Collage Blij Lijstje juli 2019

Blij Lijstje #11| Plantjes, yoga, huisvrouwengeluk & VAKANTIE

 • 11 juli 2019
 • 33 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
Blij Lijstje

Oude foto’s, hobbyspullen en kattenspeeltjes – er komen heel wat blijmakers tevoorschijn uit de verhuisdozen. Maar niet alleen de verhuisdozen maakten mijn afgelopen weken net wat vrolijker. Ik heb weer een lang Blij Lijstje kunnen opstellen. Eerlijk is eerlijk, de afgelopen weken hadden ook wat lastige momenten. Juist daarom vond ik het zo waardevol om met dit lijstje vooral op het positieve te focussen. Dat ware onder andere een bijna-tv-debuut, een verlate kennismaking met The Beatles, huisvrouwengeluk en mijn eerste poging tot yoga.

 • Voor het eerst sinds héél lang weer een keer een kaartje maken. Gezellig met Jolanda samen!
 • Een collega die vraagt om samen te lunchen als ik de hele dag alleen op kantoor zit.
 • Akkoord krijgen op een ontzettend leuke en grote freelance opdracht, waar ik de komende maanden met veel plezier mee aan de slag ga.
 • Het vooruitzicht van vakantie. Over een paar dagen al.
 • Pippa die spontaan bovenop me komt liggen als ik niet lekker ben en even één minuut wilde gaan liggen. Alsof ze wilde zeggen “En nu BLIJF je gewoon liggen!”

 • Een gratis busrit, omdat het incheckapparaat niet werkt en de buschauffeur in een goede bui is.
 • Mooie reacties ontvangen op mijn artikel over wat ik soms lastig vind aan bloggen.
 • Een jurkje kopen voor een bruiloftsfeest volgende week. Dat ik hem volgende week mag aantrekken én op een bruiloft ben, is natuurlijk al helemaal leuk.
 • De serie Judas, die ik bijna achter elkaar heb gekeken. Een wonder voor een kritische seriekijker als ik.
 • Bij het uitpluizen van verhuisdozen foto’s van vroegâh tegenkomen en daar acuut net zo blij van worden als ik op de foto zelf was met mijn paardenstaartjes springend op het bed.

 • Helemaal losgaan bij het tuincentrum en met een kar vol plantjes, bloemen en bloempotten thuis komen.
 • Van een collega een tas vol kattenspeeltjes voor Pippa krijgen.
 • Mijn moeder die spontaan opbelt als het even niet zo lekker gaat.
 • Sorteerdozen omkieperen en opnieuw sorteren – word ik heel gelukkig van.
 • Met een vriendin samen het spontane idee hebben om mee te doen aan Lingo. We konden uiteindelijk niet op de selectiedagen, maar het idee alleen al was goed voor de nodige voorpret.

 • Fantaseren over een eventuele korte reis dit jaar. Wie, wat, waar? Geen idee. Maar erover nadenken is al leuk.
 • Dat mijn beide broertjes hun masterdiploma officieel in the pocket hebben. #trots
 • Met een vriendin spontaan naar de film Yesterday gaan. We zijn allebei geen grote Beatles-kenners (ook geen kleine Beatles-kenners overigens!), maar de film viel ons niet tegen.
 • Kringloopshoppen met een vriendin en drie Disney-dvd’s op de kop tikken.
 • Goedkope en lekkere vleesvervangers ontdekken bij Aldi.

 • Onder een dekentje zitten bij een vriendin als ik even niet lekker ben.
 • Voor mijn moeders verjaardag een workshop porselein stippen (klik hier voor voorbeelden) boeken, waar ik nu al naar uitzie.
 • Het allerlaatste parkeerplekje scoren op een volle parkeerplaats.
 • Bij Lidl een hippe fruitmand vinden voor maar €4,99. Ik liet hem op Instagram al zien.
 • Iets langer dan gedacht blijven plakken op een verjaardag. Gewoon omdat het heel gezellig was.
 • Mijn pannenkoekenplant die stekjes krijgt.

 • Spontane complimenten krijgen over een tekst die ik voor een opdrachtgever heb geschreven.
 • Mezelf een bosje gerbera’s cadeau doen.
 • Mijn volledige woonkamer fotograferen voor een binnenkijker op mijn blog. Die komt er héél binnenkort aan.
 • Voor het eerst op advies een paar yoga-oefeningen doen. Best wel een uitdaging voor iemand als ik die graag de hele dag druk bezig is en een hoofd heeft dat nooit ophoudt met denken. Maar wel héél waardevol.
 • Mijn gekleurde was aan het wasrek zien hangen. Puur huisvrouwengeluk en een fijne afsluiter van de week!

Waar werd jij de afgelopen tijd vrolijk van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 11 juli 2019 op 8:00 am - Beantwoord

  Een heel mooi blij lijstje! Zo fijn dat je bijna vakantie hebt. Geniet ervan!

 2. Jenn 11 juli 2019 op 8:12 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Ik werd de laatste tijd van heel veel dingen vrolijk. Onder andere van een spontaan concertbezoek, leuke dingen doen met vrienden, in de Vriendin staan, dat ik bijna vakantie heb en dat de badkamer volgende week klaar is.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Wat een fijn lijstje! En supertof dat je in de Vriendin staat! Ik ga je blogartikel over die publicatie meteen even lezen 🙂 Ben benieuwd!

 3. Naomi 11 juli 2019 op 8:28 am - Beantwoord

  Heel mooi, weer zo’n blij lijstje. Juist ook als niet alles ‘blij’ was, kan zo’n lijstje soms enorm helpen. En jammer van Lingo, was leuk geweest. Mijn laatste blijmaker was gisterenavond, toen ik ein-de-lijk weer eens lekker creatief bezig was.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:05 am - Beantwoord

   Heerlijk dat je weer even creatief bezig kon zijn. Dat kan soms zo fijn en ontspannend zijn. Hopelijk komt dat er de komende weken nog wat vaker van 🙂

 4. Audrey 11 juli 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Leuk allemaap! Ik ben heel benieuwd naar je woonkamertour. Enne: fijne vakantie alvast!

  • Shirley 11 juli 2019 op 9:30 am - Beantwoord

   Ik snap de Lingo-voorpret. Om een of andere reden lijkt dat me best hilarisch. De foto van vroeger is echt heel lief! Ik vind het altijf zo leuk om oude foto’s te kijken. Soms kan ik mr al bijna niet meer voorstellen dat ik dat was. Wat lekker om af te yellen naar je vakantie. Ik werk nu maar 3 dagen per week en heb de afgelopen tijd volop gebruik gemaakt van mijn vrije tijd. Heb best veel sociale dingen gedaan (waar ik ook een beetje trots op ben, omdat dat niet altijd voor het oprapen ligt in een stad waar je bijna niemand kent).

   • Romy 14 juli 2019 op 10:07 am - Beantwoord

    Wat fijn dat je naast het werken veel tijd kon nemen voor leuke dingen. En inderdaad best complimentwaardig dat je in een voor jou nieuwe stad al veel dingen met anderen hebt ondernomen. Doe je goed! 🙂

 5. Ilona Wielinga 11 juli 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat weer een vrolijk lijstje! Blijft heerlijk om te lezen. En yoga is dus echt niet weggelegd voor mij. Ik ben er gewoon iets te lomp en onhandig voor, en ik kan mezelf gewoon niet serieus nemen als ik dat doe. Ik ga dus liever voor de ademhalingsoefeningen.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Ademhalingsoefeningen zijn natuurlijk ook een goede manier om tot rust te komen. Ik vind dat zelf dan weer lastiger dan yoga, hoewel ik ook verre van lenig ben met yogahoudingen 😉 Maar iets doen om te ontspannen voelt in ieder geval al heel fijn.

 6. Meaghan 11 juli 2019 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je yoga een kans hebt gegeven! Ik ben inmiddels al twee jaar bezig met yoga en ik doe het dagelijks. Ik vind het echt heerlijk en ik word steeds beter en leniger, krijg meer uithoudingsvermogen en meer rust. Echt zo fijn! Is het iets wat je vaker zou willen doen? En wat lief dat je collega kwam aanzetten met kattenspullen! Heel attent! Jammer dat je niet naar de selectiedag van Lingo kon gaan, ik zie het je wel doen!

  • Romy 14 juli 2019 op 10:10 am - Beantwoord

   Wat goed dat jij al zo lang yoga doet en dat het je ook echt helpt om bijvoorbeeld tot rust te komen. Ik heb ook wel het idee dat ik er baat bij heb om het vaker te doen, dus ik wil het zeker wat vaker gaan doen. Normaal ben ik meer van de actieve sporten (hardlopen, spinning, dat soort dingen), maar ik merk wel dat dit helpt om mijn gedachten even uit te zetten. Iets waar ik normaal niet geweldig goed in ben 😉

 7. Simone 11 juli 2019 op 10:32 am - Beantwoord

  Wat een héérlijk lijstje! Toevallig van je vakantie, ik heb ook bijna een weekje vrij. Kan niet wachten. Hoe leuk dat je een bruiloft hebt, ga je outfitfoto’s maken? 🙂 Ben super benieuwd!

  • Romy 14 juli 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat jij ook een weekje vrij hebt. Geniet er lekker van!
   Ik zie ook echt uit naar de bruiloft deze week. Misschien dat ik vandaag al wat outfitfoto’s maak, want op de dag zelf is het helaas een kwestie van hollen, vliegen, rennen om vanuit mijn werk op tijd en omgekleed en wel op het feestje te zijn 😉

 8. Judith 11 juli 2019 op 1:31 pm - Beantwoord

  Ik ga ook bijna op vakantie! Heel veel plezier alvast 🙂

  • Romy 14 juli 2019 op 10:12 am - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht! Geniet van je vakantie!

 9. Leuk lijstje weer! Mijn pannenkoekplantje krijgt ook weer stekjes. Jeej!

 10. Evelyne 11 juli 2019 op 2:51 pm - Beantwoord

  Een moeder die je spontaan opbelt als het even niet lekker gaat, ja.. daar zou ik ook wel blij van worden 😉 Wellicht zou die van mij dat ook wel doen, maar momenteel heb ik daar geen ervaring mee aangezien ik er nog bij woon, haha.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:14 am - Beantwoord

   Haha, hopelijk mag jij ook ervaren hoe fijn zo’n spontaan telefoontje is als je op jezelf woont 🙂 Dat komt vast goed!

 11. Els 11 juli 2019 op 4:14 pm - Beantwoord

  Ohhhh, bijna vakantie zo te lezen! Geniet ervan! Bij mij zit die er alweer op voor dit jaar. Ben naar Noorwegen geweest.

  • Romy 14 juli 2019 op 10:17 am - Beantwoord

   Wauw, leuk zeg dat je naar Noorwegen bent geweest! Ik ga snel het verslag op je blog lezen. Ben heel benieuwd!

 12. Anna 11 juli 2019 op 6:39 pm - Beantwoord

  Super leuk Romy! Ik ben ook sinds een maand helemaal in mn nopjes door mn Yoga (ik doe Yoga met Adriene gewoon thuis)! Echt heerlijk om afentoe niet na te denken tijdens zo een sessie! Liefs

  • Romy 14 juli 2019 op 10:18 am - Beantwoord

   Wat een goed idee om yoga gewoon vanuit huis te doen! Ik ga ook eens kijken of haar YouTube-video’s misschien wat voor mij zijn 🙂

 13. chucky1012 11 juli 2019 op 8:54 pm - Beantwoord

  Zo een fijne lijst 😉
  Mooi vooruitzicht dat je binnenkort op holiday gaat.
  Dan de pretty dress die je aan gaat doen tijdens een bruiloft.
  Wauw een kar vol planten en bloemen en bloempotten….

  Een fijne avond………

 14. Lisa 12 juli 2019 op 8:13 am - Beantwoord

  Mooi lijstje, vooral omdat er grote en kleine blije momenten op staan. Ook goed dat je, wanneer het wat minder gaat, toch iets blij’s kunt vinden. Ik werd o.a. blij van een echte taart maken, van een collega die een andere baan vindt die helemaal bij haar past, een koele zomerdag, Milka met aardbeien (nieuwe smaak).

  • Romy 14 juli 2019 op 10:20 am - Beantwoord

   Wat een mooie lijstje met dingen om blij van te worden! En ook prachtig dat je zo blij bent voor de collega die een nieuwe uitdaging heeft gevonden! 🙂

 15. Anna 12 juli 2019 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, ik word er ook helemaal vrolijk van! Wat leuk dat je volgende week een bruiloft hebt, ik vind dat altijd zo bijzonder. Veel plezier alvast 😀

  • Romy 14 juli 2019 op 10:27 am - Beantwoord

   Dank je! Ik vind het ook zo leuk om weer eens op een bruiloft te zijn. Echt al een tijdje geleden dat ik op een bruiloft was en sowieso zijn dit de eerste vrienden van mij die gaan trouwens. Ben heel benieuwd!

 16. Nikita 14 juli 2019 op 6:08 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje weer. Om maar eens te laten zien dat geluk helemaal niet in die grote reizen en dure kleding zit maar in kleine dingen. Eens je je dat realiseert, wordt het leven een stuk beter. Je noemt ook wel hele mooie dingen op trouwens. Ik word er spontaan zelf vrolijk van en zin om de toffe dingen zelf op te zoeken. Dus wat dat betreft is je lijstje wel geslaagd.

  Een paar geluksmomentjes de afgelopen tijd waren dat ik macarons kocht en ze vervolgens met evenveel liefde allemaal heb opgegeten. Ik vind dat zo lekker. Daarnaast ook dat ik afgelopen week een bestelling ging ophalen in de Standaard Boekhandel en eens gek wilde doen en met twee nieuwe boeken naar huis kwam. Leesplezier gegarandeerd want het zijn twee boeken waar ik al heel lang naar uitkeek. Ook mijn vogeltje wist me gelukkig te maken met zijn lieve geluidjes de afgelopen tijd. En daarnaast is mijn leesconcentratie weer terug als nooit tevoren. Mijn leesgedrag van vroeger is terug heb ik gemerkt. Als in: 4 of 5 boeken in twee weken lezen. We zijn nu midden juli en ik ben volgens mij in mijn vijfde boek bezig. Ik ga eventjes spieken op Goodreads… Vijfde boek ben ik nu bezig van deze maand. Maar ik zit wel al bijna over de helft volgens mij. Vooral dat is een groot geluksmomentje. Ik lees gewoon heel graag en ik heb dat echt wel gemist. Ik ben benieuwd of ik in het komende halfjaar mijn record van 85 boeken van vorig jaar weet te verslaan. Met veel geluk misschien wel mijn grootste record van 111 boeken. Ik ben benieuwd!

  • Romy 18 juli 2019 op 9:36 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij ook vrolijk werd van mijn Blije Lijstje! Jouw lijstje is trouwens ook geweldig. Zo te horen heb je de leesflow helemaal te pakken. Heerlijk! En jezelf trakteren op twee nieuwe boeken, is natuurlijk ook een fijne blijmaker.

 17. bychristiana 15 juli 2019 op 12:41 pm - Beantwoord

  Haha, huisvrouwengeluk;-) Ik heb dat dus met het opentrekken van keukenlades, wanneer alles helemaal netjes georganiseerd is in voorraadpotten en bakjes. Oh ja, ik kan daar dus heel blij van worden;-)

  • Romy 18 juli 2019 op 10:06 am - Beantwoord

   Haha, ook dat is heel herkenbaar. Sinds ik op mezelf woon, word ik opeens blij van alles wat netjes opgeruimd en schoongemaakt is. Zo simpel kan geluk soms zijn 😉

 18. Jessica 20 juli 2019 op 9:53 pm - Beantwoord

  Een leuk lijstje!
  Geeft echt een goed gevoel om zo te lezen al die leuke fijne dingen.

Recente blogs

Dierendag | 9x Waarom ik niet zonder katten kan?

4 oktober 2018|Lifestyle|

Al mijn hele leven deel ik een huis met een of meerdere poezenbeesten. En dat is absoluut geen straf! Hoewel onze huiskatten Paco en Lily elke dag van het jaar worden verwend alsof het Dierendag is, vond ik 4 oktober wel een goede gelegenheid om mijn harige vriend en vriendin extra in het zonnetje te zetten op mijn blog. Daarom heb ik een lijstje met maar liefst 9 redenen waarom ik Mr. en Mrs. Kat niet zou willen missen.

Mijn nieuwe Nordkisa nachtkastjes

3 april 2020|Interieur|

Tja, je moet toch wat met je extra vrije tijd. Een Ikea-bestelling plaatsen leek mij de ideale bezigheid. De inhoud? Onder andere twee Ikea Nordkisa nachtkastjes, waar ik al maanden geleden mijn oog op had laten vallen. Inmiddels staan de nachtkastjes in elkaar gezet en wel naast mijn bed te pronken. Hoog tijd om je de mini-upgrade van mijn slaapkamer én mijn nieuwe nachtkastjes te laten zien.

Deze 9 dingen mag ook jij jezelf best gunnen!

27 augustus 2018|Persoonlijke groei|

Vaak gunnen we een ander de hele wereld. Een ander mag best eens een dag rust nemen als hij altijd druk is. Of een snoepje nemen in plaats van altijd gezond te doen. Of een dure jas kopen als dat exemplaar absoluut te mooi is om te laten liggen. Maar hoe zit het met onszelf? Zo nu en dan mag je jezelf ook best iets gunnen. Wees eens lief voor jezelf en doe iets wat jij net zo hard verdient als ieder ander. Dit zijn 9 dingen die we (ja, ik ook!) onszelf best vaker zouden mogen (of zelfs moeten?) gunnen.