paco op laptop

BLIJ #1

 • 16 september 2016
 • 20 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

vaker_vrolijk_paco_op_laptop

In de Linda staat elke maand de rubriek STOM, waarin bekende Nederlanders een opsomming geven van dingen die zij stom vinden. Ik vraag me elke keer weer af hoe mijn STOM-lijstje eruit zou zien. Ik denk dat het vooral een ontzettend lang lijstje zou zijn. Ik vind zoveel dingen stom. Maar hoe STOM is het eigenlijk om je elke dag weer focussen op alles wat stom, irritant en frustrerend is? Daarom bedacht ik een nieuwe rubriek voor mijn blog: het BLIJ-lijstje. Elke twee weken wil ik een opsomming geven van een aantal dingen waar ik vrolijk van werd. Helaas zijn dat meestal geen geweldige bungeejumpsessies, intieme onderonsjes met Brad Pitt en andere spannende avonturen, maar vooral gewoon allerlei simpele dingen die even een lach op mijn gezicht toverden. Vandaag mijn eerste BLIJ-lijstje van de afgelopen twee weken.

 • Na heel veel stoeien met de lay-out van mijn blog eindelijk erachter komen hoe ik een afbeelding in mijn blogpost previews kan invoegen.
 • De eerste reactie op mijn blog. Dankjewel, Diana!
 • Foto’s terugkijken van al mijn vakanties van de afgelopen zeven jaar voor mijn blogpost “Mijn 8 favoriete hotspots in Europese steden”
 • Heel Holland Bakt kijken: een uur kijken naar spanning en sensatie rondom taarten bakken, daar word ik nou blij van!
 • Op weg naar een housewarming in het verre Gelderland voorbij bordjes rijden met de tekst “Het is hier verboden om appels te plukken”. Dan weet je dat je echt de Randstad uit bent.
 • Een nieuwe scriptie binnenkrijgen om na te kijken (call me crazy, maar werk vind ik stiekem best wel leuk!)
 • Er tijdens mijn fotografiecursus achter komen dat ik mijn spiegelreflex al 5 jaar verkeerd vasthoud (oeps, ik doe niet voor niets de beginnerscursus!)
 • Mooi weer!
 • Een telefoontje krijgen dat mijn achternichtje Sophie is geboren. Ik kan niet wachten om haar te zien!
 • “Can’t Stop the Feeling” van Justin Timberlake op de autoradio horen en lekker meezingen meeblèren.
 • Paco zittend op mijn laptop betrappen, van alles open zien staan op het beeldscherm en toch echt niet boos kunnen worden. Hoe dan?
 • Een nieuw mobielhoesje uitzoeken.
 • De bus die al klaarstaat voor mij om in te stappen in plaats van net voor mijn neus weg te rijden. #lifegoals

Wat waren jullie BLIJe momentjes deze week?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Vlijtig Liesje 16 september 2016 op 9:05 am - Beantwoord

  Ik heb gezellig met mijn man geluncht op een terrasje in Zutphen. Dat doen we normaal nooit dus dat was heel bijzonder.

  • Romy 16 september 2016 op 9:18 am - Beantwoord

   Dat is zeker een leuk moment van de week! Hopelijk volgen er nog meer van dat soort gezellige lunches voor jullie.

 2. Saskia 16 september 2016 op 10:37 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je achternichtje en wat een prachtige naam Sophie! Mijn dochter heeft Sophia 🙂

  • Romy 16 september 2016 op 10:56 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind de naam zelf ook prachtig, net als Sophia trouwens!

 3. Sjoukje - meergeldminderstress 16 september 2016 op 12:22 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Dat vind ik inderdaad een veel beter idee. Misschien ga ik daar ook eens een blog aan wijden. Ik ben trouwens heel benieuwd hoe jij je spiegelreflex vast hield (en ook hoe het dan wel moet…). Ik heb ook ooit een cursus gedaan, maar ik kan me niet herinneren dat we het vasthouden ook geleerd hebben 🙂 Ik werd wel heel blij van die cursus, mijn foto’s zijn er echt stukken beter door geworden.

 4. Rebecca 16 september 2016 op 1:01 pm - Beantwoord

  Eigenlijk natuurlijk stiekem veel leuker, blije lijstjes!
  Gefeliciteerd met je achter nichtje <3

 5. Kim 16 september 2016 op 1:02 pm - Beantwoord

  Hahaha ik moest wel lachen om die foto. Mijn katten vinden het ook altijd heerlijk om op de laptop te liggen. Gefeliciteerd met je achternichtje, dit is inderdaad een heel fijn lijstje!

  • Romy 16 september 2016 op 1:52 pm - Beantwoord

   Haha, het blijft toch een lekkere verwarming, zo’n laptop!
   Dankjewel!

 6. Cindy 16 september 2016 op 8:46 pm - Beantwoord

  Hoi Romy,

  Gebeurtenissen waar ik een brede glimlach van kreeg? Dat waren er deze week nogal wat!
  1. Elise en Naomi aan het atletieken…zo enthousiast als ze waren…zo heerlijk om te zien!
  2. Onze nieuwe matrassen kwamen binnen! En ohhhh wat liggen ze lekker zeg…zelfs in die hete nachten!
  3. Zwemmen met de kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes… 3 kids van 10j die precies tegen het deurtje van de stoomcabine gingen staan zoals ik het voordeed… HILARISCH!! (Met varkenssnuitjes!) Als ik de foto nu weer zie lig ik helemaal dubbel!
  4. De tekeningen die onze jongste van 6 elke dag voor me maakt… zo leuk en lief!
  5. De agapornis van onze vriendin die een crackertje “eet” op de arm van de jongste…. hij maakt er 1 grote rommel van! En zo nog wel wat momenten…

  En er zullen vast nog meer momenten komen want de week is nog niet om!
  Morgen weer genieten van onze oudste op de atletiek finale in Beverwijk…?

  Fijn weekend!!!

  • Romy 16 september 2016 op 9:26 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om te lezen! Veel plezier en succes morgen 🙂

 7. wellnewss 16 september 2016 op 8:51 pm - Beantwoord

  Blije lijstjes zijn zoveel leuker dan de stomme lijstjes. Met jouw punten tover je ook een gezicht op de mijne. Dankjewel daarvoor. Xx Laura

 8. Saskia 17 september 2016 op 8:05 pm - Beantwoord

  Wat een blije momentjes! Ik vind vooral de foto geniaal. GEHEEL over het toetsenbord haha. waar ik blij van werd? Onze trip naar Londen en het feit dat we nog eventjes vakantie hebben. Maandag weer aan de bak! Breken spannende maar ook leuke tijden aan, dus ik heb er zin in het jaar 2016 heel fijn af te gaan sluiten

  • Romy 18 september 2016 op 4:29 pm - Beantwoord

   Haha, ja hij weet zijn plekje wel te claimen hè? 😉
   Veel succes maandag op het werk! Wat leuk dat het een spannende en ook leuke tijd gaat worden!

 9. Nicole 19 september 2016 op 2:44 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee zeg. We focussen inderdaad teveel op de negatieve dingen, terwijl er zoveel positieve dingen zijn. Deze geven energie. Het geluk zit in de kleine dingen, dan hoef je echt niet te gaan bungyjumpen of Brad Pitt te ontmoeten 😉 Ik heb net een opdracht voor mijn studie afgerond en ben daar heel blij mee 🙂

  • Romy 19 september 2016 op 3:37 pm - Beantwoord

   Wat goed!! Ik vond het ook altijd zo’n fijn moment als ik weer iets voor mijn studie af had 🙂

 10. Ayla 20 september 2016 op 10:49 am - Beantwoord

  Fijn, blije lijstjes zijn inderdaad veel leuker! Ik was ook blij met een blog-reactie deze week, er komen steeds meer reacties van mensen die ik niet ken, in plaats van mijn trouwe schare Facebook-vrienden die er af en toe wat bij zetten. En voor een blog die nog maar zo kort bestaat ben ik daar heel trots op en heel blij mee!
  Blijf vooral je blije-dingen delen! Liefs, Ayla

 11. Diana (Gek op Nagellak) 20 september 2016 op 9:19 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje Romy! En wat leuk dat ik ertussen sta, heel graag gedaan hoor 🙂

Recente blogs

Ik ging op speeddate, en dit is wat ik ervan vond!

10 juli 2018|Persoonlijk|

Ik speeddaten? Ik had je een half jaar geleden vast voor gek verklaard als je met dat voorstel was gekomen. Speeddaten leek me nóg meer awkward dan een gewone date al is. En hoe groot is de kans nu dat je daar dé persoon ontmoet?! Toch wist Lianne mij over de streep te trekken en zo belandde ik afgelopen zaterdagavond - totaal buiten mijn comfortzone - met een paar jongens en enkele andere meiden bij een speeddatesessie. Inclusief knusse tafeltjes, hartjesconfetti en kaartjes met vragen voor de ongemakkelijke momenten. Was het voor herhaling vatbaar? Ik vertel je wat ik ervan vond.

Groeien als persoon | Mijn 9 mooiste inzichten om te onthouden ♥

9 februari 2022|Persoonlijke groei|

Elke dag kom je als mens een stapje verder. Zelfs als je keihard bent gestruikeld, is dat in feite een stap dichter bij waar of wie je wilt zijn. Groeien als persoon is iets wat ik altijd al hoog op de agenda heb staan - en nee, niet alleen als dooddoener in sollicitatiebrieven. Ik verslind zelfhulpboeken, heb een steeds langer wordende lijst met lievelingspodcasts heb en leer er nog elke dag wat over bij. Het leek me leuk om eens de balans op te maken. Dit zijn de 9 mooiste tips die ik goed in mijn oren heb geknoopt over groeien als persoon.

Ben ik een dorpschick of een Randstadmeisje?

24 maart 2018|Persoonlijk|

Al mijn hele leven woon ik in een dorp onder de rook van Amsterdam. Bijna 30.000 inwoners hebben we, dus piepklein is het niet, maar een metropool is mijn woonplaats ook niet te noemen. Elke werkdag maak ik de reis naar de grote stad en ik ben door mijn woonplaats in de Randstad niet anders gewend dan dat Amsterdam "om de hoek ligt", dat ik bioscopen, winkels en scholen in de buurt heb én dat de huizenprijzen nogal hoog liggen. Tegelijkertijd woon ik in een dorp met buurthuizen, kom ik in de supermarkt bijna altijd bekenden tegen en hebben wij elk jaar een heuse straatbarbecue. Wat past beter bij mij: ben ik een dorpschick of toch een Randstadmeisje?