1 4 10

Blij Lijstje #18 | Navigatiemeevallers, pilatespret & hummushumor

 • 19 februari 2020
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
Dit tafereel was dus niet helemaal de bedoeling toen ik mijn bollen op de foto wilde zetten, maar ik vond de foto stiekem wel hilarisch.

De afgelopen weken waren razend druk en gingen soms in vogelvlucht aan mij voorbij. Maar tegelijkertijd gebeurden er zo veel leuke dingen in die weken dat ik heel wat Blije Lijstjes zou kunnen vullen. Om je niet te vermoeien met 2000 woorden aan blije dingen, houd ik het bij een bescheiden lijstje met een aantal fijne hoogtepunten van de afgelopen weken. Zo vertel ik hoe een nachtmerrie toch nog iets leuks werd, deel ik een mooie veer in mijn kont van mijn oma en laat ik je mee lachen om de nodige hummushumor.

 • Door mijn vriend op Valentijnsdag worden opgewacht met een rode roos. *smelt*
 • Een melige medewerker van de Wegenwacht die niet alleen mijn accu weer draaiende kreeg, maar ook nog wat handige tips gaf voor iemand als ik zonder onder-de-motorkap-kennis.
 • Een rustige zondag na een propvolle week waarin ik voor werk afspraken had in Apeldoorn, Leiden, Utrecht, Amsterdam en Groningen. De bestemming voor die zondag? Nergens anders dan thuis!
 • De heerlijke geur van bloeiende hyacinten in huis.
 • Merken dat het weer langer licht is buiten en soms zelfs ’s ochtends bij het ontbijt al op de eerste zonnestralen worden getrakteerd.
 • Verrast worden met übergezonde kwarktaart met vulling van bananen, waarvan mijn tante speciaal voor mij een puntje had bewaard.
 • Een fijne navigatiemeevaller doordat we per ongeluk de navigatie op fietsen hadden ingesteld. Dat duurde met de auto dus een stuk minder lang dan 40 minuten.
 • Plantenpraat met mijn moeder. Altijd fijn om tips te krijgen van een pro!
 • Als een pro-bespaarmiep met een halfvolle tank de weg op gaan om in Duitsland voor veel minder geld de tank weer vol te laden.
 • Tussen het werk door heerlijk lunchen bij SLA.
 • De vele leuke reacties die ik kreeg op mijn Pippa’s artikel in Viva.
 • Van iemand op een verjaardag te horen krijgen dat mijn oma blijkbaar allemaal lieve dingen over mij en mijn huisje en kledingstijl had verteld. Maar nog leuker dan dat was de grote glimlach van mijn oma toen ik zei “Maar ik heb andersom ook wel een heel lieve oma, hoor!”.
 • Mijn vriend die zo lief was om me wakker te maken toen ik een nachtmerrie had (iets met bijtende karpers en een vissenfobie). Normaal zou ik in zo’n geval alleen zijn en nog even nashaken, dus dit was eigenlijk wel heel fijn wakker worden.
 • Mijn oude vertrouwde brood weer kunnen kopen nadat ik het een tijdje met droog brood van de concurrent moest doen. #kieskeurig
 • Voor opdrachtgevers blogartikelen schrijven over voor mij nieuwe onderwerpen (sedumdaken en DISC-communicatieprofielen bijvoorbeeld) en daar vaak zelf inhoudelijk nog heel wat van opsteken.
 • Mezelf trakteren op een eersteklas retourtje (kost maar € 5,- meer dan een tweedeklas retourtje bij Spoordeel!), zodat ik twee uur lang relaxed in de trein kan zitten.
 • Mijn nieuwe telefoon en – vooral – het totale gebrek aan batterijstress dat ik daardoor heb.
 • Heel wat snapshots maken omdat ik zo blij ben met de camera op mijn nieuwe speeltje (lees: telefoon). Alleen al in Venlo heb ik er aardig op los gefotografeerd.
 • Mijn vader die zo lief was om samen met mij een financieel plan voor mijn onderneming op te stellen en allerlei praktische dingen uit te zoeken.
 • Hard moeten lachen als ik het hummusbakje erbij pak om te checken of mijn favoriete hummus nog wel goed is (want: totaal onsmakelijk en zuur!) en vervolgens de sticker “Verbeterde receptuur” op het bakje ontdekken. Mwah, daar zijn de meningen over verdeeld dus. Ik was ietwat teleurgesteld, maar grappig was het wel.
 • Mijn ouders verrassen met een mand vol bloemen omdat ze tijdens ons weekendje weg Pippa van een verse voorraad brokjes wilden voorzien.
 • Bij een vriendin aanschuiven voor een spontane high tea voor haar verjaardag.
 • Een lieve vriendin die speciaal voor mij verse munt heeft gehaald omdat ik dat zo lekker vind in mijn thee.
 • Mijn pilateslesjes! Na een proeflesje zumba vond ik pilates uiteindelijk toch iets meer mijn ding. Leuk dat het is! Ik zie echt naar de lesjes uit.
 • Van de zus van mijn vriend een fotoshoot cadeau krijgen voor mijn vriend en mij samen. We hebben tot nu toe alleen een paar selfies en een traditioneel kerstkiekje van ons samen, dus zo’n professionele fotoshoot lijkt me hartstikke tof.
 • Meteen na thuiskomst van werk douchen om lekker op te warmen. Een gekke gewoonte misschien, maar wel eentje die ik zelf héérlijk vind.
 • Afspraken die eerder klaar zijn dan verwacht.
 • Deze heerlijke februari verjaardagsmaand. Mij hoor je niet klagen. Ik houd van oerhollandse verjaardagen met kringgesprekjes. En dit weekend feesten we nog gezellig door met onder andere de verjaardag van mijn vader en opa.

Wat was jouw hoogtepuntje van de afgelopen weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 19 februari 2020 op 6:59 am - Beantwoord

  Ik vind na mijn werk douchen ook heerlijk. Meestal trek ik meteen mijn pyjama aan en plof ik dan lekker op de bank.

 2. Marije 19 februari 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Ik had hetzelfde met een Wegenwacht medewerker en accu. Weet ineens een stuk meer

  • Romy 29 februari 2020 op 10:09 pm - Beantwoord

   Haha, toch ideaal dat de Wegenwacht je meteen wat nieuwe kennis over auto’s kan bijbrengen 😉

 3. bychristiana 19 februari 2020 op 7:49 am - Beantwoord

  Ah, wat leuk, samen een fotoshoot! Ik ben natuurlijk alvast benieuwd naar de resultaten. Vorig jaar in juli zijn Andre en ik terug gegaan naar de locatie waar we onze trouwshoot gedaan hebben. Dus nu hebben we een foto op precies dezelfde plek, door dezelfde fotograaf gemaakt. Dit jaar wil ik weer terug naar die plek, maar dan met Sketch erbij natuurlijk;-) En eigenlijk wil ik al die jaren daarna ook nog met z’n drietjes terug;-)

  • Romy 29 februari 2020 op 10:10 pm - Beantwoord

   Heel mooi en bijzonder om zulke foto’s van jullie samen te hebben, zeker nu met Sketch erbij natuurlijk 🙂 Wij hebben de foto’s deze week ontvangen en vonden ze onwijs mooi geworden. Ook heel leuk om zoiets voor later te hebben!

 4. Naomi 19 februari 2020 op 8:07 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Moest vooral lachen om de verbeterde receptuur. Eigenlijk moeten ze dan melden: veranderde receptuur. Of het een verbetering is (vind ik lang niet altijd!) kan de klant dan zelf wel bepalen;).

  • Romy 29 februari 2020 op 10:12 pm - Beantwoord

   Haha, helemaal mee eens! De fabrikant kan het zelf wel verbeterde receptuur vinden, maar als klant kun je daar natuurlijk veel beter over oordelen.

 5. Darina 19 februari 2020 op 8:08 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! En zo leuk om samen een fotoshoot te doen. Ik ben heel benieuwd 🙂

 6. Els 19 februari 2020 op 8:09 am - Beantwoord

  De laatste tijd ben ik ook echt verslaafd aan verse munt. En die rozen wat lief :-).

 7. Saskia 19 februari 2020 op 8:21 am - Beantwoord

  Oh zo’n heerlijke warme douche na een lange werkdag… Ik kijk er al naar uit voor vanavond 😉

 8. Audrey 19 februari 2020 op 8:50 am - Beantwoord

  Geweldig inderdaad, die foto! En wat lief van je oma dat ze zo trots over je vertelt!

 9. Yvonne 19 februari 2020 op 9:19 am - Beantwoord

  Hahaha, ik moest erg lachen om je navigatie-actie. Dat is dan inderdaad een meevaller. Zie je daar al staan met zo’n gezicht van “HUH”? 😀 En lieve actie zeg van je vriend, met de roos op Valentijn! <3 Heerlijk lijstje!

  • Romy 29 februari 2020 op 10:13 pm - Beantwoord

   Haha, echt weer zo’n actie voor ons met die navigatie! Die roos was inderdaad wel echt enorm lief. Ik was blij verrast toen hij met een roos op me stond te wachten.

 10. Anna 19 februari 2020 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Zo lief dat je vader je hielp met een financieel plan! Dat soort dingen vind ik ook altijd wel lastig, haha. En oh, meteen gaan douchen na een lange werkdag is zo fijn!

 11. Ilona Wielinga 19 februari 2020 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Voor mij bracht februari tot nu wat meer rust, wat ik echt nodig had en wat me ook goed heeft gedaan. Daarnaast gaven we een asielhondje een nieuw thuis waar ik elke dag meer van geniet.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:22 pm - Beantwoord

   Oh, een asielhondje – hoe leuk en lief! Ik kan me voorstellen dat je daar onwijs van geniet.

 12. johanna 19 februari 2020 op 11:13 am - Beantwoord

  Leuk lijstje en belangrijk erbij stil te staan. Maar poes en bloemen is bij ons een moeilijk thema. Onze poes “probeert” van alle bloemen die ik binnen haal en omdat bolgewassen (tulpen etc) giftig voor hun zijn, en dat geldt vermoedelijk ook voor alle andere doorgekweekte snijbloemen, ben ik gestopt met bloemen kopen. Liever geen bloemen (helaas) dan met poes naar de dierenarts, of nog erger….. (daar denken we niet aan). Dus of poes of bloemen.

  • Anouk 19 februari 2020 op 11:59 am - Beantwoord

   Mijn broertje is, als echt gewoontiedier, van mening dat verbeterde receptuur altijd vermindrde receptuur betekend. Ik smelt wel bij die roos, wat lief zeg!

   • Romy 29 februari 2020 op 10:24 pm - Beantwoord

    Haha, in die uitspraak van je broertje kan ik me stiekem wel vinden. Als ik eenmaal tevreden ben over een bepaalde smaak, zie ik daar ook liever geen aanpassingen in 😉

  • Romy 29 februari 2020 op 10:23 pm - Beantwoord

   Dat kan ik me goed voorstellen. Bloemen in huis zijn een zieke kat zeker niet waard. Gelukkig zit Pippa nooit echt aan de bloemen. Ze wil er wel soms aan ruiken en speelt zo nu en dan met de aarde, maar daar blijft het bij.

 13. Giovanna Jansen 19 februari 2020 op 12:58 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij lijstje! Leuk dat pilates je zo bevalt. Ik heb nog nooit Zumba gedaan, dus ik heb geen vergelijking, maar pilates is inderdaad erg leuk!

 14. Rosanne 19 februari 2020 op 2:48 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijk en leuk lijstje zeg! Ik krijg er spontaan een glimlach van op mijn gezicht! 🙂

 15. Suzanne 20 februari 2020 op 10:49 am - Beantwoord

  Wat heb je een onwijs lieve vriend als ik het zo lees! Een heel leuk lijstje waar ik onwijs vrolijk van wordt.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:30 pm - Beantwoord

   Lief is mijn vriend zeker! 🙂 Ben heel blij met hem!

 16. Zo simpel is dan geluk 20 februari 2020 op 2:50 pm - Beantwoord

  Super lief van je oma!
  Allemaal fijne dingen weer, blijft zo leuk om te lezen.

 17. zwartraafje 22 februari 2020 op 9:47 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje weer Romy. Zo lief van je schoonzus dat ze jullie een fotoshoot cadeau heeft gegeven. Ik vind het heerlijk dat de dagen weer wat langer worden en ik er werd er onlangs heel erg blij van toen bleek dat de sinaasappelthee van Pickwick die ik al bijna een jaar niet meer kon vinden in de winkel wél in de webshop van de supermarkt bleek te staan. Dus toen mijn schoonzusje daar een Pick & Go bestelling plaatste heeft ze er meteen enkele doosjes voor me aan toegevoegd waardoor ik nu weer één van mijn favoriete theetjes kan smullen.

  • Romy 29 februari 2020 op 10:52 pm - Beantwoord

   Na lange tijd een favoriet product weer in huis hebben, is inderdaad wel een echte blijmaker. Wat heerlijk dat je nu weer volop van die thee kunt genieten! De langere dagen vind ik ook heel erg fijn. Na de winter kan ik daar altijd enorm blij van worden.

 18. Nikita 23 februari 2020 op 10:24 pm - Beantwoord

  Die foto van Pippa is echt geweldig. Hetgene wat mij de laatste tijd blij maakt zijn de kleine dingen. Ik leg mijn telefoon vaker aan de kant onbewust maar ik word er wel een stuk beter van. Dus dan heb ik gewoon tijd voor de dingen die me echt gelukkig maken. De laatste tijd zit ik heel vaak met de Flow of Happinez op de trein en daar geniet ik van. Koptelefoon op en eventjes een kwartiertje voor mezelf. Daar geniet ik altijd van. En klanten die je bedanken alsof je de wereld hebt gered terwijl je in werkelijkheid hun boodschappen in hun tas hebt gestoken. Dat zijn complimenten waar ik nooit aan ga wennen, maar die zo lief zijn. Dat maakt mijn job mooi, dat ik iets kleins kan betekenen voor de mensen.

  • Romy 29 februari 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Wat prachtig dat je zo veel aandacht hebt voor juist die kleine dingen. Soms zijn de kleine dingen in het leven het allermooist, als je er maar bij stilstaat. Zo’n kwartiertje tijd voor jezelf in de trein met een tijdschrift klinkt heerlijk trouwens. Ik kan me voorstellen dat je daar enorm van geniet.

Recente blogs

DIY | Zelf voorjaarskaarten maken met organza zakjes

3 februari 2022|DIY|

De eerste lentebloemen laten nog eventjes op zich wachten. Maar aangezien ik het liefst zo vroeg mogelijk de lente in mijn bol heb, was ik afgelopen weekend al voorjaarskaarten aan het maken. Ik had ooit een aantal organza zakjes gekocht, waar ik nog eens iets creatiefs mee wilde doen. Deze zondagmiddag leek me daar een prima reden voor. Ik laat je zien hoe je zelf deze voorjaarskaarten maakt met organza zakjes. En het leuke is: die kun je zelf vullen met wat je maar wilt. Ook met chocola voor de liefhebbers!

5x leuke dingen om te doen op Texel

20 juni 2017|Op reis|

Afgelopen weekend vertoefde ik met mijn moeder op Texel. Wij - normaal dol op stedentrips en het liefst over de grens en verder weg van huis - waren allebei positief verrast door de geweldige sfeer van dit waddeneiland. We hebben het hele eiland over gecrost om van alles en nog wat te doen en te zien. Met een sd-kaart vol met bijna 600 foto's (oeps!) kwamen we zondag weer aan op het vasteland. Het was een heerlijk weekendje Texel en ik kan je zeker aanraden om ook eens de oversteek te maken en dit eiland te bezoeken. Maar wat is er nu eigenlijk te doen op Texel? In dit artikel bespreek ik 5 leuke dingen om te doen op Texel.

6x Wat ik leerde over buiten je comfortzone gaan!

26 juni 2018|Persoonlijke groei|

Je comfortzone is veilig en vertrouwd en voelt vaak fijn. Van alles binnen je comfortzone weet je immers dat je het kunt. Toch is het soms goed om dingen te doen die buiten je comfortzone liggen en die je je misschien wél angstzweet, knikkende knieën en klotsende oksels bezorgen. Ook ik heb me de afgelopen jaren gewaagd aan dingen die (soms zelfs mijlenver) buiten mijn veilige zone lagen, variërend van mijn allereerste Tinderdate tot spannende autoritten of onlangs mijn switch van baan. In dit artikel deel ik 6 lessen die ik leerde door juist de grenzen van mijn comfortzone op te zoeken.