aaaaa 9

Ik in bikini? | Na 10 jaar wil ik het weer proberen!

 • 9 mei 2018
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Zelfliefde

Bikinistress, wie kent het niet? Al in maart lees je overal tips om een bikini-body te creëren. Vrouwen willen op tijd een zomerkleurtje hebben, duiken de sportschool in of voelen zich onzeker over hun welbekende B’s (billen, benen, buik en borsten). Mijn onzekerheid over mijn lichaam zorgde ervoor dat ik al minstens 10 jaar geen badkleding meer heb gedragen. Een bikini, tankini of zelfs een badpak kwam mijn zomerkoffer in. Toch belandde er dit jaar weer eens een bikini in mijn online winkelmandje. Als stok achter de deur om mijn bikinistress voor het eerst na al die jaren aan te pakken!

bikinistress toch in bikini

Onzekerheid is een bitch

Van mijn laatste keer in bikini (10 jaar geleden dus) herinner ik me nog dat mijn handdoek dienst deed als camouflagemateriaal dat ik “hard nodig” had om op het strand te liggen. De redenen daarvoor wisselden. Soms voelde ik me te dik, soms juist te dun (en dat met hetzelfde gewicht – toch knap!). Maar vooral voelde ik me extreem kwetsbaar wanneer ik in het openbaar mijn lichaam liet zien. Het was alsof ik zonder handdoek al mijn onzekerheid aan de hele wereld zou tonen. Mijn tengere figuur, mijn kont die in niets op die van Kim Kardashian lijkt, mijn knokige knieën en mijn opgezette voeten. In een bikini zou niets meer verborgen blijven onder een laagje stof.

Lang leve body positivity!

Nog altijd worstel ik met die onzekerheid. Wel heb ik meer dan ooit de drive om een stap te zetten over het randje van mijn comfortzone. Zo draag ik vaker panty’s in plaats van donkere leggings en heb ik inmiddels zelfs een paar broeken (eng!) in de kast liggen. Wat mij daarbij helpt? De gedachte dat ik niet de enige ben die weleens onzeker is over haar lichaam. Talloze vrouwen (dun of dik, kort of lang!) doen steeds weer een dappere poging om over hun onzekerheid heen te stappen. De inspirerende en prachtige Margo is daar een heel mooi (letterlijk!) voorbeeld van. Lang leve de beweging van body positivity als alternatief voor gephotoshopte lichamen met onrealistische verhoudingen en vlekkeloze huidjes! Dat inspireerde mij om me óók aan een bikini te wagen.

bikinistress toch in bikini

De zoektocht naar dé bikini

Toen ik op de bikini-pagina van LASCANA stuitte, wist ik het meteen. Hun aanbod van vrolijke bikini’s in alle soorten en maten was dé reden om een bikini in huis te halen en eindelijk de stap te wagen. Maar ja, wat kies je uit alle mooie bikini’s als je nul bikini-ervaring hebt? Ik ging uiteindelijk voor de bikini hierboven met vrolijke kleuren (ha, vast geen verrassing!) en schouderbandjes. Een bewuste keuze, omdat ik als de dood ben dat ik een bikinitop met haltersluiting opeens in het water zie dobberen. De bikini die ik uiteindelijk uitkoos, vond ik perfect. Geen mini-broekje, halve string of een topje dat weinig aan de verbeelding overlaat. Maar gewoon een fleurige en nette bikini  met kraaltjes als details! Een bikini dus die deze eerste stap in badkleding voor mij vast iets leuker maakt.

En nu de daad bij het woord voegen dus!

Natuurlijk zou het helemaal te gek zijn als ik nu de hele zomer doorbreng in bikini. Met mijn melkflessen liggend op het strand onder de Hollandse zonnestralen, zonnend in de tuin of relaxend aan het zwembad. Maar ik heb geleerd dat het niet erg is om uitdagingen soms stap voor stap aan te gaan. Een bikini aantrekken na al die jaren is al een ding op zich, dus ik wil het doen zoals het voor mij goed voelt. Misschien een keer op een badkledingdag naar de wellness, een keer in mijn bikini in een bubbelbad zitten of een keer naar een meertje waar ik nauwelijks mensen ken. Als dat deze zomer één keer lukt, dan zou dát me al trots maken.

Wat voor badkleding draag jij in de zomer?

bikinistress

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 9 mei 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Just do it! Je hebt een geweldige bikini uitgekozen om te shinen op het strand

 2. Meaghan 9 mei 2018 op 7:31 am - Beantwoord

  Wat een mooie, vrolijke bikini! Gewoon lekker aan doen van de zomer op het strand. Iedereen praat maar over die perfecte bikini-body, maar eenmaal op het strand aangekomen, zie je vrij weinig mensen die dat hebben hoor. Iedereen ziet er anders uit. De een wat dikker, met wat vetjes, de ander juist wat slanker of gespierder. De een bleker en de ander donkerder. Wanneer ik op het strand ben, kom ik zelden iemand tegen met het perfecte lichaam, dus lekker niet van aan trekken en gewoon die mooie bikini showen!

  • Romy 9 mei 2018 op 6:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne motivatieboost! Je hebt helemaal gelijk dat niemand perfect is en eigenlijk zijn mensen op het strand waarschijnlijk meer met hun eigen lichaam bezig dan met dat van een ander. Dat helpt al een beetje relativeren ?

 3. Darina 9 mei 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Je hebt een prachtige bikini uitgezocht! Ik herken de onzekerheid wel maar ik heb mij er ook overheen gezet. Dat was zeker niet makkelijk maar een mooie bikini doet heel wat 🙂

  • Romy 9 mei 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Absoluut! Met een mooie bikini die je een goed gevoel geeft, gaat het al een stuk makkelijker. Ik ben ook helemaal blij met dit exemplaar 🙂

 4. Wat een leuke en vrolijke bikini! Maar Romy, naar 10 jaar werd het echt wel weer tijd. Je hoeft nergens onzeker over te zijn!

  • Romy 9 mei 2018 op 9:58 pm - Beantwoord

   Dat is lief! Dankjewel! 🙂 Het werd inderdaad ook wel echt een beetje tijd na al die jaren, haha.

 5. Els 9 mei 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Het is wel echt een bikini die bij je past! Hopelijk lukt het stapje voor stapje. Ik heb ook echt melkflessen :-(. Ik doe alleen een bikini aan naar het zwembad :-).

 6. Sija 9 mei 2018 op 8:57 am - Beantwoord

  Ik herken het wel wat je zegt. Ik zoek altijd bikini’s uit die bij mijn lichaam passen zodat ik me zekerder voel. Je moet even een drempeltje over maar inderdaad gewoon doen! 🙂

  • Romy 9 mei 2018 op 9:59 pm - Beantwoord

   Gelukkig ben ik niet de enige met melkflessen, haha. Zelfs als ik een hele zomer op het strand zou liggen, zou ik nog niet bruin zijn 😉 Ik kan hooguit rood worden van verbranding, haha.
   Leuk om te horen dat je de bikini bij mij vindt passen! 🙂

  • Romy 9 mei 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

   Precies! Het is allemaal best wel spannend, waarschijnlijk voor iedereen die een bikini draagt, maar eigenlijk moeten we dat drempeltje “gewoon” over 🙂

 7. Anna 9 mei 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een leuke vrolijke bikini! Ik heb een nogal curvy lichaam, waardoor ik meestal met top en onderkant moet wisselen. Te groot topje, perfect broekje of perfect topje, te klein broekje. Hierom draag ik meestal een badpak, maar een fijne bikini staat nog wel op mijn wensen lijstje! Was het maar zo makkelijk als bij mannen… gewoon een broek 😉 Liefs!

  • Romy 9 mei 2018 op 10:04 pm - Beantwoord

   Haha, mannen hebben het inderdaad wel lekker makkelijk qua badkleding! Wel lastig als je zo moet mixen en matchen qua topjes en broekjes, maar gelukkig zijn er ook heel wat mooie badpakken te vinden tegenwoordig. Ik heb daar ook nog even naar zitten kijken, want er zitten echt mooie exemplaren tussen 🙂

 8. Lianne 9 mei 2018 op 11:57 am - Beantwoord

  Die bikini is zo leuk 🙂 Goede reden om er eens voor te gaan en hem eens lekker aan te trekken! Wat fijn dat je de onzekerheid de baas wilt zijn <3 Jij bent echt zo goed bezig lieve Romy! <3

 9. Johanne 9 mei 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

  Stap voor stap! Die zekerheid komt vanzelf wel. Weet ik zeker! Ik draag altijd een bikini. Of ja, niet altijd. Maar wel op het strand, bij meertjes en in zwembaden. Dat zou wat zijn zeg, als ik in bikini op kantoor verscheen ;p. Maar goed. Ieder jaar vrees ik er weer voor en ben ik bang dat iedereen op mijn cellulitus gaat letten. De grap is natuurlijk dat iedereen het heeft en iedereen ook nog eens zijn of haar eigen onzekerheden heeft. Daar probeer ik dan maar aan te denken als ik weer op een overvol strand sta en richting de zee loop…

  • Romy 9 mei 2018 op 10:05 pm - Beantwoord

   Wat onwijs lief, je reactie! Dankjewel, lieve Lianne! ♥

  • Romy 9 mei 2018 op 10:06 pm - Beantwoord

   Haha, naar kantoor gaan in bikini zou inderdaad wat zijn! Misschien een leuke dresscode voor een gek bedrijfsfeest met iets te veel glaasjes alcohol 😉
   Maar het is inderdaad precies wat je zegt met die onzekerheid: bijna iedereen is onzeker over zichzelf en daardoor zijn mensen ook meer bezig met zichzelf dan met de lichamen van anderen. Alleen al die gedachte helpt al een beetje om mijn eigen onzekerheid te relativeren 🙂

 10. Evelyne 9 mei 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

  Ik kan de tijd niet zeggen dat ik nog badkleding droeg *oeps* Mijn lichaam dient er zich niet voor 😉

 11. Nikita 9 mei 2018 op 10:07 pm - Beantwoord

  Mooie blogpost! Ik denk dat we allemaal mooi zijn om wie we zijn. Ik ben niet onzeker over mijn lichaam, dat was ik vroeger wel. Ik vond mezelf echt lelijk. Maar nu kijk ik met trots in de spiegel. Vandaag had mijn zusje mijn haar gevlochten op haar manier die ik geweldig vind en ik zag mezelf in de camera van mijn telefoon en in de middag in de weerspiegeling van het computerscherm en ik voelde me trots. Ik dacht echt bij mezelf: Nikita, je bent zulk mooi meisje. En ik voelde hoe blij ik was met wie ik ben. Mensen zeggen trouwens dat ik onzeker ben over mijn benen dat ik geen rokje of kleedje draag. Maar dat klopt niet. Want als het zulke tropische temperaturen zijn zoals afgelopen dagen dan vertoef ik heel graag ik een kort shortje. Ik ben niet op mijn gemak in een rokje of kleedje. En dat heeft niks met onzekerheid te maken. Ik voel me mezelf niet in een rokje of jurkje. Ik ben geen jurkjespersoon. En als anderen dat niet willen acceptern? Jammer dan, dit is wie ik ben.

  Trouwens, je bent een prachtig meisje Romy. Niks om onzeker over te zijn hoor!

  • Romy 10 mei 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Ik vind het supermooi om te horen dat je je inmiddels veel prettiger voelt over je eigen lichaam. Je hebt ook helemaal gelijk: je bent mooi en hebt alle reden om blij te zijn met hoe je eruitziet 🙂 En je hebt helemaal gelijk met de rokjes en jurkjes! Als je liever broeken of shortjes draagt, is daar ook absoluut niets mis mee. Je moet gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt 🙂
   Dankjewel voor je lieve reactie trouwens! <3

 12. Yvonne 10 mei 2018 op 7:59 am - Beantwoord

  Wat een superleuke bikini! Hoop echt dat je gewoon gaat genieten. Het echt gaat doen. Het is je gegund. Want: niemand is perfect. Jij bent mooi zoals je bent❤

  • Romy 10 mei 2018 op 9:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en motiverende reactie! <3

 13. Elisabeth 10 mei 2018 op 2:43 pm - Beantwoord

  Ik heb ook bikini angst 🙁 Ik draag zelf vaak een tankiki.

  • Romy 10 mei 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat jij ook last hebt van bikinistress. Een tankini is ook leuk! Ik weet zeker dat die je prachtig zal staan 🙂

 14. Maaike 10 mei 2018 op 11:01 pm - Beantwoord

  Leuke bikini! Ik draag zelf graag een tankini.

 15. Saskia 11 mei 2018 op 1:41 pm - Beantwoord

  Een err leuke bikini en tof dat je uit je comfort zone gaat. Ik heb zelf altijd een bikini aan.

  • Romy 11 mei 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is nog best spannend, maar het voelt wel goed om eens buiten mijn comfortzone te gaan 🙂

 16. Anna 11 mei 2018 op 5:38 pm - Beantwoord

  Wat super goed van je dat je tóch een bikini wilt gaan dragen, ook al vind je het best spannend. Onzekerheid is super rot, helaas heeft bijna iedereen wel iets waar hij ontevreden over is. Zelf ben ik ook totaal niet blij met mijn cellulitis en kleine borsten, maar ja, ik heb wel een platte buik waar ik super blij mee ben. Ik draag zelf wel altijd bikini’s omdat ik vrij snel bruin word en anders heb ik altijd zo’n kleurverschil op onhandige plekken (en daar word ik dan ook weer onzeker van haha). Dus probeer altijd zo egaal mogelijk te bruinen! Anyway, ik hoop dat je deze zomer je nieuwe bikini lekker vaak gaat dragen en dat je hem draagt met trots en zelfverzekerdheid <3

  • Romy 11 mei 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je superlieve reactie! ♥ En je hebt helemaal gelijk dat eigenlijk iedereen wel ergens onzeker over is. Maar, zoals jij ook aangeeft, naast die onzekerheden zijn er ook altijd wel dingen waar je wél blij mee bent. Het is al stap 1 om daarop te focussen, dus misschien helpt dat al als ik in bikini naar het strand ga 🙂

 17. Sanne 12 mei 2018 op 3:20 pm - Beantwoord

  Allereerst: wat heb je een mooie bikini uitgezocht! Ik vind hem echt heel tof!
  Ik weet natuurlijk niet wat je precies zo onzeker maakt over je lichaam, maar als het wat kan helpen: mensen zijn eigenlijk toch altijd met zichzelf bezig. Hoe druk ik me ook kan maken over het litteken op m’n been of het feit dat ik m’n benen niet geschoren heb (want ik had gewoon geen zin pff wie heeft daar tijd voor haha), eigenlijk heeft niemand het door. Net zoals ik niet door heb waar een ander blijkbaar heel erg druk mee bezig is wanneer we op het strand zijn. Iedereen is mooi, en niemand let op wat er allemaal ‘mis zou zijn’ met een ander. Dat was misschien zo toen we 14 waren, maar dat is gewoon niet meer zo. En als mensen dat wel doen, (ik kom het eigenlijk nooit tegen) nouja dan passen ze gewoon niet bij me.
  Ik wens je veel succes, volgens mij heb jij een mooi lichaam waarmee je prima over het strand kan paraderen meid!

  • Romy 13 mei 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Het helpt zeker om dit te horen en je hebt ook eigenlijk helemaal gelijk. Mensen zijn vaak meer bezig met zichzelf dan met de lichamen van anderen, dus misschien moet ik me daar meer aan vasthouden.
   Bedankt voor je lieve woorden! ♥

 18. Odetta 16 mei 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Het liefste geen. Even voor alle duidelijkheid ik ben geen nudiste. Maar als echt zou moeten een badpak met een grote omslagdoek om mijn middel gewikkeld.
  Overigens vind ik jouw bikini helemaal op en top fleurig!!!

Recente blogs

Recept truffelpasta met champignons & roomsaus (vega & supersimpel!)

28 juni 2022|Recepten|

Truffelpasta. Zodra dat gerecht op de menukaart staat, bestel ik het. Daar kun je op vertrouwen. Er gaat niets boven de intense smaak van truffels in combinatie met een smeuïge roomsaus en Parmezaanse kaas. En dus dook ik de keuken in om een goede look-a-like van mijn favoriete restaurantmaaltijd te maken. Dit truffelpasta-recept kost je maar 20 minuten om te maken, is heerlijk romig en doet enigszins denken aan die verrukkelijke pastamaaltijden van je favoriete Italiaans. Maar dan lekker simpel zelfgemaakt!

10 dingen die ik dus écht NIET kan

27 oktober 2017|Persoonlijk|

Niemand is een alleskunner of een duizendpoot. Ook ik heb de nodige dingen waar ik niet bepaald goed in ben en waarvan ik dat gelukkig al járen heb geaccepteerd. Soms is het mischien lastig of frustrerend, maar regelmatig ook best wel grappig. Zo laat ik plattegronden lezen en spinnen vangen liever over aan anderen en durf ik te zeggen dat ik niet de lekkerste koffie maak. Benieuwd welke 10 dingen ik nog meer écht NIET kan? Dit zijn 10 dingen waar ik met mijn 24 jaar nog steeds niet zoveel van bak.

Je oude spullen verkopen via Marktplaats? Mijn tips!

17 juli 2017|Groen doen, Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd haal ik een bezem door mijn kamer. Dan maakt mijn talent voor hoarden plaats voor enorme opruimwoede en moet er van alles weg. Een deel doe ik naar de kringloopwinkel, maar sommige spullen zet ik liever op Marktplaats. Zo houd ik er zelf ook nog iets aan over en maak ik een ander weer blij met mijn oude spullen. Diegene vrolijk, ik vrolijk. Spullen verkopen via Marktplaats is alleen een taak apart. Wat werkt wel en wat niet? Op basis van mijn eigen ervaringen in de loop der jaren geef ik 7 verkooptips. Dit heeft mij geholpen om mijn oude spullen te verkopen via Marktplaats.