Al mijn hele leven woon ik onder de rook van Amsterdam. In een dorp in het Groene Hart, maar wel vlak bij de grote stad. Werken en studeren deed ik dan ook in onze hoofdstad, ik leerde al op de middelbare school hoe een metro en tram er van binnen uitzien en ik ben stiekem gewend dat je voorzieningen altijd op loopafstand lijkt. Hoewel leven op het platteland me oprecht geweldig lijkt, is het niet meer te ontkennen dat ik een beetje in een Randstadmeisje ben veranderd. Waarom? Tja, ik moet in ieder geval deze 9 dingen bekennen.

randstadmeisje

 1. Ik gebruik weleens het woord “uithoek”. Soms noem ik andere steden of dorpen in Nederland “uithoeken”, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Sorry! Zo is Nijmegen in mijn beleving zo’n beetje buitenland en ligt Ede voor mijn gevoel aan de andere kant van het land (wat best blijkt mee te vallen!). Waar die steden op de kaart precies liggen? Veel verder dan de goede provincie aanwijzen, kom ik niet.
 2. Ik vind winkelen op zondag heel gewoon. Boodschappen doen op zondag vind ik de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, ik ga er vaak van uit dat ook kledingwinkels op zondag wel geopend zijn. Dat is altijd wel even wennen in het buitenland of op andere plekken die iets andere openingstijden hanteren.
 3. Ik ben verwend qua openbaar vervoer. Oké, wij hebben geen treinstation, maar ik kan vanuit mijn dorp wel elke 10 minuten een bus naar Amsterdam pakken. Reizen naar mijn werk betekent (bijna) voor de deur instappen en voor de deur van de universiteit weer uitstappen. De bussen hier rijden heel regelmatig en ook ’s nachts. Als ik hoor dat in sommige dorpen helemaal geen OV komt, dan bof ik wel.
 4. Ongeduldigheid is mijn slechtste eigenschap. Heeft dat iets met de Randstad te maken? Ik weet het niet zeker, maar ik gok dat het er wel mee te maken heeft dat ik regelmatig in de stad te vinden ben, waar iedereen zich met grote passen een weg door de menigte baant. Ook ik loop meestal met een ik-moet-de-bus-nog-halen-tempo en heb het niet zo op met slenterend winkelpubliek.
 5. Ik zou Amsterdam niet kunnen “missen”. Ik kom zeker wekelijks in Amsterdam. Het is een beetje “mijn” stadje geworden en ik zou Amsterdam echt wel missen als ik er minder vaak zou komen. Toen laatst iemand uit het zuiden me vertelde dat ze pas een paar keer in haar leven in Amsterdam is geweest, besefte ik pas dat niet voor iedereen dagjes Amsterdam zo vanzelfsprekend zijn.
 6. Ik ben gewend dat huizen de hoofdprijs kosten. Omdat ik gewend ben dat de (koop- én huur)huizen in de Randstad vrijwel onbetaalbaar zijn, kijk ik niet vreemd meer op als een tweekamerappartement €225.000 kost. Ik schrok dan ook toen ik ontdekte dat je voor dat geld in sommige dorpen een grote eengezinswoning hebt.
 7. Ik dacht dat er overal wel trams en metro’s waren. Ik was altijd in de veronderstelling dat heel Nederland met trams en metro’s reist, totdat ik ontdekte dat die vervoersmiddelen typisch zijn voor de Randstad. In ieder geval op de manier zoals ik ze in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ken.
 8. Ik vind plekken al snel “ver”. Ik kijk volgens mij anders naar afstanden dan mensen die gewend zijn om veel kilometers over de snelweg te rijden. Een typisch Randstadmeisje-dingetje? Zou kunnen! Zo kan ik me niet voorstellen dat ik een kwartier zou moeten rijden naar een supermarkt. #beetjeverwend?
 9. Om uit te rusten, ga ik de Randstad uit. Allemaal heel leuk en aardig in de Randstad, maar voor ontspanmomenten ga ik toch graag de Randstad uit. Wonen in de Randstad is fijn, maar ik ben blij dat er in mijn dorp en om ons heen genoeg groen is om soms aan de Randstadsfeer te ontsnappen. Ik realiseer me maar al te goed dat de mooiste natuur vaak buiten de Randstad te vinden is.

In welk deel van het land woon jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 28 oktober 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Ik woon in Leeuwarden en kom gemmideld een keer in de 3 jaar in Amsterdam 😉 haha

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je hoor! Vanuit Leeuwarden is Amsterdam volgens mij nog best een stukje rijden.

 2. Wies 28 oktober 2018 op 9:37 am - Beantwoord

  Ik kom uit Noord-Brabant, maar ben wel echt een stadskind. Ik heb 21 jaar in het centrum van Eindhoven gewoond en ben dus ook gewend om alles bij de hand te hebben. Inmiddels woon ik in een dorpje vlakbij Eindhoven, daar moest ik wel even aan wennen. Vooral dat de supermarkten om acht uur ’s avonds al dicht gaan, zo vroeg! Gelukkig zijn ze wel op zondag open haha! Je puntje van de metro en tram herken ik wel, maar dan van de andere kant: pas toen ik een jaar stage ging lopen in Rotterdam op mijn 24e wist ik ze uit elkaar te houden.

 3. Shirley 28 oktober 2018 op 9:56 am - Beantwoord

  Ik ben zelf ook wel gewend aan de stad. Als tiener woonde ik in een stadje onder Utrecht. Na 22.00 reden er nog maar 2 trams en 1 bus per uur naartoe. Dat vond ik maar niets. Toen ontdekte ik dat in sommige dorpen na 19.00 uberhaupt geen bus meer kwam. Bleek het toch opeens zo erg niet, haha. Inmiddels woon ik alweer een paar jaar in Utrecht. Ik kan me trouwens wel voorstellen dat ik ooit weer in een kleinere stad ga wonen. Of zou ik ooit zelfs echt de stad verlaten? Wie zal het zeggen!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:28 pm - Beantwoord

   Het lijkt mij ook best wel wennen als je vanuit de stad naar een kleiner dorp vlak bij de stad vertrekt. Zelf woon ik in een dorp vlak bij Amsterdam, maar ik zou er best wel aan moeten wennen om alleen al 10 km hier vandaan te wonen in de polder. Al is het alleen al vanwege de openingstijden van de supermarkten 😉
   Wat grappig trouwens om jouw punt van de metro en tram eens van de andere kant te horen! Ik vond het zelf ook echt een openbaring toen ik van anderen hoorde dat ze nog nooit een tram of metro hadden gezien. Ik had al die tijd gedacht dat er ook in kleine dorpjes wel trams zouden rijden 😉

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:31 pm - Beantwoord

   Haha, precies datzelfde heb ik ook! Ik kan weleens verzuchten dat ik graag een treinstation zou willen en dat de bussen hier vaak niet op tijd rijden. Maar eigenlijk mag ik in mijn handjes wrijven dat ik zelfs om 3 uur ’s nachts nog vanuit Amsterdam thuis kan komen, zeker als andere mensen niet eens op zondagmiddag een bus kunnen pakken, haha.
   Ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk zal gaan wonen. Antwerpen is denk ik qua grootte en bereikbaarheid wel vergelijkbaar met Utrecht, toch?! 🙂

 4. Mariska 28 oktober 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Sinds ik in mei in Edam ben komen wonen heb ik veel meer handige dingen dan in mijn oude dorp. Nu heb ik letterlijk een bus voor mijn voordeur met rechtstreekse verbinding naar Purmerend, Volendam en Amsterdam, op zondag is de kringloopwinkel en de Action open (ook wel wat andere winkels) én mijn pakketje wordt in de supermarkt bij het Postnl punt afgeleverd als ik niet thuis ben, die van maandag t/m zaterdag van 8 uur in de ochtend tot 9 uur in de avond open is én op zondag.

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:32 pm - Beantwoord

   Ideaal, die goede verbindingen én winkels die open zijn op zondag. Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent. Zelf vind ik het ook altijd wel luxe dat ik op zondag altijd even naar de winkels kan of bijvoorbeeld een pakketje kan afgeven inderdaad.

 5. Maaike 28 oktober 2018 op 10:18 am - Beantwoord

  Ik heb een beetje met Utrecht wat jij met Amsterdam hebt. Ik ben opgegroeid in een dorpje bij Utrecht en de binnenstad was maar een half uurtje fietsen. Wat een topstad. Ik heb gestudeerd in Tilburg en had altijd het plan om in de randstad te blijven. Na mijn studie zou ik wel kijken waar de leukste baan voor mij zou zijn. Maar, inmiddels woon ik al weer tien jaar in Groningen! Utrecht voelt nog altijd heel vertrouwd. Maar ik ben hier ook erg op mijn plek! Alles heeft voor en nadelen.

 6. Saskia 28 oktober 2018 op 10:37 am - Beantwoord

  Zelf ook gewend aan de stad, maar ben nu super blij in een dorpje te wonen. Hiervoor woonde ik ook in een stad, maar wel in het rustige gedeelte. Zo kon ik genieten van de rust en zat binnen 10 minuten in de stad met de fiets. Heerlijk!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:34 pm - Beantwoord

   Utrecht is ook absoluut een mooie stad! Als je mij zou vragen welke Nederlandse stad ik het mooist vind, dan komt Utrecht absoluut op de tweede plaats bij mij 🙂
   Mooi om te horen dat Groningen nu echt jouw plekje is! Soms loopt het leven anders dan je had kunnen voorspellen, maar pakt dat wel verrassend mooi uit. Wie weet woon ik over 10 jaar wel in een gehucht in Friesland 😉

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Aan de rand van de stad wonen is ook wel een mooie middenweg! Ik ben zelf ook wel blij dat ik in een dorp vlak bij Amsterdam woon, waardoor ik niet elke dag in de stadse drukte zit en bijvoorbeeld gewoon mijn auto voor de deur kwijt kan, maar tegelijkertijd snel in de stad ben als ik daar behoefte aan heb.

 7. Sandra 28 oktober 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Ik herken eigenlijk bijna alles wel van wat jij opnoemt! Ik woon zelf ook in de randstad en tussen de steden in. Ik vind het hier wel fijn, maar ook ik zoek soms mijn rust op buiten de randstad. Wat ik super makkelijk vind is dat alles dichtbij is, echt wel een beetje verwend eigenlijk haha. Maarja, ik weet niet beter want ik woon al mijn hele leven hier! Wat wel zo is is dat in mijn dorp de winkels op zondag niet open zijn, maar 10 minuten fietsen en in een ander dorp is er wél van alles open. Dusja, ik ben ook gewend om op zondag gewoon boodschappen te halen of andere winkels te bezoeken. Toch wel handig!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je veel punten van mijn lijstje herkent! Gelukkig ben ik niet de enige die wel een beetje verwend is door de voorzieningen in de Randstad, haha.
   Ik kan me voorstellen dat je voor de boodschappen op zondag dan graag ergens anders naartoe gaat. Ik ben zelf niet elke zondag in de winkels te vinden, maar vind het wel fijn dat die mogelijkheid er altijd is als ik iets nodig heb of even wil shoppen.

 8. Jacqueline 28 oktober 2018 op 11:11 am - Beantwoord

  Je weet wel dat de Randstad nog een stukje verder reikt dan regio Amsterdam? ? Ik woon vlakbij Rotterdam en hier zijn de prijzen voor woningen niet zo belachelijk hoog als in Amsterdam.
  Maar hier ook zo één die vreselijk verwend is hoor. Ik wil gewoon graag alles in de buurt hebben, haha! Nu zijn ze hier al een poos bezig om de treinverbinding om te zetten naar een metro en dat duurt me allemaal veel te lang. Moet ik gewoon eerst de bus nemen om op een metrostation te komen. Vreselijk!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Haha, klopt zeker! Helaas ben ik iets te gehecht aan mijn omgeving (en aan mijn werk in Amsterdam) om naar de buurt van Rotterdam te verhuizen 😉 Maar qua huizenprijzen is die regio zeker wel wat gunstiger!
   Ik kan me je ergernis over de busverbinding wel voorstellen trouwens. Wij wachten hier ook al een aantal jaar op de metro naar Amsterdam die wordt doorgetrokken naar het dorp waar ik woon. Ik kan niet wachten totdat ik die 10 minuten in de bus naar een metrohalte voortaan ook kan overslaan 😉

 9. Marije 28 oktober 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Ik kom ook uit de Randstad en verdeelde Nederland altijd door de helft en alles wat aan de andere kant lag was het einde van de wereld ?

 10. Irene 28 oktober 2018 op 11:24 am - Beantwoord

  Haha hier in de buurt is denk ik één supermarkt die open is op zondag en die is héél duur dus boodschappen doen zit er bij ons dan niet in. Wij gaan altijd maandagavond. Er zijn wel een paar kledingwinkels open op zondag. Wij wonen niet in een stad maar er wel dichtbij en dat vind ik wel goed zo 🙂 Alles op ongeveer 10 minuutjes rijden en bij ons vrij rustig. Helaas rijden de bussen hier echt totaal niet stipt én heb ik er maar twee per uur die met 1 minuut verschil rijden dus ja, veel heb je daar ook niet aan :p

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Hahaha, stiekem wel een beetje herkenbaar 😉

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wel fijn om in een dorp net buiten de stad te wonen! Zelf heb ik dat ook, maar wel met een wat betere busverbinding dan jij en met winkels die op zondag open zijn 😉 Vind het superfijn zo!
   Maar gelukkig kun je met een auto of met de fiets eigenlijk overal wel komen, ook als je in een dorp woont met niet al te handige busverbindingen 😉

 11. Zo simpel is dan geluk 28 oktober 2018 op 11:38 am - Beantwoord

  Heel erg herkenbaar!

 12. Kim 28 oktober 2018 op 11:42 am - Beantwoord

  Hahaha, ik kom uit een ‘uithoek’ waar 1 bus in het uur rijdt en na 19.00 uur niet meer. In het weekend trouwens ook niet. En de supermarkt is inderdaad bijna 15 minuten rijden, haha! Sadlife! Wel wil ik zelf wanneer ik een leuk plekje heb gevonden verhuizen naar Nijmegen!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, het is maar net wat je gewend bent. En ik kan me voorstellen dat wonen in een dorp een eindje van de stad af ook heel fijn is en de nodige rust met zich meebrengt 🙂 Nijmegen lijkt me trouwens ook wel een gave stad! Mijn broertjes studeren daar allebei en ik vind het best een gezellige plek.

 13. Liset - Beautydagboek 28 oktober 2018 op 12:16 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk om te lezen! Ik woon in Friesland, in een uithoek dus ;). Ik ben echt een noorderling en vind de mentaliteit die hier hangt heel fijn. Je maakt hier gemakkelijk met elkaar aan de praat en staat open voor elkaar als je elkaar nog niet kent. Het is gemoedelijk en vriendelijk :). Een spontaan kletsmomentje in de bus of in de supermarkt is niet ongebruikelijk en dat vind ik fijn! Ik vind het leuk om naar Amsterdam te komen, maar dat doe ik dan ook graag voor mijn blog :). Ik zou er alleen niet willen en kunnen wonen vanwege de hectiek en drukte en ik merk dat mensen iets individualister zijn. De randstad biedt een hoop en dat zoek ik graag op! Maar dan vertrek ik aan het einde van de dag wel weer naar het rustige Friesland ;).

 14. Darina 28 oktober 2018 op 12:36 pm - Beantwoord

  Herkenbaar :). Ik heb opgegroeid op het platteland, maar ging in de stad naar de middelbare school. Toen is mijn liefde voor de stad ontstaan. Ik woon vlakbij Rotterdam waar ik ook werk. Amsterdam is een stad waar ik heel graag kom. Maar ik merk nu ook dat ik meer en meer kan en ga genieten van de rust. Afgelopen week was ik op Texel en realiseerde ik me in wat voor drukke omgeving we toch wonen.

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Ik kan zeker wel begrijpen dat je niet anders zou willen als je de mentaliteit in Friesland gewend bent. Ik weet wel zeker dat de mensen daar over het algemeen iets vriendelijker en socialer zijn dan in Amsterdam 😉 Het heeft allebei wel wat en juist daarom vind ik het ook wel fijn om niet dagelijks in de stad te zijn. Als ik door Amsterdam loop, geniet ik daar volop van. Maar tegelijkertijd vind ik het ook fijn om daarna drie kwartier in de bus naar huis te zitten, net buiten de stad.
   Leuk om te horen dat jij dat ook zo ervaart, maar dan met het (iets verder weg gelegen) Friesland 🙂

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Het verschil tussen Texel en steden als Rotterdam en Amsterdam is inderdaad enorm. Een weekend of weekje verblijven in de rust is absoluut ook heerlijk. Mooi om te horen dat jij een liefde hebt voor de stad, maar tegelijkertijd ook volop van de rust kunt genieten.

 15. Daenelia 28 oktober 2018 op 1:29 pm - Beantwoord

  Dit zijn Nederlandse randstad-dingetjes 😛 Als je in London woont, dan is het ook maar net waar je woont of je goed openbaar vervoer hebt en is een reistijd van een uur normaal (tot kort, want ik ken ook mensen die wel 2 uur onderweg zijn). Amsterdam is wel drukker geworden met toeristen, maar als ik in de Noordzuidlijn stap is het nog altijd elke dag enorm rustig vergeleken met een ‘echte’ stad. Plus, die metrolijn heeft maar 7 haltes of zo XD Want dan ben je Amsterdam alweer uit!
  Gelukkig zijn mensen in de stad (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, maakt niet uit) ontzetten vriendelijk als je leuk contact maakt 🙂 Ik heb daar zelf alleen maar veel positieve ervaringen mee. Het is vaak in kleinere dorpjes waar mijn leuke opmerkingen echt genegeerd worden of dat er koud gereageerd wordt.
  Daarom ben ik zelf ook zsm uit het kleine dorp vertrokken toen ik de kans had. Ik pastte daar echt niet tussen. Die ons-kent-on sfeer, doe maar normaal, denk klein, en banaal vandalisme omdat iedereen zich zo verveelt…. ik was er klaar mee. Ik woon nu in een grijze gemeente maar ben enorm blij dat ik weer in Amsterdam werk!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Londen is inderdaad wel “iets” groter dan een stad als Amsterdam, haha 😉 Of nou ja, ik denk nog steeds dat over een tijdje steden als Amstelveen veranderen in buitenwijken van Amsterdam en dat Amsterdam dan vanzelf wat groter wordt. Wie weet!
   Mooi om te horen dat jij de stad wel kunt waarderen en je je daar goed thuis voelt! Ik vind zelf Amsterdammers niet altijd per se vriendelijk, maar heb het ook niet zo op met dat ons-kent-ons-gevoel. Het doet me vaak een beetje denken aan het niveau van de burenruzies van De Rijdende Rechter. Wat dat betreft heb ik liever een stad dan een dorp. De rust van een dorp kan ik wel waarderen, maar voor mij is het wel heel belangrijk dat ik snel in een stad kan zijn. Al kan ik maar één keer in de week door Amsterdam lopen, zodat ik weer even de fijne sfeer van de stad kan opsnuiven 🙂

 16. Anouk 28 oktober 2018 op 1:35 pm - Beantwoord

  Als Drenthe meisje kan ik je vertellen dat een groot deel van de supermarkten in grotere dorpen hier op zondagmiddag gewoon open zijn (of zijn ze dat in de randstad de hele dag?) Een 225.000 euro voor 2 kamers, ik wist dat het duur was maar zo duur. Het twee onder een kap huis van mijn ouders met ruime tuin is ook ongeveer zoveel waard. Echt bizar!

  • Romy 28 oktober 2018 op 11:59 pm - Beantwoord

   Wat netjes dat in Drenthe de supermarkten ook gewoon op zondag open zijn! Bij ons zijn ze van 9 uur tot 18 uur open, maar die 3 uur extra ’s ochtends maakt op zich niet zo veel uit natuurlijk.
   De huizenprijzen zijn hier erg hoog inderdaad. Echt bizar hoeveel verschil er zit in de huizenprijzen tussen bepaalde gebieden. Voor een twee-onder-een-kapwoning in Amsterdam zou je ongetwijfeld een miljoen of anderhalf moeten neertellen 😉 En dan heb je niet eens een parkeerplek voor de deur waarschijnlijk, haha.

 17. Evelyne 28 oktober 2018 op 3:34 pm - Beantwoord

  Op zondag winkelen is hier niet mogelijk. Behalve dan het groentenwinkeltje achter ons is in de voormiddag open en oh ja, de Delhaize in de stad is ook in de voormiddag open. Wij wonen zowat tussen het dorp en de stad. Dagelijkse boodschappen zoals brood en charcuterie/vlees om te braden kunnen we hier gelukkig wel dagelijks halen. Voor de grote boodschappen gaan we 1x per week naar de stad en doen we verschillende supermarkten. Want supermarkten hebben we hier in de stad verschillende. En met stad bedoel ik niet een grootstad zoals Amsterdam. Ik ben met de auto in 10 minuten in de stad, maar in de grootstad zoals Brugge doe ik er langer over en neem ik meestal de trein. Ik doe zeker ongelukken als ik naar een stad als Brugge moet rijden..

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Leuk om over jouw ervaringen te lezen! Zo te horen hebben jullie een prima oplossing gevonden voor het boodschappen doen. Met de auto naar de stad rijden zou ik zelf overigens ook niet snel doen. Ik heb mijn rij-examen wel in Amsterdam gedaan, maar neem nu standaard de bus naar de stad. Veel te veel gedoe om in de auto door de stad te gaan met alle fietsers, taxi’s, trams, bussen en metro’s die daar voorbij razen 😉 En dan heb ik het nog niet eens over de parkeerproblemen, haha.

 18. Johanne 28 oktober 2018 op 3:42 pm - Beantwoord

  Ik kom uit het hoge Noorden, maar gelukkig zijn de winkels daar sinds enkele jaren ook iedere dag geopend. Toen ik naar Friesland verhuisde bleek koopzondag ineens niet iedere zondag meer te zijn, maar eens per maand. Dat was wel even wennen. Gelukkig was de supermarkt wel altijd open.

  Laatst heb ik voor het eerst sinds ik in Nieuwegein woon met de tram gereisd. Daarvoor gebruikte ik echt nooit trams (met name omdat die er in Groningen dus niet zijn), behalve dan in Londen en Stockholm. Een paar jaar geleden gingen mijn ex en ik huizen kijken in Groningen en inderdaad, daar vonden we prachtige huizen voor 250.000 euro. Vier slaapkamers en de hele reutemeteut ;-). Kan zijn dat de prijzen tegenwoordig iets hoger zijn, maar toch!

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:07 am - Beantwoord

   Wel netjes dat ook in Friesland de supermarkt op zondag open is! Dat wist ik blijkbaar niet eens als geboren en getogen “Randstadmeisje” 😉
   Bizar hè van die huizenprijzen! In Groningen kun je volgens mij voor dat bedrag ook nu nog een mooie woning vinden. Echt bijzonder dat er binnen een land zulke grote verschillen zijn in prijzen voor woningen.

 19. Nikita 28 oktober 2018 op 6:48 pm - Beantwoord

  Ik woon in een stad die in andere steden niet zo populair is door de reputatie. Mijn stad is mooi, maar ze breken al het moois weg en de mensen zijn er vaak ongeduldig en agressief. Onze stad staat echt bekend als ‘marginaal’ en eigenlijk kan ik de mensen niet echt ongelijk geven. Ik haat mijn stad niet, maar ik weet wel dat ik later in Brugge wil wonen. Die stad heeft mijn hart gestolen. Trouwens, leuk complimentje. Als mensen mij vragen van waar ik kom, en ik noem Oostende zijn ze altijd verbaasd. En dan zeggen ze vaak: Dankjewel, door jou geloof ik dat Oostende ook goeie en lieve mensen heeft’.

  Trouwens, ik ga na de vakantie mailen voor hulp. Ik heb eerst examens, waardoor het lastig wordt om een afspraak vast te leggen. Maar vanaf dat de examens erop zitten, ga ik mailen. Ik ben bang en het voelt enorm eng. Dat geef ik toe. Maar ik kan dit. En het zal me helpen. Trouwens, ik heb de afgelopen dagen gewerkt waar ik deze zomer werkte en het voelde zo fijn! Ik voelde me voor het eerst in weken goed en echt goed. Ik heb de beste collega’s ooit. Ik voel me zoveel beter. Soms is alles wat je nodig hebt eventjes een goede lachbui. Wat ook nog, gisteren was mijn eerste werkdag sinds vorige vakantie en iedereen was zo blij om me terug te zien en mijn bazin wilde weten hoe het nu met me ging. Weet je, dat soort ontvangsten maken direct dat je je beter voelt 🙂

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je de stad Brugge zo in je hart hebt gesloten! Ik ken Oostende zelf niet, maar het is zeker een heel mooi compliment dat mensen jou wél als een goed en lief mens zien, hoe de rest van de inwoners ook zijn 🙂
   Wat goed trouwens dat je een afspraak gaat maken voor hulp op school! Een spannende stap, maar ik weet zeker dat het je goed zal doen. Alleen al om je hart te kunnen luchten en samen naar een oplossing te zoeken. Je kunt het en je bent die hulp meer dan waard!

   Heel fijn dat het werken je goed heeft gedaan en dat je collega’s ook blij waren om jou weer te zien. Zoiets kan een mens echt goed doen, net als een fijn lachmomentje. Zet hem op met je tentamens deze week en probeer de fijne momenten op je werk niet te vergeten deze week. Die zijn goud waard 🙂

 20. Ilona Wielinga 28 oktober 2018 op 10:56 pm - Beantwoord

  Wat grappig om te lezen! Ik kom zelf uit het (verre ;)) noorden, namelijk uit Assen. Voor mij is het dus doodnormaal om geen tram of metro tot mijn beschikking te hebben. Sterker nog, ik krijg haast paniekaanvallen van die dingen omdat ze zo druk zijn en ik er op een of andere manier nog steeds niet heel veel van snap. En Amsterdam ben ik ook amper te vinden, is me veel te druk.
  Ik hou het lekker op Zwolle voor mijn studie en ga na een dagje in een (voor mij) drukke stad weer lekker terug naar het rustige en nuchtere noorden.

 21. Justine 28 oktober 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

  Hahah wat grappig dit! Vooral die veronderstelling dat er overal trams en metros zijn. God, ik ben alleen maar blij dat dat niet zo is, daar wordt de stad zo druk van. Vind het heerlijk rijden door de stad nu (Eindhoven). Zelfs als ik veel stoplichten tegen heb haha 😉
  Kom vooral een keer naar het zonnige zuiden als je wil, heel anders dan Amsterdam hoor!

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Heel leuk om te horen wat jouw ervaringen zijn met wonen in het noorden 🙂 Zwolle lijkt mij ook een prachtige stad, dus ik kan me voorstellen dat je daar graag bent. En wat betreft de trams en metro’s, toen ik daar voor het eerst mee reisde als kind, vond ik het ook ontzettend spannend. Inmiddels ben ik het wel gewend, maar de meest comfortabele manier van reizen is het zeker niet met alle drukte, haha.

  • Romy 29 oktober 2018 op 12:15 am - Beantwoord

   Haha, ik ben zelf ook absoluut geen fan van metro’s en trams 😉 Het is dat ik ze soms nodig hebt, maar het liefst zou ik lekker met de auto rijden.
   Het zuiden is ook zeker wel heel mooi! Ik heb vooral in Brabant al wel een aantal mooie steden (en dorpen) bezocht en vind het heerlijk om daar zo nu en dan een dagje of weekend naartoe te gaan 🙂 Misschien moet ik deze winter maar weer eens een dagje Eindhoven doen!

 22. Gewoon Nicole 29 oktober 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Als Zeeuws Meisje is dit echt leuk om te lezen! Metro en trams kennen wij niet. Openbaar vervoer is een ramp en door de polder fietsen is dagelijkse kost hier. Zonder auto kom je nergens. 😉 Koopzondagen zijn een uitzondering en we zijn blij dat we sinds een korte tijd op zondag boodschappen kunnnen doen.

  Ik vind de grote stad leuk, voor slechts een dag. Daarna ben ik altijd blij dat ik de uitgestrekte landerijen, de dijken en het water weer kan zien. Ik zou Zeeland voor niets anders willen ruilen.

  • Romy 29 oktober 2018 op 9:04 pm - Beantwoord

   Heel leuk om te horen hoe het voor jou is in Zeeland! Ik kan me voorstellen dat sommige dingen, zoals openbaar vervoer, daar heel anders in elkaar zitten 😉 Maar eerlijk, ik kan me voorstellen dat het prachtige Zeeuwse landschap geweldig is om te wonen. En het is natuurlijk maar net wat je gewend bent. Als ik geboren en getogen was ver van de stad af, dan zou ik ongetwijfeld ook juist die plek koesteren in plaats van onze hoofdstad.

 23. chucky1012 29 oktober 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Ik ben en blijf een geboren stadskind ?
  Alleen mag wat betreft het overal hier de hele nacht doorrijden.
  Want in deze big city is dat niet zo.
  Dat is jammer.

  • Romy 29 oktober 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

   Altijd lastig als je het openbaar vervoer niet de hele tijd tot je beschikking hebt. Ik vind het echt een luxe dat hier gewoon de hele nacht bussen rijden. Ze komen dan misschien maar 1 of 2 keer per uur, maar er rijdt in ieder geval wel veel 😉