unnamed file 3 13

Blij Lijstje #17 | Opblaasbare sauna's, eenhoornappjes & lifehacks

 • 23 januari 2020
 • 23 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
blij lijstje

Van stiekeme kattenogen op productfoto’s tot leedvermaak. En van verrassingen per post tot opblaasbare sauna’s. De afgelopen tijd zat ik niet om fijne kleine dingen verlegen. Grappig eigenlijk dat ik niet veel bijzondere mijlpalen meemaakte, maar dat deze maand toch heel fijn voelt. Misschien is het “normale” van januari juist ook wel prettig na alle feestdagenhectiek en kerstverplichtingen. Tijd om weer eens een Blij Lijstje te maken! Dit zijn wat willekeurige dingen waar ik de afgelopen tijd nogal blij van werd.

 • Mijn lunch vergeten en besluiten dat dat een goede reden is om mezelf op een lekkere salade te trakteren.
 • Mijn 1000e Instagram-post plaatsen. Reden genoeg om een flink verhaal onder een foto te tikken!
 • Mijn (ietwat verlate) ontdekking van het diepvriesfruit. Wat een uitkomst om tóch het hele jaar door betaalbare mango te kunnen eten!
 • Voor een leuke freelance opdracht de teksten voor een coachingstraject mogen schrijven. Heel tof!
 • Ruim op tijd zijn. En dat meer dan één keer. Een nieuwe goede gewoonte die ik mezelf de afgelopen tijd heb aangeleerd om minder te hoeven haasten!
 • Tussen de vele dorre takken en het natte gras door de eerste sneeuwklokjes spotten.
 • Restjes uit de koelkast en diepvries gebruiken in een maaltijd die nog goed smaakt ook.
 • De zoveelste lifehack die vast minder geniaal is dan ik denk: de was doen in de avond, zodat alles ’s nachts kan drogen en ik niet de hele dag tegen een wasrek hoef aan te kijken.
 • Pippa die zich weer eens van haar beste kant als photobomber laat zien (zie de foto hierboven)
 • Met Yrla lekker spontaan foto’s maken in Amsterdam. In dit artikel kun je (een deel van) het resultaat bewonderen.
 • De Instagram-posts van Kelly Weekers. Haar teksten zetten me regelmatig aan het denken.
 • Een mooie review ontvangen om op mijn zakelijke site te plaatsen Hij heeft inmiddels een ereplek gekregen op RomyVeul.nl.
 • Een oud vertrouwd menu bestellen omdat dat de vorige keer goed beviel. Experimenteren hoeft niet altijd. Zeker niet als mijn favoriete paddoburger bij Bagels & Beans op de kaart staat!
 • Een artikel met bizarre AliExpress-aanwinsten tegenkomen. Een opblaasbare sauna, iemand?
 • Er door een nieuwe update op mijn telefoon allerlei emoticons van eenhoorns bij hebben. Ik zou haast nutteloze berichtjes gaan bedenken om die emoticons maar te kunnen gebruiken.
 • Bladeren door foto’s van mijn eerste verjaardag. Rode haren, bolle wangen en een ondeugende blik maken de nostalgie compleet.
 • Traditiegetrouw het jaar beginnen met een pannenkoekenetentje met vrienden.
 • Technische problemen met mijn blog zelf kunnen oplossen. Ik heb het al vaker gezegd, maar Google is echt je beste vriend als blogger.
 • De spanning die je heel even voelt als er een pakketje is bezorgd en je niet weet wat er in zit. Met de nadruk op “heel even”. Het bleken folders voor mijn werk te zijn.
 • Ontdekken dat Flikken Maastricht alweer drie weken bezig is en dus heel wat terug te kijken hebben.
 • Werkontwijkend gedrag op een thuiswerkdag. Oftewel, selfies maken met mijn inspirerende collega a.k.a. live businesscoach a.k.a. schootkat Pippa.
 • Bij heel wat rekken met sale-items rondneuzen, maar uiteindelijk niets mee naar huis nemen. #trots
 • Vleesvervangeraanbiedingen (leuk Scrabble-woord!). Is het gek dat ik op dit moment acht verpakkingen vleesvervangers in mijn koelkast heb liggen? Ja, die gaan allemaal voor de houdbaarheidsdatum op!
 • Het jaar beginnen met een paar nieuwe opdrachtgevers voor teksten. Minder gaan werken en meer ondernemen is oprecht een van mijn beste keuzes geweest. Ik haal hier zo veel plezier, voldoening, uitdaging en groei uit.
 • Veel minder nekklachten hebben dankzij mijn laptopstandaard uit dit artikel. Best bestede € 25,- ooit!
 • Mezelf ’s ochtends een kwartiertje extra slaap gunnen op een doordeweekse dag.
 • Meer tijd besteden aan ietwat uit het oog verloren hobby’s. Zoals fotograferen dus!
 • Een theehuis in mijn eigen dorp ontdekken. Met lekkere menu-opties, heel veel soorten thee, een fotogeniek interieur en uitzicht op het water. Beter wordt het niet, hoor!

Wat was jouw blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 23 januari 2020 op 6:43 am - Beantwoord

  Je 1000ste post op instagram is wel echt een mijlpaal. Zo actief ben ik er niet, maar het is wel veel.

 2. Naomi 23 januari 2020 op 7:08 am - Beantwoord

  Fijne blijmakers weer. En eh, behalve Flikken is er ook twee keer in de week Married at First Sight. Volgens mij ook jouw guilty pleasure. Mocht je ’t nog niet ontdekt hebben;). Wel de mijne in ieder geval de afgelopen weken weer…

  • Romy 28 januari 2020 op 11:29 pm - Beantwoord

   Yes klopt, die guilty pleasure delen we 🙂 Ik ben ook alweer een paar weken fanatiek afleveringen aan het terugkijken. Blijft een leuk programma, zeker nu ik steeds twee afleveringen achter elkaar kan terugkijken 😉

 3. Simone 23 januari 2020 op 7:48 am - Beantwoord

  Ik word er spontaan blij van! Een kwartiertje extra slaap kan soms al zo luxe voelen haha, heel herkenbaar!

 4. Darina 23 januari 2020 op 8:06 am - Beantwoord

  Hele mooie blijmakers en momentjes. Helemaal leuk!

 5. Saskia 23 januari 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Haha ik geniet altijd van de foto’s met Pipa. Altijd leuk zo’n photobommmmmmm.
  Leuke geluksmomentjes om bij stil te staan. Op naar nog meer zulke mooie momenten, herinneringen en kleine en grote belevenissen.

 6. Audrey 23 januari 2020 op 8:57 am - Beantwoord

  Wauw, wat een waslijst! Heel leuk. Ik heb dus een enorme vriezer, en ik geloof dat daar wel een stuk of 25 vleesvervangers in liggen, haha! Vrijwel allemaal in de aanbieding gekocht.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:36 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is ook een flinke buit! Slim bezig, hoor 🙂 Het is zonde om voor vleesvervangers het volle pond te betalen als het ook voordeliger kan.

 7. Iris 23 januari 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Ah leuk om babyfoto’s te bekijken! En ja, bevroren mango is net zo lekker. Jammieeee!!

 8. Rachel Kromdijk 23 januari 2020 op 9:21 am - Beantwoord

  Dit zijn altijd zulke artikelen om van jou te lezen! en oeh mango.. daar ben ik sowieso gek op!

 9. Suzanne 23 januari 2020 op 9:30 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te lezen! Ik word hier echt blij van en wat een mijlpaal voor Instagram!

 10. Meaghan 23 januari 2020 op 9:59 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje alweer! Hihi ik moest wel lachen om het feit dat je nu pas het diepvriesfruit hebt ontdekt! Ik koop dat echt al jaren om heel het jaar door blauwe bessen, kersen, mango en frambozen te eten tegen ook nog eens prima betaalbare prijs. Ook groenten haal ik wel eens uit de diepvries, ook omdat dit in sommige gevallen goedkoper is. En wat mooi dat je zo kan genieten van Pippa, een betrouwbaar menu en je traditie etentje! Vooral dat laatste is echt heel leuk dat je dat jaarlijks doet! Mijn blijmaker van afgelopen week waren alle cadeautjes, felicitaties en kaartjes die ik voor mijn verjaardag heb gehad! Zo ontzettend lief en leuk! En dan te bedenken dat ik over 2 weken na mijn tentamens mijn verjaardag nog twee keer ga vieren (één keer met mijn vriend samen en één keer voor mijn vriendinnen) en dat de pret dus nog lang niet voorbij is! Alleen eerst even de tentamens overleven. 😉

  • Romy 28 januari 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jij al lange tijd dankbaar gebruik maakt van diepvriesfruit. Inderdaad een ideale manier om sommige soorten fruit het hele jaar door te kunnen eten.
   Wat heerlijk dat je je zo jarig voelde en zo veel leuke berichtjes en cadeaus hebt ontvangen. Hopelijk kun je straks na je tentamens ook nog eens volop van het échte feest genieten.

 11. Janne 23 januari 2020 op 10:32 am - Beantwoord

  Kijken en niets kopen kan haast net zo leuk zijn als wanneer je het wel koopt, hè? Ik wandel graag door de stad om naar de winkels te kijken. Er is zo veel te zien en je hoeft er niets mee.

  De narcissen beginnen hier ook al boven de grond te komen. Ik hoop dat ze het overleven als het nog koud wordt; er zijn jaren geweest dat we eind januari konden schaatsen, dus het kan nog best koud worden. Ik hoop nog op een beetje sneeuw eigenlijk, dat ziet er zo mooi uit.

  Mijn blijmakers van afgelopen week waren
  – dat ik een tentamen heb gehad en nu eindelijk daar niet meer voor hoef te blokken
  – dat ik diepvriesbakjes heb gevonden in precies de goede afmeting (even groot als een standaard blik bonen/tomaten, zodat ik bonen in kan vriezen in diezelfde portiegrootte)
  – dat ik eindelijk ontdekt heb waar de klittenbandjes aan de achterkant van mijn trailrunningschoenen voor dienen (om gamaschen/gaiters aan vast te maken: die voorkomen dat er zooi in je schoen komt aan de bovenkant)

  • Romy 28 januari 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Precies! Soms is windowshoppen al een leuke bezigheid op zich. En nog een stuk voordeliger ook dan wanneer je flink gaat shoppen in de sale.
   Wat een mooi lijstje met blijmakers trouwens! Die diepvriesbakjes klinken ideaal. En natuurlijk heel fijn dat je tentamen achter de rug is. Ik duim met je mee voor een mooi resultaat 🙂

 12. Jessica J. 23 januari 2020 op 11:56 am - Beantwoord

  Diepvriesfruit!! Ik houuu van diepvriesfruit. Ik eet het als ontbijt, met wat Alpro Natuur-yoghurt. Als het fruit dan ontdooit, geeft het de yoghurt een mooi kleurtje. Diepvriesgroente vind ik trouwens ook een gemak, ik heb altijd wel broccoli- en bloemkoolroosjes en een zak sojaboontjes in huis. Wel zo handig als ik voor mezelf kook (of geen tijd of zin heb om met een hele broccoli in de weer te gaan ).

  • Romy 28 januari 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Oeh, jouw ontbijtje klinkt heerlijk! Ik moet ook echt eens sojayoghurt proberen, gewoon om te weten hoe dat nu eigenlijk smaakt.

 13. Giovanna Jansen 23 januari 2020 op 12:04 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Ik vind het eigenlijk ook wel fijn dat januari een rustigere maand is na de drukke decembermaand, maar leuke kleine highlights zijn altijd fijn!
  Haha, ja Pippa als photobomber blijft geweldig. 🙂
  En ik heb de eerste sneeuwklokjes ook al gespot deze week, dat vind ik ook altijd een geluksmomentje.

 14. Zo simpel is dan geluk 23 januari 2020 op 2:57 pm - Beantwoord

  Altijd weer leuk om te lezen die blijmakers!

 15. Jenn 24 januari 2020 op 8:38 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! Gekke dingen op aliexpress, daar kan ik me ook uren mee vermaken.

 16. Anna 24 januari 2020 op 11:02 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Iets langer slapen is zo fijn, zeker in de winter. Enne, je hebt zeker ook de Jumbo leeggeroofd? 😉 Mijn koelkast ligt nu ook vol met vleesvervangers van Jumbo (ze waren maar 1 euro!). Echt heel fijn dat ze zo lang houdbaar zijn! 😀

  • Romy 28 januari 2020 op 11:52 pm - Beantwoord

   Yep, ook ik heb flink ingeslagen bij Jumbo voor vleesvervangers, haha. Echt een goede aanbieding! Die kon ik onmogelijk aan mijn neus voorbij laten gaan 😉

 17. Nikita 26 januari 2020 op 8:31 pm - Beantwoord

  Fijne geluksmomentjes. Ik raak door jouw lijstjes altijd geïnspireerd om te genieten van de fijne dingen in het leven. Zoals ik al zei, ik heb daar een app voor. Maar als ik dan ineens iets wil intypen dan zoek ik het altijd keiver en ingewikkeld. Maar dat is het hem net aan kleine gelukjes, ze zitten niet ver. Je moet ze gewoon (willen) zien.

  Mijn geluksmomentjes waren natuurlijk het dagje Brugge met mijn nichtje afgelopen donderdag. We hadden elkaar echt al maanden niet meer gezien dus het was een blij weerzien. En natuurlijk Brugge is geluk op zich. Dat weet je inmiddels wel al denk ik zo. Op een gegeven moment waren we gaan lunchen met pizza en ons eten was op maar we bleven maar kletsen omdat we gewoon zoveel bij te praten hadden. Tot mijn nichtje besefte dat we eigenlijk al een halfuur klaar waren en het maar eens tijd was om verder te gaan. De serveerder die naast ons een tafel aan het opruimen was hoorde dat en zei dat het waarschijnlijk gezellig was dat we zolang aan het babbelen waren. En dat was het inderdaad. Daarnaast gaat het beter en doe ik mijn job daardoor met nog veel meer liefde. Ik besefte de afgelopen dagen en weken welke gelukzak ik ben dat ik een job heb waar ik zoveel van hou en waar ik zoveel plezier in heb. En geluksmomentje ook donderdag is dat ik in de sale er ook in slaagde alles te laten hangen. Of liggen. Ik ben wel losgegaan in de tekenwinkel, dus mijn portemonnee was alsnog een beetje leger. Maar er is een groot verschil aan geld uitgeven aan kleding en aan tekengerief. Want van dat tweede word ik gewoon echt oprecht gelukkig. En zeker als ik er dan mee aan de slag ga. Niks beter dan nieuw materiaal om creatief te zijn. Maar het allerdankbaarst ben ik voor het feit dat ik me eindelijk weer een beetje beter voel. Ik heb een paar lastige dagen gehad, maar die zijn niks vergeleken met de zware weken die ik achter de rug heb. En dat mijn positiviteit en mijn goeie levensstijl terugkeert is alleen maar goed. En dat ik weer met alles kan lachen is zeker goed. Zo heb ik mezelf het liefst, maar dat is niet altijd mogelijk.

Recente blogs

Vegan Nutella-muffins met weinig ingrediënten (glutenvrij)

24 december 2023|Recepten|

Als ik denk aan Nutella, dan denk ik aan mijn kinderjaren. Toen vond ik hazelnootpasta zo lekker dat ik er met liefde mijn lepel in stak om uit de pot te snoepen. Tegenwoordig smeer ik dit chocoladegoedje niet alleen af en toe op brood. Ik maak er vooral heel graag lekkere chocolade-muffins mee. Stel je een muffin voor die door en door naar chocola smaakt, met hier en daar een hazelnoot tussendoor én met bij de middelste hap heerlijke gesmolten Nutella. Díe Nutella-muffins maak je dus met dit recept. Ze zijn ook nog glutenvrij en (als je de juiste hazelnootpasta gebruikt) vegan!

7 dingen die je niet kunt veranderen (helaas pindakaas!)

21 januari 2020|Persoonlijke groei|

Als controlfreak zou ik het soms maar al te fijn vinden om de touwtjes in handen te hebben. Dat je maar aan een touwtje hoeft te trekken en dat dan alles acuut naar je zin is. Helaas voor mij (en vele anderen) werkt dat niet altijd zo. Accepteren dat het zo is, is dan het beste wat je kunt doen. Er het beste van maken zou nog beter zijn. Dit zijn 7 dingen die je niet kunt veranderen. Helaas pindakaas!

Huizenjacht | Mijn bizarre belevenissen bij bezichtigingen

18 december 2018|Lifestyle, Persoonlijk|

Een huis kopen is een flinke stap. Niet alleen is het de duurste aankoop die ik ooit heb gedaan, maar ook is het natuurlijk een grote zoektocht om een plek te vinden waar je voortaan elke ochtend met plezier wakker wordt en je elke avond thuis voelt. Zeker als niet alle huizen bij de bezichtiging precies zijn zoals ze je online worden voorgeschoteld. En daar wilde ik het graag eens over hebben. Gewoon omdat de makelaarspraktijken en bijzondere Funda-verdraaiingen soms op een hilarische manier te bizar voor woorden zijn. Ik geef je graag een grappig inkijkje in mijn belevenissen bij een aantal bezichtigingen.