blij lijstje 3

Blij Lijstje #13 | Vitamini's, vuurdoop & verse soep

 • 7 september 2019
 • 22 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Dit is alweer mijn dertiende editie van Blij Lijstje op Vaker Vrolijk. En hoewel dertien een ongeluksgetal is voor de bijgelovigen onder ons, voelde ik me juist nogal gelukkig de afgelopen tijd. Er waren heel wat kleine en grote dingen die me de afgelopen weken een glimlach bezorgden. Ik zet de leukste momenten daarvan voor je op een rij. Met dit keer onder andere kneuterigheid voor de tv, een filmpje dat me een lachbui bezorgde en supermarktcadeautjes die ook als je 26 bent nog leuk zijn.

 • Voor mijn werk mogen prutsen met Canva om een folder te maken. Erg leuk om mee bezig te zijn!
 • Broerlief die een nacht kwam logeren, waardoor mijn logeerkamer nu zijn officiële vuurdoop heeft gehad.
 • Complimentjes krijgen over mijn nieuwe parfum van HEMA (het is het vanilleluchtje dat ik in dit artikel liet zien). Dikke aanrader en dat voor maar € 12,50 dus!
 • Mijn oma die spontaan opbelt omdat ze een life update wilt krijgen.
 • Mijn vader die gezond en wel is teruggekomen van zijn ambitieuze fietsvakantie in de Alpen.
 • Waardevolle gesprekken voeren met een loopbaancoach. Niet omdat ik in een lastige situatie zit, maar gewoon omdat het fijn is om iemand te laten meekijken.
 • Mijn kersverse schoonfamilie (die overigens heel aardig is!) ontmoeten en daar mogen blijven eten.
 • Na mijn lezing op de Roodharigendag een paar berichtjes ontvangen van mensen die bij de lezing aanwezig waren.
 • Voor het eerst een aflevering van Suits kijken. Ik dacht dat zulke series niets voor mij waren, maar vond het verrassend leuk.
 • De YouTube-video’s van Klikbeet kijken. Hun persiflages zijn te grappig. Vooral ‘Heel Holland Frituurt’ vond ik nogal leuk.
 • Bij Lidl een roze handmixer kopen. Nu nog iets bedenken om daarmee te maken. Verder kocht ik hem natuurlijk totáál niet voor de heb.
 • De save-the-date-kaart voor de trouwerij van een goede vriendin ontvangen. Zo leuk!
 • Een workshop stipschilderen volgen en daar nogal blij en helemaal “zen” (voor mij vrij uniek!) van worden. Ik zal er binnenkort een apart artikel aan wijden.
 • Bij de zonsondergang op Utrecht Centraal op de trap zitten en goede gesprekken voeren.
 • Van mijn moeder een kleurrijke mok cadeau krijgen die ze bij de kringloopwinkel vond en die perfect bij de rest van mijn servieskast past.
 • Via een freelance opdrachtgever weer twee nieuwe grote opdrachten krijgen. Heel leuk om mee bezig te zijn en bizar hoe mond-tot-mondreclame werkt!
 • Een leuke blogsamenwerking waarvoor ik iets krijg waar Pippa ook baat bij heeft.
 • Vriendlief die speciaal de keuken in duikt om verse tomatensoep voor me te maken.
 • Van mezelf afbijten in een situatie waarin ik me totaal niet prettig voelde.
 • Aan de kassa bij Lidl de vraag krijgen of ik Vitamini’s spaar. Dat vond ik zo leuk klinken dat ik vanaf nu een stapeltje stickers van broccoli’s met ogen en lachende paprika’s heb liggen. Ben je nooit te oud voor!
 • Leuke plannen maken voor de komende tijd, waaronder alle plannen van dit lijstje.
 • Een vriendin een stekje van mijn pannenkoekenplant geven. Nooit gedacht dat dit moment ooit zou komen (ik dacht altijd dat ik een slechte plantenverzorgster was).
 • Vijf minuten eerder aankomen dan mijn planning op Google Maps aangeeft. Ha, ik heb gewonnen!
 • Dat mijn vriend Boer Zoekt Vrouw leuk vindt en zelfs beter wist dan ik dat het nieuwe seizoen zou beginnen, waardoor we precies op tijd klaar zaten voor de buis.
 • Na een paar avonden van huis weer eens lekker een avond thuis kunnen aanrommelen.

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 7 september 2019 op 8:36 am - Beantwoord

  “de duiken in duiken”? 😉 (verwijder dit maar uit deze comment zodra je het hebt aangepast!)

  Leuk lijstje weer. Fijn dat het gezellig was bij je schoonouders. Mijn vriend houdt gelukkig ook van dezelfde tv-programma’s. BZV, HHB… en hij is dus ook dol op de All you need is love-kerstspecial!

  • Romy 7 september 2019 op 11:02 am - Beantwoord

   Oeps, thanks voor de tip! Ik heb het meteen even aangepast, haha.
   Heerlijk dat jullie ook dat soort programma’s samen kunnen kijken! Samen naar AYNIL kijken is wel echt #couplegoals, hoor 🙂

 2. Bettie 7 september 2019 op 8:49 am - Beantwoord

  Wat een boel fijne dingen weer. Ik wist meteen over welke aflevering je het had met ‘Heel Holland frituurt’ Ik lag helemaal dubbel bij dat filmpje

  Bettie

  • Romy 7 september 2019 op 11:02 am - Beantwoord

   Haha, geweldig hè?! Ik moest daar ook nogal hard om lachen.

 3. Naomi 7 september 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  O, ik ben benieuwd naar de blog over stipschilderen. Klinkt heel erg leuk namelijk. En verder altijd leuk, die blije lijstjes. Ik denk dat ik deze week het meest blij werd van twee avonden een boek lezen op de bank. Was ik aan toe.

  • Romy 7 september 2019 op 11:03 am - Beantwoord

   Heerlijk, dat soort rustige avonden! Echt genieten is zoiets.

 4. Darina 7 september 2019 op 9:18 am - Beantwoord

  Een heel mooi en blij lijstje van prachtige momentjes.

 5. Jantine 7 september 2019 op 9:29 am - Beantwoord

  Blije lijstjes zijn altijd fijn ?
  Klikbeet vind ik ook geweldig, die van firstdates was ook om je te bescheuren, maar de HHF zeker ook ?
  Geniet er lekker van!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 7 september 2019 op 11:03 am - Beantwoord

   Ik denk dat ik nu heel snel het filmpje van First Dates ga kijken. Ben benieuwd! 🙂

 6. Amy 7 september 2019 op 10:19 am - Beantwoord

  Heerlijk weer, zo blij lijstje! Eerder zijn dan de navigatie bij de start aangaf vind ik ook altijd leuk 🙂 En fijn dat de eerste ontmoeting met je schoonouders goed was, is toch altijd spannend!

 7. Mariska 7 september 2019 op 10:40 am - Beantwoord

  ‘die de duiken in duikt’, moet dat toevallig keuken zijn? 😛 Fijn gevoel is gelukkig zijn! 🙂

 8. Daenelia 7 september 2019 op 10:57 am - Beantwoord

  Prima match, als je gelukkig van dezelfde programma’s houdt! Niet compleet nodig, maar een mooie bonus. Ik heb echt niks met Boer zoekt vrouw en mijn gozer gelukkig ook niet.
  Ik ga blij worden de komende weken. Ik ben altijd wel … blij.

 9. Iris 7 september 2019 op 11:09 am - Beantwoord

  Wat een gezellige en leuke dingen! En spannend dat je je schoonouders ontmoet hebt!

 10. Ilona Wielinga 7 september 2019 op 11:48 am - Beantwoord

  Wat weer een heerlijk positief lijstje. Ik vind het zelf ook altijd heerlijk om een zonsondergang te mogen bewonderen. En de video’s van Klikbeet kende ik nog niet, ik kijk bijna geen Youtube meer, maar ik ga ze zeker even bekijken!

 11. Saskia 7 september 2019 op 9:34 pm - Beantwoord

  Wat een fijne lange lijst met fijne momentjes<3 Ik hou er altijd van en wordt zelf blij van alles wat ik hier altijd lees.
  Waar ik blij van werd? De bruiloft (en getuige zijn) bij mijn vriendinnetje, morgen Bagelen met een ander vriendinnetje en ben super blij dat Noa de nachten zo goed doet (hij slaapt nu al een aantal nachten door, heerlijk!)

  • Romy 10 september 2019 op 8:27 am - Beantwoord

   Wat prachtig dat je op haar bruiloft getuige mocht zijn. Dat maakt zo’n bijzondere dag waarschijnlijk nog specialer. En hoe fijn dat Noa goed doorslaapt ?

 12. Anouk 8 september 2019 op 10:29 am - Beantwoord

  Heerlijk zeg! Mijn schoonzusje en ik sparen allebei de vitamini stickers, en dat zij 18 is en ik 21 dat vergeten we gewoon even.

  • Romy 14 september 2019 op 10:52 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk hebben jullie! Die Vitamini-stickers zijn ook gewoon te leuk om niet mee te nemen 😉

 13. Giovanna Jansen 8 september 2019 op 9:26 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje!!
  Ik heb het eerder gemist denk ik, maar wat gaaf dat je een vriend hebt!! En wat fijn je schoonfamilie aardig en leuk is!

  • Romy 14 september 2019 op 11:07 pm - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel! Ik had de opmerking over mijn vriend inderdaad ergens heel kort tussendoor voor het eerst genoemd, hihi.

 14. Nikita 11 september 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! En door jouw lijstjes word ik er altijd weer aan herinnerd dat geluksmomentjes echt geen verre reizen of coole concerten hoeven te zijn. Maar dat zelfs iets wat een simpele glimlach of een geluksgevoel heeft ook waardevol zijn. Zowel voor mezelf als een ander. Mijn geluksmomentje is dat alles wat ik nu koop of betaal van mijn eigen centjes komt en ik dus ook werk voor wat ik koop. Stiekem vind ik dat wel een hele trotse gedachte. Daarnaast krijg ik van klanten altijd hele lieve complimenten, woorden en soms zelfs bijnamen. Die dingen maken mijn dag gewoon. Van de week zei ik tegen een klant dat mensen blij maken iets is wat ik heel graag doe. En haar antwoord was; Dat moet je niet vertellen, dat zie je direct zo dat jij een goed karakter hebt. Ik wist niet meer wat te zeggen zo’n mooi compliment vond ik het. Er zijn echt momenten dat ik me moet omdraaien om een slok water te nemen om niet gewoon te huilen van al die lieve woorden. Dat maakt mijn job dus fijn, dat ik iets kan betekenen voor de mensen. Iets waar ik naar uitkijk is trouwens dat mijn armbandje dat ik kocht verstuurd word. Ik heb mezelf omdat ik trots ben op mezelf een armbandje cadeau gedaan met een handgeschreven tekst die gegraveerd wordt. Maar doordat het een persoonlijke gravure is duurt dat wat langer natuurlijk. Ik wacht graag wat langer want dit is iets bijzonders natuurlijk. Ik heb het cadeau gedaan omdat ik al een maand zonder psycholoog verderga in mijn leven en gewoon omdat ik trots ben op wat ik doe en wie ik ben. En de tekst zal me er in moeilijke momenten aan herinneren dat het terug beter wordt, hoe dan ook.

  • Romy 15 september 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   De gedachte dat je al je aankopen zelf met je eigen verdiende loon betaalt, is zeker iets moois om trots op te zijn.
   Wat een prachtig compliment trouwens van die klant over wat je uitstraalt. Die woorden kan je mooi in je zak steken en zijn volgens mij ook echt helemaal terecht.
   Dat armbandje vind ik ook echt een heel mooi gebaar. Zo is het niet alleen een mooie armband, maar ook nog eens een sieraad met een belangrijke boodschap voor jezelf. Prachtig hoor!

Recente blogs

Mijn favoriete podcasts over persoonlijke ontwikkeling

23 november 2020|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Noem me een tikkeltje 'late to the party', maar ik heb pas sinds een tijdje ontdekt hoe fijn podcasts zijn. Sinds die ontdekking ben ik er aardig verslaafd aan geraakt. En dan vooral aan podcasts over persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het stofzuigen (werkt prima met oortjes in!), in de auto, tijdens het koken of gewoon op een rustig moment - ik vind heel wat situaties opeens een prima gelegenheid voor een podcast. Wil je - net als ik - eens naar iets leukers luisteren dan naar de radioreclame? Ik deel mijn favoriete podcasts over persoonlijke ontwikkeling met je.

Koken voor 1 persoon, hoe doe ik dat? (7 tips)

25 januari 2020|Lifestyle|

Een van de grote uitdagingen van alleen wonen? Koken voor 1 persoon! Althans, inmiddels ben ik zo gewend aan eenpersoonsporties dat ik er meer handigheid in heb gekregen. Maar in het begin vond ik het nogal lastig om iets simpels en makkelijks voor mezelf op tafel te zetten. Hoe schotel je jezelf iets lekkers voor zonder dure maaltijdboxen (je weet wel, die uit de YouTube-video's!) in huis te halen? En hoe zorg je ervoor dat je geen voedsel verspilt, maar toch niet elke dag hetzelfde eet? Deze 7 tips helpen mij om koken voor 1 persoon makkelijker, leuker en lekkerder te maken.

Vaker Vrolijkheid #6: nieuwe kat, fotoshoot en leuke post

18 maart 2017|Persoonlijk|

Vorige week plaatste ik een XXL editie van Vaker Vrolijkheid op mijn blog. Dat was mijn manier om te vieren dat mijn blog alweer een half jaar bestond. Toch leek het me leuk om alsnog mijn gewone maandelijkse lijstje vol vrolijkheid online te zetten. Wat maakte mij de afgelopen maand blij? Met onder andere een nieuwe kat, een fotoshoot en mijn favoriete televisieprogramma.