action13 4

Blij Lijstje #12: rare reisbus, regenboogtrap & ratatouille

 • 5 augustus 2019
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

De combinatie van zomer en vrije dagen doet mijn humeur altijd zichtbaar goed. Maar ook naast zonnige dagen vrij werd ik de afgelopen weken regelmatig enthousiast van fijne kleine en grote dingen. Dat varieerde van planten die een plotselinge opleving kregen tot een regenboogtrap in Amsterdam, en van een op het nippertje gehaalde terugreis tot mijn eerste ervaringen met poolen. Mijn blijmakers van de afgelopen tijd deel ik graag met je in deze twaalfde editie van Blij Lijstje.

 • De aloe vera op de foto hierboven toevoegen aan mijn langzaamaan groeiende plantenfamilie.
 • Sowieso het feit dat mijn planten nog allemaal in leven zijn. Zelfs het klavertje vier dat vorige week op sterven na dood leek, heeft dankzij een extra scheut water een opleving gekregen.
 • De eerste koele dagen na de hittegolf.
 • Voor het eerst sinds heel lange tijd een keer poolen. Ik geloof dat ik niet echt mijn roeping heb gemist, want een waar talent bleek ik niet te zijn, maar leuk was het zeker.
 • Bij Costes een groene blouse tegenkomen en die met 75% korting mee naar huis nemen. Kan ik ook eens iets groens aantrekken!

 • Samen met Pippa op zilvervisjes jagen. Zijn er meer mensen die iets tegen die beestjes hebben?!
 • Naar de film Yesterday gaan met een vriendin. We zijn allebei geen Beatles-kenners, maar vonden de film door de romantische scènes alsnog wel vermakelijk.
 • Op de terugweg na mijn dagje Antwerpen met Shirley op het nippertje ontdekken dat de FlixBus was vermomd als bus van een of andere reismaatschappij en over een paar minuten zou wegrijden. Gelukkig met mij ook nog aan boord dus.
 • Familie die speciaal vanuit de kop van Noord-Holland op bezoek kwam voor een rondleiding door mijn huis (en een paar kopjes koffie natuurlijk).
 • Spontaan tegen een mega-aanbieding van De Vegetarische Slager aanlopen en vervolgens trots zijn op mijn gescoorde korting. Zou dat dan een gevalletje successful adulting zijn? (Bekijk hier mijn minder succesvolle pogingen tot volwassenheid.)

 • Pippa die me in haar ultieme chillpose heel vreemd aankijkt als ik ondertussen moeilijk lig te doen in een ongemakkelijke buikspieroefeninghouding op de grond. Verschil moet er zijn!
 • Een interessante taalvraag in mijn mailbox ontvangen en daar mijn hoofd over breken.
 • Mijn stinkende best doen om iets vroeger naar bed te gaan en beseffen dat dat de laatste tijd wel vaker aardig goed lukt.
 • Leuke en enthousiaste reacties krijgen op de virtuele rondleiding door mijn woonkamer.
 • Op weg naar een afspraak in Amsterdam een regenboogtrap tegenkomen en daar dankzij een vriendelijke Amerikaan mee vereeuwigd zijn op een kleurrijke foto.

 • De mijlpaal van 500 volgers voor Vaker Vrolijk op Facebook behalen.
 • Pippa die steeds vaker op schoot komt zitten. Te schattig hoe ze dan letterlijk met haar neus bovenop mijn laptop zit mee te kijken naar mijn laptopscherm. Zou het een stille hint zijn dat ik weer eens een blog over haar moet schrijven?
 • Dankzij een freelance-opdracht voor een hypotheeksite nu meer weten over hypotheken dan toen ik mijn eigen hypotheek afsloot. Best leerzaam!
 • Op een bruiloft van vrienden opeens mijn oom tegenkomen (hij kent de bruidegom, maar dat was ik even vergeten) en zo onverwachts in een familiereünie/bijpraatsessie terechtkomen.
 • Een recept voor verse ratatouille uitproberen dat na een ietwat zwart geblakerde eerste uitvoering van het recept de tweede keer verrassend goed gelukt was.

 • Met mijn broer op een terrasje zitten als er markt is, waardoor we eersterangs plaatsen hadden om stiekem mee te genieten van de luidruchtige kaasverkoper, het langslopende publiek en de uiterst stijlvolle (ahum!) one size fits all-jumpsuits met panterprint voor € 5,- waar we direct uitzicht op hadden.
 • Twee leuke blogsamenwerkingen in mijn mailbox waarvoor ik mooie producten mag testen die volgens mij helemaal bij mij passen.
 • Mijn hobbykamer ZONDER onuitgepakte verhuisdozen.
 • De titel voor dit blogartikel bedenken. Ik kan er altijd blij van worden als ik een paar woorden met dezelfde beginletter weet te verzinnen. Niet normale neurotische neigingen zou je het kunnen noemen (sorry, ik houd al op!).
 • Op een doodnormaal moment even extra beseffen dat ik nogal gelukkig ben in mijn huidige woning en met mijn leven.

Heb jij nog een grappige, mooie of bijzondere blijmaker te delen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 5 augustus 2019 op 7:00 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje, Ahhh zilvervisjes, rotbeestjes zijn het! Ik heb ze gelukkig al lang niet meer gespot maar iehww, ik vind die beestjes zo vies!

 2. Naomi 5 augustus 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Haha, beetje toveren met woorden blijft natuurlijk leuk. En ook ik heb écht een hekel aan zilvervisjes. Pas kwam er ineens één uit een boodschappentas rennen, terwijl ik daar gewoon mijn weekboodschappen uit stond te halen. Zó smerig vind ik dat.
  En jup, ik kan ook heel blij worden als ik ineens zie dat ik een heel hoog bedrag aan bonus heb gescoord. Zijn we gewoon Hollanders voor joh;).

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:40 am - Beantwoord

   Iew, zo vies als een zilvervisje opeens uit je boodschappentas komt rennen. Ik denk dat ik dan van schrik nog zou opspringen. Ik vind het zulke vieze en enge beestjes om te zien, zeker omdat ze altijd plotseling ergens vandaan komen.
   Gelukkig zijn bonusaanbiedingen een grotere blijmaker 😉 Ik voel me inderdaad een echte Hollander als ik dan blij naar mijn bonnetje met korting sta te staren, haha.

 3. Shirley 5 augustus 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Sinds mijn verhuizing heb ik geen zilvervisjes meer gezien, maar het is natuurlijk wachten tot die ene meeverhuisde zich vermenigvuldigd heeft.

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:44 am - Beantwoord

   Dat klinkt goed, geen zilvervisjes meer in huis. Hopelijk hebben ze voorlopig hun weg naar België nog niet gevonden 😉

 4. Josephine 5 augustus 2019 op 8:14 am - Beantwoord

  Oeh, een groene blouse! Komt er een outfit post? 😉

  Zilvervisjes vind ik ook vervelend. Wij hebben er gelukkig niet zo veel last meer van sinds we bij het dweilen van de vloer een geurolie gebruiken in het schoonmaakwater. Vinden ze niet fijn. Als je wlt weten welke het is, kan ik het je wel mailen.

  Ik ben blij dat je de taalvraag leuk vond. 😀

  • Romy 6 augustus 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Ik denk dat de outfitpost met de groene blouse er binnenkort nog wel van komt 🙂
   Die geurolie klinkt goed trouwens. Als je me de naam zou kunnen sturen, heel graag! De laatste tijd lijken de zilvervisjes wel overal vandaan te komen hier…

 5. Darina 5 augustus 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Een heel mooi en vrolijk lijstje! Ben heel benieuwd naar het groene blousje 🙂

 6. Amy 5 augustus 2019 op 8:44 am - Beantwoord

  Wat een vrolijk lijstje weer! Heerlijk hè, de markt. Daar heerst altijd zo’n leuke dynamiek dus dat die 1e-rangs zitplaatsen in dit lijstje staan snap ik heel goed! En ik herken het wel van die planten. Aan een van mijn planten zie ik het direct als er water benodigd is: na een extra scheutje leeft hij ineens weer zo op. Dus dat heb je prima opgelost! 😉

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:46 pm - Beantwoord

   Toch mooi dat planten soms zo goed aangeven waar ze behoefte aan hebben. Wel lekker duidelijk! 😉

 7. evelien 5 augustus 2019 op 9:03 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen en momenten allemaal.
  Altijd leuk als familie je nieuwe woning komt bewonderen!
  En de Costes heeft een fijne sale hé? Ik heb ook wat leuke dingen voor het najaar alvast kunnen scoren met hoge kortingen.

  Liefs,
  Evelien

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:46 pm - Beantwoord

   Absoluut! Echt een feestje, die flinke kortingen bij Costes. Het scheelt soms zo veel. Leuk om te horen dat jij ook goed geslaagd bent in de sale!

 8. Audrey 5 augustus 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Zo leuk allemaal! Enne: allitererende titels zijn altijd het leukst!

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:47 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ook bij anderen ben ik altijd gek op leuke alliteraties 🙂

 9. bychristiana 5 augustus 2019 op 9:50 am - Beantwoord

  Toen ik de titel van jouw blogpost lag, moest ik meteen denken aan de Disney film, jij kent hem vast wel! Ik heb hem laatst zitten kijken toen mijn nichtje op bezoek kwam. Heel leuk;-)

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:50 pm - Beantwoord

   Haha, die film heb ik inderdaad ook op dvd. Je inspireert me meteen om die film eindelijk eens echt te gaan kijken 😉

 10. Ilona Wielinga 5 augustus 2019 op 9:53 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Ik heb zelf vorige week de vernieuwde Lion King gekeken, dat was toch echt wel een blijmaker. Net als de eerste koele dagen na de hittegolf inderdaad, warm weer is niet mijn ding dus ik ben dolblij dat de hitte (voorlopig) weer voorbij is.

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:51 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je Lion King hebt gezien in de bioscoop! Dat lijkt mij ook zo’n mooie film. Hopelijk kan ik die binnenkort ook een keer kijken in de bioscoop.

 11. Jessica J. 5 augustus 2019 op 10:40 am - Beantwoord

  Hele erg mooi lijstje. Je laatste puntje deed me glimlachen. ? En ik ben ook echt een sucker for alliteraties, haha. Geluk zit soms in piepkleine dingen! ?

 12. Justine 5 augustus 2019 op 11:34 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! En ja, ook ik heb een zwak voor alliteraties, haha 😉
  Die aloe plant is trouwens echt cute. Al dacht ik eerst dat ‘ie nep was (oeps) Wat ik me afvraag.. Zou je daar nou echt het gel van kunnen gebruiken als je je bijvoorbeeld verbrand hebt?

  • Nynke 5 augustus 2019 op 5:54 pm - Beantwoord

   Ja, dat kan!
   Moet hij nog wel wat groeien!

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:54 pm - Beantwoord

   Haha, sommige planten lijken inderdaad net van plastic, maar deze is gelukkig echt 😉
   Leuk dat je het vraagt van de aloe vera-gel trouwens! Ik had daar eigenlijk helemaal niet bij stilgestaan, maar ga nu meteen een kleine Google-zoektocht starten om het uit te zoeken. Ben wel benieuwd 😉

 13. Anna 5 augustus 2019 op 12:16 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Wat goed dat je zo goed voor je planten zorgt, haha, ik ben er helaas niet zo goed in.. Zo grappig, je titel, als je het niet had gezegd, was het mij helemaal ontgaan :p. Oeps!

  • Romy 6 augustus 2019 op 5:55 pm - Beantwoord

   Haha, ik dacht ook niet goed te zijn met planten, maar oefening baart blijkbaar kunst. Dus wie weet is er ook voor jou nog hoop! 😉

 14. Anouk 5 augustus 2019 op 12:24 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! De blog title is ook wel erg goed gelukt, een een helemaal uigepakte (en opgeruimde?) kamer is altijd heerlijk!

 15. Janne 5 augustus 2019 op 1:15 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend fijn lijstje ? ik word ook vrolijk als ik lees over zo’n regenboogtrap, kooksuccessen, leuke Pippa en fijne feestjes.
  Ik denk dat ik dezelfde plant heb als jij met die klavertjes vier. Stiekem is het geen klaver, maar klaverzuring (oxalis). Het zijn bolletjes, en uit ieder bolletje komt een stengel met een klavertjevierachtig blad. Eind van de zomer kunnen er donkerroze bloemen in komen en dan zie je heel duidelijk dat het geen klaver is. Klaver heeft wittige of lichtroze bloemen die heel honingachtig ruiken. Als in de herfst je oxalis afsterft, is dat niet raar. Volgende lente komen de bolletjes weer gewoon uit! Ik heb mijne al zes jaar of zo. Het is een heel fijne, makkelijke plant.
  Ik ben erg benieuwd naar alle artikelen van de komende tijd, want volgens mij zit daar veel blijheid tussen. Ik hoop dat je als je in je hobbykamer knutselt, dat ook laat zien, want dat vind ik altijd zo knap gemaakt!
  Nu mijn blije moment van afgelopen maand: eindelijk thuis uit het ziekenhuis en weer in mijn eigen bed slapen. ZO FIJN. Ik wist niet dat mijn bed zó lekker lag ?

  • Romy 7 augustus 2019 op 8:59 am - Beantwoord

   Wat ontzettend fijn dat je terug bent uit het ziekenhuis! Ik kan me voorstellen dat je eigen bed dan extra lekker slaapt. Geniet er lekker van! 🙂
   Dank je voor de tip over de klaver/oxalis trouwens! Ik heb in mijn nieuwsgierigheid maar meteen gegoogeld op ‘oxalis’. Ik denk inderdaad dat dat hem is. Hij heeft op dit moment witte bloemetjes tussen de klaverblaadjes door. Ik vergeet hem soms even water te geven, maar een dag later staat hij alweer te stralen als ik er een keer extra met mijn gieter langs ben gegaan. Echt een fijn plantje!

   • Janne 8 augustus 2019 op 9:02 am - Beantwoord

    Wat leuk, eentje met witte bloemen!

 16. Kelly 5 augustus 2019 op 2:31 pm - Beantwoord

  Wat heerlijk zo’n fijn, blij lijstje! Leuke blog heb je trouwens ook. 🙂
  Fijn dat je hobbykamer nu helemaal netjes is. Daar houdt ik ook altijd van. Ons kantoor is inmiddels bijna helemaal netjes (hier stonden ook veel dozen die we na het verhuizen daar kwijt konden). 🙂

  • Romy 7 augustus 2019 op 9:00 am - Beantwoord

   Dank je voor je leuke compliment! 🙂 Heerlijk dat jullie kantoor ook verhuisdoosvrij is. Het is zo fijn als alles netjes is opgeruimd.

 17. Mariska 5 augustus 2019 op 7:27 pm - Beantwoord

  Vooral die koele dagen na die hittegolf kan ik me goed voorstellen. Wat was die hitte vervelend zeg.. ik kan dan nooit zo goed functioneren ook.

 18. Giovanna Jansen 5 augustus 2019 op 9:19 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Toevallig vandaag ratatouille gemaakt. Niet aangebrand smaakt hij inderdaad het lekkerst. 😉 (tip tegen aanbranden: niet de keuken uitlopen, noch je langdurig door andere dingen aflaten leiden. Aanbranden gebeurt mij eigenlijk alleen als ik onder het koken ‘even’ achter de pc ga zitten of onderwijl op mijn telefoon Insta stories ga kijken.)

  • Romy 8 augustus 2019 op 6:54 pm - Beantwoord

   Haha, bij mij ontstaat aanbranden meestal doordat ik iets te laat was met aardappels koken of iets te vroeg met groenten in de pan doen, waardoor ik moet afwegen of ik liever iets aangebakken groenten of niet goed doorgekookte aardappels heb 😛 Maar ik begin het te leren. Je niet laten afleiden is inderdaad ook een goede. Ik denk dat dat bij mij ook mis zou gaan 😉

 19. Jacqueline 5 augustus 2019 op 9:43 pm - Beantwoord

  Helpt een kat tegen zilvervisjes? Want dan zou ik er bijna één in huis nemen. Alhoewel ik ze nu al een tijdje niet ben tegengekomen…
  Mijn blijmaker deze week is dat mijn dochter geslaagd is voor haar brommerrijbewijs!

  • Romy 8 augustus 2019 op 6:56 pm - Beantwoord

   Haha, Pippa helpt in ieder geval wel tegen de zilvervisjes 😉 Ze gaat er enthousiast achteraan rennen en heeft er al een paar keer eentje doodgemaakt (en een opgegeten – oeps!). Maar alle zilvervisjes hier in huis uitroeien, vindt ook Pippa vast wel wat te ambitieus 😉
   Wat goed dat je dochter is geslaagd voor haar brommerrijbewijs! Gefeliciteerd!

 20. Maaike 5 augustus 2019 op 11:18 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke lijst! <3 En zilvervisjes, bah, ik ken ze helaas.

 21. Nikita 7 augustus 2019 op 11:28 am - Beantwoord

  Mijn blijmaker was dat ik twee dagen na elkaar in Brugge was door omstandigheden en als het goed is ben ik er binnenkort vijf dagen per week te vinden. Nee, ik ga niet terug naar de middelbare haha. Al zou ik dat aanbod ook niet afslaan. Maar doordat ik tijd overhad gisteren en in het centrum was, ben ik eventjes door de winkelstraat gegaan en scoorde ik maar liefst 4 nieuwe shirtjes. Ik vond alleen niet echt iets in de korting wat me aansprak, dus ze zijn alle vier aan de volle prijs. Maar af en toe moet dat gewoon kunnen, en het waren geen belachelijk dure shirtjes. Daarnaast, het is geld waar ik zelf voor heb gewerkt en dus ik mag er mee doen wat ik wil. Voor ik overkom als een persoon die heel haar loon in een keer uitgeeft, ik zet wel elke week een groot stuk loon aan de kant om te sparen en een basis op te bouwen voor in de toekomst. Maar met de overschot mag ik van mezelf doen wat ik wil. Ik ga binnenkort mijn kledingkast terug uitmesten denk ik. Vorige week hielp ik een ouder vrouwtje en voor mij was het gewoon iets heel simpels wat ik deed. Maar ik werd ervoor bedankt alsof ik de halve wereld ervoor had rondgereisd. Die dankbaarheid was wel heel bijzonder. Verder heb ik nog bijzondere momenten meegemaakt, maar die kan ik niet online delen vanwege de privacy. Maar mijn leven zit de laatste tijd (ondanks tegenslagen) wel vol met blije en bijzondere momenten. Iets waar ik alleen maar dankbaar voor ben

  • Romy 9 augustus 2019 op 1:09 pm - Beantwoord

   Wat prachtig om te horen zeg dat je de afgelopen tijd veel blije en bijzondere momenten hebt meegemaakt! Zeker als je ook wat tegenslagen hebt, zijn dat soort mooie momenten heel wat waard.
   Wat heerlijk trouwens dat je tijd in Brugge kon doorbrengen en dat je daar goed geslaagd bent voor leuke kledingaankopen. Je hebt er hard voor gewerkt, dus zo’n kleine traktatie op z’n tijd is superfijn 🙂

 22. Odetta 17 augustus 2019 op 10:52 am - Beantwoord

  Samen met Rob naar de Formule 1 kijken en dan presteert Max Verstappen ook nog eens goed.
  Vroeger vond ik er niet zo veel aan, maar nu vind ik het heel erg leuk en spannend om te kijken.
  En Ron vind het ook heel erg gezellig zo.

  • Romy 20 augustus 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Leuk dat jullie tegenwoordig samen naar Formule 1 kijken! En als een Nederlandse coureur dan ook nog eens goed presteert, is zo’n uitzending natuurlijk extra leuk 🙂

Recente blogs

Blij Lijstje #69 | Bloemenshoot, babyshower & bietenprobeersels

20 oktober 2023|Persoonlijk, Positiviteit|

Eindeloos lang staren naar de foto hierboven was misschien wel mijn lievelings-blije ding van de afgelopen tijd. Maar oké, uiteraard deed ik - zeker in deze verbouwingstijd - meer dan alleen verliefd en dromerig naar deze bloemige foto kijken. Zo werd ik ook blij van toilet-plannen smeden (iets met bloemetjestegels en doortrekknoppen), nachtelijke feestjes van onze kat, heel veel 'nee' zeggen en een bijzondere vraag van onze nieuwe buurjongens over een stiekeme hobby van Bart. Oké, genoeg roddelblad-achtige lekkermakers. Dit is mijn Blije Lijstje van afgelopen tijd!