Collage Blij Lijstje 1

Blij lijstje #1 | Snoepvideo, nieuwe bril & terug naar school

 • 22 september 2018
 • 32 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Elke dag gebeurt er wel iets waar je blij van wordt. Om die momenten niet te vergeten, houd ik regelmatig een lijstje bij met blijmakers. Eerst heette die rubriek Vaker Vrolijkheid, maar ik besloot die rubriek spontaan om te dopen tot ‘Blij Lijstje’. Dekt ook wel de lading, dacht ik zo! Vandaag is het dus tijd voor mijn eerste blije lijstje. Met in dit artikel onder andere een onverwacht bezoekje aan mijn oude middelbare school, schattig oponthoud op een gehaaste ochtend en verrassend leuke filmpjes van snoepende Amerikanen.

Blij Lijstje

Blij lijstje #1

 • Voor het eerst weer op mijn oude middelbare school rondlopen voor een werkafspraak. De decaan praatte mij voor mijn huidige baan bij over studiekeuzes. Heel leuk en interessant!
 • Kattencafé Kopjes blij maken met het spel Cat Bingo, dat ik tweedehands op de kop had getikt, en als bedankje een paar drankjes van het huis krijgen.
 • Op een volgeplande dag ’s avonds om kwart voor elf eindelijk thuis op een stoel kunnen neerploffen.
 • Mijn nieuwe bril ontvangen en blij verrast zijn met hoe die staat. (Binnenkort meer!)
 • Als ik met mijn oude bril op tegen mijn vader zeg dat mijn nieuwe bril is gekomen, hij goed kijkt en roept “Oh ja, ik zie het!”. Ik heb hem er maar subtiel op gewezen dat mijn nieuwe bril nog naast me lag…
 • Lily die het een goed plan vindt om met mijn veters te spelen als ik net met mijn schoenen aan klaar sta om weg te gaan. Stiekem wel schattig!
 • Mijn telefoon in de oplader stoppen als de batterij precies op 1% zit. Timing!
 • Een bakfiets van CoolBlue zien met de geniale tekst “Fiets Fieuw”. Hoera voor creatieve copywriters!
 • De start van het nieuwe seizoen Boer zoekt Vrouw. Ja ja, lekker kneuterig!
 • En ook beginnen aan de serie Jane the Virgin op Netflix, die nog leuker is dan ik dacht.
 • Een berichtje ontvangen van Anouk van Post & Papier of ik het leuk vind om ‘brand rep’ te worden. Natuurlijk! Ik zal dus vanaf nu regelmatig creaties met spullen van P&P op hun blog laten zien. Yay!
 • Wanneer het regent dat het giet lekker binnen blijven en een kaart in elkaar knutselen.
 • Een man die mij de weg vraagt in Amsterdam de goede kant op kunnen sturen. En dat voor iemand zoals ik zonder navigatievermogens (oké, wel met wat hulp van Google Maps!).
 • Heel veel leuke felicitaties ontvangen op mijn tweede blogverjaardag én op de winactie. De winnaar is inmiddels getrokken en dat is… *tromgeroffel* … Esmée!
 • In het ziekenhuis direct na binnenkomst aan de beurt zijn. Whats happening?! 
 • Op het werk een collega ontmoeten die net zo gek is op kleurrijke jurken als ik. Gespreksstof genoeg dus!
 • Een scriptie nakijken als freelance opdracht en de studente daar heel blij mee maken.
 • Op YouTube kijken naar een Amerikaans gezin dat Hollandse producten als “stroepwaffels” en roze koeken aan hun kritische smaakpapillen onderwerpt. Stiekem heel vermakelijk!
 • De laatste zonnige dagen voordat de herfst echt begon.
 • Mijn oma spontaan bellen om haar en opa uit te nodigen voor een spontaan dagje weg. Niemand kan tippen aan de enthousiaste reacties van mijn oma als ik spontaan iets voorstel!
 • En natuurlijk het dagje naar de appelboomgaard met opa en oma dat dankzij het telefoontje voor vandaag op de planning staat.

Wat staat er op jouw blije lijstje van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 22 september 2018 op 7:43 am - Beantwoord

  Ik vind die filmpjes van Amerikanen met stroepwaffels ook zo hysterisch. En ik was ook blij dat Boer zoekt Vrouw weer begonnen is.

  Leuk lijstje!

  • Romy 22 september 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die die filmpjes wel weet te waarderen. Het is soms echt te flauw, maar ik kan er nog altijd van genieten 🙂

 2. Janne 22 september 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Ik vind dit een leuk artikel altijd. Ik word er vrolijk van om alle leuke dingen te lezen die je hebt meegemaakt. Het stimuleert me om ook na te denken over lichtpuntjes in mijn week 🙂
  Deze week was hier een erg lastige week dus het is moeilijk om te bedenken wat ik voor mooie momenten had, maar ik heb er een paar gevonden!
  Een fijn moment was het blij maken van een vriendin met een avondje naar een restaurant en bijkletsen. We hebben op het terras gezeten in het bos tot nadat het donker werd en een heleboel gelachen <3
  En ik heb nieuwe sportschoenen waar ik erg blij mee ben, die ik deze week mooi al twee keer uit heb kunnen proberen.
  Woensdag heb ik meegedaan aan een ietwat vreemde hardloopwedstrijd: een estafette van 4*700 m door de kelders van het ziekenhuis waar ik werk… Dat was grappig!
  Afgelopen zondag heb ik een oude (echt heel oude) naaimachine gekregen van de overbuurvrouw van mijn ouders. Het is een prachtig ding en hij doet het nog heel goed. Nu bedenken wat ik wil gaan maken 😀

  • Romy 22 september 2018 op 7:50 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn lijstje jou ook aan het denken zette over de blijmakers van jouw week. Knap dat je, ondanks dat het geen fijne week was, toch een paar lichtpuntjes hebt kunnen ontdekken!
   Bijkletsen met een vriendin is altijd leuk. En als het een stuk later wordt dan je voor ogen had, is dat alleen maar een goed teken. Die ziekenhuisestafette klinkt geweldig. Wat een grappig concept! Daarbij kwamen je nieuwe sportschoenen vast goed van pas 🙂 Ook de naaimachine klinkt zeker als een blijmaker. Ik ben heel benieuwd naar je eerste creaties daarmee.
   Ik wens je een fijne, nieuwe week toe! Hopelijk is deze week een stuk beter dan vorige week en biedt volgende week je nog veel meer leuke lichtpuntjes 🙂

 3. Janne 22 september 2018 op 7:54 am - Beantwoord

  Ik vind dit een leuk artikel altijd. Ik word er vrolijk van om alle leuke dingen te lezen die je hebt meegemaakt. Het stimuleert me om ook na te denken over lichtpuntjes in mijn week 🙂
  Deze week was hier een erg lastige week dus het is moeilijk om te bedenken wat ik voor mooie momenten had, maar ik heb er een paar gevonden!
  Een fijn moment was het blij maken van een vriendin met een avondje naar een restaurant en bijkletsen. We hebben op het terras gezeten in het bos tot nadat het donker werd en een heleboel gelachen <3
  En ik heb nieuwe sportschoenen waar ik erg blij mee ben, die ik deze week mooi al twee keer uit heb kunnen proberen.
  Woensdag heb ik meegedaan aan een ietwat vreemde hardloopwedstrijd: een estafette van 4*700 m door de kelders van het ziekenhuis waar ik werk… Dat was grappig!
  Afgelopen zondag heb ik een oude (echt heel oude) naaimachine gekregen van de overbuurvrouw van mijn ouders. Het is een prachtig ding en hij doet het nog heel goed. Nu bedenken wat ik wil gaan maken 😀

 4. Smurfigeknutselfan 22 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Spannend om brand rep te zijn bij post en papier, deze blogs lees ik altijd. Dus nu wachten op jouw artikel, veel plezier ermee.
  Mijn geluk is, deze week de stansmachine van de action gekocht. Van het geld dat ik vorig jaar verzameld heb door statiegeld flessen die ik langs de weg gevonden heb. Na het weekend heb ik tijd om m uit te pro eren. Spannend.

  • Romy 22 september 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je de blog van Post & Papier trouw leest. Ik heb dit weekend mijn eerste kaartje gemaakt voor de blog en heb er nu al zin in om in de toekomst nog meer dingen voor hun blog te maken 🙂
   Superleuk dat je de stansmachine van Action hebt gescoord! Wat een koopje, hè?! Ik wens je er heel veel plezier mee toe.

 5. Smurfigeknutselfan 22 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Leuk lijstje. Spannend om brand rep te zijn bij post en papier, deze blogs lees ik altijd. Dus nu wachten op jouw artikel, veel plezier ermee.
  Mijn geluk is, deze week de stansmachine van de action gekocht. Van het geld dat ik vorig jaar verzameld heb door statiegeld flessen die ik langs de weg gevonden heb. Na het weekend heb ik tijd om m uit te pro eren. Spannend.

 6. Zo simpel is dan geluk 22 september 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Heel veel leuke blijmakers! Maar er een gezellige dag van vandaag!

  • Romy 22 september 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het was zeker een heerlijke dag bij De Olmenhorst met mijn grootouders 🙂

 7. Katrien 22 september 2018 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! En heel veel plezier met je oma en opa vandaag!

  • Romy 22 september 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! We hebben een heel geslaagde dag gehad vandaag 🙂 Hopelijk heb jij ook een heerlijk weekend tot nu toe.

 8. Lianne 22 september 2018 op 11:01 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Heerlijk om daar lekker vrolijk van te worden 🙂 Moet ook maar weer eens zo’n lijstjes op gaan stellen!

 9. Lianne 22 september 2018 op 11:01 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Heerlijk om daar lekker vrolijk van te worden 🙂 Moet ook maar weer eens zo’n lijstjes op gaan stellen!

 10. Darina 22 september 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Zo gezellig dat je je opa en oma meeneemt voor een dagje uit. Echt momenten om te koesteren.

  • Romy 22 september 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

   Dit soort lijstjes vind ik ook altijd zo leuk om op te stellen voor mijn blog 🙂 Het blijft fijn om bij een aantal blijmakers stil te staan! 🙂

  • Romy 22 september 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Het was superfijn om dit dagje uit met hen door te brengen 🙂

 11. Anja - Minimalist Dutchie 22 september 2018 op 11:36 am - Beantwoord

  Have fun met opa en oma!

  • Romy 22 september 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het was zeker een geslaagde dag vandaag.

 12. Amy 22 september 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk, vrolijk lijstje weer! Heb gisteren de 1e aflevering van Boer zoekt vrouw teruggekeken en ik vind het nu al leuk! Vooral de reactie van Steffi op haar brieven vond ik zo ontroerend. Veel plezier in de appelboomgaard!

 13. Iris 22 september 2018 op 12:59 pm - Beantwoord

  Leuk idee om een vrolijk lijstje op te stellen! Ik ben benieuwd naar je nieuwe bril.

 14. Iris 22 september 2018 op 12:59 pm - Beantwoord

  Leuk idee om een vrolijk lijstje op te stellen! Ik ben benieuwd naar je nieuwe bril.

 15. Mariska 22 september 2018 op 1:48 pm - Beantwoord

  Coolblue heeft altijd van die originele dingen vind ik, super leuk! En dat maakt ze ook origineel.

 16. Romy 22 september 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

  Dankjewel! Het was zeker een heerlijke dag bij De Olmenhorst met mijn grootouders 🙂

 17. Nikita 22 september 2018 op 7:36 pm - Beantwoord

  Haha, die reactie van je vader! Mijn vader zou ook nog wel eens zo durven reageren :p Mijn geluksmomenten van deze week waren dat mijn haar eindelijk is gekleurd. Ik wilde ’t al jaren iets donkerder bruin hebben (nu is het chocoladebruin terwijl het anders gewoon bruin was met veel blonden tinten door en dat wilde ik niet meer). Dus ik ben heel blij daarmee! Verder is mijn laptop voor de hoge school ook inmiddels aangekomen, waardoor bloggen een heel stuk rustiger verloopt. En het geluksmomentje vandaag is dat mijn zusje gaan slapen is bij een vriendin en ik de kamer voor mezelf heb. Ik hou van mijn zusje, echt heel veel. Maar zo’n fijne kamer en me-time is ook heel aantrekkelijk. Ik hoop vooral dat ze een hele leuke sleepover heeft bij haar vriendin 🙂 En afgelopen weken heb ik mijn kamer wat meer eigen gemaakt. Ik was in de Action (en ik heb al jouw spullen gevonden in de schappen :p) en ik heb een nieuw dekbedovertrek gekocht, een nieuwe dromenvanger, een lekker fluffy dekentje voor deze winter en nog een ‘rekje’ dat tegen de muur hangt met touwtjes en knijpers waar nu al mijn vrolijk handletterwerk hangt. Mijn kamer is weer opgefleurd! En maar goed ook, want als de wind zo stormachtig is als afgelopen dagen, is niks fijner dan in een fijne en fleurige kamer liggen bloggen, lezen of relaxen 🙂

  • Romy 23 september 2018 op 12:27 am - Beantwoord

   Superleuk dat je je haar hebt geverfd! Je nieuwe kleur klinkt in ieder geval al onwijs mooi. En hoe fijn om een avondje me-time te hebben in je opgeleukte slaapkamer! Zo te horen heb je geweldige aankopen gedaan bij Action (YAY!) en ongetwijfeld is je kamer nu een feestje om meer tijd in door te brengen. Geniet nog even van het weekend én van je mooie kamer! ?

 18. Anna 22 september 2018 op 8:11 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk lijstje! Haha, die opmerking van je vader! Zou mijn vader ook kunnen zijn, mannen zien het vaak niet als je wat aan je uiterlijk hebt veranderd :p.

  • Romy 22 september 2018 op 9:43 pm - Beantwoord

   De reactie van Steffi vond ik zelf ook prachtig. Ik vond haar juist een heel leuke en knappe meid, dus ze heeft deze kleine zelfvertrouwenboost (en hopelijk een leuke man) meer dan verdiend 🙂

  • Romy 22 september 2018 op 9:45 pm - Beantwoord

   Haha, ik vond het ook echt een mannenreactie! Mijn vader zou het zelfs niet zien als ik 15 centimeter van mijn haar laat afknippen 😉 En als ik dan een keer niets nieuws op of aan heb, dan denkt hij opeens wel te zien dat er iets anders is, haha.

 19. Romy 22 september 2018 op 9:40 pm - Beantwoord

  Dit soort lijstjes vind ik ook altijd zo leuk om op te stellen voor mijn blog 🙂 Het blijft fijn om bij een aantal blijmakers stil te staan! 🙂

 20. Romy 22 september 2018 op 9:41 pm - Beantwoord

  Dankjewel! Het was zeker een geslaagde dag vandaag.

 21. Romy 22 september 2018 op 9:45 pm - Beantwoord

  Haha, ik vond het ook echt een mannenreactie! Mijn vader zou het zelfs niet zien als ik 15 centimeter van mijn haar laat afknippen 😉 En als ik dan een keer niets nieuws op of aan heb, dan denkt hij opeens wel te zien dat er iets anders is, haha.

Recente blogs

15 willekeurige feitjes over mij #5

7 oktober 2018|Persoonlijk|

Ik vind het nog altijd grappig dat artikelen met feitjes over mij goed worden gelezen. Blijkbaar vinden mensen het oprecht leuk om bizarre, grappige of gênante weetjes over een ander te weten te komen. En ik geef het toe: ook ik lees die artikelen graag bij anderen. Ik heb dan ook weer 15 willekeurige feitjes over mij verzameld. Benieuwd hoe je merkt dat ik verliefd ben? Wil je weten waarom ik beter geen poker kan spelen? En ben je nieuwsgierig wat ik tegen bananen heb? Lees dan snel verder.

Doei 2023, hallo 2024! | Van loslaten naar landen

1 januari 2024|Persoonlijk|

Hoera, 2024 is hier! Met de poedersuiker (van de oliebollen) weer van mijn gezicht gepoetst en een jaarplanner vol lege pagina's voor me, trap ik het nieuwe jaar af. Ik vind het altijd wel wat hebben, zo'n blanco jaar. Een frisse start, een moment om loze bagage achter te laten in het oude jaar. En een moment om te kijken naar wat ik anders wil, wat ik meeneem, waar ik sta, waar ik wil staan en vooral wat ik nodig heb. Ik hoop dat 2024 jou ontzettend veel mooie lichtpuntjes brengt. Veel liefde, geluk en gezondheid en ook support van anderen én van jezelf op de momenten dat het geluk verder te zoeken is. Lieve jij, op een sprankelend 2024! Ik trap dit jaar af met een stukje reflectie. Dit jaar geen lange doelenlijst, maar één woord voor het nieuwe jaar: landen.

9 nogal onbenullige "struggles" van alleen wonen

23 oktober 2019|Persoonlijk|

Over het algemeen weet ik me prima te redden in mijn uppie in mijn huis. Natuurlijk ben ik blij als mijn vriend komt en ben ik ook heel blij dat er een vrolijke kat rondhuppelt. En natuurlijk vind ik het gezelliger wanneer iemand blijft eten dan wanneer ik mijn avondeten opeet in het gezelschap van mijn grote vrienden YouTube en Instagram, maar vind ik alleen wonen op dit moment best prima. Toch kom je als je alleen woont weleens voor mini-struggles te staan. Deze 9 struggles bijvoorbeeld. Of beter gezegd "struggles" tussen aanhalingstekens, want natuurlijk zijn het vooral first world problems van de eerste orde.