Blij Lijstje #16 | Mooi misverstand, opruimvirus & Sintspanning

blij lijstje

Alweer een lijstje met blije momenten? Ja! Ook de afgelopen maand heb ik er genoeg kunnen verzamelen om een heel artikel mee te vullen. Op mijn Blije Lijstje prijken ook dit keer nogal wat grote en kleine blijmakers. Zo kan ik door een grappig misverstand een weekendje weg, maakte mijn oma per ongeluk een hilarische opmerking en verkeerde Pippa even in de snoepjeshemel. Ook werd ik blij van neurotische neigingen, fijne mensen en een onverwacht hardloopsucces op de dag voor onze Pakjesavond. Lees je mee?

 • Een misverstand, maar wel een leuke! Mijn tante raadde mijn lieve opa en oma aan om als Sintcadeau bol.com-bonnen te kopen. Slim! De B en .com hadden mijn grootouders onthouden, maar bij het gedeelte ertussenin ging iets mis. En zo komt het dat Bart en ik nu per ongeluk een Booking.com-bon rijker zijn. Mij hoor je niet klagen, want de bonnen zijn een extra goede reden om weer eens een weekendje weg te gaan.
 • Mijn ooms die nogal aan het lolbroeken waren tijdens ons Sint-dobbelspel. Vooral de “enorme droppot met verlichting” (oftewel, een nogal bijzondere lamp in een pot) was een hit.
 • Mijn oma als ze een foto ziet van mijn oom en tante die met mondkapjes op aan het klussen zijn. “Oh wat leuk, een vakantiefoto!” Ter verduidelijking: mijn oom en tante waren onlangs naar China op vakantie geweest.
 • Door het ondernemerscoachingsprogramma steeds meer mensen in mijn woonplaats leren kennen.
 • Lieve complimenten krijgen over mijn nieuwe kapsel, ook van mensen van wie ik dat totaal niet verwacht.
 • Voortaan twee computerschermen hebben op het werk.
 • Nieuwe planten inslaan, wat overigens deels bedoeld was om het rouwproces om mijn niet meer te redden slaapkamerplant te verzachten.
 • Na een paar propvolle dagen een avond lekker thuis zitten zonder bezoek.
 • Afgelopen weekend een bloggerfotoshoot doen met Georgina bij de Rotterdamse skyline voor haar portfolio. Ik zal er heel binnenkort een artikel aan wijden.
 • Mooie reviews ontvangen van klanten voor wie ik teksten heb geschreven.
 • Deze grappige column van Japke-d. Bouma (sowieso ben ik gek op haar columns over kantoortaal!) over groepsapps van het werk.
 • Nog net voor sluitingstijd een telefoonoplader bij GAMMA kunnen kopen als ik de mijne vergeten ben, een dag alleen thuis op de planning heb staan en nog maar 8% batterij heb.
 • Nieuwe interieurideeën uitvoeren als gevolg van een acute vorm van “Ik wil het allemaal anders doen!”-virus. Mijn aanrecht en woonkamer mochten er al aan geloven.
 • Rondjes door het tuincentrum vlak voor kerst.
 • Die keer dat ik per ongeluk het doosje met kattensnoepjes op de grond liet vallen en Pippa haast kon horen denken “Mijn droom komt uit!” toen ze zich razendsnel als stofzuiger kwam aanbieden. Uiteraard heb ik daar na een paar snoepjes maar snel een stokje voor gestoken.
 • De voorraadkast die na een vlaag van opruimwoede helemaal geordend is met bakjes, mandjes en een sorteersysteem. Tikkeltje neurotisch? Wie ik?! Neuh!
 • In de winkels in Utrecht op een doodgewone donderdagavond heel toevallig een vriendin uit Alkmaar tegen het lijf lopen.
 • Mijn lelieplant die er weer springlevend bij staat, nadat hij een tijdje geleden nog voor dood speelde toen de verwarming voor het eerst aanging.
 • Een presentatie voor studenten geven van de master die ik zelf heb afgerond. Best wel spannend, maar een mooie kans voor mij om het presenteren (ook in het Engels!) te oefenen!
 • Steeds meer nieuwe plekken in het dorp ontdekken en moeten toegeven dat ik inmiddels best wel verknocht ben geraakt aan deze plaats.
 • De pakketjesbezorger net missen en het daarom op een rennen zetten (op hakken van een paar centimeter) om mijn last-minute gekochte Sinterklaascadeautje alsnog op tijd in huis te hebben. Je raadt het al: missie geslaagd!
 • Last-minute (ook al!) Sinterklaasgedichten schrijven met mijn vriend. Vind ik dus best leuk om te doen!
 • En natuurlijk Pakjesavond zelf (voor ons dit jaar al op 1 december), waarop ik onder andere een prachtige orchidee cadeau kreeg. Sinterklaas blijft mijn lievelingsfeest. Zeker nu mijn vriend er voor het eerst gezellig bij was <3

Wat was de afgelopen tijd jouw ultieme blijmaker?

Volg:
Deel:

29 Reacties

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:46

   Haha, dat zeker niet! Dit was stiekem wel een leuk misverstand, want die Booking.com-bon komt goed van pas :)

 1. 4 december 2019 / 07:50

  Hahaha, die bon is een prima misverstand. Die neurotische voorraadkast is trouwens herkenbaar. Hier ook mandjes om ervoor te zorgen dat soort bij soort blijft;).
  Mijn grootste blijmaker de laatste tijd is toch wel alle voorpret voor Sinterklaas. Zo’n heerlijk gezellige periode!
  Naomi blogde over…Wie neemt mij (nog) serieus?

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:47

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die wel houdt van neurotisch geordende mandjes in de voorraadkast. Ik voelde me haast opgelucht toen alles weer netjes op een plek stond ;)
   Hopelijk heb je een heerlijke Sinterklaasavond gehad! Zo leuk alleen al om daarnaar te kunnen uitkijken inderdaad.

 2. 4 december 2019 / 07:58

  Oh jee, dat ik-wil-het-allemaal-anders virus. Daar heb ik ook nogal eens last van, zeker als het eind van het jaar nadert. Dan ontdek je plotseling overal dingen in huis die anders moeten. Afgelopen jaar hebben we natuurlijk flink verbouwd en de volgend jaar gaan we daar nog even lekker mee verder. Toevallig gisteren behang voor het trapgat uitgezocht;-) Haha, zo’n dobbelspel is altijd zo leuk. Wij hebben dat ook eens gedaan met mijn zus en we werden steeds meliger naarmate het later werd.
  bychristiana blogde over…Tips voor het uitzoeken van je bruidslingerie

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:48

   Haha, ik ben blij dat ik niet de enige ben die regelmatig van alles in huis weer wil omgooien ;) Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik er echt een nieuwe pot verf en kwasten bij pak. Oeps!
   Ik ben heel benieuwd naar het behang in jullie trapgat trouwens. Jou kennende kan het haast niet anders dan prachtig behang zijn.

 3. 4 december 2019 / 09:16

  Haha dat bol.com misverstand is grappig! Dat zie ik een ouder iemand zo doen. Het is allemaal al zo lastig voor hun. Maar toch knap dat het wel gelukt is. En ja, dan moeten jullie er binnen kort maar eventjes tussenuit :D
  Iris blogde over…Handige ideetjes voor genoeg ruimte in je badkamer

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:49

   Haha, ik vond het ook een wel heel schattig misverstand van mijn opa en oma. En ach, een weekendje weg is natuurlijk nooit verkeerd :)

 4. 4 december 2019 / 09:44

  Fijn lijstje! Ik moest wel lachen om de snoepjes en Pippa hahaha! Dat zal voor haar even heaven zijn geweest! En wat leuk dat jullie zo gezellig Sinterklaas hebben gevierd! Leuk ook dat er meerdere familieleden bij betrokken zijn. Ik had laatst ook dat ik een bekende tegen kwam op een plek waar ik diegene helemaal niet had verwacht, ook zo toevallig! De wereld is soms best klein…
  Meaghan blogde over…Mijn ochtend- en avond routine op een doordeweekse dag

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:50

   Zo leuk hè, dat soort toevallige ontmoetingen met bekenden? Ik vind dat altijd wel een fijne blijmaker.
   De blik in Pippa’s ogen schreeuwde ook wel echt “heaven” trouwens, haha. Ze keek om zich heen alsof ze zojuist in de hemel was beland. Maar niet voor lang helaas (voor haar) ;)

 5. 4 december 2019 / 09:45

  Haha zo grappig, het cadeautje van je opa en oma! :p Maar een Booking.com bon is eigenlijk nog veel leuker, haha. Wat leuk dat je Pakjesavond al hebt gevierd! Wij gingen ook altijd dobbelen met de familie, maar dat is nu een beetje verdwenen omdat er zoveel kleine kinderen bij zijn gekomen haha.
  Anna blogde over…MLBB #158 | Nieuwe achtergronden set en girls night out!

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:51

   Haha, ik moest ook hard lachen om de blooper van mijn opa en oma. Maar eigenlijk is een Booking.com-bon nóg leuker, want uit mezelf zou ik niet snel een weekendje weg gaan. Nu heb ik dus een goed excuus om dat wel te doen.

 6. 4 december 2019 / 14:25

  Twee computerschermen hebben is zo heerlijk… Ik liet laatst bij het schillen en snijden van mijn appel een hele kwart op de grond vallen. Sproet was zielsgelukkig!

  Ik heb dit weekend allemaal Sint-lekkernijen gebakken en ze grotendeels maandag meegenomen naar mijn werk. Dat viel erg in de smaak, dus daar werd ik blij van!
  Audrey blogde over…Employer branding #5: de do’s en don’ts voor werkgevers en recruiters

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:53

   Dat is nog eens een lieve traktatie, die Sinterklaaslekkernijen. Ik kan me voorstellen dat die (letterlijk en figuurlijk) goed in de smaak vielen bij je collega’s.

 7. 4 december 2019 / 15:18

  Wat een leuke, grappige en heerlijke blijmakers!
  Ik ken het ja, hoe katten er als de figuurlijke kippen bij zijn om de gevallen kattensnoepjes voor je ‘op te rapen’, haha, heel behulpzaam.

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:53

   Haha, heerlijk hè?! Dan hebben ze natuurlijk ook wel een heel goed excuus om ” mee te helpen” ;)

 8. 4 december 2019 / 18:55

  Wat een heerlijk artikel. En altijd leuk, een bon van booking, foutje kan gebeuren natuurlijk ;)
  Ik ga soms stiekem ook stuk om hoe mijn moeder sommige online termen uitspreekt, wat ergens logisch is omdat zij er niet mee is opgegroeid, maar daarom niet minder grappig
  Ilona Wielinga blogde over…Tijd voor oversized sweaters | Outfit

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:55

   Haha, ik moet ook altijd hard lachen om dat soort grappige spraakverwarringen. Mijn oma spreekt Engelse ook weleens stiekem heel grappig uit ;)

 9. 4 december 2019 / 21:26

  Wat een fijn misverstand! Ach, eigenlijk best schattig, niet? Stiekem wou ik dat Sinterklaas niet langer een kinderfeest is in België en ook wij volwassenen deze traditie kunnen behouden..
  Evelyne blogde over…Dit was.. | November 2019

  • Romy
   Auteur
   12 december 2019 / 23:56

   Wat jammer inderdaad dat jullie Sinterklaas vooral met kinderen vieren in België. Het is ook op latere leeftijd nog steeds een heerlijk feest.

 10. 5 december 2019 / 18:28

  Geweldig, het misverstand van je opa en oma! Fijn dat je je steeds meer thuis gaat voelen in je nieuwe woonplaats en er ook steeds meer mensen leert kennen.

 11. Odetta
  8 december 2019 / 08:35

  Een etentje met goede vrienden.
  En gaan winkelen met mijn vader (het was maar 1 winkel, maar het was wel een kledingzaak).
  Een strike gooien tijdens het bowlen terwijl ik al jaren niet meer ben wezen bowlen.

  • Romy
   Auteur
   14 december 2019 / 22:07

   Wat een leuk lijstje met blijmakers! Die strike is zeker een hele prestatie! Daar kan ik als niet-bowlingtalent nog een puntje aan zuigen ;)

 12. 10 december 2019 / 20:38

  Bij het Pippa-verhaal moet ik aan ons konijn denken. We hebben sinds een maand of twee een konijn en soms huppelt die vrolijk door het huis heen. Iemand liet de doos radijsjes vallen (omdat die deksels echt een ramp zijn) en Bonny (zo heet ze) wist niet hoe snel ze bij de koelkast moet zijn. Die moet net als Pippa iets gedacht hebben van ‘Feestje!!’.

  Ik hou sinds een maand mijn gelukjes bij in een app die daarvoor ontwikkeld is. In een periode van rouw zijn die extra waardevol. Ik ben een vechter, maar dat betekent niet dat het ineens een slag makkelijker is. Ook voor mij is rouwen zwaar. Mijn gelukjes waren laatst die jas die ik onverwachts aan de helft van de prijs te pakken kreeg. Een ander geluksmomentje was dat toen ik ging schaatsen, gingen we heel snel een paar winkels in. In een van die winkels werkt een oudklasgenootje, maar ik wist helemaal niet dat ze een shift had die dag. Het geluk om elkaar nog eens te spreken was zo wederzijds en zo fijn! Zij mist onze klas en middelbare school ook enorm en het was fijn om die ‘heimwee’ eventjes te delen met elkaar. Ze zei dat ze haar diploma ging verbranden zodat ze zich opnieuw kon inschrijven. Misschien ook wel een ideetje voor mij haha. Nee, ik ben gelukkig op mijn werk maar ik mis mijn middelbare na anderhalfjaar nog steeds heel erg. Ik heb er dan ook een hele mooie tijd gehad. Ik zal daar op een dag wel zonder pijn op kunnen terugkijken, op het afstuderen en afscheid nemen. Maar ik denk dat ik dit maar gewoon verwerk op mijn eigen tempo. Het is prima oke. En ondertussen kijk ik alweer uit naar april; naar de opendag van mijn school! Is nog wel een tijdje, maar voorvreugde is de beste vreugde toch?

  Nog een geluksmomentje is trouwens dat de laatste tijd mijn energie echt goed lijkt te zitten. Ik had het niet verwacht. Natuurlijk ben ik na een werkweek nog steeds heel erg moe en ik merk ook wel dat ik nog aan het helen ben van die bijna burn-out. Ik ga het ook altijd wel een beetje voelen. Maar ik probeer te leven van dag tot dag en dankbaar te zijn voor de dagen waarop ik eindeloos veel energie lijk te hebben. Ik maak er het beste van. En dat ik een paar weken terug mijn vertrouwenspersoon nog eens zag heeft me een boost gegeven waar ik nog steeds energie uit haal. Dat was wel een hele mooie positieve ervaring.

  • Romy
   Auteur
   14 december 2019 / 23:24

   Wat een prachtig rijtje met geluksmomentjes! Natuurlijk was en is deze periode niet makkelijk, maar juist daarom zijn dit soort speciale momentjes ontzettend waardevol.
   Ik snap dat je je oude school nog steeds heel erg mist. Wel heel fijn om (totaal onverwachts) die gevoelens met een oud-klasgenootje te kunnen delen in wie je je maar al te goed herkent. Gelukkig laat de open dag in april niet heel lang meer op zich wachten.
   Die app om gelukjes bij te houden klinkt geweldig trouwens. Ik wist helemaal niet dat zoiets bestond :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge