9 6 2

Blij je bed uit? | Begin de dag met een doel!

 • 28 mei 2018
 • 33 Reacties

Kun jij wel een kickstart van je dag gebruiken? Heb je moeite om ’s ochtends je bed uit te komen? Of zie je zelfs op tegen de dag, om welke reden dan ook? Ik heb iets ontdekt wat mij helpt om met een goed gevoel wakker te worden. Zelfs op doodnormale dagen waarop mijn wekker naar mijn zin iets te vroeg gaat. Het is heel simpel: bedenk een doel voor de dag! Iets groots of kleins dat je een extra stimulans geeft om onder de dekens vandaan te komen en blij aan je dag te beginnen. Klaar voor een kickstart? Hier komt-ie.

kickstart van de dag een doel voor de dag

Jouw doel om je bed uit te komen

Stralend wakker worden met een enorme glimlach op je gezicht klinkt natuurlijk geweldig. Maar in de praktijk word je misschien wel vooral wakker met de belangrijke vraag hoe het kan dat de wekker nu alweer afgaat. Juist voor die momenten kan het helpen om een doel te hebben om op te staan. Want wat nu als je vandaag iets hebt om naar uit te zien? Of als je vandaag iets moois hebt om aan te werken? Of als je vandaag de eerste stap zet op weg naar een van je dromen? Zo’n doel geeft mij in ieder geval al meer reden om snel op te veren en vrolijk(er) aan de dag te beginnen.

Kleine en grote doelen

Even voor de duidelijkheid: een doel voor de dag hoeft niet groot te zijn. Niemand zit immers te wachten op te hoge latten op de vroege morgen. Met een doel voor de dag hebben, bedoel ik niet dat je de ultieme productieve dag “moet” hebben en niet twaalf afleveringen van je favoriete serie zou kunnen kijken. Integendeel, ook ontspannen kan een doel op zich zijn. Net als iets doen waar jij blij van wordt trouwens. Een doel kan een verheugmoment zijn, maar ook juist een taak volbrengen die je al tijden uitstelt. Een doel is vooral iets waar jij blij van wordt. Het moet immers bovenal een goede reden zijn voor jou om je heerlijke bed uit te komen.

Verheugmomenten en eerste stappen

Een doel kan iets zijn waar jij naar uitkijkt. Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf als doel stellen dat je vandaag een uur gaat ontspannen met het boek dat je al lange tijd wilt lezen. Of je kunt je voornemen om vandaag iets liefs te doen voor een ander of om vandaag je volgende vakantiebestemming te bepalen. Maar ook eerste stappen kunnen een mooi doel zijn voor vandaag. Kun jij vandaag de eerste stap zetten voor dat grote project waar je over fantaseert? Ik weet zeker dat daar wel een mouw aan te passen is. Je rijangst overwinnen? Hup, vandaag stap jij voor een kort ritje in de auto! Beginnen met gezond eten? Vandaag is hét moment om lekkere recepten uit te zoeken.

Uitdagingen en nieuwe dingen

Ook kan positiviteit een doel op zich zijn voor vandaag. Neem bijvoorbeeld als doel voor vandaag om aan het einde van de dag 3 blijmakers te hebben genoteerd. Klaag je al dagen over iets waar je erg mee worstelt? Bedenk een plan om daar een einde aan te maken of om er in ieder geval vandaag iets van te zeggen! En heb je voor vandaag iets vervelends op de planning staan? Neem jezelf voor om daar het beste van te maken of stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht na afloop van die afspraak.

Zie vandaag als een mooie kans

Kortom, vandaag is niet zomaar weer een dag waarop je veel te vroeg je bed uit moet. Zie vandaag als een mooie kans om te genieten en als een begin aan al die dingen die jij graag zou willen bereiken. Elke dag is een schone lei en een mogelijkheid om te vergeten wat gisteren misschien niet lukte of tegenzat. Elke dag is een mooie kans om jezelf blij te maken en te genieten. Ook al lijkt een dag misschien nog zo saai, somber of zelfs vervelend als je ’s ochtends opstaat, vandaag heb jij de kans om er iets moois van te maken.

Dus…wat is jouw leuke plan of doel voor vandaag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 mei 2018 op 6:11 am - Beantwoord

  Helemaal waar! Eerst lekker werken en dan vanavond verder schrijven aan mijn boek in de tuin… dat is mijn doel voor vandaag.

  • Romy 28 mei 2018 op 8:42 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een heerlijke dag! Hopelijk heb je er lekker van genoten, vooral van het schrijven in de zon vanavond 🙂

 2. marije 28 mei 2018 op 6:13 am - Beantwoord

  Een intentie voor de dag hebben, maakt je dag zoveel waardevoller. Helemaal als je de dag ook nog eens met een glimlach kunt afsluiten omdat je je doel hebt bereikt.

  Ik ga vandaag werken en vanavond verder met de cursus waarmee ik bezig ben

  • Romy 28 mei 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je met een cursus bezig bent! Een fijne afsluiter van de dag is altijd fijn. Dat maakt elke dag toch een stukje mooier 🙂

 3. Nikita 28 mei 2018 op 7:13 am - Beantwoord

  Ik sta elke dag blij op. Dankbaar, omdat ik besef dat het fijn is en hoe goed het is dat ik elke dag moet opstaan voor school. Niet iedereen heeft op de wereld de kans om te leren. Maar stiekem hou ik ook gewoon veel te veel van school hoor haha. En verder bedenk ik meestal ook welke leuke lessen ik heb of als ik iets extra leuks heb gepland. Als er een woensdag is waar ik een afspraak heb met mijn vertrouwenspersoon dan ben ik extra blij. Zeker als ik al een tijdje struggle met iets. En vanmorgen stond ik extra vrolijk op, want ik heb na weer weken slecht slapen en iedere nacht tien keer wakkerworden en woelen vannacht doorgeslapen. Ik heb een druk weekend gehad door mijn eindwerk en ik was dus vrij moe. En dat ik bezig ben in een supergave boekenserie maakt me ook blij! Het zijn vaak de kleine dingen die mij s morgens blij doen opstaan 🙂

  • Romy 28 mei 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad zo fijn als je elke dag uitziet naar je werk of studie. Dat maakt het opstaan al een stuk makkelijker 🙂 Superfijn om te horen dat je vannacht heerlijk hebt geslapen en dat je vandaag de tijd kon nemen om verder te gaan in een goede boekenreeks. Ik kan me wel voorstellen dat jij vandaag blij je bed uit kwam 🙂

 4. Het is zo handog van.je om dit soort artikelen op maandag te plaatsen. De maandagen zijn voor mij namelijk evht jet zwaarst van de hele week.
  Ik ga je tips opvolgen en er het beste van maken 😀

 5. Josephine 28 mei 2018 op 7:52 am - Beantwoord

  Een positieve insteek! Ik probeer ook vaak wel wat leuks te bedenken, al lukt het natuurlijk niet altijd. De laatste tijd lusiter ik veel luisterboeken – en het is dus heel gemakkelijk om me de volgende dag te verheugen op het vervolg!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:00 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je iets aan mijn tips had! 🙂 Ik hoop dat je een goede maandag hebt gehad!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je veel luisterboeken luistert de laatste tijd. Dan is het vervolg van het eerdere hoofdstuk inderdaad al een fijn vooruitzicht op zich. Ik kan er zelf ook een hele dag naar uitzien als ik weet dat ik na mijn werk de volgende aflevering kan kijken van de serie waar ik mee bezig ben.

 6. Anna 28 mei 2018 op 8:14 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! <3 Nu ik zo druk ben met mijn nieuwe bedrijfje heb ik iedere dag een leuke reden om op te staan, in een dag kun je al zoveel sprongen maken! Het is heel belangrijk om iedere dag iets te doen waar je blij van wordt (en te ontspannen).

  • Romy 28 mei 2018 op 9:03 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat bezig zijn met je eigen bedrijf je zo veel voldoening en plezier oplevert. Doen waar je plezier aan beleeft, maakt je dag gewoon vanzelf al leuk 🙂

 7. Aneta 28 mei 2018 op 8:46 am - Beantwoord

  Een doel hebben in je leven is o zo belangrijk om energietekort krijgen. Ik krijg nog steeds elke dag energie van mijn blog. Vind het zo geweldig dag ik dit mag doen

  • Romy 28 mei 2018 op 9:05 pm - Beantwoord

   Zo mooi om te horen dat je door je blog elke dag kunt doen waar jij blij van wordt. Dat heb ik zelf ook absoluut met mijn blog. Het idee dat ik daar weer tijd in kan steken, maakt me van tevoren al blij 🙂

 8. Anna 28 mei 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Een heel fijn artikel! Mijn doel van vandaag is om een lekker brood te bakken, te meal preppen voor de rest van de week, en om heel wat schoolwerk af te krijgen! Liefs

 9. Janne 28 mei 2018 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik vind het vooral lastig om mijn bed uit te komen als ik nog niet besloten heb wat ik daarna zal gaan doen. Ik bedenk dus de avond van tevoren alvast of ik yoga wil doen voor het ontbijt, en wat ik daarna zal gaan ontbijten. Dan ben ik ’s ochtends ook een stuk sneller klaar met alles wat moet gebeuren. Ik vind het heel fijn om met yoga de dag te starten, want ik ben me dan veel meer bewust van hoe mijn lichaam steeds wakkerder wordt. En het voelt alsof ik meteen gezond en fit ben 😀 De yogalerares in het filmpje vraagt ook om een intentie aan het begin van de les, en om tijdens de yoga daaraan te denken. Dat kan iets zijn als “ik ben krachtig” of “ik ben ontspannen”. Goede tip om daar tijdens de rest van de dag mee door te gaan, dankje! 🙂

  • Romy 28 mei 2018 op 9:05 pm - Beantwoord

   Ah goed bezig! Zo te horen heb je een leuke en productieve dag achter de rug 🙂

  • Romy 28 mei 2018 op 9:10 pm - Beantwoord

   Wat een mooie boodschap tijdens zo’n online yogacursus, zeker op de vroege ochtend! En eigenlijk wel een slim idee om de dag op zo’n manier met een goed plan en fit te beginnen. Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel graag vasthoud aan mijn ochtendroutine. Even op de automatische piloot wakker worden met vaste ritueeltjes is best fijn als je vroeg je bed uit moet 🙂

 10. Daenelia 28 mei 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Mijn probleem is … té veel plannen en doelen! Dus vandaag wou ik graag aan mijn wordpress theme werken én aan mijn javascript project (en dat thuis, met mooi weer en veel afleidingen… het leven is nu even niet makkelijk : /) Om nu niet de hele tijd te wikken en te wegen en beide dingen half te doen, wilde ik met op één doel focussen. Mijn gozer heeft toen geadviseerd om toch dat javascript project voorrang te geven. Hoe graag ik mijn lezers ook een nieuw wordpress theme wil voorschotelen, ik ga dus met mijn opleiding aan de slag. En ik heb het in mijn hoofd al uitgewerkt… dus het lukt me vast vandaag!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:12 pm - Beantwoord

   Zo te horen had je in ieder geval een heel goed plan voor vandaag om lekker aan de slag te gaan in plaats van met talloze ideeën tegelijk bezig te zijn. Is het gelukt met het Javascript-project?

   • Daenelia 29 mei 2018 op 8:38 am - Beantwoord

    … een beetje :S Het was ook wel erg warm. Maar ik heb wel wat andere dingen kunnen afronden. En vandaag is weer een dag 🙂

 11. Anja - Minimalist Dutchie 28 mei 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Mijn doel vandaag? Naast gewoon werken natuurlijk… zorgen dat het huis weer een beetje leefbaar is. Het hele weekend is omgevlogen en ik houd toch echt van orde en netheid. Dus hoppa, vanavond even een lekker muziekje op en knallen.

  • Romy 28 mei 2018 op 9:12 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een topplan voor vanavond! Gelukkig is schoonmaken met een muziekje erbij ook zo erg nog niet. Succes vanavond! 🙂

 12. Eva 28 mei 2018 op 12:25 pm - Beantwoord

  Heel goed om daar wat vaker bij stil te staan ja 🙂 Ik probeer het wel, om op die manier met extra motivatie op te staan, maar soms gaan de standaard lijstjes met to-do’s ineens naar voren en is mijn leuke doel naar achter geschoven, dan begint de dag een stuk minder relaxt en vrolijk!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:17 pm - Beantwoord

   Ik herken wel een beetje wat je omschrijft inderdaad. Wat mij soms helpt, is om zo’n leuk doel echt in te plannen en er bewust tijd voor te reserveren. Dan ben ik zelf in ieder geval minder snel geneigd om het leuke ding te laten plaatsmaken voor de to-do’s.

 13. Johanne 28 mei 2018 op 12:56 pm - Beantwoord

  Ja, daar heb je eigenlijk wel een heel goed punt! Meestal is het inderdaad een gevalletje van ‘waaaaarom gaat die wekker nu al?’ Terwijl als je op vakantie gaat en je moet vroeg opstaan, je ineens weet waar je het voor doet. Eens even bedenken wat mijn kickstart(ers) kunnen zijn! SliM!

  • Romy 28 mei 2018 op 9:18 pm - Beantwoord

   Precies dat inderdaad! Wat zou het heerlijk zijn als je elke dag kunt opstaan met dat “yes-het-is-vakantie”-gevoel! 🙂 Ik ben benieuwd wat voor kickstarter je morgen gaat bedenken voor de dag!

 14. Zo simpel is dan geluk 28 mei 2018 op 6:55 pm - Beantwoord

  Mooi bedacht. Ik moet eerlijk bekennen dat ik op werkdagen vooral wakker wordt met het doel om de dag redelijk door te komen. Op vrije dagen heb ik wat vaker een doel of iets om naar uit te kijken, als is het maar lekker een boek lezen.

  • Romy 28 mei 2018 op 9:21 pm - Beantwoord

   Het is in ieder geval mooi dat je op vrije dagen met een fijn vooruitzicht je bed uit kunt komen. Hopelijk lukt het misschien in de toekomst om ook op een werkdag een fijn verheugmoment te hebben, al is het maar iets kleins en ontspannends om na je werk te doen 🙂

 15. Evelyne 28 mei 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

  Wat een schitterende foto!!!! Love it! Past bij je artikel 😉 Tijdens werkdagen is het plan om zo goed mogelijk de dag door te komen. Op vrije dagen heb ik wel een doel. Ik wil zoveel mogelijk leuke dingen doen die ik tijdens de werkdagen mis.

  • Romy 28 mei 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ontdekte gisteren dat de pioenrozen blijkbaar weer in bloei staan en kon het niet laten om er een op de foto te zetten 🙂 Ik vind dat zulke mooie bloemen.
   Mooi om te horen dat je in ieder geval je best doet om van vrije dagen iets extra leuks te maken om de werkdagen te compenseren. Een klein verheugmomentje op een werkdag kan soms trouwens ook wel helpen. Bijvoorbeeld iets fijns en kleins wat je na je werkdag kunt doen, al is het maar een leuke serie-aflevering kijken.

 16. Saskia 2 juni 2018 op 10:05 am - Beantwoord

  Altijd fijn zo’n positieve insteek, daar hou ik van!<3
  Ik probeer zeker elke dag met dat gevoel op te staan en ervoor te gaan! Merkte dat dit de laatste dagen wat minder ging, aangezien ik gewoon op ben en toe aan vakantie. Bijna!

  • Romy 2 juni 2018 op 6:58 pm - Beantwoord

   Na een hele tijd achter elkaar veel werken is een vakantie inderdaad geen overbodige luxe. Soms ben je daar gewoon echt hard aan toe. Geniet er lekker van in Oostenrijk! ♥

Recente blogs

Oude spullen wegdoen? | 11 manieren om ze een tweede leven te geven!

26 november 2021|Lifestyle, Groen doen|

Een middag pure opruimwoede kan geweldig zijn. Of nee, vooral het resultaat ervan voelt vaak fantastisch: een opgeruimd huis waarin je niet eerst allerlei dozen ondersteboven hoeft te keren voordat je je lang gezochte boek weet te vinden. Maar wat doe je met alle oude spullen die je niet meer gebruikt? Zomaar oude spullen wegdoen is soms zonde. Dit zijn 11 mooie manieren om je overbodige meuk een tweede leven te geven.

Favorieten der favorieten | Beste ontdekkingen van 2018

29 december 2018|Lifestyle|

Regelmatig deel ik op Vaker Vrolijk mijn persoonlijke favorieten. Allerlei producten, plekken en andere dingen die mij in positieve zin hebben verrast in 2018. Een paar van die favorieten verdienen wat mij betreft een extra plekje in de spotlights. Daarom laat ik je in dit artikel graag mijn favorieten der favorieten zien. Wat was bijvoorbeeld mijn favoriete serie van dit jaar? Met welke tweedehands vondst ben ik het meest blij? En welke hotspot was in 2018 favoriet bij mij?

25 blijmakers die mijn vakantie nóg leuker maakten

13 augustus 2018|Persoonlijk|

Op vakantie wordt genieten opeens bijna kinderspel. Je strijkt (bijna) dagelijks neer op leuke terrasjes, wordt wakker in een mooie omgeving en kunt je wekker verzetten naar een paar uur later. Tel daarbij op dat je de slogan "eten wat de pot schaft" even kunt laten voor wat hij is én op standje 'relaxed' kunt leven en de vakantiepret is compleet. Mijn vakantie zit er alweer op, maar gelukkig kan nagenieten altijd nog. Daarom zet ik 25 kleine blijmakers op een rij die mijn vakantie nóg leuker maakten.