Behang-inspiratie

Behang-inspiratie | 17x niet-standaard & vrolijk behang

 • 16 november 2023
 • 2 Reacties
Categorieën: Interieur

Er is maar één kamer in ons nieuwe huis waaraan tot nu toe geen millimeter is geklust: de zolder. Dit ondergeschoven kindje verdient nog een hoop liefde binnenkort. Op dit moment is het een opberghok voor gereedschap, verf en meubels die nog niet op hun plek kunnen staan. Binnenkort wordt het een logeerkamer, hobbyruimte en yogaplek. Ik zie al helemaal voor me hoe ik me daar terugtrek voor dansjes, pilates-lessen en knutseltijd. Maar voordat het zover is, hebben we nog één belangrijke keuze te maken: welk behang komt er te hangen? Dát het behang wordt, daar zijn we over uit. Nu nog hét motief kiezen! Voor onszelf en misschien ook voor jou zet ik 17x niet alledaagse behang-inspiratie op een rij.

Behang-inspiratie van Photowall

Toen ik in mijn appartement kwam te wonen, droomde ik van hét behang met de koolmeesjes dat je hierboven ziet. Het is vrolijk van kleur, dromerig en zéker niet iets wat al je buren ook al op de muur hebben hangen. Toen koos ik alleen uiteindelijk toch voor een subtieler behangetje, omdat ik hier weinig ruimte had én er een grote PAX-kast tegen de muur kwam te staan. Ik wilde het de lieve vriendin die me kwam helpen met behangen niet aandoen dat haar zorgvuldig aangebrachte behang achter een groot kastgevaarte zou verdwijnen.

Des te leuker vind ik het dat we in ons nieuwe huis op zolder wél een paar flinke muren hebben waarop behang kan shinen. Ik droom al jaren van een eigen waskamer (geen wasmachine in de keuken meer, yay!) met een fleurig behangetje en van een vrolijk gekleurde zolder. Al jarenlang fantaseer ik over het behang van één specifiek merk: Photowall. Dit is een webshop met bizar veel mooi fotobehang. Je kunt de behangsoorten allemaal filteren op kleur, thema of patroon totdat jouw favoriet opduikt. Zo zijn er talloze bloemetjespatronen, complete jungles en bomenlandschappen, maar ook meer minimalistische patronen.

Ik ben zonder overdrijven 3 uur zoet geweest met het uitzoeken van deze 17 behangsoorten voor behang-inspiratie. Gewoon omdat ik zo veel zag waar ik verliefd op werd. Alle behangsoorten in huis gebruiken lukt niet. Daarvoor heb je toch echt een villa met 10 slaapkamers nodig. Maar wegdromen bij dit behang en er straks één of twee soorten van uitkiezen? Dát doe ik wel met alle liefde.

Behang-inspiratie: van koolmeesjes tot jungles tot perziken

Eén van de redenen waarom ik behang zo droomwaardig mooi vind, is omdat het zo uniek is. Met verf geef je al veel sfeer aan een ruimte. Maar met behang zet je een complete setting neer. Het geeft ook textuur en maakt de kamer een beetje speels of juist extra chic. Een andere behangsoort maakt de kamer meteen zó anders. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat ik – mocht ik ooit een kindje krijgen en dus een babykamer inrichten – behang op een kinderkamer zou ophangen. Ik droom nu al regelmatig weg bij de complete onderwaterlandschappen en jungles die sommige mensen daar hebben hangen. Doe mij ook zoiets!

Voor nu houd ik het bij een iets minder kinderlijk behangetje dat onze eventuele logees opvrolijkt en mijn yogasessies en wasbeurten leuker maakt. Dit is 17x behang-inspiratie van Photowall waar ik blij van word en jij misschien ook.

Behang-inspiratie

Bij elke behangsoort heb ik hieronder eerst een omschrijving gezet en daarna de naam van het behang. Met die naam kun je het eenvoudig terugvinden in de Photowall-webshop.

 1. Beige met planten: ‘Wonder Beige‘. Bij behang denk je misschien aan drukke patronen en heftige kleuren. Maar behang kan ook juist heel subtiel zijn, zoals bij dit beige behang met plantenprint. Het is net wat anders dan een beige geverfde muur, maar zeker niet te overheersend. Ik vind het bijvoorbeeld ook een tof behangetje om in de gang te gebruiken.
 2. Sinaasappels: ‘Summer Holiday Orange’. Maar je kunt ook juist all the way gaan met drukke prints. Misschien heeft het te maken met mijn grote fruitvoorliefde, maar van deze sinaasappels word ik erg blij. Het doet me denken aan een opdruk op Fabienne Chapot-jurken jaren geleden. Ik weet zeker dat deze vrolijke sinaasappels het niet alleen op kleding, maar ook op een werkkamer of zolder goed doen. Als je er maar één muur mee behangt en de andere muren rustiger houdt, valt het qua overheersendheid vast mee.
 3. Roze landschap met vogel: ‘Delights of Nature Pink’. Wauw, wat een vrolijkheid! Zo’n muur met botanische print is natuurlijk gewaagd, maar ik vind het bij anderen geweldig om te zien. Sanny van Sanny Zoekt Geluk heeft bijvoorbeeld een muur die hierop lijkt en waar ik altijd verliefd naar tuur tijdens haar vlogs. Op één grote zoldermuur zou ik zoiets zeker een mooie eye-catcher vinden.
 4. Wit/beige bloemenprint: ‘Rose Winter Garden’. We gaan van extravagant naar meer ingetogen. Deze behangsoort oogt heel rustig, maar geeft je kamer toch iets speels in vergelijking met een gewone witte of beige muur. Dit behang is dan ook één van mijn grootste hanshebbers. Hij lijkt me bijvoorbeeld ook voor de overloop of het trappenhuis heel tof. Weer eens iets anders dan wat iedereen al heeft, maar zonder dat de heftige kleuren je meteen tegemoet knallen.
 5. Paarse bloemenprint: ‘Flowers and Concrete Blushing’. In het nieuwe huis ben ik één en al voor warme kleuren. Bij deze paarse behangsoort viel ik dan ook vooral voor de warme paarse tint. De print is daarnaast niet te druk, zeker op een grote muur. Best gaaf om bijvoorbeeld op een slaapkamer te gebruiken als je de andere muren mooi roze schildert. Dan wordt het een gezellige en warme cocon.
 6. Terra cotta planten:Highveld Garden Soft Pink‘. Het leuke aan dit behang vind ik dat het aan de ene kant een tamelijk druk printje heeft, maar tegelijkertijd door de kleuren rustig oogt. Een toffe tijdloze behangsoort waarvan ik zeker weet dat zowel mijn oma als ik er als een blok voor zou vallen.
 7. Koolmeesjes op takken: ‘Blossom 1’. Dit is hét koolmeesjesbehang waar ik het net over had en waar ik vijf jaar geleden al compleet verliefd uren naar heb gekeken en over heb gedubd bij het inrichten van mijn appartement. Hij kwam destijds toch niet als winnaar uit de bus. Maar toen we een nieuw huis en dus een nieuw canvas kregen om in te richten, was dit het eerste behang dat in me oppopte. Zou hét koolmeesbehang er dan nu wel komen? Bart vindt het prima; ik twijfel zelf nog een klein beetje. Maar één ding is zeker: schitterend mooi is deze blauwe behang-inspiratie sowieso.
 8. Bomen: ‘Forest 1’. Ik ben er niet vies van om in mijn interieur op de botanische toer te gaan. In ons appartement heeft de logeerkamer bijvoorbeeld een botanisch tintje. Behang in die sfeer vind ik dan ook helemaal tof! Bovendien is zo’n bos als achtergrond best een zenmakende setting tijdens een yogasessie, toch? Je hoeft er de deur niet eens voor uit.
 9. Geel met aquarelbloemen: ‘Happy Yellow 23a’. Naast het zwak voor jungle-sferen zal ik ook nooit mijn liefde voor geel verliezen. Hoe tof alle neutrale printjes in deze behang-inspiratie ook zijn, iets op en top vrolijks heeft ook wat. Mooi geel is niet lelijk! Zeker niet met een opdruk van bloemen.
Behang-inspiratie 2
 1. Roze met kraanvogels en bloemen: ‘Birds Garden’. Geef behang een roze tintje en ik ben direct verkocht. Zo ook bij dit behang met kraanvogels, bloemen, rozen en een roze achtergrond. Alles wat ik mooi vind, zit erin. Als ik de andere muren op zolder dan ook nog roze verf, is het al helemaal een gezellige roze ruimte. Ik vrees alleen dat Bart het wel genoeg roze vindt met een roze slaapkamer, roze keukentegels en een roze stukje muur naast de trap. Of zou ik toch nog eens mijn liefste ogen opzetten?
 2. Roze zwanen: ‘Schwaene Cotton’. Bij een paar YouTubers zag ik eens het beroemde Gucci-behang met kraanvogels. Het schijnt peperduur te zijn (je telt een paar honderd euro neer voor een paar meter). Dus dát behang laat ik aan me voorbijgaan. Maar dit behang met elegante zwanen vind ik er tamelijk dicht bij in de buurt komen. En het is nog roze ook. Wat wil een mens (of nou: wat wil ik als rozeliefhebbende Romy) nog meer?
 3. Oranje en roze bloemetjesprint: ‘Birds and Flowers Orange’. Deze print komt op de afbeelding lang niet zo mooi over als in het groot. Als je goed kijkt (of op de Photowall-site spiekt), spot je namelijk heel veel kleine bloemen en vogels. Het is geen al te subtiele behangsoort, dus ik denk dat ik hem voor de zolder niet kies. Maar voor een klein kamertje of één muur kan ik zoiets wel waarderen.
 4. Meisje op schommel: ‘Fall Field Girl on a Swing’. Oh, dit behang! Het trok direct mijn aandacht. Ik heb sowieso iets met schommels en de afbeelding straalt voor mij één en al ‘vrijheid’ uit. Dat is voor mij een belangrijk thema en ik herinner mezelf er graag regelmatig aan dat ik altijd vrij ben om te kiezen of dingen anders te doen. Alleen al daarom zou ik dit behang prachtig vinden op één lange zoldermuur. Het zijn ook nog helemaal mijn tinten. En dat meisje op de schommel? In gedachten doe ik gewoon alsof ik dat ben.
 5. Grijsgroene bloemen: ‘Rose Winter Spruce’. Dit is exact hetzelfde behang als het wit-beige behang in de collage met behang-inspiratie hiervoor. Alleen dan in een grijsgroen tintje! Bart heeft een groot zwak voor groene en blauwe tinten, dus dit behang zou voor ons een mooi compromie zijn. Bart zijn favoriete kleur, ik mijn favoriete (bloemen)motief.
 6. Blauwe wolken: ‘Up and Away Light Blue’. Naast het schommelende meisje vind ik het wolkjesbehang ook helemaal het einde. Ook dit straalt zoveel vrijheid uit en zo’n blauwe lucht komt tegelijkertijd neutraal en licht over. Je kunt het met allerlei kleuren combineren en het staat in mijn ogen zowel leuk op een kinderkamer als in een volwassen zen- en waskamer. Yup, ook dit behang zie ik wel voor me. Overigens zou ik me dan moeten inhouden om er niet vogels of vlinders tussen te tekenen.
 7. Grijsgroen met ooievaars: ‘Deco Oiseaux Dark’. Dit behang is donkerder van kleur, maar ook dat kan ik wel waarderen. Als je de andere muren lichter houdt, kan dat donkere juist veel sfeer geven. Ik vind het behang superchic en de print is ook nog eens precies waar ik altijd weer voor val: bloemetjesprint.
 8. Wit met takken en vogels: ‘Summer Roses’. Valt het op dat ik vooral als een magneet naar al het behang met vogels en bloemen toe wordt getrokken? Neuh toch? Hoe dan ook, ook dit bloemige behang is voor mij een mega-kanshebber. Het is door de witte achtergrond niet te druk, maar straalt toch één en al gezelligheid en romantiek uit. Volgens mij geen verkeerd behangetje voor een logeerruimte waar je als logé graag tot rust komt.

Dé knoop heb ik nog niet doorgehakt. Dus ik ben heel benieuwd:

Welk behang uit deze behang-inspiratie is jouw favoriet? En heb jij eigenlijk behang in huis hangen?

P.S. In ruil voor dit artikel mag ik bij PhotoWall behang uitzoeken. Wat een droom! 🙂

behang inspiratie 23

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 16 november 2023 op 10:35 am - Beantwoord

  Oh wauw, wat een fijne samenwerking is dit! Prachtige behangetjes heb je alvast geselecteerd. Ik ben zelf ook dol op behang. Het geeft zoveel sfeer aan een huis, vind ik.

 2. N8W8 16 november 2023 op 12:06 pm - Beantwoord

  Wow wat leuk dat je PhotoWall behang mag uitzoeken! Gefeliciteerd! Laat je ons nog weten welk behang het is geworden?
  Mijn favoriete behang is, al ruim 45 jaar, het behang van Laura Ashley! (kleine bloemetjes op een lichte achtergrond). Het geeft sfeer!
  Omdat de bloemetjes zo klein zijn kan je er makkelijk een schilderij of andere decoratie aan de muur hangen.
  Maar kleine bloemetjes op een blouse of een japonnetje vind ik ook heel mooi!
  Ik vind behang fijn omdat het geluiddempend is. Bij mensen die geen vloerbedekking, gordijnen en/of behang hebben klinkt het altijd zo hol.
  Fijne dag en succes met de verbouwing!

Recente blogs

Ben ik de enige die…? | Mijn vakantie-eigenaardigheden

29 juli 2018|Persoonlijk|

Over een week slenter ik op dit moment misschien wel door de schattige straatjes in Bologna of zoek ik verkoeling op een Italiaans terras. Om alvast in de stemming te komen, besloot ik er een paar gezellige vakantieclichés van mij bij te halen. Ik kan toch niet de enige zijn die 5 boeken in haar koffer stopt om er uiteindelijk net aan één te lezen? En er zijn toch vast ook anderen die, net als ik, tot op het allerlaatste moment nog dingen toevoegen aan hun koffer, om het dan toch nog te presteren om zonder tandenborstel op de plaats van bestemming aan te komen? Nóg 25 van mijn vakantie-eigenaardigheden deel ik in dit artikel. Welke herken jij?

Gezonde brownies van zwarte bonen (verrassend lekker!)

21 juni 2022|Recepten|

Brownies van zwarte bonen? Tja, dit is zo’n recept dat je moet proeven om te weten hoe lekker het is. Het klinkt misschien gek om je favoriete bonen uit de chili con carne in een brownie te gooien. Maar geloof me: deze brownies smaken echt naar pure-chocolade-brownies en hebben dezelfde heerlijke structuur en smaak. Zelfs mijn kritische testpanel (lees: Bart) was na het proeven overtuigd. Dus: wil jij iets lekkers te snacken hebben dat ook nog verrassend gezond is? Deze gezonde brownies wachten op je! Of nou, je moet ze wel zelf nog maken met dit recept. 

Maart 2021 | Schrappen, samenwonen (voor het echie) & speedshoppen

1 april 2021|Persoonlijk|

Met een flinke baal hooi op de vork en een nieuwe niet-coronacoupe begon ik aan maart. De maand waarin het lenteweer Nederland wist te vinden, ik 20 minuten door de Action banjeren als hét uitstapje van de maand zag en waarin ik trots was dat ik iets aan de grote baal hooi deed. Het was ook de maand waarin Bart en ik voor het echie gingen samenwonen. En een maand met leuke vaatwasserdiscussies, een gloednieuw voertuig en enorme blijdschap over een box vol boodschappen. Goed, dat was een vrij spannende intro voor een niet enorm spectaculaire maand. Dit is mijn maandoverzicht.