4 2 6

Blij Lijstje #10 | Stoelmassage, Rotjeknor & vliegjesjacht met Pippa

 • 6 juni 2019
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Een Blij Lijstje vullen met fijne momenten was dit keer absoluut niet moeilijk. Er zijn heel wat dingen die mij de afgelopen weken blij maakten. Die “dingen” bestonden niet alleen uit een fluffy huisgenootje dat me tegenwoordig gezelschap houdt, maar ook uit onder meer een extra snelle trein, kruidenpotjes die ik besloot eens wél aan te raken en een ritje naar de car wash. Verder deed ik mezelf versteld staan met mijn goede zorgen voor een plant, stelde ik mijn to-do-list bij en reisde ik af naar Rotjeknor. Scrol snel verder voor mijn volledige Blije Lijstje.

 • Dat Pippa zich steeds meer thuis lijkt te voelen, me enthousiast miauwend begroet na een dag werken en tegenwoordig zelfs gezellig op schoot komt zitten. *smelt*
 • Op mijn verjaardag verrast worden met allerlei lieve cadeautjes.
 • Geheel niet ergonomisch maar wel heel gezellig bloggen met zowel een kat als mijn laptop op schoot.
 • Een interessant boek ontvangen om voor mijn blog te lezen. Oftewel, de perfecte stok achter de deur voor wat extra leestijd.
 • Mijn ouders die spontaan een avondje langs te komen in mijn huis.

 • Mijn huis opvrolijken met een paar planten. ZELFS DE HORTENSIA LEEFT NOG. Ja, dat moest in Capslock.
 • Wat vaker kruiden uitproberen in de keuken. Op één keer iets te veel chilipoeder over mijn eten na, gaat het me best aardig af.
 • Met een lieve vriendin bellen als ik ergens mee zit en advies nodig heb.
 • Gezellig heen en weer mailen met Shirley.
 • Een praatje maken met een 87-jarige buurvrouw van een paar huizen verderop die zichtbaar blij is dat ze even haar verhaal over de kartonnen dozen langs de weg kwijt kan. #kleinemoeite

 • Een dagje naar Diergaarde Blijdorp en daar onder andere vlinderfoto’s maken.
 • Van meerdere mensen het lieve compliment krijgen dat ik mijn Vaker Vrolijk-gedichtjes eens zou moeten uitgeven. Wie weet ooit!
 • Een productieve blogdag, waarop ik zowaar 3 artikelen achter elkaar heb geschreven.
 • Voor het eerst naar de kapper bij mij in de straat gaan, waar stoelmassages bij de prijs inbegrepen zijn.
 • Een paar toffe nieuwe freelance-opdrachten, waaronder een voor een Franse opdrachtgever.

 • Voor het eerst in mijn leven naar de car wash. Een hele belevenis met een blinkend schone auto als resultaat!
 • Vakantiegeld ontvangen van werk.
 • Een berichtje van mijn energieleverancier krijgen dat ik deze maand minder heb verbruikt dan een gemiddeld eenpersoonshuishouden. Yes!
 • Mijn steunkousen die goed hun werk doen. Mijn enkels zijn nog nooit zo slank (=vochtvrij!) geweest.
 • Mijn vader die zo lief was om al mijn foto’s van 10 jaar tijd op een harde schijf te zetten, zodat ik ze altijd bij de hand heb.

 • Samen met Pippa op vliegjesjacht als we worden geteisterd door een uit de kluiten gewassen exemplaar.
 • De Intercity Direct nemen en ontdekken dat ik daarmee razendsnel op Rotterdam Centraal sta.
 • Mijn lieve oma die (ondanks haar moeite met traplopen) langskwam om mijn woning én Pippa te bekijken.
 • Een leuke samenwerking voor mijn blog met een kledingmerk. Binnenkort komen er weer outfitposts aan!
 • Dingen die weer gemaakt zijn nadat ze een tijdje kapot waren. Je gaat opeens waarderen wat je hebt als je het een tijdje zonder moet doen.

 • Tegenwoordig beter opletten dat ik haalbare to-do-lists maak (ik sorteer mijn taken op dagdeel, waardoor ik beter kan zien of het past) en daardoor vaker de dag met een voldaan gevoel eindigen.
 • Een mandje bestellen voor Pippa om in te liggen en ontdekken dat ze enthousiaster wordt van de bol.com-doos waar de mand in zat dan van de mand zelf. Dat wordt terugsturen. Helaas inclusief de bol.com-verpakkingsdoos.
 • Mijn volledige Blond Amsterdam-verzameling fotograferen voor dit artikel.
 • Lekker binnen zitten als het nogal hard onweert. Wat voel ik me al thuis in dit fijne huisje!
 • Bezig zijn met mijn 1000e blogartikel op Vaker Vrolijk, dat morgen online komt. Ja, dit is dus nummer 999!

Wat maakte jou de afgelopen week blij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 6 juni 2019 op 6:53 am - Beantwoord

  Heel leuk om deze blijmakers te lezen en dat je je al zo thuis voelt in je huisje. Wow, 1000 artikelen, dat is een mooie mijlpaal! Ik ben benieuwd 🙂

 2. Ilona Wielinga 6 juni 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer. En wat een mooie mijlpaal zeg.
  Ik werd zelf blij van de lammetjes die ik heb geknuffeld op een kinderboerderij. Daar word ik echt gelukkig van.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:06 am - Beantwoord

   Aww, lammetjes knuffelen – hoe leuk! Ik kan me voorstellen dat je daar nogal blij van werd.

 3. Irene 6 juni 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Ook dat onweer, daar heb ik zo van genoten gisteravond! En haha ja mijn vakantiegeld heeft me vorige maand ook wel blij gemaakt 😀 Altijd een leuke meevaller!

 4. Els 6 juni 2019 op 7:58 am - Beantwoord

  Pippa mocht natuurlijk niet ontbreken! Fijn dat ze je helpt met vliegen, die zijn zo irritant. Dat vind ze vast ook ;-).

  • Romy 8 juni 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Haha, ik geloof inderdaad dat Pippa vliegen net zo vervelend vind als ik. Toch fijn om die vliegenjacht samen aan te gaan 😉

 5. Shirley 6 juni 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Onze mailtjes maken mij ook blij. Een beetje zoals vroeger met een penvriendin. Wat goed dat je een backup hebt van al je foto’s van de afgelopen tien jaar. Altijd leuk om terug te zien en zonde om kwijt te raken.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Het voelt inderdaad een beetje zoals met pen- of mailvriendinnen. Helemaal leuk 🙂

 6. Naomi 6 juni 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Heerlijk, zo’n blij lijstje. Ik wil ook een kapper waar ik een stoelmassage krijg. Lijkt me echt zo lekker!

 7. Audrey 6 juni 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Woooow, 1000 artikelen! Wat een mijlpaal. Het is weer een mooie lange lijst met blijmakers. Ik heb ook een paar van die oudere buurvrouwen van wie je ziet dat ze heel blij worden van een praatje. En van even knuffelen met mijn hond, die zich daar graag als vrijwilliger voor aanbiedt.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:14 am - Beantwoord

   Altijd gezellig, zo’n praatje met een wat oudere buurvrouw! En hoe leuk dat ze ook blij worden van je hond (en andersom). Wat extra aaitjes zijn natuurlijk nooit verkeerd 😉

 8. Wat een heerlijk lijstje! Zo te lezen heb je het goed naar je zin in je huisje. En wat fijn dat je nu alle foto’s op je pc hebt staan. Super leuk om die eens in de zoveel tijd door te kijken.

 9. Marije 6 juni 2019 op 9:15 am - Beantwoord

  Mooi lijstje en stoer dat je je steun kousen erin zet

  • Romy 8 juni 2019 op 12:15 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! <3 En jij mag natuurlijk andersom ook heel trots zijn op jouw openheid over je lipoedeem! <3

 10. Hilly Nicolay 6 juni 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Een blij lijstje.
  Pipa maakt ook blij zo heerlijk tegen de kussens aan op de bank:)

  • Romy 8 juni 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Absoluut! Alleen al kijken naar Pippa maakt me vaak al blij 🙂

 11. Anouk 6 juni 2019 op 12:56 pm - Beantwoord

  Yes wat fijn dat je hortensia nog leeft! Met de hitte van afgelopen weekend is mijn munt-plantje half gestorven. Oeps, maar het is munt dus hij zal wel weer teruggroeien.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:19 am - Beantwoord

   Ja, ik was ook helemaal verbaast (in positieve zin) dat mijn hortensia nog in leven is. Was stiekem een beetje trots op mijn plantenmamaskills 😉
   Hopelijk gaat jouw muntplantje binnenkort ook weer groeien. Het extreme weer (eerst de hitte, daarna het onweer) van de afgelopen weken is natuurlijk ook niet echt het beste weer voor planten helaas.

 12. Zo simpel is dan geluk 6 juni 2019 op 6:10 pm - Beantwoord

  Blog 999, wauw! En dan staan er ook nog zoveel fijne dingen in!

 13. Mariska 6 juni 2019 op 9:39 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien dat je nu ook een poezen vriendinnetje hebt! 🙂 je krijgt er echt zoveel liefde voor terug.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:24 am - Beantwoord

   Absoluut! Het is heel bijzonder hoeveel liefde zo’n klein beestje wel niet kan geven 🙂

 14. Nikita 6 juni 2019 op 10:57 pm - Beantwoord

  1000 artikelen, wauw! Geeft wel aan dat je al een eindje hard bezig bent met bloggen. Ik hoop dat ik ook ooit die mijlpaal mag bereiken. Mooie blijmakers weer, ik vind het zo mooi om te horen dat je het zo fijn hebt in je nieuwe huisje. Het is toch wel heel wat, op jezelf gaan wonen nadat je je hele leven bij je ouders wonen. Een spannende stap, die je echt goed hebt doorgemaakt.

  Mijn blijmakers waren mijn nieuwe schetsboek dat ik van de week kreeg van mama. Mijn vorige was nog niet vol, maar het papier is vrij dun en stift lekt enorm door op andere pagina’s. En laat dat nu net mijn favoriete tekenmateriaal zijn, stift. Het merk en de eigenschappen bespaar ik je, maar ik werk het allerliefste in de stiftjes waarmee ik moest leren werken doorheen mijn opleiding afgelopen drie jaar. Ik ben nu eenmaal heel gehecht aan die stiften. En ik heb ook graag een netjes schetsboekje. Een tweede blijmaker is iets waar ik heel trots op ben. Ik had vorige week donderdag een inzinking (helaas) en sindsdien ben ik heel lief en mild voor mezelf. En dat voelt echt heel fijn! Maar meer nog, ik slaag erin trots op mezelf te zijn en lief voor mezelf te zijn. Iets wat al jaren niet meer lukte. Ook mijn zelfvertrouwen gaat de lucht in. Vandaag en gisteren was ik aan de slag in mijn nieuwe boekje (natuurlijk) en ik was rustig aan het illustreren. En normaal bereid ik me altijd voor op kritische gedachten, maar die kwamen niet. Ik was trots op wat ik had gemaakt en dat voelt zo fijn. Natuurlijk kijk ik altijd kritisch naar mijn werk. Mijn tekening moet wel kloppen natuurlijk. Maar er zijn wel grenzen aan kritisch zijn op jezelf. Die grenzen kenden mijn hersenen duidelijk niet. Waar ik ook trots op ben, is dat ik heel veel heb meegemaakt. Ik heb veel stress gehad, veel paniekaanvallen. Ik zat in de put. En nu stilletjes aan ben ik mezelf er aan het uitslepen (met hulp van de mensen om me heen) en ik was van de week aan het solliciteren. Ik voelde mezelf dapper. Je leven terug oprapen en verdergaan na een moeilijke periode is geen makkelijke stap, maar wel een essentiële.

  Ik verloor deze week een dierbare. Het was geen familie, maar wel iemand waar ik een goeie band mee had. Dat maakt me heel erg verdrietig natuurlijk. Maar ook de gedachtes erbij. Ik heb het gevoel dat ik op de verkeerde manier aan het rouwen ben, hoe raar dat ook klinkt. Natuurlijk heb ik gehuild de afgelopen week en ik mis die persoon wel. Maar het voelt verkeerd om zo snel al blij te zijn met mijn schetsboek en plezier te hebben in het tekenen.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn blije lijstje en op mijn eerste belevenissen met uit huis wonen. Ik ben ook echt heel blij dat het zo goed heeft uitgepakt, want spannend was het zeker 🙂

   Wat naar om te horen dat je een dierbare bent verloren. Gecondoleerd en heel veel sterkte! Het zal zeker tijd kosten om dit een plekje te geven. En het is helemaal oké om jezelf die tijd te gunnen. Ik ben blij dat je jezelf wat afleiding gunt en andere mensen toelaat nu je het moeilijk hebt. Het is juist heel goed om nu als afleiding plezier uit het tekenen en schetsen te halen. Je hebt die leuke dingen tussendoor meer dan verdiend om jezelf wat rust en afleiding te geven. En ik ben blij om te horen dat je soms ook je kritische stem wat meer kon loslaten. Die stem is nergens voor nodig. Nooit niet, maar nu al helemaal niet! <3

 15. Anna 7 juni 2019 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een super fijn lijstje, ik word er ook helemaal vrolijk van! De kapper die stoelmassages aanbiedt klinkt trouwens wel heel erg goed, haha 😀

  • Romy 8 juni 2019 op 2:09 pm - Beantwoord

   Dat was het zeker! Ik kwam helemaal tot rust tijdens de knipbeurt dankzij de heerlijke stoel 😉

Recente blogs

7x Wat ik soms lastig vind als blogger? (+hoe ik daarmee omga!)

5 juli 2019|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

"Elke dag bloggen, hoe houd je dat vol?" Die vraag krijg ik regelmatig. Mijn antwoord is simpel: omdat bloggen mijn grote hobby is en omdat ik er heel veel plezier uit haal. Vaker Vrolijk is een verlengstuk van mij en zou ik op dit moment voor geen goud willen missen. Toch zijn er ook dingen die ik soms lastig vind aan blogger zijn. Dit zijn 7 kwesties waar ik soms tegen aanloop als blogger. En ik deel ook meteen hoe ik daarmee omga.

Wonen in een rijtjeshuis | 15 (grappige) dingen die mij de eerste 2 maanden opvielen

29 februari 2024|Persoonlijk|

Say what?! Het is alweer twee maanden geleden dat we de deur van het appartement voor het laatst achter ons dichttrokken en ons stekkie op de tweede etage verruilden voor een burgerlijke rijtjeswoning. Tot nu toe bevalt het rijtjeshuisleven me bijzonder goed. Net als het hebben van drie etages, een container voor de deur, een eigen naambordje en een heus washok. Vooraf had ik allerlei verwachtingen over het rijtjeshuisleven. In hoeverre klopten die en wat had ik juist nooit van tevoren verwacht? Tijd om de balans op te maken: dit zijn 15 dingen die mij - in grappige, positieve of soms suffe zin - de afgelopen twee maanden opvielen als kersverse rijtjeshuisbewoner.

Hoe is het écht om vegetariër te zijn (al 10 jaar!)?

3 november 2017|Groen doen, Persoonlijk|

Alweer bijna 10 jaar ben ik vegetariër en nog altijd ben ik blij met die keuze. De laatste jaren begint vegetariër zijn ook steeds ‘normaler’ te worden in Nederland. Toch krijg ik nog heel regelmatig vragen over het feit dat ik vegetariër ben. Wat vind ik ervan als andere mensen wel vlees eten? Hoe moeilijk is vegetariër zijn? En wat eet ik dan wel? In dit artikel zet ik een paar vragen over vegetariër zijn op een rijtje die mij héél vaak worden gesteld. Voor als jij ook overweegt om vegetariër of flexitariër te worden of gewoon omdat je het misschien interessant vindt om over mijn ervaringen te lezen.