*Be You* | Boodschap aan mezelf (op een armband)

Inspirerende quotes. Je kunt ze op je pols laten tatoeëren, als sticker op de muur plakken of er een Pinterest-afbeelding van maken. Óf je laat een inspirerende quote in een sieraad graveren. Dat laatste deed ik! Na lang nadenken koos ik voor een armband met daarin twee mooie woorden gegraveerd: “Be you”. Vijf letters die voor mij alle mooie inzichten samenvatten die ik heb opgedaan of nog hoop op te doen. Maar waarom juist deze twee woorden? Ik vertel je er meer over in dit artikel. En ik laat je meteen mijn mooie gegraveerde armband uit de webshop Kus Terug zien!

gegraveerde armband kus terug

De magie van jezelf zijn

De essentie van vrolijk zijn, is voor mij dat ik mezelf kan zijn. Dat betekent mijn eigen keuzes maken en mijn eigen pad volgen, zelfs als anderen daar wat van vinden. Het betekent voor mij dat ik me niet druk maak over vooroordelen en dingen durf te doen die mensen wellicht niet van mij verwachten of waar anderen zelfs hun wenkbrauwen bij fronsen. En mezelf zijn staat voor mij ook voor mezelf accepteren en mijn imperfecties omarmen of er zelfs om lachen in plaats van mezelf te veroordelen. Zelfs mijn gebrekkige navigatiekunsten, mijn bizarre ergernis voor tikkende klokken en mijn voorliefde voor foute tv-programma’s maken mij immers tot wie ik ben. Niet perfect, maar wel mezelf!

Luisteren naar jouw hart

Mezelf zijn betekent ook mijn hart durven volgen en doen wat voor mij goed voelt. Ja, er zijn mensen die het vreemd vinden dat ik op mijn 24e nog thuis woon en niet als de wiedeweerga een huurhuis betrek. Er zijn ook mensen die het bijzonder vinden dat ik in het weekend niet vaak uitga en op zaterdagavond liever thuis een film kijk of bijklets met een vriendin dan cocktailsdrinkend te dansen op de bar. En er zijn ook ongetwijfeld mensen die wat vinden van mijn werk of blog. Ik kan niet zeggen dat dat niets met me doet, maar ik probeer wel om die meningen meer los te laten. Ik wil me niet meer laten leiden door goedbedoelde adviezen, kritische meningen of zelfs ongegeneerde bemoeizucht. Tijd om te luisten naar mijn hart!

gegraveerde armband kus teruggegraveerde armband kus terug

Oké zijn met wie je bent

Mezelf zijn staat voor mij daarnaast voor mezelf accepteren, soms om mezelf lachen en ontdekken wie ik ben en wat ik wil. Eigenlijk doe ik, net als ieder ander, ook maar wat soms. Soms ga ik hard onderuit of raak ik verstrikt in een nogal onhandige situatie. Soms pakken dingen niet per se goed uit of verloopt mijn leven anders dan voorspeld. Soms klungel ik maar wat aan of maak ik keuzes die misschien achteraf niet om over naar huis te schrijven zijn. Maar wat ik ook doe, ik wil zijn wie ik ben en doen wat ik wil. En voor zover ik niet weet wat ik wil, wil ik ontdekken wát ik dan wil. Precies dat is wat ik mezelf met deze 5 letters wilde duidelijk maken. *Be You* vat voor mij al het bovenstaande samen. Daarom is die tekst op mijn mooie armband te lezen!

gegraveerde armband kus terug

Een gegraveerde armband van Kus Terug

Mijn gegraveerde armband mocht ik uitzoeken bij Kus Terug. Ik koos voor een roségouden slavenarmband met gegraveerde tekst. Je kunt zowel de binnen- als de buitenkant van de armband laten graveren met je eigen tekst (maximaal 25 tekens). Ik koos ervoor om de tekst op de buitenkant te laten zetten, zodat ik de woorden zelf altijd kan zien. Toch is de tekst gelukkig niet heel opvallend voor andere mensen, waardoor het echt mijn eigen boodschap blijft.

Ik ben erg blij met mijn armband. De kwaliteit is mooi en de armband sluit ook op een mooie, onzichtbare manier met een klikslotje. Met als extra pluspunt dat de tienermaat armband ook perfect om mijn dunne polsjes past! 

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijs voor een armband met gravering aan de buitenkant, is € 39,95 bij Kus Terug. Je kunt de armband in roségoud, goud of zilver bestellen. Met een tekst voor jezelf of voor iemand anders als cadeau.

Wat is jouw favoriete quote?

 ♥ De armband heb ik ontvangen ter review.

Volg:
Deel:

30 Reacties

 1. 29 maart 2018 / 06:15

  Mooie gedachte en mooie spreuk. Jezelf zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik vind het toch altijd wel een dingetje. :)
  Mijn favo quote is; A little powder, a little paint makes a girl what she ain’t’, maar dat is nogal een lange zin voor een armband, haha. Prachtige armband trouwens!
  Hennie blogde over…Jane Iredale | Snap Happy Makeup Kit

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:02

   Jezelf zijn is inderdaad helaas zo makkelijk nog niet. De armband is in ieder geval een goede reminder voor mezelf om er wat vaker bij stil te staan ;)
   Wat een prachtige quote trouwens! Ook al is hij door de lengte niet echt geschikt voor een armband, haha.

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:03

   Haha, elegant of niet, een mooie en rake quote is het zeker! :)

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:04

   Wat een onwijs mooie quote, zeker met die symboliek erachter inderdaad!

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:04

   ‘Never grow up’ vind ik ook wel een mooie quote eigenlijk :) Leuk dat je ook een kijkje gaat nemen bij Kus Terug!

 2. 29 maart 2018 / 08:56

  Erg leuk dat je deze armband hebt mogen ontvangen! Ik vind de tekst persoonlijk en daardoor super mooi. Je hebt ook helemaal gelijk hoor, dat je jezelf moet kunnen zijn. Fijn dat deze armband jou vanaf nu daaraan kan herinneren. :)
  Sandra blogde over…5x Leuke blogs om te volgen #36

 3. 29 maart 2018 / 08:57

  Wat een mooie armband en wat een prachtige betekenis! Ik vind het ook erg jammer dat mensen anderen altijd zo makkelijk veroordelen, volgens mij is het ook echt iets typisch Nederlands. Ik hoop namelijk steeds vaker van mensen die in het buitenland studeren/werken dat mensen het echt niet boeit wat je doet haha! Zo gek. Maar inderdaad, iedereen volgt zijn eigen pad, als het voor jou maar goed voelt! <3
  Anna blogde over…Favorieten van maart | Chai tea, Lissabon mok en Kiko lipstick

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:24

   Ik geloof inderdaad dat het in het buitenland niet altijd zo is dat mensen een oordeel over je hebben. Nederlanders zijn wat dat betreft ook best wel recht voor z’n raap soms. Het lijkt me stiekem weleens lekker om gewoon dingen te kunnen doen zonder dat iemand er wat van vindt ;) Maar gelukkig lukt het me steeds beter om me niet altijd door die meningen van anderen te laten tegenhouden.

 4. 29 maart 2018 / 09:11

  Ik ben niet zo van de quotes op muren / schilderijtjes / posters etc. , maar deze vind ik wel mooi. Ik vind vooral de armband heel elegant en niet opdringerig. Zo blijft het inderdaad een boodschap voor jezelf.

  Handig, een armband in tienermaat. Ik heb ook dunne polsen en leuke armbanden zijn soms moeilijk te vinden. Ik ga het onthouden!
  Josephine blogde over…Victoriaans recept: Zoete Omelet

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:26

   Dankjewel! Ik vond het ook wel een heel mooie manier om de quote bij me te hebben. En het is fijn dat de armband voor anderen gewoon blanco lijkt, waardoor je niet steeds hoeft uit te leggen wat er op je armband geschreven staat ;)
   De tienermaat vond ik zelf wel een uitkomst. Normaal glijden dit soort armbanden bij mij snel van mijn pols af, maar met deze gebeurt dat gelukkig niet.

 5. 29 maart 2018 / 09:26

  Fijn dat je nu zo’n armband hebt die je kan doen herinneren aan wat je in je blog zo mooi omschrijft. Ik draag een soortgelijk exemplaar met daarop de tekst ‘carpe diem’ :) Heerlijke bandjes!
  Sarah blogde over…Migraine ≠ Hoofdpijn

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:27

   Wat een prachtige tekst ook voor op een armband! Dat vind ik zelf ook altijd wel een mooie uitspraak om bij stil te staan :)

 6. 29 maart 2018 / 10:23

  Zo mooi! Ik zou denk ik iets aan de binnenkant laten graveren, ook een mooie quote als note to self. En handig dat er een tienermaat is. Haha. Ik zou dat ook nodig hebben want heb ook hele dunne polsjes :p
  Irene blogde over…Moois van Anthropologie | Interieur.

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:28

   Haha, ideaal inderdaad die tienermaat! Dat vond ik ook wel een uitkomst :) En een gravering aan de binnenkant is ook wel mooi, zeker omdat de boodschap dan écht voor jezelf bedoeld is.

 7. 29 maart 2018 / 15:27

  Een mooie armband en een heel mooie quote. Ik vind het mooi dat het er iets onopvallend op staat, dit maakt het toch meer persoonlijk.
  Nesrin blogde over…Dus, ben je 35 plus

  • Romy
   Auteur
   29 maart 2018 / 19:29

   Absoluut! Dat vond ik er zelf ook wel mooi aan. Zeker zo’n quote die voor mezelf bedoeld is, hoeft voor mij niet zo opvallend op een sieraad te staan :)

 8. 29 maart 2018 / 19:06

  Dit vind ik zo’n mooi artikel! Echt waar :) Je hebt het recht om jezelf te zijn en te zijn wie je wilt zijn. En we zijn allemaal oke. Het raakt me echt, je artikel vandaag :)

  Wat je trouwens schreef over jezelf zijn en de mening van anderen, die weet ik stukje voor stukje wat losser te laten. Als ik doe wat mij gelukkig maakt en een ander het daar niet mee eens is, dan is het steeds meer hun probleem. Ik verdien ook om te doen waar ik blij van word, waar ik me mens door voel. Wat ik me ook besefte trouwens door een gesprek met mijn zusje gisteren was dat ik ook altijd net als jij die vrolijke persoon ben die het liefst de hele dagen door lacht. Mijn familie zegt wel eens vaker dat ik later niet meer zal lachen en mijn dromen niet zo makkelijk zullen uitkomen. Daar ben ik het mee eens, dromen dienen om ervoor te gaan en ervoor te vechten. Maar die negativiteit die er soms hangt? Die weiger ik mee te nemen in mijn verdere leven. Iedereen klaagt altijd (dan heb ik het over veel meer dan mijn familie) dat het leven rot is. Soms kan het leven inderdaad rot zijn en soms kan je een lastige periode hebben. Soms zie je het inderdaad eventjes niet zitten. Maar ik heb het dan over simpele dingen. Het simpelste voorbeeld dat ik kan geven is een schooldag. Iedere student heeft een schooldag in de week in zijn rooster wat hij of zij niet zo leuk vindt. Je hebt de ochtend van die dag twee keuzes. Of je kan positief denken en bedenken dat hij wel voorbij zal vliegen. Of je kan bedenken hoe geïrriteerd je weer een hele dag zal zijn. Maar weet wel dat die gedachten in de ochtend vaak je dag bepalen. Mensen roepen soms zo vaak dat het leven niet altijd unicorns en cupcakes zal zijn, en ik besef dat maar al te goed. Die strijd die ik elke dag voer is ook geen unicorns en cupcakes, verre van. Die is slopend. Maar moet ik omdat de wereld altijd zo nors en chagerijnig opstaat daarom dimmen? Ik denk het niet. En als je elke dag klaagt en altijd alles negatief bekijkt, zal het ook niks worden met je leven. Het gaat namelijk om de gedachten die je jezelf voedt. Maar die volwassene die altijd slechtgehumeurd is? Nee bedankt, ik blijf lekker mezelf! Die vrolijke meid die ondanks alles zich door dingen heen slaat en dat vaak met een lach doet. Ik ben blij zo, het maakt mijn leven super. En jammer als mensen dat niet willen accepteren. Maar ik weet wel wie er aan het eind van de dag degene is met het meeste plezier.

  Trouwens, nog een dingetje wat ik wilde toevoegen aan mijn reactie. Wat betreft het lief zijn voor mezelf omdat ik in die lastige periode zit. Ik probeer het zoveel mogelijk te doen, maar gisteren was ik op stage de sticker van een bord aan het wegdoen (met een mesje) en ik zette hem verkeerd. De sticker schoot door, het mes ook. Recht in mijn hand. In de muis van mijn hand. De wonde moest net niet gehecht worden en gisteren mocht ik ook eerder naar huis omdat iedereen zag dat ik niet meer zou kunnen werken. Het zag er echt horrorachtig uit. Vandaag keerde ik terug naar stage, maar doordat mijn hand pijn deed bij iedere druk die ik erop zet moest ik wel wat voorzichtiger zijn. En ik besloot voor een keer te accepteren dat het maar wat minder moest vandaag. Dat het wat trager zou gaan. En ook de vermoeidheid heb ik lief aangepakt. Elke keer als ik eventjes moe was, zei ik tegen mezelf dat het oke is. Dat ik mijn best doe. En vanavond ga ik mijn favoriete programma kijken als beloning voor vandaag :)
  Nikita blogde over…Ik ben dat stille meisje… En dat is oké!

 9. 29 maart 2018 / 19:17

  Wat een prachtige armband met een ongelooflijk mooie betekenis van de quote! Op deze manier draag je het altijd bij je!
  En een leuk cadeau-idee voor een vriendin :) Zal snel een kijkje nemen op de site!
  Larissa blogde over…Lentekriebels

 10. 2 april 2018 / 09:31

  Wat een prachtige armband. Ik hou er altijd van als het persoonlijk is met een verhaal erachter<3

  • Romy
   Auteur
   2 april 2018 / 22:04

   Ja, absoluut! Dat maakt zo’n sieraad net iets bijzonderder ? Ik ben er zelf ook heel blij mee.

 11. 2 april 2018 / 18:03

  Prachtige boodschap! Het is zo’n beetje cliché om zo’n dingen op een armband te zetten, maar ik denk dat dat echt helpt. Op dagen dat ik zo’n beetje in de “ik vind mezelf niet leuk”-mood opsta, teken ik met balpen een klein hartje op de rug van mijn hand om mezelf eraan te herinneren dat ik van mezelf moet houden.
  Anne-Sophie blogde over…Be the change you want to see in the world

  • Romy
   Auteur
   2 april 2018 / 22:13

   Wat een prachtige reminders, zo’n hartje! Heel subtiel, maar toch een mooie boodschap voor jezelf die je op zo’n dag goed kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge