De toerist in eigen land uithangen, is absoluut een van mijn favoriete weekendactiviteiten. Ook afgelopen zaterdag vertoefde ik met veel plezier tussen de duizenden toeristen, minstens zoveel selfiesticks én heel veel prachtige tulpen in alle kleuren van de regenboog. Zelfs als je de titel van dit blogartikel nog niet had gezien, kun je nu vast wel raden waar ik deze zaterdag was. Juist ja, de Keukenhof! Traditiegetrouw reisde ik ook dit jaar naar Lisse af om dit prachtige bloemenpark met eigen ogen te bewonderen. Ik geef je graag een kijkje in mijn enthousiaste verslag van ons geslaagde bezoekje.

bezoek aan de keukenhof

De Keukenhof, nooit van gehoord?

Vorig jaar schreef ik ook al een artikel over de Keukenhof. Maar voor wie de Keukenhof nog niet kent: het is een groots opgezet park in Lisse met talloze bloemen die in bloei staan. Dat zijn er in 2018 in totaal meer dan 7 miljoen, waarvan wel 800 verschillende soorten tulpen (bron: website Keukenhof). Elk jaar is er een vast thema en dat is dit jaar ‘Romantiek’. Dat thema zie je terug in een prachtig bloemenmozaïek, maar ook in de exposities. Er zijn naast de bloementuinen namelijk ook een paviljoen en een grote kas, waarin allerlei bloemstukken te bewonderen zijn. Het is niet zo dat de Keukenhof elk jaar een wereld van verschil is, maar zelf vind ik het gewoonweg leuk om me elk jaar even in dit voorjaarsparadijs te wanen.

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

Ontwijk de selfiestick!

De Keukenhof is elk jaar geopend van maart tot half mei, wat betekent dat wij nog maar net op tijd waren om alle tulpen in het park dit jaar te kunnen bewonderen. Aangezien we ook nog eens een zonnige zaterdag hadden uitgekozen, waren we niet de enige met het geniale plan om naar de Keukenhof te gaan. Een bezoekje aan deze toeristische trekpleister betekende dan ook talloze selfiesticks ontwijken met gevaar voor eigen leven, zo nu en dan familiefoto’s voor toeristen maken en voortdurend opletten of je niet net door iemands foto heen loopt. Toch mocht dat de pret niet drukken en heb ik 400+ foto’s gemaakt en volop genoten van deze fijne vader-dochterdag.

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

Groene vingers in de maak?

Zelf ben ik absoluut niet gezegend met groene vingers. Mijn moeder maakt elk jaar grote indruk op buurtbewoners met haar prachtige tuin, maar het groene-vingergen heb ik helaas niet van haar meegekregen. Wel ben ik gek op bloemen en vastbesloten om ooit toch een tuinierpoging te gaan wagen. Een bezoekje aan de Keukenhof zwengelt die ambitie alleen nog maar meer aan. Al die prachtige tulpen, blauwe druifjes, gerbera’s en andere bijzondere bloemen zou ik maar al te graag op mijn eigen balkonnetje zetten. Al is het alleen al om dagelijks van dit soort lentepracht te kunnen genieten.

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

bezoek aan de keukenhof

Toeristisch stukje Nederland

Naast dat ik de Keukenhof een prachtige plek vind om een dag door te brengen, is het ook een ervaring op zich om je tussen zo veel toeristen te wanen. Het blijft toch een grappige belevenis om in je eigen land iedereen bij voorbaat maar in het Engels aan te spreken, aangezien het aantal Nederlanders zo schaars is. We zagen Indiase families in prachtige gewaden klaarstaan om een unieke familiefoto te maken, maar ook lachende Aziatische mensen die bij elke boom een halve fotoshoot wilden houden en Amerikanen die met hippe petjes foto’s maakten terwijl ze een Nederlandse hotdog naar binnen werkten. Alleen al daarom kijk je bij de Keukenhof je ogen uit!

bezoek aan de keukenhof

Keukenhof, tot volgend jaar!

We eindigden de dag met een foto van mijn vader en mij. Aangezien ik niet over de selfieskills beschik die de meeste andere aanwezigen leken te hebben, schakelden we daarvoor de hulp van een toerist in. Dat had nog wel wat voeten in de aarde. Deze foto was namelijk het resultaat van de derde toerist die ons bij het fotograferen te hulp schoot. De eerste toerist had ons als zwevende hoofden, afgesneden bij de kin en zonder enige tulpen op de achtergrond, gefotografeerd. De tweede zette ons van onderaf op de foto met twee reuzengestaltes met onderkinnen tot gevolg. De derde fotograaf had er gelukkig iets meer kaas van gegeten. Deze foto is dan ook een mooi aandenken aan een geslaagde dag. Keukenhof, ik zie je graag volgend jaar weer! ♥

Ook naar de Keukenhof?

Wil je ook nog naar de Keukenhof gaan? Check dan zeker de website Het Land van ANWB als je lid bent van ANWB. Dat scheelde ons €2,50. Van dat geld kun je toch weer mooi een Hollandse stroopwafel of een zak met bloembollen kopen in een van de vele souvenirwinkels!

Ben jij weleens bij de Keukenhof geweest? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 7 mei 2018 op 6:35 am - Beantwoord

  Geweldige foto’s van de bloemen!

 2. Femke 7 mei 2018 op 6:46 am - Beantwoord

  Ik ben er nog nooit geweest, de drukte lijkt mij namelijk verschrikkelijk haha. Zooooo ontzettend mooi met al die prachtige bloemen. Leuke foto van jouw vader en jou, goed dat je een derde fotograaf had ingeschakeld :-)!

 3. Darina 7 mei 2018 op 6:57 am - Beantwoord

  Wat een kleuren! Prachtig!

 4. Shirley 7 mei 2018 op 7:24 am - Beantwoord

  Fotopoging 3 is geslaagd, haha! Ik ben vorig jaar of alweer het jaar ervoor geweest. Het bleek niet echt mijn ding, maar was wel leuk om te zien. Ook hilarisch om tussen de hordes toeristen te staan.

  • Romy 7 mei 2018 op 6:05 pm - Beantwoord

   Haha, het is er (vooral in het weekend) inderdaad wel extreem druk! Maar het is ook wel echt heel leuk en mooi om te zien! En als je een keer doordeweeks gaat buiten de vakanties om, schijnt het alweer een stuk rustiger te zijn. Ik denk dat ik dat volgend jaar maar eens ga doen ?

  • Romy 7 mei 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad al bijna een belevenis op zich om tussen zo veel toeristen te lopen daar ?

 5. Josephine 7 mei 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Ja, de keukenhof is prachtig en heerlijk om een dagje in te wandelen! Het liefste, als het wat minder druk is. 😉 Wat heb je weer mooie foto’s gemaakt! Ook een leuke foto van jou en je vader, trouwens. Het is inderdaad altijd maar afwachten wat een ander voor foto’s maakt met je eigen camera…. Ik merk dat ik daar ook kritischer in geworden ben, sinds ik zelf fotografeer. Het gevolg: Ik sta bijna nooit meer op de foto. 😛

  • Romy 7 mei 2018 op 6:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Volgend jaar ga ik waarschijnlijk ook maar een keer doordeweeks als het een stuk minder druk is, haha. En ik herken wat je zegt over kritisch kijken naar foto’s van anderen. Ik merk dat ik vaak zelf al een goed beeld heb van hoe het volgens mij zou moeten en daardoor niet echt snel tevreden ben over foto’s die anderen van mij maken ☺️

 6. evelien 7 mei 2018 op 9:10 am - Beantwoord

  Wauw wat ziet het er super mooi uit! Zo vrolijk allemaal <3
  Liefs,
  Evelien

 7. Anna 7 mei 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Ik ben er nog nooit geweest en eigenlijk was ik van plan dit jaar te gaan… Misschien deze week nog een keertje en anders volgend jaar haha! Ontzettend mooie foto’s Romy! Liefs

  • Romy 7 mei 2018 op 6:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is inderdaad echt een prachtige plek, vooral ook om foto’s te maken ?

  • Romy 7 mei 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook naar de Keukenhof wilt gaan! Hopelijk komt het er misschien deze week nog van! Ik ben nu al heel benieuwd wat je ervan zult vinden ?

 8. Johanne 7 mei 2018 op 9:28 am - Beantwoord

  Leeeuk die foto met je vader! Had je dat niet vorig jaar ook gedaan? Of was dat ergens anders? Zou in ieder geval traditie moeten worden ;-). Vaders vinden het hartstikke leuk om met hun dochter op de foto te gaan (kwam ik dit weekend ook ineens achter!). Ik wil heel graag nog heen, maar ik vrees dat dat niet gaat lukken voor de 13e. Het weer is na woensdag ook niet meer je van het, geloof ik. Jammer, volgend jaar MOET ik wel heen dan!

  • Romy 7 mei 2018 op 6:13 pm - Beantwoord

   Haha, klopt! We hebben dit jaar besloten om hier maar een traditie van te maken, omdat het zo goed is bevallen ? Hopelijk kun jij volgend jaar ook een keer naar de Keukenhof. Het is er zo mooi. En dan kun je ook meteen je 50 mm-lens gebruiken voor mooie bloemenfoto’s ?

 9. Melissa 7 mei 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Super leuk om te zien! Ik ben best benieuwd naar de Keukenhof en wilde vorige week gaan, maar wij schrokken een beetje van de prijs haha. Die korting is dan mooi meegenomen! Volgend jaar ga ik wel en plan ik het iets beter. Het ziet er allemaal schitterend uit.

  • Romy 7 mei 2018 op 6:14 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je volgend jaar ook naar de Keukenhof wilt gaan! De entree is inderdaad wel wat prijzig, maar meestal zijn er gelukkig wel goede kortingsacties te vinden. Dat scheelt in ieder geval al een beetje ?

 10. Sarah 7 mei 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Super mooie foto met je vader! Wel grappig dat het drie pogingen heeft gekost eer iemand een mooie foto wist te trekken. Wanneer ik word gevraagd een foto van een onbekende te maken probeer ik altijd extra mijn best te doen en ook wat extra foto’s te maken, voor de zekerheid. Haha.
  Zelf ben ik ook al enkele keren in de Keukenhof geweest en vond ik dat echt wel de moeite. Enkel die drukte éh. Dat is dan altijd wel eventjes doorbijten.

  • Romy 7 mei 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, het is altijd even afwachten of vreemden mijn camera begrijpen 😉 Zelf doe ik ook altijd extra moeite als ik een foto voor iemand anders maak en maak ik dan zeker een aantal foto’s, maar ik begrijp ook dat niet iedereen echt fan is van fotograferen.
   Wat leuk dat je ook al meerdere keren naar de Keukenhof ben geweest! De drukte is inderdaad wel een dingetje, maar verder vind ik het geweldig om daar rond te lopen.

 11. Merel 7 mei 2018 op 11:38 am - Beantwoord

  Wat een geweldige kleurige foto’s ?

 12. Anna 7 mei 2018 op 11:39 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto samen met je vader! Haha, foto’s laten maken door anderen kan soms nog wel eens tegenvallen he :p Helaas heeft niet iedereen fotografie skills. Ik ben zelf nog nooit naar de Keukenhof geweest, het ziet er wel prachtig uit! In de provincie Groningen hebben we gelukkig ook een aantal tulpenvelden, dat is een stukje dichterbij :-).

  • Romy 7 mei 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Tulpenvelden zijn ook altijd goed natuurlijk! Wat leuk dat je daar ook foto’s hebt gemaakt laatst!
   Haha, het is inderdaad even afwachten hoe goed de foto’s zijn die anderen maken. Ik heb het idee dat ik nogal kritisch ben geworden sinds ik zelf gek ben op fotografie 😉

 13. Lianne 7 mei 2018 op 11:53 am - Beantwoord

  Wauw al die bloemen… Wat prachtig! Ik zou er zo graag eens heen willen 🙂 Helaas gaat dat deze week niet meer lukken denk ik, om zo snel nog iemand te bemachtigen die met me mee kan/wil gaan. Ik denk dat ik er alvast een datum voor ga prikken voor volgend jaar!

 14. Sandra 7 mei 2018 op 1:22 pm - Beantwoord

  Ik hou van deze foto’s! ♡ oHoe dichtbij ik ook woon bij de Keukenhof, ik ben er nog nooit geweest. Haha, echt erg. Die drukte staat mij altijd zo tegen, maar ik vind dat ik gewoon een keer moet gaan. Ik houuuu van bloemen! Mijn vriend was degene die de video’s voor de Keukenhof dit jaar maakte en is de afgelopen weken zoooo vaak geweest. Hij zei ook dat het thema ‘De liefde’ van dit jaar wel leuk is. 🙂

  • Romy 7 mei 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Superleuk als je volgend jaar ook een keer naar de Keukenhof gaat! Het is zeker een aanrader 🙂

  • Romy 7 mei 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf dat je vriend de video’s voor de Keukenhof heeft gemaakt! Ik ga er snel eentje bekijken op de Keukenhof-site. Ben wel benieuwd nu natuurlijk! 🙂
   En het is zeker een aanrader om ook eens naar de Keukenhof te gaan! Het schijnt dat het er doordeweeks een stuk rustiger is, vooral als je midden in de week gaat buiten de vakanties om. Ik denk dat ik dat volgend jaar ook maar eens ga doen 😉

 15. Anouk 7 mei 2018 op 1:51 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kleurrijke foto’s! Jammer dat het zo ver weg Is vanaf Drenthe, anders zou ik er graag heen gaan (:

  • Romy 7 mei 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Mocht je ooit in de buurt zijn van Lisse, dan kan ik je in ieder geval echt aanraden om eens een kijkje te nemen bij de Keukenhof!

 16. Vivian 7 mei 2018 op 2:57 pm - Beantwoord

  Superleuke foto’s heb je gemaakt! En wat leuk dat je dit met je vader samen hebt gedaan. Ik ben een aantal jaar geleden ook in de Keukenhof geweest en vond het ook enorm leuk, echt een ervaring op zich!

 17. Elisabeth 7 mei 2018 op 3:42 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ben zelf nog nooit naar de Keukenhof geweest, maar staat wel op mijn lijst om ooit nog eens te doen.

  • Romy 7 mei 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Superleuk dat jij misschien ook een keer naar de Keukenhof wilt gaan. Hopelijk lukt dat snel 🙂

 18. Evelyne 7 mei 2018 op 7:43 pm - Beantwoord

  Ik ben al enkele keren in De Keukenhof (zo grappig, want wij zeggen De er absoluut niet voor) geweest. Prachtig vind ik het daar, alleen heb ik last met al het volk die er rondloopt, haha! Vorig jaar was ik op een evenement met oude auto’s en Rockabilly. Man, telkens ik wou fotograferen liep iemand voor mijn lens 😀 Hatelijk! Dan heb ik opeens geen zin meer. En zo is dat ook in een dergelijk park als Keukenhof. :p

  • Romy 7 mei 2018 op 7:51 pm - Beantwoord

   Haha, precies die ervaring heb ik ook met de Keukenhof! Als je dacht een mooie foto te kunnen maken, liepen er steeds weer mensen voor je lens langs. Oeps! Wel leuk dat je al een aantal keer bij de Keukenhof bent geweest! Het zou soms alleen ideaal zijn als het er inderdaad ietsje rustiger is 😉

 19. Rachel 7 mei 2018 op 8:18 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige en vooral fleurige foto’s zeg, looking good! Ik ben er nog nooit geweest haha, oeps!

  • Romy 8 mei 2018 op 8:21 am - Beantwoord

   Dankjewel! En mocht je ooit in de buurt van de Keukenhof zijn, dan is een bezoekje zeker de moeite waard ?

 20. Simone 8 mei 2018 op 3:39 pm - Beantwoord

  Ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest. Nu moet ik ook bekennen dat dat niet het uitje zou zijn wat het eerst in mij opkomt. Het trekt mij niet zo. Maar daarentegen heb je wel super mooie foto’s kunnen maken!

  • Romy 9 mei 2018 op 12:40 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 De Keukenhof is inderdaad wel iets waar je echt van moet houden, dus ik snap dat het niet iedereen evenveel trekt 😉

 21. Nikita 8 mei 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

  De zomer spat van je foto’s af. Ik kreeg op slag het gevoel van het zonnetje op mijn huid. Hoewel dat niet zo moeilijk in te beelden is met deze temperaturen natuurlijk. Ik ben er nog nooit geweest omdat ik Belg ben, maar ik wil er zeker wel eens komen. Die mooie tulpen en de natuur. Ook bij dit soort foto’s bedenk ik me altijd dat de mens magie kan produceren, maar niemand kan tegen de schoonheid van de natuur op. Die bloeit toch het allerhardst.

  • Romy 9 mei 2018 op 9:52 pm - Beantwoord

   Absoluut! Wat is de natuur toch onwijs mooi, zeker in het mooie lentezonnetje! Mocht je ooit in Nederland zijn, dan kan ik je een bezoekje aan de Keukenhof zeker aanraden. Ik vind het altijd zo’n magische plek om te zijn 🙂

 22. Odetta 16 mei 2018 op 8:49 am - Beantwoord

  Ondanks het feit dat mijn opa en oma in Lisse op een steenworp afstand daar vandaan woonden ( je kon toen de weg er naartoe vanuit de woonkamer zien, maar door de omlegging van de straten en een heuvel niet meer), gingen wij nooit naar de Keukenhof. Wel vaker daar buitenom gewandeld. Later ben ik nog met mijn oudere broer geweest, maar toen was alles bijna uitgebloeid. Paar geleden zijn wij samen met mijn oom naar het Castlefest geweest. Een echte aanrader. Daar lopen mensen verkleed rond als ridders, elfen, trollen, steampunkfans etc. rond. Dan rijst meteen in mij de vraag: “Wat voor een werk doen deze mensen in het dagelijkse leven?” Dat vind ik het fascinerende hiervan. Een soort van “Jambers”-effect: “Overdag is hij een belastingambtenaar, maar in het weekend gaat hij verkleed als elf!”

  • Romy 17 mei 2018 op 6:46 am - Beantwoord

   Ik ken inderdaad meerdere mensen die (soms zelfs jaarlijks) naar Castlefest gaan. Een aantal vrienden van mij zijn groot fan. Het lijkt mij ook best leuk om daar eens rond te lopen, maar dan voorla om stiekem mee te kijken naar alle mooie kostuums. Inderdaad wel grappig om je te bedenken dat de verklede mensen soms eigenlijk heel serieuze banen hebben. Een vriend van mij werkt op de universiteit en gaat jaarlijks in kilt naar Castlefest. Dat vind ik eigenlijk wel leuk om te beseffen 🙂

Recente blogs