Weet je wat het fijne is aan een blog? Dat vaak blijkt dat ik helemaal niet de enige ben met bepaalde gekke gewoontes of awkward momenten. Vaak zijn er genoeg anderen die zich bijvoorbeeld herkennen in mijn hoge wandeltempo of in de bloopers die ik regelmatig bega. Daarom besloot ik weer eens een paar eigenaardigheden over mezelf te verzamelen. Want ben ik nu echt de enige die bijvoorbeeld donderdagavond al bijna als weekend beschouwt en die wel een roze bank zou willen? Ik zette 15 kwesties op een rij waarvan ik me afvraag of jij die herkent.

ben ik de enige die

Foto gemaakt door Maaike.

Ben ik de enige die…

 1. …even iets wilt opzoeken op het internet, vervolgens in het oerwoud van Google, social media en leuke webshops verzeild raakt en zich dan 10 minuten later afvraagt wat ze ook alweer aan het doen was?
 2. …altijd een woord googelt als ze zelf niet weet hoe je dat woord schrijft? (Taalneuroot hier!)
 3. te lief is om telefonische verkopers direct af te wijzen en daardoor weleens 5 minuten aan de lijn hangt zonder interesse te hebben in dat krantenabonnement of die geweldige correctieslip die me wordt aangesmeerd?
 4. …gerust drie bushaltes verder gaat wandelen als de bus nog een tijdje op zich laat wachten (en daarbij weleens haar eigen wandelsnelheid overschat, waardoor ze die bus alsnog mist…)?
 5. …een perfect doelwit is voor verkopers, omdat ik nogal gevoelig ben voor beweringen over onweerstaanbaar veel volume, verblindend witte tanden en een deodorant die je dagenlang zou ruiken?
 6. …je niet blij zou maken met een ultieme last-minute vakantie, oftewel door een paar uur van tevoren te zeggen dat we een week op vakantie gaan? De controlfreak in mij krijgt stress van dat idee alleen al.
 7. …elke keer bij de kapper besluit om haar föhn toch echt eens te gaan gebruiken om daar vervolgens pas bij de volgende kappersafspraak weer aan te denken?
 8. …zichzelf een schouderklopje geeft aan het einde van een productieve dag, als er geen anderen zijn die daar een compliment over geven?
 9. kotsmisselijk wordt van de geur van een ziekenhuiskamer alleen al en zelfs ooit in een rolstoel is weggereden vanwege een groene gloed in haar gezicht bij een ziekenbezoek?
 10. …ook nog eens een held op sokken is als het op naalden aankomt en bij het bloedprikken nog altijd moet wegkijken om bij zinnen te blijven?
 11. liever ’s avonds tot laat doorgaat om iets af te maken dan ’s ochtends heel vroeg op te staan om het last-minute nog te doen?
 12. …zich geen houding weet te geven als ze staat (inclusief gefriemel aan mijn handen en haar)?
 13. …eigenlijk nóóit (of nou ja, hooguit 4 dagen per jaar) echt ziek is, maar zichzelf wel heel zielig vindt als ze echt verkouden is?
 14. uit nieuwsgierigheid weleens een horoscoop leest om dan te proberen de voorspellingen te matchen met haar leven, zodat het toch nog een beetje zou kloppen? (werkt niet!)
 15. op haar 24e nog steeds de weken aftelt tot Pakjesavond, omdat Sinterklaas zo’n leuk feest blijft?

Dus…welke punten herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 23 november 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Nummer 1 en 11 zijn heel herkenbaar. Vooral nummer 1 heb ik een paar keer per dag. Echt heel irritaties haha

 2. Darina 23 november 2017 op 6:38 am - Beantwoord

  Vooral nummer 1 is heeel herkenbaar 🙂 best vervelend soms haha

 3. Shirley 23 november 2017 op 6:43 am - Beantwoord

  Eh wow, ik herken er best veel: 1, 2, 3, 7, 11, 13, 14. Mijn moeder heeft trouwens een roze bank, felroze/fuchsia. Staat leuk, maar toen ik verhuisde, heb ik toch maar voor grijs gekozen.

  • Romy 24 november 2017 op 6:47 am - Beantwoord

   Oh gaaf, die roze bank! En leuk dat je zoveel herkent in mijn lijstje 🙂

 4. Hennie 23 november 2017 op 6:49 am - Beantwoord

  Ook een taalneurootje hier. Ik zoek bij twijfel werkelijk alles op! Heb ook allemaal taalboeken in mijn bezit. Vind taal erg leuk. En van sommige woorden kan ik echt houden. #woordliefde

  • Romy 24 november 2017 op 6:47 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook zo’n taalfanaat bent! Ik heb inderdaad ook heel wat boeken over taal staan en heb een voorliefde voor sommige woorden. Heerlijk vind ik het om met taal bezig te zijn.

 5. Josephine 23 november 2017 op 8:10 am - Beantwoord

  Voor mij gelden 1, 2 ,6 en 11 ook. Van een last-minute vakantie zou ik alleen maar stress krijgen. Bovendien hou ik van de voorpret om uit te kijken naar je vakantie. Zo is onze vakantie voor 2018 nu al geboekt. 🙂

  • Romy 24 november 2017 op 6:48 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je al de vakantie voor 2018 hebt geboekt. Juist de voorpret voor een reis is inderdaad zo leuk. Op zich vind ik het nog niet zo erg om twee weken van tevoren een stedentrip van een paar dagen te boeken. Maar een paar dagen van tevoren een uitgebreide vakantie boeken, zou niets voor mij zijn 😉

 6. Nele | pizzapartyfridaynight 23 november 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Omg, ze zijn bijna allemaal herkenbaar ? ik Google ook altijd een woord als ik niet weet hoe het geschreven wordt en ik weet me ook nooit een houding te geven als ik gewoon rechtsta, ik probeer altijd iets vast te hebben ? behalve, met naalden en ziekenhuiskamers heb ik geen moeite… ik heb een ziekenhuis altijd fascinerend gevonden en wilde vroeger zelfs verpleegster worden ? x

 7. Rosita Elise 23 november 2017 op 8:44 am - Beantwoord

  1, 2, 11 en 12! Hahaha! Ik werk soms in het ziekenhuis dus dat zou heel naar zijn als ik niet tegen die geur kan!

  Leuk lijstje!!!

  • Romy 24 november 2017 op 6:50 am - Beantwoord

   Wat grappig dat je zoveel in mijn lijstje herkent 🙂 Haha, ik zou willen dat ik iets beter tegen ziekenhuizen en naalden kon. Wat mooi dat je ooit verpleegster wilde worden! Het lijkt me ook wel een heel mooi beroep. Maar ja, als je, zoals ik, bijna geen ziekenhuis in kunt zonder je misselijk te voelen, is dat niet zo handig 😉

  • Romy 24 november 2017 op 6:50 am - Beantwoord

   Haha, dat zou inderdaad niet zo handig zijn als je in een ziekenhuis werkt! 😉 Leuk dat je een paar dingen herkent van mijn lijstje!

 8. Sandra 23 november 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Een woord Googlen, een paar bushaltes verder lopen, geen houden weten als je staat, tot ’s avonds laat doorgaan en verzeild raken en na een tijdje jezelf afvragen wat je aan het doen was: jep. :’) Een last minute vakantie zou ik overigens helemaaaaaal niet erg vinden!
  Leuk blog idee weer Romy!

  • Romy 24 november 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Leuk om te horen wat je allemaal herkent van mijn lijstje! Ik vind het maar knap dat je zo’n last minute vakantie juist gaaf zou vinden. Ik krijg echt de kriebels van dat idee alleen al 😉

 9. Sam - singlereadytomingleblog 23 november 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Haha vroeger föhnde ik mijn haar ook echt nooit (ik ben zo gigantisch lui), maar nu ik kort haar heb, ziet het er echt niet uit als ik dat niet doe. Dus nu moet ik wel 😀

 10. Mariëlle 23 november 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Hahahhahaa ik kom echt zoveel herkenbare dingen tegen 😛 Heel leuk lijstje!

 11. Jessica J. 23 november 2017 op 12:07 pm - Beantwoord

  Dat opzoeken ken ik! het Groene Boekje staat zelfs in m’n bladwijzewerkbalk, haha. Ik zoek zelfs woorden op waarvan ik wéét hoe ik ze schrijf omdat ik er te lang over nagedacht heb en dus begin te twijfelen…
  Brr, naalden, ik kan er ook niet tegen. Op zich grappig, want ik heb een aantal piercings. 😛 Ik weet nog héél goed dat ik zelfs een beetje licht in m’n hoofd werd toen m’n moeder oorbellen liet schieten. Blijkbaar kan ik er alleen bij anderen niet tegen!

  • Romy 24 november 2017 op 6:52 am - Beantwoord

   Kort haar is dan inderdaad wel een stok achter de deur om toch met de föhn aan de slag te gaan. Mijn haar is gelukkig niet zo moeilijk, dus meestal zit het ook zonder föhn wel prima. Sowieso ben ik dan natuurlijk weer niet zo handig met de föhn als de kapper zelf, haha.

  • Romy 24 november 2017 op 6:53 am - Beantwoord

   Haha, dat doe ik dus ook inderdaad met woorden die ik eigenlijk wel ken. Zelfs als ik bijvoorbeeld een mailtje stuur voor Marktplaats, ga ik nog weleens opzoeken of ik iets écht goed heb geschreven, terwijl ik dat woord bijna dagelijks gebruik en het die klant vast niet zoveel kan interesseren 😉
   Wat grappig eigenlijk dat je vooral niet tegen naalden kunt bij anderen, maar het bij jezelf niet zo erg vindt. Zelf vind ik het vaak het moeilijkst als ik de naald zie. Als ik wegkijk, gaat het al iets beter.

 12. Loes 23 november 2017 op 12:11 pm - Beantwoord

  Haha ik herken echt super veel! Google is echt mijn held als ik even de spelling van een woord niet weet, echt ideaal. En ja, ik vind mezelf ook heel zielig als ik verkouden ben (zoals nu, haha)!

  • Romy 24 november 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Ah, wat rot dat je nu ook nog zo verkouden bent. Veel beterschap! Op zo’n moment mag je jezelf ook wel een beetje zielig vinden, toch? 😉

 13. Johanne 23 november 2017 op 12:28 pm - Beantwoord

  Vooral woorden Googlen herken ik heel erg! Op de redactie waar ik werk hebben we ook regelmatig discussies over allerlei taalkwesties. Heerlijk! Als een telefonische verkoper me belt, laat ik hem of haar wel eerst uitpraten maar maak daarna wel snel duidelijk dat ik ga ophangen. Net als mensen aan de deur trouwens. Behalve als het kindjes zijn, want daar zeg ik nooit nee tegen! In sommige punten herken ik mezelf overigens totaaaaaal niet ;-). Ik vind naalden niet zo erg en gebruik mijn föhn altijd na het douchen!

  • Romy 24 november 2017 op 7:00 am - Beantwoord

   Dat soort taaldiscussies vind ik ook altijd zo leuk. Ik vind het ook echt interessant om weer nieuwe dingen over taal te leren.
   Leuk om te horen waar je je wel en niet in herkent! Haha, kleine kindjes aan de deur zijn inderdaad nóg lastiger af te wijzen 😉

 14. Anne 23 november 2017 op 1:07 pm - Beantwoord

  Ik ben geen 10 minuten verzeild in social media en Google, maar gerust een half uur voor ik me ineens besef dat ik een doel had. Om dan vervolgens weer exact hetzelfde te doen. Ik merk dat ik ook liever iets de dag ervoor afmaak, zelfs als dat betekent dat ik later naar bed kan. Als het niet af is kan ik toch niet slapen, omdat ik er maar aan blijf denken. Naalden vind ik niet tof, maar angst zou ik het niet willen noemen. Wel heb ik een angst voor verdoving. Helaas voor mij heb ik al een paar keer een flink aantal hechtingen gehad en dus verdoving :(. Verkopers wijs ik trouwens meestal wel meteen af, maar als ze door gaan met hun verhaal heb ik het hart niet om ze nogmaals te onderbreken hahahha

  • Romy 24 november 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Haha, een half uur verzeild raken op het web kan natuurlijk ook. Er is ook zo veel te ontdekken, ook als je eigenlijk naar iets heel anders op zoek was 😉
   Verdoving lijkt me ook geen pretje trouwens. Ik kan me voorstellen dat je daar best een beetje bang voor bent.
   Leuk om te horen waar je je wel en niet in herkent 🙂

 15. Elisabeth 23 november 2017 op 1:42 pm - Beantwoord

  Ik heb wel een aantal punten die ik herken 🙂
  – Een woord opzoeken in Google hoe je het schrijft, ben lichtelijk dyslectisch waardoor ik soms ook niet weet hoe ik het moet schrijven.
  – Dat van naar de volgen de bushalte lopen herken ik ook 🙂 en dan de bus missen. Deed ik vroeger, toen ik nog met de bus ging wel eens.
  – Liever ’s avond doorwerken dan ’s morgens opstaan is ook mijn favoriet.
  – Uit nieuwsgierigheid een horoscoop lezen, wat bijna niet meer gebeurt, omdat ik ze alleen lees in krantjes.
  Maar..
  -Ziekenhuis en naalden zijn juist mijn interesse, waardoor ik het lastig vind om te bedenken hoe dat is voor anderen, zoals jij.

 16. Kirsten 23 november 2017 op 3:05 pm - Beantwoord

  Vooral puntjes 2, 11 en 12 zijn heel erg herkenbaar. Mijn horoscoop lezen doe ik ook af en toe, en ik heb inderdaad al gemerkt dat zoiets maar heel zelden matcht met je eigen leven 😉

 17. Jonna@burgertrutjes 23 november 2017 op 4:35 pm - Beantwoord

  Mij maak je juist onwijs blij met een ultieme last minute vakantie. I love vakantie! Haha! Maar nummer 7, 8 en 9 zijn wel weer heel herkenbaar juist!

 18. Anna 23 november 2017 op 6:29 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Zo’n ultieme last minute zou ik nog weleens willen doen, haha! Gewoon naar Schiphol en maar zien waar de reis naartoe gaat. Beetje jammer dat Schiphol wel een stukje reizen is, mocht het dan niet lukken zou ik daar beter kunnen wachten haha. Met bloed prikken kijk ik ook liever niet, ik vind het verder niet vervelend, maar ik kan er dus echt niet naar kijken :p

  • Romy 24 november 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je een paar punten herkent uit mijn lijstje! En alleen maar goed dat je niet zo bang bent voor naalden en niet misselijk wordt van ziekenhuizen. Ik kan me wel voorstellen dat het lastig is om je daar iets bij voor te stellen als je daar zelf geen problemen mee hebt 😉

  • Romy 24 november 2017 op 7:04 am - Beantwoord

   Dat heb ik ook met bloedprikken inderdaad. Ik vind het op zich geen probleem, maar ik kan er gewoon echt niet naar kijken en ben daar al meerdere keren niet lekker door geworden.
   Gaaf dat je nog eens zo’n last-minutevakantie zou willen doen. Het lijkt mij echt heel spannend om op Schiphol nog iets te gaan boeken, maar aan de andere kant kom je dan wel nog eens op plekken waar je anders niet komt.

 19. Evelyne 23 november 2017 op 7:14 pm - Beantwoord

  Wat herken ik veel! En ik die dacht dat ik de enige was, haha! Vooral 2 pleit ik schuldig aan. Oeps! Behalve 9 & 10, daar heb ik helemaal geen probleem mee. Integendeel, laat mij maar kijken als een wonde verzorgt word en die mag zo lelijk zijn als iets 😉 Ik zag ooit een decubituswonde zo diep.. Enfin, ik zal je de details besparen alvorens je achter je laptop flauwvalt 😉

  • Romy 24 november 2017 op 7:05 am - Beantwoord

   Haha, bedankt voor het achterwege laten van de details 😉 Ik vind het maar knap dat je geen problemen hebt met ziekenhuizen en naalden! Ik ben daar dus echt geen held mee. Leuk om te horen dat je daarnaast zo veel dingen herkent!

 20. Nikita 23 november 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

  Zo herkenbaar! Vooral die van een taalfanaat, woorden opzoeken om te kijken hoe je ze schrijft. En die laatste is zo herkenbaar! Ik ben 20, mijn broertje gelooft nog in Sinterklaas en dus krijgen wij nog allemaal cadeautjes hier in huis! En ondanks alles vind ik de sfeer geweldig. De liedjes, de sfeer, de cadeautjes en alles. Ik voel me meteen weer 10 jaar maar ook word ik er enorm vrolijk van. Dit jaar is niemand echt opgewonden in huis voor Sinterklaas, normaal werd er nu al afgeteld en alles en dat gebeurt dit jaar niet echt. Dat mis ik echt, maar het is niet anders …

 21. Irene 23 november 2017 op 9:06 pm - Beantwoord

  Haha ik vind bijna alles herkenbaar! Behalve de ziekehuisgeur. Daar heb ik zelf niet zo’n last van. Ik vind naalden ook enorm eng en kijk ook altijd weg. Toen ik deze zomer half van de wereld was door een heel extreme hyperventilatie-aanval en ze in het ziekenhuis m’n hele pols blauw prikten en een naald in m’n hand stopten kon het me niets schelen. Tot ik weer wat meer bij zinnen was en mezelf echt moest bedwingen om die naald van het infuus niet uit m’n hand te trekken. Vond het zo’n raar idee dat er een naald in m’n ader zat. Durfde bijna niet bewegen uit angst dat ie stuk zou gaan. M’n ader dan hé. Brrr :p

  • Romy 24 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook nog steeds zo uitziet naar Sinterklaas. Ik vind het ook nog steeds zo’n leuk en gezellig feest, ongeacht of ik cadeautjes krijg of niet. Ik kan me voorstellen dat het extra bijzonder is als je broertje nog gelooft. Mijn nichtje gelooft ook nog in Sinterklaas, dus dat maakt het ook wel extra leuk 🙂

  • Romy 24 november 2017 op 7:07 am - Beantwoord

   Oh, zo’n infuus lijkt me echt vreselijk! Vooral dat idee dat er een naald in je zit inderdaad. Ik zou daar ook echt de kriebels van krijgen.

 22. yvonne 23 november 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

  Bij allemaal haha

 23. Neverdullmoments 23 november 2017 op 9:47 pm - Beantwoord

  2, 7 en 14 haha! Sommige dingen herken ik wel van vroeger (telefoonverkopers…. Oei haha), maar dat is gelukkig nu minder! Leuk om zo met de billen bloot te gaan haha.

 24. Nesrin 24 november 2017 op 5:16 am - Beantwoord

  Ja nummer 4!! Leuk om te L

  • Nesrin 24 november 2017 op 5:16 am - Beantwoord

   Oeps! Er ging iets mis 😉
   Leuk lijstje Romy.

 25. Laurine 24 november 2017 op 6:58 am - Beantwoord

  Nummers 2 en 12 zijn heel herkenbaar voor mij , jup woorden opzoeken op Google om taalblunders te voorkomen. 🙂

 26. Lies 25 november 2017 op 1:02 pm - Beantwoord

  Ik heb er niet zoveel die ik herken (maar heb genoeg andere rare dingen hoor). Horoscopen lezen doe ik wel, je weet nooit… ?

 27. Saskia 26 november 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  2,4, & 6 zijn zeker dingen die ik ook doe.. Leuk om wat meer van je te lezen… Zo ken ik je toch een stukje beter, want niet alles van hierboven wist ik!

 28. Lesley 26 november 2017 op 9:33 pm - Beantwoord

  Hahah de eerste twee punten vind ik ook erg herkenbaar! Die van verkopers herken ik helemaal niet. Ik ken het wel van mijn ex die zo ooit eens een energiecontract afsloot. Die man zei dat hij alleen maar even moest tekenen voor informatie. Goed gelovig als hij was deed hij dat, maar zat hij dus aan een contract vast terwijl ik echt net die week ervoor alles eindelijk geregeld had. Met veel aangetekende brieven zijn wij er uiteindelijk nog wel vanaf gekomen haha.

  • Romy 27 november 2017 op 9:54 am - Beantwoord

   Oh jee, dat is inderdaad niet echt een pretje als je opeens vastzit aan een energiecontract dat je eigenlijk niet wilt. Het was vast een wijze les voor hem, haha. Bij mij gaat het gelukkig niet zo ver dat ik daadwerkelijk spullen koop waarin ik geen interesse heb. Ik vind het alleen vaak zo onbeleefd om iemand in zijn verhaal te onderbreken en zit dan iets te lang aan de telefoon om naar een verkooppraatje te luisteren waarin ik geen interesse heb 😉

 29. Dinja 27 november 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

  Haha okee sommige punten zijn zooo herkenbaar (de meeste; nummer 1, 2, 10 t/m 15 want pakjesavond blijft leuk! stiekem hoop ik nog altijd dat iemand een cadeautje in m’n schoen stop terwijl ik 25 ben hahaha)
  Ik ben ook zo’n type die vroeg naar bed wil gaan de avond voordat ik jarig ben, zodat ik de ‘gefeliciteerd’ berichtjes niet zie om 12uur ’s nachts :p)

  • Romy 27 november 2017 op 11:46 pm - Beantwoord

   Haha, alleen maar leuk dat je ook op je 25e nog zo geniet van je verjaardag en alle felicitaties. Ik vind het ook nog steeds net zo’n feest als toen ik jong was en bewaar bijvoorbeeld altijd mijn verjaardagskaartjes voor de ochtend zelf, zodat die extra bijzonder is 😉

 30. Mariska 3 december 2017 op 4:19 pm - Beantwoord

  Haha, ik doe dat ook heel vaak ja, woorden googlen als ik niet weet hoe ik het schrijf. Dus nee, daarin ben je zeker niet de enige 🙂

 31. Vivian 28 januari 2018 op 1:37 pm - Beantwoord

  Hahaha, op nummer 9 en 10 na (want als je opgroeit in het ziekenhuis word je een beetje immuun voor die geur én verdwijnt die angst voor naalden ook wel) zijn ze allemaal echt heel herkenbaar of zouden dat zijn als ik in zo’n situatie terecht zou komen haha. Dus nee, je bent zeer zeker niet de enige 😛