw omgeving een kindje wordt geboren, is het des te leuker dat de kersverse ouders nog eens een kunstwerkje zullen ontvangen dat met liefde gemaakt is. Kan niet verkeerd gaan denk ik zo 🙂

  • Romy 6 april 2020 op 11:58 pm - Beantwoord

   Wat een lieve woorden over mijn kaartjes! Dank je wel, lieve Nikita!

Recente blogs

Feestontbijt challenge | Elke dag een feestje van mijn ontbijt maken

24 februari 2021|Lifestyle, Recepten|

Voor een leuke uitdaging ben ik altijd wel in. En voor deze uitdaging al helemaal! Toen ik laatst tot mijn grote teleurstelling een akelig leeg schap zonder diepvriesmango aantrof, besloot ik er een gevalletje "omdenken" van te maken. Niet sippen dat ik een week mijn standaardontbijt van kwark met mango moest missen, maar dan maar elke dag een feestontbijt op tafel zetten. Pannenkoekjes, havermout uit de oven en kleurrijke bowls - alles kwam voorbij. Ik heb ervan genoten in elke zin van het woord. En ik laat je graag meegenieten (figuurlijk dan, hapjes nemen niet toegestaan!).

Outfits | Gestipt en gebloemd in jurken van Tantilly

16 april 2021|Outfits|

Klaar voor een post vol kleurrijke outfits, vrolijke jurkjes en nog leukere prints? Ik zag er zo naar uit om deze twee jurken op mijn blog te showen. Al eerder mocht ik met een grote lach op mijn gezicht een verrassingspakketje van Tantilly uitpakken. Toen het vorige week weer zover was, verscheen er wederom een glimlach van oor tot oor. Bloemen, stippen, vrolijkheid en heerlijk zachte stofjes? Oh yes, deze outfits zijn weer helemaal mijn ding. En lenteproof qua prints. Want als de lente zich nog niet van zijn beste kant laat zien, dan halen we de lente toch gewoon zelf in huis?

“Ik loop vast in het leven” | 7 dingen om te beseffen als je dat denkt

14 juli 2022|Persoonlijke groei, Positiviteit|

“Ja eh, ik ben vastgelopen!”. Die woorden rolden zo mijn mond uit terwijl ik met een businesscoach in een videogesprek zat. Op dat moment was mijn agenda bomvol. Mijn hoofd ook. Op een rustige vakantiebestemming zonder voorbijrijdend verkeer kwam er weer een gevoel van rust over me heen. Alsof ik niet alleen ons huis, maar ook mijn stress thuis had achtergelaten. En het gekke was: opeens besefte ik dat ik helemaal niet was vastgelopen. Ik zat middenin een groeispurt, maakte ruimte voor nieuwe dingen en had gewoon een stapje terug nodig. Vastlopen is oké, het is niet erg, het is soms juist nodig. Omdat ik vast niet de enige ben die er soms dramatisch uitfloept “Ik loop vast in het leven”, deel ik 7 realisaties voor jou en mij om op zo’n moment in je oren te knopen.

Ga naar de bovenkant