Blijmakers, genietmomentjes en vrolijkheid. De leukste momenten van de dag kunnen soms klein, maar fijn zijn. Elke maand plaats ik een blij lijstje op mijn blog en vandaag is het de beurt aan mijn vrolijkheidsmomentjes van oktober. Zo begon ik aan een bullet journal om mijn blijmakers bij te houden (hoe toepasselijk!), vermaakte ik me met een tv-programma vol awkward situaties en was ik onwijs opgelucht nadat ik in de trein de schrik van mijn leven had gehad. Oké, genoeg teasers! Over naar mijn blije lijstje van deze maand!

blij lijstje #2

Wil je mijn eerste experimenten met een bullet journal zien? Lees dan mijn blogartikel op Post & Papier.
De witte strepen zijn trouwens blijmakers of niet-blijmakers die ik te persoonlijk vond om te delen. 

 • Met Diana een hele zaterdag doorbrengen in Düsseldorf om volop te shoppen bij DM en Rossman.
 • Mijn broertjes die het geen probleem vinden om hun (welkome) mannelijke visie op het leven te delen. “Joh, stop nou met nadenken. Dat moet je gewoon doen!”
 • Beginnen in mijn bullet journal en dat verrassend leuk vinden om te doen.
 • Mijn allereerste auto ophalen in een bijpassend jasje (kleding matchen met je auto is toch wel echt next level!).
 • Nog steeds worden achtervolgd door auto-advertenties. Jongens, één auto is voorlopig genoeg!
 • De man bij het benzinestation die mij geduldig uitlegde hoe ik bij deze auto moet tanken. Ik moest toch even de vrouw-snapt-er-niets-van-en-autokenner-schiet-haar-te-hulp-clichés waarmaken. Ahum!
 • Ontdekken dat alle Harry Potter-films binnenkort op Netflix staan. Ik heb film 6 en 7 nog steeds niet gezien! 
 • Met mijn vader foto’s maken van een roze outfit bij een roze huis (binnenkort online!).
 • De onverwachts zomerse herfstdagen, waarop ik net een uitje naar het Haagse bos had gepland.
 • Met Diana lachen om onze typische Randstadmeisjes-opmerkingen als we vlak bij de grens zijn.
 • Gevraagd worden om een gedicht te schrijven voor op de muur van een retro kledingwinkel. Yes please!
 • Eindelijk de film To All The Boys I’ve Loved Before kijken op Netflix.
 • Elke avond genieten van een dosis awkwardheid bij het tv-programma First Dates.
 • De lachwekkende openingszin “proppen of opvouwen?” bij dat programma Het bleek erom te gaan wat je met je toiletpapier doet. Dus.
 • Een appje van mijn tante ontvangen of ik nog plek heb voor een setje Blond Amsterdam-servies.
 • Volgende week midden in de week een dag vrij hebben gepland. Gewoon zomaar!
 • Mijn overgebleven vakantiedagen van mijn vorige werk uitbetaald krijgen. Niet verkeerd, salaris zonder gewerkt te hebben!
 • Lily die niet veel meer dan een zielig piepgeluidje produceert als ze vogels ziet vliegen. Aan de angstaanjagende tijgerachtige geluiden wordt nog gewerkt!
 • Met Jolanda de Boomerang-functie van Instagram uittesten, wat een hilarisch filmpje opleverde.
 • Hardop lachen om het nieuws over de extreme drukte bij Flying Tiger. Stiekem wel lachwekkend dat heel Nederland op een druilerige dinsdagochtend uitrukt naar de winkels als er korting in het spel is.
 • Dat een mede-reiziger van Düsseldorf naar Amsterdam zo lief was om mijn camera bij de conducteur af te geven. Lang verhaal kort: ik kwam er na 2 minuten in de trein achter dat ik mijn camera op het perron in Düsseldorf had laten staan. Dikke paniek! Ik ben nog liever mijn portemonnee kwijt dan mijn camera, ook al is die verzekerd. Wat een opluchting toen de conducteur met mijn camera kwam aanzetten, terwijl ik er al bijna van overtuigd was dat ik mijn camera nooit meer terug zou krijgen of daarvoor op z’n minst een retourtje Düsseldorf zou moeten boeken. Wat was ik blij en wat is het geweldig dat er zulke eerlijke mensen bestaan!

Wat maakte jou deze week blij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Veronique 25 oktober 2018 op 6:33 am - Beantwoord

  Ik word hier zo blij van!
  Harry Potter op Netflix?! Ik las wel ooit de boeken maar de films vond ik te eng ?

  • Romy 25 oktober 2018 op 7:55 pm - Beantwoord

   Haha, bij mij is het andersom: ik heb wel bijna alle films gezien, maar heb nog nooit een bladzijde van de boeken gelezen 😉
   Overigens hoorde ik (helaas) dat Harry Potter waarschijnlijk toch niet op Netflix komt. Echt jammer! Ik was me er al helemaal op aan het verheugen 😉

 2. Marije 25 oktober 2018 op 7:52 am - Beantwoord

  Wat leuk je bullet journal zo! Van Harry potter op Netflix word ik ook erg blij.

 3. Darina 25 oktober 2018 op 8:53 am - Beantwoord

  Je bullet journal ziet er prachtig uit! En wat een geluk met je camera!

  • Romy 25 oktober 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook helemaal leuk om eens in een bullet journal aan de slag te gaan.

  • Romy 25 oktober 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En dat van mijn camera was inderdaad wel echt een gelukje. Ik was zo blij en opgelucht.

 4. Nikita 25 oktober 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Oktober is een mooie maand geweest! Voor mij ook wel hoor. Maar een van de leukste dingen vandaag is dat ik terug mobiele data heb. Nee, niet perse voor sociale media. Maar nu kan ik rustig onderweg naar school je nieuwe blogpost lezen, terwijl ik voorheen vroeger opstond om hem te kunnen lezen. Ik ben echt verslaafd aan je blog denk ik haha. Mijn geluksmomentjes waren gisteren, dat mijn leerkracht zo grappig was. Ik moet nog altijd lachen als ik eraan terugdenk. En mjjn laptop sneuvelde dinsdagavond, waardoor ik zonder laptop voor school zit. Dat is niet leuk, maar het fijne is dat die kapotte laptop me een weerzien met mijn beste maat opleverde. Hij is meegegaan naar de winkel als er dingen zouden zijn waar ik niet op kan antwoorden. En daarna heeft zijn moeder me thuis afgezet en hebben we met zijn vieren nog eventjes gebabbeld. Het was fijn hem terug te zien 🙂

  En vandaag? Mijn les start maar straks om 11u waardoor ik langer kon slapen, en die extra slaap was welkom!

  • Romy 25 oktober 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! Superleuk om te horen dat dat je lichtpuntje van vandaag was. Overigens is mobiele data sowieso echt een verademing 🙂 Ik ben ook nog altijd blij dat ik nu overal even Google Maps kan raadplegen, wat door Instagram kan scrollen of leuke dingen kan opzoeken 😉 Ik vraag me nog steeds af hoe ik het ooit zonder deed, haha.
   Wat een mooi voorbeeld van omdenken trouwens wat betreft je laptop. Dat je laptop kapot ging, is natuurlijk geen blijmaker. Maar het is wél heel leuk dat dat betekende dat je je vriend weer kon zien.
   Hopelijk heb je vandaag ook van je dag kunnen genieten, inclusief net iets later opstaan dan anders 🙂

 5. Ilona Wielinga 25 oktober 2018 op 8:59 am - Beantwoord

  Aah leuk om te lezen! Gelukkig is het goed afgelopen met je camera. En shame on me maar meer dan een half uur heb ik niet gezien van Harry Potter, het spreekt me gewoon totaal niet aan.

  • Romy 25 oktober 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Geen probleem toch van de Harry Potter-films! Ik heb van sommige andere populaire films ook nog nooit iets gezien, zoals Lord of the Rings. Als je liever andere soorten films kijkt, is dat ook helemaal oké, toch?!

 6. irene | tussenmarsenjupiter 25 oktober 2018 op 9:00 am - Beantwoord

  Ik zag dat we in België geen Harry op Netflix krijgen 🙁 BOEEE! Dat zijn echt m’n all time favoriete verhalen. En je bullet journal lijstje ziet er zo vrolijk uit!

 7. Meaghan 25 oktober 2018 op 9:39 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Haha, ik moest wel lachen dat je van Harry Potter de zesde en zevende film nog nooit gezien hebt, dat hoor ik niet vaak dan iemand het niet heeft gezien. Daarnaast ben ik zelf fan van Harry Potter dus vind ik wel dat je ze een keer gezien moet hebben haha! 🙂
  En ik kijk ook elke avond naar First Dates, super leuk programma vind ik dat! Soms ook heel awkward! Dat proppen of vouwen was echt hilarisch, zoiets vraag je toch niet op je eerste date?!
  Wat schrikken van je camera zeg! Echt super dat de conducteur ermee kwam aanzetten, lijkt mij echt rot om zoiets waardevols te verliezen. Gelukkig is dat niet gebeurd!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik werd er ook helemaal vrolijk van om met mijn bullet journal aan de slag te gaan.
   Overigens hoorde ik vandaag dat Harry Potter waarschijnlijk toch niet op Netflix komt te staan, ook niet in Nederland. Snif snif!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Haha, ik vind stiekem ook wel dat ik die twee films echt een keer moet zien. Ik vind de Harry Potter-films ook echt wel leuk, dus eigenlijk is het hoog tijd dat ik deel 6 en 7 een keer ga zien.
   Leuk dat jij ook zo gek bent op First Dates! Ik moest hard lachen om die openingszin. Maar sowieso zitten er best wel wat awkward situaties in First Dates, haha.

 8. Lianne 25 oktober 2018 op 10:08 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je aan een bullet journal bent begonnen! Je hebt hem al vrolijker ingedeeld dan ik. Ik moet denk ik ook maar weer eens blijmakers op gaan schrijven. Dat was wel even schrikken van je camera! Wat fijn om te zien dat er ook nog eerlijke mensen op deze wereld zijn als je ervan overtuigd bent dat je hem kwijt bent. Ik was op Bali een keer mijn tas kwijt. Portemonnee, telefoon, alles zat erin. Ik had hem heel stom in het restaurant waar we ontbijt hadden gehad op mijn stoel laten hangen. Ik raakte helemaal in paniek, ervan overtuigd dat ik alles kwijt was. Stefan ging zoeken en gelukkig bleek dat de kapper van de tent ernaast het had gezien en had meegenomen totdat we het zouden komen ophalen. Sindsdien ben ik het vertrouwen in de mensheid niet meer helemaal kwijt, maar heb ik wel geleerd dat je enorm waakzaam moet zijn op je spullen, waar je ook bent. Gelukkig is het bij jou ook goed afgelopen!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het ook echt leuk om met een bullet journal aan de gang te gaan. Die van jou ziet er volgens mij ook heel tof uit, hoor! Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om te doen en dan maakt het helemaal niet zo uit hoe het resultaat er precies uitziet 🙂
   Ik ben ook echt wel heel blij dat ik mijn camera terugkreeg. Wat fijn dat de kapper uit Bali ook zo aardig was om je tas voor je apart te houden. Het is toch fijn om te weten dat er nog zulke aardige en eerlijke mensen zijn!

 9. Jantine 25 oktober 2018 op 10:28 am - Beantwoord

  Zo, dat van die camera is wel echt heel tof!
  En dat “proppen of vouwen” vond ik ook een bijzondere. Mijn lief en ik gokten dat het over je koffer inpakken ging…hahahaha, nee dus!
  Leverde hier ook een onthullend gesprek op vervolgens ?
  Leuk je blije lijstje!
  Groetjes
  Jantine

 10. Shirley 25 oktober 2018 op 10:59 am - Beantwoord

  Ohnee, stressmoment als je ontdekt dat je je camera op het perron hebt laten staan. Wat fijn dat je hem nog terugkreeg. Er zijn eerlijke mensen. Je hebt vast zelf ergens wat karmapunten verdiend.

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Haha, de interpretatie van een koffer inpakken klinkt inderdaad nog wel logisch. Daar kan ik me in ieder geval nog meer bij voorstellen dan de bedoeling met het toiletpapier 😉 Toch leuk dat de vraag proppen of vouwen jullie nog een leuk gesprek opleverde!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Ha, dat moet bijna wel! Ik voelde me op dat moment even een enorme geluksvogel, zeker omdat ik een minuut daarvoor echt op het punt van in tranen uitbarsten stond 😉

 11. Lizzy 25 oktober 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Oh wow, jouw bullet journal is zo leuk ingericht! (Die van mij heeft meer de focus op functionaliteit, haha). Wat ontzettend gaaf dat je een gedicht op de muur van een winkel mag publiceren. Ik kan me voorstellen dat, dat een groot geluksmomentje was deze maand. Grappig genoeg begreep ik meteen wat er met ‘propper of vouwer’ bedoeld werd. De fimpjes van Linda ‘De relatietest’ vragen dit ook altijd aan koppels, en de meeste hebben ook geen idee wat ermee bedoeld wordt.

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik vond het maken van een bullet journal ook eigenlijk nog veel leuker dan ik had verwacht. Werd er echt wel vrolijk van 🙂
   Wat grappig trouwens dat die vraag blijkbaar uit bekende filmpjes komt! Ik ga die filmpjes eens opzoeken. Ben wel benieuwd nu!

 12. Johanne 25 oktober 2018 op 3:02 pm - Beantwoord

  Ohjee, moet ik nu het slechte neiuws komen brengen? 😮 Harry Potter komt voorlopig niet op de Nederlandse Netflix, las ik gisteren! Nu heb ik er zelf niet zo veel mee (sorry :D), maar ik vind het wel stom voor iedereen die nu blij is gemaakt met een dooie mus.

  VInd First Dates ook geweldig! Heb laatst pas voor het eerst de Engelse versie gezien en vond het geweldig. De Nederlandse versie is echt een stuk suffer en soms enorm tenenkrommend, maar nog steeds heerlijke televisie!

  En wat eng dat je je camera kwijt was! Kan me voorstellen dat je in alle staten was. Je pasjes kun je meteen blokkeren, maar je camera ben je gewoon kwijt. Zonder vriendelijke medereizigers dan!

 13. Marlies 25 oktober 2018 op 3:07 pm - Beantwoord

  ‘Ontdekken dat alle Harry Potter-films binnenkort op Netflix staan. Ik heb film 6 en 7 nog steeds niet gezien! ‘

  Ik wist dit nog niet, je hebt me ZO blij gemaakt! 😀

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Oh nee, wat balen van Harry Potter! Inderdaad een beetje mensen blij maken met een dooie mus dat het gisteren zo in het nieuws was. Maar gelukkig kom ik er wel overheen 😛

   De Nederlandse versie van First Dates is inderdaad wel heel anders dan de Engelse. Zelf vind ik de Nederlandse versie stiekem leuker, omdat ik mezelf daar meer in herken ofzo. Maar soms is de Nederlandse versie inderdaad wel heel suf. Ik moest bijvoorbeeld ook hard lachen om de man gisteren die een heel lijstje met standaard datevragen had ingestudeerd. Daar kwam vast wat sturing van de programmamakers aan te pas 😉

   Ik was ook zó opgelucht dat ik mijn camera weer terug kreeg. Ik heb serieus liever dat mensen mijn portemonnee inclusief alles meenemen dan dat ik mijn camera kwijt ben. Ik heb mijn camera wel verzekerd, maar dan nog wil ik hem voor geen goud ook maar een week moeten missen.

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Oh jee, ik hoop niet dat ik je humeur nu heel erg verpest. Maar ik hoorde vandaag dat het waarschijnlijk tóch niet doorgaat en dat Harry Potter waarschijnlijk niet op Netflix komt 🙁 Echt balen!
   Hopelijk hoort Netflix onze hoop en besluiten ze om tóch Harry Potter online te zetten. Dat zou zó leuk zijn!

 14. Laurine 25 oktober 2018 op 3:36 pm - Beantwoord

  Ik heb er nog nooit aan gedacht om mijn blijmakers bij te houden in mijn bullet journal. Ik doe iets gelijkaardigs waarbij ik elke dag opschrijf waar ik dankbaar voor ben, maar het lijkt me heel leuk om een spread te maken met blijmakers!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je dit ook wel een tof idee vindt. Ik vond het zelf ook wel fijn om dit soort positieve dingen in mijn bullet journal te noteren. Dan ben je er toch bewuster mee bezig. Maar een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent, is trouwens ook een heel mooi idee.

 15. Mariska 25 oktober 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

  Ik wil nu ook weer eens naar de DM haha! Was in Augustus nog in Duitsland (ver in Duitsland) en had makkelijk kunnen gaan, maar vergeten.

 16. Marjolein 25 oktober 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

  Super leuk een bullet journal, ik zit er steeds vaker over na te denken om ook een bullet journal te halen. Goed ook om de blijmakers bij te houden!

  • Romy 26 oktober 2018 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook enthousiast bent over een bullet journal! Ik heb er ook heel lang over zitten te dubben of ik een bullet journal iets voor mij vond, maar ik vind het écht heel leuk om bij te houden 🙂

 17. chucky1012 26 oktober 2018 op 7:01 am - Beantwoord

  Jeetje wat erg van jouw fotocamera….
  Maar zo lief dat jij hem weer terug had gekregen ?
  Geeft niets hoor van snap die mannen dingen dingen niet hoe moet men een tank volgooien met benzine…
  Vragen staat vrij en de mensen bij het benzine station zijn er om je te helpen.
  Mooi lijstje van deze maand met fijne dingen….

  Mooie dag ?

  • Romy 26 oktober 2018 op 8:00 am - Beantwoord

   Klopt! Vragen kan altijd en je kunt natuurlijk niet alles meteen snappen. Het was overigens gewoon een andere klant van het benzinestation, geen medewerker 😉 Het was namelijk een onbemand benzinestation. Gelukkig was hij alsnog zo aardig om me te helpen.
   Fijne dag!

 18. Anna 26 oktober 2018 op 10:46 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! En wat een geluk van je camera zeg! Gelukkig bestaan er nog eerlijke mensen. Moet zeggen dat ik Duitsers doorgaans ook vaak een stuk vriendelijker vind dan Nederlanders, wat ook voor Belgen geldt trouwens… Zo raar eigenlijk?! Haha. En ja, die actie bij de Flying Tiger, te grappig! De producten zijn daar sowieso al hartstikke goedkoop, dus om er nou helemaal voor in de rij te staan :p…

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:02 pm - Beantwoord

   Duitsers zijn inderdaad echt wel aardig over het algemeen! Ik was in ieder geval onwijs opgelucht en blij dat mijn camera weer terecht is. Dat had ik eigenlijk al niet meer verwacht.
   Haha, inderdaad bizar dat mensen soms wel 2 uur in de rij moesten staan bij Flying Tiger, terwijl je dan misschien net een tientje of twee korting hebt op een paar producten die je misschien eigenlijk helemaal niet nodig had 😛

 19. Inge | Monsieur Mango 26 oktober 2018 op 3:03 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje met blijmakers! Wat een geluk dat het met je camera toch nog goed is gekomen! 🙂

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:07 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Ik ben ook zo blij dat ik mijn camera toch nog terug heb gekregen.

 20. Saskia 26 oktober 2018 op 3:55 pm - Beantwoord

  Heerlijk fijn en vooral lang lijstje<3
  Deze week blij dat ik meer duidelijkheid kreeg over mijn nieuwe interne baan, had een super fijne week op werk met de herfstvakantie, nam wat tijd voor mezelf en heb vanavond een bruiloft van collega & Zondag met al mijn vrienden/vriendinnen uit eten! Yay

  Fijn weekend

  • Romy 26 oktober 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een geweldige week! Wat fijn dat je zo veel fijne blijmakers had! En ook superfijn dat je nu meer weet over je nieuwe baan 🙂
   Fijn weekend!

 21. Zo simpel is dan geluk 26 oktober 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

  Wauw, geweldig dat je je camera niet kwijt bent, fijn dat er nog zulke mensen zijn! 🙂
  Fijn weekend!

 22. Celine 11 november 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

  Harry Potter op Netflix?! Dat wordt ieder weekend marathons houden!<3 Als je 6 en 7 niet hebt gezien, heb je dan wel 8 gezien?
  Inderdaad heel fijn dat er zulke eerlijke mensen bestaan waardoor je je camera toch nog hebt! En wat een lange lijst met blije momenten heb je weer, toch mooi om daar iedere maand bij stil te staan.

  • Romy 12 november 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Deel 8 heb ik ook nog niet gezien. Oeps! Ik hoorde helaas dat de films waarschijnlijk toch niet op Netflix komen. Zo jammer! Wel heb ik ze toevallig op dvd kunnen scoren bij de kringloopwinkel, dus dat is een goede reden om de laatste 3 films alsnog eens te gaan kijken 🙂
   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Ik vind het ook steeds zo fijn om dit soort blije momenten bij te houden en daarbij stil te staan.

 23. Celine 12 november 2018 op 8:39 pm - Beantwoord

  Ahh, jammer! Hopelijk doen ze het binnenkort wel.
  Veel plezier met kijken!