Collage outfits

Bij deze 10 winkels koop ik graag kleding!

 • 14 juli 2018
 • 27 Reacties
Categorieën: Outfits

Roze, blauw, knalgeel en opvallende bloemenpatronen? Mijn kledingkast hangt vol met items die niet bepaald standaard zijn. Om goed te slagen voor kleding die bij mijn stijl past, kom ik dan ook op verschillende plekken. Met winkels als Zara en Mango heb ik niet zoveel, alhoewel ik weleens bij bijvoorbeeld Primark of H&M te vinden ben. Maar over het algemeen heb ik andere adresjes waar ik slaag voor wat ik zoek. Benieuwd waar je kleding à la Romy kunt vinden? Dit zijn mijn 10 favoriete adresjes. (#nospon!)

favoriete kledingwinkels kleurrijke kleding vaker vrolijk

 • Tweedehands. Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je vast dat ik graag op jacht ga naar tweedehands vondsten. Vooral bij de kringloopwinkel weet ik goed te slagen, maar ook ga ik regelmatig naar de IJ-hallen. Als je unieke items wilt vinden waar niet heel Nederland al in rondloopt, dan is tweedehands winkelen echt een uitkomst. Tussen de soms ouderwetse of zelfs ietwat clowneske kledingstukken zijn oprecht prachtige pareltjes te vinden. Mijn beste vondst? Deze Vans met bloemen!
 • Top Vintage. Absoluut mijn favoriete webwinkel voor kleding! Bij Top Vintage kun je – zoals de naam al doet vermoeden – terecht voor mooie items in vintage stijl. Je vindt hier retrojurken, petticoats en opvallende pumps, maar ook meer basic items. Van ananasprintjes tot romantische bloemen of juist neutrale kleuren, er is bijna niets in deze webshop wat ik niet mooi vind. De kleding is niet altijd even goedkoop, maar vooral voor hun jassen (deze bijvoorbeeld!) en tassen tel ik zo nu en dan met liefde iets meer geld neer.
 • Anna Field en Dorothy Perkins via Zalando. Online windowshoppen is een van mijn guilty pleasures en daarvoor surf ik vaak naar Zalando. Vaak zijn het de items van de merken Anna Field en Dorothy Perkins die uiteindelijk in mijn winkelmandje belanden. Beide merken hebben veel mooie, vrouwelijke jurken. Mijn blauwe jurk met bloemen is bijvoorbeeld van Anna Field en mijn knalroze etui-jurk is van Dorothy Perkins.
 • C&A. Ooit dacht ik dat C&A vooral een winkel voor oudere dames is, maar inmiddels loop ik er regelmatig binnen. Tegenwoordig verkoopt C&A ook echt wel leuke kleding voor tieners, twintigers en dertigers. Specifiek bij de merken Clockhouse en 27 Dresses slaag ik regelmatig. Zo kocht ik dit jurkje uit de Bio Cotton-lijn van C&A, is mijn paarse kerstjurk afkomstig van C&A en tikte ik er ook mijn favoriete T-shirt met kant op de kop.
 • Stradivarius. Vooral voor basics vind ik Stradivarius een geweldige winkel. Ik ben nogal kritisch wat broeken betreft en vind bijna niets fijn zitten, maar bij Stradivarius ben ik toch al eens geslaagd voor een roze pantalon en een fijne spijkerbroek. Ook hebben ze hier regelmatig leuke truien (zoals deze okergele) en verkopen ze regelmatig mooie tassen voor een fijn prijsje.

favoriete kledingwinkels kleurrijke kleding vaker vrolijk

 • My Jewellery. Deze kleine (web)winkel heeft misschien geen enorm uitgebreid aanbod, maar ook dat is soms wel fijn. In hun bescheiden collectie zijn vaak unieke items te vinden. Zo hebben ze bedrukte colbertjes, opvallende pantalons en geweldige jurkjes in felle kleuren. Hun fysieke winkels, bijvoorbeeld in Utrecht en Breda, zijn trouwens ook ware snoepwinkels om in rond te lopen.
 • Steps. Bij Steps loop ik vaak naar binnen, maar uiteindelijk koop ik er bijna nooit iets. Ze hebben regelmatig geweldige jurken en prachtige rokken te koop, maar aan veel items hangt wel een prijskaartje. Alleen voor speciale gelegenheden of in de sale wil ik nog weleens iets meenemen. Wel zoek ik soms stiekem op Marktplaats naar items van Steps om die iets voordeliger te scoren.
 • H&M. Met H&M heb ik een haat-liefdeverhouding. Vaak vind ik hun jurkjes wat kort of zitten er (bedoelde) gaten op plekken waar ik niet per se een gat hoef. Denk aan een enorm lage rug of gaten bij je taille. Toch slaag ik nog weleens bij H&M voor leuke zomerjurkjes, lange rokken of mooie jasjes. En hun Conscious-collectie met biologisch katoen móet ik gewoon altijd even bekijken.
 • Van Haren. Voor schoenen ga ik vaak naar Van Haren. Ze hebben er leuke, opvallende sneakers, mooie laarsjes, sleehakken waar mijn hart sneller van gaat kloppen en soms ook mooie schoenen met print. En dat alles meestal heel budgetproof!
 • Marktplaats en United Wardrobe. Op deze twee sites/apps zoek ik nogal eens naar kleurrijke kleding. Ook al koop ik er niet heel vaak items, alleen al rondkijken vind ik leuk. Extra handig is dat je prima kunt zoeken op een term als ‘gele jurk’ of op zoek kunt gaan naar kleding van merken die je wel heel mooi maar ook duur vindt. Ik heb bijvoorbeeld mijn Oilily-tas via Marktplaats op de kop getikt voor een mooi prijsje.

Waar koop jij het liefst kleding?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 14 juli 2018 op 8:17 am - Beantwoord

  Topvintage vind ik ook geweldig! Ik shop graag bij Esprit, C&A, soms H&M en bij de Bijenkorf.

  • Romy 14 juli 2018 op 9:52 am - Beantwoord

   Leuk om te horen waar jij het liefst je kleding koopt! Bij de Bijenkorf moet ik eigenlijk ook wat vaker kijken. Ik vind hun kleding soms wat duur, maar er hangen wel mooie, kwalitatief goede merken tussen.

 2. Daenelia 14 juli 2018 op 11:17 am - Beantwoord

  Je hebt wel een beetje mijn smaak, ondanks dat je hele andere stukken draagt dan ik XD Dus of ik ben erg jong voor mijn leeftijd … Nee, laten we het daar maar op houden: ik ben jong voor mijn leeftijd. Zelf koop ik op dit moment ook bij C&A, maar dat is uit noodzaak (geen cent te makke, ben aardig wat maten kwijtgeraakt en het einde is nog niet helemaal in zicht). Toch hebben ze als je goed zoekt inderdaad leuke kleding. Verder koop ik vaak iets wat ik leuk vind, als ik toevallig een winkel binnenloop. Gek genoeg vind ik nooit iets als ik speficiek op zoek ga naar een kledingstuk. Balen dat ik laatst een ontzettend leuke (en toegegeven dure) outfit had samengesteld bij de Bijenkorf, maar dat de broek net een halve centimeter te strak zat.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:31 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je bij veel dezelfde winkels shopt! C&A is altijd een goede optie voor leuke kleding en ook nog eens vaak heel betaalbaar. Verder is het inderdaad ook weleens leuk om toevallig mooie items te scoren als je ergens zonder iets te zoeken een winkel binnenstapt. Dan vind je vaak om een of andere reden leukere dingen dan als je iets specifieks zoekt 😉
   Jammer dat de broek die je laatst kocht niet goed paste! Misschien is United Wardrobe een optie om er nog iets aan te verdienen?

 3. Iris 14 juli 2018 op 11:45 am - Beantwoord

  Ik vind H&M en Zara altijd wel erg leuk

 4. Anja - Minimalist Dutchie 14 juli 2018 op 12:40 pm - Beantwoord

  Haha, ik ben dus wel van de strakke lijnen en basic patronen en heb dus ook wel heel andere favorieten. Ik houd van kleding met een bijzondere stof of schnit, iets edgy zonder dat het direct opvalt. In tijgerprint zal he me ook nooit zien.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:32 am - Beantwoord

   Klinkt ook als een mooie kledingstijl! En juist leuk dat je duidelijk een eigen stijl voor ogen hebt. Het maakt het straatbeeld juist leuker als niet iedereen dezelfde kledingsmaak heeft 🙂

 5. Lianne 14 juli 2018 op 2:47 pm - Beantwoord

  Leuke adresjes noem je op! Topvintage vind ik ook geweldig, maar helaas wel heel prijzig. H&M vind ik de laatste jaren niet meer zo leuk. Ik ben ook van plan om veel meer tweedehands te gaan shoppen en op marktplaats en dergelijke te kijken.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:35 am - Beantwoord

   Inderdaad jammer dat Top Vintage soms wat duurder is. Ze hebben wel regelmatig sale (ook nu!), dus meestal koop ik leuke items in de sale. En ik zoek ook nog weleens op Marktplaats of United Wardrobe naar kleding bij Top Vintage vandaan komt. Dat maakt het net iets betaalbaarder 🙂
   Leuk dat jij ook meer tweedehands kleding wilt gaan kopen! Juist tweedehands vind je nogal eens heel leuke en unieke items.

 6. Geke 14 juli 2018 op 3:17 pm - Beantwoord

  Leuke – en voor mij ook een paar nieuwe – adresjes heb je gebundeld in deze blog, dank je wel! Ik ga eens op ontdekking 🙂

  Voor het moment ben ik blij ontdekt te hebben dat ze op de onlineshop van H&M veel meer in maat 32 hebben dan in de winkel. Voor de rest is het vooral kijken waar ik iets vind dat niet te groot / wijd is want heb de indruk dat de maten alsmaar groter worden. Bij Zalando vind ik af en toe wel iets, van verschillend merken maar het blijft zoeken.
  Wilde eigenlijk proberen om over te stappen naar faire kleding maar die maten en modellen zijn nog groter getailleerd vaker dan de andere merken.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:38 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je iets hebt aan een paar van mijn kledingshoptips!
   Wel lastig inderdaad als de standaardmaten vaak iets te groot vallen, zeker als je eigenlijk naar fair fashion zou willen overstappen. Ik weet dat ze bij Zalando een Petite-collectie hebben, waarbij kleding ook in kleine maatjes wordt aangeboden. Maar misschien ken je die collectie al 🙂 Misschien is United Wardrobe of Marktplaats ook een goede optie. Tweedehands vind je een enorm aanbod, dus daar heb je vaak ook wel iets meer keuze in bijvoorbeeld maat 32.

 7. Irene 14 juli 2018 op 5:32 pm - Beantwoord

  Ik ben ook fan van C&A! Vooral hun huidige collectie vind ik echt super tof! Verder vind qua merken Ichi en Vila heel leuk dus dat shop ik soms via Zalando. En voor de rest is Stradivarius hier ook favoriet, samen met Pull&Bear en Bershka. Bij H&M Vind ik online wel vaak mijn ding maar als ik eens langs ga in de winkel, valt het me altijd tegen.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:40 am - Beantwoord

   Leuke winkels noem je! Bij Pull & Bear en Bershka vind ik ook nog weleens leuke dingen 🙂 En Vila is inderdaad een prachtig merk! Ichi ken ik nog niet, dus daar ga ik meteen eens naar kijken.

 8. Jacqueline 14 juli 2018 op 5:46 pm - Beantwoord

  Topvintage ben ik ook wel fan van, alhoewel ik er niet heel vaak wat koop. In Rotterdam heb je twee winkels vlakbij elkaar op de Nieuwe Binnenweg: Movimento en Knetter. Daar slaag ik altijd wel en moet ik me echt inhouden om niet teveel uit te geven. Denk dat die winkels ook wel wat voor jou zijn, lekker vrolijke kleuren enzo.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:41 am - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt goed! Nu maak je me heel nieuwsgierig naar die winkels. Ik ga ze even noteren voor als ik een keer een dagje naar Rotterdam ga 🙂

 9. Elisabeth 14 juli 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

  Ik ben ook groot fan van tweedehands. Verder af en toe de C&A en de h&m. Verder niks eigenlijk.

 10. Saskia 14 juli 2018 op 10:07 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen waar jij je kleding vandaan haalt. Ik koop voornamelijk bij H&M, C&A, Primark en New Yorker.

 11. bychristiana 15 juli 2018 op 11:31 am - Beantwoord

  Ik kom net als jiij ook graag bij Stradivarius en bij van Haren voor schoenen;-) Verder shop ik graag bij Zara en Mango. In tassen heb ik een wat duurdere smaak, die koop ik graag van Liu Jo of Kate Spade. Dan heb je echt tijdloze modellen die perfect te combineren zijn met allerlei verschillende outfitjes.

  • Romy 16 juli 2018 op 12:20 am - Beantwoord

   Zo af en toe mag je jezelf ook best op iets moois en iets duurders trakteren, zeker als zo’n tas heel lang mee gaat 🙂 Leuk om te horen waar jij graag shopt!

 12. Johanne 15 juli 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

  Jaa, ik vind de jurkjes van Dorothy Perkins ook zo leuk! En het fijn is dat Zalando gewoon een hele lading petite-kleding van het merk aanbiedt. Zo blij mee! En ik vind af en toe ook wel wat pareltjes bij C&A. Vroeger was het misschien niet veel soeps, maar vind het oprecht steeds beter worden. Mijn vriend, de meest kritische man die ik ken ;p, koopt er altijd zijn truien. Wist trouwens niet dat My Jewellery een winkel in Utrecht heeft. Binnenkort maar eens kijken. En liefde voor jouw stijl <3

  • Romy 16 juli 2018 op 12:31 am - Beantwoord

   Ja, die lijn is volgens mij ideaal voor als je iets kleiner bent! Kun je toch de mooie jurken van dat merk dragen 🙂 Leuk om te horen dat jij de verandering van C&A ook hebt gemerkt en dat zelfs je vriend er graag komt. Dat zegt toch wel wat 😉
   De winkels van My Jewellery zijn echt leuk! Ze zijn meestal piepklein, hoor, maar wel heel leuk ingericht en het straalt gewoon zo’n gezellig sfeertje uit. Die in Utrecht zit op loopafstand van het station 🙂
   Dankje voor je leuke, enthousiaste reactie trouwens!

 13. Nikita 16 juli 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

  Mijn kledij komt meestal van de C&A of H&M. Primark vind ik geweldig, maar die ligt niet bij de deur. Als ik naar de stad ga is het toch echt wel meestal C&A of H&M. Maar ik probeer ook soms in die kleinere winkeltjes kleding te kopen. In Oostende (en in Brugge waarschijnlijk ook wel) zitten zoveel kleinere onbekende winkeltjes die soms hele leuke dingen hebben voor heel weinig geld. Het is niet zo dat ik straatarm ben, maar er is niks mooiers dan een pareltje vinden voor weinig geld. Als ik mijn stijl met mijn klasgenoten vergelijk ben ik anders. Onze klas kleedt zich echt gemakkelijk naar de laatste mode. Maar daarom irriteren we elkaar niet of kleineren we elkaar niet. Of kleineerden beter gezegd. Ik merk wel dat ik tegenover mijn leeftijdsgenoten een andere stijl heb, er liggen kledingstukken in die in de mode zijn, maar ook dingen die totaal anders zijn. Maar dat maakt mij, mij. Dat is wie ik ben. Ik voel me gelukkig altijd goed in mijn vel in mijn eigen kleding, wat ik vroeger niet had. Toen ik nog maar pas naar het middelbaar ging was ik altijd bang voor reacties van klasgenoten en gepest, dus deed ik maar aan wat ‘correct’ was. Maar dat doe ik nu niet meer. Als ik zin heb om een t-shirt van de minions aan te doen, zal ik dat ook gewoon doen. Zonder schaamte.

  • Romy 16 juli 2018 op 11:33 pm - Beantwoord

   Je bent een mooi mens! Ik vind het mooi dat je vooral draagt waar jij je goed bij voelt. Ook ik ben dat de afgelopen jaren steeds meer gaan doen en ben nu heel blij met mijn eigen stijl, ook al weet ik dat niet iedereen het mooi zal vinden wat ik aantrek. Het zou toch zonde zijn als iedereen precies hetzelfde draagt! 🙂
   De onbekende winkeltjes waar jij het over hebt, zijn inderdaad ook vaak tof. Ik vind het zelf ook een leuke uitdaging om betaalbare kledingstukken te vinden waar niet iedereen in rondloopt. Juist daarom vind ik ook tweedehands shoppen vaak zo leuk 🙂

 14. Mirthe 16 juli 2018 op 8:06 pm - Beantwoord

  Haha, ik raad Van Haren ook altijd aan als budget schoenenwinkel! Ik haal daar altijd sneakers vandaan. Over de C&A hoor ik ook steeds vaker goede verhalen, grappig is dat want ik was er na mijn 12/13e nooit geweest. Verder heb ik een best andere kledingsmaak dan jij, wat strakker en simpeler en ik kom ook daarvoor graag bij Stradivarius maar daarnaast vooral bij Monki en weekday, maar ik probeer wel meer kleur te dragen en daarin ben jij wel echt een voorbeeld! Maar ik vind het ook heel leuk om te zien dat met de mode van nu eigenlijk overal felgekleurde kleding in de schappen hangt.

  • Romy 16 juli 2018 op 11:37 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook iets meer kleur wilt gaan dragen! Dat kun je ook prima combineren met een iets strakkere en meer simpele kledingstijl trouwens. Juist leuk om dan toch een klein beetje kleur aan je outfit toe te voegen, zeker nu er in veel winkels mooie kleurrijke kleding te vinden is 🙂

 15. Margo 18 juli 2018 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een leuke blogpost! Je inspireert me hiermee 🙂 We shoppen best veel bij dezelfde winkels, haha!

  • Romy 18 juli 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Ah leuk om te horen! En ik voel me best vereerd dat ik je met mijn artikel heb kunnen inspireren, omdat ik jouw blog ook altijd graag lees 🙂

Recente blogs

Mijn favoriete kijktips (op tv, YouTube en NLZIET) van dit moment

6 januari 2022|Lifestyle|

Voor écht mooi of spannend kijkvoer ga ik graag goed zitten. Ik ben nogal een kritische tv-kijker (Bart kan erover meepraten…). Niet veel programma komen door mijn strenge keuring heen en gun ik een paar uur van mijn tijd. Maar soms ontdek ik op tv, op YouTube of op NLZIET programma’s, video’s of series die me zó raken dat ik er goed voor ga zitten. Ik deel mijn 9 favoriete kijktips van dit moment met je. Van intens mooie tv-programma’s tot inspirerende YouTube-video’s die de spijker op zijn kop slaan.

Lichte slaper? 11 tips om niet overal wakker van te worden!

25 april 2023|Lifestyle|

Een lichte slaper kun je mij zeker noemen. Tot twee jaar geleden werd ik van elk wissewasje wakker. Als Bart 's nachts naar het toilet ging, zat ik al rechtop in bed (terwijl de lieve jongen nog zo zijn best deed om op zijn tenen naar de wc te lopen). En 's zomers waren het vaak de musjes die me iets eerder dan de bedoeling was wakker kwetterden. Tja, alert zijn is best handig, maar niet per se op het moment dat je gewoon in dromenland wilt zijn. Daarom ben ik sinds twee jaar dingen gaan veranderen waardoor ik nu wél door Barts nachtelijke toiletbezoekjes heen slaap en niet meer van alles wakker word. Dit zijn 11 tips van mij voor andere lichte slapers.

Dierendag | 10 koestermomenten met Paco & Beertje

4 oktober 2017|Lifestyle|

Oeps, ik zat zo met mijn hoofd nog in Lissabon dat deze ene speciale dag me bijna was ontgaan. 4 oktober. Dierendag. Oké, eigenlijk kunnen onze katten elke dag wel van een speciale behandeling genieten. Inclusief vertroetelmomentjes, eten dat op hun wensen is afgestemd en de muizen die we soms - door de katten ontleed en wel  - voor hen wegruimen. Maar hé, je moet iets overhebben voor de bijzondere en onvoorwaardelijke liefde van je huisdier. En voor al het andere wat je ervoor terugkrijgt. Daarom zet ik graag onze Paco en Beertje vandaag in het zonnetje. Hier komen, in het kader van Dierendag, 10 momenten die ik koester met onze katten.